De 9 bedste løbeure: Test-og anmeldelses-oversigt

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Løb er en meget populær sportsgren blandt mange danskere, og det kan der være mange grunde til. Eksempelvis er det danske landskab perfekt til løb, mens de smukke naturområder også tiltrækker mange. Derudover er løb en nem måde at få motion på, selvom det kan være svært at komme i gang.

Der findes rigtig mange forskellige løbeure på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste løbeure, der er på markedet anno 2022, og derfor fåPolar Vantage VPolar Vantage Vr du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Huawei Watch GT2e 35mm - Kåret som bedst i test

Huawei Watch GT2e 35mm er blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i en test af Smart Watches og løbeure.

 • Testvinder
 • Tilsuttes via Bluetooth
 • Batterilevetid på op til 14 dage

Mere om Huawei Watch GT2e 35mm

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Sort
 • Lagring: 4 GB
 • Vægt: 43 gram

Huawei Watch GT2e 35mm er et Smart Watch, som er skabt af Huawei. Uret egner sig perfekt til dig, som vil have udstyr, som er i topklasse. Med Huawei Watch GT2e 35mm går du ikke på kompromis med hverken kvalitet eller æstetik, og det skal nævnes, at uret er blevet kåret som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk.

Huawei Watch GT2e 35mm har mange funktioner, men det er først og fremmest et lækkert Smart Watch at se på. Uret er med rem, og det er lavet i sort, rustfrit stål. Remmens farve er grafitsort. Uret har et enkelt og stilfuldt ydre, som vil falde i de flestes smag. Dets udtryk er skarpt og elegant. 

 

Blandt urets mange funktioner kan blandt andet nævnes urets evne til at indsamle sporingsdata. Med Huawei Watch GT2e 35mm er du nemlig i stand til at samle data vedrørende distance, tid og hastighed, hvilket gør uret velegnet til diverse sportsgrene. Derudover kan uret indsamle data vedrørende din aktivitet i løbet af en dag, hvor mange kalorier, du forbrænder, din søvnaktivitet og hjertefrekvens mm. Her er blot nævnt et par af de ting, som uret kan.

Huawei Watch GT2e 35mm er lavet med et væld af funktioner. Uret kan modtage og sende SMS’er, sende e-mails, fjernstyre et kamera, bruge navigation samt se kalenderbeskeder. Du kan også lagre og afspille musik fra uret. Kort sagt er der så mange muligheder med Huawei Watch GT2e 35mm, at det stort set kun er fantasien, der sætter grænser.

Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm - Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk

Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm er blevet kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i en test af Smart Watches og løbeure

 • Testvinder
 • 4 GB lagring
 • Mange praktisk funktioner

Mere om Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm

SPECIFIKATIONER

 • Farve: Pink guld
 • Materiale: Aluminium
 • Vægt: 26 gram

Med Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm har du et Smart Watch, som kan det hele. Uret har et væld af forskellige funktioner, og et elegant og unikt ydre. Det er det perfekte Smart Watch til dig, som ikke vil gå ned på kvalitet, og som er villig til at ofre de penge, som godt udstyr koster. 

Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm har et væld af forskellige funktioner. Det er ideelt til at indsamle diverse data i løbet af din dag, hvilket kan være gavnligt for dig, hvis du dyrker sport på et højt niveau, eller bare går op i din almene sundhed. 

Uret er blandt andet i stand til at måle distancer. Dette betyder, at det fx kan måle de distancer, du tilbagelægger på en dag. Uret kan også måle din aktivitet i løbet af en dag, og hvor mange kalorier du forbrænder. Det kan måle din søvnaktivitet og dit stressniveau, og det kan måle dit hjertes frekvens, samt hvor mange skridt du får gået.

Derudover har uret mange andre funktioner, som ikke har noget med indsamling af data at gøre. Du kan blandt andet bruge uret som mikrofon og til at sende og modtage SMS’er. Du kan også gå på sociale medier på uret, og du kan bruge det til at afspille musik. 

Samsung Galaxy Watch Active 2 40mm har et unikt og særegent ydre med sin farve, som er pink guld.

Sportsbuddy Veryfit Smart - løbeur med touchskærm og 14 forskellige programmer

Med Sportsbuddy Veryfit Smart får du et smartur, der klarer både hverdag og sport. Uret er fremstillet i holdbare materialer, der er vandtætte ned til 50 meter, og det store display er lavet i materialer, der sikrer mod ridser. Urkassen er fremstillet i rustfrit stål, og den stikker ikke mere end 12 millimeter ud fra armen. 

Mere om Sportsbuddy Veryfit Smart

SPECIFIKATIONER

 • Display: OLED
 • Displaystørrelse: 1,3”
 • Touch display: Ja
 • Vandtæt: (5ATM)
 • Batteritid: Op til 10 dage
 • Tredjeparts app-kompatibel: VeryFit Pro (kun på engelsk)
 • Størrelse: Uret passer et håndled med en omkreds på 13-19 cm

Uret har i alt 14 forskellige sportsprogrammer, så der er god chance for, at der er et, som passer til dig. Du finder for eksempel funktioner til løb, cykling, trekking, yoga og fitness. Uret har også de mere basale funktioner som skridttæller og tracking af kalorieforbrænding, så du kan følge med i den simple hverdagsaktivitet. Smarturet har en batterilevetid på op til 10 dage, og når det er løbet tør for strøm, tager det kun 2,5 time at oplade det. 

Sidder du stille for længe, vil du få en påmindelse på displayet om, at du trænger til at komme op og i gang. Veryfit Smart er ikke anderledes end almindelige ure, fordi det viser tid og dato, men det indeholder langt flere funktioner, der gør hverdagen og motion lidt sjovere. 

Sammenlignet med aktivitetsure har smarture generelt en større skærm. Det er også tilfældet med Veryfit Smart. Skærmen er 1,3” og på den kan du læse beskeder, lægge på eller modtage opkald uden din smartphone i hånden. Du kan også skifte til den næste eller forrige sang og starte eller stoppe musikken. Det hele foregår via en Bluetooth-forbindelse. Du behøver derfor ikke at have din telefon med under træningen. Det er særlig praktisk, hvis du for eksempel er ude at cykle. Det tætsiddende cykeltøj giver ikke de bedste betingelser for at opbevare telefonen, men muligheden for at kunne foretage opkald er rar, når du er ude på landevejene. 

Med uret følger en applikation, som du kan downloade fra Google Play eller App Store. I den kan du oprette dine egne personlige mål. På urets display har du så mulighed for at følge med i udviklingen mod at nå dit mål og modtage en notifikation, når du har nået det. De små konkurrencer med dig selv, er sommetider en god motivationsfaktor for at komme op af sofaen. 

Fordele og ulemper ved Sportsbuddy Veryfit Smart

Fordele

 • 14 sportsprogrammer & smartphone app
 • Stor og flot farveskærm med touch
 • Ridsesikkert Gorilla glas

Ulemper

 • Touchskærmen er god men ikke den bedste

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Sportsbuddy Veryfit Smart

Sportsbuddy Veryfit Kids - Bedste aktivitetsur til børn

Med Sportsbuddy Veryfit Kids kan både barn og forælder holde øje med barnets aktivitetsniveau. Uret har skridt- og kalorietæller, så du kan se, om barnet bevæger sig nok i løbet af dagen. Nogle børn vil helt sikkert synes, at det er sjovt at kunne følge med i, hvor mange skridt de har taget på en gåtur i skoven eller under en fodboldkamp med vennerne. 

Mere om Sportsbuddy Veryfit Kids

SPECIFIKATIONER

 • Display: LED
 • Displaystørrelse: 0,87”
 • Touch display: Ja
 • Vandtæt: Ja (IP67)
 • Batteri: 45 mAh
 • Batteritid: Op til 7 dage
 • Tredjeparts app-kompatibel: Veryfit Pro (kun på engelsk)
 • Størrelse: Uret passer et håndled med en omkreds på 14-24 cm
 • Vægt: 17 g

Smarturet kommer med en applikation, som virker på alle smartphones. I app’en er der mulighed for at opstille forskellige fysiske mål. Har flere i familien et smartur med skridttæller, kan I for eksempel konkurrere om, hvem der først tager 10.000 skridt. Når målet er nået, kommer der en notifikation på uret, der lykønsker og viser en pokal. 

Som noget nyt er der også mulighed for at indstille op til ti alarmer på app’en og få dem vist på børneuret. Du kan bl.a. bruge alarmerne til at huske dit barn på aftaler. Børn kan hurtigt glemme en aftale, når de er i gang med leg og andre sjove ting sammen med deres venner. De får måske ikke lige kigget på telefonen, og derfor kan aftaler vist på uret være en god idé. Uret sidder på armen og er derfor nemt og hurtigt at kigge på. 

Smarturet er fremstillet i holdbare materialer, der klarer både vand og vild leg. Designet er enkelt, og det kommer derfor ikke i vejen. Uret har et smart spænde, der gør, at det passer på børn fra 4-12 år.

Batteritiden er op til 7 dage. Det vil sige, at I kun behøver at oplade det i weekenden. Opladningen tager kun 1-2 timer, så det er hurtigt klaret. 

Prisen på uret er relativt lav, og du får et rigtig fornuftigt ur med de funktioner, som børn, der suser omkring og leger, har brug for. 

Fordele og ulemper ved Sportsbuddy Veryfit Kids

Fordele

 • Opsæt let mål og alarmer på medfølgende app
 • Tracker skridt og forbrændte kalorier
 • Slankt, vandtæt og holdbart design

Ulemper

 • Kunne drage fordel af funktionen “Find min enhed”

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Sportsbuddy Veryfit Kids

Denne model er storebroren til en af de andre løbeure fra Polar, og derfor kan uret minde dig lidt om noget, du allerede har set før.

Dog er denne model udviklet til at en del bedre end foregående modeller, og det er værd at tage med i sine overvejelser, inden man skal beslutte sig for et bestemt løbeur.

Mere om Polar Vantage V

Eksempelvis har denne model optisk pulsmåling med 9 LED-dioder, hvilket betyder, at man nu har muligheden for at kunne følge sin puls og hjertefrekvens nøje.

Den måler konstant, og du vil derfor også kunne se på dine statistikker, hvornår du bevæger dig mest, og hvornår du bevæger dig mindst i løbet af en dag.

Derudover vil du også have mulighed for at tracke din minimumspuls samt makspuls hhv. når du sover, og når du løber, cykler og så videre. Din hjertefrekvens og meget andet kan du følge med i på den smarte touchskærm, som uret også har.

Denne model har også nye funktioner, som du kan undersøge yderligere, inden du investerer.

Uret kan koblet til Bluetooth enheder, hvilket gør det muligt at koble flere forskellige ting sammen. På den måde kan du få bedst mulig information omkring din træning.

Derudover får du med uret også mulighed for navigere mellem trathlon funktioner, svømme funktioner, cykel funktioner og meget andet.

Det kan derfor være en god idé at læse op på urets mange funktioner, inden man køber det.

Fordele og ulemper ved Polar Vantage V

Fordele

 • Nye funktioner og muligheder
 • Præcis pulsmåler med 9 LED-dioder
 • Touchskærm med dansk sprog
 • Indbygget GPS

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Polar Vantage V

Et andet bud på et godt løbeur er Garmin Vivoactive 3. Uret fungerer godt som løbeur, mens det også kan bruges til hverdagsbrug.

Uret har nemlig både funktioner og et design, der passer godt til hverdagen, og du kan derfor tracke mange ting i din hverdag samtidig med, at du har et elegant og fint ur til dit outfit.

Mere om Garmin Vivoactive 3

Urets rem er af silikone og sidder behageligt på håndleddet.

Uret behøver du ikke at tage af, når du skal i bad, da det er vandtæt. Derudover har uret både indbygget GPS samt pulsmåler og aktivitetstracker, så du kan følge med i din form og udvikling lige gyldigt sportsgren.

Pulsmåleren sidder ved håndleddet, så du ikke behøver ekstraudstyr. Ud over de mange smarte funktioner, så kan uret også fortælle dig, hvornår du er mest stresset.

På den måde kan du nemmere komme den stressede hverdag til livs, da du derved bliver opmærksom på, hvornår du er mest stresset og derfor også, hvad der gør dig stresset.

Med uret kan man benytte en app, så man nemt og hurtigt kan følge med i sine data. Appen er gratis at hente, og den kommunikerer med dit ur via Bluetooth.

Har man på et tidspunkt ikke lommer eller lignende til sin telefon, så skal man ikke droppe turen – uret kan nemlig også bruges til at modtage beskeder og mails samt besvare opkald.

Hvis du har skæg og er vant til at løbe, så kan det have konsekvenser for din hudssundhed. Sæbe og hårolier er ikke nok til at fugtiggøre huden ordentligt, i normale tilfælde. Hvis du vil vide mere om skægolie, så klik her.

Fordele og ulemper ved Garmin Vivoactive 3

Fordele

 • Elegant sport- og hverdagsur
 • Muligt at udskifte urskiven
 • Tilhørende app gør det muligt at kunne følge med i sine data
 • God batterilevetid

Denne model er produceret efter den amerikanske militærstandard for eksempelvis vandtæthed samt stød. Du kan derfor være 100 % sikker på, at denne model er modstandsdygtig overfor lidt af hvert.

Mere om Garmin Instinct

Den passer især godt til dig, der er meget ude og måske også kan lide at dyrke ekstremsport. Uret er udstyret med pulsmåler og GPS, så du både kan følge med i dine bevægelser men også din hjertefrekvens.

Uret har også højdemåler, så du altid kan følge med i, hvor højt oppe du har været.

Derfor passer uret godt til sportsgrene såsom cykling, hiking, svømning, og det kan også fungere som et robust arbejdsur, hvis du eksempelvis kan lide det rå look, eller hvis du har et hårdt fysisk arbejde.

Grundet pulsmåleren og den indbyggede GPS kan man godt komme til at frygte, at batterilevetiden ikke er god, men uret kan holde batteri i op til 40 timer i UltraTrack mode.

Du har derfor gode muligheder for at tracke dine bevægelser og ture lige gyldigt, hvorhen du går, og gør du brug af GPS’ens mange muligheder, så kan du også se præcist, hvor du befinder dig, og hvornår solen står op og går ned.

Dette er nogle fordele, man kan få gavn af ved dette ur, men som man må undvære, hvis man vælger en anden model. Derfor henvender denne model sig især til sportsudøvere, der har brug for ekstrafunktioner og indstillinger, som kan fortælle noget mere end blot de basale ting.

Fordele og ulemper ved Garmin Instinct

Fordele

 • Præcis GPS samt pulsmåler så du altid kan følge med i, hvor du er
 • Ekstremt robust ur
 • Vælg mellem 28 forskellige sportsprofiler – eksempelvis svømning eller fitness
 • Har kompas, højdemåler samt meget mere indbygget

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Garmin Instinct

Har du brug for et ur, der er simpelt og nemt at bruge både til hverdag og til træning, så er denne model måske noget for dg.

Uret har ligesom mange af de andre ure indbygget GPS samt pulsmåler, så du kan følge med i din puls samt din aktivitet.,

Mere om Garmin Vivosport

Derudover tæller uret også dine skridt, måler din søvn og det kan også bruges, hvis du træner udendørs såsom cykling eller løb. Uret har et flot design, og det skiller sig derfor heller ikke markant ud, når du bruger det til hverdag.

pulsmåler, så du kan følge med i din puls samt din aktivitet. Derudover tæller uret også dine skridt, måler din søvn og det kan også bruges, hvis du træner udendørs såsom cykling eller løb.

Uret har et flot design, og det skiller sig derfor heller ikke markant ud, når du bruger det til hverdag.

Denne model er en kombination af to modeller, og du får med denne model derfor forskellige funktioner, der alle kan være medvirkende til, at du kan få et bedre indblik i din hverdag samt din form og træning.

Den funktion som tiltaler flest er klart pulsmåleren og mulighed for at overvåge søvn og skridt. Måske føler man, at man har svært ved at sove om natten, og det vil man hurtigt få et indblik i med denne model.

Derudover kan man også finde ud af, om man virkelig går så mange skridt, som man tror, eller om man går langt mindre, end hvad der er sundt.

Det er nemlig vigtigt, at man sørger for regelmæssigt at bevæge sig, og nogle af urene er derfor også udstyret med en censor, der aktiveres, når du har siddet ned for længe.

Dette kan være medvirkende til, at du kan opretholde en god motivation, så du kan få trænet og motioneret, selv hvis du har en travl hverdag.

Læs også: Test af de 9 bedste Pulsure

Fordele og ulemper ved Garmin Vivosport

Fordele

 • Indbygget GPS og pulsmåler
 • Kan måle din stress i løbet af hele dagen
 • Overvåger din søvn
 • Kan kobles til din smartphone for smart notifikationer
 • Kend din kropsalder

Denne model har fået gode anmeldelser og vurderes derfor også til at være et velfungerende løbeur. Uret kan benyttes til hverdagsbrug, da det har et elegant design, som ikke skiller sig ud.

Derudover er det også designet til at kunne registrere dine aktiviteter i løbet af dagen – lige gyldigt om du løber en tur eller tager en tur op ad trapperne til dit kontor.

Det er også muligt at lave sin egen aktivitetsprofil, så man kan koble uret til sin telefon.

Mere om Polar M600

Uret måler din puls konstant, og den vil med tiden også give dig feedback til din træning samt aktiviteter, så du kan træne og yde optimalt, og derudover vil du også kunne følge med i din søvnrytme, da den også kan måle din søvn.

Du behøver heller ikke at planlægge dine løbeture inden afgang, da uret har indbygget GPS, hvor du derefter kan følge dine bevægelser og dine ruter. Kommer du forbi havet, kan du også uden problemer tage en dukkert, da uret er vandtæt i op til 10 meter.

Til uret kan du downloade en app, og appen kan være en stor fordel at have på mobilen, hvis man ønsker at få mest muligt ud af dit ur. I appen kan du finde data, analyser og statistikker over dine data, så du selv kan opdatere dig på din aktivitet og generelle sundhed.

Fordele og ulemper ved Polar M600

Fordele

 • Elegant design der gør, at uret kan bruges til hverdag
 • Kan bruges til musik og besvarelse af opkald
 • Kan både kobles til Wifi og Bluetooth
 • Tracker dine bevægelser og kan fungere som din egen personlige træner

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Polar M600

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Gode råd til dig der er på udkig efter et nyt løbeur

Hvis man er ny indenfor motionsverdenen, så vil det hurtigt kunne føles uoverskueligt at skulle finde det rette løbeur. Markedet er stort, og hver dag vokser det sig større. Hvis ikke man ved, hvad man leder efter, eller hvad man er på udkig efter, kan man have en tendens til blot at opgive.

Der findes dog gode råd til, hvordan du hurtigt kan finde frem til det rette ud for dig, uden at det tager dig lang tid, eller uden at du skal bruge nætter på at tænke dig frem til den rette løsning.

Allerførst bør du overveje, om du egentligt har et behov for et løbeur, eller om det blot er en sjov tanke.

Det kan være fristende at investere i et ur, der kan fortælle noget om, hvor meget man egentligt bevæger sig, og for at finde ud af om man har en god hvilepuls eller ej.

Dog bør behovet for et løbeur være større end som så, da det ellers hurtigt kan ende med at være en dyr investering, som man ikke bruger optimalt.

Dertil skal man også huske at tænke på, at mange af urene har mange forskellige indstillinger samt funktioner, som er udarbejdet til sportsfolk og ikke kun til hverdagsbrug.

Har man dog allerede sat sig for at skulle investere i et løbeur, så kan du herunder få gode råd til, hvad der kan være værd at kigge på og overveje, så du er helt sikker på, at du tager den rette beslutning.

Det kan være svært at vurdere, om man egentligt har brug for en GPS-funktion eller ej, men langt de fleste løbeure har i dag indbygget GPS – det er dog langt fra alle ure, der har en god og pålidelig GPS.

Derfor kan det være, at du bør overveje, om GPS-delen skal vægtes højt, når du skal vælge, eller om det er noget, der ikke er nær så vigtigt for dig.

Det smarte ved en indbygget GPS er, at man har muligheden for at følge med i, hvor man bevæger sig henne. Hvis man har en tendens til at løbe nye ruter hver gang, kan man derved følge med og gemme ruterne, hvis der er en ny bestemt rute, som du synes mere om.

På den måde kan du også finde ud af, hvor lange ruterne er, så du har nemmere ved at planlægge din træning. Nogle veksler nemlig mellem lange og korte løbeture alt afhængigt af træningsplan, ønsker, behov og andet.

Hvad med pulsmåling?

Hvis du tager din træning seriøst, så kan det være en stor fordel og en rigtig god idé at købe et ur med indbygget pulsmåler.

Ønsker du ekstrem præcision, bør du anvende et pulsbælte, når du træner, men det er ikke alle ure, der kan kobles til et bælte, så det skal du have med i overvejelserne, hvis du ønsker at få meget præcise tal.

Ønsker du dog blot at følge med for at kunne finde ud af, om du kommer i bedre form eksempelvis, så er urene med indbyggede pulsmålere i håndledet nok.

Hvad med databehandling?

Når man køber en pulsmåler, så er det i høj grad fordi, man ønsker at kunne følge med i sin træning, sin hverdag samt sin generelle sundhed. De data som et løbeur opsamler, kan derefter ses, hvor du så kan analysere og undersøge.

Der er dog forskel på, hvordan de forskellige modeller behandler dine data. Nogle modeller fungerer optimalt, hvis du benytter producentens egen app eller side på nettet, hvorimod andre modeller også kan bruges på andre platforme.

For at finde ud af dette kræver det, at man bruger noget tid på at undersøge de forskellige modeller, så man er sikker på, at man får det, som man har behov for.

Hvad med design?

Der er mange, der ønsker at kunne bruge pulsuret til hverdagsbrug også. På den måde kan man følge med alle døgnets 24 timer, og derfor skal uret ikke skille sig for meget ud, når man eksempelvis skal på arbejde, eller hvis man er inviteret til fødselsdag.

Herunder hører vægt og størrelser også ind under, da det kan være ubehageligt at skulle bære rundt på et stort og tungt ur, hvis man eksempelvis som kvinde ønsker et feminint og let ur. Inden du sætter jagten ind på det perfekte ur, kan du med fordel gøre overvejelser omkring størrelse, vægt, design og materialer.

På den måde har du allerede et godt udgangspunkt, så du inden start faktisk også kan udelukke nogle modeller. Dette kan alt sammen være medvirkende til, at du nemt og hurtigt kan finde det rette ur, uden at du skal bruge flere dage på det.

Nogle modeller har runde displays eller urskiver, mens andre modeller er firkantede, og hvad man foretrækker er meget individuelt. Dette er endnu en ting, som man skal tage stilling til for at kunne sikre, at man får fat i det helt rette ur.

Det kan også være værd at overveje, om man skal vælge et af de ure, der har forskellige designmuligheder. Nogle modeller tilbyder, at man nemt og hurtigt kan skifte remmen eller urskiven alt afhængigt af, hvad man skal, og det er især en stor fordel, hvis man ønsker at bruge uret til hverdagsbrug såvel som til træning.

Husk at tjekke vores test-guides om printer, stavblender, kaffemaskiner og trådløse routere!

Dette betyder altså, at du kan style dit ur til ethvert outfit, uden at det skiller sig for meget ud. Dette henvender sig typisk til kvinder, men arbejder man som mand på et kontor, kan et stort og robust løbeur stadig vække opsigt og nysgerrige blikke.

Hvad med kommunikationsmuligheder?

Der er mange, der kan nikke genkendende til, at det er træls at skulle have telefonen med op eller ud og træne. Måske har man ikke et ordentligt sted at opbevare den, eller måske fylder den bare for meget i lommen, når man løber.

Lige gyldigt hvad så kan telefonen hurtigt blive et irritationsmoment i træningen, og det kan i sidste ende påvirke din træning negativt. Ønsker du at komme problemet med telefonen til livs, bør du kigge på de løbeure, der kan kobles til telefonen.

På den måde kan du nemt lade telefonen blive hjemme og stadig være opdateres via sms eller Facebook. Det kan især være en stor fordel for dig, der bruger meget tid på at træne. Nogle modeller har også en funktion der tillader, at du kan besvare opkald via uret.

Dette er dog langt fra alle modeller, der tilbyder, og derfor bør du ikke tage det som en selvfølge, at netop den funktion er indbygget.

Dette er selvfølgelig ikke optimalt til at besvare lange opkald, men det kan kort bruges, hvis man eksempelvis er nede at træne og kæresten ringer omkring aftensmad fra Føtex eller lignende.

Hvad med apps?

Der er mange løbeure, der kommer med muligheden for at koble uret til en app, som nemt kan downloades på telefonen. Det kan være en stor fordel, hvis man ikke altid gider at starte computeren for at finde ud af, hvordan man har sovet.

Dog skal du huske på, at det måske ikke er alle apps, der fungerer til alle styresystemer, og det er især værd at overveje, inden du investerer i et dyrt løbeur, så du er sikker på, at du ikke også skal ud og investere i en ny telefon, for at det skal kunne fungere.

Langt de fleste apps der kan kobles til urene er gratis, så man behøver ikke at skulle irritere sig over at skulle bruge yderligere kroner på en app, som man skal downloade for at kunne bruge uret optimalt.

Hvad med funktioner?

Det kan være svært at adskille de forskellige modeller fra hinanden, hvis man har brugt flere dage på at læse omkring de forskellige modeller. Når du skal vælge et ur, skal du dog også tænke på, om du har brug for et ur, der kan en masse, eller om du ønsker et ur, der blot kan fortælle dig om din træning og om, hvordan det går.

Ofte går pris og avancerede funktioner også hånd i hånd, og du får i mange tilfælde også flere funktioner, jo flere penge du bruger på uret.

Derfor skal du ikke lade dig rive med, hvis du finder et ur, der kan en hel masse. Går du i fitness et par gange om ugen, har du måske ikke et behov for et ur, der er vandtæt ned til 50 meter. Dertil skal det dog nævnes, at mange af funktionerne er smarte og praktiske.

Nogle modeller har eksempelvis kontaktløs betaling, hvilket er praktisk, hvis man løber ned efter morgenbrødet, eller hvis man har en tendens til at glemme pungen på kontoret.

Derudover er der også en lang række funktioner, som langt de fleste ure har, og derfor kan man selvfølgelig blive overrasket over, at man hyppigt bruger en funktion, som man ikke havde tænkt over og omvendt.

Hvad med opladningstid?

Man skal huske på, at et løbeur skal oplades. Nogle modeller skal oplades hyppigere end andre, og mange modellers batterilevetid afhænger af, hvor ofte du bruger uret, og hvilke funktioner du benytter dig af. Dette er også værd at tage med i overvejelserne, inden du fast beslutter dig, da mange kan opleve opladningstiden som et irritationsmoment.

Det er nemlig vigtigt, at man jævnligt tjekker batteriniveauet på uret – eksempelvis inden man tager op og træner – så man kan få de bedste målinger og data.

Eksempelvis kan det også være en god idé at lave en fast dag eller to om ugen, hvor man sætter uret til opladning. Opladningstiden kan variere fra model til model, men typisk tager det ikke længere tid end få timer, før det igen er fuldt opladt.

Lige meget hvad er det dog træls at komme i løbetøjet for så at opdatere, at man må udskyde træningen, fordi uret er ved at løbe tør for strøm.

Hvad med brand og producent?

Da der er mange forskellige brands på markedet, der producerer løbeure, vil der være mange forskellige anmeldelser. Har man en tendens til at læse forbrugeranmeldelser, vil man hurtigt blive forvirret, da næsten alt har blandede anmeldelser.

Anmeldelserne kan være vejledende, men du bør kun stole på din egen dømmekraft i sidste ende, da det trods alt er dine penge og dig, der skal gå med uret.

Det kan dog være en god idé at være åben overfor alle brands, inden du sætter jagten ind. Har man en bestemt holdning til et bestemt brand, kan man komme til at udelukke et ur, selv hvis det er et ur, der ville passe godt til dig og dine behov.

Det er dog altid en god idé at have egne erfaringer med i tankerne, så du ikke får et produkt, som du af en eller anden grund bliver utilfreds med.

Hvad med tilslutningsmuligheder?

Mange af modellerne kan kobles til din smartphone via Bluetooth, men der er også modeller, der kan kobles til dit WiFi. Investerer du i en af de modeller, vil du opleve, at dataene fra dit ur helt automatisk bliver overført til din computer og smartphone.

Dette er en fordel for dig, der har en travl hverdag, og som blot ønsker, at det hele går hurtigt, når du kommer hjem fra en travl dag på arbejde, eller når du endelig slæber dig selv ud på den hårde løbetur i vinterens mørke og kulde.

Vælger du en model, der kan tilkobles via Bluetooth, overføres dataene dog først, når din Bluetooth er slået til. Har du det slået fra i flere dage, kan det derfor tage lang tid at overføre dataene fra uret.

Sådan finder du det rette løbeur for dig

Selv hvis du har læst ovenstående guides og gode råd, så kan du stadig sidde tilbage med en følelse af, at det kan være svært at vælge mellem de mange modeller.

Du er langt fra den eneste, der har problemer med at bestemme sig, og derfor kan du pludseligt opleve, at du bruger lang tid på at tænke, overveje og sammenligne.

Dyrker du meget motion, er der dog hjælp at hente. Er du meget i tvivl, kan du eksempelvis spørge din familie eller venner til råds – det kunne jo være, at de har nogle gode anbefalinger.

Derudover er der intet galt i at tage ud i de fysiske butikker, der har urene i butikken, så du kan mærke, se og føle uret i fysisk form. Det kan i mange tilfælde gøre det nemmere at vælge, da man på den måde har et bedre sammenligningsgrundlag.

Derudover har du også muligheden for at danne dig et overordnet indtryk af produkterne, så du nemmere kan vurdere, hvad der passer til din arm og behov.

Når man skal investere i et smart løbeur, så er der dog nogle ting, som man stadig skal huske på. Eksempelvis bør du ikke stole på dit nye løbeur 100 %.  Uret er i første omgang tænkt som et hjælpemiddel til din træning, så du kan forbedre dig, men i høj grad også så du kan følge med i din egen udvikling.

Målingerne kan slå fejl grundet forskellige ting, og derfor skal du ikke stole 100 % på, hvad dit ur fortæller dig. Oplever du eksempelvis gener, som dit ur ikke opfanger, så bør du alligevel søge lægehjælp.

Derudover kan et løbeur også være medvirkende til, at du mister motivationen, da man også kan blive afhængig af resultaterne. Et løbeur kan altså i sidste ende ødelægge eller fjerne din glæde ved motion, og det bør man undgå hvis muligt.

Lad vær med at lade uret påvirke din træning negativt men brug det i stedet, hvis du ønsker at presse dig selv yderligere, eller hvis du ønsker at prøve noget nyt. Dette vil du helt sikkert kunne læse ud fra urets data, hvorefter du selv kan analysere og vurdere på det.

Hvis du til tider kan have problemer med overtræning, kan det også være en god mulighed at vælge et af de modeller, der kan give råd omkring din restitution.

Dette er noget, som mange topmodeller tilbyder, og du vil også kunne læse om det i urets informationer, når du undersøger de forskellige modeller. Alt i alt er det vigtigt også at være kritisk overfor løbeurene og de data, som de opsamler.

De kan trods alt ikke være 100 % nøjagtige, når man sveder, sover og bevæger sig.

Læs også vores artikel om: Garmin Fenix 5 S – en testoversigt eller vores: anmeldelse af herreur fra Henry Archer

Læs også: Løbebåndstest – her er de bedste i 2020!

Værd at vide om Løbeure

 • De fleste løbeure har GPS indbygget, men vær sikker hvis du vil tracke dine løb ordenligt!
 • Vær omhyggelig med dit valg, især hvis uret skal bruges i regnvejr

FAQ

Hvilket løbeur er det bedste i 2021?
Der er flere gode løbeure på markedet, men en af de bedste modeller er blandt andet Sportsbuddy Veryfit Sport. Uret er blevet kåret, som det ”bedste til prisen” i forbruger-tests test af løbeure, og modellen bliver blandt andet rost for, at det har programmer til både løb og cykling.
Hvor mange penge bør jeg bruge på et løbeur?
Hvor mange penge, du bør bruge på et løbeur, afhænger af, hvor meget du vil inddrage uret i din træning. Jo mere avanceret uret er, jo højere bliver prisen. Derfor bør du overveje, hvilke egenskaber dit ur skal have, sådan at du ikke køber et alt for dyrt ur.
Er løbeure pengene værd?
Ja, løbeure kan bestemt være pengene værd. Hvis du gerne vil forbedre din form, kan et løbeur være et godt redskab at have, da den kan være med til at tracke dine distancer, puls osv. for dig. På denne måde får du et indblik ind i din form og præstation.
Er det nødvendigt at have et løbeur?
Teknisk set er det ikke strengt nødvendigt at have et løbeur, men det kan være et praktisk og smart redskab at have, hvis du gerne vil forbedre dig. Et løbeur kan give dig et indblik ind i din egen præstations- og ydeevne, da den måler variabler såsom distance, puls, osv.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sportsbuddy Veryfit Sport

Xiaomi Huami Amazfit Bip

Polar V800

Garmin Fenix 3 Saphire

Garmin Forerunner 920XT

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto 3 Fitness

Garmin Forerunner 630

Garmin Forerunner 35

Garmin Fenix 5

Garmin Forerunner 235

Garmin Forerunner 645

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme