Bedste niacinamid ifølge os → Vælg det rette niacinamid til dit behov

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

ANNONCER

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bedste niacinamid ifølge os → Vælg det rette niacinamid til dit behov

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I årevis har det været niacinamid været en velbevaret hemmelighed, men det er for nylig gået op for hudplejeentusiaster, at det er en god hjælper i kampen for en sund og glødende hud. Det er en slags B3-vitamin, og har gode egenskaber, som kan hjælpe din hud til at forbedre alt fra tekstur, reducere fine linjer til bekæmpelse af hyperpigmentering og akne.

Der findes imidlertid rigtig mange forskellige produkter med niacinamid, så hvordan vælger du det helt rigtige? I vores købeguide går vi i dybden med de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, inden du foretager et køb. Vores guide hjælper dig med at træffe et velinformeret valg, så du køber ud fra, hvad din hud specifikt har behov for. Vi gennemgår emner, som kompatibilitet med andre ingredienser, koncentration, prisklasse og meget mere, og udruster dig med viden til at navigere sikkert i niacinamid-verdenen.

Vi har også udarbejdet en liste over nogle af de bedste og mest kendte produkter med niacinamid, der er på markedet for tiden, og som henvender sig til forskellige hudtyper og budgetter. Vores anbefalinger er baseret på grundig research, ekspertudtalelser og brugeroplevelser, der giver dig et samlet udvalg, som repræsenterer det bedste af det bedste.

Hvad skal du overveje, inden du køber niacinamid?

Se hele tabellen

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Blandt de bedste niacinamider på budget test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml - til hud med tendens til urenheder

 • Bedste på LifestyleAsia, Cosmopolitan og Prevention
 • Bedst til aknepræget hud på TheSkincareEdit
 • 4,5/5 Google Shopping
 • 4,5/5 Amazon

Den koncentrerede vandbaserede formel i serummet fraThe Ordinary kombinerer niacinamids hudtransformerende egenskaber med zinks olieregulerende evner, som giver en potent behandling af en vifte af hudproblemer. I fællesskab hjælper de med at bekæmpe skinnende overflade på huden, forstoppede porer, ujævnheder i huden, mathed og tørhed. Ifølge den officielle Ordinary-hjemmeside er produktet kendt for at styrke hudbarrieren på blot 7 dage. 

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml
Blandt de bedste niacinamider på budget

Dagens bedste priser og tilbud på The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml:

 • Vegansk og Cruelty-free
 • Styrker hudbarrieren på 7 dage
 • Fri for olie og parfume

Anmeldelse: Produktanalyse af The Ordinary Niacinamide

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: 10 %
 • Volumen: 30 ml

Høj kvalitet til en rimelig pris
The Ordinary er blevet et go-to mærke, når man er på udkig efter billige, højkvalitets og virksomme hudplejeprodukter, og deres Niacinamide 10% + Zinc 1% serum er ingen undtagelse. Takket være en generøs koncentration på 10% niacinamid har serummet en stor effekt, når det drejer sig om at optimere din huds tekstur, mindske porernes synlighed, og reducere fine linjer og rynker. Niacinamid er desuden i stand til at lysne din teint, udjævne hudtonen og bekæmpe hyperpigmentering.

Mild sammensætning
Et af de mest appellerende aspekter ved niacinamid serummet er, at det er vegansk, cruelty-free, og ikke indeholder alkohol, olie eller silikone. Alkohol kan udtørre og irritere huden, mens olie og silikone kan tilstoppe porerne og forværre urenheder. Udelukkelsen af de nævnte ingredienser gør det til et skånsomt og effektivt produkt, som passer til en lang række hudtyper.

Kompatibel med andre ingredienser
Serummets kompatibilitet med andre hudplejeingredienser er endnu en grund til at holde af det. The Ordinary Niacinamide har en pH-værdi på 5,50-6,50, hvilket gør det velegnet til brug sammen med de fleste andre aktiver. Beliggende i en slank, minimalistisk flaske med pipette, får du fokuserede og effektive resultater til en billig pris. 

Hvordan bruger man det?
Brug nogle få dråber serum i hele ansigtet, morgen og aften, før du anvender din fugtighedscreme. Rens først huden og brug det før eventuelle vandfri serum, olier, skum eller cremer. Gør du også brug af produkter med C-vitamin, er det bedst at bruge dem på forskellige tidspunkter – brug C-vitamin om aftenen og The Ordinary om morgenen.

Hvad siger brugere og eksperter om The Ordinary Niacinamide?

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml er et velanset niacinamid serum, som modtager positive anmeldelser fra flere forskellige kilder. Det er blevet anbefalet, som det bedste produkt til at forbedre hudens tekstur og reducere porernes fremtræden, af flere forskellige publikationer såsom LifestyleAsia Cosmopolitan og Prevention. Derudover anbefaler TheSkincareEdit serummet, som bedste produkt til aknepræget hud.

Gennemsnitsvurderingen på tværs af forskellige webshops, samt Amazon, er 4,5/5 stjerner, hvoraf mange fremhæver dets evne til at forbedre hudens udseende og tekstur. Ifølge brugerne absorberes det nemt ind i huden, giver god fugt, og huden strammes op natten over, samt kommer med en hygiejnisk applikator. Adskillige brugere bemærkede, at deres hud havde breakouts efter de første behandlinger, men efterfølgende blev hudbarrieren forbedret, og de oplevede ikke problemer senere. 

Mere om The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: 10 %
 • Volumen: 30 ml

Redaktionens vurdering

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml er altså et yderst velanset hudplejeprodukt. Dens lette, gelagtige konsistens er let at smøre ud og absorberes hurtigt af huden, mens den høje koncentration af niacinamid og zink samarbejder om at regulere talgproduktionen, giver en blid eksfoliering, samt mindsker udseendet af porerne. Dog har den en stærk lugt, og det kan være utiltalende for visse, men den stærke duft er dog et vidnesbyrd om produktets høje koncentration af aktive ingredienser. Det er vegansk, cruelty-free, alkoholfri, oliefri og silikonefri, og vi anbefaler det til folk, der leder efter en etisk, effektiv og skånsom måde at forbedre hudens udseende og tekstur på til en overkommelig pris. 

Fordele og ulemper ved The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml

Fordele

 • Absorberes nemt
 • Let, gelagtig konsistens
 • Regulerer talgproduktionen
 • Paraben- og alkoholfri
 • Eksfolierer huden skånsomt

Ulemper

 • Kan medføre udbrud i starten
 • Stærk lugt
Ideel til tør hud test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

JorgObé Niacinamide Serum 50ml - reducerer rødme og misfarvning af huden

 • 4,5/5 Google Shopping

Udover at være danskproduceret og 100% vegansk, så forbedrer niacinamid serummet her hudens tekstur, reducerer fine linjer og rynker, samt jævner hudens tone. Med en koncentration på 5% niacinamid genskaber JorgObé serum hudens naturlige balance og bidrager til en friskere og mere ensartet hud, og derfor anbefales det til dig, der kæmper med urenheder eller pigmentpletter.

JorgObé Niacinamide Serum 50ml
Ideel til tør hud

Dagens bedste priser og tilbud på JorgObé Niacinamide Serum 50ml:

 • 100% vegansk og danskproduceret
 • Med hyaluronsyre
 • Agarikonsvampe for opstrammende effekt

Anmeldelse: Produktanalyse af JorgObé Niacinamide Serum

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: 5 %
 • Volumen: 50 ml

Beroliger og beskytter huden
Udviklet til at genoprette hudens naturlige balance, er niacinamid serummet her meget koncentreret og nærende med en dokumenteret koncentration på 5% niacinamid udjævner den effektivt hudtonen, udglatter hudens tekstur og reducerer pigmentering og rødme. Serummet indeholder et ekstrakt fra agarikonsvampe, som strammer huden op og minimerer porerne, mens kombinationen af hyaluronsyre og betain, udvundet af sukkerroer, giver beskyttelse og afbalancerer hudens naturlige hydreringsniveau. Det indeholder endvidere allantoin, som er kendt for sine beroligende og afslappende egenskaber, så det er et godt valg for dig, der har følsom hud. Sammen med hyaluronsyre, som er et stærkt fugtighedsbevarende middel, der hjælper med at fange og fastholde fugt i huden, giver disse ingredienser huden fylde, så den ser og føles blød, glat og fugtet ud.

Unik skin-boosting tekstur
JorgObé Niacinamide Serum har en særlig tekstur, der befinder sig et sted mellem en gelé og en mere mælkeagtig konsistens. Konsistensen er en af de elementer, der er med til, at niacinamid serummet synker godt ind i huden, så den føles blød og fugtet. Den kan således nemt fordeles på huden, samtidig med at den giver en mere fyldig fornemmelse og et dybere niveau af fugt. 

Hvordan bruger man den?
For at bruge JorgObé Niacinamide Serum skal du starte med at rense huden grundigt, og påfør derefter en lille mængde af serummet på dit ansigt og massér det forsigtigt ind i huden med cirkulære bevægelser. Fortsæt med at massere indtil huden føles blød, glat og gennemfugtet. For at opnå de bedste resultater anbefales det at bruge JorgObé Niacinamide Serum hver morgen og aften som en del af din normale hudplejerutine.

Hvad siger brugere om JorgObé Niacinamide Serum?

JorgObé Niacinamide Serum har fået talrige positive brugeranmeldelser, som nævner, at den er god til at styrke hudens sundhed og udseende. Den får 4,5/5 stjerner, og kunderne fremhævede primært den fugtgivende og meget lette konsistens, evnen til at fjerne hudorme, samt give huden glød.

Andre oplevede reduktion af tørre pletter i ansigtet, hormonel akne, eksem, samt mindre store porer i t-zonen. Der nævnes dog, i brugeranmeldelserne, at den har tendens til at smuldre under makeup, derfor anbefaler vi, at du venter lidt til, at det er fuldt ud absorberet af din hud, før du fortsætter din morgenrutine. 

Mere om JorgObé Niacinamide Serum 50ml

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: 5 %
 • Volumen: 50 ml

Redaktionens vurdering

Niacinamid serummet fra JorgObé trænger dybt ind i huden og plejer den. Dens cremede, let påførlige tekstur føles let på huden, samtidig med, at den tilfører både glød og fugt til huden. Desuden er det parfumefrit, hvilket gør det til en skånsom løsning til følsom hud, som ikke vil irritere den. Den er velegnet for alle hudtyper, men er især effektiv til tør hud, takket være kombinationen af betain og hyaluronsyre, som arbejder sammen om at beskytte huden og opretholde fugten i den, så den føles blød, smidig og hydreret i dybden. Selvom tubeemballagen kan være upraktisk for nogle, så opvejer serummets høje kvalitet og effektive formel det. Vi anbefaler JorgObé Niacinamide Serum til dig, der leder efter et serum, du kan bruge regelmæssigt for at opnå en sundere, mere strålende hud, der føles hydreret og fugtet.

Fordele og ulemper ved JorgObé Niacinamide Serum 50ml

Fordele

 • Cremet og let at påføre
 • Føles let på huden
 • Giver både glød og fugt til huden
 • Uden parfume
 • Egnet til alle hudtyper

Ulemper

 • Har tendens til at fnulre under make-up
 • Tuben kan være upraktisk for nogle
Blandt de bedste niacinamide i premium klassen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Paula's Choice 10% Niacinamide Booster 20ml - velegnet til alle hudtyper

 • Bedste samlet set på Byrdie
 • Anden bedste på LifestyleAsia
 • Bedste lette på TheSkincareEdit
 • 4,5/5 Amazon
 • 4,2/5 Google Shopping

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster har en ultra let formel, der er skabt til at passe nemt ind i din hudplejerutine. Den alsidige booster er ideel til dig, der søger en effektiv, men vægtløs løsning til at opnå en lysere, mere ensartet teint. 

Paula's Choice 10% Niacinamide Booster 20ml
Blandt de bedste niacinamide i premium klassen

Dagens bedste priser og tilbud på Paula's Choice 10% Niacinamide Booster 20ml:

 • Ultra-letvægts formel
 • Med antioxidantrigt C-vitamin
 • Lakridsekstrakt for reduceret rødme

Anmeldelse: Produktanalyse af Paula's Choice 10% Niacinamide Booster

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: 10 %
 • Volumen: 20 ml

Beroligende formel beriget med C-vitamin
Boosteren har en høj koncentration af niacinamid på 10 %, så du får maksimal virkning i forhold til almindelige problemstillinger, såsom forstørrede porer, pigmentpletter og rødme. Niacinamidkoncentrationen er formuleret med stor omhu for at give optimale resultater uden at irritere huden. Den er uden parfume, cruelty-free og irriterer ikke. Den professionelt fremstillede formulering er beriget med antioxidantrigt C-vitamin og lakrids-ekstrakt, som begge arbejder i synergi med niacinamid for at reducere rødme og inflammation, hvilket resulterer i en mere strålende og ungdommelig teint. Den kraftfulde kombination reducerer synligt både store porer og pigmentpletter, og fremmer også hudens generelle sundhed.

Passer til alle hudtyper
En af de gode kvaliteter ved Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster er dens forenelighed med andre hudplejeingredienser. Den er udviklet til at kunne indgå i din eksisterende hudplejerutine uden besvær, og det er hvad end du har fedtet, kombineret, normal eller tør hud. Du kan enten bruge den alene eller tilsætte et par dråber til din ansigtscreme efter rens, toning og eksfoliering. Du får en mere ungdommelig udstråling, fri for urenheder.

Hvordan bruger man den?
Efter rens, toning og eksfoliering påføres 2-3 dråber af produktet på ansigtet og halsen morgen og/eller aften, herunder omkring øjnene, og derefter smører du din sædvanlige serum- og fugtighedscreme i ansigtet og på halsen.

Hvad siger brugere og eksperter om Paula's Choice 10% Niacinamide Booster?

Boosteren har fået stor anerkendelse for sin effektivitet, kvalitet og alsidighed. Faktisk er det blevet anerkendt som “Best Overall” niacinamide booster af Byrdie, som er en anerkendt instans inden for skønhed og hudpleje.

Derudover har også LifestyleAsia, en anden velrenommeret kilde til livsstils- og skønhedstips, rangeret Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster som den næstbedste i sin kategori. TheSkincareEdit, der er kendt for sine kritiske og omfattende produktanmeldelser, roste boosteren som den “bedste vægtløse” mulighed på markedet og fremhævede dens lette konsistens, som er nem at blande, og ikke efterlader rester på huden.

Derudover har den baseret på tusindvis af tilfredse kunder på Amazon fået 4,5/5 stjerner. Brugeranmeldelserne bekræfter, at serummet fremmer en lysere og mere ensartet teint, og at det er velegnet til forskellige hudtyper og nemt indgår i din hudplejerutine. Selvom nogle nævner en lidt stærk duft, skyldes det udelukkende det antioxidantrige C-vitamin, og derfor mener vi, at det er en lille ulempe i forhold til alle fordelene. 

Mere om Paula's Choice 10% Niacinamide Booster 20ml

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: 10 %
 • Volumen: 20 ml

Redaktionens vurdering

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster fremmer en lysere, mere ensartet teint, og den er fleksibel i brug, da du kan blande den med dine yndlings cremer eller serummer, så den er et god supplement til din hudplejerutine. Den nøjagtige og enkle formulering sikrer, at du uden besvær kan ramme problemområder, mens dens lette konsistens fint bæres under makeup. En af de bedste egenskaber ved boosteren er, hvor effektiv den er til at reducere udseendet af forstørrede porer, især omkring næsen. Selv om det muligvis ikke er det mest økonomiske valg i forhold til emballage/prisforholdet, så vurderer vi, at det kan give så gode resultater og har en formulering af høj kvalitet, som gør det værd at investere i til din hudplejerutine.

Fordele og ulemper ved Paula's Choice 10% Niacinamide Booster 20ml

Fordele

 • Kan blandes med andre fugtighedscremer eller serum
 • Nøjagtig og enkel at bruge
 • Kan bruges under makeup
 • Mindsker effektivt porer ved næsen

Ulemper

 • Ikke særlig økonomisk i brug
 • Har en let duft, som tilskrives C-vitamin
God kombination af niacinamid og retinol test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml - til porer og ar post-akne

 • Bedste til nye retinol-brugere på Independent
 • Bedste niacinamid-serum med retinol på Prevention
 • 4,6/5 Amazon
 • 4,6/5 Google Shopping

Dette serum er beriget med indkapslet retinol og er specielt udviklet til blidt at genopfriske din hud, samtidig med at det reducerer fine linjer og rynker. Det gør den ideel til alle, der ønsker at forbedre deres hudstruktur, forbedre deres hudtone og genoprette den naturlige glød uden bivirkninger. Selv om den kan bruges på alle hudtyper, er det især anbefalet til dem med moden, aldrende eller aknepræget hud.

CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml
God kombination af niacinamid og retinol

Dagens bedste priser og tilbud på CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml:

 • Beriget med indkapslet retinol
 • 3 essentielle ceramider
 • Udviklet sammen med dermatologer

Anmeldelse: Produktanalyse af CeraVe Resurfacing Retinol Serum

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: -
 • Volumen: 30 ml

Multifunktionel serum med rig formel
CeraVe banebrydende serum er formuleret med en effektiv sammensætning af ingredienser, herunder lakridsrodsekstrakt, niacinamid og 3 essentielle ceramider, som er egnet for alle hudtyper, herunder tør, følsom, fedtet og aknepræget hud. Det unikke serum med gel-tekstur glider ubesværet på huden og giver en ikke-fedtet følelse, der sikrer optimal komfort og hurtig absorption. Lakridsrodsekstraktet hjælper med at lysne din hud, mens niacinamidkoncentrationen, der er specielt skræddersyet til hud med tendens til uren hud, arbejder for at eksfoliere, lysne og udglatte din teint. CeraVe’s formulering er udviklet sammen med dermatologer, og er beriget med 3 essentielle ceramider (1, 3, 6-II), der udgør 50% af hudens naturlige lipider. De er afgørende for at opretholde hudens naturlige barriere, beskytte og fastholde fugten og give et strålende og sundt udseende.

Uden tilsætningsstoffer
I overensstemmelse med CeraVe’s forpligtelse til ren hudpleje er Resurfacing Retinol Serum parfumefri, parabenefri og ikke-komedogen, så din hud kun får de bedste og mest gavnlige ingredienser uden unødvendige tilsætningsstoffer.

Hvordan bruger du det?
Du påfører det dagligt i ansigtet. Det er vigtigt at undgå kontakt med dine øjne og læber, men hvis det alligevel sker, skal du sørge for at skylle grundigt med vand. Hvis du oplever ubehag under den første påføring, anbefales det, at der er noget tidsrum mellem, du bruger produktet, indtil din hud vænner sig til det. Derudover er det vigtigt at anvende solcreme for at beskytte din hud mod skadelige UV-stråler.

Hvad siger brugere og eksperter om CeraVe Resurfacing Retinol Serum?

Independent har kåret den som “Best for Retinol Newbies” takket være dens milde koncentration af retinol (en form for A-vitamin), hvilket gør den velegnet til dem, der lige er begyndt at indarbejde retinol i deres hudplejerutine. Prevention har anerkendt CeraVe Resurfacing Retinol Serum som “Best Niacinamide Serum with Retinol” og fremhæver dens unikke blanding af ingredienser. 

Flere brugere har rapporteret om mærkbare forbedringer i deres hud efter kontinuerlig brug af CeraVe Resurfacing Retinol Serum. Mange af dem nævner, at den er god til at reducere synligheden af ar efter akne, fine linjer og ujævn hudtone, samtidig med at den hjælper med at kontrollere akneudbrud. Dens lette konsistens og den parfumefri formel er også blevet rost, hvilket gør den velegnet til alle hudtyper, herunder følsom hud. Serummet har fået en imponerende 4,6/5 bedømmelse på både Amazon og forskellige butikker på internettet.  

Mere om CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml

SPECIFIKATIONER

 • Niacinamid koncentration: -
 • Volumen: 30 ml

Redaktionens vurdering

CeraVe Resurfacing Retinol Serum lysner effektivt hudens fremtoning og byder på en geltekstur, der ikke efterlader en fedtet fornemmelse ved påføring. Serummet er udviklet til at ramme og mindske fine linjer, og er let at dosere via den praktiske pumpe, som sørger for hurtig og jævn optagelse i huden. Selvom det kan tage et par uger at se de fulde resultater, og der kan komme flere urenheder i begyndelsen, er det blot din hud, der udrenser og tilpasser sig de aktive ingredienser. Imidlertid betaler tålmodigheden sig, og vi anbefaler CeraVe Resurfacing Retinol Serum til alle, der ønsker en revitaliseret, ungdommelig teint.

Fordele og ulemper ved CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml

Fordele

 • Giver huden en lysere fremtoning
 • Geltekstur og fedter ikke på huden
 • Mindsker fine linjer
 • Let at dosere via pumpe
 • Påføres glat og absorberes hurtigt

Ulemper

 • Uegnet til brug under graviditet
 • Det tager et par uger at se resultater

Hvad skal du overveje, før du køber

Koncentration
Koncentrationen af niacinamid er vigtigt at være opmærksom på. Virkningen af stoffet afhænger af, hvor koncentreret det er, og de fleste undersøgelser viser positive resultater ved en koncentration mellem 2%-10%. Her er, hvad du skal vide om at vælge den rigtige styrke:

 • Lavere koncentrationer (2 % – 4 %): Ideelt til personer med følsom hud eller til dem, der er ny til at bruge niacinamid. Giver en forsigtig introduktion til stoffet, men leverer stadig synlige resultater, såsom forbedring af hudens tekstur og reduktion af rødme.
 • Højere koncentrationer (5 % – 10 %): Produkter med højere koncentration af niacinamid er bedre egnet til personer med mere omfattende hudproblemer eller til dig, der allerede er vant til at bruge det. Kan hjælpe med at håndtere problematikker som akne, hyperpigmentering og rynker mere effektivt.
  BEMÆRK: Alt over 10 procent kan være skadeligt for huden og kan forårsage rødme, kløe eller svie. 

Start altid med en lavere koncentration og arbejd dig derefter opad, hvis det er nødvendigt, da højere koncentrationer kan forårsage hudirritation for nogle personer.

TIP: Hvis du har fedtet hud eller hud med tendens til akne, skal du kigge efter en let, oliefri formel. Hvis du har tør eller følsom hud, bør du overveje en fugtgivende formulering med beroligende ingredienser som allantoin eller panthenol.

Formulering
Niacinamid fås i forskellige varianter, herunder serum, cremer og tonere. Det afhænger af din hudtype og dine personlige præferencer, hvilken formulering der er den rette for dig.

 • Serum: Er lette, hurtigt absorberende væsker, som ofte indeholder en større koncentration af niacinamid og er god til målrettet behandling. De egner sig til alle hudtyper, og du kan let indføre dem i din nuværende hudplejerutine.
 • Cremer og lotioner: Disse tykkere, mere fugtgivende former har ofte en lavere koncentration af niacinamid og er ideelle til personer med tør eller følsom hud. De hjælper med at fastholde fugten og lægger en beskyttende barriere på huden.
 • Tonere: Niacinamid-tonere er praktiske for personer med fedtet eller aknepræget hud, da de balancerer hudens pH-værdi og kontrollerer olieproduktionen. De har typisk en lavere koncentration af niacinamid, hvilket gør dem skånsomme nok til daglig brug.

 

Kompatibilitet med andre ingredienser
Det næste, du skal have i tankerne, er, om produktet er formuleret med andre komponenter eller ej. Selvom niacinamid har flere positive egenskaber alene, får du bedre resultater, når det er parret med andre ingredienser. Selv om det generelt er kompatibelt med de fleste ingredienser i hudpleje, så er det en god idé at overveje, hvordan det interagerer med andre produkter i din rutine for at maksimere dets effektivitet og undgå bivirkninger. 

 • Komplementære ingredienser: Niacinamid fungerer godt sammen med andre gode ingredienser som hyaluronsyre, ceramider og peptider. Kombinationen af niacinamid med disse ingredienser understøtter en sund hudbarriere, reducerer forekomsten af aldringstegn og giver en klar teint.
 • C-vitamin: Selv om niacinamid og C-vitamin kan bruges sammen, oplever nogle mennesker rødme eller irritation af huden, hvis de blander det. For at undgå det bør du enten bruge dem på forskellige tidspunkter af dagen (f.eks. niacinamid om morgenen og C-vitamin om aftenen), eller bruge et produkt, der forener begge ingredienser i en stabil formulering. Når de bruges regelmæssigt, kan sammensætningen medføre opklarende, anti-aging og beskyttelse af huden.
 • Retinoider: Niacinamid og retinoider (f.eks. retinol, tretinoin) kan godt bruges sammen, da niacinamid kan hjælpe med at begrænse irritation, som ofte forekommer ved brug af retinoider. Brug først produktet med niacinamid og derefter retinoidet, så hvert lag absorberes, før det næste påføres.  
 • AHA’er/BHA’er: Niacinamid kan anvendes sammen med alfa-hydroxysyrer (AHA’er) og beta-hydroxysyrer (BHA’er) som glykolsyre og salicylsyre. Dog kan syrerne sænke hudens pH-værdi, hvilket kan reducere niacinamidets effektivitet. For at undgå det skal du påføre AHA/BHA-produktet først, lade det absorbere i ca. 20-30 minutter og derefter påføre niacinamidproduktet.

 

Pris
Priserne kan variere alt efter forhandler, lokation og produkt, men generelt spænder prisen på niacinamidprodukter fra mellem 50-1000 kr. Typisk ligger budget- til mellempris produkter mellem 50-150 kr. Selvom de måske kommer fra mere overkommelige og almindelige mærker med mere simpel emballage, kan de også være forsynet med yderligere gavnlige ingredienser som hyaluronsyre, antioxidanter eller peptider. På trods af deres lidt lavere pris er de stadig effektive, især for dem, der lige er begyndt at indarbejde niacinamid i deres hudplejerutine.

Produkter i mellemklassen koster typisk mellem 150-300 kr. og er ofte fra velkendte og populære brands, og de kan have mere avancerede sammensætninger og bedre konsistens. Og endelig er der niacinamidprodukter i den høje ende af skalaen fra 400 kr til over 1000 kr. Her er der ofte tale om luksus- eller nichemærker inden for hudpleje, og de indeholder muligvis andre ingredienser af høj kvalitet. Emballagen er normalt mere sofistikeret, og den samlede brugsoplevelse virker mere luksuriøs. Selv om premiumprodukter kan tilbyde yderligere fordele og en mere eksklusiv oplevelse, kan budget- og mellemklasseprodukter stadig være effektive og give dig god værdi for pengene. 

Bruger- og ekspertanmeldelser
Hvis du vil være en velinformeret køber og tage et kvalificeret valg, så skal du undersøge forskellige mærker og læse anmeldelser af deres produkter, så du får informationer fra andre med f.eks samme hudtype og problematikker som dig. Når du trækker på eksperters vurderinger, så overvej altid kilden bag den. Er anmelderen en velrenommeret hudplejeekspert eller en lønnet influencer? Kig efter anmeldelser fra pålidelige kilder som f.eks. hudlæger, kosmetologer eller skønhedsredaktører. Det er dog vigtigt at huske på, at individuelle erfaringer kan variere, og det er altid bedst at rådføre sig med en hudlæge eller hudplejeprofessionel, hvis du har bekymringer eller spørgsmål om at inkorporere niacinamid i din hudplejerutine. Gennem vores analyse har vi omhyggeligt undersøgt, hvad brugerne har oplevet med et bestemt produkt og baseret vores samlede vurdering på det.

arrow-more

Hvad er niacinamid?

Niacinamid er en form for B3-vitamin, også kendt som nikotinamid. Det er et vigtigt næringsstof, som vores krop har brug for for at fungere optimalt. Niacinamid findes i en række fødevarer, herunder kød, fisk, fjerkræ og tilsat kornprodukter.

Niacinamid er vigtigt for mange af kroppens funktioner, herunder energiproduktion, DNA-reparation og produktion af hormoner. Det er også vigtigt for en sund hud, og derfor bruges det ofte som ingrediens i hudplejeprodukter.

Når niacinamid anvendes udvortes, virker det gavnligt på huden på flere måder. Det hjælper med at styrke hudens barriere, og kan således reducere fugttab og forbedre hudens hydrering. Niacinamid har også antiinflammatoriske egenskaber, hvilket kan bidrage til at reducere rødme og irritation i huden. Derudover har det vist sig at reducere synligheden af fine linjer og rynker, forbedre hudens tekstur og tone og reducere hyperpigmentering.

En af de væsentligste gevinster ved niacinamid er dets evne til at reducere talgproduktionen, som er den olie, der produceres af huden. Det kan særligt være til gavn, hvis du har fedtet eller aknetilbøjelig hud, da overskydende talgproduktion kan bidrage til udviklingen af akne.

Niacinamid anses generelt for at være sikkert og veltolereret, både når det indtages oralt og når det anvendes lokalt på huden. Det er dog altid en god idé at tale med din læge eller hudlæge, før du begynder på et nyt kosttilskud eller hudplejeprodukt, især hvis du har underliggende medicinske tilstande eller tager medicin, der kan interagere med niacinamid.

Hvordan virker niacinamid?

Niacinamid, også kendt som nikotinamid, er et vigtigt næringsstof til opretholdelse af hudens generelle sundhed. Det har vundet popularitet i hudplejeprodukter på grund af dets brede vifte af fordele og kompatibilitet med forskellige hudtyper. Her er, hvordan niacinamid virker i detaljer:

 • Styrker hudbarrieren: Det yderste lag af vores hud, kendt som stratum corneum, virker som en barriere, der beskytter huden mod miljømæssige påvirkninger og opretholder fugten. Niacinamid hjælper med at styrke barrieren ved at øge produktionen af ceramider, som er væsentlige lipider, der hjælper med at fastholde fugten og hindre irriterende stoffer fra at trænge ind i huden.
 • Reducerer inflammation: Niacinamid har antiinflammatoriske egenskaber, som kan hjælpe med at berolige og lindre irriteret hud. Det er især nyttigt for personer med hudlidelser som akne, rosacea og eksem, da det kan hjælpe med at reducere rødme og inflammation i forbindelse med disse problemer.
 • Regulerer talgproduktionen: Overdreven talg- eller olieproduktion kan resultere i stoppede porer og akneudbrud. Niacinamid hjælper til at regulere talgproduktionen, hvilket afbalancerer hudens naturlige olier og reducerer risikoen for urenheder.
 • Minimerer udseendet af porer: Ved at forbedre hudens elasticitet og støtte en sund hudbarriere kan niacinamid bidrage til at minimere indtrykket af forstørrede porer, så huden fremstår glattere og mere raffineret.
 • Mindsker hyperpigmentering: Niacinamid kan hæmme melaninproduktionen i huden, hvilket fører til en reduktion i forekomsten af mørke pletter, alderspletter og hyperpigmentering. Resultatet er en mere jævn og klarere hudtone.
 • Tilfører antioxidantbeskyttelse: Som antioxidant hjælper niacinamid med at neutralisere frie radikaler, der kan forårsage oxidativt stress og skader på huden. 

Hvad er fordelene og ulemperne ved niacinamid?

Som en populær ingrediens i hudpleje, der bruges i mange forskellige produkter, herunder serum, fugtighedscremer og cremer, har niacinamid både positive virkninger på huden, men der er også nogle potentielle ulemper.

Fordele

 • Regulerer talgproduktionen: Overdreven talgproduktion kan føre til akne og udbrud, og niacinamid kan hjælpe med at forebygge det ved at kontrollere mængden af talg, der produceres.
 • Reducerer inflammation: Niacinamid har antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at reducere inflammation i huden, hvilket er nyttigt ved hudlidelser som rosacea, eksem og psoriasis.
 • Gør huden lysere: Niacinamid kan hjælpe med at reducere hyperpigmentering og forbedre hudens generelle tone og tekstur; godt for huden, der producerer for meget melanin.
 • Stimulerer dannelsen af kollagen: Med alderen falder kollagenproduktionen i huden, hvilket kan føre til fine linjer og rynker, men niacinamid kan hjælpe med at reducere forekomsten af fine linjer og rynker og forbedre hudens elasticitet.
 • Forbedrer hudens barrierefunktion: Hudbarrieren er hudens yderste lag, som beskytter huden mod miljømæssige stressfaktorer som forurening, UV-stråler og skrappe kemikalier. En skadet hudbarriere kan føre til forskellige hudlidelser som tørhed, følsomhed og inflammation, hvorfor regelmæssig brug af niacinamid er godt. 

Ulemper 

 • Irritation: Selv om niacinamid generelt er veltolereret, kan nogle mennesker opleve irritation eller allergiske reaktioner. Hvis du oplever rødme, kløe eller andre tegn på irritation efter brug af et produkt, der indeholder niacinamid, skal du straks stoppe med at bruge det.
 • Purging: Niacinamid kan forårsage en midlertidig “udrensning” af huden, hvor det kan virke som om udbrud eller tilstopning bliver værre, før det bliver bedre. Det er en normal proces, mens huden vænner sig til stoffet, det kan dog være frustrerende for nogle personer.
 • Inkompatibilitet med visse hudplejeingredienser: Niacinamid er muligvis ikke foreneligt med alle C-vitaminprodukter eller -syrer. Kombinationen af disse ingredienser kan reducere niacinamids effektivitet, så det er vigtigt at foretage din research og lave en patch-test af nye produkter, før du bruger dem sammen.

Hvor ofte skal du bruge niacinamid?

Det afhænger af produktet og din hudtype. Generelt er niacinamid en veltolereret ingrediens og kan bruges dagligt, både morgen og aften. Du bør dog altid teste et nyt produkt først på et lille område, og derefter indføre det gradvist i din rutine for at undgå potentiel irritation eller bivirkninger.

Hvis du bruger et produkt, der indeholder en høj koncentration af niacinamid, f.eks. et serum eller en spot treatment, anbefales det at bruge det én gang om dagen, enten morgen eller aften, så du gradvist introducerer ingrediensen i din rutine, og dermed forhindrer eventuel irritation.

Hvis du bruger et produkt, der kun indeholder en lavere koncentration af niacinamid, f.eks. en fugtighedscreme eller toner, kan du godt bruge både morgen og aften. 

Hvis du bruger andre aktive ingredienser i din hudplejerutine, såsom retinol eller alfa-hydroxysyrer, er det vigtigt at være forsigtig, når du introducerer niacinamid. De ingredienser kan nogle gange interagere med hinanden og forårsage irritation, så det er bedst at teste nye produkter på et lille område, og derefter indføre dem gradvist.

Ekspert- og testkilder

LifestyleAsia

LifestyleAsia er et onlinemagasin, der dækker en bred vifte af livsstilsemner, herunder rejser, mode, skønhed og mad. De har desuden en artikel, der opstiller de bedste niacinamidprodukter for klarere, glattere og mere ensartet tonet hud. Artiklen indeholder en kort beskrivelse af hvert produkt og dets fordele, samt prisen. 

Cosmopolitan

Cosmopolitan er et populært online-magasin, der dækker forskellige emner, herunder mode, skønhed, forhold og underholdning. I en artikel listede de niacinamidprodukter fra forskellige mærker og beskrev kort hvert af produkterne, herunder fordele, ingredienser og hvordan man bruger dem.

Prevention

Prevention er et online magasin, der fokuserer på emner inden for sundhed, velvære og livsstil. De giver information og tips om forskellige aspekter af sundhed, f.eks. ernæring, fitness og mental sundhed.  I en af artiklerne nævner Prevention niacinamidprodukter, der kan gavne huden. Artiklen anbefaler forskellige niacinamidprodukter såsom serum, fugtighedscremer og tonere, der kan hjælpe med at reducere fine linjer, rynker og mørke pletter samt forbedre hudens generelle tekstur og tone. 

TheSkincareEdit

TheSkincareEdit er en hjemmeside, der er dedikeret til at give information og anbefalinger om hudplejeprodukter og -rutiner. I deres artikel om niacinamid angiver de forskellige produkter, der rummer netop denne ingrediens, herunder serum, fugtighedscremer og tonere. Samlet fungerer deres artikel som en hjælpsom guide for dem, der gerne vil inkorporere niacinamid i deres hudplejerutine.

Byrdie

Byrdie er en skønheds- og wellness-side, der bringer information og anmeldelser af forskellige produkter, herunder hudpleje, makeup og hårpleje. I deres artikel om niacinamidprodukter nævner Byrdie flere hudplejeprodukter, der indeholder niacinamid, en form for B3-vitamin, der er kendt for flere gavnlige egenskaber, såsom at reducere inflammation, øge hydrering og forbedre hudens struktur. Artiklen indeholder en kort beskrivelse af hvert produkt, dets vigtigste ingredienser og de fordele, det giver.

Independent

The Independent er et britisk online nyhedsmedie, der dækker en række emner, herunder aktuelle begivenheder, politik, kultur og livsstil. I en af deres artikler testede de flere hudplejeprodukter med niacinamid for at undersøge deres evne til at reducere urenheder og forbedre hudens tekstur. The Independent’s beauty team testede produkterne og vurderede deres ydeevne ud fra flere faktorer, herunder brugervenlighed, effektivitet og generel værdi for pengene.

CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml – Se testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml – Se anmeldelserne her.
The Inkey List Niacinamide Serum 30ml – Se anmeldelserne her.
Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster 20ml – Se anmeldelserne her.
CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml – Se anmeldelserne her.

Google Shopping

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml – Se anmeldelserne her.
JorgObé Niacinamide Serum 50ml – Se anmeldelserne her.
The Inkey List Niacinamide Serum 30ml – Se anmeldelserne her.
Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster 20ml – Se anmeldelserne her.
CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30ml – Se anmeldelserne her.

FAQ

Hvad kan niacinamid ikke kombineres med?
Niacinamid er normalt kompatibel med de fleste ingredienser, der findes i hudplejeprodukter. Det anbefales dog ikke at blande niacinamid med produkter, der indeholder C-vitamin, syreholdige ingredienser som AHA'er eller BHA'er og visse former for retinoider, da de kan forringe, hvor effektivt niacinamidet er og/eller irritere huden. Du bør bruge de nævnte ingredienser hver for sig eller f.eks adskilt i din hudplejerutine (morgen/nat).
Niacinamid, også kendt som vitamin B3, kan hjælpe med at forbedre forskellige problematikker vedrørende huden. Niacinamid har adskillige positive effekter på huden, bl.a. regulerer det talgproduktionen, reducerer inflammation, lysner huden, øger kollagenproduktionen og forbedrer hudens barriere.
Hvordan bruger man niacinamid?
Påfør niacinamid efter rens (og toner), og inden tunge eller oliebaserede serummer, fugtighedscreme eller solcreme. Det kan påføres en eller to gange dagligt, alt efter produktets koncentration samt din hudtype. Før du bruger et nyt produkt, er det vigtigt, at du tester det på et lille område, og introducerer det gradvist i din hudplejerutine.
Kan jeg bruge niacinamid hver dag?
Ja, niacinamid er en veltolereret hudplejeingrediens, der kan bruges dagligt, både morgen og aften, i din hudplejerutine.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme