Eksperttest af mekaniske tastaturer – her er 8 modeller, du bør overveje

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.09.2021
mechanical keyboard
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der er mange grunde til, at du bør kigge efter et mekanisk tastatur. De bruger nemlig ikke plastikmembraner, men har i stedet nogle helt specielle switches til tasterne. 

Det betyder, at tastaturet reagerer utrolig hurtigt på dine tryk og kan følge med selv de hurtigste hænder på tasterne. Det gør både skrivearbejde og gaming meget lettere. Et mekanisk tastatur kan altså bruges både som gaming tastatur og på arbejdspladsen.

Vi har kigget på en række tests og samlet de 8 tastaturer, eksperterne og brugerne roser mest. Du får en beskrivelse af hver eneste model og bliver samtidig klogere på hvilket tastatur, der passer bedst til dine behov. 

Det skal du overveje, før du køber nyt mekanisk tastatur:

 • Skal du bruge et mekanisk gaming tastatur, eller bare et mekanisk tastatur? Det er ikke en kæmpe forskel, men skal du bruge det til gaming, kan du med fordel lede efter et tastatur, der er beregnet til at blive behandlet lidt hårdere.
 • Hvad har du helt reelt brug for? Det er ikke sikkert, du har behov for vores topvalg af mekanisk tastatur bedst i test. Måske kan en billigere model håndtere det job, du har til den, lige så godt? Overvej hvor intensivt, du vil få tastaturet brugt til hverdag og vælg kvalitet derefter.
 • Hvad har du før haft? Hvad synes du fungerede, og hvad vil du gerne have forbedret? Mekaniske tastaturer er anderledes at benytte, så det kan kræve lidt tilvænning.
mechanical keyboard

forbruger-test.dk

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed – Testvinder

 

Introduktion

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX SpeedCorsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed er et mekanisk gaming tastatur i verdensklasse. Tastaturet er designet

med nordiske brugere i mente og er RGB bagbelyst i masser af farver. Enheden skal forbindes via kabel, hvilket kan være en smule træls – til gengæld

sørger det for, at du aldrig skal bekymre dig over dårlig forbindelse eller drænende batteri.

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed er blevet valgt som redaktørens valg hos både PCmag, Toms Guide og Gamesradar. På Amazon har den fået en gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5 stjerner med over 1.500 globale anmeldelser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed

Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed er lavet med en aluminiumkonstruktion og er baggrundsbelyst med

16.8 mio. farver. Der er mulighed for USB-tilslutning, så du aldrig skal bøvle med Bluetooth eller dårlig forbindelse.

Der er indbygget et volumenhjul i tastaturet og knapper til diverse lydindstillinger, så du aldrig skal ud af spillet eller fjerne hænderne fra tastaturet for at justere lyden.

De programmerbare taster gør det nemt for dig at bruge Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed, der er den nyeste udgave af producenten Corsairs serie, K95.

Fordele

 • Fantastisk flot RGB lys
 • Elgato streaming funktionalitet
 • Komfortabel til håndleddet
 • Glatte knapper
Ulemper

 • I den dyre ende af prisskalaen

Yderligere detaljer

 • Genvejstaster til afspil/pause, stop, foregående nummer, næste nummer og Windows-nøgletast

 

 


Steel Series Apex 7 TKL – Bedst til prisen

 

Steel Series Apex 7 TKL

Introduktion

Steel Series Apex 7 TKL er en imponerende kombination mellem en stærk ydeevne og et flot og lækkert design. I det integrerede kommandocenter kan du styre næsten alle funktionerne i tastaturet – det gælder både macro’er, sangskift, lys og lydstyrke, men du kan også se in-game statistiker og Discord beskeder. Det er også muligt for din at få din skærm til at vise dine helt egne logoer, memes og GIF’s.

Steel Series Apex 7 TKL er et tastatur til gameren, der lige vil have dét ekstra. På Amazon er tastauret blevet anmeldt over 8.000 gange og har stadig bibeholdt en gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5. Hos anmeldelserne daler scoren dog en lille smule. PCMag har givet det mekaniske tastatur 4,5/5 stjerner, og TomsGuide.com har givet det 3,5/5.

Der er altså lidt delte meninger om tastaturet. Alle er dog enige om, at det er et flot og yderst funktionelt produkt, som kan komme den almene gamer til gavn – og så til en meget fornuftig pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Steel Series Apex 7 TKL

Steel Series Apex 7 TKL har en meget holdbar aluminiumskrop og et bredt valgt af tastaturknapper. Tastaturet anvender SteelSeries QX2 red switches, der har et aktiveringspunkt på kun 2 mm. Kontakterne er lineære og, meget imponerende for et mekanisk tastatur, så har de en stille respons.

Selvfølgelig er tastaturet RGB belyst, og der er tale om en helt særlig kaliber. Et klart og kraftigt lys, som du selvfølgelig kan slukke eller dæmpe, kan indstilles på virkelig mange måder.

Tastaturet er meget solidt, men det er også lavet af aluminium, hvilket gør det let og nemt at transportere til og fra events.

Fordele

 • Holdbar aluminiumsbygning
 • Valg af tastaturknapper
 • Smart software
 • Per-key-programmerbar RGB bagbelysning
Ulemper

 • Knapperne føles ikke fantastiske
 • Støjende

Yderligere detaljer

 • Vægt: 771 g

 

 


Corsair Gaming K100 RGB – OPX – Premiumvalg

 

Corsair Gaming K100 RGB - OPX

Introduktion

Corsair Gaming K100 RGB er et gamingtastatur i topklassen. Ligesom vores listes første Corsair tastatur, så er Corsair Gaming K100 RGB lavet med aluminiumkonstruktion og RGB-baggrundsbelyst med 16.8 millioner farver.

Det mekaniske tastatur er selvfølgelig produceret med et nordisk layout, så alle knapperne er, hvor du er vant til at finde dem.

Corsair Gaming K100 RGB er redaktørens valg hos PC Gamer og har fået en bred vifte af meget positive anmeldelser. T3, Techradar og Tomshardware.com, der også har valgt tastaturet som redaktørens valg, har givet tastaturet en score på 4/5, og Ign.com har givet den 9 ud af 10 stjerner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Corsair Gaming K100 RGB

Corsair Gaming K100 RGB tilsluttes med USB og har 100% anti-ghosting, PBT knapper og indbyggede muligheder for styring af volumen. Tasterne er programmerbare, og Corsair Gaming K100 RGB har macroer med Corsair iCue og Elgato sofware.

iCue softwaren er ikke særlig intuitiv, men Corsair Gaming K100 RGB reddes af sin byggekvalitet, der er absolut premium. Tastaturet har et polstret område, du kan hvile hånden på, så du kan undgå skader, og så er knapperne meget stabile.

Det indbyggede kontrolhjul gør det nemt at styre, og så er det dejligt programmerbart. Med 111 taster er der rigeligt at give sig til, og Corsair Gaming K100 RGB er ekstra spildresistent for maksimal beskyttelse.

Fordele

 • Polstret håndhviler
 • Premium byggekvalitet
 • Meget brugbart programmerbart kontrolhjul
 • Stabile knapper
Ulemper

 • iCue softwaren er ikke den mest intuitive
 • Meget dyr

Yderligere detaljer

 • Indbygget volumenhjul
 • Knapper til indstilling af lyd
 • Tastaturet vejer 1,31 kg

 

 


Razer Huntsman Mini – det perfekte transportable 60% mekaniske tastatur

 

Razer Huntsman Mini

Introduktion

 

Razer Huntsman Mini er et 60% gamingtastatur med hypermoderne Razer Optical kontakter. Det giver dig lynhurtig reaktion, så du kan spille endnu hurtigere.

PC Mag har givet Razer Huntsman Mini en score på 4/5 og kalder tastaturet ”excellent”, og Tomshardware.com giver en matchende score og har valgt tastaturet som redaktørens udvalgte. Hos Buisnessinsider har Razer Huntsman Mini fået en meget positiv anmeldelse, og sidst har Techradar givet en bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner.

Fra alle sider roses Razer Huntsman Mini, og anmeldere er vilde med det lille, fikse tastatur, der er nemt at tage med i computertasken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Razer Huntsman Mini

At Razer Huntsman Mini er et 60% tastatur betyder, at det er et meget komprimeret tastatur. Der er ingen overflødige knapper eller genveje, og tastaturet minder meget om det, du kan finde på en almindelig bærbar computer.

Det gør Razer Huntsman Mini let at transportere, og det er det ideelle tastatur, hvis du ofte skal flytte rundt.

Razer Huntsman Mini forbindes med kabel via USB. Det er aftageligt, og er bagbelyst med RGB Chroma, som giver et flot lys. Både lys og taster kan tilpasses fuldstændig efter din smag eller dit behov, og resten af tastaturet er sort, så du kan få den bedst mulige effekt.

Fordele

 • Aftagelig USB type-C kabel
 • Smart design
 • Fuldt programmerbare taster og lys
Ulemper

 • Ingen dedikerede piletaster

Yderligere detaljer

 • Nordisk layout/placering
 • Aftageligt kabel

 

 


Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB – et utrolig velbygget mekanisk tastatur

 

Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB

Introduktion

Hvis du spiller ofte, så er Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB noget for dig. Som det indgår i navnet, er der her tale om et tastatur af professionel kvalitet. Uanset om du er elitegamer eller hardcore programmør, så kan du hurtigt få gang i arbejdet med det her smarte tastatur.

Både forbrugere og anmeldere har rost Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB. Hos PCMag har tastaturet fået 4/5 stjerner og en masse rosende ord, og Techspot.com har givet den scoren 80/100. Hos Amazon har over 2.000 forbrugere fra verden afgivet deres vurdering, og tastaturet er havnet på en gennemsnitlig score på 4,4 ud af 5.

Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB er designet til at kunne holde gennem 50 millioner klik – det svarer til lidt under 100 år.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB

Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB har 104 taster og er kompatibel til PC via USB. Tastaturet er udstyret med 100% blanke knapper sat på med præcision og individuelt vejede knapkontakter.

I og med der ikke er symboler på tasterne, skal hjernen hurtigt tilpasse sig og huske knappernes position, så du ikke skal bruge tid på at se ned. Det gør dig hurtigere og mere effektiv – selv langsomme hænder sætter farten op her.

Det er selvfølgelig muligt at få tastaturet bagbelyst, så du kan se symbolerne. Det numeriske tastatur er designet ud fra nordiske standarder, og der er genvejstaster til multimedie og volumen.

Fordele

 • Aluminium topplade
 • Fantastisk RGB-lys
 • Dedikeret mediekontrol
Ulemper

 • Tastaturet har ikke mulighed for medkøbt håndledssæt

Yderligere detaljer

 • Tastaturet vejer 1,32 kg

 

 


Razer Black Widow V3 Pro – mekanisk trådløst tastatur i premium kvalitet

Introduktion

Razer Black Widow V3 Pro

Razer Black Widow V3 Pro er vores listes første Bluetooth tastatur. Der er selvfølgelig tale om et nor disk design og layout, og Razer

Black Widow V3 Pro er arvtager for det første mekaniske tastatur. Den næste generation er trådløs og er beregnet til at give d

en mest tilfredsstillende gamingoplevelse, der er sammenfattet af klassens bedste kontakter og knapper i fuld højde.

Der er blandede anmeldelser af Razer Black Widow V3 Pro, men langt de fleste er positive. Anmeldelserne dykker ned på 3,5/5 hos

PCMag og TrustedReviews, men hos Tomshardware.com og T3 kommer scoren op på flotte 4 ud af 5 stjerner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Razer Black Widow V3 Pro

Razer Black Widow V3 Pro forbindes via Bluetooth eller kabling, og det nordiske layout har også multimedie genvejstaster. Det numeriske tastatur er bagbelyst med RGB Chroma, så du både får et mekanisk tastatur, der er godt, men også ét, der ser lækkert ud.

Tastaturet har 4 hurtigtaster og en håndledsstøtte, så du kan undgå skader. Kablet er aftageligt, så du kan forbinde med Bluetooth.

Fordele

 • Modstandsdygtig overfor fedtfingre og pletter
 • Tilfredsstillende multifunktionsskive og medietaster
 • God håndledsstøtte
 • Konstruktion på militærniveau
Ulemper

 • Batterilevetid kunne være bedre

Yderligere detaljer

 • Forbinder med Bluetooth

 


Kingston Hyper X Alloy Origins – budget gamingtastatur

 

Introduktion

Kingston Hyper X Alloy Origins

Når du tænker på et klassisk gaming tastatur, så forestiller du dig n

ok noget i stil med Kingston Hyper X Alloy Origins. Ved første øjekast er det en spøjs størrelse – selvom tastaturet er mekanisk, så virker knapperne meget høje, og det kan godt tage tid at vænne sig til det.

Men Kingston Hyper X Alloy Origins er et mekanisk tastatur til den kvalitetsbevidste. Tastaturet er hårdøfrt og specialdesignet til at give gamere den bedste spillestil og performance, og anmeldere er vilde med det. Hos Tomshardware.com er tastaturet blevet valgt som redaktørens valg med 4,5/5 stjerner, og en lignende anmeldelse kommer fra PCWorld. Endnu mere imponerede er IGN, der har kaldt tastaturet ”Utroligt” og givet det 9 ud af 10 stjerner tilbage i 2019.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Kingston Hyper X Alloy Origins

Kingston Hyper X Alloy Origins er et kompakt og moderne mekanisk tastatur med LED belyste knapper designet til at give den bedst mulige spillestil. Tastaturet er bygget af fuldt aluminium så det holder sig stabilt, også selvom trykkene bare flyver over knapperne.

Det mekaniske tastatur er bagbelyst med RGB ligesom mange andre mekaniske gaming tastaturer, og der er mulighed for at dæmpe eller slukke for lyset, hvis du har følsomme øjne eller vil skåne dem. Det flotte tastatur kan også sagtens passe ind på arbejdspladsen, og har mere end rigeligt at knapper til langt de fleste opgaver.

Tastaturet har fødder, der kan indstilles til et niveau, der passer dig. Det er lækkert designet og kompakt, for at det ikke skal optage mere plads end højst nødvendigt. Der er også et aftageligt USB type-C kabel, så du nemmest kan transportere det. Tastaturet skal forbindes med kabel.

Fordele

 • Excellent RGB-lys
 • Ikke særlig dyr
 • Simpel at personliggøre
 • Fantastisk gamingperformance
Ulemper

 • Ingen mediaknapper
 • Ingen USB-port

Yderligere detaljer

 • Nordisk layout
 • Numerisk tastatur
 • Vægt: 11 kg
 • Nødvendig OS: Micorsoft Windows 7/8/8.1/10

 


Logitech G915TKL LIGHT SPEED – mekanisk tastatur med fantastisk trådløst design

Logitech G915TKL LIGHT SPEED

Introduktion

Logitech G915TKL LIGHT SPEED er et tenkeyless tastatur med nordisk design og Logitech GL Tactile knapper. Som så mange andre mekaniske tastaturer til gamere er det RGB baggrundsbelyst og har programmerbare taster.

Tastaturet er designet med kvalitet i tankerne, og det er sprængfyldt med teknik og design, der er blevet avanceret af erfaring og passion. Det har selvfølgelig også smittet af på anmeldelserne af Logitech G915TKL LIGHT SPEED.

Tomshardware.com og Trusted Reviews har givet Logitech G915TKL LIGHT SPEED 4/5 stjerner, og derefter går det kun opad. Hos PCGamer har tastaturet fået 82/100, og hos Amazon har flere hundrede internationale brugere givet tastaturet en samlet score på 4,7 ud af 5 stjerner.

Logitech G915TKL LIGHT SPEED er fyldt med en masse lækre funktioner og egenskaber, og Logitech er en producent kendt for at levere produkter af god kvalitet. Selv for et mekanisk tastatur er der tale om et topprodukt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Om Logitech G915TKL LIGHT SPEED

Logitech G915TKL LIGHT SPEED har Bluetooth tilslutning og 100% anti-ghosting fuld n-key rollover, og så har det selvfølgelig et nordisk layout, så knapperne er, hvor du er vant til dem. De mekaniske lavprofilstaster er højtlydende, og alting er fremstillet af materiale af første klasse med et sofistikeret design i mente.

Tastaturet bruger dongle eller Bluetooth, og du kan nemt skifte mellem de to forbindelser, alt efter hvad du finder mest praktisk. Det gør det nemt at transportere tastaturet, hvis det fx skal med til LAN-party eller på besøg hos en ven. Batterilevetiden er god, så du behøver ikke bekymre dig om pludselig at være uden tastatur.

Fordele

 • Kompakt og transportabelt design
 • Nem at skifte mellem trådløs dongle og Bluetooth forbindelse
 • Slank
 • Robust bygget
 • God batterilevetid
Ulemper

 • Smådyr
 • Mangler USB-åbning

Yderligere detaljer

 • Vægt: 810 g

 


Sådan vælger du det rette mekaniske tastatur

Er du i tvivl om, hvordan du overhovedet skal bære dig an med at vælge et godt mekanisk tastatur, så læs med her. Hvis du ikke interesserer dig for teknik, eller ikke er helt kyndig når det kommer til hardware, så er det slet ikke noget problem.

Det første, du skal se på, når du skal finde et mekanisk tastatur, er størrelse og layout. Der er nemlig mange flere muligheder, end man lige umiddelbart skulle tro, når det kommer til tastaturer.

Størrelse og layout

De mest almindelige kategorier indenfor tastaturer, som næsten alle falder ind i, er fuld størrelse, tenkeyless, kompakt og ergonomisk. Det er ikke helt uvæsentligt, hvad du vælger.

Tastaturer i fuld størrelse har alle tasterne – det gælder både tal, bogstaver, funktionstaster, piletaster, en nummerplade og alle de andre. Det er fuldt udstyret og ses også ofte på kontorer.

Et fuldt tastatur tvinger dig til at få musen længere væk fra kroppen, og det kan give problemer i overkroppen og armen. Har du derfor haft skader i skulder, albue, nakke eller arm, er det ikke altid det bedste valgt.

Så kan du se på tenkeyless. Som navnet indikerer, ”mangler” der her nogle knapper. Den her størrelse er god til de fleste og har typisk færre knapper end en almindelig bærbar computer.

Et kompakt tastatur er det, du typisk ser på bærbare computere. Her er der ingen overflødig plads mellem tasterne, og der er kun de mest nødvendige knapper og funktionsknapper.

Sidst kommer det ergonomiske tastatur. Et ergonomisk tastatur sørger for, at du kan holde hænder og arme roligere, og du kan bedre hvile dine muskler, mens du skriver. Ofte er tastaturet delt op, så det kan spredes ud eller justeres.

Tasterne

Tasterne spiller også en rolle, og der er faktisk mere end én slags. Et mekanisk tastatur har typisk individuelle switches under tasterne, hvilket gør tastaturet mere holdbart og nemmere at reparere og udskifte.

Mekaniske tastaturer har typisk én af følgende tre:

 • Lineær switch
 • Taktil switch
 • Klikswitch

Lineær switch føles glat, når du presser den ned. Taktil switch har et mærkbart lille bump delvist nede i trykket, så du kan mærke, du har aktiveret knappen, og klikswitch minder om det, men har en lille lyd, så du også kan gøre aktiveringen.

Der er flere varianter at taster, og det er meget op til dig, hvad du har behov for. Lineær switch er populært, fordi det er stille og gnidningsløst, og så er det let og nemt at rejse med.

Hvis du gamer og skal spille i nærheden af andre, anbefales det ikke at bruge klikswitch. Det kan nemlig hurtigt blive distraherende og genere andre.

Hvad har du behov for?

Det burde sige sig selv, men det kan nemt blive glemt i de overvældende mængder af muligheder: Hvad har du faktisk brug for?

Hvis du skal bruge din computer til gaming, så skal du gerne have de taster, der er nødvendige for dine yndlingsspil – men du har også brug for en god gaming mus, og alt efter, hvor aggressivt du spiller, kan det være nødvendigt med et tastatur, der nemt kan repareres.

Bruger du derimod mere tid på at skrive, hvis du for eksempel er forfatter eller arbejder på kontor, så kan det være rart med et tastatur, der er så let og gnidningsfrit som muligt. Knapperne skal bare reagere, og fingrene skal gerne kunne flyve hen over dem.

Arbejder du med programmering, så skal du selvfølgelig have så mange knapper som overhovedet muligt.

Det er vigtigt, at du er bevidst om dit arbejde og dit behov. Kun sådan kan du finde det tastatur, der er bedst for dig.

Hvad er et mekanisk tastatur?

Et mekanisk tastatur kan gavne både kontorfolk og hardcore gamere – men hvad er det egentlig?

De fleste stationære computere kommer med mus og tastatur, men de er ikke altid det, man ville kalde det bedste på markedet. Derfor kan det være værd at investere i dit eget tastatur, som kan holde bedre og ser bedre ud.

Knapper med kontakter

Et mekanisk tastatur har, modsat andre tastaturer, kontakter (switches) under knapperne. Kontakterne er lavet af flere dele, der bevæger sig og interagerer. Der er oftest tale om en hård plastikstilk, der indeholder to metalkontakter og en fjeder. Når du trykker knappen ned, skubber stilken fjederen ned, så de to metalkontakter forbinder, registrerer dit tryk og sender informationen videre til computeren.

Det lyder som noget, der tager lang tid, men det går faktisk ganske hurtigt. Du skal ikke bekymre dig om forsinkelser, og ofte reagerer et mekanisk tastatur lige så hurtigt eller endda hurtigere end et almindelig ét.

Kvaliteten

Fordi der indgår så meget mekanik i et mekanisk tastatur, er der også ofte tale om produkter af meget høj kvalitet. De er ofte mere holdbare, og det er nemmere at reparere dem eller udskifte enkelte knapper.

Årsagen er ganske simpelt, at det tager længere tid at lave et mekanisk tastatur. Det er hurtigere at producere de ”almindelige”, og derfor er der ingen grund til at lave dem, så de kan repareres. De er billige og kan let erstattes.

Et mekanisk tastatur består af en masse forskellige dele – det gør almindelige tastaturer ikke. Men når der er tale om mange dele, så betyder det også, det er let at udskifte dem. Er der for eksempel en tast, der går løs på et mekanisk tastatur, så er den nem at sætte på eller erstatte.

”Almindelige” tastaturer kaldes også membrantastaturer. De hedder membrantastaturer, fordi der er tale om en tynd membran, som trykker på kredsløbslaget, der så registrerer valget af knap. Fordi det er en membran, og ikke enkelte dele, er det forbundet – hvilket gør det svært at erstatte enkelte dele.

Er mekaniske tastaturer virkelig bedre til gaming?

Gaming er blevet en slagsindustri for sig – du kan let finde mussemåtter og gaming headsets, der alle lover at give dig en bedre gamingoplevelse.

Men dur det faktisk til noget? Kan du virkelig bruge de forskellige produkter?

Der er mange gamingprodukter, der faktisk kan give dig længerevarende fordele. Du skal huske på, at ikke alle gamingprodukter er beregnet til at gøre selve spillet bedre, men derimod til at passe på dig og din krop, når du i lange perioder sidder og fokuserer på én ting.

Produkter som gamerstole er lavet til at passe på din ryg, lænd og nakke, så du i fremtiden ikke får varige skader af at have spillet spil. Derfor kan man til evig tid debattere, hvorvidt et mekanisk tastatur faktisk er bedre til gaming – det er nemlig ikke altid dét, der er pointen.

Hvordan kan et mekanisk tastatur være bedre til gaming?

Et mekanisk tastatur er først og fremmest godt til dig, der godt kan blive en smule aggressiv under sine spil. Selvfølgelig skal man passe godt på sine ting, og intet holder evigt, hvis du begynder at slå eller kaste.

Men nogle gange kan man blive grebet af stemningen, og farten på hænderne over tastaturet kan stige. Uheld sker, og knapper kan blive revet løs.

Med et mekanisk tastatur er dét ikke noget problem. Det er nemt at sætte knapperne på igen, og hvis ikke dét går, så kan den erstattes eller sættes på af en professionel.

Til dem, der foretrækker tastatur gaming, er det vigtigt at have noget, der er holdbart.

Et mekanisk tastatur vil automatisk larme mere end et membrantastatur, men det vil også holde længere. Hvor et mekanisk tastatur er bedre, er nemlig ved sin holdbarhed og den fart, det kan tilbyde. De kan være mere nøjagtige og komfortable at arbejde med, og derfor kan de være bedre for dig i længden.

En bonus, du altid selv kan vælge, er med et ergonomisk tastatur. Det er muligt at få et mekanisk ergonomisk tastatur, og det er især en fordel, hvis du spiller roligere spil og kan sidde og slappe af imens.

Hvordan ved man, om noget er godt til gaming?

En smule skepsis er kun sundt, især når det kommer til en så lukrativ industri som gamingudstyr. Du er allerede på rette vej ved at være her og læse artikler og anmeldelser af produkter, før du træffer et valg.

Du kan finde ud af, om produkter er gode til gaming, ved at se anmeldelser af uafhængige selskaber og sider. Affiliate sider er sider, der tjener penge via links, når du køber noget, og dermed er uafhængige af producenten. Det gør siden mere pålidelig.

Den nemmeste måde at se, om en side opererer som affiliate, og dermed er pålidelig og uafhængig, er når der står, at artiklen indeholder reklamelinks. På vores side står det øverst, for eksempel på vores anmeldelse af HyperX Cloud 2 fra Kingston.

En side, der er helt transparent med sine indtægtskilder, er ofte dem, du bedst kan stole på. Det er også godt at se på sammenligningstests og læse mere end bare én, så du kan danne dig dit eget indtryk.

Onlinetests og artikler har en fordel over fysiske butikker, idet du med sikkerhed ved, at der ikke er en sælger, der får profit ved at sælge dig et bestemt produkt. Du kan på et hvilket som helst tidspunkt ombestemme dig, og der er aldrig tvang til at købe produktet via den side, du har fundet anmeldelsen.


 

FAQ

Hvilket mekanisk tastatur er bedst i test?

Vi har valgt Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed som bedst i test, fordi det er et mekanisk tastatur med fokus på funktionalitet og design på samme tid, hvilket gør det let og godt at bruge.

Hvordan vælger man et mekanisk tastatur?

Der er forskellige typer af knapper og størrelser, når det kommer til valg af mekaniks tastatur, og det rette for dig afhænger meget af brugsintentionerne. Se evt. artiklen længere oppe, ”Sådan vælger du det rette mekaniske tastatur”.

Er mekaniske tastaturer bedre til gaming – og hvorfor?

Et mekanisk tastatur er mere holdbart og kan lettere repareres, fordi der er flere enkelte dele i stedet for få store. Det er bygget til at holde, og kan også bedre håndtere en mere aggressiv gamer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

PCmag

PCmag er et onlinemagasin, der fokuserer på computere, gaming og udstyr dertil. Med afdelinger i USA, Storbritannien, Australien, Grækenland, Indien, Israel, Mellemøsten og Sydøstasien spænder magasinet bredt, og penge indtjenes via links til diverse forhandlere. På den måde kan du være vis på, at alle anmeldelser er uafhængige.

Magasinet tester som regel et produkt i minimum 90 dage, og de ser på en række forskellige ting. PCmag har testet en række mekaniske tastaturer og fokuseret på, hvor nemme de er at vedligeholde, hvor komfortable de er, hvordan de ser ud, og hvordan de er i forhold til prisklassen. PCmag har testet følgende produkter:

Anmeldelsen af Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed er udført den: 16. januar 2020
Du kan se anmeldelsen
her

Anmeldelsen af Razer Huntsman Mini er udført den: 22. juli 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB er udført den: 8. februar 2019
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Razer Black Widow V3 Pro er udført den: 29. september 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Steel Series Apex 7 TKL er udført den: 27. november 2019
Du kan se anmeldelsen her

Toms Guide

Tomsguide.com er en forbrugerhjemmeside med det ene formål at hjælpe dig med at træffe de bedst mulige beslutninger, når du handler på nettet. Teamet bag siden analyserer og anmelder masser af produkter og skriver om dm, så du let kan lære mere om det, du gerne vil købe.

Du kan se anmeldelsen af Corsair K95 RGB Platinum XT MC Speed her
Du kan se anmeldelsen af Steel Series Apex 7 TKL her

Gamesradar

Helt tilbage i 2001 startede Daniel Dawkins et magasin baseret på PlayStation, og siden da har magasinet vokset til en bredere forståelse af computerspil. I dag er Gamesradar en virksomhed med et stærkt team, der er dedikerede til at teste produkter og lave gode anmeldelser og artikler.

Gamesradar har kigget på Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed og er generelt meget imponerede. De ting, der trækker ned, har ikke så meget med selve tastaturet og dets funktioner at gøre, men derimod designet og prisen. Gamesradar er især glade for knapperne og mediekontrollen, den store og komfortable hvilepude og Stream Deck kompatibiliteten. De har kåret tastaturet til redaktørens valg med 5/5 stjerner.

Du kan se anmeldelsen her

Amazon

Selvom 20 år i branchen ikke lyder af meget, så er Amazon verdens største handelsplatform og leverer hver dag varer til flere millioner mennesker. På websitet kan du købe alt fra toiletpapir til supercomputere, og med en række internationale afdelinger er det muligt at finde næsten hvad som helst.

Amazon har alle mulige slags produkter, og det er muligt at stille spørgsmål, inden du køber dem. På grund af hjemmesiden størrelse og platform er det ofte producenter, der står klar til at svare, men almindelige forbrugere kan også fortælle om deres oplevelser, ligesom de kan efterlade anmeldelser med det helt simple 5-stjernerssytem.

Du kan se anmeldelsen af Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed her
Du kan se anmeldelsen af Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB her
Du kan se anmeldelsen af Logitech G915 TKL LIGHT SPEED her
Du kan se anmeldelsen af Steel Series Apex 7 TKL
her

Tomshardware.com

Hvis du har den mindste interesse indenfor robotteknologi, PC-bygning, eller bare hardware generelt, så er Tomshardware.com stedet for dig. Her sættes der fokus på nørderi, og det dedikerede team står klar til at anmelde produkter og skrive artikler, så du kan blive klogere på lidt af hvert.

Tomshardware.com bruger et 5-stjernerssystem, men benytter sig også af halve stjerner. Det betyder altså, at de værste produkter kan få en sølle halv stjerne, mens det er nemmere at forstår, hvornår et produkt ligger og vipper mellem to kategorier.

Du kan se anmeldelsen af Razer Huntsmand Mini her
Du kan se anmeldelsen af Corsair Gaming K100 RGB her
Du kan se anmeldelsen af Razer Black Widow V3 Pro her
Du kan se anmeldelsen af Kingston Hyper X Alloy Origins
her
Du kan se anmeldelsen af Logitech G915TKL LIGHT SPEED her

Buisness Insider

Lad dig ikke narre af navnet. Buisness Insider fokuserer på meget mere end forretningsrelaterede emner. På magasinets hjemmeside kan du læse om alt fra hjemmet til teknik, og med et utal af anmeldelser og artikler skal du nok kunne finde noget, der fanger din interesse.

Buisness Insider har kigget på Razer Hunstman Mini og synes, det er et rigtig godt tastatur til gamere, der ofte flytter rundt. De har set på funktionaliteten af et så kompakt tastatur, og selvom de synes, det er praktisk, så mener de også, der er blevet udeladt et par essentielle knapper.

Anmeldelsen er opdateret den: 8. december 2020
Du kan se anmeldelsen her

Techradar

Techradar lover på sin hjemmeside at være ”objektive, transparente og ærlige”. Det er noget, de kan love, fordi de er Storbritanniens største websted, der fokuserer på tech-nyheder. Deres team består af erfarne skribenter, der arbejder i både London, New York, Norden og mange andre steder, og der er fokus på Futures principper for en redaktionel uafhængighed.

Siden har kigget på Razer Huntsman Mini, der har fået 4/5 stjerner, og Corsair K100 RGB, der har fået 4 stjerner. Med et mekanisk tastatur har Techradar set på, hvor stabilt tastaturet er, hvor meget det larmer, og hvordan det generelt fungerer i funktion og med tilslutning.

Anmeldelsen af Razer Huntsman Mini er udgivet: juni 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Corsair K100 RGB er udgivet: februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

PC Gamer

Den globale autoritet, når det kommer til computerspil – sådan beskriver PC Gamer sig selv. Siden operer via en masse forskellige medier, både websted, podcast og magasin, og du kan læse og lære om alt fra computerspil til tilbehør.

PC Gamer har kigget på Corsair K100 RGB, der med 91/100 er blevet valgt som redaktørens valg, og Logitech G915 TKL, der har fået 82/100. De to er blevet bedømt ud fra velbehag under brug for funktionalitet, samt prisklasse og værdi for pengene.

Anmeldelsen af Corsair K100 RGB er udgivet: september 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Logitech G915 TKL er udgivet: maj 2020
Du kan se anmeldelsen her

T3

Med fokus på at præsentere de flotteste og bedste produkter arbejder T3.com hver dag på at levere gode artikler og anmeldelser. Som ét af Storbritanniens førende magasiner indenfor livsstil, har T3 både et fysisk magasin og ét online, så du altid kan se de nyeste udgivelser.

T3 har testet Corsair K100 RGB og Razer Black Widow V3 Pro. Begge er et mekanisk tastatur og har fået 4 ud af 5 stjerner. De er blevet sammenlignet med andre produkter, enten lignende eller tidligere modeller fra producenten, og der er blevet set både på features og design.

Du kan se anmeldelsen af Corsair K100 RGB her
Du kan se anmeldelsen af Razer Black Widow V3 Pro her

IGN

IGN er et firma med fokus på spændende indhold og underholdning. IGN dækker over 34 platforme i 112 lande og har mere end 265 millioner faste eller semifaste læsere. De står for gaming events og magasiner, og den verdensomspændende organisation har fingeren på pulsen, når det kommer til gaming og popkultur.

IGN har set på Corsair K100 RGB og Kingsont Hyper X Alloy Origins. Der er blevet set på design og de forskellige features, og selvfølgelig hvordan tastaturet føles og fungerer i reel brug. Et mekanisk tastatur skal kunne fungere ordentligt, og det er dét, IGN har fokuseret på.

Anmeldelsen af Corsair K100 RGB er udgivet den: 30. november 2020
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Kingston Hyper X Alloy Origins er udgivet den: 25. oktober 2019
Du kan se anmeldelsen her

Techspot.com

Grundlagt i 1998 er TechSpot et førende medie indenfor artikler og anmeldelser af teknologi. Hver dag analyseres en række produkter, og hver måned har de omkring 8 millioner læsere. Det dedikerede team bestræber sig på at lave gode og spændende tekststykker, så du kan lære mere om den teknologi, der interesserer dig.

Techspot har anmeldt Das Keyboard 4Q Professional MX Brown RGB og givet en score på 80/100. Selv af et mekanisk tastatur at være synes Techspot, at tasterne her er lækre at røre ved. De har kigget på software, design og funktion, og generelt synes de, at der er tale om et mekanisk tastatur af høj kvalitet.

Anmeldelsen er udgivet den: 23. januar 2019
Du kan se anmeldelsen her

TrustedReviews

Grundlagt i 2004 med det formål at give den almene forbruger nogle gode, objektive og, vigtigst af alt, uafhængige råd om, hvilke produkter på markedet er værd at købe, gennemgår det engelske firma TrustedReviews over 1000 produkter hver eneste år. Der fokuseres på kvalitet, funktionalitet og værdi for pengene.

TrustedReviews har anmeldt Razer Black Widow V3 Pro, der har fået 3,5 stjerner. Det er primært prisen, der er ret høj for et mekanisk tastatur, der trækker ned her, plus batterilevetiden og softwareintegrationen, men tastaturet er blevet rost for sin konstruktion og generelle software. TrustedReviews har også kigget på Logitech G915 TKL, der har fået 4 stjerner og roses for sin fart og mange features.

Anmeldelsen af Razer Black Widow V3 Pro er udgivet den: 9. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Anmeldelsen af Logitech G915 TKL er udgivet den: 10. august 2020
Du kan se anmeldelsen her

PC World

PC World er en side dedikeret til at hjælpe tekforbrugere på alle niveauer, lige fra begyndere til dem, der bygger deres egne computere. Der fokuseres på Mainstream PC’er, gaming, tilbehør, teknologi til husbehov og meget mere.

PC World har anmeldt Kingston Hyper X Alloy Origins og givet tastaturet 4/5 stjerner. PC World har været meget grundige og vendt og drejet tastaturet for at finde ud af, hvordan selv den mindste lille detalje er konstrueret og fungerer.

Anmeldelsen er opdateret den: 19. juni 2020
Du kan se anmeldelsen her

Denne side er anmeldt af: Martin S. Winther Rating 5/5

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Testvinder
Corsair Gaming K95 RGB PLATINUM XT MX Speed

 • Fantastisk flot RGB lys
 • Elgato streaming funktionalitet
 • Komfortabel til håndleddet
 • Glatte knapper

 

Bedst til prisen
Steel Series Apex 7 TKL

 • Holdbar aluminiumsbygning
 • Valg af tastaturknapper
 • Smart software
 • Per-key-programmerbar RGB bagbelysning

 

Premiumvalg
Corsair Gaming K100 RGB

 • Polstret håndhviler
 • Premium byggekvalitet
 • Meget brugbart programmerbart kontrolhjul
 • Stabile knapper