De 9 bedste gamer muse: Test-og anmeldelses-oversigt

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Hvis du leder efter den perfekte mus, til dine præferencer er det ikke lige en hurtig beslutning. Med denne test-guide får du en god inspiration til hvilket valg du skal tage. Gamer muse findes i alle prisklasser, så derfor er det også muligt at finde en god mus til få penge.

Der findes rigtig mange forskellige gamer musn på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de gamer mus, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Razer Naga Trinity er designet til at give dig en fordel i MMO/MOBA-spil, og giver dig den ultimative kontrol lige ved hånden.

De 12 sideknapper kan programmeres til alle in-game kommandoer, hvilket giver dig en kæmpe fordel, da du lynhurtigt kan eksekvere dine kommandoer.

Mere om Razer Naga

Vi anbefaler dig Razer Naga pga. den enorme effektivitet til MMO-spil, du får en mus som har utrolig mange ekstra knapper, ekstra knapper er utrolig vigtig, når man vælger at spille MMO spil, da det kræver mange taster.

F.eks. World Of Warcraft bruger man i princippet omkring 8-12 taster til at kaste sine angreb med, der vil det være utrolig smart at bruge en mus som Razer Naga, hvor du kan kaste alle dine angreb, ved at bruge musen.

Udstyret med en af verdens med avancerede 5G optiske sensorer med 16000 DPI, giver Naga Trinity en optimeret præcision og fart, hvilket sikre at alle kommandoer sker nøjagtig, som de bliver givet.

De 12 sideknapper kan programmeres til alle in-game kommandoer, hvilket giver dig en kæmpe fordel. Specialhandlinger, forbandelser eller bevægelser kan knyttes til de enkelte knapper, så du får den ekstra hurtige responstid, du skal bruge for at vinde.

Den brugerdefinerbare Chroma-belysning lader dig vælge mellem over 16,7 millioner farver. Du kan også vælge special effekter såsom puls, bølge eller cyklus.

Du kan endda synkronisere musens belysning med dine andre Razer Chroma enheder via Synapse-softwaren.
Razer Naga, som er udviklet til at give dig en urimelig fordel i intense gameplay, testet og godkendt af top e-sports atleter.

Fordele og ulemper ved Razer Naga

Fordele

 • 5g optiske sensorer
 • 19 knapper totalt
 • Unikt design
 • 12 tommelfingre knapper

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Razer Naga

At gå længere end det perfekte betyder at sætte nye standarder. Vi har gjort netop dette med den bedste gaming mus i verden. Nu kan den hurtigste, mest præcise og mest følsomme gaming mus.

Razer DeathAdder Elite, prale med en splinterny 5 G optisk sensor, som er i stand til at spore op til 16.000 DPI (ægte, uden interpolation) på 450 IPS.

DeathAdder er brugt af rigtig mange FPS-gamere, da musen er lavet til FPS spil som CSGO. Derfor opleves det også mange Professionelle bruger denne mus.

Mere om Razer Deathadder

Vi kan stærkt anbefale dig Razer DeathAdder især hvis du spiller FPS spil. Den er super komfortabel, musen tilbyder dig på en høj performace og giver dig muligheden for at justere mellem høj og lav DPI.

Du får en mus som har over 16,8 millioner justerbare farvemuligheder, som vi synes er ret cool.

Prisen ligger fra 450 – 550 kr. Du får dog også en gamer mus med fuld af kvalitet og en mus fra det kendte brand Razer, som har mange års erfaring med at producere bæredygtige gamer udstyr

Ægte 16.000 DPI | Ægte 450 IPS | 99,4% opløsningsnøjagtighed. Den er udstyret med den nye optiske sensor til e-sport, som har 16.000 ægte DPI og ægte tracking på 450 Inches Per sekund (IPS),

Razer DeathAdder Elite giver dig den absolutte fordel ved at have den hurtigste sensor i verden. Holdbar op til 50 millioner klik.

Razer Deathadder Elite, som er udviklet til at give dig en urimelig fordel i intense gameplay, leveres med helt nye Razer mekanisk mus switche.

Razer DeathAdder Elite indeholder den ikoniske ergonomi, top e-sportsatleter sværger til, og har vist sig at forblive utrolig behagelig selv under disse lange højoktan-kampe.

Uanset om du har brug for større følsomhed for lynhurtige bevægelser eller lavere følsomhed, når du liner op til at skyde mod hovedet, giver DPI-knapperne dig den ubestridte bekvemmelighed af at skærpe din følsomhed, selv når du er midt i slaget.

Fordele og ulemper ved Razer Deathadder

Fordele

 • Op til 16.8 million justerbare farvemuligheder
 • DPI-justerbar op til 6.400
 • Fin pris
 • 5 knapper

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Razer Deathadder

SteelSeries Sensei har i mange år været en af de mest populære gamer muse, fordi den er bedst allround – den er velegnet til alle spilgenre.

En af grundene til dette er designet. Musen har et design så både højre- og venstrehåndet gamere kan bruge musen.

Mere om Steelseries Sensei 310

Vi anbefaler dig SteelSeries Sensei 310 pga. dens utrolig smarte design som er lavet til både højre og venstrehåndet, det er virkelig smart, derudover har den fået helt nyt visuel makeover som gør den super fed.

SteelSeries sensei 310 score topkarakter i sine test, derfor er den også den bedste allround mus. Pga. denne mus kan bruges til alle men også til alle spil.

Ikke nok med at musen er en klasse helt for sig selv, så er prisen sørme også lav. Du kan købe SteelSeries Sensei 310 for sølle 499 kr., hvilket er “out-of-this-world” ifølge mig.

Du får rigtig meget gamermus for pengene, hvis du vælger at anskaffe dig Sensei 310.

Musen har et design så både højre- og venstrehåndet gamere kan bruge musen.

Den nye version af Sensei kaldet Sensei 310 har fået en nyt visuel makeover og en ny, banebrydende og avanceret sensor.

Sensei 310 udmærker sig som sagt ved sit design, der tillader både højre- og venstrehåndet gamere at bruge musen.

Musen er super komfortabel og har en utrolig god grip. Derudover kommer Sensei 310 med den helt nye, optiske sensor fra SteelSeries kaldet TrueMove3.

Sensoren garanterer dig 1:1 tracking, hvilket du ikke finder hos gamer muse fra andre producenter.

Fordele og ulemper ved Steelseries Sensei 310

Fordele

 • Bedste allaround mus
 • Kan bruges både som højre – eller venstrehåndet
 • Unikt design
 • Bedst i test

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Steelseries Sensei 310

Logitech G502 er producentens svar på sin bedste high-end gamer mus. Logitech G502 har en lang række unikke funktioner heriblandt justerbar optisk sensor, justerbar vægt og programmerbare knapper.

Disse ting har medført at Logitech G502 har gjort sig bemærket rundt omkring i verden.

Mere om Logitech G502

Hvis du skal bruge en mus, til gaming hvor du ved at du skal spille med keybinds, vil vi stærkt anbefale denne mus.

Logitech G502 er en stabil mus som virkelig holder til nogen tæsk, kvaliteten på musen er noget af det højeste du kan få. Hvis du vil være professionel Fortnite spiller, så køb denne mus, spørg selv Ninja.

Du kan på nuværende tidspunkt anskaffe dig Logitech G502 for 699 kr.

Logitech G502 er en ergonomisk, komfortabel, funktionel og banebrydende mus. Musen udmærker sig især pga. dets avancerede justerbare vægt/balance-system.

Systemet tillader dig at finpudse vægten helt ned til mindste detalje, og du kan samtidig balancere vægtlodderne på front, midte eller enden.

Derudover er musen udstyret med en optisk sensor af allerhøjeste kvalitet – den tracker alle dine bevægelser med største præcision.

Man kan naturligvis ikke komme uden om de programmerbare knapper. Musen er udstyret med hele 11 programmerbare knapper.

Det kan være til stor gavn, hvis du spiller spil, hvor du har brug for mange keybindings. Musen har et DPI-niveau fra 200 til 12.000.

Fordele og ulemper ved Logitech G502

Fordele

 • Anvendes af den verdensberømte streamer, Ninja
 • Justerbar vægt
 • Bedste high-end gamer mus
 • 11 programérbare knapper

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Logitech G502

Giver computerspilsentusiaster det bedste af to verdener – både stil og substans.

Kvalitet på kvalitet, HyperX Pulsefire er en mus som er lavet til FPS spil, du får en utrolig god sensor som gør reaktionstid rigtig hurtig, som er meget effektivt i spil som CSGO.

Mere om HyperX Pulsefire Surge

Vi anbefaler denne mus til folk som søger en mus der er holdbar og kan bruges i flere år, denne mus er testet med op til 50 millioner klik, derfor skal du ikke være bange for, den bare lige går i stykker.

Musen bliver primært brugt til FPS spil som CSGO. Musen er rigtig fin og har et meget lækker design. Den ligger godt i hånden som betyder meget.

Prisen på HyperX Plusefire Surge ligger på omkring 500 kr. Prisen er lidt i over kanten efter min mening, da jeg mener nogle af de andre muser i denne kategori er bedre til prisen.

Eksakt præcision takket være en avanceret Pixart 3389-sensor som kombineres med spektakulære 360° røde, grønne og blå lyseffekter gennem en unik lysring.

Pulsfire Surge har maskinvarebaserede dpi-indstillinger på op til 16 000 dpi for en præcision som tilfredsstiller selv den mest krævende digitale krybskytte.

Føjelige Omron-kontakter med en mærkekapacitet på 50 millioner klik sørger for at du aldrig behøver at være bange for at det skal klikke når du har fjenden i kikkertsigtet.

Musens dpi-indstillinger kan tilpasses, enkelte LED-farver indstilles og makron skabes og gemmes direkte på musen ved hjælp af HyperX NGenuity-programvare.

Pulsfire Surge er desuden udrustet med store poter for en smidig og kontrolleret gliden.

Fordele og ulemper ved HyperX Pulsefire Surge

Fordele

 • Optisk sensor
 • Kan holde til over 50 millioner klik
 • Ligger godt i hånden
 • 6 knapper

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om HyperX Pulsefire Surge

Corsair Gaming Harpoon RGB er en mus, der er blevet bygget til én ting og kun én ting. Det er nemlig en mus, der er blevet lavet med fuldt fokus på gaming.

Derfor er det bestemt også en mus, der rent faktisk fortjener at blive brugt til dette formål, da der ellers er meget potentiale og utrolig billig mus.

Mere om Corsair Gaming Harpoon

Vi anbefaler dig Corsair Gaming Harpoon pga. den har et virkelig lækkert design, de har sørget for at lave en mus som passer til alle slags grib, som gør den utrolig behalig at spille med, lige meget hvordan du holder på musen.

Musen er en utrolig god starter mus, da den er billig og du får rigtig meget for dine penge her. Så hvis du overvejer en ny mus til CS:GO eller andre FPS-spil, kan vi stærkt anbefale denne.

Prisen for denne mus ligger på omkring 250-300 kr. Den er virkelig billig, på samme tid får du en mus der fyldt med kvalitet. Musen er helt klart den bedste inden for dens prisklasse.

Den er blevet udstyret med en optisk sensor, der nemt kan klare op til intet mindre end 6.000 DPI.

Ikke nok med det, så har Corsair også valt at udstyre deres Gaming Harpoon RGB Gaming Mouse med både en avanceret tracking og en præcis kontrol, der ganske enkelt er i en klasse for sig selv, som gør Harpoon et fantastisk valg til alle seriøse gamere.

Hvis du er seriøs omkring din gaming, så er du også klar over, at det er uhyre vigtigt, at du vælger en mus, der er blevet designet med et særligt fokus på både ergonomi og komfort.

Det er blot endnu en god grund til, at du roligt kan vælge at investere i en Gaming Harpoon RGB Gaming Mouse fra Corsair, hvis du er på jagt efter en ny mus til billig penge.

Samtidig er der også tale om en gamer mus, der er blevet konstrueret med henblik på alle typer grip.

Du kan derfor være sikker på, at det er en mus, der vil ligge helt naturligt i hånden på dig. Corsair har naturligvis konfigureret musen, så den yder sit bedste, når du modtager den.

Fordele og ulemper ved Corsair Gaming Harpoon

Fordele

 • Optisk sensor
 • Op til 6000 DPI
 • Ligger godt i hånden
 • Fint design

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Corsair Gaming Harpoon

Logitech Pro G - En gaming mus udviklet i samarbejde med mere end 50 professionelle gamere

 • Udvalgt som ”Staff choice” på Prosettings.net
 • Udråbt til ”Editors choice” med 4,5 ud af 5 stjerner på Tomshardware.com
 • Kåret som ”Editors choice” på Tomsguide.com
 • Har opnået et flot gennemsnit på 4,6 ud af 5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på Amazon.com
 • Kåret som nr. 1 i sin kategori med 4,4 ud af 5 stjerner blandt brugeranmeldelserne på Pricerunner.dk

Denne Logitech Pro G gaming-mus er blevet testet på testsiden Trustedreviews.com, hvor den har opnået en rigtig fin score på 4,5 ud af 5 mulige stjerner. I denne test fremhæver Trustedreviews.com blandt andet, at denne mus er ekstremt komfortabel at arbejde med, såvel som at den har en rigtig god sensor. Dertil har den et skarpt og smart design, og så fungerer den generelt set bare optimalt, selvom den er trådløs. Dermed har denne gamer mus altså fået en stærk anbefaling fra denne testside. 

Logitech Pro G vs. markedet

Sammenlignet med mange af de andre gaming-mus, som du kan finde på markedet lige nu, så skiller denne Pro G mus fra Logitech sig ud på en række forskellige punkter. Da denne mus netop er en del af Pro-serien, så er den netop velegnet til den seriøse gamer og endda til e-sportsudøvere, hvormed den altså sagtens kan bruges til gaming på højt niveau. 

Når man tager denne avancerede og gennemførte udvikling i betragtning, så kommer denne mus faktisk til en relativ attraktiv pris. Selvom den selvfølgelig er væsentligt dyrere end nogle gaming mus, så er det faktisk ikke overvældende meget. Dermed kan denne Logitech gamer mus være et rigtig godt valg, hvis du søger en god og præcis gaming mus enten til dig selv eller en gamer, som du holder af.

Mere om Logitech Pro G

Hvis du selv er en gamer – eller måske kender en – som tager gaming enormt seriøst, så bør du tage et kig på denne Logitech Pro G gamer mus. Denne mus har nemlig potentialet til at blive den perfekte makker til dig, når du skal klare anspændte online spil. 

En af de rigtig gode fordele ved denne mus, som den bl.a. også bliver rost for på flere forskellige testsider, er, at den formår at holde strøm i rigtig lang tid. Du kan nemlig game helt op til 60 timer, førend den trænger til en lille pause til at blive opladet i. Er du dog ikke klar til at holde en pause, så har du selvfølgelig også mulighed for at sætte et USB opladerkabel i musen.

Da Logitech udviklede denne gaming mus tog de det geniale valg, at de valgte at arbejde sammen med mere end 50 professionelle gamere igennem en periode på 2 år. På denne måde kunne de bruge de professionelle gameres erfaring med gode mus til at finde frem til den perfekte form, vægt, såvel som den rette ”fornemmelse”, når musen ligger i hånden. 

Når man kombinerer disse ting med den trådløse Lightspeed-teknologi og Hero 16k-sensoren, så bliver resultatet altså bare en uovertruffen gaming mus, som har en enormt god ydeevne og præcision, hvilket naturligvis er nogle enormt gode egenskaber ved en gaming mus.  

Selvom denne mus på mange områder er enormt god, så får den dog lidt kritik for sin kompakte størrelse på flere af testsiderne. Her oplever de nemlig, at musen kan være lidt for lille til nogle personers hænder, hvilket du lige bør være opmærksom på. 

Fordele og ulemper ved Logitech Pro G

Fordele

 • Udstyret med Optical Hero Sensor
 • Lightspeed trådløs forbindelse
 • RGB belysning

Razer Viper Ultimate - En trådløs gamer mus som er helt fri for lack

 • Kåret som værende ”Editors choice” med 4,5 ud af 5 stjerner på Sea.pcmag.com
 • 10 ud af 10 mulige stjerner på Latestintech.com
 • 9,3 ud af 10 point på Keengamer.com
 • 4,5 ud af 5 mulige stjerner i anmeldelsen på Reviews.org
 • Kåret som nr. 2 i sin kategori med 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne på Pric

Denne Razer Viper Ultimate gaming mus er blevet anmeldt på testsiden Prosettings.net, som virkelig roser denne mus og dens egenskaber til skyerne. Her beskriver anmelderen nemlig denne mus som den nemmeste anbefaling i sin karriere, da den virkelig formår at leve op til dennes forventninger. Specielt bliver musens enormt gode trådløse forbindelse fremhævet, da testpersonen slet ikke kunne mærke, at de spillede med en trådløs mus, da der ingen lack var overhovedet. 

Razer Viper Ultimate vs. markedet

Tidligere har Razer som producent været anklaget for, at de har gået mere op i designet og udseendet på deres gaming mus fremfor selve deres ydeevne, men dette er langt fra tilfældet med denne Viper Ultimate mus. Med denne model har de netop vist, at de formår at skabe en fantastisk gamer mus, som virkelig lever op til ens forventninger. 

Denne mus skiller sig specielt ud fra markedet ved, at den er fuldstændig lack-fri, selvom den er trådløs, og så på dens perfekte sensor, som gør, at du kan opnå en ekstremt stor præcision i din gaming, hvilket er enormt vigtigt, hvis du er seriøs omkring dit spil. 

Prismæssigt placerer den sig egentlig ganske fint, når man tager dens mange gode egenskaber i betragtning. Du kan tilmed finde dyrere gamer muse i denne oversigt, hvormed man faktisk godt lidt kan beskrive denne mus som et fund til pengene, hvis du formår at værdsætte dens gode egenskaber.

Mere om Razer Viper Ultimate

Hvis du mangler en god gamer mus, som aldrig lacker på trods af, at den er trådløs, så er denne Viper Ultimate gamer mus fra Razer måske lige netop den mus, som du står og mangler. Den er nemlig udstyret med en sensor, som formår at skabe den ultimative spiloplevelse for dig, da du aldrig vil blive frustreret over, at din mus’ dårlige forbindelse har en negativ indvirkning på dit spil. 

Ikke nok med at musen har en fantastisk forbindelse, så har den også et flot design. Den har en utrolig lav vægt på kun 74 gram, hvilket altså gør den enormt let at manøvrere rundt. Dertil har den en lækker form, som har den effekt, at musen ligger super godt i hånden, hvilket altid er et stort plus – specielt hvis man gamer mange timer om dagen eller ugen.

En af de få negative kommentarer, som Prosettings.com har til denne gamer mus er, at nogle af knapperne godt kan føles mindre ”clicky” og ”crispy” end hos nogle af de andre gamer mus, men til gengæld har den den fordel, at du undgår risikoen for at komme til at dobbeltklikke ved en fejl, da der er en lille smule mere modstand i knapperne.  

Da dette dog er det eneste punkt for kritik, selvom det alligevel har sine positive effekter på brugen af musen, så er det altså et rigtig stort tegn på, at der her er tale om en enormt god gamer mus. 

Fordele og ulemper ved Razer Viper Ultimate

Fordele

 • Enormt let vægt med sine kun 74 gram
 • Lack-fri forbindelse selvom musen er trådløs
 • Har en batterilevetid på op til 70 timers brug

Glorious Model O - God gaming mus til en super attraktiv pris

 • Kåret som værende ”Staff’s choice” på Prosettings.net
 • Er stærkt anbefalet med 90 ud af 100 mulige point i testen hos Tweaktown.com
 • Har opnået 4,5 ud af 5 stjerner blandt brugeranmeldelserne på Pcgamingrace.com
 • Er blevet kåret om det 4. bedste produkt i sin kategori på Pricerunner.dk

Denne Model O gaming mus, som er lavet af brandet Glorious, er blevet anmeldt af testsiden Tomshareware.com, som har kåret denne mus til at være ”Editors choice”, da den har opnået 4,5 ud af 5 mulige stjerner i deres test af gaming muse. I deres test fremhæver siden blandt andet, at en af musens bedste egenskaber er, at den har en super let vægt. Dertil har den en super god sensor, som sørger for, at du undgår at blive forstyrret midt i din gaming på grund af lack, hvilket helt klart også er en god bonus ved musen. 

Glorious Model O vs. markedet

En af de helt store fordele ved denne mus er helt bestemt dens attraktive pris. Sammenlignet med mange af de andre modeller, som er at finde både på markedet generelt, men også i denne oversigt specifikt, så er denne gaming mus klart blandt de billigste muligheder. Dette er selvfølgelig en god ting for nogle forbrugere, men i forhold til dens egenskaber, så er denne mus dog heller ikke helt at sammenligne med nogle af de dyrere mus. 

Dertil så er denne mus altså ikke trådløs, da den netop kommer med et kabel. Dette kan være en fordel, hvis du vil være sikker på at have en stærk forbindelse, men det kan også godt være lidt generende at skulle arbejde med et kabel, selvom den er to meter lang.

Til gengæld er den dog rigtig god til prisen, hvormed du altså stadig får en super fin mus for dine penge. Dog egner denne mus sig generelt bedre til fritids-gameren, som netop ikke har brug for, at musen indeholder en lang række smarte features og funktioner.

Mere om Glorious Model O

Hvis du elsker, at der er knald på farverne, og hvis du synes, at en gamer mus godt må ligne det den er; nemlig en gamer mus, så er denne Model O fra Glorious muligvis den perfekte mus for dig. Den har nemlig et super farverigt design, som virkelig kan tilføre noget fedt til din gaming opsætning, hvis du går op i den visuelle del af dit set-ups look. 

En af de negative ting, som bliver fremhævet ved denne mus hos flere af testsiderne, er dog dens design. Selvom musen har en dejlig lav vægt, som gør den nem at bevæge rundt, så kan selve dens design godt være lidt for meget. I hvert fald er det så udfordrende, at flere af testsiderne har vurderet, at den formentlig ikke vil falde i alle forbrugeres smag. Dermed kan det være en god idé lige at tage et nærmere kig på modellens design, hvis du overvejer at investere i den.

Selvom flere af testsiderne ikke er vilde med det visuelle design, så er de fleste af dem til gengæld imponerede af, hvordan musen ligger i hånden. Den er nemlig super komfortabel at bruge selv over længere perioder, hvilket naturligvis er enormt godt.

Fordele og ulemper ved Glorious Model O

Fordele

 • Seks knapper som kan programmeres til dine præferencer
 • En super lav vægt på kun 67 gram
 • Kommer med et 2 meter langt kabel

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Gamer mus specifikationer forklaret!

Hvad er en gamer mus?

En gamer mus er faktisk en normal mus, med nogle ekstra features, der gør musen, er mere brugbart i forskellige computerspil. De funktioner jeg snakker om, er programmerbare knapper, højere sensitivity/følsomhed, justerbar vægt, designet og hurtigere responstid.

Alle de her funktioner er med til at gøre musen performance bedre til hvert enkelt spil.

En gamer mus og en almindelig mus har samme funktion, at skulle kunne bevæge dig rundt med musemarkør, men forskellen er at gamermusen gør det langt bedre og det kommer også igen i prisen på en gamer mus og en normal mus, det kommer vi også til at snakke om længere nede.

Kort sagt så gør gamermusen alting bedre og mere præcist og designet er typisk mere designet til at ligge perfekt i hånden på forbrugeren. Gamermusen kontrolleres og tracker meget bedre end en almindelig mus gør.

Trådløs eller kabel

En gamermus kan fås både trådløs og med kabel, ligesom almindelige computer muse kan. Hvis man kigger et par år tilbage i tiden, var trådløse muse faktisk ubrugelig i forhold til kabel muse, det var de pga. deres dårlig tracking altså regering mellem computer og mus.

Der er dog sket meget siden dengang.

Streamers og en del gamer bruger i dag trådløse muse, da forskellen ikke er ret stor længere, når det kommer til performance.

Hvis du ønsker den bedste tracking og en hurtig responstid, så altid vælge kabel mus, når du har fokus på hurtig responstid, er det fordi du primært er counter strike global offensive spiller (CS:GO).

Stort set alle professionelle csgo spillere, bruger en kabelmus. Det skal dog også siges at en trådløs mus er langt dyre end en kabelmus er.

DPI

DPI står for Dots Per Inch, hvilket på dansk betyder pixels pr. tomme. Det skal forstås således, at hvis en mus har 1.600 DPI, og du flytter din mus en tomme som er ca. 2,54 cm, så vil din musemarkør bevæge sig 1.600 pixels på skærmen.

Det vil sige jo højere din DPI er på musen, jo mere følsom er musen overfor dine bevægelser med den. Typisk behøver du ikke anskaffe dig en mus med høj DPI, da det er meget sjældent at man bruger 1.600 DPI på musen.

Jeg som person bruger en mus med 800 DPI og køre med kun 600 af dem. Jeg bruger denne mus til CSGO.

Når det kommer til DPI, afhænger det af hvilken type du er, som gamer. Altså hvordan du normalt gamer med din mus. Hvis du vil game med en lav sensitivity/følsomhed er der selvfølgelig både ulemper og fordele ved det.

Når du køre med en lav sensitivity/følsomhed har du en fordel i skydespil som, Fortnite og CS:GO – det gør du nemmere kan ramme modstandere.

Til gengæld får du sværere ved at reagere hurtigt og rotere dig rundt, f.eks. hvis en modstander er bag ved dig.

Det er naturligvis en meget stor ulempe, men hvis du køre med en høj sensitivity vil du møde det modsatte problem, at du får svært ved at ramme dine modstander, derfor i skydespil gælder det om at finde den rette sensitivity for dig, så du kan begge dele.

Programmerbare knapper

Programmerbare knapper hjælper dig med at have nogle hurtige genvejsknapper, som sidder på din mus, typisk kaldes disse knapper for Marco knapper.

Nogle af de high-end muse der er på markedet, er typisk udstyret med knapper, der tillader dig hurtig adgang til en specifik funktion eller handlingen som igen kaldes en marco knap på godt gamer sprog.

De her macro knapper kan være rigtig brugbart i mange spil, især som World Of Warcraft eller Fortnite.

I Fortnite bruger rigtig mange spiller knapperne, til at bygge med, da det går hurtigere, fordi du ikke skal til at lede efter de forskellige byggematerialer som du skal bruge.

Derfor kræver Fortnite en masse keybinds som gør spillet nemmere at spille, her vil det være en fordel af have programmerbare knapper på sin mus.

Hvis du er interesseret i andet gaming hardware, så kan du følge vores links her til artikler om gaming pc’erplaystation 4gaming tastaturer og computer skærme!

Responstid

Responstid betyder, hvor ofte musen er på udkig efter og rapportere input – jo højere, jo bedre. Det reducerede mellemrum mellem hver transmission giver markøren en mere jævn og præcis følelse af skærmen.

Det resulterer altså i en bedre gaming oplevelse. Responstid måles i Hertz (Hz).

Standarden for almindelige kontormuse er omkring 125Hz. Vi gamere foretrækker en højere Hertz: 250Hz, 500Hz eller 1000Hz.

Du kan øge den endnu mere ved at køre med skærm med 120Hz eller 144Hz, Du kan se mere her.

Sensor

Når vi snakker omkring sensorer på musen, skelner man typisk mellem laser sensor og den optiske sensor. Den optiske sensor har været på marked i mange år og har været den mest populære sensor.

Eftersom teknologien skrider frem af, ser man mindre den optiske sensor, hvor vi i dag bruger mere og mere laser sensor på musen.

Grunden til dette er at laser sensoren er langt mere præcis og har en hurtigere responstid. Den optiske sensor bruges stadig i nogle gamer muse som SteelSeries Rival 600 og Logitech G502.

Design og komfort

Dette emne handler helt klart om præferencer. Der findes utrolig mange forskellige designs som måske ikke giver den bedste komfort og selvfølgelig også omvendt.

Her skal du overveje om du vægter design eller komfort højst.

SteelSeries og ZOWIE er 2 brands som altid har været kendt for deres muse som er utrolig ergonomiske, der er meget komfortabel at spille med.

De 2 producenter muse har ikke et særlig vildt design i forhold til mange af Logitech og Razer muse, dog kan de noget med komforten.

Jeg vil personlig anbefale en mus som ZOWIE EC1-A, da den er utrolig komfortabel, men den ligner en meget standard mus, for mig betyder designet ikke ret meget, så længe musen er komfortabel og har en god responstid, det betyder meget for mig pga.

Jeg spiller CSGO, hvor de her 2 ting vægter højt.

Pris

Prisen afhænger alt efter hvilken type mus du er på jagt efter. Der er nemlig muligt at få gamer mus i alle mulige prisklasser.

Ligesom i mange andre produktkategorier, afhænger prisen af mærke og kvalitet.

Du kan derfor få en mus fra 150-600 kr. eller mere, du skal selvfølgelig være opmærksom på kvaliteten og hvem producenten er når du vælger at købe en mus.

Hvis du skal have min anbefalet mus som er ZOWIE-EC1 skal du regne med at betale 400 kr. for musen, musen er til gengæld også en mus, der indebære masser af kvalitet.

Mærker

Der findes utrolig mange forskellige mærker af gamer muse, hvis du vælger en mus fra SteelSeries, corsair, logitech, razer. ZOWIE og ROCCAT. går du ikke galt i byen.

Gamermusene fra disse velkendte producenter koster omkring 300-800 kroner, hvilket er små penge sammenlignet med priserne for et par år tilbage.

Ny teknologi gør, at producenter i dag kan producere gamer muse af høj kvalitet til en forholdsvis lav pris.

Som anført tidligere kan du vælge et billigere alternativ end de ovennævnte high-end gaming brands så som SteelSeries og Logitech. Der er mange gaming producenter, der tilbyder gamer muse til uhørt lave priser.

Du skal dog være opmærksom på kvaliteten når du vælger et brand som ikke er særlig kendt og prisen er lav.

Hvis du leder efter et billig mærke og som har kvalitet i deres muse, vil jeg anbefale producenten Paracon som er en dansk producent og en ret ny spiller på marked.

Hvad er bedst

Spørgsmålet lyder på hvad er så bedst? Det er utrolig svært at sige hvad der er bedst, da det afhænger af hvilken person du er og hvilket spil du spiller.

Jeg vil dog prøve på at komme med hvad min mening er på, hvorfor en enhed der passer bedst til hvert enkelt spil i top 3 kategorien af spil.

Counter-Strike Global Offensiv: Dette spil er et FPS-spil, det vil sige det kræver lidt mere af din computer og udstyr før du kan spille spillet optimalt, derfor kræver det selvfølgelig også en mus som er skabt til spillet.

Til dette spil vil jeg klart anbefale ZOWIE EC1-A, musen er virkelig god og sidder perfekt i hånden og køre med en knivskarp responstid, som gør du kan regere lige lidt hurtigere. Musen bliver brugt af den danske CSGO spiller Device.

Der findes også rigtig mange andre enheder som, gør det lige så godt som ZOWIE EC1-A musen.

Fortnite: Fortnite er blevet et utrolig kendt spil inden for de seneste år, spillet kræver en smule af din computer og udstyr, da du igen skal kunne ramme modstander, det kræver godt udstyr for at gøre det nemmere.

Musen vi anbefaler til dette spil, er Logitech G502 Proteus Spectrum RGB, musen er fyldt med forskellige marco knapper, som du kan bruge til at binde, så du f.eks. nemmer, kan bygge i spillet.

Denne mus bliver også brugt af streameren Ninja, som er en utrolig dygtig og kendt Fortnite spiller.

World Of Warcraft: Dette spil er et MMORPG spil som står for Massively multiplayer online role-playing game. Som primært betyder et kæmpe online spil, med fokus på rollespil.

I dette spil kræver det rigtig mange marco knapper, jeg har selv spillet WOW og det kræver en masse gennemvejs knapper for at kunne slå både monster ihjel men også andre spillere. Musen jeg vil anbefale, er Razer Naga, som næsten har hele 12 knapper på siden af den.

Din mus afhænger af spilgenre

En anden vigtig ting at overveje, når du erhverver dig en gaming mus, er hvilken type spil du spiller. Mange gaming mus kommer nemlig med et utal af ekstra knapper på siden, som er velegnede til MMO eller MOBA-genrene, hvor spilleren ofte binder effekter, egenskaber eller noget helt tredje til knapperne som en genvej, for at kunne opretholde spilgenrens intensitet.

Det hedder makro-knapper og findes typisk på venstre side, hvor din tommelfinger typisk hviler. Er du derimod til FPS-spil, kræves der sjældent andet end at dit højre- og venstreklik fungerer optimalt

Se også BEDSTE GAMING MUS 2020 – KØBERS GUIDE TIL DEN BEDSTE GAMER MUS I 2020 skrevet af bedste10.dk.

Læs også: Test af de 7 bedste Gaming headsets

Værd at vide om gaming muse

 • En gaming mus er det perfekte værktøj for den som spiller meget computer. Det er dog ikke anbefalet til folk, som ikke spiller på deres pc.
 • Det er fordi at selvom musen naturligvis kan opfylde de samme opgaver, som en normal mus, så er den totalt overkill, hvis du nu blot skal anvende den på kontoret.

FAQ

Hvilken gamermus er den bedste i 2021?
En af de absolut bedste modeller af gamermus, som er på markedet her i 2021, er modellen Razer Naga. Gamermusen er designet til at kunne give dig en fordel i MMO/MOBA-spil, da den giver dig en super god kontrol. Den har tilmed 12 sideknapper, som kan programmeres til in-game kommandoer.
Hvordan vælger jeg en gamermus?
Når du skal vælge en gamermus, bør du først og fremmest vælge en model, som ligger godt i din hånd. Dertil kan det være en fordel at vælge en model, som har mange sideknapper, der kan programmeres til at udføre in-game kommandoer, da det kan give dig gode fordele.
Hvilken slags mus bruger FPS professionelle?
Der er flere forskellige slags gamermuse, som FPS professionelle bruger til eSport. Blandt nogle af de mest populære serier af gamermuse er blandt andet Zowie FK, Logitech G502, SteelSeries Sensei og Razer Deathadder. Det varierer dermed meget fra spiller til spiller, hvilken mus de professionelle eSports spillere bruger.
Er det pengene værd at købe en gamermus?
Ja, det er helt bestemt pengene værd at købe en gamermus. Selv hvis du er begynder, så kan en gamermus være med til at tage dine spilleevner til et højere niveau. Dertil behøver en god gamermus langt fra at være dyr, hvormed det kan være et godt køb.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Zowie EC1-A

Turtle Beach Grip 300

Steelseries Rival 700

Xtrfy XG-M2

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme