De 10 bedste sovesofaer: Test- og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Det kan være svært at finde en god sovesofa, hvor man både kan sidde og ligge komfortabelt. Derfor har vi samlet en række tests af sovesofaer, hvorfra vi kan give dig vores bud på de 10 bedste sovesofaer med chaiselong

Devon Flex 210

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

En sovesofa er et multifunktionelt møbel, som både skal kunne fungere som sofa og seng. Mange danskere investerer i en sovesofa for at spare plads, da de med sovesofaen har to møbler i én.

Nogle bruger sovesofaen til at sove i hver eneste nat, hvorfor den skal kunne være nem at slå ud og lukke sammen igen. Andre bruger blot sovesofaen som seng, når der er gæster på besøg for at byde på en ekstra soveplads.

Devon Flex 210

forbruger-test.dk

4.62 13

Eaton sovesofa med opbevaring – funktionel, praktisk og moderne

Eaton sovesofa med opbevaringEaton sovesofa med opbevaring i mørkt stof er yderst populær hos unoliving.com. Sofaen er ikke bare bygget robust; den passer ind i ethvert moderne hjem og er et statement piece i sig selv, uanset hvordan man placerer den.

Det mørke stof tager ikke opmærksomhed fra rummets andre farver eller interiør, og sofaen tjener sit formål som en diskret tilføjelse. Den er desuden praktisk på mange måder: Sofaen er beregnet til også at fungere som soveplads, til hvilken den nemt omdannes.

Eaton sovesofa er ideel til ethvert hjem – den indbyggede opbevaringsplads tillader en både at gemme tæpper, bøger, pynt eller legetøj inden i selve sofaen, og således passer sofaen både til minimalisten, rodehovedet og børnefamilien.

Opbevaringsrummet findes ved at løfte op i én af sofaens sæderækker og er ganske let at åbne og lukke. Så med både en sofa, opbevaring og soveplads er Eaton sovesofaen tre møbler i ét. Dermed er Eaton sovesofaen også en god investering for studenten – sofaen passer ganske fint ind i en studielejlighed og kan let fungere som sofa, når venner og familie kommer på besøg, og fast soveplads, da dyne og pude mm. let kan gemmes væk.

Gode ting ved Eaton

 • 3 i én
 • Opbevaring under sofaen
 • Stilet og enkelt design

Mere om Eaton sovesofaen

Den komfortable, diskrete og moderne sovesofa er multifunktionel og passer ind i langt de fleste hjem. Sofaen er opbygget af en stabil træramme og nosagfjedre, mens de stofbeklædte sædepuder er lavet af koldskum. Rygpuderne er lavet af granulat, og hele sofaen holdes oppe af plastikben. Selvom møblet godt kan se ud til at fylde meget, så bliver det hurtigt en robust tiltrækningskraft og stuens centrum, hvor man kan læne sig tilbage og hygge med venner eller familie. Målene er: 200 (D) x 83 (H) x 239 (B) x 43 (SH)

Viktoria: Living&More 3-personers sofa med chaiselong – et klassisk møbel i hjemmet

Viktoria Living-More 3-personers sofa med chaiselongDen sofistikerede 3-personers sofa med chaiselong fra Living&More har fået 5/5 i Coops forbrugeranmeldelser. Det stilfulde og dog retro design passer perfekt ind i det moderne og urbane hjem, og med den smarte, mørkegrønne farve byder sofaen på den klassiske, skandinaviske ro.

Det er Living&More, der står bag Viktoria. Firmaet leverer smukke møbler og brugskunst, der skaber balance og ro i hverdagen og hjemmet. Viktoria-sofaen er ikke anderledes. På trods af, hvad navnet måske kan associere til, har Viktoria efterladt det victorianske design til fordel for de lige linjer og den både futuristiske og let vintage stil, der kendetegnede midten af det 20. århundrede.

Det bløde velour inviterer til timevis af hygge og intime stunder med venner, partner og familie. Selve sofaen emmer af fred såvel som ekstravagance, men man skal ikke lade sig narre af det sofistikerede udseende: Sofaen er robust og behagelig, så man får både et smart og dekorativt møbel og en komfortabel sofa.

Gode ting ved Viktoria:

 • Retro og innovativt design
 • Rummelig
 • Behageligt udseende

Mere om Viktoria: Living&More 3-personers sofa med chaiselong

Sofaen er bygget som en primær sofa med en chaiselong, så der er plads til et par ekstra gæster. Det flotte design og den milde farve gør stuen nem at style omkring, og med for eksempel gule eller støvblå sofapuder og nogle planter, vil Viktoria-sofaen fremstå som et klassisk møbel i et sofistikeret hjem.

Selvom sofaen måske ser let ud på sine tynde ben, skal man ikke være bange for at rykke på den. Sofaen er bygget op af egetræ og vejer 64 kg, så den står godt fast på sin plads.

Viktoria 3-personers sofa er velegnet til det moderne og innovative hjem. 

Symfoni sofa med recliner og chaiselong – utrolig modernitet

Symfoni sofa med recliner og chaiselongDet 21. århundrede har bragt mange luksusser med sig, og blandt dem er den populære Symfoni sofa med recliner og chaiselong. Denne sofa er betrukket med stof og tilbyder en komfortabel og lækker plads, hvorfra man kan læse eller se de nyeste film med samme luksus, som man ville finde i en biograf.

Sofaen har en el-recliner, så man helt bogstaveligt talt kan læne sig tilbage og smide fødderne op på den indbyggede benstøtte. Der kan også købes nakkepuder med for at opnå maksimal komfort.

Hvad end sofaen mest bruges af herregrupper eller til familiens skød, så kan Symfoni sofa med chaiselong holde på lige så mange, man ønsker.

Symfoni sofaen har makspopularitet hos mobler.dk, blandt andet fordi man selv kan designe de specifikke detaljer! Der er mange forskellige måder at sammensætte sin ideelle sofa, og nu har man for første gang sit velvære 100 % i egen hånd!

Gode ting ved Symfoni:

I og med sofaen specialdesignes efter individuelt ønske, er der ikke specifikke mål, der kan opgives. Med designet kan man dog vælge mellem 6 sædebredder, 2 sædedybder og rygmuligheder, hele 5 forskellige typer af sæder, 8 forskellige typer af arme, og 9 forskellige ben! Uendelige muligheder venter!

 

Mere om Symfoni sofa med recliner og chaiselong

Dette unikke møbel er både lænestol, chaiselong og sofa i én. Det kan levere til alle familiens medlemmer og give en særlig oplevelse derhjemme. Sofaen kan eventuelt kombineres med en hjemmebiograf, således at man får den ypperste oplevelse, uden at skulle betale entré i biografen.

Med et 3D-tegneprogram kan man selv designe sofaen, så den opfylder éns specifikke behov – det kan være alt fra tilføjelse af flere sæder til en anden type arme.

Symfoni sofaen er en one-of-a-kind sofa, der leverer til det moderne menneskes behov for komfort og luksus i ét funktionelt møbel.

Devon Flex 460

Forbrugertest, Devon Flex 460

Har du brug for en ægte flyde sofa, så er Devon Flex 460 lige en sofa for dig med dens masser af plads, samt dens bløde lækre puder.

Denne store sovesofa, som er fra IDEmøblers egen serie, er til dig, der har masser af plads.

Sofaen er stor, lækker og blød – og er en rigtig hyggesofa, samtidig med at den bringer et lækkert, simpelt design.

Video anmeldelse af Devon Flex 460

Mere information om Devon Flex 460

Designet er simpelt og klassisk, som gør at du kan have den i mange år, uden at blive træt af den.

Når man folder den ud til en “seng”, er der mere end rigeligt plads til to personer, og derfor er den supergod, hvis man ofte har gæster på besøg.

Sovesofaen måler hele 232 x 224 centimeter, hvor liggearealet måler 150 x 200 centimeter, hvilket svarer til en stor halvandenmandseng.

Under chaiselongen er der mulighed for at opbevare dyner og puder, så dette ikke skal ligge fremme, når sofaen ikke bruges som seng.

Devon Flex 460 sovesofa er en helt perfekt flyder sofa. Med dens bløde puder og masser plads til at slå benene op på, på dens indbyggede chaiselong, er der ingen vej uden om.

Dog er denne model er lavet med polyetherskum, der selvfølgelig også gør at den er en del billigere.

Devon Flex 260

Forbrugertest, Devon Flex 260

Denne sovesofa er perfekt til dig, som ønsker en model med massere af plads til opbevaring, og ikke mindst en sofa i et flot design.

Vi elsker farven på denne sofa. Stoffet er lavet i en farver så den passer til nærmest alle indretningsstile, hvorfor den vil passe perfekt til ethvert hjem.

Sofaen har indbygget chaiselong, hvorunder der er et opbevaringsrum til blandt andet dyner og puder.

Det gør det dejligt nemt, når man skal bruge sovesofaen, at alt hvad man skal bruge, er nemt tilgængeligt.

Video anmeldelse af Devon Flex 260

Gode ting ved Devon Flex 260

 • Opbevaring under sofaen
 • Komfortabel madras
 • Lille og kompakt
 • Mindre version af Devon Flex 460
 • Fint design

Mere information om Devon Flex 260

Puderne på sofaen er designet således, at de får sovesofaen til at se let og enkel ud, så der bliver mere luft i rummet.

Derudover er siddefladerne lavet af man kalder Bonell (dun/fiberkugler), som gør den god at sidde i.

Dog er sofaen ikke helt så blød som nogle andre modeller og dermed ikke lige så lækkert at sove på, hvorfor man kan være nødt til at investere i en topmadras, hvis man ofte skal bruge sofaen som seng.

Det fede ved denne model, er så dens indbyggede chaiselong med opbevaringsrum, da det er muligt at skjule sengetøj når den ikke er i brug.

Sovesofaen har et liggeareal på 140 x 200 centimeter, som svarer til en større halvandenmandsseng.

Rune

Forbrugertest, Rune

Denne sovesofa er til dig, der er mere til et lidt mørkere møbel – eller til dig med småbørn, hvor en lys sofa er udelukket.

Derudover er den perfekt til opbevaring.

Sovesofaen har stadig det klassiske design, som nemt tilpasses ethvert hjem.

Derudover er den designet således, at man selv kan vælge, hvilken side man ønsker sin chaiselong i – så du kan justere den alt efter placering af sofaen i hjemmet.

Gode ting ved Rune chaiselong

 • Elegant design
 • PU skum og fiberfyld
 • Opbevaring under
 • Forholdsvis blød
 • Fylder ikke særligt meget

Mere information om Rune her

Modellen her vil passe perfekt ind i et børne hjem, på grund af dens mørke farve, som gør det nemmere at skjule fedtfingere.

Denne sovesofa er udstyret med et opbevaringsrum under chaiselongen, så det er muligt at opbevare dyner og puder, når det ikke er i brug, eller det kunne bruges til andre ting og sager man ikke mener skal være til syne i hjemmet.

Liggearealet på sovesofaen, er 140 x 195 centimeter og dermed lidt kortere og smallere end de fleste andre sovesofaer.

Det mest lemplige ved Rune sovesofaen, er dens opbevaringsrum, der er under dens indbyggede chaiselong. Dog er den, knapt så stor, og egner sig derfor ikke helt så godt til lange personer.

For at vedligeholde sofaen og forlænge dens levetid, kan man anvende tekstilrens, tekstilimprægnering eller anden plejemiddel, som er beregnet til stofsofaer.

Eaton

Forbrugertest, Eaton

Modellen her er perfekt til dig, som en gang imellem har brug for en gæsteseng. Eaton kan nemt og hurtigt laves om til en sovesofa, helt uden besvær.

Uventede gæster er med Eaton mere end velkommen.

Eaton sovesofaen er en større hjørnesofa, som nemt kan forvandles til en soveplads, ved at man fjerner de løstsiddende rygpuder.

Videoanmeldelse af Eaton

Gode ting ved Eaton sovesofa

 • Stilregn sovesofa
 • Chaiselong med i købet
 • Blød madras
 • Lille og manøvrerlig
 • Fint design

Mere information om Eaton her

Dog er der ikke plads til mere end én person med dens liggeareal på kun 80 x 200 centimeter.

Sofaens design er klassisk, dog lidt tungt med dens mørkegrå betræk og markante fylde. Den ville derfor passe godt ind i et stort lyst rum med højt til loftet, hvor den primært vil blive brugt som almindelig sofa. Sofaen har lækre, bløde puder, som gør den rar både at sidde og sove i.

Det er sofaens to meter lange chaiselong, der udgør sovearealet, som dermed svarer til værende en enkeltmandseng.

Den er supergod, hvis den kun en gang i mellem skal bruges som seng til en besøgende gæst. Dermed kan man hurtigt fjerne puderne og tage dynen frem fra opbevaringsrummet under chaiselongen.

Med Eaton sove, er masser af plads til sidende personer. Dog har man ikke mulighed for at slå den ud, som gør at den kun har et soveareal på 80 x 200 centimeter.

Clubber

Forbrugertest, Clubber

Clubber sovesofa er perfekt til dig, som ikke har så meget plads, men har behov en ekstra soveplads.

Denne sovesofa har et supersmukt design, der gør den lidt speciel med dens træarmlæn. Det klassiske, skandinaviske design tilpasses nemt enhver indretning.

Sovesofaen er nem at bruge, da du hurtigt kan slå den ud, så den er klar til brug med det samme.

Video anmeldelse af Clubber sovesofa

Gode ting ved Clubber

 • Blød madras
 • Stor
 • Moderne design
 • Dansk håndlavet madras
 • Madras lavet på posefjedre

Mere information om Clubber

Sovesofaen passer godt ind i mindre opholdsstuer grundet dens smalle liggeareal. Det er ofte, at sovesofaer ikke er så rare at sove i.

Derfor er Clubber en funktionel sofa, som er udstyret med en dansk håndsyet madras med posefjedre, der hjælper dig til at få en bedre nattesøvn.

Denne fine Clubber sovesofas bedste attribut, er uden tvivl dens design. Den fylder næsten ingen ting, men har alligevel liggemål på 115 x 210 centimeter.

Dog er den desværre ikke så stor, da den er en af de mindre sovesofaer.

Der er mulighed for at tilkøbe en chaiselong til denne sofa, så man kan udvide møblet yderligere.

Long Horn

Forbrugertest, Long horn

Denne model er perfekt til dig, som har brug for en komfortabel sovesofa i et lækkert design.

Med dens lyse farve passer den ind i ethvert hjem.

Flot sovesofa fra danske Innovation, som giver dig behagelig liggekomfort.

Der er installeret moderne Excess pocketfjedre i den håndsyede madras, som næsten giver samme komfort som en almindelig seng.

Video anmeldelse af Longhorn

Gode ting ved Long horn

 • Unikt design
 • Excess-pocketfjedre
 • Stor seng når udslået
 • Forholdsvis blød madras
 • Indbygget chaiselong

Innovation har lavet denne sovesofa med formålet om, at den skal fungere både som et loungemøbel og som en seng.

De har også lavet en stol, som passer til. Denne er også multifunktionel, da den både kan fungere som en stol og en chaiselong.

Det bedste ved Long Horn sovesofa er det flotte design af Per Weiss.

Den er nem at indrette i næsten hvilket som helst hjem. Dog er den uden armlæn, og egner sig derfor ikke helt som en flydesofa.

Hvis du skal bruge sovesofaen som seng, hver nat, anbefaler vi, at du investerer i en topmadras.

Med en topmadras vil du mindske slitage, og sovesofaen får længere levetid. Alt i alt er det en supergod sovesofa, som er yderst komfortabel.

Volante Hjørne Sovesofa

Forbrugertest, Volante

Denne sovesofa er til dig, som har brug for en dejlig stor flyder.

Den er til dig med masser af plads i hjemmet, stor familie eller ej, så skal man ikke bekymre sig om pladsen med Volante hjørne sovesofa.

Volante byder på hele to chaiselonger med opbevaringsrum, hvori man kan gemme dyner og puder, eller andet man ikke ønsker at have stående fremme.

Du kan købe volante hjørne sofa her.

Gode ting ved Volante

 • Bonell fjedreindlæg
 • Polyester betræk
 • Meget stor
 • Plads til mange
 • Hjørnesofa

Volante byder på hele to chaiselonger med opbevaringsrum, hvori man kan gemme dyner og puder, eller andet man ikke ønsker at have stående fremme.

Denne model har plads til alle familiemedlemmer, store som små.

Dog er den også meget mørk og meget stor, kan den hurtigt virke en smule vulgær, man skal derfor have nok plads og resten af rummet skal helst være lyst. Selve sofaen rummer hele 208 x 301.

Sovesofaen er udstyret med Bonell fjedreindlæg. For at optimere sofaens levetid, bør man pleje den med tekstilrens, som anbefalet.

Hvis du ofte skal bruge sofaen som seng, kan det være en god idé at investere i en topmadras for højere komfort.

Læs også: Test af de 11 bedste Elevationssenge

Værd at vide om sovesofaer

 • Sovesofaer er perfekt hvis man ofte har gæster, som skal overnatte. De har to funktioner, og er også mere stilede end en normal seng er.
  Dog skal man ikke sove for længe på en sovesofa. Hvis det er din intention at anvende den som seng, så vil vi anbefale at overveje dine muligheder.

Værd at overveje, når du køber en sovesofa

Det er vigtigt, at man ikke bare køber den første og bedste, når det kommer til møbler som sovesofaen. Den skal nemlig gerne indholde både god komfort og flot design. Vi hjælper dig på vej, og vi kommer med de bedste tips og ideer til, hvordan du finder den bedste sovesofa.

Hvis din sofa står i et køkken alrum, så kan det være interresant for dig at læse vores artikler om hvidevarer, måske finder du noget der falder lige i din smag. Her kan du blandt andet se vores test af opvaskemaskiner og vaskemaskiner!

Madrassens fjedre

En sovesofa skal både være god at sove og sidde i, hvilket man skal have in mente, når man er på udkig efter en ny. Blot fordi man sidder godt i sofaen, er dette ikke ensbetydende med, at man vil sove godt i den – og vi ved alle, hvor vigtig en god nattesøvn er.

Vores anbefaling til køb af sovesofa er derfor at gå efter en variant med pocketfjedre. Fordelen ved pocketfjedre er, at det er det, man bruger i almindelige senge, hvorfor det giver optimal komfort til en nattesøvn.

Sover du i sofaen, kan du med fordel benytte en elektrisk tandbørste før sengetid – de bedst testede kan findes her.

Dog er en sovesofa med pocketfjedre selvfølgelig dyrere. Man bør derfor gøre op med sig selv, om det vil være prisen værd i forhold til brugen af sofaen.

En sofa er en investering, som man højst sandsynligt har i sit hjem over en længere årrække, hvorfor det kan være en fordel at lægge lidt ekstra penge i købet for det bedst mulige møbel.

Din sovesofa skal passe ind

Hvis du går op i indretning af din bolig, er det vigtigt, at du vælger en sovesofa, der passer ind i dit hjem. Hvis du for eksempel bor småt, bør du vælge en af de lettere sofaer, som ikke fylder hele rummet. Den kan med fordel være lys, for ikke at tynge rummet.

Da man kan få rigtig mange forskellige modeller, anbefaler vi, at du lader dig inspirere fra magasiner, boligblogge med mere, hvor du kan sammenligne mulighederne for dit hjem med diverse indretningsmuligheder.

Sofaer er svære at gøre rent under, så du kan med fordel benytte en af vores testede robotstøvsugere derhjemme!

Prisgaranti kan betale sig

Det kan betale sig at lede lidt ekstra hos de forhandlere, der tilbyder prisgaranti på din sovesofa. Vælg derfor den rigtige forhandler, så du måske kan spare lidt penge, som du kan bruge på tilbehør til din sofa i stedet for at betale overpris.

Hvilke behov har du?

En sovesofa er en investering, som oftest skal være i dit hjem i mange år. Derfor er det vigtigt, at man ikke kun tænker nutidige behov ind i købet, men også fremtidige behov. Hvis du tænker på dét, kan det hjælpe dig til et bedre valg af sovesofa.

Det kan eventuelt gøre sig gældende i forbindelse med pladsen i sofaen, hvor der lige p.t. måske kun skal være plads til dig selv, men hvor der fremadrettet kan være behov for plads til to. Her kan man med fordel investere i en sovesofa, hvor der er plads til to, så man har haft fokus på fremtidige behov.

Hænger pris og kvalitet sammen?

Vi kan vist alle erklære os enige i, at vi gerne vil have mest for pengene. Derfor er det vigtigt, at man undersøger kvaliteten af sovesofaen grundigt, inden man tager et valg.

Hvis du er lige som os, så kan du også godt lide at høre musik når du går og rydder op i din stue. Det kan dog være en udfordring at støvsuge, når man har en irriterende headsetledning som hele tiden er i vejen. Klik her, for at læse vores artikel om de bedste bluetooth højtalere på markedet!

Vi har med vores samling af testresultater, givet dig et overblik over de bedste sovesofaer med chaiselong på markedet. Derfor håber vi, at du føler dig klar til at træffe et valg om en sofa, der vil passe bedst muligt til dig og dit hjem.

Læs også vores artikel om: Barstole: Find din ønskede barstol blandt de 15 bedste

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Vi samler alle tests for dig

forbruger-test.dk anmelder ikke selv produkterne.

Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

Top 10 bedste sovesofaer

 • Innovation Cassius Deluxe – Score 9.7
 • Innovation Supremax Deluxe – Score 9.7
 • Innovation Bragi – Score 9.6
 • Devon Flex 410 – Score 9.3
 • Devon Flex 210 – Score 8.9
 • Rune – Score 8.7
 • Eaton – Score 8.6
 • Clubber – Score 8.5
 • Long horn – Score 8.4
 • Volante Hjørne sovesofa – Score 8.2

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme