Top 7 bedste robotplæneklippere

Vi har fundet dem, vi mener er de 7 bedste robotplæneklippere ud fra flere tests og anmeldelser fra uafhængige hjemmesider, ligesom os.

Med 7 robotplæneklippere, som alle har forskellige fordele og ulemper, har man mulighed for at finde den robotplæneklipper som passer bedst til sine behov.

Forbrugertest, græsslåmaskine
Udgivet 14.03.2019|Senest redigeret 17.04.2019|

Der findes rigtig mange forskellige robotplæneklippere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste robotplæneklippere, der er på markedet anno 2019, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Forbrugertest, græsslåmaskine

forbruger-test.dk

4.57 23
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen (Journalist fra DMJX)

Husqvarna Automower 315

Forbrugertest, husqvarna automower

Denne robot er til dig med en mellemstor have med flere forhindringer, og til dig som forventer en robotplæneklipper i høj kvalitet.

Den er god, hvis du har kraftige skråninger i haven.Det som Husqvarna vinder på i de test den har været med i, er dens terrænegenskaber, høje driftssikkerhed med en let programmeret brugerflade og smarte navigationsløsninger.

Hvis du er interesseret i denne model, så kan du købe den her

Videoanmeldelse af Husqvarna Automower 315

Gode ting ved WITT WGC 90 S

 • Stort arbejdsareal
 • Lang driftstid pr opladning
 • Lav vægt
 • Lavt støjniveau
 • Godt mærke

Mere information om Husqvarna Automower 315

Det som Husqvarna vinder på i de test den har været med i, er dens terrænegenskaber, høje driftssikkerhed med en let programmeret brugerflade og smarte navigationsløsninger.

Denne robotplæneklipper giver dig mest for pengene, hvis du har en ujævn plæne, da den klarer sig rigtig godt på de punkter, dog klarer den sig stadig fint på en jævn plæne.

Noget af det vi har lagt mærke til, er dens design. Den er simpelthen konstrueret til at kunne klare de danske vejrforhold, så der ikke er noget, der forhindrer den i at få klippet græsset.

Derudover tilpasser den sig efter, hvor hurtigt græsset vokser, så den ikke slider på græsplænen eller robotplæneklipperen.

Du kan tilknytte en app til robotplæneklipperen Husqvarna Automover 315, dog med bluetooth, som betyder at du ikke kan være alt for lang væk fra den, når du anvender appen.

Worx Landroid M

Forbrugertest, landroidDenne robotplæneklipper er til dig, som ønsker en billig en, som stadig gør det supergodt i test.

Den er velegnet til dig, som har en plæne på mindre end 1.000 kvadratmeter.

Først og fremmest har den fået supergode anmeldelser hos blandt andet Aftonbladet, hvor den får 5/5 stjerner for høj brugervenlighed og driftsikkerhed, hvor den hos Tænk og Råd & Rön anbefales som et godt køb.

Prisen på denne robotplæneklipper gør, at den bliver dét bedre, da den næsten får samme anmeldelser som en maskine til dobbelt pris.

Forhandler Totalpris Læs mere
7.300,00 Læs mere
7.300,00 Læs mere
7.499,00 Læs mere

Videoanmeldelse af WORX landroid

Gode ting ved Worx Landroid M

 • 1000 Kvm arbejdsareal
 • Lang driftstid pr opladning
 • Opladningstid på 90 minutter
 • Lavt støjniveau – 63 dB
 • Indbygget tyverialarm

Mere information om Worx Landroid M

Først og fremmest har den fået supergode anmeldelser hos blandt andet Aftonbladet, hvor den får 5/5 stjerner for høj brugervenlighed og driftsikkerhed, hvor den hos Tænk og Råd & Rön anbefales som et godt køb.

Prisen på denne robotplæneklipper gør, at den bliver dét bedre, da den næsten får samme anmeldelser som en maskine til dobbelt pris.

Worx Landroid M er helt uafhængig, når du først har indstillet den. Med de indbyggede sensorer kan den selv registrere, hvis den er ved at køre ind i noget, og dermed vil den skifte retning.

Når den er færdig med at slå dit græs, vender den selv tilbage til sin oplader station. Dette gør sig også gældende, hvis den er ved at løbe tør for strøm under græsselåningen.

En anden ting vi er ekstra vilde med, er måden den næsten er lydløs på. Med et støjniveau helt nede på 63 dB er vi tæt på det laveste, du kan finde inden for robotplæneklippere.

Denne robotplæneklipper har en størrelse på kun 38,5 x 26 centimeter, som gør at den har mulighed for at slå græsset selv de lidt mere snævre steder. Den kan klare plæner op til 1000 kvadratmeter.

Worx Landroid bliver sat op ved hjælp af kantafgrænsningskabel, som skal ligge langs kanten rundt om det areal, du ønsker skal slås.

Robomow RS615U

Robomow RS615U, forbrugertest

Denne robotplæneklipper er til dig, der ønsker en effektiv og robust robot, som kan klare en stor have, der skal slås ofte for at holdes pæn.

Robomow RS615U klarer sig godt i test hos blandt andet Tænk og Råd & Rön. Den er velegnet til dig, som har en større græsplæne og derfor har brug for professionel hjælp.

Robomow RS615U er nemlig både stor, robust og kraftfuld med en god klippebrede, og så er den supernem at komme i gang med at bruge.

Forhandler Totalpris Læs mere
11.175,00 Læs mere
11.199,00 Læs mere
11.607,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Robomow RS615U

Gode ting ved Robomow RS615U

 • Op til 3000. kvm arbejdsområde
 • Klippehøjde 20 – 80 mm
 • Stor og tung – 20kg
 • Udstyret med en nødafbryder
 • Tyverialarm

Mere information om Robomow RS615U

Denne robotplæneklipper ser ud til at være den bedste på markedet, selv med dens pris. I flere tests bliver det bevist, at pris og kvalitet hænger sammen. Det kan derfor være en god investering med denne model.

Noget af det der fanger os mest ved denne gode robotplæneklipper er, at den er unik til at klippe kanter, da dens knive klipper ud over hjulbredden.

Dette er en robotplæneklipper, som er egnet til større arealer med dens vægt på 20 kilo og en klippebrede på hele 56 centimeter. Den er lavet sådan, at den kan klare arealer op til 1600 kvadratmeter, dog mener producenten, at den kan klare hele 3000 kvadratmeter.

Maskinen er udstyret med et navigationssystem. Det gør, at den ved hjælp af en kantråd selv kører rundt i din have og slår græsset lige der, hvor du ønsker det.

Derudover kan du selv bestemme, hvor ofte du vil have den til at klippe græsset, hvorvidt det skal klippes groft eller fint, og om græsset skal spredes over græsplænen. Hvis du vælger at sprede det fintslåede græs, giver du din have ekstra gødning.

Robomow RS615U er lavet sådan, at hvis man løfter den højere end 2 centimeter, vil den automatisk slukke motoren. Dermed vil kniven stoppe med at dreje rundt af sikkerhedsmæssige årsager.

Denne funktion er udviklet med henblik på børne- og dyrevenlighed. Ydermere vil den bakke og vende om ved hjælp af indbyggede sensorer, hvis den rammer ind i noget faststående under processen.

Gardena R70Li

Forbrugertest, Gardena R50Li

Gardena R70Li er til dig, som har en lille have, der skal holdes uden alt for meget besvær. Derudover er den lille, billig og effektiv; og  ydermere får den en god placering i flere tests.

Vi er helt oppe at køre over denne robotplæneklippers vægt. Helt unikt vejer den kun 7,4 kg, hvilket gør den nem at håndtere for dem, der har svært ved tunge løft. Sikkerheden er stadig vægtet højt ved denne model.

Videoanmeldelse af Gardena R70Li

 

Gode ting ved Gardena R50Li

 • Kompakt model
 • Kort opladningstid – 80 minutter
 • 4 cifret tyverialarm
 • Regntæt
 • Fylder ikke særligt meget

Mere information om Gardena R70Li

Den har installeret løfte- og tiltsensorer, så den stopper med at køre ligeså snart, den bliver løftet eller tiltet. Dette er udviklet med henblik på, at hverken mennesker eller dyr skal kunne komme til skade under brug.

BT har lavet en test på robotplæneklipper i samarbejde med iNPUT, hvor de har testet tre robotplæneklippere. Her vinder Gardena R50Li på dens brugervenlighed og dens billige pris.

Der medfølger et guidekapel, som skal ligges ud i haven. Dermed kan du selv bestemme, hvilken ende af haven, du ønsker, den skal starte med.

På Gardena R70Li kan du selv tilpasse klippehøjden fra 2 til 5 centimeter ved hjælp af en drejeknap på robotten.

Det tager Gardena R70Li cirka en time at klippe 30-40 kvadratmeter. Det er til at holde ud med et maksimalt støjniveau på 62 dB, hvilket er lavere end de fleste støvsugere.

Robotplæneklipperen Gardena R70Li kan klare hældninger på op til 25%. Den er udstyret med bioklip, så alt græsser bliver liggende i haven, da det er god naturlig gødning.

Når den tænger til opladning, kører den selv tilbage til sin opladerstation.

Bosch Indego

Forbrugertest, Bosch Indego

Bosch Indego er til dig med en mindre have, som ønsker en manøvredygtig robotplæneklipper til en fornuftig pris.

Denne robotplæneklipper bliver bedst i test hos DinSide og får topscorer hos både Testfakta og Stiftung Warentest. Det, som den vinder på, er dens klippeevne og manøvredygtighed. Den kan klippe ned til 30 millimeter.

Dens design er lavet til små haver, og den har derfor nemmere ved at klippe græsset de mere snævre steder, da den ikke fylder så meget i størrelsen.

Forhandler Totalpris Læs mere
6.599,00 Læs mere
7.032,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Bosch Indego

Gode ting ved Bosch Indego

 • God klippehøjde 15-60 mm
 • Opladningstid på 45 minutter
 • Tyverialarm med pinkode
 • Vejer kun 8kg
 • Yderst funktionel

Mere information om Bosch Indego

Noget af det der imponerer os mest, er dens anderledes design i forhold til, hvordan den navigerer rundt på plænen.

Den er nemlig lavet sådan, at den kører systematisk rundt på plænen, hvilket gør at plænen bliver pænere og mere jævn at se på, når Bosch Indego er færdig med sit arbejde.

Ydermere kan denne model styres via en app! Dermed kan du sætte den til at slå græsset, selv hvis du er på ferie eller arbejde – og ikke har mulighed for at sætte klipningen i gang manuelt.

Bosch Indego vejer kun 8 kilo, som gør den let at håndtere for alle. Den er beregnet til haver på omkring 300 – 400 kvadratmeter.

Med dens indbyggede Logicut system kan du være sikker på en jævn klipning. Hvis der skulle være forhindringer på plænen, vil Bosch Indego blot køre uden om og fortætte sin klipning.

Bosch Indego er velegnet til en lille have med sin klippebrede på 19 centimeter.

Derudover er den også udstyret med tyverisikring, så du sikkert kan efterlade den, når du skal ud af huset. Den er tilknyttet en app, som gør brugen af den nemmere.

Robomow RC304U

Forbrugertest, Robomow RC304U

Robomow RC304U er til dig med en lille have, og som ønsker en robotplæneklipper, der er lille og kommer godt ud i kanterne.

Trods dens kompakte størrelse har den et bredt klippeareal på 28 cm. Dette gør, at den er en af de robotplæneklippere, der er bredest – og dermed er den en af de hurtigere robotplæneklippere.

Samtidig har den en batterilevetid på 45-50 minutter, og en opladningstid på 50-70 minutter, som hjælper den til at klare jobbet hurtigt.

Forhandler Totalpris Læs mere
6.794,15 Læs mere
6.999,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Robomow RC304U

Gode ting ved Robomow RC304U

 • Op til 1000. kvm arbejdsområde
 • Klippehøjde 15 – 60 mm
 • Forholdsvis let 11,4kg
 • Kan kobles til smartphone
 • Tyverialarm, med pin-kode

Mere information om Robomow RC304U

Denne model kan kobles op til din smartphone, så det er muligt at styre den, når du ikke er i nærheden. Her kan du ændre i indstillinger, afbryde programlagt klipning og få at vide, hvis den skulle blive stjålet.

Derudover er den udstyret med regncensor, så den ikke køre ud i regnvejr og ødelægger sig selv.

Ikke mindst er den god til at klippe hjørner og kanter, da dens knive går ud over hjulene og dermed får alt med. Den kan bruges på plæner helt op til 1000 kvadratmeter

Robomow er lavet til plæner på op til 1000 kvadratmeter, hvor det anbefales at arbejdsområdet ikke er større end 500 kvadratmeter.

Med en bredde på 46 centimeter, kan den klare smalle passager og komme bedre omkring i haven. Den kommer godt ud i kanterne, så alt kommer med når den er i gang.

Derudover vejer den kun 11,4 kilo, som gør den nemmere at håndtere.

Det er muligt at justere, hvor lavt du ønsker græsset på din plæne skal være. Den kan nemlig sættes helt ned til 15 millimeter og maks 66 millimeter.

Robotten kan klare hældninger helt op til 36%, som er meget unikt for en robotplæneklipper.

Gardena Sileno

Forbrugertest, Gardena Sileno

Gardena Sileno er en robotplæneklipper til dig, som har mange naboer tæt på, som ikke ønsker at lytte til støjen af en motor.

Det, der gør denne model til en favorit, er dens særdeles lave støjniveau. Man kan sagtens befinde sig i haven samtidig med den arbejder, og man skal heller ikke høre på klager fra naboerne.

Derudover er det muligt at programmere den, så den kun klipper, når der er brug for det. Dermed ødelægger den ikke din græsplæne, eller bruger unødvendig arbejdskraft.

Forhandler Totalpris Læs mere
5.895,00 Læs mere

Videoanmeldelse af Gardena Sileno

Gode ting ved Gardena Sileno

 • 500 Kvm arbejdsareal
 • 60 minutters klippetid pr opladning
 • Opladningstid på 60 minutter
 • Lavt støjniveau – 60 dB
 • God til små haver

Mere information om Gardena Sileno

Gardena Sileno er en af de mere smidige modeller, da dens baghjul kan dreje som den vil, hvilket dermed øger dens manøvredygtighed.

Som en del af proceduren vender den selv tilbage til sin opladerstation, når der er behov for det – eller når den er færdig med sit arbejde, og plænen er blevet klippet.

Som en fordel kan denne Gardena robotplæneklipper også gøre sit arbejde, hvis det regner.

Der er ikke noget, der kan stoppe den: selv hvis der ligger noget i vejen, kører den blot udenom. Derudover kan man som noget unikt, rense denne model nemt med vand.

Med dens stærke skjold i en høj kvalitet, kan den klare lidt af hvert; hverken vind eller regn slår den ud.

Med dens indbyggede kollisionssensor og afgrænsningssnoren, der følger med, kan du sikre dig, at den holder sig inden for det ønskede område.

I tilfælde af forhindringer under klipningen, kan den nemt registre det og blot køre uden om. Den har mulighed for at køre på skråninger på helt op til 35%.

Med en vægt på kun 9,8 kilo er den nem at have med at gøre. Den er udstyret med 3 skarpe knive, som allerede er monteret, når du køber den.

Derudover får du 9 ekstra knive med, til når de andre bliver slidte. Den er udstyret med et sikkerhedssystem og alarm i tilfælde af, at den bliver stjålet. Derudover vil den stoppe, hvis den bliver løftet eller tilter under klipning, så ingen kommer til skade.

Værd at vide om robotplæneklippere

 • Robotplæneklippere er super til at få plejet haven, når man ellers har en travl hverdag. De kan ofte køre uden at man skal holde øje med dem, så man sagtens kan multitaske.
  Det er bare enormt vigtigt at være sikker på at plæneklipperen har nok radius til netop din have. Foretag research inden du køber, så du ved hvad størrelse din plænklipper skal kunne dække ift. kvadratmater.

Generelle råd til valg af robot plæneklipper

I en lang periode så var dét at eje en robotplæneklipper anset som en luksusvare. Da modellerne langsomt begyndte at komme på markedet, så var der mange der ikke kunne se idéen i at eje en.

De var bøvede, klodsede og kunne ikke køre særligt langt pr. opladning. Desuden var der, som der ofte kan være med ny teknologi, opstået en tanke om at det var en dovenmands eje, som om man ikke magtede at slå græsset selv.

Tag eventuelt en løbetur med et par af vores testede løbesko og løbeure imens robotten klarer den sure tjans!

Nu til dags er de her holdninger mere eller mindre vasket bort, og teknologien er også kommet langt siden det først lancerede. De fleste modeller kan nu køre en hel græsplæne færdig, inden den skal oplades (naturligvis afhængigt af størrelsen).

Prisen er også faldet et stykke siden de blev introducerede, hvor de nu ikke er meget dyrere end en almindelig græsslåmaskine. Årsagen til dette er naturligvis også, at eftersom teknologien udviklede sig, så kunne man producere billigere.

Søger du efter robotstøvsugere eller en normal støvsuger, kan vores test af dem findes her!

Dertil kom der også flere konkurrenter på markedet, som hver især bidrog til at drive priserne ned til et niveau, hvor den almene dansker kunne være med.

Det skal påpeges at der er nogle variable ift. En robotplæneklippers performance. Man skal være nøje i at indstille hvor stor en have man har, og hvor hurtigt maskinen skal køre. Desuden så har de ofte meget svært ved at håndtere langt græs, hvorfor man skal sørge for at vedligeholde det konstant.

Hvis du, lige som os, er totalt pjattet med Bosch produkter og deres høje kvalitet, så klik her, for at se flere af deres produkter i vores andre artikler!

Anmeldelser af Plæneklippere

4,7 baseret pa 46 anmeldelser fra forskellige platforme

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Mathias Madsen

Efter selv at have gået på idræts linjen i gymnasiet, og med stor fokus på hans sport i fritiden, forsatte Mathias i den fysiske retning. Han har studeret idræt hele vejen fra bachelor til kandidat, men formål om at blive gymnasielærer i idræt.

Find mere information her

Find information om hvad andre anbefaler af robotplæneklippere

Hardware online – Debat
Havenyt – Debat
Lav-det-selv – Debat