Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Test-oversigt: Her er de bedste 4 Chromebooks ifølge os

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Test-oversigt: Her er de bedste 4 Chromebooks ifølge os

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

En Chromebook er en computer, som velegner sig til alt fra skoleelever til voksne på arbejdet, og den kan købes fra mange forskellige mærker som Acer Chromebook eller HP Chromebook.

Chromebooks kører med Chrome operativsystem og har alt det bedste fra Google installeret i sig. De er kompatible med mange forskellige systemer, apps og intranettyper, og de er mere udbredte i erhvervs- og uddannelsessammenhænge. 

Det er nemt at finde et godt tilbud på Chromebooks, og vi har kigget på forskellige modeller i tests og anmeldelser og samlet dem i én oversigt, så du lettere får et overblik. 

Vores favorit chromebooks

Samsung Galaxy Chromebook Go
Lager
God bærbar løsning

Samsung Galaxy Chromebook Go

Gå til bedste pris
2.699 Kr. hos Proshop.dk
Læs mere
Lager
ASUS Chromebook Flip 14 CX3401
Lager
God chromebook til gaming

ASUS Chromebook Flip 14 CX3401

Gå til bedste pris
4.999 Kr. hos ASUS E-Shop
Læs mere
Lager
Lenovo IdeaPad Duet 5
Lager
Bedste alsidige chromebook

Lenovo IdeaPad Duet 5

Gå til bedste pris
3.790 Kr. hos Komplett.dk
Læs mere
Lager
Acer Chromebook CB514
Lager
Chromebook med den bedste ydeevne

Acer Chromebook CB514

Gå til bedste pris
2.277 Kr. hos Elgiganten
Læs mere
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Det skal du overveje, før du køber ny Chromebook:

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste Chromebooks i test-oversigten 2024:

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

God bærbar løsning test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Samsung Galaxy Chromebook Go - bærbar chromebook med gode tilslutningsmuligheder

 • 4.2 brugerbedømmelse på Amazon

Samsung Galaxy Chromebook Go tilbyder med sit letvægtsdesign en blanding af bærbarhed og funktionalitet. Det gør den til et godt valg for studerende, professionelle og hyppige rejsende, der har brug for forbindelse på farten.

Samsung Galaxy Chromebook Go
God bærbar løsning

Dagens bedste priser og tilbud på Samsung Galaxy Chromebook Go:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Wi-Fi 6 og LTE-forbindelse
 • Slank og let
 • God batteritid

Anmeldelse: Produktanalyse af Samsung Galaxy Chromebook Go

SPECIFIKATIONER

 • RAM: 4GB
 • Processor: Intel Celeron N5400; 4MB Cache L3; 1,1 GHz
 • Skærmstørrelse: 14"

Intel Celeron N5400-processor og forlænget batteritid
Chromebooken fra Samsung drives af en Intel Celeron-processor og er dygtig til at håndtere hverdagens opgaver uden at trække for meget strøm. Den imponerende batteritid på 12 timer er en fremtrædende egenskab ved modellen, der giver brugerne en god balance mellem ydeevne og strømeffektivitet, som er ideel til grundlæggende produktivitetsopgaver og hverdagsbrug. Sammenlignet med lignende produkter skiller Chromebook Go’s forlængede batteritid den ud, da den giver dig mulighed for at arbejde eller studere i længere tid på en enkel opladning.

Hold forbindelsen overalt med LTE-forbindelse
Chromebooken adskiller sig med sin LTE-forbindelse fra mange andre bærbare computere i samme prisklasse. LTE, eller Long-Term Evolution, er en standard for trådløs bredbåndskommunikation, der giver mulighed for højhastighedsdataoverførsel, så du kan holde forbindelsen, selv i områder uden Wi-Fi. Sammen med Wi-Fi 6 giver Chromebook Go dig både høj fleksibilitet og bekvemmelighed, hvilket sikrer problemfri forbindelse for dig, der ofte arbejder på farten eller i områder med dårlig Wi-Fi-forbindelse.

Letvægtsdesign med god holdbarhed
For Samsungs chromebook handler det ikke kun om elegant æstetik – det handler også om god modstandsdygtighed. Dens slanke og lette design suppleres nemlig af en konstruktion i høj kvalitet, som sikrer, at den kan modstå daglig brug. Den robuste konstruktion gør den konkurrencedygtig med andre laptops i samme prisklasse og gør den til et ideelt valg for dig, der sætter pris på bærbarhed og fleksibilitet uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hvad siger brugerne om Samsung Galaxy Chromebook Go?

Samsung Galaxy Chromebook Go er blevet mødt med stor ros fra brugerne. En Amazon-kunde udtrykte sin tilfredshed og skrev: “Denne Chromebook leverer imponerende ydeevne og giver fremragende værdi for pengene.” Brugerne er også generelt imponerede over Chromebookens lange batteritid, bærbare design, komfortable tastatur og responsive touchpad. Den overordnede konsensus blandt brugerne er, at chromebooken leverer enestående ydeevne, har en god skærm og tilbyder en brugervenlig oplevelse.

Mere om Samsung Galaxy Chromebook Go

SPECIFIKATIONER

 • RAM: 4GB
 • Processor: Intel Celeron N5400; 4MB Cache L3; 1,1 GHz
 • Skærmstørrelse: 14"

Redaktørens vurdering

Vi mener, at Samsung Galaxy Chromebook Go er en god mulighed for dig, der søger en bærbar og pålidelig laptop. Med en god batteritid kan du nemlig nyde langvarig brug uden hyppig opladning. Dens letvægtsdesign forbedrer desuden bærbarheden, uden at det går ud over holdbarheden. Sammen med LTE-forbindelsen kan Galaxy Go tages med overalt uden frygt for skader eller tab af netværksforbindelse.

Selvom ting som webkameraet muligvis ikke er af højeste kvalitet, mener vi, at enhedens lavere ydeevne er et godt kompromis for dens praktiske bærbarhed og andre nyttige funktioner. Alt i alt, synes vi, at chromebooken besidder en lang række vigtige og brugbare funktioner, hvilket gør den til et godt valg for dig, der har brug for en alsidig og pålidelig laptop.

Fordele og ulemper ved Samsung Galaxy Chromebook Go

Fordele

 • Let og bærbar
 • Meget anstændig batteritid
 • Holdbart, robust design
 • LTE-forbindelse
 • Komfortabelt tastatur

Ulemper

 • Ikke et særlig godt webcam
 • Ydeevne ofres for vægt og batteri
God chromebook til gaming test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

ASUS Chromebook Flip 14 CX3401 - cloudgamerens chromebook med fremragende skærm

 • 8/10 bedømmelse på androidauthority.com

ASUS Chromebook Flip 14 CX3401 med 12. generations Intel Core i5-CPU leverer en jævn og responsiv computeroplevelse, der er god til casual gamere og cloud-gamere. Med sin kraftfulde ydeevne imødekommer Chromebooken gaming-entusiasters behov og giver problemfrit gameplay og effektive multitasking-funktioner i én bærbar pakke.

ASUS Chromebook Flip 14 CX3401
God chromebook til gaming

Dagens bedste priser og tilbud på ASUS Chromebook Flip 14 CX3401:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 12. generation, Intel Core i5 CPU
 • Stor skærmopløsning med 16:10 billedformat
 • 2-i-1 konvertibelt design

Anmeldelse: Produktanalyse af ASUS Chromebook Flip 14 CX3401

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i5; 12MB Intel Smart Cahce; 3,3 GHz
 • RAM: 16 GB
 • Skærmstørrelse: 14"

Overlegen ydeevne med high-end processorenhed
Chromebooken fra ASUS brillerer med sin ydeevne, takket være dens Intel Core i5 CPU. Denne form for processorkraft er sjælden blandt Chromebooks, og du kan forvente problemfri multitasking, hurtigere indlæsning af programmer og effektiv håndtering af krævende opgaver. Sammenlignet med konkurrerende produkter med lavere processorer, giver Intel Core i5 CPU’en en responsiv og hurtig brugeroplevelse. Det er ikke i nærheden af, hvad gaming-pc’er og laptops tilbyder, men det er mere end nok til casual- og cloud-gamere.

Alsidigt design og smuk æstetik
Chromebooken skiller sig ud med sit 2-i-1-design og pæne æstetik. Det konvertible design skifter problemfrit mellem laptop- og tablet-tilstand, så den passer til forskellige opgaver og præferencer. Derudover vil dens elegante udseende med et clean, hvidt design få den til at passe lige ind i et kontorlokale, mens dens orange toner fremkalder den karakteristiske gamer-æstetik.

God opløsning til visuelle effekter
ASUS Chromebook har en stor skærmopløsning og et billedformat på 16:10, hvilket giver en visuelt fordybende oplevelse med langt mere skærmareal end de fleste produkter af sin slags. Funktionen giver mulighed for højere produktivitet, især når du arbejder med dokumenter, regneark eller kreative opgaver, der kræver mere plads. Sammenlignet med konkurrerende produkter med standard 16:9-skærme giver 16:10-billedformatet ekstra plads på det lodrette led, hvilket reducerer behovet for overdreven scrolling og forbedrer den samlede visningsoplevelse.

Mere om ASUS Chromebook Flip 14 CX3401

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core i5; 12MB Intel Smart Cahce; 3,3 GHz
 • RAM: 16 GB
 • Skærmstørrelse: 14"

Redaktionens vurdering

Vores konklusion er, at ASUS Chromebook Flip 14 CX3401 er en alsidig og højtydende løsning til dig, der søger en pålidelig Chromebook. Dens fremragende driftsydelse og gode opløsning gør den velegnet til casual gamere og dem, der nyder cloud gaming. De mange porte giver desuden mulighed for forskellige slags spilopsætninger, og 2-i-1-flipdesignet giver en høj grad af fleksibilitet.

Selvom den er lidt større og tungere end andre chromebooks på markedet, er det, hvad man kan forvente af en maskine med masser af hardware, og det samme kan siges om dens batteritid. Ikke desto mindre, mener vi, at ASUS CX34 er et overbevisende valg, der tilbyder fremragende ydeevne, en visuelt tiltalende skærm, alsidige tilslutningsmuligheder og et brugervenligt design til både almindelige brugere og casual gamere.

Fordele og ulemper ved ASUS Chromebook Flip 14 CX3401

Fordele

 • Høj ydeevne
 • 1920 x 1200 opløsning, 144Hz opdateringshastighed
 • Godt med porte, inklusive 2.1 HDMI til 4K-skærme
 • Flip-design, bærbar computer eller tablet
 • Imponerende lyd

Ulemper

 • Større og tungere end de fleste Chromebooks
 • Batteritiden kunne være længere
Bedste alsidige chromebook test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Lenovo IdeaPad Duet 5 - 2 i 1 chromebook

 • 4,5/5 på Techradar.com
 • 4/5 på Pcmag.com
 • 4,5/5 på T3.com
 • 4,3/5 på Amazon.com

Lenovo Duet 5 er en 2-i-1-enhed, der tilbyder fleksibiliteten fra en tablet og produktiviteten ved en bærbar computer, hvilket gør den til et godt valg for dig, der har brug for en enhed, der kan tilpasse sig dine specifikke behov. Med sit aftagelige tastatur og integrerede kickstand er Lenovo Duet 5 en både alsidig og kraftfuld mulighed for alle, der har brug for en enhed, der kan håndtere en række forskellige opgaver.

Lenovo IdeaPad Duet 5
Bedste alsidige chromebook

Dagens bedste priser og tilbud på Lenovo IdeaPad Duet 5:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • OLED-skærm
 • Qualcomm Snapdragon-processor
 • 2-i-1 enhed

Anmeldelse: Produktanalyse af Lenovo IdeaPad Duet 5

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Qualcomm Snapdragon; 8-core; 2,55 GHz
 • RAM: 4 GB
 • Skærmstørrelse: 13,3"
 • Skærmopløsning: 1920x1020
 • SSD: 64 GB

God processor og batteritid

I modsætning til den ældre version med Mediatek Helio-processor har versionen her en Qualcomm Snapdragon-processor, der muliggør op til 10% mere ydelse. Takket være det indbyggede Snapdragon X15 4G LTE-modem kører laptoppen problemfrit og skifter automatisk mellem Wi-Fi- og mobilnetværk, så du kan være sikker på at holde dig forbundet, uanset hvor du er. Processorens lave strømforbrug betyder desuden, at den har en imponerende batteritid på op til 15 timer, hvilket er en del længere end den tidligere version af Ideapad Duet.

High-end skærm

Sammenlignet med sin forgængers 11 tommer skærm, har Lenovo Duet 5 en større 13 tommer skærm. Den er derudover blevet opgraderet fra en almindelig LCD-skærm til OLED, hvilket er den samme teknologi, der findes på smartphones og andre high-end computere. OLED-teknologien er med til at forhindre baggrundslys i at trænge igennem bag mørke pixels, hvilket giver en stærk kontrast (firmaet vurderer den til 100.000:1), mens hvide baggrunde bliver mere levende.

Praktisk og multifunktionel enhed

I laptop-tilstand kan Duet 5 fra Lenovo bruges til praktiske opgaver som opgaveskrivning, e-mail og surfing på nettet. Enheden leveres med et aftageligt tastatur, der kan fastgøres magnetisk i bunden af skærmen, så du har mulighed for nemlig at skrive og navigere på chromebooken. I tablet-tilstand kan den desuden bruges til underholdning, f.eks. hvis du vil se film, game eller læse e-bøger. Den kommer også med en kickstand, som du kan flytte rundt på, hvilket gør det nemt at finde den perfekte synsvinkel i både laptop- og tablet-tilstand.

Hvad siger brugerne og eksperterne om Lenovo Duet 5?

Mere end 300 brugere på Amazon har givet den en samlet score på 4,3 ud af 5. De er tilfredse med dens skærm, brugervenlighed og alsidighed, og nogle af kommentarerne lyder: “Perfekt Chromebook Tablet Combo”, “God værdi alt i én pad med tastatur. Fremragende skærm. Opsætningen tager få minutter, og så er du klar til at gå i gang”.

Eksperterne er desuden særligt tilfredse med ydeevnen. T3.com kan godt lide skærmen og batteritiden og skriver: “Lenovo Duet 5 er en fremragende Chromebook med en meget lang batteritid og en fantastisk skærm”. Pcmag.com er glade for enhedens skærm og pris: “En 13,3-tommers OLED-touchskærm gør Lenovos anden, større version af Chromebook Duet til en overraskende god aftagelig 2-i-1-enhed til pengene.” Eksperterne på Techradar.com er også tilfredse med skærmen og siger: “Selvom det ikke er den mest kraftfulde Chromebook på markedet, har Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook stadig en masse at byde på sammen med en fremragende batteritid, en smuk skærm og en ny form, der er forbedret i forhold til sidste års model.”

Mere om Lenovo IdeaPad Duet 5

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Qualcomm Snapdragon; 8-core; 2,55 GHz
 • RAM: 4 GB
 • Skærmstørrelse: 13,3"
 • Skærmopløsning: 1920x1020
 • SSD: 64 GB

ForbrugerTest's vurdering

Lenovo Duet 5 chromebook tilbyder en række nyttige funktioner til både arbejde og underholdning. Dens Qualcomm Snapdragon-processor og 4 GB RAM giver rigelig ydelse til daglig brug, mens dens 15 timers batteritid sikrer, at den kan bruges i længere perioder uden at skulle oplades. Muligheden for at konvertere fra laptop til tablet gør den desuden velegnet til dig, der har brug for to enheder i én. Selvom den ikke har et stik til høretelefoner, kan du altid bruge Bluetooth-hovedtelefoner i stedet for ledning. Med de funktioner, som enheden tilbyder, synes vi, at det er en chromebook, der er værd at investere i.

Fordele og ulemper ved Lenovo IdeaPad Duet 5

Fordele

 • Lang batteritid
 • Kameraer af høj kvalitet foran og bagpå
 • 13 tommer skærm
 • Octa-core processor

Ulemper

 • Intet stik til hovedtelefoner
Chromebook med den bedste ydeevne test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Acer Chromebook CB514 - en chromebook med topresultater

 • 5/5 på Expertreviews.com
 • 8/10 på Cnet.com
 • 4/5 på Pcmag.com
 • 4/5 på Trustedreviews.com
 • 4/5 på Amazon.com

Acer Chromebook 514 har en Intel Core i3-processor og er god til dig, der har brug for en højtydende maskine til at håndtere krævende opgaver som at køre kompleks software eller multitasking. Enheden leverer en jævn og responsiv oplevelse, hvilket gør den velegnet til både professionelle og studerende.

Acer Chromebook CB514
Chromebook med den bedste ydeevne

Dagens bedste priser og tilbud på Acer Chromebook CB514:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 8 GB RAM
 • Intel Core i3-processor
 • Fingeraftrykslæser

Anmeldelse: Produktanalyse af Acer Chromebook 514

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core, 2-Core; 3,0 GHz
 • RAM: 8 GB
 • Skærmstørrelse: 14"
 • Skærmopløsning: 1920x1020

Høj ydeevne

Chromebook 514 præsterer godt i forhold til andre Chrome-baserede laptops takket være dens Intel Core i3-processor, der gør den i stand til at håndtere flere opgaver samtidigt. Processoren er nemlig bygget på Intels 10nm SuperFin procesteknologi, som sikrer effektivitet og mindre strømforbrug end tidligere generationer. Processoren har en basis clockhastighed på 3,0 GHz og kan turbo boostes op til 4,1 GHz, hvilket giver endnu bedre performance til de mere krævende opgaver. På både Geekbench og GFXBench udkonkurrerer Chromebook 514 andre enheder med Intels Celeron- eller Pentium-chips samt MediaTeks processorer, og hvad angår batteritid, kan den køre i op til 18 timer på én opladning.

SSD + microSD-slot

Chromebooken leveres med en 128 GB SSD, hvilket er nok til at gemme en del filer, herunder dokumenter, fotos og videoer. SSD’er er hurtigere og mere pålidelige end traditionelle harddiske (HDD’er), fordi de ikke har nogen bevægelige dele. Det betyder, at data kan tilgås hurtigere og mere effektivt, og at det desuden går hurtigere, når enheden skal tændes og slukkes. Derudover har modellen et microSD-kort, som giver dig mulighed for at udvide lagerkapaciteten yderligere. Det er især nyttigt for dig, der har brug for at gemme store filer, f.eks. videoer eller billeder i høj opløsning.

Fingeraftryk og flere porte

Acer Chromebook 514 har en indbygget fingeraftrykslæser, der gør det muligt at logge sikkert og bekvemt ind på din enhed. Den er placeret på enhedens tænd/sluk-knap, hvilket gør den let tilgængelig og nem at bruge. Udover deres bekvemmelighed, er fingeraftrykslæsere desuden en mere sikker og praktisk metode til autentificering end traditionelle adgangskoder eller pinkoder. Læseren tager et billede i høj opløsning af dit fingeraftryk og bruger komplekse algoritmer til at verificere din identitet. Foruden dens fingeraftrykslæser, har enheden også en anden funktion, der er værd at nævne, nemlig dens porte. Den har to USB-C-porte, der kan bruges til at oplade din bærbare computer og din telefon/tablet, en USB-A-port til brug med ældre enheder, en HDMI-port til tilslutning til tv eller skærm og et lydstik til dit headset.

Hvad siger brugerne og eksperterne om Acer Chromebook 514?

Brugerne på Amazon er glade for enhedens lagerkapacitet, holdbare batteri og ydeevne, hvor den får en score på 4 ud af 5. Nogle af kommentarerne lyder: “Mere end nok strøm” og “Stærk ydeevne med en fantastisk batterilevetid”.

Eksperterne er også tilfredse med Acer Chromebook CB514. Den får en score på 5 ud af 5 fra Expertreviews.com, som udtaler: “Det, der gør den nyeste Acer Chromebook CB514-1W så interessant, er, at den får dig meget tæt på premium-oplevelsen uden at ofre overkommelige priser”. Fra Cnet.com får den en score på 8 ud af 10: “Med forbløffende batterilevetid og pålidelig hverdagsydelse er 514 let at anbefale”. Trustedreviews.com giver den en score på 4 ud af 5 og skriver: “514 er en ganske hurtig enhed til letvægtscomputere med en 11. generations dual core Pentium Gold”. Også Pcmag.com er tilfredse med dens ydeevne og skriver: “Acers Core i3-baserede opdatering af Chromebook 514 blander luksus med robust ydeevne og funktioner, og topper det med en fantastisk batterilevetid.”

Mere om Acer Chromebook CB514

SPECIFIKATIONER

 • Processor: Intel Core, 2-Core; 3,0 GHz
 • RAM: 8 GB
 • Skærmstørrelse: 14"
 • Skærmopløsning: 1920x1020

ForbrugerTest's vurdering

Acer Chromebook 514 er et godt valg for dig, der sætter pris på ydeevne og bærbarhed. Enhedens Intel Core i3-processor og 8 GB RAM giver kraftfuld og effektiv ydeevne, mens den indbyggede fingeraftrykslæser tilføjer et ekstra lag af sikkerhed. Det lette og slanke design gør den dertil nem at bære rundt på, mens den lange batteritid sikrer, at du kan arbejde på farten uden afbrydelser. Selvom prisen er højere ift. andre Chromebook-modeller, gør de avancerede funktioner og ydeevnen det til en god investering for dig, der har brug for en enhed af høj kvalitet til både arbejde eller privat brug.

Fordele og ulemper ved Acer Chromebook CB514

Fordele

 • Flere porte (USB-C, USB-A, HDMI, lydstik til headset)
 • Fuld HD-skærm
 • SSD-lagring 128 GB
 • MicroSD-slot

Ulemper

 • En smule dyr

Hvad skal du overveje, før du køber chromebooks

 • Hvad skal du bruge din Chromebook til? Der findes mange forskellige modeller, og de varierer en smule i operativsystem og RAM.
 • Hvor meget RAM har du brug for? RAM er et andet ord for hukommelse, og det er nødvendigt for en velfungerende bærbar computer.
 • Skal du transportere din Chromebook meget? Hvis du skal have din Chromebook op og ned af tasken flere gange om dagen, er det godt at sikre sig en stabilt bygget computer – eventuelt i titanium eller andet stærk metal.
 • Hvor høj opløsning har du brug for? Hvis du skal se mange film, redigere noget eller spille spil, så er en høj opløsning en god ting at have med. Skal din Chromebook bruges til arbejde, er det måske knapt så nødvendigt.

arrow-more

Det skal du se efter, når du vælger en Chromebook

Chromebooks er en form for bærbare computere, og der findes mange forskellige modeller. Der er ikke én specifik ting, du skal se efter, når du skal have en Chromebook, men derimod en række personlige præferencer, som er gode at holde i mente.

  • Hvad du skal bruge din Chromebook til. Er det til skolebrug? Arbejdsbrug? Skal du streame og se film på den, eller er den til at game på? Når du ved dét, kan du begynde at lede efter modeller, der matcher dine kriterier.
  • Det kan være, du har ønsker til design, størrelse og vægt, hvis du skal bære meget rundt på den. Hvis du skal game, se film eller skrive meget, så er det muligvis skærmens billedkvalitet og størrelse, du går op i.
  • Det er værd at lægge mærke til, om computeren kan foldes om til en tablet. Det er ikke alle bærbar computere, der kan det, men skal du bruge den som et tegnebræt, er det en fordelagtig funktion.
  • Når du kigger efter en Chromebook, så skal du vide, om du er afhængig af en bestemt type software. Det kan være noget, du skal bruge i forbindelse med skole eller arbejde, eller noget, du bruger privat. Hvis din nye computer ikke er kompatibel med en nødvendig software, er den ubrugelig.
  • Sidst er der lagerpladsen og processorkraften. Hvis du skal have mange filer liggende, eller hvis du har behov for at køre mange programmer på én gang, så skal din computer kunne følge med.

  Kilder: PCWorldCNet.comTechradar.com og PCMag.com

  Er der forskel på Chromebooks og bærbare computere?

  Der er en lille forskel på Chromebooks og andre bærbare computere. Den primære forskel er, at Chromebooks er drevet af Googles Chrome OS, som er et simpelt og optimeret operativsystem. Foruden dét er det faktum, at Chromebooks kan være meget billigere end andre bærbare computere.

  Chromebooks produceres af flere forskellige firmaer, og der findes mange forskellige modeller. Du kan få Chromebooks beregnede til lang tids arbejde eller Chromebooks til gaming. Én af de store forskelle er, at de ofte kommer med flipfunktion, så du kan konvertere dem til tablet.

  Af udseende er der sjældent den helt store forskel på bærbare computere og Chromebooks, og den primære forskel på Chromebooks og bærbare computere ligger i det indre.

  En Chromebook har ikke altid lige så meget kraft bag sig som en bærbar computer med et eksternt batteri. Chrome OS er letvægt og har ikke behov for en kraftfuld chip, men det betyder også, at den har en lavere performance.

  Det vil sige, at der er forskel på Chromebooks og bærbare computere, men den er ikke så stor, at en almindelig forbruger ville bemærke det. En Chromebook er et godt og billigere alternativ til en almindelig bærbar computer, og er især velegnet til studerende eller folk på budget.

  Kilder: PCWorldCNet.comTechradar.com og PCMag.com

  Fordele og ulemper ved Chromebooks

  Der er fordele og ulemper ved at bruge en Chromebook, ligesom der er det med alle andre ting. En af de mest åbenlyse ting ved en Chromebook er, at de er billigere. Det er nemmere for studerende og folk på budget at få en god computer med en Chromebook, fordi modellen er bygget med det nødvendige. Computeren er ikke beregnet til at køre en masse forskellige programmer, men fungerer helt fint til dagligdagsbrug.

  Chromebooks er desuden stabile og hurtige computere. Chrome OS, som er operativsystemet i en Chromebook, er pålideligt og designet til at fungere så optimalt som muligt. Chromebooks har en længere batterilevetid, og så er de ofte virusbeskyttede og utrolig lette, både at operere og fysisk at bære.

  Sidst er der den praktiske funktion, at Chromebooks udgangspunkt er opbevaring i skyen. Den sørger for at gemme dine filer et sikkert sted, så skulle du miste din computer eller komme til at ødelægge den, er alle dine gemte ting sikre. Chromebooks kræver WiFi for at forbinde til skyen, og derfor kan det være svært at redigere filer, når der ikke er nogen internetforbindelse.

  I tilfælde af, at du mangler lagerplads på din Chromebook kan det klares med hjælp fra en ekstern harddisk.

  Kilder: Groovy Post og Honest Pros and Cons

  Beskrivelse af kilder og tests

  OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

  Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

  Ekspert- og testkilder

  Techradar.com

  TechRadar.com er en populær hjemmeside med teknologinyheder og anmeldelser, der dækker den seneste udvikling inden for teknologiens verden.

  Når TechRadar-teamet tester en ny enhed, begynder de typisk med en detaljeret undersøgelse af enhedens design, byggekvalitet og brugergrænseflade. De evaluerer også enhedens ydeevne, herunder dens hastighed, batterilevetid og overordnede funktionalitet.

  Se testen.

  Se anmeldelsen af Lenovo IdeaPad Duet 5.

  Cnet.com

  CNET.com er en hjemmeside, der dækker en bred vifte af emner, herunder forbrugerteknologi, software, apps, spil, videnskab og de seneste innovationer inden for kunstig intelligens, robotteknologi og andre nye teknologier.

  To trin udgør anmeldelsesprocessen for bærbare computere, stationære computere, tablets og andre computerlignende enheder: Test af ydeevne under kontrollerede forhold i CNET Labs og omfattende praktisk brug af ekspertanmeldere. Det indebærer en vurdering af enhedens funktioner, ergonomi og æstetik.

  Se anmeldelsen af HP Chromebook x2 11.

  Se anmeldelsen af Acer Chromebook CB514.

  Anmeldelsen blev sidst opdateret den 16/1/2022

  Pcworld.com

  PCWorld.com er en velkendt hjemmeside, der leverer nyheder, anmeldelser og råd for at hjælpe brugerne med at træffe informerede beslutninger om teknologiprodukter.

  PCWorld.com’s testproces af bærbare computere involverer en række tests, der er designet til at evaluere ydeevnen, batterilevetiden, skærmkvaliteten, byggekvaliteten og den overordnede brugeroplevelse af hver enkel bærbar computer.

  Se anmeldelsen af HP Chromebook x2 11.

  Se anmeldelsen af Acer Chromebook CB514.

  Expertreviews.co.uk

  Expertreviews.co.uk er en højt respekteret kilde til anmeldelser og rådgivning om teknologiprodukter, der tilbyder både uafhængige ekspertanalyser og brugererfaringer, som hjælper med at træffe informerede købsbeslutninger.

  Se en gennemgang af HP Chromebook x2 11.

  Se anmeldelsen af Acer Chromebook CB514.

  Trustedreviews.com

  TrustedReviews.com er en omfattende kilde til anmeldelser af teknologiprodukter, nyheder og rådgivning. De leverer upartiske ekspertanalyser og brugerfeedback for at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger om de nyeste teknologigadgets, software og tjenester.

  Se en anmeldelse af Acer Chromebook CB514.

  Du kan læse anmeldelsen af Acer Chromebook 314 her

  Pcmag.com

  PCMag.com er en pålidelig kilde til anmeldelser af teknologiprodukter, nyheder og rådgivning. De har et team af ekspertanmeldere, der grundigt tester bærbare modeller for at give læserne detaljerede analyser og upartiske vurderinger af ydeevne, design, brugervenlighed og meget mere.

  Se anmeldelsen af Lenovo IdeaPad Duet 5.

  Se anmeldelsen af Acer Chromebook CB514.

  T3.com

  T3 er et teknologi- og livsstilsmagasin, der leverer gadgetanmeldelser, nyheder, råd og meget mere. Deres ekspertanmeldere udsætter laptops for strenge tests for at evaluere deres ydeevne, design, batterilevetid og andre funktioner. De udfører også test i den virkelige verden for at give læserne en præcis vurdering af, hvor godt laptoppen fungerer i hverdagsscenarier.

  Se anmeldelsen af Lenovo IdeaPad Duet 5.

  Laptopmag.com

  Laptop Mag startede i 1991 og er dedikeret til at hjælpe forbrugere med at finde de bedste bærbare computere.

  Laptopmag.com har anmeldt Asus Chromebook Flip C434. Siden har også anmeldt Acer Chromebook Spin 713.

  Anmeldelsen er fra den: 7. november 2019
  Du kan se anmeldelsen af Asus Chromebook Flip C434 her

  Anmeldelsen er fra den: 17. august 2020
  Du kan se anmeldelsen af Acer Chromebook Spin 713 her

  Expertreviews.co.uk

  Expertreviews er et britisk forbrugermagasin, der har fokus på især teknologi. Kvalitet af anmeldelser og tests er i fokus, og hos Expertreviews er det gode råd, der står i forreste række.

  Expertreviews har anmeldt Asus Chromebook Flip C434, Acer Chromebook Spin 713 til 5/5 stjerner.

  Anmeldelsen er fra den: 3. december 2020
  Du kan se anmeldelsen af Asus Chromebook Flip C434 her

  Anmeldelsen er fra den: 5. juli 2021
  Du kan se anmeldelsen af Acer Chromebook Spin 713 her

  PCMag

  PCMag er et firma besat af kultur og teknologi, og derfor er deres hovedmål at oplyse om innovative opfindelser og ting, der kan gøre hverdagen lettere.

  PCMag har anmeldt Acer Chromebook Spin 713, Asus Chromebook C523 og Acer Chromebook 714.

  Anmeldelsen er fra den: 24. august 2020
  Du kan se anmeldelsen af Acer Chromebook Spin 713 her

  Anmeldelsen er fra den: 8. februar 2019
  Du kan se anmeldelsen af Asus Chromebook C523 her

  Anmeldelsen er fra den: 18. september 2019
  Du kan se anmeldelsen af Acer Chromebook 714 her

  Techradar

  Storbritanniens førende forbrugermagasin er Techradar, der har speciale i teknologiske nyheder og anmeldelser af samme.

  Techradar har anmeldt Lenovo IdeaPad Flex 5 82B80027MX.

  Anmeldelsen er fra den: 17. juli 2020
  Du kan se anmeldelsen her

  Du kan læse anmeldelsen af Acer Chromebook 314 her.

  androidauthority.com

  Android Authority er en del af Authority Media, som er dedikeret til forbrugerelektronik og digitale tjenester. Ud over deres ekspertise inden for mobilteknologi har de udvidet deres dækning til at omfatte alt fra robotstøvsugere til streamingtjenester og innovationer inden for kunstig intelligens. “Ingeniører, enhedsanmeldere, erfarne journalister og videografer på vores team arbejder alle sammen for at levere brancheførende rapportering til tech-interesserede læsere,” skriver de på deres hjemmeside.

  Du kan læse anmeldelsen af ASUS Chromebook Flip 14 CX301 her.

  Chip.de

  Chip.de er Tysklands største forbrugerportal og har været i gang siden 1996. Siden er selvstændig og har til formål at vejlede og informere om de seneste nyheder indenfor en lang række forskellige produkter.

  Chip.de har lavet en sammenligningstest over de bedste Chromebooks i 2021, hvoriblandt man kan finde Lenovo IdeaPad Duet Chromebook 128.

  Listen er fra den: 19. februar 2021
  Du kan se listen her

  Techadvisor.com

  Tech Advisor er et magasin, der fokuserer på computere og mobiltelefoner. Der anmeldes dog også huslige apparater og diverse sikkerhedsinstallationer, og i dag er siden eget af IDG.

  Techadvisor har anmeldt Lenovo IdeaPad Duet Chromebook 128.

  Anmeldelsen er opdateret den: 14. december 2020
  Du kan se anmeldelsen her

  Notebookcheck.com

  Notebookcheck.com er en underside af NotebookCheck.net, som er en uafhængig side, der specialiserer sig i notesformat ved tablets, computere og smartphones.

  Notebookcheck.com har anmeldt Lenovo IdeaPad Flex 5 82B80027MX.

  Anmeldelsen er opdateret den: 5. juni 2021
  Du kan se anmeldelsen her

  Cnet.com

  Onlinemagasinet Cnet fokuserer på forskellige former for teknologi, videnskab og kultur.

  Cnet har anmeldt Acer Chromebook 714.

  Anmeldelsen er opdateret den: 22. november 2019
  Du kan se anmeldelsen her

  Kundeanmeldelser

  Amazon

  Amazon er en multinational teknologivirksomhed, der er kendt for sin online shoppingplatform. Amazon blev grundlagt i 1994 af Jeff Bezos og er vokset til at blive en af verdens største detailhandlere med en tilstedeværelse i over 200 lande. Ud over sin online markedsplads har Amazon også udvidet til forskellige andre områder, herunder cloud computing, digital streaming og kunstig intelligens. En anden vigtig funktion hos Amazon er deres brugeranmeldelsessystem, som giver kunderne mulighed for at give feedback og bedømme de produkter, de har købt. Systemet giver værdifuld information til andre potentielle købere og hjælper dem med at træffe informerede købsbeslutninger. Anmeldelser kan også sorteres efter forskellige kategorier, såsom mest nyttige eller seneste, for at hjælpe kunderne med at finde den mest relevante feedback.

  Du kan læse anmeldelserne af Acer Chromebook 314 her.

  Du kan læse anmeldelser af Samsung Galaxy Chromebook Go her.

  Se brugeranmeldelser af Acer Chromebook CB514.

  Se brugeranmeldelser af Lenovo IdeaPad Duet 5.

  Du kan se anmeldelserne af ASUS Chromebook Flip C434 her

  Du kan se anmeldelserne af ASUS Chromebook C523 her

  Du kan se anmeldelserne af Acer Chromebook 714 her

  FAQ

  Hvilken Chromebook er bedst?
  Hvilken Chromebook der er den bedste, afhænger af dine behov. Acer Chromebook Spin 713 er udvalgt som vores premiumvalg, men samtidig vi har udvalgt Asus Chromebook C523 som værende bedst for studerende.
  Er en Chromebook god?
  Ligesom det gør sig gældende med meget andet teknik, afhænger svaret af, hvad du skal bruge din Chromebook til. En Chromebook er et udmærket bud på en god og stabil bærbar, som du kan få masser af glæde af.
  Hvordan virker en Chromebook?
  En Chromebook virker som andre bærbare computere, men kører med Chrome OS, som har lagerplads i skyen, så dine dokumenter og projekter dermed ikke går tabt.
  Hvad koster en Chromebook?
  Prisen på en Chromebook varierer meget alt efter mærke, model, RAM, opløsning og andre detaljer. Chromebooks er dog generelt billigere, og derfor kan du let få en god Chromebook til et par tusind kroner.
  Hvor mange tommer er en Chromebook?
  Antallet af tommer på en Chromebook varierer efter modellen og mærket.
  Hvad er fordelene ved en Chromebook?
  Chromebook er kendt for lang batterilevetid og en fornuftig pris. Desuden gemmer en Chromebook dine ting i skyen, så de ikke går tabt, hvis der sker noget med din computer.
  Kan man spille på en Chromebook?
  Du kan godt spille på en Chromebook, men kvaliteten afhænger af modellen. Du kan dog få Chromebooks specifikt til gaming.

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme