Test af de 10 bedste gamer muse i 2019

Udgivet 13.02.2019|Senest redigeret 18.03.2019

Hvis du leder efter den perfekte mus, til dine præferencer er det ikke lige en hurtig beslutning. Med denne guide og test får du en god inspiration til hvilket valg du skal tage. Gamer muse findes i alle prisklasser, så derfor er det også muligt at finde en god mus til få penge. Gamermus er meget detaljerede og hver eneste gamer mus har et formål, f.eks. hvilket spil som den er lavet til, det kan være lige fra FPS spil som CS:GO til MMO-spil som World Of Warcraft.

DENNE GAMER MUS TEST INDHOLDER:
forbruger mand

Artiklen indeholder en grundig gennemgang af de forskellige enheder, fra adskillige tests. Vi bringer dig også en guide, så du kan komme godt fra start med din nye din nye produkt. Derudover kan du til sidst i artiklen, finde alle de benyttede testkilder der er blevet brugt.

Vi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne. Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

Der er mange ting som er relevant, når du skal ud og købe dig en ny mus til gaming. Du skal blandt andet kigge på vægt, greb, responstid, keybindings og meget mere. I bund og grund findes der ikke en opskrift på den perfekte mus, men der findes perfekte muse til forskellige kriterier og præferencer, som enten forbrugeren har eller i forhold til, hvad der anbefales til de enkle spil. Se også vores artikel om gamer tastatur.

I vores test og guide kan du få rigtig god sparring til at finde den rette mus til dig. Vi præsenterer en lang række forskellige gamer muse, som vi mener der er nogle af de bedste enheder på markedet i 2019. Derfor vil der med stor sandsynlighed også minimum være en model i blandt vores test, som der passer til dine præferencer. Se også vores test af gaming computer

Hvis du ikke finder en mus hos os, kan du læse vores guide nedenfor, hvor vi kommer med tips og tricks til hvordan du finder din gamer mus. Du er også mere end velkommen til at skrive til os, hvis du kunne tænke dig, at få vores synspunkt på en helt tredje gamer mus.


ZOWIE EC1-A

Bedste FPS gamer mus. ZOWIE EC1-A er em gamer mus med et klassisk design, der er velegnet til FPS-spil, som CS:GO, Overwatch og Call Of Duty. Musen er især kendt inden for CS:GO

Gamer mus

verden, hvor den er anvendt af flere adskillige professionelle spillere, så som den danske Dev1ce som spiller for Astralis, det siger lidt om hvor god musen er.

ForhandlerTotalprisLæs mere
500,00 Læs mere

Specifikationer:

→ Ergonomisk design kun til højrehåndede brugere
→ Optisk mus med optimal løfteafstand 400/800/1600/3200
→ DPI-justering Justerbar, 400 / 800 / 1600 / 3200
→ USB polling rate 125/500/1000 Hz
→ ReportRate: 125 / 500 / 1000 Hz
→ Grip: Claw eller Palm
→ Kabellengde: 2m
→ Buttons: 5 Buttons

Derfor anbefaler vi ZOWIE EC1-A

Vi kan stærkt anbefale dig ZOWIE EC1-A især hvis du spiller FPS spil. Den er super komfortabel, musen tilbyder dig på en høj performance og giver dig muligheden for at fuldt ud kan kontrollere musen selv. Prisen på musen ligger mellem 400-550 kr.

Så prisen er overkommelig i forhold, til kvaliteten du får dig for dine penge. Til dagligt spiller jeg selv med denne mus, jeg ved også næste mus, bliver en ny ZOWIE EC1-A. Kan stærkt anbefales her fra.

Kort opfyldning:

→ Mest brugt af Claw eller Palm muse greb.
→ Spilles med af Dev1ce.
→ Bedste mus til CS:GO

Om ZOWIE EC1-A

Under udviklingen af Zowie EC1-A har komforten været i højsædet. Det kan også mærkes, når man spiller med musen. Musen er meget komfortabel og special designet til højrehåndet gamere. Den er ydligere blevet udstyret med en helt ny sensor, der ikke anvender prediction. Prediction (forudsigelse på dansk) definerer, om sensoren hjælper med at forudse brugerens næste bevægelse.

Dette har Zowie valgt at fjerne, da prediction kan lede til en sensor der ikke reagerer på 100% samme måde som den bevæges. De professionelle inden for FPS-spil vil helst være fri for prediction, så de kan have fuld kontrol over musens bevægelser. Noget andet der kendetegner Zowie EC1-A er den lave lift-off distance på 1,5-1,8 mm.

DPI 400 / 800 / 1600 / 3200, USB: 2.0 /3.0 Plug & Play, Buttons: 5 Buttons, Kabellengde: 2m, ReportRate: 125 / 500 / 1000 Hz, Size: Large og Design: Ergonomic


Razer DeathAdder

At gå længere end det perfekte betyder at sætte nye standarder. Vi har gjort netop dette med den bedste gaming mus i verden. Nu kan den hurtigste, mest præcise og mest følsomme gaming

Forbrugertest, razer

mus, Razer DeathAdder Elite, prale med en splinterny 5 G optisk sensor, som er i stand til at spore op til 16.000 DPI (ægte, uden interpolation) på 450 IPS. Razer DeathAdder er brugt af rigtig mange FPS-gamere, da musen er lavet til FPS spil som CSGO. Derfor opleves det også mange Professionelle bruger denne mus.

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Læs mere

Specifikationer:

→ Ergonomisk design kun til højrehåndede brugere
→ Understøttes af Razer Synapse
→ DPI-justering Op til 6.400.
→ Grip: Claw eller Palm
→ Kabellengde: 2m
→ Buttons: 5 Buttons

Derfor anbefaler vi Razer DeathAdder

Vi kan stærkt anbefale dig Razer DeathAdder især hvis du spiller FPS spil. Den er super komfortabel, musen tilbyder dig på en høj performace og giver dig muligheden for at justere mellem høj og lav DPI. Du får en mus som har over 16,8 millioner justerbare farvemuligheder, som vi synes er ret cool.

Prisen ligger fra 450 – 550 kr. Du får dog også en gamer mus med fuld af kvalitet og en mus fra det kendte brand Razer, som har mange års erfaring med at producere bæredygtige gamer udstyr

Kort opfyldning:

→ Mest brugt af Claw eller Palm muse greb.
→ Ergonomisk højrehåndet design.
→ 16,8 millioner justerbare farvemuligheder.

Om Razer DeathAdder

Ægte 16.000 DPI | Ægte 450 IPS | 99,4% opløsningsnøjagtighed. Den er udstyret med den nye optiske sensor til e-sport, som har 16.000 ægte DPI og ægte tracking på 450 Inches Per sekund (IPS),

Razer DeathAdder Elite giver dig den absolutte fordel ved at have den hurtigste sensor i verden. Holdbar op til 50 millioner klik.

Razer Deathadder Elite, som er udviklet til at give dig en urimelig fordel i intense gameplay, leveres med helt nye Razer mekanisk mus switche. Testet og godkendt af top e-sportsatleter.

Razer DeathAdder Elite indeholder den ikoniske ergonomi, top e-sportsatleter sværger til, og har vist sig at forblive utrolig behagelig selv under disse lange højoktan-kampe. Uanset om du har brug for større følsomhed for lynhurtige bevægelser eller lavere følsomhed, når du liner op til at skyde mod hovedet, giver DPI-knapperne dig den ubestridte bekvemmelighed af at skærpe din følsomhed, selv når du er midt i slaget.


Razer Naga

Razer Naga Trinity er designet til at give dig en fordel i MMO/MOBA-spil, og giver dig den ultimative kontrol lige ved hånden. De 12 sideknapper kan programmeres til alle in-game

kommandoer, hvilket giver dig en kæmpe fordel, da du lynhurtigt kan eksekvere dine kommandoer.

ForhandlerTotalprisLæs mere
701,00 Læs mere

Specifikationer:

Understøttes af Razer Synapse
16 millioner farver
DPI-justering 16.000 DPI 5G optisk sensor
Grip: Claw eller Palm
Buttons: 19 Buttons

Derfor anbefaler vi Razer Naga

Vi anbefaler dig Razer Naga pga. den enorme effektivitet til MMO-spil, du får en mus som har utrolig mange ekstra knapper, ekstra knapper er utrolig vigtig, når man vælger at spille MMO spil, da det kræver mange taster.

F.eks. World Of Warcraft bruger man i princippet omkring 8-12 taster til at kaste sine angreb med, der vil det være utrolig smart at bruge en mus som Razer Naga, hvor du kan kaste alle dine angreb, ved at bruge musen.

Kort opfyldning:

→ 12 tommelfinger knapper
→ Designet til MMO-games
→ Unikt Design

Om Razer Naga

Udstyret med en af verdens med avancerede 5G optiske sensorer med 16000 DPI, giver Naga Trinity en optimeret præcision og fart, hvilket sikre at alle kommandoer sker nøjagtig, som de bliver givet. De 12 sideknapper kan programmeres til alle in-game kommandoer, hvilket giver dig en kæmpe fordel. Specialhandlinger, forbandelser eller bevægelser kan knyttes til de enkelte knapper, så du får den ekstra hurtige responstid, du skal bruge for at vinde.

Den brugerdefinerbare Chroma-belysning lader dig vælge mellem over 16,7 millioner farver. Du kan også vælge special effekter såsom puls, bølge eller cyklus. Du kan endda synkronisere musens belysning med dine andre Razer Chroma enheder via Synapse-softwaren.

Razer Naga, som er udviklet til at give dig en urimelig fordel i intense gameplay, testet og godkendt af top e-sports atleter.


SteelSeries Sensei 310

SteelSeries Sensei har i mange år været en af de mest populære gamer muse, fordi den er bedst allround – den er velegnet til alle spilgenre. En af grundene til dette er designet. Musen har et

 

design så både højre- og venstrehåndet gamere kan bruge musen.

ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Læs mere

Specifikationer:

USB-tilslutning
Optisk sensor
Buttons: 6 knapper
CPI: 100 – 12000 CPI
Responstid: 1 ms
Mål: 127,6 x 70,1 x 41,9 mm
Vægt: 92,1 gram
Kabellængde: 2 m

Derfor anbefaler vi SteelSeries Sensei 310

Vi anbefaler dig SteelSeries Sensei 310 pga. dens utrolig smarte design som er lavet til både højre og venstrehåndet, det er virkelig smart, derudover har den fået helt nyt visuel makeover som gør den super fed. SteelSeries sensei 310 score topkarakter i sine test, derfor er den også den bedste allround mus. Pga. denne mus kan bruges til alle men også til alle spil.

Ikke nok med at musen er en klasse helt for sig selv, så er prisen sørme også lav. Du kan købe SteelSeries Sensei 310 for sølle 499 kr., hvilket er “out-of-this-world” ifølge mig. Du får rigtig meget gamermus for pengene, hvis du vælger at anskaffe dig Sensei 310.

Kort opfyldning:

→ Bedste Allround mus.
→ Kan bruges af både venstre og højrehåndet.
→ Super lækker mus.

Om SteelSeries Sensei 310

Musen har et design så både højre- og venstrehåndet gamere kan bruge musen. Den nye version af Sensei kaldet Sensei 310 har fået en nyt visuel makeover og en ny, banebrydende og avanceret sensor.

Netop disse to ting har været med til at give musen super god omtale i diverse online elektronik magasiner. TechRadar har blandt andet givet Sensei 310 topkarakterer i sin test og nævner, at musen er den bedste, de nogensinde har testet og anmeldt.

Sensei 310 udmærker sig som sagt ved sit design, der tillader både højre- og venstrehåndet gamere at bruge musen. Musen er super komfortabel og har en utrolig god grip. Derudover kommer Sensei 310 med den helt nye, optiske sensor fra SteelSeries kaldet TrueMove3. Sensoren garanterer dig 1:1 tracking, hvilket du ikke finder hos gamer muse fra andre producenter.


Logitech G502

Logitech G502 er producentens svar på sin bedste high-end gamer mus. Logitech G502 har en lang række unikke funktioner heriblandt justerbar optisk sensor, justerbar vægt og

programmerbare knapper. Disse ting har medført at Logitech G502 har gjort sig bemærket rundt omkring i verden.

ForhandlerTotalprisLæs mere
479,00 Læs mere

Specifikationer:

USB-tilslutning
Optisk sensor
Buttons: 11 knapper
DPI: 200 – 12.000 DPI. Justerbar
Responstid: 1 ms
Vægt: 5 udskiftelige vægte (3,6 gram hver)
Kabellængde: 2 m

Derfor anbefaler vi Logitech G502

Hvis du skal bruge en mus, til gaming hvor du ved at du skal spille med keybinds, vil vi stærkt anbefale denne mus. Logitech G502 er en stabil mus som virkelig holder til nogen tæsk, kvaliteten på musen er noget af det højeste du kan få. Hvis du vil være professionel Fortnite spiller, så køb denne mus, spørg selv Ninja.

Du kan på nuværende tidspunkt anskaffe dig Logitech G502 for 699 kr.

Kort opfyldning:

→ Bedste High-end gamer mus.
→ Spilles med af Ninja.
→ Justerbar vægt.

Om Logitech G502

Logitech G502 er en ergonomisk, komfortabel, funktionel og banebrydende mus. Musen udmærker sig især pga. dets avancerede justerbare vægt/balance-system. Systemet tillader dig at finpudse vægten helt ned til mindste detalje, og du kan samtidig balancere vægtlodderne på front, midte eller enden.

Derudover er musen udstyret med en optisk sensor af allerhøjeste kvalitet – den tracker alle dine bevægelser med største præcision.

Man kan naturligvis ikke komme uden om de programmerbare knapper. Musen er udstyret med hele 11 programmerbare knapper. Det kan være til stor gavn, hvis du spiller spil, hvor du har brug for mange keybindings. Musen har et DPI-niveau fra 200 til 12.000.


Xtrfy XG-M2

XG-M2 fra Xtrfy er en særdeles stærk gamer mus, der blandt andet er blevet udstyret med en optisk sensor. Denne sensor er blevet udviklet og finjusteret til en sådan grad, at den giver dig

Forbrugertest, GS016XT

noget af det ypperste i forhold til både præcision, fart og komfort. Samtidig har den en gummioverflade og teflonskates, der giver friktionsfri bevægelser.

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Læs mere

Specifikationer:

USB-tilslutning
Optisk sensor
Buttons: 11 knapper
DPI: (400/800/1600/3200/4000). Justerbar
Responstid: 1 ms
Vægt: 112 g
Kabellængde: 2 m

Derfor anbefaler vi Xtrfy XG-M2

Vi kan stærkt anbefale XG-M2 det er en superren allround mus, du får altid en mus, du kan bruge til alle spil pga. den, har hele 5 knapper, som du kan justere på, derudover har de valgt at lave en mus, som fungere rigtig godt til FPS spil også. Du kan nemt og hurtig justere din DPI på musen. En vild hurtig responstid på kun 1 ms.

Musen design er udviklet efter at lave en mus som du kan have i hånden i flere timer, derfor er designet på musen utrolig lækkert og ligger perfekt i hånden. Prisen på denne mus ligger fra omkring 450 – 550 kr. Det er en rimelig pris i forhold til kvaliteten på musen.

Kort opfyldning:

→ Responstid på kun 1 ms.
→ Nem & hurtig DPI-justering.
→ Hele 5 knapper.

Om Xtrfy XG-M2

Langt de fleste gamere kan nikke genkendende til, at man nemt kan ende med at sidde foran sin PC og game i mange timer i streg. Hvis det også er noget, du kender til, så er det vigtigt, at du vælger en god gamer mus, der er blevet optimeret med henblik på mange timers brug – og det er den nye og komfortable XG-M2 fra Xtrfy heldigvis.

Du kan nemt justere på DPI’en på din XG-M2 fra Xtrfy. Det kan du også på mange andre gaming muse, men fordelen ved netop denne model er, at du ikke skal bladre gennem et hav af profiler. Du skal derimod blot skrue op eller ned for DPI’en. Derfor bliver det ganske enkelt ikke nemmere for dig at kunne justere op og ned på den.

Den ser tilmed rigtig lækkert ud og ligger perfekt i hånden. Det er en samtidig også en gamer mus, der passer godt til dig, der ikke leder efter en avanceret løsning, men dog fortsat har et ønske om, at kunne finjustere din mus til netop dine behov og præferencer. Det er en mus, der giver dig stor komfort, og som snildt kan bruges i mange timer i streg.


HyperX Plusefire Surge

Giver computerspilsentusiaster det bedste af to verdener – både stil og substans. Kvalitet på kvalitet, HyperX Pulsefire er en mus som er lavet til FPS spil, du får en utrolig god sensor som gør

Forbrugertest, naga

reaktionstid rigtig hurtig, som er meget effektivt i spil som CSGO.

ForhandlerTotalprisLæs mere
529,00 Læs mere

Specifikationer:

USB-tilslutning
Optisk sensor
Buttons: 6 knapper
DPI: 16.000 DPI – Justerbar
Grip: claw & palme
Kabellængde: 1.8 m

Derfor anbefaler vi HyperX Plusefire Surge

Vi anbefaler denne mus til folk som søger en mus der er holdbar og kan bruges i flere år, denne mus er testet med op til 50 millioner klik, derfor skal du ikke være bange for, den bare lige går i stykker. Musen bliver primært brugt til FPS spil som CSGO. Musen er rigtig fin og har et meget lækker design. Den ligger godt i hånden som betyder meget.

Prisen på HyperX Plusefire Surge ligger på omkring 500 kr. Prisen er lidt i over kanten efter min mening, da jeg mener nogle af de andre muser i denne kategori er bedre til prisen.

Kort opfyldning:

→ DPI helt op til 16.000.
→ Velegnet til CS:GO.
→ Lækker design.

Om HyperX Plusefire Surge

Eksakt præcision takket være en avanceret Pixart 3389-sensor som kombineres med spektakulære 360° røde, grønne og blå lyseffekter gennem en unik lysring. Pulsfire Surge har maskinvarebaserede dpi-indstillinger på op til 16 000 dpi for en præcision som tilfredsstiller selv den mest krævende digitale krybskytte.

Føjelige Omron-kontakter med en mærkekapacitet på 50 millioner klik sørger for at du aldrig behøver at være bange for at det skal klikke når du har fjenden i kikkertsigtet. Musens dpi-indstillinger kan tilpasses, enkelte LED-farver indstilles og makron skabes og gemmes direkte på musen ved hjælp af HyperX NGenuity-programvare.

Pulsfire Surge er desuden udrustet med store poter for en smidig og kontrolleret gliden.


Corsair Gaming Harpoon

Corsair Gaming Harpoon RGB er en mus, der er blevet bygget til én ting og kun én ting. Det er nemlig en mus, der er blevet lavet med fuldt fokus på gaming. Derfor er det bestemt også en

mus, der rent faktisk fortjener at blive brugt til dette formål, da der ellers er meget potentiale og utrolig billig mus.

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Læs mere

Specifikationer:

USB-tilslutning
Optisk sensor
Buttons: 6 knapper
DPI: 6.000 DPI – Justerbar
Grip: claw
Kabellængde: 1.8 m

Derfor anbefaler vi Corsair Gaming Harpoon

Vi anbefaler dig Corsair Gaming Harpoon pga. den har et virkelig lækkert design, de har sørget for at lave en mus som passer til alle slags grib, som gør den utrolig behalig at spille med, lige meget hvordan du holder på musen. Musen er en utrolig god starter mus, da den er billig og du får rigtig meget for dine penge her. Så hvis du overvejer en ny mus til CS:GO eller andre FPS-spil, kan vi stærkt anbefale denne.

Prisen for denne mus ligger på omkring 250-300 kr. Den er virkelig billig, på samme tid får du en mus der fyldt med kvalitet. Musen er helt klart den bedste inden for dens prisklasse.

Kort opfyldning:

→ Optisk sensor
→ DPI op til 6.000
→ Velegnet til FPS-spil

Om Corsair Gaming Harpoon

Den er blevet udstyret med en optisk sensor, der nemt kan klare op til intet mindre end 6.000 DPI. Ikke nok med det, så har Corsair også valt at udstyre deres Gaming Harpoon RGB Gaming Mouse med både en avanceret tracking og en præcis kontrol, der ganske enkelt er i en klasse for sig selv, som gør Harpoon et fantastisk valg til alle seriøse gamere.

Hvis du er seriøs omkring din gaming, så er du også klar over, at det er uhyre vigtigt, at du vælger en mus, der er blevet designet med et særligt fokus på både ergonomi og komfort. Det er blot endnu en god grund til, at du roligt kan vælge at investere i en Gaming Harpoon RGB Gaming Mouse fra Corsair, hvis du er på jagt efter en ny mus til billig penge.

Samtidig er der også tale om en gamer mus, der er blevet konstrueret med henblik på alle typer grip. Du kan derfor være sikker på, at det er en mus, der vil ligge helt naturligt i hånden på dig. Corsair har naturligvis konfigureret musen, så den yder sit bedste, når du modtager den.


Turtle Beach Grip 300

Grip 300 er en optisk gamer mus fra Turtle Beach, der er det perfekte bevis på, at en mus, der er designet til gaming som ikke behøver at være voldsomt kompliceret. Det betyder også, at hvis du leder efter en gamer mus, der både er toptunet og klar til brug, når du har pakket den ud, så er Grip 300 fra Turtle Beach helt afgjort et meget oplagt valg.

ForhandlerTotalprisLæs mere
260,00 Læs mere

Specifikationer:

USB-tilslutning
Optisk sensor
Buttons: 11 knapper
DPI: 500 til 1.750 DPI – Justerbar
Omron-switches på alle knapper
Polling rate på 125 til 1000 Hz
Kabellængde: 2 m

Derfor anbefaler vi Turtle Beach Grip 300

Vi anbefaler dig denne mus, hvis du er ny gamer og har brug for en billig mus. Du får en mus som både indeholder et design som gør at komforten virker godt. Derudover er den justerbar fra 500-1.720 DPI.

Prisen på Turtle Beach Grip 300 ligger fra 200-350 kr. det er som sagt en billig mus som faktisk er bygget med komponenter af højeste kvalitet.

Kort opfyldning:

→ Billig mus
→ Nem & hurtig DPI-justering
→ Plug-n-play

Om Turtle Beach Grip 300

Grip 300 fra Turtle Beach er en mus som er både billig og simpel. Grip 300 har en optisk sensor af den vilde Avago 3050-sensor og kommer dertil også med de meget anerkendte Omron-switches på alle knapper på musen. Derudover er det en plug-n-play mus som betyder du ikke skal til at hente en eller anden software for at aktiver musen.

Designet på Turtle Beach Grip 300 har en meget ergonomisk konstrueret ydre, som gør den meget brugbar, for folk som bruger claw grip og palme grip. Samtidig kan du også justere musen DPI fra 500 og helt op til 1.750, så den kan indstilles til netop dig.


SteelSeries Rival 700

Hvis du er på udkig efter en gamer mus, der er noget ud over det sædvanlige, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal se nærmere på SteelSeries Rival 700. Her er der nemlig tale om

en mus, der byder på en vanvittig kvalitet og samtidig også er højt ydende. Derfor er der også garanti for, at du får rigtig meget for pengene ved denne gamer mus.

ForhandlerTotalprisLæs mere
890,00 Læs mere

Specifikationer:

DPI: 12000
Sensor: Optisk
Antal knapper: 7
Tilslutning: USB
Kabellængde: 2 meter
Vægt: 135 gram

Derfor anbefaler vi SteelSeries Rival 700

Vi anbefaler dig SteelSeries Rival 700, hvis du skal bruge en god mus til at spille CS:GO, musen er designet til at spille CS:GO, det kan også ses på dens hurtige responstid og dens smarte effekter, hvor du kan se hvor mange liv du har eller hvor mange kills du har i en kamp. Du kan køre musen helt op til 12.000 DPI.

Prisen på musen ligger omkring 600 kr. det er en fair pris for en mus med disse funktioner især det fede OLED-display. Du får altså en mus som er designet til at spille CS:GO med og en mus sommer er komfortabel og ligger godt i hånden. Så hvis du går efter at blive professionel spiller, vil denne hjælpe dig på vejen.

Kort opfyldning:

→ Optisk Sensor
→ Nem & hurtig DPI-justering
→ CS:GO

Om SteelSeries Rival 700

Men ikke nok med, at denne mus fra SteelSeries kan bryste sig af det ovenstående, så kan den også tælle dine headshots eller fortæller dig hvor meget liv, du har tilbage. Derfor skal der ikke lægges skjul på, at Rival 700 er noget af det absolut tætteste, du kommer på, hvad er kan betragtes som en komplet gamer mus med avanceret teknologi.

Som én af de ganske få gamer muse, du kan finde på det danske marked, så er Rival 700 blevet udstyret med et lækkert OLED-display. Dertil skal det også gøres klart, at Rival 700 er i stand til at yde helt op til 12.000 DCPI, hvilket bestemt er mere end nok, uanset om du blot er casual gamer eller du er professionel. Den registrerer alle dine bevægelser med en meget høj grad af nøjagtighed, så den giver dig den bedst mulige præcision.


Gamer muse brugt af professionelle eSport spillere

Vi har udvalgt 5 professionelle eSport udøver, og fundet hvilken mus de bruger, på den måde kan i finde ud af, hvilken mus der passer bedst til det spil de bruger.

Det skal dog siges at alle muse er forskellige og det er ikke sikkert man selv synes den mus de bruger er den bedste, det er helt op til en selv at vælge. Vi kommer blot med svar på hvad man skal tage med i overvejelserne, når man skal købe en gamer mus.

Du vil dog være garanteret en mus som fungere godt til det spil de professionelle spiller, hvis du vælger den mus de bruger, de er jo som sagt professionelle og har styr på spillet.

Vi har taget en grundig research på de professionelle og fundet frem til 5 super gode eSport udøver og fundet ud af hvilken mus de bruger til dagligt. Vi har valgt at tage spiller fra hver sin kategori af spil, så i kan finde en mus til det spil, i synes er interessant at spille.

Dev1ce – Professionel CS:GO spiller

Dev1ce er en af de helt store CS:GO spiller, han er dansker og spiller på holdet Astralis og er en af

verdens bedste CS:GO spillere. Dev1ce har flere gange imponeret hele verden med hans skills i CSGO og derfor var det meget interessant for os, at finde ud af hvilken mus han bruger til dagligt.

Dev1ce har op til flere gange vundet nogle af de største turneringer i CS:GO. Som i daglige tale hedder Majors. Han er lige nu seedet til at være den 4 bedste spiller i verden. Dev1ce er det man kalder AWP/sniper spiller, det betyder hans primært opgave i CSGO er at være sniper og skyde folk fra lang afstand, han er derudover også rigtig dygtig med AK-47 og M4A1 som er de primære rifler i CSGO. Det gør han er en spiller som kan bruge alle våben / Allround player.

Dev1ce spiller med den utrolig populære mus ZOWIE EC1-A. ZOWIE EC1-A er en af de bedst sælgende gamer muse i 2018 og 2019. Det skyldes at den er super komfortable og simpel og køre super ingame i spillet. Musen er især populær i blandt CS:GO spillere.

Det er nemlig ikke kun Dev1ce som benytter sig af ZOWIE EC1-A, rigtig mange andre store professionelle CSGO-spillere bruger denne mus, så som olofmeister, Fallen og mange andre. ZOWIE EC1-A er en mus som stort set passer til alle håndtyper, det er også derfor det er en meget populær gamer mus.

Musen kan køre med 4 forskellige DPI som er 400, 800, 1600 og 3200. Musen er også kendt for sin meget lave lift-off distance på 1,5-1,8 mm.

Ninja – Professionel Fortnite spiller

Ninja er en af verdens største og mest populær streamer og YouTube gamer. Han er sponsoreret af

en langrække store virksomheder, heriblandt er Red Bull en af de store sponsorer som Ninja har. Ninjas kanal på YouTube har over 17 millioner abonnenter, som virkelig er mange, der er ikke mange gamer, der når det tal. På hans instagram har han over 9 millioner følgere og 3 millioner på Twitter.

Derudover har han et gennemsnitlig seertal på over 70.000, når han streamer på Twitch. Ninja anses for at være den bedste fortnite spiller øjeblikket, han har vundet nogle af de største turneringer inden for Fortnite.

Den store fortnite spiller Ninja bruger musen Logitech G502 Proteus Spectrum RGB, en af hovedårsagerne til, at han er en af de bedste i verden til spillet, er hans valg af gamer mus. Musen han anvender, er en mus med høj kvalitet og er super robust og slidstærk.

Musen har en masse ekstra knapper som gør han kan bruge dem til at gøre det nemmere at bygge ved at binde de knapper til at bygge med i spillet. Musen har 11 ekstra knapper for at være helt præcis. Gamer musen er derfor velegnet til computerspil som Fortnite, hvor du skal kunne binde knapper for at gøre spillet endnu nemmere at håndtere.

Derudover kan musen vægt ændres ved brug af fem vægtlodder der medfølger til musen. Musen DPI-indstillinger kan justeres i mellem 200 til 12.000 DPI. Sidst og ikke mindst tracker musens optiske sensor alle bevægelser med største præstation.

N0tail – Professionel Dota 2 spiller

Den danske Dota 2 spiller Johan Stundstien på 24 år. Også kendt som N0tail, er en af de absolutte

bedste Dota-spiller i hele verden. Han har en af de mest vindene Dota-spiller i historien og har i løbet af sin Dota karriere tjent kassen på spillet.

I dag spiller han stadig på den internationale scene og vedligeholder sit kæmpe høje niveau. I 2019 vandt han eSports-turneringen The international hvilket gav hans hold en præmie på 72.000.000 kr. som derefter skal splittes mellem holdes medlemmer.

Johan er den anden rigeste eSport stjerne i hele verden. Hans succes skyldes mange faktorer heriblandt hans gamer mus.

Han anvender SteelSeries Sensei 310, hvilket er en gamer mus fra SteelSeries. SteelSeries, hvilket er en dansk producent af gaming udstyr, er en af de mest populære og bedst anbefalet gaming grands.

Producenten er kendt for sin høje kvalitet, og det samme er gældende for producentens Sensei 310. Musen er udstyret med en helt igennem fantastisk og hurtigt-reagerende sensor. Musens sensor anses for at være den bedste i verden.

SteelSeries har i samarbejde med verdens største sensorproducent Pixart udviklet en splinterny sensor kaldet ‘TrueMove3’. Sensoren kan som den eneste i verden levere 100 % en til en tracking. Det medfører lav responstid og enestående præcision.

Jensen – Professionel League Of Legend spiller

Den danske Nikolaj Jensen er professionel League Of Legend spiller, hans ingame navn er Jensen.

Jensen er en succesfuld LOL spiller, hvor han blandt andet har spillet for klubben Cloud9 som er kendt for deres LOL-team men også deres CSGO-team.

Jensen spiller det man kalder midt laner, som personen som spiller i midten alene. Jensen er 24 år gammel og er stadig aktiv på den internationale League Of Legend scene. En af hans grunde til at han er blevet så succesfuld er hans valg af gamer mus.

Jensen bruger gamermusen Logitech G302, som er en gamer mus produceret af firmaet Logitech, som også laver rigtig meget andet gamer udstyr. Logitech er en af de største producenter af gamer udstyr og en af de mest populære brands og mest anbefalet til gaming. Udover Logitech aktivitet på gaming markedet, sidder de også med store andele af kontormus branchen.

Musen DPI instillinger kan du skifte i mellem 240 DPI til 4.000 DPi, så du har med denne mus, en mus som kan både køre med en lav DPI men også en utrolig høj DPI.

Coldzera – Professionel CS:GO spiller

Coldzera er en brasiliansk CSGO spiller, som har stor succes inden for den internationale CSGO-scene. Hvor han blandt

andet spiller for holder MIBR, som er utrolig kendt for deres CSGO hold som har vundet både en Mayor og mange andre store turneringer.

Coldzera spiller som Rifle og AWP spiller det gør ham til det man kalder Allrounder player, det vil sige han kan spille alle våben i spillet. Hans spiller still minder meget om Dev1ce. Coldzera har vundet sammen med hans 5 hold kammerater en præmie sum på over 8.000.000 kr.

Coldzera bruger musen ZOWIE ZA12, som er en mus der er produceret af det kendte mærke BenQ, som ejer brandet ZOWIE. BenQ Zowie ZA12 gamingmus i mellemstørrelse har den optimale højde til at udnytte sine mangfoldige og justerbare DPI-indstillinger. Med justerbar USB rapportrate og nem plug-and-play installation kan du bruge din nye mus på nul komma fem.

Vink farvel til krampefyldte hænder og uopnåelige knapper takket være musens ergonomiske design, der er egnet til både højre- og venstrehåndede. Musen fungerer både med USB 2.0 og 3.0, og den har 5 knapper samt en 2 meter lang ledning.


Gamer mus guide

I denne guide kommer vi ind på 12 emner, hvor vi hjælper dig igennem til at, se hvad du skal fokusere på når du skal have en gamer mus. De 12 emner skulle gerne hjælpe dig på vej med at vælge den rigtige gamer mus for dig. Anbefaler du læser hele guiden igennem, så du kan få det bedste overblik, når du skal vælge din mus.

Hvad er en gamer mus
Trådløs eller kabel
DPI
Programmerbare knapper
Responstid
Sensor
Design og komfort
Pris
Mærker
Hvad er bedst
Gamer musen afhænger af spilgenre
Greb på musen

Hvad er en gamer mus?

En gamer mus er faktisk en normal mus, med nogle ekstra features, der gør musen, er mere brugbart i forskellige computerspil. De funktioner jeg snakker om, er programmerbare knapper, højere sensitivity/følsomhed, justerbar vægt, designet og hurtigere responstid.

Alle de her funktioner er med til at gøre musen performance bedre til hvert enkelt spil.

En gamer mus og en almindelig mus har samme funktion, at skulle kunne bevæge dig rundt med musemarkør, men forskellen er at gamermusen gør det langt bedre og det kommer også igen i prisen på en gamer mus og en normal mus, det kommer vi også til at snakke om længere nede.

Kort sagt så gør gamermusen alting bedre og mere præcist og designet er typisk mere designet til at ligge perfekt i hånden på forbrugeren. Gamermusen kontrolleres og tracker meget bedre end en almindelig mus gør.

Trådløs eller kabel

En gamermus kan fås både trådløs og med kabel, ligesom almindelige computer muse kan. Hvis man kigger et par år tilbage i tiden, var trådløse muse faktisk ubrugelig i forhold til kabel muse, det var de pga. deres dårlig tracking altså regering mellem computer og mus. Der er dog sket meget siden dengang.

Streamers og en del gamer bruger i dag trådløse muse, da forskellen ikke er ret stor længere, når det kommer til performance.

Hvis du ønsker den bedste tracking og en hurtig responstid, så altid vælge kabel mus, når du har fokus på hurtig responstid, er det fordi du primært er counter strike global offensive spiller (CS:GO). Stort set alle professionelle csgo spillere, bruger en kabelmus. Det skal dog også siges at en trådløs mus er langt dyre end en kabelmus er.

DPI

DPI står for Dots Per Inch, hvilket på dansk betyder pixels pr. tomme. Det skal forstås således, at hvis en mus har 1.600 DPI, og du flytter din mus en tomme som er ca. 2,54 cm, så vil din musemarkør bevæge sig 1.600 pixels på skærmen.

Det vil sige jo højere din DPI er på musen, jo mere følsom er musen overfor dine bevægelser med den. Typisk behøver du ikke anskaffe dig en mus med høj DPI, da det er meget sjældent at man bruger 1.600 DPI på musen. Jeg som person bruger en mus med 800 DPI og køre med kun 600 af dem. Jeg bruger denne mus til CSGO.

Når det kommer til DPI, afhænger det af hvilken type du er, som gamer. Altså hvordan du normalt gamer med din mus. Hvis du vil game med en lav sensitivity/følsomhed er der selvfølgelig både ulemper og fordele ved det.

Når du køre med en lav sensitivity/følsomhed har du en fordel i skydespil som, Fortnite og CS:GO – det gøre du nemmere kan ramme modstandere. Til gengæld får du sværere ved at reagere hurtigt og rotere dig rundt, f.eks. hvis en modstander er bag ved dig.

Det er naturligvis en meget stor ulempe, men hvis du køre med en høj sensitivity vil du møde det modsatte problem, at du får svært ved at ramme dine modstander, derfor i skydespil gælder det om at finde den rette sensitivity for dig, så du kan begge dele.

Programmerbare knapper

Programmerbare knapper hjælper dig med at have nogle hurtige genvejsknapper, som sidder på din mus, typisk kaldes disse knapper for Marco knapper.

Nogle af de high-end muse der er på markedet, er typisk udstyret med knapper, der tillader dig hurtig adgang til en specifik funktion eller handlingen som igen kaldes en marco knap på godt gamer sprog. De her marco knapper kan være rigtig brugbart i mange spil, især som World Of Warcraft eller Fortnite.

I Fortnite bruger rigtig mange spiller knapperne, til at bygge med, da det går hurtigere, fordi du ikke skal til at lede efter de forskellige byggematerialer som du skal bruge. Derfor kræver Fortnite en masse keybinds som gør spillet nemmere at spille, her vil det være en fordel af have programmerbare knapper på sin mus.

Responstid

Responstid betyder, hvor ofte musen er på udkig efter og rapportere input – jo højere, jo bedre. Det reducerede mellemrum mellem hver transmission giver markøren en mere jævn og præcis følelse af skærmen. Det resulterer altså i en bedre gaming oplevelse. Responstid måles i Hertz (Hz).

Standarden for almindelige kontormuse er omkring 125Hz. Vi gamere foretrækker en højere Hertz: 250Hz, 500Hz eller 1000Hz. Du kan øge den endnu mere ved at køre med skærm med 120Hz eller 144Hz, Du kan se mere her.

Sensor

Når vi snakker omkring sensorer på musen, skelner man typisk mellem laser sensor og den optiske sensor. Den optiske sensor har været på marked i mange år og har været den mest populære sensor.

Eftersom teknologien skrider frem af, ser man mindre den optiske sensor, hvor vi i dag bruger mere og mere laser sensor på musen. Grunden til dette er at laser sensoren er langt mere præcis og har en hurtigere responstid. Den optiske sensor bruges stadig i nogle gamer muse som SteelSeries Rival 600 og Logitech G502.

Design og komfort

Dette emne handler helt klart om præferencer. Der findes utrolig mange forskellige designs som måske ikke giver den bedste komfort og selvfølgelig også omvendt. Her skal du overveje om du vægter design eller komfort højst.

SteelSeries og ZOWIE er 2 brands som altid har været kendt for deres muse som er utrolig ergonomiske, der er meget komfortabel at spille med. De 2 producenter muse har ikke et særlig vildt design i forhold til mange af Logitech og Razer muse, dog kan de noget med komforten.

Jeg vil personlig anbefale en mus som ZOWIE EC1-A, da den er utrolig komfortabel, men den ligner en meget standard mus, for mig betyder designet ikke ret meget, så længe musen er komfortabel og har en god responstid, det betyder meget for mig pga. Jeg spiller CSGO, hvor de her 2 ting vægter højt.

Pris

Prisen afhænger alt efter hvilken type mus du er på jagt efter. Der er nemlig muligt at få gamer mus i alle mulige prisklasser. Ligesom i mange andre produktkategorier, afhænger prisen af mærke og kvalitet.

Du kan derfor få en mus fra 150-600 kr. eller mere, du skal selvfølgelig være opmærksom på kvaliteten og hvem producenten er når du vælger at købe en mus. Hvis du skal have min anbefalet mus som er ZOWIE-EC1 skal du regne med at betale 400 kr. for musen, musen er til gengæld også en mus, der indebære masser af kvalitet.

Mærker

Der findes utrolig mange forskellige mærker af gamer muse, hvis du vælger en mus fra SteelSeries, corsair, logitech, razer. ZOWIE og ROCCAT. går du ikke galt i byen.

Gamermusene fra disse velkendte producenter koster omkring 300-800 kroner, hvilket er små penge sammenlignet med priserne for et par år tilbage. Ny teknologi gør, at producenter i dag kan producere gamer muse af høj kvalitet til en forholdsvis lav pris.

Som anført tidligere kan du vælge et billigere alternativ end de ovennævnte high-end gaming brands så som SteelSeries og Logitech. Der er mange gaming producenter, der tilbyder gamer muse til uhørt lave priser.

Du skal dog være opmærksom på kvaliteten når du vælger et brand som ikke er særlig kendt og prisen er lav. Hvis du leder efter et billig mærke og som har kvalitet i deres muse, vil jeg anbefale producenten Paracon som er en dansk producent og en ret ny spiller på marked.

Hvad er bedst

Spørgsmålet lyder på hvad er så bedst? Det er utrolig svært at sige hvad der er bedst, da det afhænger af hvilken person du er og hvilket spil du spiller. Jeg vil dog prøve på at komme med hvad min mening er på, hvorfor en enhed der passer bedst til hvert enkelt spil i top 3 kategorien af spil.

Counter-Strike Global Offensiv: Dette spil er et FPS-spil, det vil sige det kræver lidt mere af din computer og udstyr før du kan spille spillet optimalt, derfor kræver det selvfølgelig også en mus som er skabt til spillet.

Til dette spil vil jeg klart anbefale ZOWIE EC1-A, musen er virkelig god og sidder perfekt i hånden og køre med en knivskarp responstid, som gør du kan regere lige lidt hurtigere. Musen bliver brugt af den danske CSGO spiller Device. Der findes også rigtig mange andre enheder som, gør det lige så godt som ZOWIE EC1-A musen.

Fortnite: Fortnite er blevet et utrolig kendt spil inden for de seneste år, spillet kræver en smule af din computer og udstyr, da du igen skal kunne ramme modstander, det kræver godt udstyr for at gøre det nemmere.

Musen vi anbefaler til dette spil, er Logitech G502 Proteus Spectrum RGB, musen er fyldt med forskellige marco knapper, som du kan bruge til at binde, så du f.eks. nemmer, kan bygge i spillet. Denne mus bliver også brugt af streameren Ninja, som er en utrolig dygtig og kendt Fortnite spiller.

World Of Warcraft: Dette spil er et MMORPG spil som står for Massively multiplayer online role-playing game. Som primært betyder et kæmpe online spil, med fokus på rollespil.

I dette spil kræver det rigtig mange marco knapper, jeg har selv spillet WOW og det kræver en masse gennemvejs knapper for at kunne slå både monster ihjel men også andre spillere. Musen jeg vil anbefale, er Razer Naga, som næsten har hele 12 knapper på siden af den.

Din mus afhænger af spilgenre

En anden vigtig ting at overveje, når du erhverver dig en gaming mus, er hvilken type spil du spiller. Mange gaming mus kommer nemlig med et utal af ekstra knapper på siden, som er velegnede til MMO eller MOBA-genrene, hvor spilleren ofte binder effekter, egenskaber eller noget helt tredje til knapperne som en genvej, for at kunne opretholde spilgenrens intensitet.

Det hedder makro-knapper og findes typisk på venstre side, hvor din tommelfinger typisk hviler. Er du derimod til FPS-spil, kræves der sjældent andet end at dit højre- og venstreklik fungerer optimalt.


Greb – Hvordan holder du på din mus?

Dit greb om musen, er noget af det, de fleste glemmer at lægge mærke til, når de skal vælge en mus. Faktisk er dit greb altafgørende for valget af gamer mus. Gamer muse er designet til en, to eller nogle gange tre forskellige slags greb. Det samme gælder for Razer muse. Derfor bør du analysere dit greb, før du køber en Razer mus.

For hvis du vælger en mus, der er designet til dit foretrukne greb, så vil du have nemmere ved at styre og kontrollere musen og dermed være mere præcis.

Med det sagt kan du stadig bruge en gamer mus, der ikke er designet til dit foretrukne greb. Men jeg vil stadig anbefale dig at vælge en gamer mus, der er designet til dit foretrukne greb.

Der findes der tre forskellige greb typer: claw, fingertip og palm. Nedenfor forklarer jeg, hvad der kendetegner hvert enkelt greb.

Claw greb

Det første greb bliver kaldt claw greb i daglig tale. Claw grebet er det mest populære greb og grunden til det er, at man bedre kan stabilisere musen og være mere

præcis. Som vist på billedet til højre går claw grebet ud på, at man trykker/klikker med fingerspidserne og bruger det bagerste af hånden til at hole om musen og stabilisere den.

Alle muse fra Razer er designet til claw grebet. Mange professionelle eSports-atleter og streamers anvender claw grebet, fordi grebet giver langt mere stabilitet og præcision, hvis man altså kan udføre grebet til perfektion.

Fingertip greb

Fingertip grebet er et andet greb, der minder utrolig meget om claw grebet. Der er dog en forskel i og med, at man kun

bruger fingerspidserne ved brug af fingertip grebet. Du holder altså musen udelukkende med fingerspidserne.

Nogle fingertip gamere har endda en tendens til at løfte musen over musemåtten. En mus der er designet til fingertip grebet kendetegnes ved at være en let mus. Du bruger nemlig kun fingerspidserne, og derfor har du brug for en let mus.

Razer tilbyder en række gamer muse, der er designet til fingertip grebet: Razer DeathAdder Elite, Razer Lancehead Tournament Edition, Razer Abyssus V2 og Razer Lancehead.

Palm greb

Sidst og ikke mindst har vi det afslappet palm greb. Palm grebet afviger meget de andre greb. Når man udfører palm grebet, har man langt mere berøring med

musen, som du nok også kan se på billedet til højre. Du bruger hele hånden, så den ligger på musen.

Du bevæger musen ved at bruge dit håndled/håndflade. Når du er på udkig efter en mus designet til palm grebet, så vil man typisk gå efter en mus, der er stor og tung. Du kan lettere støtte håndleddet/håndfladen og udføre palm grebet, hvis du

Razer tilbyder en del gamer muse der er designet til palm grebet: Razer DeathAdder Elite, Razer Lancehead Tournament Edition, Razer Naga Trinity, Razer Basilisk og Razer Lancehead.


Gamer mus på tilbud

Der er hele tiden nye og forskellige spændende tilbud på gamer muse. Vi har prøvet at finde nogle af de hjemmesider som har de bedste tilbud på gamer muse. Vi fandt ud af at Wupti og Webdanes er 2 webshops der har utrolig mange varianter og tilbud på gamer muse. WEBdanes tilbyder de laveste priser og bedste tilbud på gamer muse. Derudover har webshoppen også det største sortiment af gamer muse i hele Danmark. Billig playstation fåes også på WebDanes, se vores test af de forskellige PlayStation

WEBdanes er i øvrigt en troværdig dansk webshop, der er E-mærket. Webshoppen har en Trustpilot score på hele 9.3. Alt det gaming udstyr jeg bruger i mine tests, køber jeg selv hos WEBdanes. Derfor anbefaler jeg, at du tager et kig på det store udvalg af gamer muse WEBdanes har at byde på. Klik på linket nedenfor for at se deres tilbud og lave priser på gamer muse.

Se WEBdanes tilbud her


Denim Jeans

CS:GO

99,00 DKK

Counter Strike Global Offensiv. 


Denim Jeans

Rocket League

150,00 DKK

Rocket League - Sjovt multiplayer spil.


Denim Jeans

GTA 5

350,00 DKK

Grand Theft Auto V.forbruger-test.dk

4.46 26
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Simon Lundgaard

Simon har en bachelor inde for netværksteknologi og IT, hvor han har dannet sig en grundig viden inde for det område. Simon har de sidste 12 år arbejdet med opsætning og vedligeholdelse af hjemmesider. Han har primært sørget for at strukturerer de forskellige hjemmesider, så de er så brugervenlige som muligt.

Find mere information her

Debat om gamer mus
https://www.dailyrush.dk/debat/emne/gamer-mus-2/
Guide til at vælge den rette mus
https://compware.dk/guides/guide-hvordan-vaelger-du-den-rigtige-mus