Test af de 10 bedste Cykelcomputere

Markedet er i løbet af de senere år blevet fyldt op med forskellige elektroniske accessories, som kan være med til at monitorere og hjælpe til under mange forskellige former for træning. Dette er også gældende inden for cykling, hvor der blandt andet qua udviklingen af GPS-systemer er udkommet en hel del forskellige cykelcomputere.

Cykelcomputer
Udgivet 09.04.2019|Senest redigeret 17.07.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Der findes rigtig mange forskellige cykelcomputere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste cykelcomputere, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Cykelcomputer

forbruger-test.dk

4.61 28

Garmin Edge 1030

Garmin Edge 1030, cykelcomputer

Vil man gerne tage sin træning til et mere professionelt niveau, kan det være, at man skal vælge at investere i en Garmin Edge 1030. Den er udstyret med meget avancerede funktioner, der dog er lette for forbrugeren at benytte. Det skal nævnes, at der er tale om lidt højere prisniveau, men i forhold til kvalitet, funktioner, brugervenlighed, GPS-systemer, navigation osv. lever den i høj grad op til prisen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Garmin Edge 1030

Gode ting ved Garmin Edge 1030

 • Smarte forbindelsesmuligheder
 • Godt GPS-system
 • Mulighed for ekstra motivation gennem Garmin Segment Real-Time Challenge
 • Smart kobling til satellitter
 • Gode analysemuligheder ved hjælp af Garmin Connect

Om Garmin Edge 1030

Garmin er kendt for at lave gode enheder, der kan benyttes under sport, hvilket blandt andet er gældende for deres mange sportsure og cykelcomputere.

Garmin er en af de førende producenter af sådanne enheder, hvilket også er gældende for cykelcomputeren. De udvikler mange cykelcomputere og typer heraf, og denne model fra Garmin er en af de absolut mest avancerede på markedet.

Garmin Edge 1030 har en vandtæt 3” touchskærm, der er ganske intuitiv og brugervenlig at finde rundt i. Det giver blandt andet fordele, når man er på ruten, da man let kan holde øje med ruten, tal på turen osv.

Navigation og GPS

Udover dette er der også implementeret en ruteplanlægger funktion, som gør, at man eksempelvis kan indstille, at man gerne vil cykle en tur på 20 km. Cykelcomputeren lægger så automatisk en rute på den længde, uden man selv skal tænke på at planlægge denne.

Det giver også den fordel, at man kan komme til at køre nogle lidt andre ruter end de, man er vant til at køre, hvilket kan give variation i træningen.

GPS’en i cykelcomputeren er også optimeret fra de tidligere modeller, og det siges, at modellen her er mere præcis end nogensinde før.

Dette er gældende for hele Europa, hvormed man altså også kan tracke sin rute, hvis man skal på ferie i Europa.

Derudover er der også en smart funktion ved denne cykelcomputer, at den inden for en uge kan huske, hvilke satellitter man har benyttet. Dermed kan GPS’en i cykelcomputeren hurtigt finde satellitterne, således man ikke skal vente på, at disse bliver indstillet.

Smarte forbindelsesmuligheder

Som mange af Garmins andre cykelcomputere kan denne model også forbindes til Garmin Connect, hvor det er muligt at uploade og analysere sin træning.

I forlængelse af dette er det muligt at få udfordring på cykelturen gennem funktionen, Garmin Segment Real-Time Challenge.

Denne funktion giver dig muligheden for at holde øje med andres træningstider, som du så kan sammenligne dig med. Her er det muligt at få ekstra motivation til at give den ekstra gas i træningen.

Det er muligt at sammenligne tider med venner og bekendte, der også er forbundet med denne funktion.

Det er også muligt at tilkoble cykelcomputeren til computer, smartphone eller tablet via WiFi eller Bluetooth.

Det kan eksempelvis være smart at tilkoble telefonen til cykelcomputeren under tiden, hvormed man kan få notifikationer på cykelcomputeren, mens man cykler.

Cateye Stealth 50

Cateye stealth, cykelcomputer

Denne model egner sig godt til rytteren, der gerne vil have en cykelcomputer, der er i sin styring og opbygning er simpel, men også gerne vil have meget data til at benytte efterfølgende. Modellen er nemlig udstyret med GPS, hvilket gør, at den er i stand til at optage en masse data.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Cateye Stealth 50

Gode ting ved Cateye Stealth 50

 • Mange måledata kan indsamles
 • Let at sætte op og benytte
 • Opsat til ANT+
 • Mange funktioner
 • Godt GPS-system

Om Cateye Stealth 50

Det giver et godt overblik over de forskellige træningspas, hvilke man så kan analysere via et træningsprogram.

På den måde kan man undersøge, om man står stille i træningen og rykker fremad. Dette er særdeles vigtigt for at opnå god progression i træningen, hvorfor modellen her også er for rytteren, der gerne vil forbedre sig.

Målinger og funktioner

Modellen er som stort set alle andre cykelcomputere også i stand til at vise tid, distance og hastighed, mens man er på farten. Dette er de fleste cykelcomputere, men det er også tre af de faktorer, der er vigtigst at holde øje på under en cykeltur.

Grundet disse data og GPS-funktionen er der en hel del forskellige tal, som kan være med til at give et bedre overblik over træningen, hvormed det er muligt at holde øje med, om man forbedrer sig som ønsket.

Det behøver ikke blot være i dette øjemed, at man skal holde øje med data, da det også blot kan være spændende og sjovt at undersøge, hvordan man klarer sig.

Udover tid, distance og hastighed er der også mulighed for at benytte andre måleredskaber til cykelcomputeren, da den er ANT+-forberedt. Det vil sige, at den kan tilkobles sensorer, der kan måle hhv. puls og kadence.

Dette er flere forskellige målinger og data, der kan være spændende og sjove at undersøge, mens det også er et måleredskab, som kan indikere, om man presser sig selv nok under træningen i forhold til træningsmål.

Lang batteritid og ekstraudstyr

Da modellen skal være forberedt til ANT+ og kunne måle på forskellige parametre, kræver det, at den har en god batteritid, således den kan klare en god lang cykeltur.

Dette er gældende for denne model, der også vil være i stand til at kunne holde batteri over flere cykelture. Batteritiden ligger nemlig på hele 10 timer, hvormed man ikke nødvendigvis skal lade enheden efter til cykeltur.

Når der skal sidde forskellige sensorer omkring cykelcomputeren for at kunne opsamle data, er det også vigtigt, at disse er monteret på cyklen.

Dette kræver nogle forskellige holdere, som man får med til denne variant. Så sikrer man sig, at sensorerne er lette at montere, og sidder som de skal for at kunne måle optimalt.

Derudover medfølger der også et USB-kabel og en vejledning, således man kan komme godt i gang med at bruge cykelcomputeren.

Design og brugervenlighed

Modellen her har et meget let og solidt design. Det er et ganske fint og klassisk design, men i designet af modellen er der i højere grad lagt vægt på holdbarheden.

Derfor er der ikke lagt så stor vægt på at skabe en flot variant. Det medfører dog også, at cykelcomputeren holder i lang tid.

Udover dette er der også lagt vægt på funktionaliteten, hvilket blandt andet afspejler sig i, at computeren aldrig sidder i vejen på styret.

Brugervenligheden er også blevet opprioriteret, da der er et ganske intuitivt system. Det er let at styre og navigere rundt i, hvorfor man også kan skifte mellem forskellige indstillinger, når man er ude på ruten.

En smart lille detalje er også, at displayet er udstyret med et lys, som lyser op ved aktivering, hvormed displayet er lettere at se på. Herudover er modellen også vandtæt, hvilket er en fordel, da mange cykelcomputere vil blive udsat for vådt vejr.

SIGMA SPORT BC

Sigma sport. cykelcomputer

Denne cykelcomputer fra Sigma er særdeles klassisk, og det skal forstås på den måde, at den har nogle af de mest basale funktioner og kan vise nogle af de mest nødvendige ting. Der er ikke GPS i modellen, hvormed det ikke er muligt at opsamle data, der kræver en GPS. Modellen besidder dog de fleste funktioner, der ikke kræver GPS.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved SIGMA SPORT BC

 • 24 forskellige funktioner
 • Brugervenligt display
 • Intuitiv styring
 • God pris
 • Mulighed for at følge med i forskelligt data under og efter træningen
 • Simpel model

Om SIGMA SPORT BC

Den har hele 24 forskellige funktioner, hvormed der altså ikke er tale om en af de helt lavteknologiske modeller.

Så mange funktioner vil de fleste måske forbinde med et meget indviklet display, men dette er ikke gældende, da der er tale om et brugervenligt og enkelt design.

Alt dette fås til særdeles gode priser, hvor de fleste kan være med.

Funktioner

Modellen her har som nævnt 24 forskellige funktioner, og det er muligt at finde alle funktioner, såfremt man vælger at besøge en forhandlers hjemmeside og finde produktet.

Her nævnes nogle af de mest essentielle funktioner, som danner en stor del af grundlaget for netop denne model.

Funktionerne nedenfor er data, der er mulige at følge med i, mens man er på ruten, mens dette også vil være muligt at undersøge yderligere efterfølgende.

 • Tid der er kørt
 • Nuværende hastighed
 • Gennemsnitlige hastighed
 • Sammenligning mellem nuværende og gennemsnitlige hastighed
 • Den givne turs distance
 • Nuværende stigningsprocent
 • Kalorier forbrændt
 • Forskel i højde på ruten

Dette er særdeles brugbare funktioner, der kan gøre, at man får et bedre træningspas. Dette ses eksempelvis gennem sammenligningen mellem nuværende og gennemsnitlig hastighed.

På den måde kan man holde øje med, om man følger gennemsnitshastigheden, hvilket fortæller, om man kører hurtigt nok for at opnå den ønskede hastighed over hele ruten.

Derudover kan man også holde øje med stigningsprocenten, hvilket gør, at man også kan holde øje med sin træningsintensitet gennem hastigheden.

Gennem dette kan man se, om man presser sig selv tilstrækkeligt, eller om der er behov for, at man presser sig selv yderligere på den givne stigning.

Cannondale IQ200

Cannondale, cykelcomputer

Denne model fra Cannondale er nemlig kendt for sin gode kvalitet, og den klarer de forskellige opgaver, den er tiltænkt til. Derudover fremhæves holdbarheden af modellen også af mange forbrugere, da den kan holde i en længere periode. Det er også vigtigt at have et øje for prisen ved denne model, da der er tale om et ganske fordelagtigt prisniveau.

Cannondale IQ200 – Køb her

Gode ting ved Cannondale IQ200

 • Brugervenlig
 • God pris
 • Kan også benyttes på andre cykler
 • Trådløs
 • Brugbare funktioner
 • Sammenligning mellem gennemsnitsfart og nuværende fart

Om Cannondale IQ200

Selvom der er tale om en af de billigere modeller, og den stadig har mange af de basale funktioner, skal man ikke tage fejl af denne cykelcomputer.

Cykelcomputeren her fra Cannondale bliver især benyttet af mange hobby-cykelryttere, der måske ikke cykler nok til at investere i en cykelcomputer med GPS, da computeren her viser alle de andre data, der er behov for.

Gode funktioner

Modellen her viser forskellige ting på displayet, hvilket blandt andet er gældende for:

 • Tid på ruten
 • Gennemsnitlig hastighed
 • Maksimal hastighed
 • En triptæller
 • Nuværende hastighed
 • Total distance
 • Ur
 • Sammenligning mellem nuværende hastighed og gennemsnitlig hastighed

Det er de forskellige målinger, det er muligt at følge med i på displayet. Det er mange af de basale data, der kan tilfredsstille de flestes behov.

Vil man gerne have flere målinger såsom kadence, puls, kortrute og lignende, bør man vælge en anden model. Men til prisen har modellen her en hel del funktioner, der kan benyttes i forskellige træningspas med forskellige træningsmål.

En ekstra detalje er, at man kan holde øje med det estimerede kalorieforbrug under sin træning.

Det skal også nævnes, at modellen er trådløs, hvilket er med til at forenkle monteringen af cykelcomputeren.

Herudover er modellen også helt klar til at blive benyttet efter opsætningen, og det kræves ikke, at man udfylder en hel masse forskellige ting, inden man kan bruge den.

Sidst men ikke mindst er modellen designet i såkaldt lavprofilsdesign, som passer godt på styr eller frempind, hvormed den kan passe på mange forskellige typer af cykler.

Det er også en cykelcomputer som denne, man kan vælge at montere på sin bycykel, såfremt man ønsker dette.

VDO M4

vdo, cykelcomputer

Denne model er en meget simpel og brugervenlig model fra VDO. Den høster mange roser hos forbrugerne grundet dens meget intuitive styring, mens den prismæssigt rammer en bred målgruppe. Det er muligt at få et overblik over nogle forskellige rekorder. Blandt andet den maksimale fart, der hele tiden ajourføres under turen.

VDO M4 – Køb her

Gode ting ved VDO M4

 • Bogholdning af rekorder af maksimal fart
 • Gode funktioner på display
 • Brugervenligt display
 • Display med lys
 • Kan opfange data på to cykler
 • Måler højdemeter

Om VDO M4

Når modellen kan holde øje med forskellige rekorder, herunder topfart, så kan man, under turen, presse sig selv til at slå rekorder.

Man kan på turen også holde øje med basale målinger såsom hastighed, tid samt distance, hvorigennem det også er muligt at presse sig selv i træningen.

Alt-i-en

Udover disse basale målinger, får du med denne model også andre målinger såsom temperaturen omkring dig.

Derudover er der i cykelcomputeren også implementeret teknologi, som gør, at det er muligt at holde øje med, hvor mange højdemeter, der under en rute køres. Den avancerede teknologi afgiver også en særdeles præcis måling af dette.

Hermed kan man også se på sin hastighed kontra tilbagelagte højdemeter, hvorigennem man så kan se, om man eksempelvis presser sig selv nok, når det går op ad.

Det er sågar muligt at se, hvor mange højdemeter man kører, mens man kører dem, hvilket giver gode fordele, når man træner. Her kan man holde øje med, om man skal træde hårdere i pedalerne for at kunne nå sine mål.

En anden smart detalje ved denne cykelcomputer er, at den kan opsamle data fra to cykler, hvilket er smart på flere forskellige måder.

Først og fremmest er det en fordel, da man både kan bruge cykelcomputeren på sin racercykel og mountainbike, hvis man har begge dele.

Det kan også være en af de førnævnte typer af cykler og en citybike i stedet for. Det åbner også muligheden for, at to personer kan deles om den samme cykelcomputer, hvis de alligevel sjældent cykler på samme tid.

Display med detaljer

Hvis man gerne vil cykle i mørke, kan det være udfordrende at holde øje med tallene på cykelcomputeren. Dette er der tænkt over ved denne model fra VDO, da der er tale om et såkaldt oplyst display.

Det vil sige, at displayet ved aktivering lyser op, således man altid kan følge med i tallene på cykelturen – også i mørke.

I regnvejr virker cykelcomputeren også, da den er vandtæt, hvormed man ikke skal lade cykelcomputeren blive hjemme, tage den i lommen eller lignende, hvis man cykler i regnvejr.

Derudover har displayet også den detalje, at det giver besked, såfremt batteriet er ed at være tømt for batteri. På den måde risikerer man ikke, at cykelcomputeren pludselig løber tør for strøm midt på turen.

Modellen henvender sig til en mere erfaren rytter, der gerne vil opgradere uden at skulle investere mange penge i en cykelcomputer.

Garmin Edge 520

Garmin edge 520, cykelcomputer

Med modellen, Garmin Edge 520, er det muligt at få et godt overblik over sin træning, hvilket er gældende både, når man er på farten og er derhjemme. Cykelcomputeren her har blandt andet den fordel, at den er ANT+ forberedt, hvilket vil sige, at den kan tilkobles andre enheder i form af pulsmåler, kamera eller lignende.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Garmin Edge 520

Gode ting ved Garmin Edge 520

 • Let betjening
 • ANT+ forberedt
 • Nøjagtige GPS-signaler
 • Intuitiv styring
 • Trykhøjdemåler
 • Analyseværktøjer til data
 • Lang batteritid

Om Garmin Edge 520

Modellen her viser ikke blot data. Den viser meget nøjagtige data, hvilket kommer i kraft af, at modellen benytter ganske stabile GPS-signaler, hvilket giver de bedste muligheder for at lave præcise målinger under cykelturen.

Herudover giver denne model fra Garmin også gode muligheder for og metoder til analyse af data såsom distance, tid og hastighed.

Hernæst er modellen også udstyret med en trykhøjdemåler, hvilket adskiller den fra mange andre modeller.

Herigennem bliver det muligt at overvåge intensiteten af sin træning ud fra det antal af højdemeter, man har klatret på cyklen.

Det giver en helt ny dimension i træningsdataene, som man kan bruge, når man lægger sine ruter. Altså kan det være med til at sørge for passende intensitet i træningen, hvorigennem man sikrer bedre progression i træningen.

Lang batterilevetid og enkel betjening

Det er også ganske enkelt at betjene denne model. Den er udstyret med knapper i bunden, toppen og på siderne, og det er ganske intuitivt at styre den.

Eksempelvis er det let at navigere rundt i de forskellige menuer, hvor det er let at holde øje med de forskellige data, man kan under træningen.

Derudover er det også let at finde tilbage til navigationen, således man med sikkerhed følger sin rute.

Herudover har cykelcomputeren også en batteritid på hele 15 timer, når den er fuldt opladet.

Cateye Quick CC-RS100W

cateye quick, cykelcomputer

Dette er en trådløs cykelcomputer fra Cateye. Den er med sit integrerede out-front beslag ganske stilfuld, mens den også kan monteres på en sådan måde, at den er let at se fra cyklen, mens den samtidigt ikke sidder i vejen på styret. Herudover er modellen her fra Cateye også meget kompakt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Cateye Quick CC-RS100W

Gode ting ved Cateye Quick CC-RS100W

 • Batteriet lever i lang tid
 • Automatisk tænd/sluk-funktion
 • Stilfuldt design
 • Integreret out-front beslag
 • Kompakt design
 • Brugervenlig styring

Om Cateye Quick CC-RS100W

Modellen er udstyret med en automatisk funktion, der både tænder og slukker automatisk alt efter, om der cykles eller ej, hvilket sikrer, at der ikke benyttes unødvendigt med strøm.

Det medfører blandt andet, at batteriet har en levetid på et år, forudsat at den benyttes en time dagligt i gennemsnit.

Derudover er displayet letlæseligt, mens det via knappen i bunden også er let at bladre gennem de forskellige funktioner.

På displayet er det blandt andet muligt at følge med i tid, distance, hastighed og gennemsnitlig hastighed.

Den vejer 24 gram og måler 93,5 x 54 x 35 mm.

Garmin Edge Touring Plus

Garmin edge touring plus, cykelcomputer

Modellen her fra Garmin siges at være meget komplet, da den kan udfylde de flestes behov, mens den samtidigt er udstyret med et intelligent GPS-system. Modellen kan, udover at vise hastighed, tid og distance, også vise tidligere tider, hvormed man kan kæmpe lidt mod sig selv på cyklen og holde motivationen oppe.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Garmin Edge Touring Plus

Gode ting ved Garmin Edge Touring Plus

 • Komplet model
 • Kompatibel til ANT+
 • Smart rutekreering
 • Garmin Connect på cykelcomputeren
 • Gode anvendelsesmuligheder

Om Garmin Edge Touring Plus

Der er i denne model også udviklet et system, som gør, at man ikke skal cykle de samme ruter gang på gang, da den kan lave ruter ud fra ønsker og personlig profil.

Den laver eksempelvis ruter ud fra, om der er behov for pause, længde på ruten og lignende, hvor cykelcomputeren laver en rute til dig.

Garmin Connect og ANT+

Som så mange andre af Garmins produkter, kan denne også tilkobles Garmin Connect, således man kan analysere sit data og konkurrere med andre brugere af tjenesten.

Det er faktisk også muligt at hente app’en til cykelcomputeren her, således man altså kan konkurrere, mens man cykler.

Navigationen i modellen er også særdeles enkel og intuitiv, og denne sker gennem touchskærm og 2 knapper, og styringen kan naturligvis studeres i den medfølgende manual.

Denne model fra Garmin er også kompatibel til ANT+, således det er muligt at tilkoble måler af kadence, puls mv., således man får endnu mere data at analysere på.

Det kan give mere motivation og forbedre træningsresultaterne.

Garmin Edge 25

garmin edge 25, cykelcomputer

Garmin har udstyret denne cykelcomputer med en meget stabil GPS-forbindelse. Det kommer fra den patenterede forbindelse, GLONASS, der henter signaler fra amerikanske såvel som fra russiske satellitter, hvilket giver nogle meget nøjagtige målinger. Den er ligeledes meget kompakt og fylder ikke specielt meget, mens den er let at bruge.

Videoanmeldelse af Garmin Edge 25

Gode ting ved Garmin Edge 25

 • Godt GPS-system
 • Kan forbindes til Garmin Connect
 • LiveTrack-system
 • Gode analysemuligheder
 • Kompakt, vandtæt model

Om Garmin Edge 25

Den bruger satellitter til at foretage præcise målinger. Her er især tale om målinger af hastighed, distance og tid, der måles nøjagtigt, mens man er på cyklen.

Den metode, der benyttes i de fleste cykelcomputere uden GPS, er, at man placerer en magnet på et eger på hjulet.

Man placerer en anden magnet med en sensor på selve cyklen, således magneten på hjulet passerer sensoren ved hver omdrejning.

Ved så at opgive hjulets omkreds, kan der omregnes med distance og hastighed. Med GPS bliver det en smule mere nøjagtige målinger.

Andet smart ved at have GPS i cykelcomputeren er, at andre kan følge med i træningspassene.

Det har Garmin gjort muligt ved hjælp af deres LiveTrack-funktion, som giver muligheden for, at venner, familie, træner og lignende kan følge med i dine træningspas, når du er afsted.

Derudover er det muligt at forbinde cykelcomputeren til Garmin Connect, som er en platform fra Garmin, hvor det er muligt at uploade sit træningsdata. På den måde kan man efteranalysere på sine træningspas.

En af de tidligere modeller var ANT+ forberedt, hvilket denne også er, så den kan altså måle på eksempelvis kadencen og pulsen under cyklingen. Dette giver endnu noget data at analysere på i Garmin Connect.

Fleksibel model til den seriøse rytter

Cykelcomputeren er mulig at benytte til forskellige målinger på turen, mens der også er mulighed for efterbehandling af de måledata, man indsamler på en cykeltur.

Der er dog tale om en lidt dyrere variant, hvilket også vil sige, at det er en model, der er skræddersyet til den lidt mere seriøse rytter, der kan bruge al måledata til progression og cykler forholdsvis ofte.

TEASI ONE3

Teasi one3, cykelcomputer

Teasi er også et af de firmaer, der udvikler lidt mere avancerede cykelcomputere med indbygget GPS-system. Denne har en hel del forskellige muligheder, hvilket blandt andet afspejler sig i, at det er muligt at tilkoble andre enheder på Bluetooth. Det vil også sige, at man kan tilkoble nogle enheder, som ikke er produceret af Teasi.

TEASI ONE3 – Køb her!

Gode ting ved TEASI ONE3

 • Godt GPS-system
 • Kort over 27 lande i Europa kan downloades
 • Muligt at tilkoble eksterne Bluetoothenheder
 • God batterilevetid
 • God til cykelferie
 • Fin til træningspas
 • Højdemåler

Om TEASI ONE3

Det er som sagt muligt at tilkoble andre enheder via bluetooth. Det kan eksempelvis være en ganske almindelig pulsmåler.

Her kan man måske hurtigt komme til at tænke, om sådanne funktioner ikke vil forårsage, at batterilevetiden er en hel del lavere pr. opladning. Dette er ikke i så høj grad gældende ved denne model, da der er et ekstra kraftigt batteri implementeret.

Touchskærm med mange muligheder

Modellen her er med touchskærm, hvilket gør det brugervenligt, og gør det let at benytte cykelcomputerens forskellige funktioner.

Via touchskærmen er det også ganske let at navigere rundt i brugermenuen, når man er på cyklen, hvormed man let kan følge med i de forskellige data fra cyklen.

Den lette styring kommer også i kraft af, at der på modellen er en mere intuitiv og simpel navigation i menuen, så det er let at finde rundt mellem de forskellige funktioner og indstillinger.

God navigation

I modellen er der nærmest inkluderet en regulær GPS, da man kan lægge en rute forinden turen, hvor cykelcomputeren på displayet vil give besked om, at man skal dreje af.

Det er både smart, når man eksempelvis cykler i områder, man ikke kender til, mens det også kan være smart i forbindelse med træningspas, hvor man skal give sig fuldt ud.

Det er muligt at hente kort over hele 27 lande i Europa, hvor Danmark også er inkluderet.

Derfor kan det også være en fordel at have denne cykelcomputer med på ferie, således man kan lægge nogle ruter hjemmefra og sikre sig, at man oplever de bedste attraktioner og ser de flotteste steder i forskellige lande.

Her er der også en platform, hvor det er muligt at dele nogle gode og oplevelsesværdige ruter til andre brugere, som så kan opleve det samme. Det gode ved dette er også, at man kan se andre brugeres anbefalinger.

Man kan med fordel benytte sig af dette, hvis man skal til en destination, man ikke har det store kendskab til og ikke lige ved, hvor man skal tage hen for at få de bedste oplevelser.

Egner sig fint til træning

Selvom modellen måske ikke er udstyret med den helt store træningssoftware, og at man ikke ligefrem kan uploade sit data til en platform, kan den godt benyttes til træning. Det er blandt andet fordi, man kan forbinde cykelcomputeren til et pulsur.

Derudover er det også en stor fordel med det gode GPS-system, som giver mulighed for at lægge gode træningsruter – i store dele af Europa.

Det kommer derudover også i kraft af, at det er muligt at lave profilbaseret rute, hvilket vil sige, at man kan lægge en rute ud fra nogle kriterier.

Det kan eksempelvis være, at man ikke vil have en rute med asfalterede stier, hvis man skal på mountainbiketur. Modsat kan man også indstille, at man på ruten kun vil køre på asfalteret underlag.

Dette kan naturligvis også gøres, hvis man blot er på en cykeltur i en ferie, hvor oplevelserne er i hovedsædet.

Slutteligt bør det nævnes, at denne cykelcomputer ikke er udstyret med en hel masse træningssoftware, hvormed man bør ty til nogle andre modeller, såfremt man vil benytte den til decideret træning, hvor man vil analysere på meget træningspassene.

Den egner sig dog godt til at tegne forskellige ruter qua dens gode GPS-funktion. Der er kort til 27 lande i Europa, hvormed man også kan tage den med på cykelferie.

Hvad skal du kigge efter i en cykelcomputer?

Når du skal kigge købe din nye cykelcomputer er der forskellige faktorer, som du skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal man være opmærksom på sit eget behov i forhold til om cykelcomputeren er til hverdagsbrug på sin citybike, til træningsbrug på racercyklen eller mountainbiken.

Det kan også være at man ønsker en der kan bruges på flere forskellige cykler.

Ofte vil man dog have en cykelcomputer til en bestemt cykel da man vil skulle sætte den fast med en mount på styret, som i de fleste tilfælde følger med til cykelcomputeren.

Hvis man har, eller vælger at købe, flere mounts til montering af sin cykelcomputer, vil man dog kunne flytte den rundt på flere cykler.

Hvis du er en aktiv person vil du måske også finde inspiration i nogle af de andre tests på siden. Du finder bl.a. test af skridttællere, løbeure og løbehjul lige her.

cykelcomputer

Pris

Når man kender sit behov og ved hvad man skal bruge cykelcomputeren til, så skal man vurdere hvor mange penge man vil bruge på en cykelcomputer.

Hvis man er typen der går meget op i at have det nyeste nye med alle de smarte funktioner i GPS, lagring af data, konkurrerende elementer og meget mere, så vil man også betale lidt mere for sin cykelcomputer.

Som med de fleste andre ting, så vil man se at prisen ofte følger med funktionalitet og kvalitet.

Man betaler bare mere for at få en cykelcomputer der er helt opdateret med nye smarte funktioner, mens den simple cykelcomputer der ikke måler meget mere end hastighed og tilbagelagte kilometer er billigere.

Funktioner

I dag ser man at markedet for cykelcomputere udvikler sig i takt med andet elektronik. De kan mere og mere, og mange modeller er koblet op med ens andet elektronik, således at man f.eks. kan læse mails, se SMS’er og modtage opkald på sin cykelcomputer.

Det betyder også at funktionerne bliver flere og flere og mere avancerede hele tiden. Det er både GPS-systemet, app’s, målinger osv. der udvikler sig med tiden og bliver bedre.

Flere af ovenstående modeller kan bruges sammen med en app på telefonen hvor cykelcomputeren automatisk overfører data til app’en, som altså kan ses og deles med sit netværk fra app’en.

Det er tilmed muligt at konkurrere mod sig selv og andre via app’s og den data der skabes.

Størrelse

Der er også forskel i størrelsen på cykelcomputere.

Det betyder at man også skal vurdere med sig selv, om man ønsker en cykelcomputer med en stor skærm, som altså også bliver lidt større og tungere eller om man ønsker en lille fiks og simpel cykelcomputer.

Den lille cykelcomputer kan være god til begynderen, der ikke ønsker at den fylder så meget, og bare vil kunne se få målinger på én gang, eller hvis man bare vil have én der skal sidde på hverdagscyklen.

cykelcomputer

Brugervenlighed

Til sidst er der brugervenligheden, som også spiller en rolle. Det skal siges at de fleste producenter har rigtig meget fokus på brugervenligheden i produktionen af cykelcomputere, men nogle er stadig nemmere end andre.

Det handler dog også om hvor erfaren man er ift. cykelcomputere, når man skal vælge den næste cykelcomputer.

Hvis man er meget uerfaren og ikke stiller så store krav til funktioner, vil det smarteste måske være at vælge en simpel cykelcomputer, hvor brugervenligheden ofte også er i top.

Ved de fleste simple cykelcomputere vil der være en eller to knapper til at navigere rundt mellem de forskellige målinger og den er derfor nem at styre.

Hvis man er erfaren og har haft en cykelcomputer før, så vil man godt kunne vælge en af de lidt dyrere modeller, netop fordi brugervenligheden her, også er i fokus.

Her vil man bare have lidt mere avanceret udstyr og dermed kunne skabe mere avanceret data og dermed have mulighed for at få mere ud af træningen.

Se også denne artikel på motion-online.dk: Cykelcomputer

Se også denne lignende artikel på vores side: Cykelstol test – her finder du de 10 bedste og mest sikre modeller

Se vores artikel om: Test af de 5 bedste gryder

Denne side er anmeldt af: Thomas A. Damgaard Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information her

Læs om hvilke cykelcomputere andre brugere anbefaler
Feltet.dk – Debat
Læs om gode råd i forbindelse med køb af cykelcomputer
Jyllands-posten – Artikel