Guide: løbehandsker – isolerende og komfortable handsker til løbeturen

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 13.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Guide løbehandsker

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Det rigtige udstyr kan gøre hele forskellen for dig, der elsker at løbe og gør det med jævne mellemrum. Men ligesom med løbeshorts skal du ikke bare tage det første og det bedste – dårligt udstyr er ikke bare spild af penge, det kan også ødelægge turen.

Vi vil hjælpe dig med at finde de bedste løbehandsker, så du kan få en god rutine. Derfor har vi samlet seks bud, der forhåbentlig kan hjælpe og inspirere dig til at komme afsted. 

Uanset om du leder efter Adidas løbehandsker eller Pro Touch løbehandsker, så har vi noget, du måske vil synes om. Efter vores korte liste kan du læse nogle små artikler og en FAQ, der kan gøre dig klogere på emnet.


Gripgrab Running Expert 1020 løbehandsker 

Testvinder

Gripgrab Running Expert 1020 er stilfulde løbehandsker i et elegant og diskret design, der ser godt ud og fungerer fremragende. Takket være det integrerede EasyTouch er løbehandskerne kompatible med touchskærm, så du kan sagtens bruge telefon eller smartwatch, mens du er afsted.

Handskerne har et silikonegreb, et reflekterende tryk og sweat wiper, der gør komforten lige dét ekstra særlig.

 

 

 

 

Om Gripgrab Running Expert 1020

Gripgrab Running Expert 1020 har en fremragende isolering, og åndbarheden i løbehandskerne er enestående. Handskerne er designede til både at afvise vind og vand, og af den grund kan de også bruges som hverdagshandsker.

Handskerne er nemlig elegant designede i sort med ganske få detaljer, og derfor er de også fine at have med på gåture i det tidlige forår og midt-slut efteråret. Gripgrab Running Expert 1020 kan faktisk klare sig fint i temperaturer helt ned til -15, og bliver først en kende for varme ved +15 grader.

Fordele

 • Kompatible med touchskærm
 • Kan bruges i hverdagen
Ulemper

 • Må ikke tørretumbles
 • Kan ikke fås i S

  Specifikationer

  • Kan bruges i temperaturer mellem -15 og 15 grader
  • Tilgængelig i XS, M, L, XL og XXL

  Master Pro Løbehandsker 

  Bedst til prisen

  master-pro-loebehandsker-black

  Bare fordi Master Pro Løbehandsker er vores budgetvalg, betyder det ikke, de ikke stadigvæk er utrolig gode. De simple og elegante handsker kommer til en pris, alle kan være med til, og de er særligt gode til dig, der lige er begyndt at løbe, eller dig, der kun løber kortere ture eller indimellem.

   

   

   

   

   

  Om Master Pro Løbehandsker

  De tætsiddende løbehandsker er komfortable og har gummiprint i håndfladerne, så du får et ordentlig greb. Der er huller til tommel- og pegefinger, så du nemt kan betjene mobil eller diverse devices, uden at du skal have handskerne af.

  Det gør dem særligt egnede til frostgrader og koldt vejr, hvor det er essentielt at beholde handskerne på. Master Pro Løbehandsker er lavet af 82% polyester og 18% elastan.

  Fordele

  • Billige
  • Simpelt design
  Ulemper

  • Ikke touchskærm kompatible (men har dog fingerhuller)

  Specifikationer

  • Tætsiddende løbehandsker
  • Gummiprint i håndfladerne

  Gripgrab Thermo løbehandsker

  Bedste premiumvalg

  Thermo Løbehandsker.

  De smarte Gripgrab Thermo løbehandsker er velegnede til koldere temperaturer, simpelthen fordi de kan lukkes til som luffer og fungere som almindelige handsker. De sorte løbehandsker giver dig den størst mulige komfort, når du er ude og løbe, og de holder dine hænder og fingre beskyttede, mens de lader dig bruge det, du har brug for – for handskerne er, i bedste Gripgrab-stil, selvfølgelig kompatible med touchskærm.

  Handskerne er flotte og simple, og derfor kan de også sagtens bruges til almindelig hverdagsbrug. De er nemme at have liggende i tasken eller bilen, og kan også tjene dig godt på en almindelig gåtur i frostvejr.

   

  Om Gripgrab Thermo løbehandsker

  Gripgrab Thermo løbehandsker er fuldstændig vind- og vandtætte. De er lavet af et svedtransporterende stof, som øger din komfort under løb, og med det smarte silikonegreb kan du uden problemer bruge dit smartwatch eller din telefon.

  Handskerne er ideelle til minusgrader, da du med en smart flap kan omdanne handskerne til luffer. Der er en justerbar åbning for din belejlighed.

  Fordele

  • Ideelle til minusgrader
  • Touchskærm kompatible
  Ulemper

  • En smule dyrere end andre handsker

  Specifikationer

  • Vind- og vandtætte
  • Silikonegreb
  • Refleksdetaljer

  Nike Dry Element Løbehandsker til dame

  Handsker med simpelt design til kvinder

   Dry Element Løbehandsker

   

  De flotte Nike løbehandsker Nike Dry Element Løbehandsker til kvinder er løbehandsker af høj kvalitet fra et anerkendt firma, og leverer så sandelig også som forventet.

  Løbehandskerne er i et simpelt design, så de kan tages med på en løbe- eller gåtur, uden at være for prangende. De har en masse gode egenskaber, ud over selvfølgelig at holde dig varm, deriblandt reflekterende elementer i form af Nike-logoet, som giver dig en mere sikker og behagelig løbetur.

  Nike Dry Element Løbehandsker til kvinder er handsker til dig, der elsker at løbe og vil have det bedste af det bedste.

   

  Om Nike Dry Element Løbehandsker til kvinder

  Nike Dry Element Løbehandsker til kvinder er lavet af 88% polyester og 12% elastan. De flotte handsker har svedtransporterende Dri-FIT-egenskaber, som hjælper med at gøre din løbetur lige dét mere behagelig.

  Handskerne er lette og fleksible. De har silikone på fingrene, som gør dem kompatible med touchskærm, og sidder behageligt ved håndleddet, især hvis de bæres med en ordentlig løbejakke.

  Fordele

  • Svedtransporterende Dri-FIT-egenskaber
  • Reflekterende elementer
  • Touchskærm kompatible
  Ulemper

  • Kan kun fås i S, M og L

  Specifikationer

  • 88% polyester og 12% elastan

  Nike Dry Element Løbehandsker

  God til den mandlige løbe-entusiasten

   Dry Element Løbehandsker

  Nike Dry Element Løbehandsker til mænd er herremodellen af Nike Dry Element Løbehandsker til kvinder. Ligesom Nike Dry Element Løbehandsker til kvinder har løbehandskerne et simpelt, sort design med et reflekterende Nike-logo på håndryggen, og lever op til de høje forventninger, der som regel er til den kendte sportsmærke Nike. Forskellen på de to handsker er primært målene, i og med mandehænder plejer at være større.

  Også Nike Dry Element Løbehandsker til mænd kan bruges til almindelige gåture, men de er ideelle til at tage med på løb. De tætsiddende handsker kan uden problemer holde dig varm, og eftersom de er lette og fleksible, er de nemme at have med i lommen, hvis de bliver for varme.

   

  Om Nike Dry Element Løbehandsker til mænd

  Nike Dry Element Løbehandsker til mænd er, ligesom damemodellen, lavet af 88% polyester og 12% elastan. Handskerne har svedtransporterende Dri-FIT-egenskaber, der hjælper dig med at holde dig så komfortabel som muligt under hele turen.

  Med silikone på fingerspidserne kan du uden problemer bruge mobilen, dit smartwatch eller en IPod, mens du er ude at løbe, og du behøver slet ikke tage handskerne af.

  Fordele

  • Svedtransporterende Dri-FIT-egenskaber
  • Reflekterende Nike-logo på håndryggen
  • Touchskærm kompatible
  Ulemper

  • Ingen mærkbare ulemper

  Specifikationer

  • Fås i S, M, L og XL

  Gripgrab Ultralight løbehandsker i sort 

  Handsker kompatible med touchskærm

  GripGrab UltraLight løbehandske

   

  Introduktion

  Vores listes sidste bud på de bedste løbehandsker i 2021 er Gripgrab Ultralight. Det er tredje gang, Gripgrab optræder her, og dét er der en grund til. Firmaet designer enestående handsker, der kan bruges af mange mennesker til mange formål.

  Gripgrab Ultralight er beregnet til løb, men kan også bruges til cykling eller almindelige gåture. Handskerne er meget tynde, men kan stadig holde dine hænder komfortable uden problemer. De er bedst egnede til temperaturer mellem 0 og 10 grader.

   

  Om Gripgrab Ultralight

  Gripgrab Ultralight er kompatible med diverse touchskærme, takket være det smarte silikonegreb. Reflekterende detaljer holder dig sikker i trafikken, og med den høje åndbarhed kan handskerne følge med på selv de hårdere ture.

  Handskerne er af høj kvalitet, men tåler ikke at komme i tørretumbleren. De kan fås i størrelse L, XL og XXL.

  Fordele

  • Touchskærm kompatible
  • Reflekterende detaljer
  Ulemper

  • Fås kun i L, XL og XXL
  • Tåler ikke tørretumbling

  Specifikationer

  • Bedst egnede mellem 0 og 10 grader

  Guide: Hvordan vælger man løbehandsker?

  Så du har fundet et fint par Asics løbehandsker, men er det faktisk det rigtige par for dig? Løbehandsker er ikke bare løbehandsker. Uanset om du leder efter løbehandsker dame eller løbehandsker herre, så er der, ligesom med løbejakker og løbebukser, nogle ting, du skal vide, før du køber.

  Først og fremmest skal du være klar over, at ikke alt materiale er rart til løbetøj. De fleste løbehandsker er lavet af syntetisk materiale som polyester, akryl, flis og polypropylen, og det er der en grund til. Løbehandsker er nemlig ikke lavet med samme formål som andre handsker, men derimod for at kunne håndtere sved og varme, og for at lade din hud ånde, mens du løber.

  Tykkelsen på dine handsker er også noget, du skal vide lidt om: Løbehandsker skulle gerne være tykkere på bagsiden af hånden, så du er beskyttet mod vind og kulde, mens de skal være tyndere ved håndfladen, hvor du sveder.

  Sidst er der varme og sæson: Forskellige løbehandsker er lavet til forskellige årstider, og du får ikke meget ud af at løbe med sommerhandsker midt om vinteren. Pasformen er også utrolig vigtig, og det gælder ved alle handsker. Se næste artikel for en størrelsesoversigt over løbehandsker.

  Kilder: Theclymb.com og Protips.dickssportinggoods.com

   

  Løbehandsker størrelsesoversigt

  En løbehandske skulle gerne passe som, ja, en handske – men det kan den ikke gøre, hvis du ikke kender din størrelse. For at finde ud af, hvilken størrelse, du skal bruge, skal du måle dig selv. Det gør du ved at tage et målebånd og sætte det stramt om din hånd over knoerne (tommelfingeren undlades).

  Herunder kan du se Nike’s skema over løbehandskers størrelser i cm.

  Herrehandsker
  • 18-20 – S
  • 20-22 – M
  • 22-23 – L
  • 23-25 – XL
  Damehandsker
  • Under 15 – XS
  • 15-18 – S
  • 18-19 – M
  • 19-20 – L
  • 20-23 – XL
  Unisex
  • 22-23 – XS/S
  • 23-24 – S/M
  • 24-25 – M/L
  • 25-26 – L/XL
  • 28-28 – XL/XXL

   

  Selvom du finder et godt løbehandsker tilbud, så er pengene spildt, hvis du ikke får den rigtige størrelse. Dårlige løbehandsker kan genere dig, mens du er på farten, og derfor er det bedre at gøre sig ekstra umage med at finde et godt par.

  Det kan være fristende at vælge de billigste løbehandsker, hvis du ikke løber så ofte – men i stedet bør du se tiden an og holde øje med tilbud på løbehandsker.

  Kilder: Scheels.com og Nike.com

  Derfor bør du løbe med løbehandsker

  Du undrer dig måske over, hvorfor løbehandsker overhovedet er nødvendige – de gør jo bare det hele varmere, ikke sandt? Dét er faktisk ikke helt rigtigt…

  Vores krop er designet til at holde os i live, men vi har mange dele, som ikke prioriteres så højt af vores blodomløb. Fingre og hænder er dejlige at have, men når kroppen arbejder på at holde dig varm, så er det brystet, hjertet og de vigtige organer, der bliver fokuseret på.

  Derfor kan man godt opleve at få kolde fingre, når man er ude at løbe – også selvom vejret er fint. Blodomløbet i hænderne er i forvejen begrænset, og derfor har vores hænder nogle gange brug for lidt ekstra hjælp.

  Løbehandsker beskytter ikke kun om vinteren, selvom det især er godt at løbe med dem i de kolde måneder. Du skal ikke tænke på, at du fryser, når du er ude og løbe, og derfor kan løbehandsker være en god investering. Ligesom løbetights er det værdifuldt udstyr året rundt, som kan gavne dig på mere end én måde.

  At falde eller snuble er nemlig også en risiko, der kommer ved løb. Det kan gå ganske godt og stærkt, og så pludselig træder du forkert og styrter mod jorden. Hvis du er halvvejs på din rute og har flere kilometer hjem, er det ikke rart at løbe hjem med oprevet hud på begge hænder.

  Kilder: Betterthanalive.com og Runnersworld.com


  FAQ

  Hvad skal jeg overveje, før jeg køber løbehandsker?

  Inden du køber løbehandsker, skal du kende din størrelse og den årstid, du skal bruge dem i. Se evt. vores ovenstående Guide: Hvordan vælger man løbehandsker?

  Hvilken løbehandske er den bedste?
  Vi har valgt Gripgrab Themo Løbehandsker som vores premiumvalg. Andre handsker, fx Nike Dry Element løbehandsker, kan være bedre for lige netop dig, da det meget afhænger af præference og formål.
  Hvordan vælger man løbehandsker?

  Du vælger løbehandsker ved at finde ud af, hvilken årstid du skal bruge dem, og ved at kende til dine mål. Løbehandsker er beregnet til at holde dine hænder varme, og du skal vælge nogen, der er behagelige.

   

  Guide løbehandsker

  forbruger-test.dk

  Vores skribent og research-team

  Find mere information her

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme