Test-overblik: Her de 14 bedste Smart TV i forskellige tommer

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 12.02.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Synes du også at det kan være noget af en jungle at bevæge sig ud i, når du skal finde det perfekte Smart TV? Der er mange mærker, og der er næsten ligeså mange størrelser på tv’erne, og så er der begreber, som mange ikke helt ved, hvad betyder. Det kan være, at du er en af dem, der leder efter et godt TV.

Smart TV, TV, Forbruger-test

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige Smart TV på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste Smart TV, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Smart TV, TV, Forbruger-test

forbruger-test.dk

4.62 26

Sony XR-55A90J – moderne smart-TV med fantastisk billedopløsning

Sony XR-55A90J

Gode ting ved Sony XR-55A90J

  • Mange gaming funktioner 
  • Perfekt sortgengivelse
  • Indbygget mikrofon (til stemmestyring)
  • Baggrundsbelyst fjernbetjening 
  • Kognitiv XR processor 
  • Elegant metal finish 

Om
Drømmer du om at kunne se film som i biografen? Med Sony XR-55A90J får du et af de nyeste smart-TV på markedet. Det er udstyret med noget af den mest avancerede TV-teknologi, der tillader dig at kunne se film, serier og spil med imponerende billedgengivelse. 

TV’et er udstyret med et OLED panel fra LG, der giver perfekt sortgengivelse. Hvad du bruger Sony XR-55A90J til, er op til dig. Det kan være til optagelser, afspilning eller musik. 

Høj testbedømmelse hos anerkendt magasin

Det kan være en god idé at holde øje med bedømmelser og vurderinger, når du køber højkvalitetsteknologi. Det unikke ved Sony XR-55A90J er, at det kåres med maksimumbedømmelse hos det tyske test- og forbrugermagasin Testberichte. Det er de omfattende funktioner, indstillinger og muligheder, der begejstrer testpanelet, og får Sony smart-TV’et til at ligge i top i sin klasse. 

Den høje kvalitet og nyeste teknologi gør, at Sony XR-55A90J sig i den høje ende af prisskalaen. TV’et kan være det rette valg for dig, der hver dag nyder at kunne læne dig tilbage derhjemme og nyde det bedste fra film og TV til gaming.

Sony XR-55A90J vs. markedet

Du kommer ikke til at gå ned på oplevelser og indlevelse med Sony XR-55A90J. TV’et har Sonys enestående ”Acoustic Surface Audio” lydsystem indbygget, der giver dig surround sound. De 2 højtalere er udformet som bjælker, der sidder bag på det slanke TV.

I praksis kommer dit TV til at fungere som en højtaler i stereo. Skal lyden forstærkes, kan du knytte TV’et op til en soundbar. Fra flere elektronikforhandlere anbefales det at understøtte lyden, så du får et perfekt match mellem lyd og billede. 

Der følger en smart fjernbetjening med til Sony XR-55A90J, som er programmeret med intuitive funktioner. Vil du have fleksibilitet med dit TV, kan du aktivere Google Assist, så du kan stemmestyre TV’et på afstand. 

Takket være det indbyggede Google TV får du et væld af underholdningsmuligheder, der præsenteres for dig, når du tænder dit TV.

Sony XR-55A90J er lavet i et metalsort design, der vil matche enhver indretning. 

Fordele 

 • Stærke farver med dyb sort
 • Imponerende HDR display via HDR10, HLG and Dolby Vision
 • Google TV, Netflix og Google Assist
 • ”Acoustic Surface Audio”
Ulemper 

 • TV’et er ikke så lysstærkt som andre udgaver fra kategorien 
 • Der er ikke pausefunktion

 

 

SONY KD-55XE8599 – Et livagtigt billede

SONY KD-55XE8599

Testresultater 

Dette flotte og elegante Sony TV har scoret 9/10 i en grundig anmeldelse foretaget af Avforums.com

Om SONY KD-55XE8599 

Dette skønne Sony TV er et 55” TV. Denne størrelse TV er en typisk standard størrelse, som man ser i mange stuer. Fjernsynet anbefales til rum, hvor man har mellem 2-3 meter til sit fjernsyn fra seerpositionen. Dette TV bliver især brandet på, at det fremviser klare og tydelige detaljer i billedet. Det er nemlig et 4K HDR TV med ultra HD-opløsning. Det skaber rene detaljerede billeder, som kommer til udtryk gennem smukke, klare farver og tydelige kontraster. Teknologien fokuserer især på klare lyspunkter, som gør billederne meget naturtro. Samtidig har TV’et 4K X-reality pro, som også er med til at gøre billedet utroligt skarp og særdeles livagigt.

Det unikke ved denne teknologi er, at den analyserer og sammenstiller strukturer, kontraster, farver og kanter, således at hvert enkelt billede får disse livagtige detaljer. TV’et er samtidig et populært smart TV med androidt system. Det betyder, at du kan hente mange af dine yndlings apps ned på dit TV. Du kan styre de forskellige apps gennem stemmestyring. Det har aldrig været så nemt at finde alle dine yndlingsserier på Netflix eller andre streamingtjenester. Generelt forsøger dette TV at give dig en biograflignende oplevelse, hver gang du ser fjernsyn. Dette sker ikke kun på baggrund af billedkvaliteten. Derfor har TV’et en S-Force Front Surround lyd. Dette skaber en exceptionel lydstyrke og et bølgespektrum, som man kender det fra biografen. 

Foruden den skønne lyd og det livagtige billede har TV’et også et smukt, elegant design. Det har en smal aluminiumsramme, som bidrager til et enkelt, minimalistisk og elegant look. Det gør også, at billedet ikke bliver forstyrret af den omkringliggende kant. TV’et har en ledningsfri front. Ledningerne kan organiseres af den bagvedliggende kabelstyring. På TV’et sidder nemlig en holder, der kan styre ledninger og sikre en kabelfri front. Dette er med til at opretholde TV’ets elegante stil og rolige look. Sidst men ikke mindst har dette TV en hel særlig feature i form af indbygget Chromecast. Dette betyder, at du kan se dokumenter, billeder og andet direkte på TV’et fra din mobil eller computer. TV’et samarbejder med Android, IOS og bærbare computere. 

Udvalgte specifikationer 

 • LED-TV
 • 55” TV 
 • 4K UHD
 • Smart TV som har forbindelse til WI-Fi og LAN 
 • Dynamic Blacklight
 • Indbygget Chromecast  

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


LG OLED55B9PLA Smart TV – bedst i test

LG OLED55B9PLA Smart TV

Testresultater 

Dette skønne fladskærms-tv er vurderet som bedst i test af Forbrugerrådet Tænk. Derudover er Tv’et utroligt populært hos forbrugerne og har scoret hele 4,9 stjerner ud fra 5 stjerner på Pricerunner. Her beskriver en kunde eksempelvis fjernsynet som ”fremragende”. 

Om LG OLED55B9PLA Smart TV  

Dette elegante TV har et enkelt og minimalistisk design. TV’et er utrolig tyndt og kanten er næsten ikke synlig. Dette gør, at TV’et pynter flot i dit hjem, men samtidig giver et neutralt look, der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed eller tager meget plads. Dette TV vil med sikkerhed pynte i alle hjem og i alle rum. Derfor er dette TV relevant, uanset om du søger et TV til soveværelset, stuen eller et tredje rum i dit hjem. Dette TV er endvidere et OLED-TV, hvilket giver dig en hel unik farveoplevelse, når du ser fjernsyn. OLED-teknologien fokuserer på at skabe kontraster i farverne, således at synssansen bliver stimuleret optimalt. Dette resulterer i, at filmoplevelsen bliver unik og fantastisk. Kontrasten opstår, fordi den sorte farve er meget markant og gennemtrængende. 

Udover at dette TV giver dig en fantastiske oplevelse af farverne, så har det også en utrolig god lyd. Lyden er flerdimensionel, hvilket kan give dig en lydoplevelse, meget som du kender den fra biografen. Fjernsynet har forskellige lydindstillinger, så du kan tilpasse lydfunktionerne til den lydoplevelse, du ønsker. Sidst men ikke mindst er dette LG TV et smart TV. Dette gør, at du kan se Netflix, Viaplay, HBO og samtlige andre streamingtjenester direkte på tv’et. Du kan samtidig bruge stemmeføring til at styre tv’et og dine apps derpå. 

Alt i alt har dette OLED-TV en lang række fantastiske funktioner, som gør, at man får en unik seeroplevelse hver eneste gang, man ser fjernsyn. Uanset om man ønsker den gode sportsoplevelse, det glade børne-TV eller de høje lyde fra en præmierefilm, så kan alle disse oplevelser blive forbedret med dette TV fra LG. Alle disse filmoplevelser vil være helt fantastiske. Mange forbrugere oplever, at når de først investerer i et OLED-TV, går de aldrig tilbage til andre typer TV. Dette skyldes, at dette TV netop har en fantastisk kombination af lyd, farve og design, som gør, at det er helt fantastisk for enhver, der elsker at se TV, film og serier.

Udvalgte specifikationer 

 • OLED-TV 
 • Smart TV
 • Kåret som bedst i test af forbrugerrådet tænk 
 • 55” TV 
 • Tyndt og enkelt design

LG OLED65B9PLA Smart TV – Premium valg

LG OLED65B9PLA Smart TV

Testresultater 

Dette skønne LG TV har vundet titlen som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. Derudover har det scoret 5 stjerner af 92% af de 470 anmeldelser, TV’et har fået på pricerunner. Det giver fjernsynet en samlet score på i alt 4,9 stjerner ud af 5 mulige. En kunde skriver blandt andet: ”Fremragende fjernsyn til prisen, hvis det holder. Jeg har haft dette TV i næsten tre uger nu og billedkvaliteten, lyden og forbindelsen er virkelig god. Interfacet er også godt og nemt at bruge med fjernbetjeningen”. 

Om LG OLED65B9PLA Smart TV  

Dette store og lækre 65” LG TV er markeret som premium valg, fordi det er anbefalet til dig, der ikke vil mangle noget, når du køber et nyt TV. Fjernsynet har nemlig alt fra god lyd og godt billede til et nemt og brugervenligt styresystem. TV’et har en stor størrelse, som giver dig en god TV-oplevelse – denne oplevelse opstår især i samspil med den unikke lyd og det smukke, detaljerede billede. TV’et er lavet med den fantastiske OLED-teknologi. OLED-teknologien fokuserer på at skabe kontraster i billedet, da dette stimulerer synssansen, og gør billedet utroligt skarpt. Kontrasten opstår på grund af den stærke, sorte farve, som LG beskriver som ”sort som natten”. Ved mange fjernsyn fremstår den sorte farve mere som en helt mørkegrå nuance. Ved LG OLED-TV opstår den sorte farve i stedet ud fra fjernsynets naturlige sorte baggrund. 

Dette skønne TV fokuserer endvidere på at give dig en oplevelse, som du kender den fra biografen, hver gang du ser TV, streamer serier, film eller sport. Dette sker gennem optimal, dynamisk HDR og flerdimensionel lyd. Fjernsynet fokuserer i høj grad på lydoplevelsen og har derfor nogle helt særlige lydindstillinger. Du kan nemlig indstille TV’et efter, hvilken TV-oplevelse du ønsker. Dette er indstillinger såsom: standard, biograf, klar stemme, sport, musik og spil. Derudover kan fjernsynet ved nogle funktioner kobles op på Ultra Surround Sound. Udover at have nogle fantastiske lydfunktioner er tv’et også utroligt funktionsdygtigt. Det har en kort reaktionstid på max 1 ms og et nemt styresystem, som gør det nemt at lære at kende. Dette nemme styresystem kommer også med stemmestyring. Dette betyder, at du kan give dit fjernsyn kommandoer. Du kan eksempelvis få det til at skrue op eller finde din yndlingsserie på Netflix. 

Udvalgte specifikationer 

 • OLED-TV 
 • Smart TV med adgang til Wi-fi, Lan og Bluetooth 
 • Kåret som bedst i test af forbrugerrådet tænk 
 • 65” TV 
 • 4K UHD

 

SONY KD-55AG9 – prisvenligt og veludstyret smart-TV

Sony KD-55AG9Gode ting ved SONY KD-55AG9

 • Indbygget mikrofon til stemmestyring (via Google Assist)
 • USB funktion til optagelse
 • ”Acoustic Surface Audio+” lydsystem (der giver surround sound)
 • 4K UHD opløsning 
 • Android T og Cromecast built in

Om

Det er ikke nødvendigt at købe et af dyreste smart-TV, når du vil have masser af underholdningsmuligheder med film, spil og serier. SONYKD-55AG9 befinder sig i den lave ende af prisskalaen, når det kommer til de bedste og mest veludstyrede smart-TV.

Det kåres med 4,6/5 stjerner af forbrugere hos Amazon, og hos Testberichte.de modtager TV’et en vurdering på 4/5 stjerner. Det er særligt designet, der fremhæves af testpanelet.

Din fladskærm skal matche indretningen, og det skal størrelsesmæssigt passe til det rum, hvor det skal stå eller hænges op. Uanset hvilken indretningsstil du har, og uanset hvor lidt plads der er at gøre med, vil SONY KD-55AG9 falde elegant ind. Det er en ultraslankt TV, der er skabt i et enkelt look, så du kan få glæde af det i mange år frem. 

Masser af muligheder til rimelig pris

Sammenligner du SONY KD-55AG9 med andre af de nyeste smart-TV, vil du opleve, at funktioner, indstillinger og muligheder i høj grad er ens. Du får stemmestyring via Google Assist, ”Acoustic Surface Audio+” lydsystem, 4K opløsning, USB optagelsesfunktion og OLED panel fra LG.

Med andre ord får du masser af underholdning med smart-TV’et, og du kan samtidig nyde godt af den konkurrencedygtige pris. Stemmestyring giver fleksibilitet til din underholdning, så du ikke behøver at indstille fjernstyret via den medfølgende fjernbetjening. 

SONY KD-55AG9 vs. markedet

SONY KD-55AG9 er lavet i et nyt og forbedret design. På trods af det smalle design kommer du ikke til at gå på kompromis med egenskaber og funktioner. Teknikken er af høj kvalitet og komprimeret. Bagpå smart-TV’et sidder de 2 højtalere, der er en del af lydsystemet. Det giver surround sound, og det er muligt at koble eksterne højtalere til, hvis du vil have perfekt lydgengivelse. 

Der er Android TV og Cromecast indbygget i smart-TV’et fra Sony, så du kan få et væld af underholdningsmuligheder, når du tænder for KD-55AG9. 

Fordele 

 • Rigtig god billedkvalitet
 • Understøtter HDR10, HLG and Dolby Vision
 • Ren, kraftig og fyldig lydgengivelse 
 • Elegant fjernbetjening med mikrofon
Ulemper 

 • Uden dynamic HDR standard HDR10 +

Samsung QE65Q7F

Samsung QE65, Smart TV

Dette tv er også et rigtig godt tv med fantastisk billedkvalitet. Der skal ikke lægges skjul på, at du virkelig kommer til at nyde de smukke billeder, som dette tv kan fremgive dig. Det er et tv, der virkelig har prioriteret at give dig den bedst mulige kvalitet, og det kan du være fuldstændig sikker på at få med dette tv.

Video Anmeldelse af Samsung QE65Q7F

Gode ting ved Samsung QE65Q7F

 • Smart TV
 • Meget levende billeder og en høj kontrast
 • Du kan se en film på alle tidspunkter i døgnet med samme gode billedkvalitet
 • Mange detaljer i billederne
 • Billedkvalitet med 4K
 • Udseendet på TV’et er neutralt og passer til de fleste hjem

Om Samsung QE65Q7F

Det er et tv med meget høj 4K billedkvalitet med 3840 x 2169 pixels.

Billedkvaliteten er meget lys og slagkraftig, og du får billeder der har stor og god kontrast. Hvis du vælger at se indhold, der er blevet skabt til HDR som formål, så kan du virkelig se, hvor fantastisk en billedkvalitet, som du kommer til at opleve.

Der er utrolig mange detaljer i hvert enkelt billede, og det hele bliver derfor meget realistisk og levende, når du ser en film eller en serie.

En ting, som Samsung QE65Q7F virkelig skiller sig ud på ved billedkvaliteten, er at den har en særlig kombination mellem lysstyrken og farverne på skærmen. Denne kombination gør, at du sagtens kan se billederne ligeså klart og tydeligt om dagen, mens der er lyst udenfor, som hvis det er om aftenen.

Du kan derfor bruge dette TV på alle tidspunkter af dagen uden at frygte for billedkvaliteten. Den vil være god, og du vil få lige så meget nydelse ud af dit tv.

Det er udelukkende småting, som man kan kommentere negativt på omkring Samsung QE65Q7F. Det er blandt andet, at der er fokuseret meget på farvernes klarhed, og dermed er sort-kontrasten ikke blevet prioriteret på samme måde, som det kunne være ønsket.

Der er også nogle vinkler, hvor man ikke ser så godt på selve modellen. Det er kun småting, og det er intet, der bemærkes, når du sidder og ser det. Det har været eksperternes kommentarer.

Masser af muligheder

Det er et Smart TV, så der er også masser af apps, som du kan benytte dig af. Du kan se Netflix fra TV’et, og den udbyder en masse smarte funktioner. Der er indbygget WIFI, og der er en elektronisk programguide.

I sig selv kan du bruge mange timer på blot at udforske alle de forskellige ting, som du faktisk kan med dette tv. Der er forskellige tjenester, som du kan streame, og den tilbyder en masse underholdning i sig selv.

Samsung QE657F måler 144,4 cm i bredden x 82,6 cm i højden x 4,5 cm i dybden uden fod. Den er i energiklasse D, og den måler 65 tommer.

LG OLED65C97LA, 165,1 cm (65″)

LG OLED65C97LA, 165,1 cm (65")Kæmpe Smart TV fra LG med hele 65″. Det har en skærmopløsning på 3840 x 2160 pixel. 

Du kan derfor se 4K Ultra HD, og du får den bedst mulige oplevelse, når du ser nye film. Det kan tilkobles direkte til internettet, og du kan også tilkoble enheder til fjernsynet med Bluetooth.

På den måde kan du også bruge LG OLED65C97LA Smart TV, hvis du vil høre musik fra din telefon, da du bare sætter det på via Bluetooth. Fjernsynet har indbyggede højttalere. 

Skærmteknologien bag fjernsynet er OLED. Det er i energiklasse D.

LG OLED55C7V

LG OLED, Smart TV

Dette TV giver en utrolig god billedkvalitet. Der er indbygget teknologier og funktioner i dette tv, der sørger for, at du får den bedst mulige oplevelse. Det kan mærkes, når man sætter sig i sofaen og tænder tv’et. Dette tv er en god mulighed for den forbruger, der ønsker at få alt det bedste i et 55-tommers TV.

Video Anmeldelse af LG OLED55C7V

Gode ting ved LG OLED55C7V

 • Smart TV
 • Har både teknologierne Perfect Color og Perfect Black, der sikrer god billedkvalitet
 • Magic Remote fjernbetjening
 • Dolby-teknoligne der sikrer en god lydkvalitet
 • Også et godt tv at spille spil på
 • 4k fjernsyn
 • Der er en velbalanceret lysstyrke så der bliver skabt smukke billeder med mange detaljer

Mere information om LG OLED55C7V

LG OLED55C7V er en godt fungerende 4K fjernsyn med 3840 x 2160 pixels, og dette TV giver også en meget høj billedkvalitet. Du vil som forbruger opleve meget fantastiske billeder, når du ser en serie, film eller bare tv-avisen.

Der er en god velbalanceret lysstyrke på tv’et, der bidrager til de utroligt smukke billeder, som vises på TV’et. Ikke mindst er de smukke, men de er også meget detaljerede, og de vil føles meget naturlige at se på.

Modellen her understøtter alle HDR-formater, og den viser smukke billeder med indhold, der netop er skabt til HDR.

Der er ikke mange ting at kommentere på med denne model. Det eneste er, at lyden godt kunne være en smule bedre ved nogle formater. Men det er kun en kommentar, der er nævnt, hvis man absolut skal sige noget negativt om modellen.

LG OLED55C7V er udstyret med teknologierne ved navn Perfect Color og Perfect Black. De to teknologier sørger for, at kontrasterne omkring sort og farver bliver af høj kvalitet og hermed danner et endnu bedre billede.

Der findes utroligt mange farver inde i tv’et, som giver disse fantastiske farvegengivelser, der kan matche vores menneskernes øje. Det giver to fuldstændig forskellige oplevelser af en film afgørende af hvilket tv, som du ser det på. Med dette tv får du en mulighed for at opleve en film i den bedste kvalitet.

Smart TV med muligheder

Modellen er udstyret med en Magic Remote-fjernbetjening, som gør det nemt for dig at styre og betjene dit TV. I starten skal man altid lige lære TV’et at kende og de forskellige funktioner, hvor du selvfølgelig har en manual at støtte dig op af, hvis noget bliver for svært.

Det er dog ikke en udfordring at lære dette tv at kende, og du kan hurtigt gå på forskellige hjemmesider, som du jo kan, fordi dette er et Smart TV.

Til trods for, at det eneste der rigtigt kunne kommenteres på ved denne model, var lyden ved nogle formater, så er lydkvaliteten altså også noget, der kan mærkes, er blevet prioriteret i denne model.

LG OLED55C7V er udstyret med Dolby-teknologi, der giver en lydoplevelse med meget dybde, så når der sker dramatiske eller vigtige scener, kan du virkelig føle det. Det er skabt til at give samme oplevelse, som du oplever, når du ser en film i biografen.

Det er ikke kun film eller serier, der er fantastiske at se på dette TV. Det vil også fungere godt til spil, så du kan godt slå din spillekonsol til og få en god oplevelse på den måde.

LG OLED55C7V måler 122,9 cm i bredden x 70,8 cm i højden x 4,86 i dybden, og det er uden fod. Den er i energiklasse D, og måler 55-tommers.

Philips 55POS901F/12

Philips 55, Smart TV

Philips 55POS901F/12 er faktisk Philips allerførste bud på et OLED-TV, og det er faktisk også blevet et godt TV. Det er meget solidt, og det fungerer fint. Det har både en god brugervenlighed, men også en god billed- og lydkvalitet. Det er et rigtigt stabilt og tilfredsstillende TV. Det viser gode 4K og HDE-billeder, og de bliver meget tydelige og god kontrast.

Video Anmeldelse af Philips 55POS901F/12

Gode ting ved Philips 55POS901F/12

 • Smart TV
 • Meget flot design
 • Let at styre med fjernbetjeningerne
 • Smart TV med wifi
 • Flotte og klare billeder
 • Det er det første OLED-TV fra Philips
 • Solid model, som du også kan spille på

Om Philips 55POS901F/12

Med Philips 55POS901F/12 får du ikke udelukkende en god billedkvalitet – du får flere gode ting. Udover det typiske, som der bliver kommenteret på som lydkvalitet, billedkvalitet eller diverse smarte teknologier, har dette TV et flot udseende, der er værd at kommentere på.

For mange forbrugere er dette nemlig også en væsentlig ting, når man vil købe et TV. Mange vil gerne have et smalt TV, og det er ofte prioriteret, at det skal se godt ud udover at lyd og billede er godt. Philips 55POS901F/12 har et slankt udseende med en god fysik.

Lyden skal selvfølgelig alligevel også nævnes, og den er kraftig på en god måde. Lyd- og billedkvalitet supplerer hinanden på en god måde.

De eneste ulemper i disse to modeller er, at der godt kan mangle en Dolby-teknologi, der ville have givet lyden lidt mere dybde og fylde end den har. Sommetider er der også små udfald i billederne.

Det positive om Philips 55POS901F/12 er også, at det kan bruges til mange forskellige ting udover film. Det er også et godt TV at spille konsolspil på, og du kan bruge det til et multimedie-afspiller.

Med TV’et får du to fjernbetjeninger med. Det er let at finde ud af TV’ets vigtige funktioner som at optage programmer, styre kanaler eller pause programmer. Hvis du oplever problemer med det, vil der selvfølgelig vær en manual, der kan hjælpe dig godt videre.

Det er et smart TV med indbygget WIFI, så du kan nemt streame fra diverse online tjenester som f.eks. Netflix og Viaplay.

Philips 55POS901F/12 måler 123 cm i bredden x 75 cm i højden x 5 cm i dybden. Den er i energiklasse E, og den måler 55 tommer.

Sony KD-55A1

Sony Bravia, Smart TV

Dette TV er god til at gøre situationen helt realistisk for dig. Billederne bliver meget naturlige, og det er meget smukke billeder med god lyd, så du kan ikke undgå ikke at leve dig fuldstændig ind i de fortællinger, som der bliver fortalt på TV’et. Det er en fantastisk blanding af god billedkvalitet og ligeså god lydkvalitet.

Video Anmeldelse af Sony KD-55A1

Gode ting ved Sony KD-55A1

 • Smart TV
 • 4k Processor X1 Extreme-teknologi
 • Mange detaljer i hvert eneste billede
 • Der er en god kontrast mellem de mørke og lyse elementer
 • Usynligt højtalersystem
 • Indbygget wifi
 • Mulighed for streaming
 • God til konsolspil

Om Sony KD-55A1

Billederne, som du kommer til at se på din TV-skærm, er skabt med en enorm klarhed, og det er det, der ender med at gøre hele oplevelsen meget realistisk og levende for dig, der sidder i sofaen og ser det. Sony KD-55A1 er i meget høj kvalitet, og du får et TV, der er værd at bruge flere timer på.

Hvis du får venner over, og I skal se en film, eller der er en fodboldkamp i TV’et, så er det en perfekt mulighed for virkelig at opleve, hvor godt et TV dette er.

I modellen har det være muligt at kunne holde en god kontrast i billederne, der kører over TV’et, og det ender i et resultat, hvor billederne pludselig har meget mere dybde. Det er en helt særlig følelse, når du sidder og ser TV på denne måde.

Sony KD-55A1 er et 4k TV der har 4k Professor X1 Extreme, og fjernsynet har derfor den specielle evne, at den altid kan tilpasse sig til den kilde, som billederne kommer fra, og derfor kan den levere den flotteste billedkvalitet ligegyldigt, hvad du ser.

Selvom filmen foregår om natten, og der vil være mange mørke farver, så har Sony KD-55A1 med 4K HDR-teknologien sørge for, at selv de helt mørke områder på din skræm stadig være synlige for dig.

Du behøver ikke sidde og lukke øjnene næsten helt sammen for at kunne se, hvad der foregår i mørket. Der er i høj grad tænkt på, hvilke problemer man som forbruger kommer ud for, mens man ser TV, og så har de prøvet på allerbedste måder at undgå de problemer.

Du kan være sikker på, at du får et TV der leverer mange detaljer. Helt ned til hudfarve vil billederne vise et meget realistisk billede.

Som nævnt tidligere, er det ikke kun billederne og den gode billedkvalitet, der er prioriteret i dette TV.

Det er også lydkvaliteten. Den er meget rummelig, og man kan mærke, at den med det samme går ind og fylder hele rummet, når du afspiller blandt andet en film. Det kommer fra et meget smart, og heldigvis, usynligt højtalersystem.

Det er et TV, der i høj grad har fokuseret på kontrasten mellem mørke og lyse billeder, og derfor bliver billederne mere realistiske.

God til streaming og gaming

Der er ikke ret meget negativt at kunne finde på om Sony KD-55A1. Men hvis der skulle være et område, så kan man lave en lille kommentar til lyden.

Andre smart TV har en Dolby-lyd, der vil gøre lyden endnu mere rummelig, og det vil give en oplevelse af at sidde i biografen, hvor lyden er overalt omkring en. Den kan man godt mangle med Sony KD-55A1.

Når det er et smart TV, så er der andre fordele, som du kan benytte dig af. Der er indbygget WIFI, så bare igennem TV’et får du adgang til massevis af sjov underholdning, der kan foregå igennem at streame.

Du har måske Netflix eller Viaplay, eller du vil måske gerne se en dokumentar på TV2? Det kan du nemt klare med dette smart TV. Der er en meget brugervenlig fjernbetjening, der kan gøre det muligt for dig hurtigt at finde rundt i systemet.

Du kan også gå på YouTube, hvis du får lyst til at høre noget musik ud i rummet. Det er også nemt at tilslutte sin spilkonsol, så du kan spille et spil.

Sony KD-55A1 måler 122,8 cm i bredden x 71 cm i højden x 8,6 i dybden uden fod. Sony KD-55A1 er i energiklasse D.

LG OLED 55B7V

LG OLED

LG OLED 55B7V bliver særligt fremhævet for sin alsidighed, da denne model vil fungere godt, hvis man ønsker at spille på den også. Det er nemt at tilkoble sin spillekonsol, og kvaliteten vil være meget god. TV’et her er et 4K fjernsyn med 3840 x 2160 pixels. Det er tale om et flot fjernsyn, der vil sikre dig en god billedkvalitet.

Video Anmeldelse af LG OLED 55B7V

Gode ting ved LG OLED 55B7V

 • Smart TV
 • Massere af farver i billederne
 • Godt at spille på
 • Naturlige billeder
 • Dolby lydteknologi, der prøver at afspejle samme oplevelse som i biograferne
 • Indbygget wifi
 • Mulighed for at streame forskellige onlinetjenester som Netflix og Viaplay
 • 4K TV med 3840 x 2169 pixels
 • Enkelt design som passer til de fleste stuer eller soveværelser

Om LG OLED 55B7V

Billedkvalitet er et ord, der bliver brugt meget i denne artikel, men det er også, fordi det er en meget væsentlig ting, når man køber et TV. Det er ikke særlig behageligt at se en film, hvor billedkvaliteten er utrolig dårlig, og man slet ikke kan fokusere på indholdet af filmen.

Denne guide indeholder også kun de bedste TV på markedet, så her vil du ikke støde på et TV, der ikke kommer til at have en god billedkvalitet.

Dette TV gør, at billederne vil se meget naturlige ud, og der er en rigtig god kontrast. Det producerer mange farver, og det er med til at give det naturlige udseende i billederne.

Udseendet er meget neutralt, og den vil hermed passe sig til de fleste hjem. Hvis du ønsker et TV, der skiller sig mere ud, så er dette nok ikke modellen for dig.

Hvis det er tilfældet, men dette TV bare lyder som et lige for dig, så er det muligt at dekorere rundt omkring TV’et, så det alligevel ender med at have et unikt look. Den har en meget tynd skærm, så TV’et kan monteres helt tæt ind til væggen.

Det der kan kommenteres på som kritik af modellen er udelukkende, at du kan finde andre modeller på markedet, som kan have en større slagkraftighed i billedet. Det er det eneste, der pointeres som negativt ved LG OLED 55B7V.

LG OLED 55B7V kan understøtte alle HDR-formater, og den har faktisk 4 HDMI-indgange og 3 USB-indgange, hvis det er noget, der er vigtigt at vide for dig som forbruger. Der er nogen som skal have et bestemt antal, fordi de skal tilkoble TV’et til noget.

Den er udstyret med Dolby Atmos, der sikrer dig, at lyden afspejler samme lyd, som du oplever, når du er inde og opleve en film i biografen. Der vil forsøges at skabe den helt samme dybde, og man skulle kunne mærke den samme kerne.

Det betyder, at der i denne model i stor grad er prioriteret en lyd, der kun er til at glæde sig over. En oplevelse i biografen er altid fantastisk, og det er både pga. billedkvaliteten, men også lyden der omringer os, og den har altid en fantastisk dybde. Det er, hvad TV’et her prøver at afspejle.

Det er et smart TV med indbygget WIFI, så du kan bruge mange af timer på bare at underholde dig selv med masser af online-tjeneste og diverse apps. Der vil allerede være nogle installeret, og så kan du selv hente dem ned, som du mangler, eller nogle du gerne vil prøve af.

Der er også ofte nogle sjove spil, som du kan spille alene eller sammen med din familie, og der er masser af muligheder for at skabe sig gode oplevelser med dette TV.

LG OLED 55B7V måler 122,9 cm i bredden x 70,8 cm i højden x 4,86 cm i dybden. LG OLED 55B7V er i energiklasse D, og den måler 55 tommer.

Samsung UE75MU6175

Samsung UE75, Smart TV

Dette er et af de større modeller på markedet for Smart TV – det er hele 75-tommer, og Samsung UE75MU6175 er faktisk også blandt de bedste og billigste af slagsen indenfor Samsung Smart TV. Den har et meget klassisk udseende med en flot V-formet fod. Med dette TV får du et godt billede og stor brugervenlighed.

Gode ting ved Samsung UE75MU6175

 • Smart TV
 • Meget brugervenligt TV
 • 4k opløsning, der giver flotte billeder
 • God prisklasse i forhold til TV’ets størrelse
 • Indbygget wifi
 • Kan bruges til spil
 • God lys-kontrast og sort-kontrast

Om Samsung UE75MU6175

Når det har sådan et klassisk og enkelt udseende, vil det også passe meget godt ind i de fleste hjem.

Når nogle mærker vælger at være mere kreative og prøve nogle nye ting, kan det selvfølgelig være svært som forbruger, fordi ens dagligstue er et vigtigt område i hjemmet. Her skal det gerne gå sammen, og hvis man har en stil, som man kører med, så vil et TV med et specielt design kunne ødelægge det.

Her er det nemlig det klassiske design, der vinder. Du skal dog være opmærksom på, at hvis Samsung UE75MU6175 tiltaler dig, så skal du vide, at det er et TV, der er lidt dybt og tykt. Det betyder med andre ord, at det vil fylde en del, så det skal du have plads til.

Samsung UE75MU6175 er udstyret med en 4K-opløsning, der fungerer meget fint, så du får en god billedkvalitet på en stor skærm. Det er altid lækkert med et stort TV, hvis man har plads til det.

Selvom dette TV ikke har så mange avancerede funktioner, så er det vigtigste jo, hvordan det er i brug og netop, hvordan billedkvaliteten er. Der er en god lys-kontrast, og du vil ikke opleve markante ujævnheder i dine billeder.

De mørke scener fungerer også meget fint på Samsung UE75MU6175, men det er udelukkende ved meget mørke scener, at detaljerne ikke helt er prioriteret, og de ikke kan være til at få øje på. Ved meget hurtige kamerabevægelser, kan der også opleves, at billedet hakker en smule.

Det er dog de eneste ting, der er negative ved Samsung UE75MU6175, der er værd at nævne.

Fokus på brugervenlighed

Fordelen ved Samsung UE75MU6175, er at den er meget brugervenlig. Det er meget nemt at finde rundt i fjernsynet, og når det er et smart TV, er der mange funktioner, som man skal til at finde ud af, før man kan bruge dem.

Det er dog ikke et problem, og det er noget, som man hurtigt kommer til at lære, mens man er i gang med at bruge TV’et. Du får en fjernbetjening med få knapper, der også gør det meget overskueligt, dog har menu-systemet mange flere funktioner.

Der er faktisk også en decideret gaming-funktion. Du har adgang til diverse apps på TV’et, da det er et smart TV med indbygget WIFI.

Samsung UE75MU6175 måler 168,9 cm i bredden x 97,12 cm i højden x 6,6 cm i dybden uden fod. Den er i energiklasse D.

Samsung UE75MU6175 er 75 tommer.


Samsung QLED QE55Q9F

Samsung QLED QE55Q9F (1)

Dette er helt sikkert et TV værd at læse mere om. Generelt har Samsung nogle gode smart TV’er, der ikke ligger i de helt vanvittige priser for et TV. Dem af helt fantastisk kvalitet er selvfølgelig ikke billige, men de er værd at bruge sine penge på, fordi kvaliteten er bemærkelsesværdig. Dette TV har kun ét enkelt kabel, som gør at man undgår rodet med mange ledninger.

Gode ting ved Samsung QLED QE55Q9F

 • Smart TV
 • Du kan styre fjernsynet med din stemme
 • Cinema HDR-teknologi
 • Klare og fantastiske billeder
 • En lydkvalitet, der gør billedet meget realistisk

Om Samsung QLED QE55Q9F

Samsung QLED QE55Q9F har mange funktioner, der forklarer, hvorfor dette TV er så godt. Den har blandt andet Direct LED-baglys, der sikrer dig meget realistiske billeder. Det bringer også alle detaljer, så det virkelig føles som at se ud ad vinduet i dit eget hjem bare i meget højere kvalitet.

TV’et har 4K UHD opløsning, og at TV’et er i den opløsning, er allerede ligmed en god billedkvalitet.

Samsung QLED QE55Q9F har også en QLED-teknologi (Quantum dot LED), der har indflydelse på din betragtningsvinkel, så du kan se din film lige meget, hvordan du sidder i forhold til skærmen og stadig få ligeså meget ud af det.

Det vil derfor ikke have nogen form for betydning, hvor end du placerer dig i forhold til skærmen.

Brugervenligheden i denne model viser sig ved, at der noget ved navn Tizen. Tizen er lavet til dig så, at du kan få nem og hurtig adgang til dit yndlingsindhold ligeså snart, at du tænder for Samsung QLED QE55Q9F.

Det hjælper dig med at samle de ting, som du ofte ser, på et sted, og derfor på den måde undgår du, at du skal til at navigere i nogle indstillinger. Det bliver meget lettere for dig. Det er utroligt behageligt, at du bare kan tænde dit fjernsyn, og så er det hele lige der.

Det er et smart TV, så du kan streame dine yndlingsserier på Netflix, eller du kan finde en god video frem på YouTube og ligge i din sofa imens.

Dette TV kan findes i forskellige størrelser, men det der er omtalt her måler 55 tommer.

Sony Bravia 75XE9405

Sony Bravia, Smart TV

Eksperter udtaler, at dette TV skulle være blandt Sonys allerbedste TV. Det er værd at have med, hvis du er interesseret i et TV fra Sony og tidligere har haft gode oplevelser med dem. Det er også et af de allerstørste TV som Sony har produceret, og disse to faktorer vil selvfølgelig afspejle sig på prisen som er i den høje ende.

Video Anmeldelse af Sony Bravia 75XE9405

Gode ting ved Sony Bravia 75XE9405

 • Smart TV
 • Du får et fantastisk TV til sin høje pris
 • Flot bagbelysning
 • Den bedste billedchip der findes på markedet
 • Højt detaljeniveau
 • Et af Sonys bedste TV’er på markedet
 • Utrolig imponerende billeder

Om Sony Bravia 75XE9405

Det er et stort TV, men du vil også få, hvad du har betalt for, og hvis du er klar på at betale en del for at få et fantastisk TV, så kan det være, at dette lige er noget for dig. Der er nemlig mange fordele i at bruge så mange penge på et TV.

Den er udstyret med en meget imponerende bagbelysning med dimning-effekt med individuelle lysdioder. Det bidrager til en endnu bedre billedkvalitet, som du som forbruger tydeligt vil kunne se i forhold til andre TV.

For at tydeliggøre, hvor god en billedkvalitet denne model har, kan man se på det fakta der er vedrørende Sony Bravia 75XE9405. Det har den allerbedste billedchip på markedet, som hedder X1 Extreme, og det er noget der kan ses.

Billederne er virkelig gode, og det er ligegyldigt, hvilken slags indhold, som du vælger at se på TV’et. Det der særligt gør billedkvaliteten god, er kontrasten, og dens meget intense og avancerede farvegengivelse, der giver meget glatte billeder.

Du vil ikke kunne se tydelige overgange, der er vigtigt. Du vil særligt kunne se dette blive fremhævet med sport og spil, hvor der netop er mange overgange. De vil bare blive meget glatte og ubetydelige med dette TV.

Der er en hel klasseforskel mellem denne model og andre modeller på markedet. Især på HDR-visningen, fordi detaljeniveauet på Sony Bravia 75XE9405 bliver helt specielt.

Det er næsten umuligt at finde noget negativt at sige om modellen, fordi den får topkarakterer på alle parametre, som den kan få. Det er bare en virkelig god model, og den er jo også i den højere prisende.

Det der kan kommenteres på, er lyden, som ikke er helt ligeså fantastisk som billedkvaliteten. Der kan godt mangle lidt dybde ved lydkvaliteten. Men det er en meget, meget lille detalje, og det er kun noget, der bliver nævnt, så forbrugeren selv er opmærksom på, at det hele ikke er fuldstændig perfekt.

WIFI gør det nemt at streame og spille online

Denne model er meget tæt på det helt perfekte indenfor Smart TV og der er tilmed indbygget WIFI.

Vi har tidligere nævnt, at denne model vil være fantastisk at spille på, og du kan nemlig også koble din spillekonsol til, og så i gang med at spille løs. Du vil opleve en fantastisk kvalitet. Du får også mulighed for mange online tjenester, hvor du kan streame film og spille små spil.

Sony Bravia 75XE9405 måler 167,3 cm i bredden x 96,2 cm i højden x 6,2 cm i dybden uden fod. Den er i energiklasse E, og den måler 75 tommer.

Find ud af, hvad de forskellige betegnelser betyder

Der kommer konstant nye termer indenfor teknologien, da den er under udvikling hele tiden. Det kan være svært som forbruger at følge med i det hele, og det kan føles uoverskueligt, hvis du står og skal til at købe et TV.

Du vil gerne forstå, hvad det betyder, men du kan have svært ved at finde ud af, hvad det betyder. Her kommer der en guide med mange af de forskellige termer, så du kan blive klogere på hvilket Smart TV der vil kunne udfylde dit behov.

Der er forskellig lydkvalitet i de Smart TV, som er omtalt i denne test-guide, men er man blevet forelsket i et Smart TV, som scorer ned på lyd, så er der hjælp at hente. Det kan nemlig være en idé at investere i en soundbar, som vil give en fantastisk lydoplevelse. Find vores test-guide af Soundbars her.

De fleste nye Smart TV har indbygget WiFi, men den gode forbindelse er også påvirket af om man har en god router. Vi har kigget på en række forskellige tests udført af eksperter, hvorfor vi har valgt at indkludere de bedste trådløse routere på markedet, for at du kan finde den der passer til dit individuelle behov. Find test-guide af de 8 bedste trådløse routere her.

Forskellen på LED, LCD, OLED og Plasma-TV

Disse fire betegnelser kan mange have svært ved at finde ud af, så herunder gennemgår vi dem.

Plasma-TV

Grundlæggende er et Plasma-TV lavet af plasmapanelser, og en Plasmaskærm er opdelt af celler, der indeholder plasma-glas, hvor tre celler udgør en pixel. Teknikken i et Plasma-TV kan siges at minde om et lysstofrørs, hvor UV-lys rammer de farvede fosfor punkter, og de danner så et synligt billede.

LCD og LED TV

LCD står for Liquid Crystal Display, mens LED står for Light Emitting Diode. Den forskel. der er på de to slags TV, er faktisk baggrundsbelysningen.

En LED-skærm bruger lysdioder til at belyse krystallerne med, mens et LCD TV bruger et lysstofrør til at belyse krystallerne med, der så i sidste ende danner et billede. Begge er dermed meget ens, og man kan sige, at de begge er et LCD TV, men der er en forskel i baggrundsbelysninger.

Et LED TV har en række fordele i forhold til plasma og LCD-TV’et. Et LED TV har en teknologi som gør, at man kan lave smallere TV. Den har også et lavere energiforbrug end de to.

OLED-TV

Ordet OLED står for Organic Light-Emitting Diode, og et OLED består af mange små organiske lysdioder. Denne slags for TV leverer den bedste billedkvalitet på markedet, og det er også det allernyeste indenfor skærmteknologi.

Den er faktisk så meget bedre, at farvenøjagtigheden er 100 gange bedre end på LCD- og plasmaskærme. Det er en kæmpe forskel, og hvis du går meget op i billedkvalitet, kan det være, at du skal kigge efter denne type af TV.

Teknologien gør også, at den er mere strømbesparende end både plasma, LCD og LED TV. Den har en teknologi, der består af kulbaserede selvlysende celler, og det gør, at man kan producere meget tynde TV. Det er denne teknologi, der er i brug, når man kan lave U-formerede og buede TV-skærme.

Hvad betyder 4K UHD?

Tidligere kunne du altid bladre igennem en reklame, og ved smart TV ville der altid stå ”Full-HD TV” ved TV’erne, og de blev reklameret på denne måde. I dag er det ikke længere det, som er det nyeste og bedste på markedet.

Den nyeste billedopløsning er nu 4K UHD. UHD betyder Ultra HD, og det er en udvikling af Full-HD. Du får faktisk en billedopløsning, der er fire gange højere end med et Full-HD TV, og du får samtidig en bedre farvegengivelse og billedskarphed.

Ved et Full-HD TV er opløsningen max på 1920 x 1080 pixels. Med en Ultra HD-skærm, kan du have en opløsning på 3840 x 2160.

Hvad betyder CMR?

Ved nogle Samsung TV kan du have mødt betegnelsen CMR. Det betyder Clear Motion Rate, og det er en form for teknologi, der er udviklet indenfor bevægelses klarhed.

For at give en bedre forståelse er det blandt andet nyttigt, når der sker hurtige overgange, og hermed hurtigt bevægelige scener. Det er eksempelvis en fodboldkamp.

Hvad betyder Hz?

Hz er faktisk bare en forkortelse af Hertz. Det er en term for, hvor mange billeder et fjernsyn kan vise pr. sekund. Med andre ord, kan du kalde det fjernsynet billedfrekvens.

Et TV med 200 Hz kan altså vise dobbelt så mange billeder som et TV med 100 Hz. Hvis du ser fodbold eller andet sport på dit TV, vil det anbefales at købe et TV med minimum 200 Hz.

Hvad er Edge?

Som man kan høre i ordet, så er det noget, der er placeret langs kanterne på et TV. Samsung er dem, der står bag denne teknologi, og de har i denne forbindelse placeret lysdioderne langs kanterne af panelet. Lyset vil hermed fordeles ud over panelet ved hjælp af lysspredere.

Det Edge LED gør er at sænke energiforbruget, og den kan gøre TV’et smallere.

Smart TV

Hvad betyder 3D teknologi?

Faktisk fungerer TV’et som et hvert andet TV, når du ser en film eller en serie. Men du har mulighed for noget, som man ikke kan på almindelige TV. Du kan nemlig se en 3D film på dit fjernsyn.

Det kræver både et par 3D briller, men det kræver også, at den film, som du gerne vil se i 3D er lavet i 3D kvalitet. Ofte hører der et par 3D briller med, når du køber sådan et TV.

Hvis du skal have den bedste oplevelse med et 3D fjernsyn, skal du kunne bruge Blu-ray 3D ready film, og du skal have et TV med minimum 200 Hz.

Hvis du køber en 3D klar film, behøver du ikke kun at se den i 3D. Det vil også være muligt at se den som en helt almindelig film uden 3D briller og 3D effekten.

Mange nye tegnefilm udgives som 3D film, og at se i en film i 3D kan give en mere ægte fornemmelse, fordi det hele på en eller anden måde kommer ud af din TV-skærm.

Hvad betyder nanokrystal teknik?

En nanokrystal teknik kan også hedde kvanteprik-teknologi. Kvanteprikkerne er blevet placeret mellem LED-bagbelysningen og LCD-skærmen i et LED-fjernsyn.

Denne nanokrystal teknologi gør en forskel for farveperspektivet i dit TV. Teknikken er faktisk også forholdsvis billig i forhold til OLED-skærme, som faktisk koster tre gange så meget at producere. Det er derfor en billigere teknologi, denne nanokrystal teknologi.

Hvis du investerer i et TV med nanokrystal teknologi, så får dit fjernsyn et mere koncentreret farvespektrum, og du opnår derfor en større kontrast og et højere lysstyrke. Det er sammenlignet med almindelige lysdioder, der bruges i TV.

Samsung har selv sagt, at med teknologien opnås en større farvemætning og korrekthed. Det betyder, at farverne bliver gengivet mere præcist.

Man siger også, at de traditionelle OLED-molekyler faktisk bliver forringet over tid, men kvanteprikker ikke gør. De kan også bruges i store, fleksible skærmenheder.

Hvad betyder Ambilight?

Ambilight står for Ambient Lighting Technology, og det er en lysteknologi som Phillips har fundet på. Det der sker er, at når du tænder fjernsynet, så bliver der skabt nogle lyseffekter omkring dit fjernsyn i de samme farver, der kommer frem på skærmen.

Det skulle give en mere intens oplevelse, og din skærm skulle føles større, end den egentlig er. Det vil også give et mere fyldigt og behageligt billede, ifølge Phillips.

Er du typen der bruger tid på at spille computer, så må du ikke gå glip af vores test-guides af computerskærme, gamer tastaturer og gamer muse.

Læs også Smart TV test – Find de bedste Smart TV her udgivet af forbrugsguiden.dk.

Læs også vores artikel: Test af de bedste pillefyr på markedet 2020

Læs også: Test af de 4 bedste Løbehjul

FAQ

Dette skal du holde øje med, når du køber smart-TV
Du skal forholde dig til omfanget af muligheder med dit smart-TV, når du vil have mest værdi for pengene. Det gælder blandt andet i forhold til opkobling til Google TV, Netflix og Google Assist. Det er en god idé at forholde dig til både billed- og lydkvalitet. 
Er et smart-TV pengene værd?
Et smart-TV er pengene værd for dig, der ønsker at kunne bruge dit TV som en slags computer. Med de nyeste smart-TV kan du game, se film og serier og læne dig tilbage, mens dit TV klarer at tilpasse billede og lyd til de enkelte scener. 
Hvad kan et smart-TV tilbyde af muligheder?
Med et moderne smart-TV kan du optage programmer, game og se serier i bedste billedopløsning. Du vælger i princippet selv, hvad du vil bruge dit TV til. Et smart-TV giver dig flere muligheder sammenholdt med en almindelig fladskærm.

Beskrivelse af test og kilder 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Testebrichte.de

Testbeerichte.de er et tysk forbruger- og testmagasin, der minder om Forbrugerrådet TÆNK. Testberichte.de opdateres løbende med nye produktanmeldelser og tests, som du frit kan benytte dig af, når du vil have mest værdi for pengene. 

Vi har brugt det tyske site til bedømmelse af Sony XR-55A90J, der får maksimumvurderingen på 5/5 stjerner. Det er brugen af den nyeste teknologi, der får det moderne smart-TV til at ligge i førersædet. Du kan koble TV’et op på Google TV, Netflix og Google Assist. 

Testen er udgivet den: 6. maj 2021

Du kan se testen her

Derudover har vi brugt Testberichte.de til beskrivelse og vurdering af SONYKD-55AG9. Det modtager 4/5 stjerner og roses især for dets ultrasmalle design og stilrene look. Det slanke smart-TV kan være det rette valg for dig, der ikke har haft et multifunktionelt og alsidigt TV før.

Testen er udgivet den: 2. juli 2019

Du kan se testen her

Whathifi.com

Hos Whathifi.com kan du blive klogere på de nyeste produkter indenfor teknologiens og teknikkens verden. Alle produktbeskrivelser og testanmeldelser ligger frit tilgængeligt for alle læsere. Vi har brugt Whathifi.com til beskrivelse af Sony XR-55A90J, der modtager en af de mest rosende anmeldelser af alle Smart TV i testen. Testpanelet kårer Sony TV’et som det bedste indenfor sin kategori og giver produktet 5/5 stjerner. Det er blandt andet bedømt på kvaliteten af designet, lyd- og billeder og brugervenligheden, hvor det får ros hele vejen rundt.

Testen er udgivet den: 8. maj 2021

Du kan se testen her

Amazon 

Amazon er den største e-handelsplatform i verden. Du kan handle alt fra produkter til personlig pleje over gadgets til havemaskiner, beklædning og tilbehør til sport og frihed hos Amazon.

Vi har brugt det populære og globale site til vurdering af SONY KD-55AG9, der modtager 4,6/5 stjerner af kunderne. Forbrugerne kan bedømme produkter med et antal stjerner ud af 5 og en kommentar. Smart TV’et får flest stjerner på parameteret billedkvalitet, som flere forbrugere kommenterer i deres anmeldelser.

Anmeldelserne opdateres løbende

Du kan se anmeldelserne her

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs om hvorfor dit Smart TV måske ikke er så sikkert
Jyllands Posten – Debat
Læs om forudsigelser om fremtidens Smart TV
Politiken – Debat

Smart TV: De bedste i test

 • Sony XR-55A90J
 • SONY KD-55AG9
 • Samsung QE65Q7F
 • LG OLED65C97LA, 165,1 cm (65″)
 • LG OLED55C7V
 • Philips 55POS901F/12
 • Sony KD-55A1
 • LG OLED55B9PLA Smart TV
 • LG OLED65B9PLA Smart TV
 • SONY KD-55XE8599

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme