Bedste Ansigtsserum: Få din hud til at stråle med disse ansigtsserum

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedste Ansigtsserum: Få din hud til at stråle med disse ansigtsserum

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I de seneste år er det blevet mere og mere populært at bruge serum til ansigtet, og mange mennesker har tilføjet den til deres daglige hudplejerutine. Formålet med ansigtsserum, som er lette og hurtigt absorberende væsker, er at tilføre gode ingredienser langt ind i huden og sikre, at den får en koncentreret dosis af fugt, anti-aging-fordele eller andre målrettede behandlinger.

I vores artikel finder du en omfattende guide, som hjælper dig med at vælge det perfekte ansigtsserum, der passer til dine specifikke hudplejebehov. Uanset om du er nybegynder inden for hudpleje eller professionel, så læs videre for tips til, hvordan du finder det bedste ansigtsserum til at supplere din rutine med.

Hvad skal du overveje, inden du køber et ansigtsserum?

De 4 bedste ansigtsserum i test-guiden 2023:

Se hele tabellen

Bedste alsidige ansigtsserum

No7 Protect & Perfect Intense - ansigtsserum til alle hudtyper

 • Bedst samlet set på Goodhousekeeping
 • 4,6 på Amazon

No7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum har en særlig antioxidantkompleks med mulberry- og ginseng-ekstrakter, som hjælper med at beskytte huden mod stressfaktorer fra omgivelserne, så huden holder sig sund og frisk. Serummet er velegnet til alle hudtyper og er et godt valg for alle, der ønsker at forbedre deres huds naturlige udstråling og glød.

No7 Protect & Perfect Intense
Bedste alsidige ansigtsserum

Dagens bedste priser og tilbud på No7 Protect & Perfect Intense:

 • MATRIXYL 3000 PLUS
 • Antioxidantkompleks med mulberry- og ginsenge
 • Beriget med vitaminer

Anmeldelse: Produktanalyse af No7 Protect & Perfect Intense

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Peptider, retinol, hyaluronsyre

No7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum er et effektivt anti-aging serum, som er udviklet med fokus på at bekæmpe fine linjer og rynker, så huden fremstår glattere, yngre og mere strålende. En af de vigtigste egenskaber ved serummet er dets hurtigt absorberende, ikke-fedtende formel, hvilket gør det let at indføre i enhver hudplejerutine – også dig som ikke er glad for at få klistrede fingre. Formlen er derudover velegnet til alle hudtyper, inklusive følsom hud, så alle, der vil optimere deres huds tilstand kan bruge det.

Serummet indeholder en række aktive ingredienser, hvor en af de mest bemærkelsesværdige af ingredienserne er MATRIXYL 3000 PLUS, som er en ny generation af peptidteknologi til bekæmpelse af ældningstegn. Det er blevet klinisk påvist til at reducere synligheden af fine linjer og rynker.

Derudover hjælper Antioxidant Complex med Mulberry- og Ginseng-ekstrakter med at beskytte huden mod fremtidige tegn på aldring forårsaget af miljørelaterede belastninger. Hyaluronsyre er en anden vigtig ingrediens i serummet, og hjælper med at genopbygge hudens fugt. Serummet er også beriget med vitamin A, C og E, som giver huden vigtige næringsstoffer og giver den en strålende glød.

Hvad siger brugere og eksperterne om No7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum?

På Amazon modtog ansigtsserummet 4,6 baseret på anmeldelser fra over 1500 brugere. Serummets hurtige absorberende egenskab blev fremhævet, og en bruger skriver: “Dette serum er perfekt til mig. Det påføres let & absorberes øjeblikkeligt. Ikke flere olieagtige snaskede produkter!”

Hos Goodhousekeeping fik serummet prisen “Best overall” af deres eksperter. De skrev “Den øgede hudens fasthed med 21% i målinger med Cutometer-enheden og mindskede udseendet af porer med 6% i laboratorieberegninger med Visia Complexion Analyzer”.

Mere om No7 Protect & Perfect Intense

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Peptider, retinol, hyaluronsyre

Redaktionens vurdering

No7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum er et let og alsidigt plejeprodukt, der er velegnet til alle hudtyper. Det minimerer porernes fremtræden og indeholder samtidig vigtige aktive ingredienser som MATRIXYL 3000 PLUS og et antioxidantkompleks med mulberry- og ginsengekstrakt. Dens særlige sammensætning er yderligere beriget med vitaminer, der er med til at give huden en strålende glød og hjælpe med at beskytte den mod miljøbetingede belastninger. Takket være dens hurtigt absorberende, ikke-fedtende konsistens, så anbefaler vi den til dig, der er på udkig efter et serum, som er værd at tilføje til din hudplejerutine.

Fordele og ulemper ved No7 Protect & Perfect Intense

Fordele

 • Letvægt
 • Til alle hudtyper
 • Minimerer porernes synlighed

Ulemper

 • Kan forårsage let irritation
Bedste ansigtsserum med C-vitamin

Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily - ansigtsserum til at lysne mørke pigmentpletter

 • Bedste serum med C-vitamin på Goodhousekeeping
 • 4,5 på Amazon

RoC Multi Correxion Revive + Glow Gel Cleanser er en plejende rens til huden, som er udviklet til at få klarere, glattere og mere ensartet hud. Formuleret med et C-vitamin-derivat og glykolsyre er rensecremen velegnet til dem, der ønsker at lysne deres hud og forbedre dens tekstur.

Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily
Bedste ansigtsserum med C-vitamin

Dagens bedste priser og tilbud på Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily:

 • Lysnende egenskaber
 • Indeholder C-vitamin
 • Frugtekstrakt

Anmeldelse: Produktanalyse af Roc Multi Correxion Revive + Glow

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Vitamin C, peptider

RoC Multi Correxion Revive + Glow Gel Cleanser er et hudplejeprodukt, der har en særlig formel, som kombinerer fordelene ved C-vitamin og glycolsyre for at opnå en klarere, glattere og mere ensartet teint. C-vitamin derivatet 3-0-Ethyl Ascorbinsyre er kendt for sine lysnende egenskaber, og for at stimulere hudens kollagenproduktion, samt at jævne hudtonen.

Glycolsyre er en effektiv ingrediens, der trænger dybt ind i porerne for at fjerne snavs, olie, makeup, døde hudceller og andet snavs, som tilstopper porerne. Det bidrager til at opnå en friskere og mere strålende hud.  Citrullus Vulgaris (vandmelon) frugtekstrakt  indeholder antioxidanter, der beskytter huden, samt vitaminer og mineraler.

Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract er fugtgivende, opklarende og skånsomt eksfolierende. Derudover virker Lens Esculenta (Lentil) Fruit Extract som en fugtgivende faktor, der også holder på fugten og indeholder vitamin B5, som er et fugtende vitamin med antiinflammatoriske egenskaber. RoC Multi Correxion Revive + Glow Gel Cleanser har en orangefarvet geltekstur, der bliver til en mild cremet skum, når den blandes med vand, så du kan bruge den til at fjerne makeup, snavs og olie, og får huden til at føles ren og frisk. 

Hvad siger brugere og eksperterne om Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily?

Hos Amazon fik den, baseret på 7800 brugere, en score på 4,5. Brugerne synes serummet havde god effekt, og en af dem skriver, at den er: “Let at påføre med applikatoren, og du kan mærke din hud blive strammet op, når det trænger ind. Duften er dejlig og frisk. Min hud ser klarere ud efter at have brugt det”.

Eksperterne fra Goodhousekeeping skrev “En GH Beauty Award-vinder og GH Seal-stjerne, er dette Roc-serum baseret på den gyldne standard af glansgiver og beskyttende antioxidant C-vitamin”. Den modtog kåringen “Bedste C-vitamin serum” fra dem.

Mere om Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Vitamin C, peptider

Redaktionens vurdering

RoC Multi Correxion Revive + Glow Gel Cleanser er et alsidigt og målrettet renseprodukt til ansigtet, der kan benyttes af alle hudtyper. Dens unikke blanding af C-vitamin, frugtekstrakter og glycolsyre har forskellige fordele, såsom antioxidante egenskaber, evne til at udjævne hudtonen og til at lysne op. Rensecremen kan hjælpe med at skabe en klarere, glattere og mere jævn teint, samtidig med at den nærer huden. C-vitamin i større mængder kan virke irriterende på følsom hud, så du skal anvende serummet som anvist, så du undgår irritation. Hvis du er på udkig efter et plejeprodukt, der har flere gavnlige egenskaber, og som efterlader din hud opfrisket og genopfrisket, så vil vi anbefale RoC Multi Correxion Revive + Glow Gel Cleanser.

Fordele og ulemper ved Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily

Fordele

 • Antioxidante egenskaber
 • Til alle hudtyper
 • Jævner hudtonen

Ulemper

 • Kan irritere dem, der er følsomme over for C-vitamin
Bedste serum til fine linjer og rynker

Isdin Hyaluronic Concentrate - serum med hyaluronsyre

 • Bedste ansigtsserum til aldrende hud på Goodhousekeeping
 • 4,6 på Amazon

Isdin Hyaluronic Concentrate ansigtsserum indeholder en blanding af hyaluronsyrer, der er udviklet til at tilføre fugt i dybden og reducere forekomsten af fine linjer og rynker. Serummet er velegnet til personer i alle aldre og hudtyper, som gerne vil hjælpe deres hud til at være sund og pæn.

Isdin Hyaluronic Concentrate
Bedste serum til fine linjer og rynker

Dagens bedste priser og tilbud på Isdin Hyaluronic Concentrate:

 • Ekstrakt af linser
 • BioMarine-ekstrakt
 • Blanding af hyaluronsyrer

Anmeldelse: Produktanalyse af Isdin Hyaluronic Concentrate

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Hyaluronsyre, peptider

Isdin Hyaluronic Concentrate serum har en gel konsistens, og er skabt til at tilføre huden masser af fugt i dybden, hvilket hjælper med at give huden fylde og glat tekstur, hvilket resulterer i en mere ungdommelig og strålende teint. Serummets sammensætning af hyaluronsyrer hjælper med at opretholde hudens naturlige fugtniveau, hvilket er vigtigt for at opretholde en sund hudbarriere.

Det kan samtidig være med til at forebygge fine linjer og glansløs hud, hvilket er noget af det, der kendetegner begyndende aldring af huden. BioMarine-ekstraktet og de opstrammende peptider i serummet hjælper med at stimulere produktionen af kollagen, hvilket reducerer forekomsten af fine linjer og rynker. Linseekstraktet i serummet er kendt for sin evne til at minimere udseendet af porer, hvilket kombineret med dens silkeagtige tekstur giver en ultraglat og fejlfri finish til huden. 

Hvad siger brugere og eksperterne om Isdin Hyaluronic Concentrate?

På Amazon har mere end 1900 brugere anmeldt serummet, og det modtager en samlet score på 4,6. Flere kunne godt lide følelsen på huden efter brug af serummet og skrev: “Serummet har en gelkonsistens, er let duftende og dispenseres fra en pumpeflaske med låg. Det føles fugtende at komme på og glider over huden. Absorberes fuldt ud. Man kan se den opstrammende effekt af HA. Med tiden vil man også kunne se fordelene ved salicylsyre og peptider”.

Når det kommer til ekspertanmeldelser, fik ansigtsserummet en pris fra Goodhousekeeping som “Best face serum for aging skin”, hvor de skrev ” Bekæmp rynker og dehydrering af aldrende hud ved at anvende Isdins silkeagtige serum, en GH Beauty Award-vinder pakket med to typer hyaluronsyre samt peptider for at opstramme både de indre og ydre hudlag”.

Mere om Isdin Hyaluronic Concentrate

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Hyaluronsyre, peptider

Redaktionens vurdering

Isdin Hyaluronic Concentrate serummet kan bidrage til at dæmpe forekomsten af fine linjer og rynker med synlige resultater. Kombinationen af hyaluronsyrer, linsekstrakt og BioMarine-ekstrakt er sammen om at give fugt i dybden, så huden får mere fylde og glattere tekstur. Derudover er serummet udviklet til at trænge hurtigt ind, hvilket gør det til et godt valg for personer, der leder efter et hudplejeprodukt, der absorberes hurtigt. Selvom prisen er lidt høj, så hjælper serummet omgående med at udbedre fine linjer og rynker, derfor vurderer vi, at det er en god tilføjelse til enhver hudplejerutine.

Fordele og ulemper ved Isdin Hyaluronic Concentrate

Fordele

 • Fylder straks fine linjer og rynker op
 • Udglatter tekstur
 • Trænger hurtigt ind

Ulemper

 • En smule dyrt
Bedste ansigtsserum til fedtet hud

SkinCeuticals Silymarin CF - ansigtsserum med ferulic- og salicylsyre

 • Bedste ansigtsserum til fedtet hud på Goodhousekeeping
 • 4,7 på Amazon

SkinCeuticals Silymarin CF er et serum, der kombinerer silymarin, L-ascorbinsyre, ferulinsyre og salicylsyre for at hjælpe med at forhindre iltning af fedtstoffer, udbrud og synlige tegn på aldring. Denne formel er designet til fedtet og uren hud og giver avanceret antioxidantbeskyttelse og forfiner hudens tekstur.

SkinCeuticals Silymarin CF
Bedste ansigtsserum til fedtet hud

Dagens bedste priser og tilbud på SkinCeuticals Silymarin CF:

 • Ferulic- og salicylsyre
 • Silymarin
 • Mindsker produktionen af olie

Anmeldelse: Produktanalyse af SkinCeuticals Silymarin CF

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Salicylsyre, C-vitamin, ferulinsyre

Silymarin CF er et yderst virksomt C-vitamin serum, der er specielt udviklet til personer med fedtet og uren hud. Det er en kombination af 0,5 % silymarin (ekstrakt af marietidsel), 15 % l-ascorbinsyre, 0,5 % ferulinsyre og 0,5 % salicylsyre. Silymarin stammer fra mælketestelens frugt og frø, som er en antioxidant-rig plante, der er kendt for sin evne til at beskytte huden mod UV-lys og frie radikaler.

L-ascorbinsyre er en potent form for C-vitamin, der hjælper med at neutralisere frie radikaler, lysne teinten og reducere oxidative skader fra frie radikaler forårsaget af miljømæssige faktorer som UV, ozon og dieseludstødning. Ferulinsyre anvendes ofte sammen med C-vitamin og er en antioxidantrig ingrediens, der findes i dele af f.eks. havre og klid. Det hjælper med at mindske udviklingen af fine linjer, rynker og brune pletter. Salicylsyre stammer fra piletræets bark og er en beta-hydroxy syre, der eksfolierer, reducerer inflammation og trænger ind under hudens overflade for at rense talg og reducere olieproduktionen.

Hvad siger brugere og eksperterne om SkinCeuticals Silymarin CF?

På den tyske version af Amazon modtog serummet 4,7. Brugerne var tilfredse med dens effekt på huden og følgende reduktion af olieproduktionen i deres hud. En af brugerne skrev “Jeg købte dette produkt på anbefaling af en læge, som hævdede, at det havde særlige egenskaber. Jeg må sige, at det passer meget godt til dem, der vil rense porerne for sebum”.

Good Housekeeping anmelder også produktet, og her kårede de det til “Bedste ansigtsserum til fedtet hud”, og begrunder det med, at serummet er “En unik blanding af et højt 15%-niveau af antioxidant C-vitamin og rensende salicylsyre, og dette GH Beauty Award-vindende SkinCeuticals-serum beskytter samtidig huden, reducerer overskydende olie og forbedrer tegn på ældning som fine linjer”.

Mere om SkinCeuticals Silymarin CF

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 30 ml
 • Nøgleingredienser: Salicylsyre, C-vitamin, ferulinsyre

Redaktionens vurdering

Kort sagt er SkinCeuticals Silymarin CF et velegnet serum, som er specielt designet til personer med fedtet og uren hud. Den anvender en kombination af effektive ingredienser som silymarin, ferulinsyre og salicylsyre, som leverer avanceret antioxidantbeskyttelse og hjælper med at reducere udseendet af fine linjer og rynker. Desuden hjælper den med at klarlægge huden, virker antiinflammatorisk, minimerer udseendet af porer og reducerer olieproduktionen. Den er en smule dyr, men i betragtning af alle de ingredienser, der hjælper på fedtet hud, synes vi, at den er opmærksomheden værd.

Fordele og ulemper ved SkinCeuticals Silymarin CF

Fordele

 • Opklarer huden
 • Antiinflammatorisk virkning
 • Minimerer porernes udseende

Ulemper

 • Lidt dyrt

Hvad skal du overveje, inden du køber et ansigtsserum?

Type
Der findes et stort udvalg af serum, lige fra dem, der fugter og lysner, til dem, der eksfolierer og arbejder anti-aging. Det er vigtigt at være klar over, hvilke problematikker du vil behandle, før du køber, idet du også skal tage hensyn til din hudtype. Hvis du f.eks. har tør eller dehydreret hud, vil et hydrerende eller fugtgivende serum være gavnligt, mens en eksfolierende formel kan være velegnet til fedtet eller aknepræget hud. Hvis du er usikker på din hudtype eller har nogle bekymringer, anbefales det at søge råd hos en hudplejeekspert eller dermatolog. 

Ingredienser
Når du har identificeret din hudtype, kan du med fordel læse online eller søge vejledning hos en hudlæge med henblik på at udarbejde en liste over ingredienser, der er kompatible med din hudtype. Hvis du besøger beautybutikker, kan det være fristende at prøve forskellige serummer, men det kan have negative konsekvenser. For at undgå eventuelle bivirkninger er det bedst at holde sig til ingredienser, der passer til din specifikke hudtype eller problematik, du gerne vil sætte ind over for. Hvis du har normal hud, kan det være en udfordring at vælge et passende ansigtsserum, men det kan være en strategi at fokusere på potente ingredienser, såsom C-vitamin, som er gavnlig for alle hudtyper. C-vitamin indeholder antioxidanter, der kan hjælpe med at løse almindelige udfordringer som ujævn hudtone, mathed og mørke pletter.

Formulering
Når du vil købe et ansigtsserum, er det vigtigt at overveje sammensætningen, da den kan have stor betydning for virkningen. Serummets konsistens spiller en væsentlig rolle for, hvordan den føles på huden, og hvordan den interagerer med andre hudplejeprodukter. Et serum med en let konsistens er som regel at foretrække, da det nemt absorberes af huden og ikke efterlader rester eller en klistret fornemmelse.

På den anden side kan et serum med en tykkere konsistens tage længere tid om at absorbere og kan efterlade en fedtet fornemmelse på huden. Serummets absorptionshastighed er også en væsentlig faktor, fordi et serum, der optages hurtigt af huden, er ofte mere effektivt, da det kan penetrere i dybden og tilføre de aktive ingredienser, hvor der er mest brug for dem. Et serum, der er for lang tid om at blive absorberet, frigiver muligvis ikke de gode virkninger særligt effektivt. 

Pris
Prisen spænder bredt helt fra 60 kr. til 2800 kr. Prisen på ansigtsserum kan variere meget alt efter mærket, ingredienserne og mængden af produkt. Generelt kan ansigtsserum af høj kvalitet være ret dyre, da de ofte indeholder ingredienser af høj kvalitet, hvis effektivitet i forhold til at forbedre hudens tekstur og udseende, er blevet dokumenteret.

For eksempel er serummer, der indeholder retinol, C-vitamin eller hyaluronsyre, ofte dyrere end dem, der ikke gør. Normalt har mindre dyre serummer ikke så aktive ingredienser end serummer i de højere prisklasser, som har flere aktive ingredienser. Det er dog vigtigt at bemærke, at prisen ikke altid er en indikator for kvalitet. Nogle billige ansigtsserum kan være lige så effektive som deres dyrere modstykker. 

Bruger- og ekspertanmeldelser
Bruger- og ekspertanmeldelser er værdifulde kilder, når du gerne vil købe et ansigtsserum. Når du læser anmeldelser, får du meget nyttig information om andre brugeres erfaringer og om produktets virkning. Brugeranmeldelser er skrevet af folk, der rent faktisk har købt og brugt produktet, og kan give dig oplysninger om dets effektivitet, konsistens og duft. Ekspertanmeldelser er derimod skrevet af eksperter i hudpleje, som har testet og vurderet serummet. Ofte indeholder disse anmeldelser en mere dybdegående analyse af serummets ingredienser, sammensætning og effektivitet.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Hvordan anvender man ansigtsserum?

Det er nemt at bruge et ansigtsserum, men det er vigtigt at anvende det korrekt for at opnå størst mulige udbytte af det. Her er en trinvis guide til, hvordan du bruger et ansigtsserum:

 • Rens dit ansigt: Før du anvender et hudplejeprodukt, skal du starte med at vaske dit ansigt med et skånsomt renseprodukt, som fjerner snavs, olie og makeup.
 • Påfør toner (valgfrit): Hvis du bruger en toner i din hudplejerutine, skal du anvende den efter at have renset huden, og inden du bruger et serum.
 • Fordel serummet: Afhængigt af det serum, du bruger, skal du muligvis ryste det godt, før du fordeler det. De fleste serummer leveres med en dråbe- eller pumpedispenser, så brug den passende mængde som angivet på etiketten.
 • Påfør serummet: Massér forsigtigt serummet ind i ansigtet og på halsen med fingerspidserne. Sørg for at påføre det jævnt og undgå at få det i øjnene.
 • Lad det absorbere: Giv serummet et par minutter til at trænge helt ind i huden, før du anvender andre produkter, f.eks. fugtighedscreme eller solcreme.
 • Følg op med fugtighedscreme: Hvis din hud føles tør eller stram efter påføring af serummet, skal du følge op med en fugtighedscreme for at indkapsle fugten og holde din hud blød og smidig.
 • Brug dagligt: For at opnå de bedste resultater skal du bruge dit ansigtsserum dagligt som en del af din hudplejerutine om morgenen eller aftenen.

Hvilke slags ansigtsserum findes der?

Der findes forskellige slags ansigtsserum, som hver især er beregnet til at behandle bestemte hudproblemer. Følgende er nogle af de mest udbredte typer ansigtsserum:

 • Fugtgivende serum: De indeholder ingredienser som hyaluronsyre eller glycerin, som hjælper med at øge hudens fugtniveau og samtidig forbedre teksturen.
 • Opklarende serum: De indeholder ingredienser som C-vitamin, niacinamid eller kojinsyre, som kan hjælpe med at reducere mørke pletter, hyperpigmentering og ujævn hudtone.
 • Anti-aging-serum: De indeholder ingredienser som retinol, peptider eller antioxidanter, som bidrager til at mindske fine lines, rynker og andre tegn på tegn på aldring.
 • Aknebekæmpende serummer: De indeholder ingredienser som salicylsyre, benzoylperoxid eller tea tree-olie, som kan hjælpe med at fjerne tilstoppede porer, reducere inflammation og forebygge udbrud.
 • Beroligende serummer: De indeholder ingredienser som aloe vera, kamille eller grøn te, som kan hjælpe med at berolige og lindre irriteret eller følsom hud.
 • Eksfolierende serum: De indeholder ingredienser som alfa-hydroxysyrer (AHA’er) eller beta-hydroxysyrer (BHA’er), som kan hjælpe med at eksfoliere huden blidt, fjerne tilstoppede porer og forbedre dens generelle tekstur.

Ekspert- og testkilder

Goodhousekeeping

Good Housekeeping er et populært livsstilsmagasin, som rummer et væld af informationer om en lang række emner, lige fra sundhed og skønhed til bolig og køkken. Et af deres særlige kendetegn er deres fokus på at levere praktiske og brugbare råd. Deres eksperter er engagerede i at teste og vurdere produkter og tjenester, så man kan stole på, at de anbefalinger, der findes på webstedet, er baseret på grundig research.

Se anmeldelsen af serummet her.

Anmeldelsen blev senest opdateret den 13/01/2023.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en af de største onlineforhandlere i verden og udbyder et enormt udvalg af produkter lige fra bøger og elektronik til tøj og husholdningsartikler. Hjemmesidens intuitive søgefunktion og veldesignede layout gør det nemt for kunden at finde de produkter, vedkommende mangler, hurtigt og effektivt. 

Se anmeldelsen af SkinCeuticals Silymarin CF her.
Se anmeldelsen af Isdin Hyaluronic Concentrate her.
Se anmeldelsen af Roc Multi Correxion Revive + Glow Daily Serum her.
Se anmeldelsen af No7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum her.

FAQ

Hvad er forskellen mellem ansigtsserum og fugtighedscreme?
Ansigtsserum er udviklet til at trænge dybere ind i huden end fugtighedscremer, og de er målrettet mod bestemte problemer i huden, som f.eks. rynker, hyperpigmentering og dehydrering. I modsætning til fugtighedscremer indeholder serummer ikke okklusive ingredienser, der lukker fugten inde, hvilket gør dem ideelle til at blive lagt i lag under en fugtighedscreme.
Serum til ansigtet er generelt egnet til alle hudtyper, men det er vigtigt at vælge et serum, der er formuleret til netop dit hudproblem. F.eks. kan fedtet eller aknepræget hud have gavn af et serum med salicylsyre eller niacinamid, mens tør eller moden hud kan have gavn af et serum med hyaluronsyre eller retinol. Hvis du har følsom hud, er det bedst at kigge efter et serum, der er fri for parfume og skrappe kemikalier.
Hvordan benytter jeg et ansigtsserum?
Du skal først rense din hud og evt. toner, hvis du bruger det, og derefter påfører du din ansigtsserum. Påfør derefter en lille mængde serum i ansigtet og på halsen, og massér det forsigtigt ind i huden, indtil det er absorberet helt. Serum anvendes typisk morgen og aften før fugtighedscreme, solcreme, og/eller andre hudplejeprodukter.
Hvem har gavn af at bruge ansigtsserum?
Ansigtsserum kan være til nytte for alle, der prøver at gøre huden mere frisk og sund. Alt efter ingredienserne i serummet kan de være særligt gavnlige for personer med specifikke problematikker, f.eks. aldrende hud, hud med tendens til akne eller tør hud.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme