Lamineringsmaskine test – Hvilken lamineringsmaskine skal du vælge?

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 07.04.2021
Lamineringsmaskine test
Vi samler alle test for dig. Forbruger-test.dk anmelder ikke produkterne. Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

Når det kommer til kontormaskiner, står lamineringsmaskinen måske ikke højest på ønskelisten. Det er en skam, for en lamineringsmaskine er et redskab, som hurtigt viser sig at være uundværligt.

I hverdagen er der ofte dokumenter, skemaer og andre papirer, der skal beskyttes lidt ekstra, og så er en lamineringsmaskine helt oplagt. Vil du beskytte vigtige dokumenter, er det nemlig en rigtig god ide at laminere dem.

Hvis du skal printe et billede og gerne vil have det lamineret, er det i første omgang også nødvendigt med en printer i højeste kvalitet. Heldigvis findes der masser af gode printere på markedet. Desværre bliver printede billeder aldrig helt så personlige som billeder, der er taget med et polaroidkamera. Vil du laminere gode og personlige billeder, kan du derfor med fordel investere i et polaroidkamera.

Som studerende har du brug for det rette udstyr, så din studietid bliver så let som overhovedet muligt. En lamineringsmaskine er en god ide, men det er vigtigt, at du har en god studiecomputer. Du kan derfor tage et kig på forskellige studiecomputere, så du kan finde den helt rigtige.

I denne artikel vil vi gennemgå 7 lamineringsmaskiner, herunder fordele og ulemper ved hver model. Vi sammenligner også de forskellige produkter, så du kan træffe det bedste valg.

Lamineringsmaskine test

forbruger-test.dk

GBC Fusion 3000L A3 – Lamineringsmaskine bedst i test

GBC Fusion 3000L A3

Fusion 3000L har fået ros på den britiske hjemmeside appliancereviewer.co.uk. Den bliver rost for sin hurtige opvarmningstid. På bare ét minut er Fusion 3000L klar til brug.

Kan laminere alt fra stort til småt

Fusion 3000L kan klare alt fra små ID-kort til store A3-formater, og det tager kun 30 sekunder for maskinen at færdiggøre en laminering. Det vil sige, at du kan laminere alt fra forretningskort til plancher og plakater.

Hvis du gerne vil laminere dokumenter, der ikke tåler høj varme, kan du indstille Fusion 3000L til koldlaminering. GBC Fusion 3000L kommer også med to års garanti, og når du har tændt maskinen, går der kun ét minut, før du er klar til laminering.

Særlige features:

 • Kan laminerer op til A3-format
 • Opvarmningstid: 1 minut.
 • Lamineringstid: 30 sekunder.
 • Koldlaminering
 • 2 års garanti

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

GBC Inspire+ A4 – Topscorer hos test-vergleiche.com

GBC Inspire+ A4

Inspire+ A4 er topscorer på test-vergleiche.com, hvor den placerer sig blandt de fem bedste lamineringsmaskiner på markedet.

Ideel til førstegangsbrugeren

Inspire + A4 er en lamineringsmaskine, der passer til dig, der ikke har meget erfaring med laminering. Den er også ideel til dig, hvis lamineringsbehov ikke er højt i hverdagen.

Modsat Fusion 3000L kan Inspire+ A4 kun laminere op til A4-størrelse. Derudover tager den fem minutter om at varme op, så hvis du alligevel ikke bruger en lamineringsmaskine i hverdagen, er denne maskine ideel for dig.

GBC Inspire+ A4 kan ligesom GBC Fusion 3000L installeres til koldlaminering og er derfor ideel, hvis du skal laminere særligt følsomme dokumenter eller billeder. Inspire+ A4 kommer med ét års garanti.

Særlige features:

 • Kan laminere op til A4-format
 • Opvarmningstid: 5 minutter
 • Koldlaminering
 • 1 års garanti

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Leitz Lamineringsmaskine iLAM HOME A4 – En lamineringsmaskine til børnefamilien

Leitz Lamineringsmaskine iLAM HOME A4Lamineringsmaskinen iLAM HOME A4 er en maskine, der kan laminere papirer op til A4-format, men til gengæld kun kan indstilles til varmlaminering. For at bruge denne maskine skal du bruge plastiklommer med 80-125 µm posetykkelse.

Laminér helt op til A4 størrelse

Som sagt kan denne lamineringsmaskine kun klare papirformater op til A4-størrelse. Til gengæld tager det kun 60 sekunder for iLam HOME A4 at laminere et dokument. 

Lamineringsmaskinen iLAM HOME A4 er velegnet til børnefamilier, fordi den ikke bliver varm. Den er yderligere praktisk til børnefamilien, fordi dens kompakte design gør det muligt at gemme denne lamineringsmaskine væk, når den ikke er i brug.

Modsat de to andre lamineringsmaskiner kan Inspire+ A4 kun bruges til varmlaminering. Det begrænser selvfølgelig dens brug, og man må som forbruger gøre op med sig selv, hvor éns præferencer ligger.

Særlige features:

 • Bliver ikke varm, og derfor velegnet til børnefamilier
 • Kan laminerer op til A4-format
 • Lamineringstid: 60 sekunder
 • Bruger plasticlommer i størrelse 80-125 µ
 • Varmlaminering
 • 2 års garanti

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Olympia Lamineringsmaskine A 230 PLUS A4 – En billig lamineringsmaskine til A4

Olympia Lamineringsmaskine A 230 PLUS A4A 230 PLUS A4 fra Olympia er denne listes billigste lamineringsmaskine, men udmærker sig også ved at kunne indstilles til både varm- og koldlaminering, at kunne laminere op til A4-format, samt at kunne frakoble sig selv automatisk ved overophedning.

En billig lamineringsmaskine med meget at byde på

Selvom A 230 PLUS A4 er den billigste lamineringsmaskine på vores liste, er den bestemt ikke af ringe kvalitet. Fordi A 230 PLUS A4 kan klare både varm- og koldlaminering, kan du med god samvittighed laminere selv de mest følsomme dokumenter. 

Med denne maskine kan du laminere alle papirformater op til A4. Det gør den ideel til det daglige arbejde som studerende, hvor du ofte skal printe skemaer og andre dokumenter i A4-format.

Særlige features:

 • Billig lamineringsmaskine
 • Laminering op til A4-format
 • Kan installeres til koldlaminering
 • Automatisk slukning ved overophedning

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

HAMA Lamineringsmaskine L410 DIN A4 – Laminering efter 6 minutter

HAMA Lamineringsmaskine L410 DIN A4Efter 6 minutters opvarmning er denne model klar til at laminere, og du kan bruge plasticlommer helt op til størrelse 125µ. L410 A4 kommer med en brugervenlig tænd/sluk-knap, der gør denne maskine meget nem at bruge.

Varmlaminering og nem betjening

L410 A4 er en lamineringsmaskine, der ligesom iLam HOME A4 kun kan bruges til varmelaminering. Dog kan den laminere helt op til A4-format og er derfor en glimrende maskine til hverdagsbrug. Derudover kan du laminere i plastiklommer op til 125 µ tykkelse. Det betyder, at du kan give dine dokumenter et ekstra tykt lag af beskyttende plastik.

Med sin tænd-og-sluk-knap er L410 A4 nem at bruge, men med sin opvarmningstid på 6 minutter er L410 dog den langsomste maskine i vores test.

Særlige features:

 • Opvarmningstid: 6 minutter
 • Kan laminere op til A4-format
 • Bruger plasticlommer op til 125µ tykkelse
 • Tænd/sluk knap
 • Varmlaminering

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Fellowes Saturn 3i A3 Laminator – En lamineringsmaskine til A3

Fellowes Saturn 3i A3 LaminatorMed Saturn 3i A3 får du en maskine, der efter kun 60 sekunders opvarmning er klar til både at varm- og koldlaminere, og som på kun 1 minut kan laminere 30 cm. papir.

Hurtig opvarmning og stor kapacitet

Ligesom Fusion 3000L kan du med Saturn 3i A3 laminere papir helt op til A3-format. Det betyder, at du kan laminere papirer, billeder og skemaer i ekstrastor størrelse. Du kan indstille Saturn 3i A3 til både kold- og varmlaminering. Med koldlaminering kan du uden risiko for overophedning laminere lige de dokumenter, som du vil. Efter du har tilkoblet din lamineringsmaskine, skal du kun vente i 60 sekunder, før Saturn 3i A3 er klar til brug.

Udover den hurtige opvarmningstid kan du med Saturn 3i A3 laminere 30 cm papir pr. minut. Det betyder, at du på kun 60 sekunder kan laminere et dokument i A4-format.

Særlige features:

 • Kan laminerer op til A3-format
 • Kan indstilles til koldlaminering
 • Opvarmningstid: 60 sekunder
 • Lamineringstid: 30 cm. papir pr. minut

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Leitz iLAM Office Pro – En luksuriøs lamineringsmaskine

Leitz iLAM Office ProMed iLAM Office Pro får du en lamineringsmaskine med automatisk slukning, der efter kun 1 minuts opvarmning kan laminere 50 cm. papir pr minut.

En lamineringsmaskine med et hav af muligheder

Ligesom Fusion 3000L og Saturn 3i A3 kan du med iLAM Office Pro laminere dokumenter helt op til A3-format. Modsat de andre lamineringsmaskiner har iLAM Office Pro 5 unikke indstillinger, hvor tilbageløbsfunktion er en af de mest praktiske features. Tilbageløbsfunktion er praktisk, når papirer sætter sig fast i din lamineringsmaskine. Med iLAM Office Pro bliver papiret skubbet ud igen, så du undgår at plastiklommen brænder sig fast.

Hurtig opvarmningstid og lamineringstid

Når du sætter iLAM Office Pro lamineringsmaskinen til, går der kun ét minut før den er klar til brug. Derudover kan du på kun ét minut laminere et papir på 50 cm, altså A3. Hvis du lader iLAM Office Pro lamineringsmaskinen stå tændt over en længere periode, vil den automatisk slukke.

Særlige features:

 • Kan laminere op til A3-format
 • Automatisk slukning
 • Tilbageløbsfunktion
 • 5 unikke indstillinger
 • Opvarmningstid: 1 minut
 • Lamineringshastighed: 50 cm. papir i minuttet

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

En lamineringsmaskine til alle behov

I denne artikel har vi gennemgået syv lamineringsmaskiner, så du kan vælge den lamineringsmaskine, der passer til dine behov. Hvis du skal laminere fysisk store dokumente, skal du vælge en lamineringsmaskine, der kan laminere A3-ark. Hvis du derimod blot skal laminere almindelige A4-ark til hverdagsbrug, kan du nøjes med en maskine med en langsommere opvarmningstid. Hvis du har en hverdag, hvor du ofte skal laminere, kan du med fordel kigge nærmere på de maskiner med lav opvarmningstid og høj lamineringstid.

Uanset hvilke behov du har, har vi i denne test af lamineringsmaskiner givet dig nøje udvalgte produkter at vælge imellem. 

FAQ

 1. Hvilken lamineringsmaskine er bedst i test?
  Fusion 3000L er den lamineringsmaskine, der har klaret sig bedst i de tests den har deltaget i
 2. Hvilken lamineringsmaskine skal jeg vælge, hvis jeg er på budget?
  A 230 PLUS A4 er den billigste lamineringsmaskine på vores liste
 3. Hvilken lamineringsmaskine er bedst til prisen
  Fusion 3000L har mange fordele såsom hurtig opvarmning, hurtig laminering og en fornuftig pris. Fusion 3000L er uden tvivl den bedste lamineringsmaskine til prisen.

Laineringsmaskinetest – her er de tekster, vi har refereret til

I vores lamineringsmaskinetest har vi refereret til en række testartikler. I det følgende får du en kort beskrivelse af hver artikel sammen med et link.

Forbruger-test.dk

I denne lamineringsmaskine anmeldelse har vi refereret til tre testartikler fra vores egen hjemmeside. Forbruger-test.dk er en side, der giver det overblikket over de bedste produkter på markedet. Vi har i denne artikel refereret til en artikel, hvor vi gennemgår de 12 bedste printere. Vi har også refereret til en testtekst, hvor vi beskriver de 12 bedste studiecomputere samt en tekst om de 9 bedste polaroidkamerer på markedet. Hvis du gerne vil læse printerartiklen, kan du finde et link her. Hvis du er interesseret i at læse mere om studiecomputere, kan du læse artiklen her, og hvis du vil udforske de 9 bedste polaroidkameraer på markedet, kan du læse alt om det her

Billige-kontorartikler.dk

Billige-kontorartikler.dk er en dansk hjemmeside, der giver dig gode tips og tricks til, hvordan din brug af dine kontorartikler kan optimeres. De har artikler og indlæg om en lang række emner, og til denne artikel har vi refereret til en artikel om, hvorfor laminering er praktisk. Hvis du vil læse artiklen, kan du finde et link her.

Appliencereviewer.co.uk

Denne engelske hjemmeside tester og anmelder udstyr og redskaber til alt lige fra madlavning til vaskemaskiner og kontorartikler. Vi har i denne artikel refereret til en testtekst, hvor appliencereviewer.co.uk har anmeldt de bedste lamineringsmaskiner i 2021. Hvis du vil gå på opdagelse, kan du læse artiklen her.

Test-vergleiche.com

Test-vergleiche.com er en tysk hjemmeside med en engelsk søsterside, som vi i denne test har refereret til. Test-vergleiche.com anmelder alt til hjemmet, lige fra elektronik til mode og køkkenudstyr. I denne artikel bliver de bedste lamineringsmaskiner i 2021 gennemgået.

Denne side er anmeldt af: Philip S. Jensen Rating 10/10

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her