De 10 bedste cross og gravel cykler

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.02.2021
Bedste cross cykel | Bedste gravel cykel
Vi samler alle test for dig. Forbruger-test.dk anmelder ikke produkterne. Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

En Cross cykel er det rette valg for dig, som i forvejen holder af at køre offroad på en MTB. En Gravel bike er en allround cykel til grusveje, skove og asfalt, der er skabt til at køre stabilt og sikkert i de mest udfordrende terræner. En slags hybrid mellem en racercykel og en mountainbike, hvor du får det bedste fra begge verdener, hvilket betyder at du får mest mulig fleksibilitet i din cykeltræning med blot en cykel.

Du kan bruge den moderne og multifunktionelle cykel både til motion i naturen og til transport til og fra job i alt slags vejr. Som følge af cyklens mange egenskaber og multifunktionelle design kaldes den også for hybrid cykel. 

Den store popularitet om cyklen afspejles i det brede udvalg. Du finder Gravel Bikes i mange forskellige modeller og udgaver. Herunder finder du en omfattende testanmeldelse af de bedste Cross cykler på det danske og internationale marked.

Bedste cross cykel | Bedste gravel cykel

forbruger-test.dk

Gravel vs cross bike – hvad er forskellen?

Gravel bike og cross bike er 2 betegnelser for samme cykel. Der findes flere andre betegnelser såsom hybridcykel, allround cykel og off-road cykel. Det er forskelligt, hvad producenterne af cyklerne kalder deres produkter. 

Fælles for alle modeller er, at de er lavet i innovative designs og med formålet om at kunne køre både i byer og i naturen. Selvom formålet med cyklerne er det samme, er der stor forskel på de mange cross cykler, du finder på det danske og internationale marked. 

Der er flere og flere personer, som vælger den multifunktionelle cykelmodel til, og derfor produceres der hele tiden nye modeller, der tilgodeser forskellige behov. 

En Gravel bike imødekommer mange af de behov, som vi stiller til cykler. Det er et moderne og funktionelt transportmiddel, der både kan bruges til pendling og til fysisk, krævende træning i skov og på grus.

Giant Revolt Advanced 0 – Premium valg

Giant Revolt Advanced 0

Introduktion 

Er du på udkig efter en af de mest profesionelle Gravel cykler, er denne Revolt Advanced et godt valg. Modellen anmeldes som den bedste Cross Bike 2020 af magasinet Bikeradar.com. Her får den 4/5 stjerner og roses for sine egenskaber og teknik, der giver dig mulighed for at træne under de mest udfordrende omstændigheder i naturen. 

 • Shimano Ultegra gear
 • High Performance cykel 
 • Mulighed for at montere forskelligt Giant udstyr på den

i samarbejde med PriceRunner

  Mere om Giant Advanced 0

  Når du stiller krav til din cykel og har ambitioner om at cykle både på asfalt og i skoven, har du brug for en cykel, der er lavet i slidstærkt og modstandsdygtigt design. 

  ”Revolt” modellen har været på markedet siden år 2018, og den er en favorit hos både professionelle udøvere og ambitiøse cyklister, der går op i kvalitet. 

  Rovolt Advanced 0 er kendt for at være cyklen, der giver dig størst frihed og de mest alsidige træningsmuligheder. Den kan bruges i et hvilket som helst vejr, uden du begrænses eller hæmmes, når du bruger cyklens funktioner. 

  Selve stellet på Giant Revolt Advanced 0 er bygget op omkring en let Advanced ramme af carbon. Designet af rammen er lavet med stor præcision og omtanke i forhold til din bevægelsesfrihed. Den unikke Gravel geometri tillader dig at cykle lange og fysisk krævende ture, uden du kommer til at mangle kontrol over din cykel eller belastes unødvendigt i ben og overkrop. 

  Der er mulighed for at montere ekstra Gravel udstyr på cykel, så du løbende kan bygge den op til at matche din livsstil og dine hverdage. 

  Giant Revolt Advanced 0 er det eksklusive valg. Cyklen ligger i den dyre ende af prisskalaen og vil være det bedste valg for dig, der har høje ambitioner om at cykle offroad i fremtiden. 

  Udvalgte specifikationer 

  • Forgaffel i carbon 
  • Integrerede skivebremser 
  • X-Defender beskyttelsesskræm 
  • Perfekt til asfalt, jord og grus i alt slags vejr

  Giant TCR Advanced 2 Disc Pro 2020 – Effektiv cykel til landeveje og offroad

  Giant TCR Advanced 2 Disc Pro 2020

  Introduktion 

  Det er ikke kun udformningen af stellet på din cykel, der har betydning for, hvad transportmidlet kan bruges til. Cyklens design og materiale har lige så stor indflydelse, når det kommer til at skabe alsidighed. 

  Denne Giant cykel er lavet ud fra Compact Road geometri, der er et design, som de bedste hybridcykler er skabt i forhold til. Dens særlige udformning tillader dig at kunne bruge TCR Advanced 2 Disc Pro på både landeveje og offroad – uden du skal gå på kompromis med køreegenskaber. 

  Den giver dig optimal stivhed i forbindelse med terrænkørsel, hvilket er nødvendigt for at opretholde kontrol over dit transportmiddel. 

  • Høj stivhed til-vægt ratio 
  • Skarp pris 
  • Perfekt til både landeveje og bjergkørsel

   

  i samarbejde med PriceRunner

   Mere om Giant TCR Advanced 2 Disc Pro 2020

   Konstruktionen af din cykel har stor indflydelse på, hvad den er egnet til. Gravel Bikes er de modeller, som er mest avanceret, når det kommer til opbygning og design af stel. Det er vigtigt, at cyklen både kan give efter i affjedring, når der køres på ujævnt terræn, og at den også er tilpas stiv, når der forceres landeveje. 

   Giant modeller er skabt til at tilgodese begge forhold. 

   Den har integrerede bremseskiver, der reagerer med det samme, så du får maksimal kontrol, når der er glat.

   Modellen kan vælges i 5 forskellige størrelser.

   Udvalgte specifikationer 

   • Kan købes på tilbud 
   • Udvendige gear 
   • Carbon (cyklen vejer kun 8,8kg)
   • Findes i flere størrelser

    

   KONA Rove DL – Billig gravel bike til pendling og nybegynderen

   KONA Rove DLIntroduktion 

   Denne Roce DL fra KONA er den billigste allround-cykel, du kan vælge. Det kan være for dig, der vil have en ny og bedre cykel, du kan bruge til daglig, og som er skabt til at modstå det danske vejr uanset sæson. Eller cyklen kan være for dig, der vil i gang med at have cykling som motionsform. 

   Det kan få stor, økonomisk betydning, at du ikke behøver investere mange tusinde kroner i en god og stabil cykel, når du vil i gang med en sundere livsstil. 

   • Laveste pris
   • Nem at vedligeholde 
   • Komponenter der giver cyklen lang levetid

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   GÅ TIL

    Mere om KONA Rove DL

    For langt de fleste mennesker vil prisen have stor betydning, når der købes kvalitetscykel. Som nybegynder med terrænkørsel kan det være en god idé at starte med en budgetvenlig model, der ofte er lavet med brugervenlige og enkle funktioner.
    Det er vigtigt, at du får gode erfaringer, når du vil i gang med terrænkørsel som motionsform. Det kan du få med Rove DL, der er skabt til hverdagskørsel. 

    Det er cyklens stærke og solide komponenter, der gør, at du kan bruge Rove DL både til og fra arbejde samt på grus og jord. Den er let at kontrollere, hvilket er en stor fordel for dig, som vil i gang med motionskørsel på ujævne terræner. 

    Cyklen er bygget op af stel i aluminium, der giver en behagelig tyngde, og som er en hjælp i forhold til kontrol og sikkerhed. 

    Udvalgte specifikationer 

    • Beregnet til hverdagskørsel 
    • Aluminium (både stel og forgaffel)
    • Shimano gear 
    • God kontrol

     

    KONA Rove NRB DL – Perfekt til hverdagskørsel og motion

    KONA Rove NRB DLIntroduktion 

    Hører du til de mange mennesker, som har flere cykler derhjemme, der bruges til pendling og motion? I fremtiden kan du slippe for at stå for vedligehold og reparation af flere cykler, når du vælger en hybrid, der er skabt til at imødekomme alle dine motions- og transportbehov.

    Rove NRB Dl er den eksklusive model fra KONA, der er lavet af nogle af de mest modstandsdygtige, solide og robuste materialer. 

    • Moderne og smagfuldt look
    • Beregnet til både by- og terrænkørsel 
    • 22 gear

    FORHANDLER

    TOTAL PRIS

    GÅ TIL

     Mere om KONA Rove NRB DL

     Vil du have en multifunktionel cykel, der er lavet i et lækkert og moderne look, og som skal kunne bringe dig glæde både i fritiden og i hverdagen, er KONA et godt valg. Producenten er kendt for deres kvalitetscykler, der ligger lavere i pris sammenholdt med lignende modeller fra andre brands. 

     Rove NRB DL er den luksuriøse cykel, der kan bruges både i naturen og i byen. Den er skabt i et flot og stilfuldt design, der gør, at den mere minder om en tradition cykel end en hybrid. 

     Det kan være både dyrt og tidskrævende at skulle passe og pleje flere cykler. Når du vælger en af de bedste Cross cykler, sparer du penge, og du kan optimere både plads og tid.

     Du kommer til at få glæde af KONA Rove NRB DL i mange år frem. Den kan give dig alle de fysiske udfordringer, som du har brug for, når du også vil bruge hybriden til motion og træning. 

     Med dens 22 gear kan du slå dig selv løs i et hvilket som helst terræn, det skal være. 

     Udvalgte specifikationer 

     • Skarp pris sammenholdt med kvalitet og egenskaber 
     • Aluminium (både stel og forgaffel)
     • Slidstærke og vandbestandige materialer

      

     KONA Libre AL – Moderne og elegant Gravel bike

     KONA Libre ALIntroduktion 

     Der vil helt naturligt være flere forbehold og hensyn, som skal tages, når det drejer sig om køb af hybrid cykel. Det er ikke kun antal gear, materiale og bremser, der skal fokuseres på. For mange mænd og kvinder har designet og udseendet af cyklen også stor betydning. Dette gælder i særdeleshed, når transportmidlet skal bruges til de daglige ture til og fra arbejde eller købmanden. 

     Libre AL er en moderne og stilren cykel, der er lavet et elegant, grågrønt look. Vil du undgå det sporty udseende på din allround cykel, kan denne KONA model være et godt bud. 

     • 11 gear 
     • Moderne look
     • God kontrol

     FORHANDLER

     TOTAL PRIS

     GÅ TIL

      Mere om KONA Libre AL

      Flere af KONA’s modeller skiller sig positivt ud fra mængden af Gravel bikes. De er lavet i charmerende og flotte designs, der foretrækkes af mænd og kvinder i flere aldersgrupper. 

      Libre AL kan være den rette cykel for dig, der vil have en hybrid til en god pris. Modellen sælges til en attraktiv pris sammenholdt med de komponenter, der er brugt til den. Den er skabt til at blive brugt hver dag, og du bestemmer selv, om det er bykørsel eller terrænkørsel, den skal udsættes for. 

      Det er kendetegnende for KONA, at de fremstiller deres cykler med respekt for dine behov i forhold til ergonomi og sikkerhed. Hvor andre cykelbrands primært henvender sig til erfarne eller professionelle cyklister, er KONA et brand, der er ideelt til de mennesker, som vil have gode hverdagscykler. 

      Udvalgte specifikationer 

      • 11 gear 
      • Slidstærk og lang levetid 
      • Aluminiumsstel

       

      Look 765 RS E-Gravel Force 1X 2019 – Cross cykel med elmotor

      Look 765 RS E-Gravel Force 1X 2019

      Introduktion 

      Det er en fordel for dig, at der løbende produceres nye typer og udgaver af Gravel cykler. Dette giver dig mulighed for at vælge dén model, som matcher dine behov for komfort og krav til bevægelsesfrihed. Look E-Gravel er en af de få profesionelle hybridcykler, der er lavet med en integreret motor. 

      Den elektriske Gravel cykel kan være et godt valg for dig, som i forvejen er vant til at køre på elektrisk cykel eller dig, der ønsker hjælp til at generere ekstra fart ind imellem. 

      • Elektrisk gravel cykel 
      • Kraftfuld Fazua motor 
      • En af de mest alsidige cykler på markedet

      FORHANDLER

      TOTAL PRIS

      GÅ TIL

        

       Cannondale Topstone Carbon – Populær hos eksperterne

       Cannondale Topstone Carbon

       Introduktion 

       Vil du have størst udbytte og mest glæde af din Cross cykel, skal du vælge en model, som uden problemer kan bruges både i fritiden og som transportmiddel til daglig. Denne Cannondale Topstone Carbon opnår hele 4,5/5 stjerner af det professionelle magasin Bikeradar.com

       Cyklen roses blandt andet for sine multifunktionelle og brugervenlige egenskaber. Den gør det muligt for nybegynderen at få de vildeste og mest sikre oplevelser i naturen. Med sine ekstra, brede dæk opnås et fastere vejgreb. 

       • Carbon 
       • Nyeste model på det internationale marked 
       • Perfekt til motionisten og pendleren

       FORHANDLER

       TOTAL PRIS

       GÅ TIL

        Mere om Cannondale Topstone Carbon 

        Én af de primære årsager til Gravel Bikes popularitet handler om alsidigheden. Det er den mest tolerante og robuste all-around cykle der findes, så du i fremtiden slipper for at have en almindelig cykel som transportmiddel og racer eller MTB som fritidsudstyr. 

        Det kan svare sig økonomisk at vælge iblandt de bedste Cross bikes på markedet, når du vil have glæde af din cykel i mange år frem, og når den skal være din sikre makker i det omskiftelige, danske vejr. 

        Cannondale er kendt for lægge vægt på de brugervenlige detaljer i fremstillingen af deres eftertragtede cykler. Sådan er det også med deres Topstone model.

        Denne cykel er skabt til at kunne køre i alle slags forhold og i et hvilket som helst vejr. Den har et praktisk, indbygget affjedringssystem, der skaber komfort, når du kører i skoven. 

        Stellet er bygget op med inspiration fra ”Synapse” modellen. Denne har til hensigt at give dig den mest naturlige balance på dit køretøj. Med de brede dæk på cyklen får du lettere ved at navigere i vintermånederne, når underlaget kan være glat. 

        Udvalgte specifikationer 

        • Integreret affjedringssystem i stellet 
        • Bygget op omkring Synapse modellen der giver dig stor stabilitet på cyklen
        • Giver god fart og komfort på samme tid
        • Brede dæk for ekstra sikkerhed

        Cannondale Topstone Carbon Force eTap AXS 2020 – Bedste cross cykel med elektronisk gearskifte

        Cannondale Topstone Carbon Force eTap AXS 2020

        Introduktion 

        Med elektronisk gearskifte får du maksimal bevægelsesfrihed på din Cross cykel. Fremfor at ændre gear manuel kan du meget mere effektivt og smidigt ændre modstand i pedalerne, så du kan køre professionelt og sikkert. 

        Topstone Carbon Force er en professionel off-road cykel, der er for de personer, der stiller krav til udstyr, og som har planer om at cykle ofte, ambitiøst og med mange udfordringer. 

        • Elektroniske gear 
        • Eksklusiv og professionel cykel 
        • Designet i forhold til Synapsemodellen

        FORHANDLER

        TOTAL PRIS

        GÅ TIL

         Mere om Cannondale Topstone Carbon Force eTap AXS 2020

         Når du vil have en af de bedste Cross cykler, skal du vælge de modeller, der er designet i forhold til den geometriske Synapsemodel. Denne model er nøje skabt i forhold til at give rytteren de mest effektive, sikre og alsidige vilkår på cyklen. 

         Du kan bruge din Topstone Carbon Force på alle sæsoner af året. De ekstra brede dæk kommer dig til gode, når du er aktiv i naturen i regnvejr eller de glatte måneder af året. Du får det bedste vejgreb og kan lettere styre din cykel, når du kører med høj fart. 

         Den professionelle cykel er iblandt de dyreste på det internationale marked for off-road cykler. 

         Det har et indbygget affjedringssystem, der er lavet i ultralet udgave, så du ikke begrænses på fart og hastighed, når du kører. 

         Udvalgte specifikationer 

         • Samlet vægt på 8,74kg
         • Udvendige gear
         • Ultralet affjedringssystem 
         • Ekstra, brede dæk

         Cannondale Topstone 1 (aluminium) – Bedst til prisen

         Cannondale Topstone 1 (aluminium)Introduktion 

         Med denne Cannondale Crossbike får du en moderne, stærk og pålidelig cykel til skov, asfalt og grus. Den befinder sig i den budgetvenlige ende af prisskalaen og kan være det rette valg for dig, der vil i gang med fysisk træning på cykel. 

         Den største forskel imellem de bedste Gravel cykler handler om, hvilket materiale de er bygget op af. Der er carbon-modellerne og de udgaver, der er lavet af aluminium som primære materiale. Aluminium er et tungere materiale sammenholdt med carbon. Aluminium har dog den fordel at være et billigere materiale.

         • Konkurrencedygtig pris 
         • Gode og stabile køreegenskaber 
         • Godt valg til nybegynderen

          Specialized Diverge X1 2020 – Testvinder

          Specialized Diverge X1 2020Introduktion 

          Når det kommer til at vælge et af de mest populære og roste cykelbrands på det internationale marked, er Specialized iblandt top-3. Producenten fremstiller både racercykler og Gravel cykler, og de er kendt for deres kompromisløse valg af materialer og teknik. 

          Denne Specialized Diverge X1 er den nyeste model på markedet. Den anmeldes med 4/5 stjerner af testmagasinet Bikeradar.com

          • Carbon stel
          • Perfekt til nybegynderen og den trænede cyklist 
          • Skarp pris

           Mere om Specialized Diverge X1 2020

           Gravel bikes findes i alle prisklasser. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des dyrere din cykel er, des mere avanceret og god vil den også være. Er du ny med terrænkørsel på cykel, eller vil du have en sjov og pålidelig Cross bike, er Diverge X1 2020 et godt bud. 

           Den moderne og stilrene cykel er nem at køre på uanset dine erfaringer. Den er bygget op til at have samme køreegenskaber, som du vil kende det fra en racercykel. Det vil sige, at du får let ved at indstille gear undervejs, og din Specialized reagerer prompte på dine gearskifte. 

           Diverge findes i forskellige udgaver, hvoraf ”X1 2020” er den nyeste version, der kan fås med både aluminiumsstel eller stel af carbon. Alle Diverge cykler har forgafler af carbon. 

           Det særlige ved Diverge X1 2020 er, at forgaflen er lavet med Future-Shock. Denne mekanisme fungerer som affjedring, der kommer dig til gode, når du prøver kræfter med de ujævne terræner. Affjedringen minder om den mekanisme, som findes på Specialized’s populære Roubaix racermodeller. 

           Det er ikke kun forgaflen, der lavet med komfortabel affjedring. Når du køber Specialized Diverge X1 2020, får du den populære S-Works sadelpind med, der er lavet i carbon, og som har stødabsorberende funktioner. 

           Udvalgte specifikationer 

           • Future Shock affjedring i forgaflen 
           • Stødabsorberende sadelpind 
           • Udvendige gear
           • Skivebremser

            

           Testkilder

           Denne Cross cykel test er lavet i henhold til anbefalingerne fra Bikeradar.com. Bike Radar er et engelsk testmagasin, der kun fokuserer på cykler, reservedele og tilbehør. Igennem de seneste år har magasinet lavet flere tests og anmeldelser af de bedste Cross cykler. 

           Det er disse forhold, du har have størst fokus på, når du vil have den bedste allround cykel:

           • Materiale (aluminium eller carbon?)
           • Stelstørrelse 
           • Antal gear 
           • Særlige features (såsom elmotor og elektroniske gear)
           • Pris 

           Hvad den bedste Cross cykel er, vil altid afhænge af individuelle forhold. Det er vigtigt, at du tager udgangspunkt i dine krav til anvendelsesmuligheder og behov i forhold sikkerhed og kontrol, når den bedste hybrid skal købes.
           En professionel cykelrytter vil have andre og flere krav end en person, der først skal i gang med motionsformen og cykeltypen. 

           Hvordan udvælges produkterne i artiklen?

           De anmeldte cross cykler er udvalgt i forhold til deres egenskaber og komponenter, der lever op til de professionelle anbefalinger på området. 

           Det er hovedsageligt materialet, der adskiller de bedste hybridcykler fra hinanden. Som udgangspunkt gælder det, at hvis du er ambitiøs med din motion, skal du vælge en cykel af carbon, og hvis du primært vil bruge cyklen til hverdagsbrug, kan det være tilstrækkeligt med en model af aluminium. 

           Det er KONA, der laver de fleste gode og sikre Gravel bikes i aluminium. Her får du veludstyrede cykler til skarpe priser, der ligger under det økonomiske niveau, som findes hos Giant, Specialized og Cannondale.

           Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en ny Cross- eller gravel cykel?

           Den mest betydningsfulde overvejelse er, hvad du forventer at bruge din cykel til. Skal det være primært til bykørsel eller terrænkørsel? 

           Der kan købes allround cykler i alle prisklasser. De billigste modeller befinder sig omkring 10.000 DKK., mens de dyreste koster knap 50.000 DKK. 

           Det får betydning for din anvendelsesglæde, sikkerhed og kontrol, at din cykel matcher dine erfaring og dine ambitioner. Der er ikke meget ved at have købt én af de billige modeller i aluminium, når du går op i at forbedre dine køretider. 

           Det er en god idé at sætte dig ind i de forskellige cykelmodeller, så du kan sammenligne dem i forhold til materiale, egenskaber, bremsetype og gear antal. 

           For dig der har brug for ekstra hjælp til fremdrift på din cykel, er det værd at undersøge de nyeste modeller på markedet, der er lavet med elmotor. 

           Læs også: Cykelhjelm Test – De bedste cykelhjelme eller Cykelcomputer Test – De bedste cykelcomputere

           Se også denne artikel: Hometrainer Test | De bedste Zwift hometrainere

           Har du brug for et rygskjold: Cykelpumpe test | De bedste cykelpumper

           Denne side er anmeldt af: Andrea M. Overgaard Rating 10/10

           Vores skribent og research-team

           Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

           Find mere information her