Test af trampoliner fra Berg – En oversigt over de bedste Berg trampoliner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 15.10.2020
Berg trampolin
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Til sommer er der garanti for at skabe glæde, fysisk aktivitet og masser af timers sjov og leg med en havetrampolin fra populære Berg. 

Berg er iblandt de førende mærker på det skandinaviske marked, når det kommer til aktivitetsredskaber, der kan anvendes af både børn og voksne. Berg trampoliner findes i forskellige størrelser, serier, designs og udseender. 

Hvilken model der er den rette for dig og din familie, afhænger af størrelsen på jeres have, forventet anvendelsesomfang, og hvad redskabet skal bruges til. Det kan både være til hop, leg, motion og akrobatiske øvelser.

Berg trampolin

forbruger-test.dk

Berg Champion 330 InGround - Topscorer

Berg trampolin

Testresultater

Denne Berg trampolin In Ground får 4,5/5 stjerner i anmeldelserne på Trustpilot. Den kåres derudover som premiumvalg i PriceRunners test over de bedste trampoliner på markedet.

Hos Abilicaonline.dk beskrives modellen som værende et af de bedste produkter til nedgravning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Om

Går du op i kvalitet, funktionalitet og sikkerhed, er denne Berg Champion trampolin det helt rette valg.

Det er en mellemstor model, der egner sig til 2 børn eller 1 voksen. 

Den store fordel ved at vælge en InGround model er på grund af sikkerheden. Skulle det ske, at du eller dit barn mister balancen på springdugen, er faldet ikke langt og dybt. Berg Champion trampolinen går ud i ét med jorden i haven, og den er nem at sætte op.

Champion er udstyret med de bedste elementer fra Berg. TwinSpring fjedrene hjælper med til at give et godt afsæt, så der kan hoppes højt. Dette kommer de mindste børn til gode, da de får ekstra support til affjedring. 

Dugen på springområdet er lavet i det prisvindende AirFlow materiale. Dette er et let og luftigt materiale, der tillader 50% luft at trænge imellem. Derfor følger dugen ikke med op, når der hoppes rundt. Springdugen er den bedste på markedet, og den gør leg og træning mere sikker for både børn og voksne.

Udvalgte specifikationer 

 • Moderne TwinSpring fjedre
 • AirFlow springdug
 • 96 slidstærke fjedre
 • Kan bruges af både børn og voksne
 • Nem at vedligeholde 
 • Mellemstor model

Berg Ultim Favorit 280 – Bedst til prisen

Berg trampolin

Testresultater

PriceRunner har udarbejdet en testoversigt over de bedste trampoliner på det danske marked. Berg Favorit trampoliner ligger på førstepladsen og roses for kombinationen af gennemført, høj byggekvalitet samt store omfang af sikkerhed.

Om

Du kan få masser af værdi, kvalitet og legeglæde for pengene, når du vælger produkter fra Berg. De designer trampoliner i alle prisklasser og er kendt for aldrig at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed. Har du et lille budget, kan du stadig give børn de bedste forhold til leg, sjov og aktiv træning.

Denne Berg Ultim Favorit er i blandt de billigste modeller.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den egner sig til de små haver, hvor den er nem at finde plads til og integrere. Dens elegante, sorte design vil klæde enhver have og bolig.

Berg trampolinen i firkantet design giver dig unikke fordele. Du får mere og bedre plads til at udfolde dig på, da alle hjørner på redskabet udnyttes. 

Der er ekstra, tyk kantpolstring, så du ikke skal bekymre dig om fingre eller fødder, der kommer imellem mellem fjedrene. 

Fjedrene på produktet er de bedste af sin slags. Det er ekstra lange fjedre, som giver en bedre hoppeoplevelse og en større holdbarhed. 

Den budgetvenlige Berg Ultim Favorit kan fås med både grå og grøn kantpolstring. 

Udvalgte specifikationer

 • Firkantet design
 • Enkel og nem at få plads til selv i den lille have
 • Tidløst, sort look
 • GoldSpring Solo fjedre
 • Valgfri farve på kantpolstring 

Berg Ultim Elite FlatGround 500 (inkl. AeroWall) – Premium valg

Berg trampolin

Testresultater

Denne professionelle Berg trampolin er det helt rette valg til de gymnastikengagerede børn. Med den medfølgende AeroWall kan der laves de sejeste tricks, og produktet kåres med 4,5/5 stjerner hos Trustpilot.

Om

Når du har børn med interesse for akrobatik, springøvelser og gymnastik, skal de have de mest funktionelle og sikre forhold til træningen derhjemme. 

Berg designer produkter i forskellige serier. Eliteserien er (som navnet antyder) produkter, der er skabt i henhold til professionelle krav. Denne Ultim Elite FlatGround kombinerer alle funktioner, detaljer og kvaliteter hos Berg. 

Det er den nyeste udgave på markedet, og det leveres med AeroWall, der er en oppustelig ”væg”. Væggen gør det muligt at lave afsæt og springøvelser i sikre forhold. 

Sikkerheden er gennemført på Berg Ultim Elite. Den har sit helt eget design i forhold til kantpolstringen, der både er bredere og tykkere.

Materialet på kantpolstringen er UV-resistent. Dette får stor betydning efter et par år, når Berg trampolinen står ude i haven i hele sommersæsonen. Solens stråler kan udtørre materialer og gøre dem stive. Dette sker ikke på overfladen på Ultim Elite FlatGround, der fortsætter med at være fleksibelt og blødt.

Produktet kan klare en personvægt på op til 120kg. Dette er maksimumvægten på de bedste havetrampoliner fra Berg.

Udvalgte specifikationer

 • Unik kantpolstring
 • Egnet til gymnastik, springøvelser og akrobatisk træning 
 • UV resistent materiale 
 • Forstærket ramme
 • Rektangulær model
 • 128 fjedre

Berg Elite 380 OnGround (inkl. Deluxe sikkerhedsnet) – 5 stjerner hos Trustpilot

Berg trampolin

Testresultater 

Berg Elite OnGround regnes for at være klassikeren i det store produktudvalg hos Berg. Den anmeldes med 5/5 stjerner af brugerne på Trustpilot.

Om

OnGround modellerne er de klassiske og velkendte trampoliner fra Berg, der både har vedligeholdelsesmæssige og praktiske fordele. 

Når du har et OnGround produkt, der står på græsset i haven, slipper du for at skulle grave ud. Det kan være mange boligejeres ønske at slippe for at tage et stort græsareal i brug for at få plads til børnenes kommende favoritlegetøj til sommeren. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fra Sikkerhedsstyrelsens side anbefales det, at du tjekker din havetrampolin hver sæson. Den må ikke have rust på nogle af fjedrene, og benene skal sikres at stå stabilt og sikkert. På en OnGround model får du det nemmeste vedligehold. Det er enkelt at tjekke alle delene på legeredskabet, så du kan sørge for, at dine børn leger og hopper i sikre forhold.

På Berg Elite 380 finder du den populære AirFlow springdug, der skaber høj luftgennemtrængning. 

Produktet har TwingSpring Gold fjedre, der er sat sammen i V’er. Dette forstærker holdbarheden og forbedre springkraften. 

Vælger du Berg Elite OnGround, får du og din familie et slidstærkt og velfungerende legeredskab til fremtiden. 380’er modellerne er gode valg til familien med 1-2 børn.

Udvalgte specifikationer

 • Du slipper for at grave et hul i haven til børnenes legeredskab
 • Du får nemmeste tjek af Berg trampolinens tilstand
 • TwinSpring Gold fjedre for forbedret springkraft
 • AirFlow springdug
 • 112 fjedre
 • Maksimumbelastning på 110kg
 • Galvaniserede og rustfrie elementer på rammen
 • Berg trampolin 380 er en ideel størrelse til 1-2 børn

Berg Elite 430 InGround – Bedste valg til offentligt område

Berg trampolinTestresultater

Det er de færreste Berg trampoliner, der er godkendt i henhold til EN-1176 paragrafferne. EN-1176 er den europæiske godkendelsesstandard for legeredskaber, der må bruges til offentlige områder.

Denne Berg trampolin i InGround model bærer det eftertragtede godkendelsesmærke. 

Om 

Vil du have et legeredskab til familien i professionel kvalitet, skal du vælge de EN-1176 godkendte produktudgaver. Denne Berg trampolin 430 må bruges på legepladser, i institutioner, i parker og på offentlige områder. 

Med dette Elite 430 valg får du et produkt, der er lavet med de mest slidstærke og holdbare materialer. Kantbeskyttelsen er udviklet med en 3x længere levetid sammenholdt med de mange andre kvalitetsmodeller fra Berg.

Med Berg trampolin 430 får du et aktivitetsredskab, der vil bringe glæde i mange år frem. AirFlow hoppedugen kommer både børn og voksne til gode, og den vil tilmed glæde naboerne. Når springdugen bliver på overfladen af trampolinen, vil den ikke forårsage høje smæld. Der kan hoppes og leges i støjsvage forhold, hvilken er til gavn for gæster og naboer i området. 

Udvalgte specifikationer 

 • Unik, tyk og bred kantpolstring
 • EN-1176 godkendt legetøj
 • Lang levetid 
 • Støjsvag anvendelse 
 • AirFlow hoppedug
 • Forstærket zink ramme med sort coating

Berg Grand Champion 520 InGround – Bedste valg til træning og motion

Berg trampolin

Testresultater 

Champion er Bergs prisvindende serie hos PriceRunner. Her kåres Berg Champion trampolinerne som de bedste premiumprodukter. 

Hos Abilicaonline.dk er Berg Grand Champion et af de mest populære og efterspurgte produktudgaver på grund af det innovative design.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om 

Med en Berg trampolin i ovalt design får du de bedste forhold derhjemme til at lave konditionstræning. Aktivitetsredskabet er langt fra kun forbeholdt børn og barnlige sjæle. Igennem de seneste år har flere og flere danskere fået øjnene op for de mange fordele ved at have en trampolin i professionel kvalitet i haven. 

Du kan træne, når du vil, og der kan laves hård og intensiv træning på springdugen. 

Vil du i gang med ekstra motion til sommer, er denne Berg Grand Champion 520 det helt perfekte valg. 

Berg trampolin i ovalt design er skabt til træning og øvelser. 

På de 5,20m kan du tage afsæt til spring, eller du kan hoppe frit og sikkert. Når du vælger en Berg trampolin i oval udgave, bestemmer du selv, hvad redskabet skal bruges til. Børnene kan bruge det til leg, mens du kan anvende det til fysisk træning.

Modellen er udstyret med de anmelderroste TwinSpring fjedre, som giver en mere jævn hoppeoplevelse. Placeringen af fjedrene gør, at både du og dine børn får lige stor glæde ved aktivitet på redskabet.

Udvalgte specifikationer 

 • Innovativt, ovalt design
 • Egnet til motion og træning
 • TwinSpring fjedre
 • Kantbeskyttelse i ekstra slidstærk vinyl
 • Lang levetid
 • AirFlow springdug

Berg Ultim Elite 500 OnGround – Firkantet trampolin med 22% ekstra sikkerhed

Berg trampolin

Om

Er det sikkerheden, der er det mest afgørende for dig, når du vil købe en Berg trampolin, skal du vælge denne Ultim Elite 500. Den er lavet i XL udgave og er designet til at give maksimal sikkerhed for både børn og voksne.

Berg Ultim Elite er en firkantet trampolin med et XL-sikkerhedsnet. Dette er lavet i 22% større udgave sammenholdt med Deluxe sikkerhedsnettene fra Berg. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Har du store børn i husstanden, er det vigtigt, at disse er lige så godt beskyttede som boligens mindste medlemmer. Med et forhøjet net minimeres risikoen for farlige situationer.

Med AirFlow dugen og de mange TwinSpring fjedre kan denne Berg trampolin i firkantet design bruges til både leg, sjov, træning og seriøse øvelser. 

Der er langt vægt på hver en detalje i forhold til sikkerhed og funktionalitet med denne Berg Ultim Elite. Foruden det specialdesignede sikkerhedsnet i XL udgave, får du også en stige i størrelse Large med, når du bestiller dette produkt. 

Udvalgte specifikationer

 • Firkantet design
 • Du slipper for grave hul i jorden i forbindelse med opsætning af redskab
 • XL-sikkerhedsnet følger med i prisen
 • AirFlow springdug
 • TwinSpring fjedre
 • Berg stige i størrelse L medfølger

Berg FlatGround Champion 430 – Bedste tilbud

Berg trampolin

Testresultater

Champion er testvinderen hos PriceRunner i kategorien for premiummodeller. Den kåres med 4,5/5 stjerner, og modellen er egnet til både små og store familier.

Om

Det er en fordel for dig som forbruger, at der findes mange forskellige produkter hos Berg. Hvad der er den bedste havetrampolin for én familie, kan være vidt forskellig til en anden familie. Det gælder om at sammenligne størrelse, sikkerhed, design og egenskaber, når det rette model skal udpeges. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vi kan have forskellige krav og ønsker til haveredskabet. For nogle kan det være kravet, at det skal kunne bruges til fysisk træning, mens det i andre husstande er et redskab til sjov og leg.

Spiller prisen en afgørende rolle for dig, kan det være værd at gå efter tilbuddene hos Berg.

Der kommer nye modeller til hver sæson. Disse er videreudviklinger af forrige sæsons udgaver, og de bliver lavet med forbedringer på både materialer og designs. 

Har du mindre krav til, hvad din Berg trampolin skal bruges til, kan der være penge at spare, når du handler på udsalg. 

Du kan blandt andet finde Berg trampolin 430 på tilbud. Denne store og slidstærke kvalitetsmodel er perfekt til dig med en stor have. Den er udstyret med AirFlow springdug, og den er designet i det klassiske, runde look. 

 

Udvalgte specifikationer

 • Stor model
 • AirFlow springdug
 • Egnet til store haver
 • Kan bruges af både børn og voksne
 • Kan holde til maksimumbrugerbelastning på op til 110kg
 • 128 fjedre

Testkilder

https://www.sik.dk/erhverv/produkter/legetoej/vejledninger/krav-sikkerheden-hjemmetrampoliner#

Trampoliner klassificeres som legetøj, og derfor bliver de populære udendørsredskaber testet i henhold til både kvalitet, materialer og sikkerhed. 

Samtlige produkter i denne testanmeldelse lever op til anbefalingerne fra Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerhedsstyrelsen er den overordnede myndighed, som fører kontrol med dansk legetøj. Styrelsen har forskellige funktioner, der både handler om kontrol, vejledning og rådgivning.

Deres rådgivning har stor værdi som dig som forbruger, da råd og anbefalinger er med til, at du kan træffe de bedste valg om køb af legetøj til familien. 

Når det kommer til havetrampoliner fra Berg eller andre producenter, skal produkterne som minimum leve op til følgende kriterier:

 • Der skal være mulighed for at montere sikkerhedsnet 
 • Der skal følge en dansk monteringsvejledning med til produktet
 • Produktet skal være udstyret med kantbeskyttelse

Sikkerheden er det punkt, som der lægges mest vægt på fra Sikkerhedsstyrelsens side. De har til formål at rådgive os forbrugere om de punkter, som vi skal være særlig opmærksomme på, når vi køber legetøj til familien.

Der findes mange trampoliner på det danske marked, som henvender sig til privatpersoner. 

Du skal altid tage udgangspunkt i den monteringsvejledning, som følger med til dit produkt. Der kan være forskel på, hvordan havetrampoliner skal nedgraves. 

I produktvejledningen kan du læse om, hvad den præcise afstand fra kant af hul til kant af redskab skal være, og du får information om, hvor dybt hullet skal være.  

Der kan være flere krav og kriterier, du som forbruger har til familiens aktivitetsredskaber til haven. Det er dit ansvar at sikre, at din Berg trampolin lever op til anbefalingerne for sikkerhed. 

Det anbefales at vælge en InGround model, når du har små eller mindre børn, der vil lege og hoppe på redskabet. 

Hvorfor er Berg trampoliner i In Ground model de primære testvindere?

Berg trampolin til nedgravning er de modeller, der findes flest af hos den anerkendte producent. Dette skyldes, at disse modeller i størst omfang imødekommer de krav, der stilles til aktivitetsredskabet fra Sikkerhedsstyrelsens side. 

Fordelene ved at vælge en InGround model er blandet andet:

 • Væsentlig større sikkerhed for både store og små
 • Nem montering og opsætning
 • En nedgravet Berg trampolin tager mindre plads visuelt omkring boligen
 • Bedre udsyn i haven 
 • Findes i alle størrelser og designs (både rund, oval og firkantet)
 • Kan købes på tilbud

Et af de vigtigste parametre, du skal forholde dig til, når det gælder valg af havetrampolin til dig eller dine børn, er sikkerheden. Det er dit ansvar som boligejer at sikre, at dit aktivitetsredskab er forsvarligt sat op, og at det bærer det udstyr, som er nødvendigt for at sikre de hoppende børn eller voksne på springdugen. 

Risikoen for alvorlige fald er minimeret, når du har en Berg trampolin til nedgravning. 

FlatGround er de modeller, der går ud i et med jordoverfladen i haven.

På de populære InGround modeller er der op til 20cm afstand fra kant til jordoverflade. 

Det kan være ønsket hos mange familier at købe en Berg trampolin på tilbud. Dette er en oplagt måde at skabe de sjoveste og bedste legeforhold for familien til sommer, og der kan samtidig spares mange penge på redskabet. 

Når du køber en Berg trampolin på tilbud, får du samme høje kvalitet, sikkerhed og funktionalitet med dit produkt, som du ville have opnået, hvis du gav fuld pris. 

Kilde: https://www.pricerunner.dk/test/trampolin

Hvilken Berg trampolin skal jeg vælge?

Det kan svare sig både praktisk og økonomisk at bruge tid på at sætte dig ind i de forskellige modeller, som du finder hos Berg. De varierer i anvendelsesformål, egenskaber, slidstyrke og sikkerhed. 

Du kan bruge følgende punkter, når du vil udvælge dig den bedste model til din familie og din have:

 • Design (InGround, FlatGround eller OnGround?)
 • Hvem skal primært bruge redskabet?
 • Hvad skal redskabet bruges til (træning, gymnastiske øvelser eller leg)?
 • Størrelsen på din have
 • Særlige krav

Du skal starte med at vælge design. InGround og FlatGround modellerne minder i store træk om hinanden. Den eneste forskel er, at FlatGround er skabt til at blive 100% integreret i din have. InGround modellerne kan have en mindre højdeforskel mellem kantbeskyttelsen og jordoverfladen. Valget mellem disse 2 afhænger primært af smag.

Vil du undgå at grave et areal ud på græsplænen for at gøre plads til en nedgravet trampolin fra Berg, kan OnGround modellerne være de rette valg for dig. Når du vælger denne type, skal du være ekstra omhyggelig med at vælge sikkerhedsnet. Sikkerhedsnettet er uundværligt til trampoliner med ben, der står direkte på jorden. 

Der er ikke krav om, at din InGround model skal have sikkerhedsnet. Dette er op til dig at vurdere. Det anbefales, at du altid bruger net, så sikkerheden er i top. Der kan købes særskilte net fra Berg, hvis din trampolin til nedgravning ikke har det inkluderet i prisen. 

Når du vælger størrelse på aktivitetsredskabet, skal du huske på, at der skal være cirka 1,5m afstand fra Berg trampolinen til de nærmeste buske og træer. Det kan være en fordel at måle et bestemt areal ud i haven, før du bestemmer dig for en konkret model. Du kan finde trampoliner fra Berg fra 270-520cm i bredden. 

Værd at vide om tilbehør til trampoliner fra Berg i InGround designs

Det er ikke kun på grund af den høje produktkvalitet og gennemførte sikkerhed, at boligejere vælger Berg, når der skal købes de bedste aktivitetsredskaber til haven. 

Når du køber en Berg InGound trampolin, får du mange muligheder for køb af ekstraudstyr og tilbehør. 

For de fleste boligejere er aktivitetsredskabet en investering. Det er et redskab, som forventes at blive brugt i masser af år ud i fremtiden.

I denne forbindelse kommer det til at få stor betydning for dig, at du løbende kan vedligeholde dit Berg produkt med reservedele. Det danske vejr kan sætte spor på materialer, og over tid kan rust og slid få negativ betydning for affjedringen og komforten på havetrampolinen. 

Når du køber din Berg trampolin hos en kvalitetsforhandler af udstyr til træning, får du adgang til køb af mange tilbehørsmuligheder. 

Vil du udvide børnenes lege på redskabet, kan du købe fodboldmål eller basketnet, der kan monteres på sikkerhedsnettet på aktivitetsredskabet. 

Er en fjedre blevet rusten, eller har kantbeskyttelsen fået meget slitage, kan begge elementer udskiftes. Dette giver dig mere værdi for pengene, og det gør, at du og din familie kan få glæde af jeres Berg trampolin i mange flere år. 

Se også Berg trampolin – hvilke er bedst i test? skrevet af bomagasinet.dk

Se vores artikel om: Gyngestativ – de bedste gyngestativer i de bedste materialer

Denne side er anmeldt af: Line R. Knudsen Rating 5/5

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Top 8 Trampolin

 • BERG Champion 330 InGround
 • BERG Ultim Favorit 280
 • BERG Ultim Elite FlatGround 500
 • Berg Elite 380
 • BERG Elite 430
 • BERG Grand Champion 520
 • BERG Ultim Elite 500
 • BERG FlatGround Champion 430