Guide til valg af løvsuger eller løvblæser

Løvsuger
Udgivet 30.03.2020|Senest redigeret 07.04.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

I denne guide har vi samlet en række af gode løvsugere og løvblæsere, der alle er værd at tage et kig på, når man er havemand- eller kvinde og vil have styr på løv, blade og anden nedfald i haven. Alle løvsugere og løvblæsere på denne side er nogle, der har klaret sig godt i tests. Her på siden finder du dermed et overblik over de produkter på markedet, der udmærker sig. På den måde kan du forhåbentlig finde en god løvsuger eller -blæser, der passer til lige netop dine behov.

Løvsuger

forbruger-test.dk

Texas BVC2800 Løvsuger: Nem at pakke sammen

Den er nem at pakke sammen, så den fylder ikke meget i redskabsskuret.

Texas el-løvsuger BVC2800Hvis du er ude efter et haveredskab, der kan klare ærterne uden at fylde alt for meget i redskabsskuret, hvis du da overhovedet har sådan et, så er det måske nærmere denne løvsuger fra Texas, som ville være det rigtige valg for dig. Med denne havemaskine kan du nemt ordne din have på ingen tid for derefter at pakke udstyret væk, så du ikke skal tænke mere på det. Texas BVC2800 løvsugeren kan man nemlig forlænge, når man gerne vil nå lidt flere blade lidt nemmere. Det er også værd at nævne, at man kan forkorte den, så den kan nemt pakkes sammen, og så fylder den altså ikke for meget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Den kører på el, så skal du aldrig bekymre dig om at lade noget op
 • Motoren har en effekt på 2800 watt
 • Den har en lav vægt
 • Der følger en opsamlingspose samt bærestropper med den

Einhell GC-EL 3000 E Løvblæser Elektrisk: Mange indstillingsmuligheder

Et godt valg, som vil give dig frihed til selv at styre. 

Løvsuger

En god løvsuger og -blæser, der vil give dig frihed til selv at bestemme, kunne nemt være denne model fra Einhell. Her får du nemlig både et løvsugerrør, der er bredt, og et rør til løvblæsning, der er smallere. Det betyder, at du selv kan skifte dem ud, alt efter hvad du skal bruge den til. Med det brede rør kan du suge meget op på en gang, mens det smallere rør ganske fint vil kunne samle blade og løv, så det vil være nemmere efterfølgende at suge op. Udover at vælge imellem de forskellige rør kan du også vælge mellem forskellige hastighedsindstillinger, som også vil gøre det nemmere at klare forskellige ting.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Den kører på el, så du kan sætte den i en stikkontakt og skal ikke tænke på at lade noget op
 • Motoren har en effekt på 3000 watt
 • Der følger en opsamlingspose med
 • Du får også to forskellige rør til henholdsvis løvsugning og løvblæsning
 • Den har forskellige hastighedsindstillinger

 

AL-KO LB 4060 EnergyFlex Løvblæser: Har et smart og alsidigt batteri

Et godt valg, da batteriet kan bruges til mange andre EnergyFlex-maskiner.

Løvsuger

Du er sikkert havnet på denne side, fordi du søger en havemaskine, der kan hjælpe dig til at få mere orden i haven. Det kan du bestemt også med 4060 EnergyFlex løvblæseren. Den har nemlig en god lufthastighed, der gør det nemt for dig at få styr på både løv og blade i din have på få minutter. Du behøver nemlig ikke at gå ud med gammeldags værktøj så som en rive for at samle det. Du kan blot blæse det væk fra forhaven eller indkørslen. Noget andet, der er smart ved denne havemaskine, er dog, at du kan bruge batteriet til mange andre EnergyFlex-maskiner som for eksempel en løvsuger. Det batteri lader også hurtigt op, så der ikke skal gå længe imellem, at du kan klare forskellige opgaver. 

Specifikationer:

 • Den kører på et batteri, som kan bruges af andre lignende havemaskiner
 • Motoren har en størrelse på 40 V
 • Den lades op på kun 30 minutter
 • Derefter kan den bruges i op til 30 minutter
 • Den har en lav vægt

BLACK+DECKER GWC54PC-QW 54V Løvblæser: Få mere for pengene

Denne løvblæser ligger i en højere prisklasse, men du vil også få mere for pengene.

Hvis du ikke har noget imod at bevæge dig op i de højere prisklasser for til gengæld at få en bedre havemaskine, så kunne det også være, at du skulle overveje, om det var BLACK+DECKER GWC54PC-QW 54V løvblæseren, du skulle have derhjemme. Med denne løvblæser vil du nemlig få lidt mere for pengene, men du skal til gengæld også give lidt mere for den. Så kan du nemt og bekvemt rydde din indkørsel og gøre din have fin og ordentlig at se på igen. Den har en høj lufthastighed, så med denne løvblæser vil du bestemt kunne gøre et ordentlig stykke arbejde på kort tid. Det er nemlig ikke lige den slags havearbejde, de fleste ønsker at bruge mest tid på. Det vil dog kunne gøre en kæmpe forskel, når man har brugt en løvblæser som denne eller måske en god løvsuger i høj kvalitet til at få styr på det hele.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Den kører på batteri. Derfor er du fri for ledninger
 • Motoren har en størrelse på hele 54 V
 • Den har en lav vægt på 2,7 kg, som gør den god at gå rundt med, så du ikke blive for træt

 

GROUW Løvblæser AKKU 40V LI-ON (Solo): En suveræn løvblæser uden batteri

Et smart valg, hvis du allerede har et batteri derhjemme, som passer.

Løvsuger

En løvblæser, der dog også bestemt kan klare mosten og gøre havearbejdet lidt nemmere for dig, er denne fra Grouw. Den koster ikke helt så meget som den foregående, men den slutter sig absolut til nogle af de bedste løvblæsere og løvsugere på markedet. Den har en god motor, som er fri for kul, og så har den også en høj lufthastighed, som gør arbejdet nemmere, da du ikke skal gå over de samme områder for at komme af med for eksempel efterårets nedfald. Netop det kan der jo komme meget af, når året går på held. Derfor er den slags havearbejde noget, de færreste gider at bruge særligt lang tid på.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Her følger ikke hverken batteri eller oplader med, så det må man huske at købe til ved siden af. Til gengæld kan det være et smart valg, hvis du allerede har et batteri derhjemme, som passer. Så skal du ikke til at have mere udstyr end højest nødvendigt, som vil stå og fylde.

Specifikationer:

 • Den kører på batteri. På den måde slipper du for lange ledninger
 • Motoren har en størrelse på 40 V
 • Den har en vægt på 3,3 kg, når batteriet også bliver sat i

MTD Løvsuger/ -blæser BV 2500 E # MAX. 270 KM/H 2500: Kompakt valg

Denne løvsuger/ -blæser er ganske kompakt, og den fylder ikke meget.

Løvsuger

Et god bud på en effektiv alt-i-en-maskine, som fungerer både som løvsuger og -blæser, er denne løvsuger fra MTD. Den er ganske kompakt, så den fylder ikke meget, når den bare står i redskabsskuret, og den ikke bliver brugt. Udover det vil den også være lettere at bære på end visse andre. Det er faktisk vigtigt, når man går og slæber på en løvblæser, at den er til at bære, uden at man bliver alt for træt og øm i ryggen. 

Dét, at den er lille, gør den dog ikke mindre pålidelig eller god at bruge. Når den først er sluttet til strøm, kan du nemlig nemt suge og blæse mange typer af nedfald, der er landet i din have, og som gør den rodet at se på. Du skal heller ikke bekymre dig om at gøre arbejdet hurtigt. Den løber nemlig ikke tør for strøm, som en løvsuger med batteri gør, og så er den som sagt let at gå rundt med. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Den kører på el. Den skal blot i en stikkontakt. Du skal ikke lade noget op
 • Motoren har en effekt på 2500 watt
 • Batterimotoren har en styrke på 230 V
 • Der følger en opsamlingspose på 40 liter samt bærestropper med den

Stiga SAB 80 AE Løvblæser: Komfortabel løvblæser

Denne havemaskine er god og komfortabel at arbejde med.

Løvsuger

At gå og slæbe på en forholdsvis stor havemaskine, hvad end det er en løvblæser, en løvsuger eller noget helt tredje, kan hurtigt blive trættende arbejde. Derfor er det vigtigt både at få fat i noget, der er behageligt enten at holde i hånden eller at bære på ryggen, alt efter om den er håndholdt, eller om den skal sidde på ryggen. Netop det er noget, du kan få med Stiga SAB 80 AE løvblæseren. Her får du nemlig en havemaskine, som er god og komfortabel.

Derudover er det naturligvis også en løvblæser, som du kan bruge, når du skal gøre et ordentligt stykke arbejde. Her får du nemlig også en god og kraftig lufthastighed, så du kan få blæst alt skidt, der er havnet i din have, væk. Det vil du i øvrigt også nemt kunne gøre i større haver og anlæg, da denne løvblæser kører på batteri. Så skal du ikke sørge for, at det altid er en stikkontakt i nærheden.

Specifikationer:

 • Den har et batteri. Du er altså ikke bundet af et batteri
 • Batterimotoren har en styrke på 80 V
 • Den lades op på 40 minutter
 • Derefter kan den bruges i op til 15 minutter
 • Den har en vægt på 3,9 kg

Power Plus Løvblæser 20 Volt – SOLO: Styr selv strømstyrken

Med denne løvblæser kan du selv styre strømstyrken.

Løvsuger

Denne løvblæser er også et godt bud på en god havemaskine. Den er nemlig meget pålidelig og kraftfuld, så her kan du regne med, at du kan få styr på haven. Her behøver det heller ikke at koste kassen, hvis du for eksempel har en mindre have at holde styr på. Det kan selvfølgelig også være, at du bare ikke har lyst til at bruge mange penge på det. Så får du nemlig her en god maskine i en lav prisklasse, som sagtens kan klare arbejdet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med denne løvblæser får du en motor med en styrke på 20 V. Du har dog også mulighed for selv at vælge mellem at bruge 20 V eller 40 V i maskinen. Hvis du bruger 40 V, vil den have en kraftigere virkning. Til gengæld vil den hurtigere tabe strøm, men det er værd at overveje, når man pludselig står overfor arbejdet.  

Specifikationer:

 • Den kører på batteri og er derfor ledningsfri
 • Batterimotoren har en styrke på 20 V
 • Du kan også vælge at køre 40 V igennem den for at få en kraftigere virkning

Ryobi løvblæser / løvsuger 3000 watt RBV3000CSV: Bliv herre over dit arbejde

Styr selv lufthastigheden, og bliv herre over dit arbejde.

Denne løvblæser eller løvsuger er god til dig, der gerne selv vil være herre over dit arbejde. Det kan godt virke lige til at komme af med det skidt, der har samlet sig på græsplænen eller i indkørslen, men hvis det nu for eksempel blæser, vil du måske gerne have en løvsuger med en lidt større lufthastighed end på en vindstille dag. Det får du med denne model fra Ryobi.

Du får også en maskine, der kan kompostere store mængder, så du kan få mest muligt ud af dit arbejde. Udover det får du også muligheden for at vælge mellem to hastighedsindstillinger, så du selv er herre over det. Der er også værd at bide mærke i, at det er en særligt stor opsamlingspose, så det vil også være en bonus.

Specifikationer:

 • Den kører på el. På den måde skal du aldrig bekymre dig om opladning
 • Motoren har en effekt på hele 3000 watt
 • Batterimotoren har en styrke på 230 V
 • Den har en vægt på 3,6 kg
 • Der følger en opsamlingspose på 45 liter samt bærestropper med den

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Makita DUB362Z løvblæser 2x18V: En havemaskine i topklasse

Et godt valg til dig, der søger kvalitet i topklasse.

Løvsuger

Søger du noget, der egner sig bedre til større arealer, hvad en det er parker eller anlæg, så er det måske nærmere denne løvblæser fra Makita, du skulle kigge på. Her har vi at gøre med en topprofessionel havemaskine, der altså befinder sig i topklasse, hvorfor den også typisk vil være anvendt af professionelle gartnere eller lignende. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Denne løvblæser kører på et Lithium-Ion-batteri, som ikke følger med i købet. Det må du altså erhverve dig ved siden af. Du skal bare holde øje med, at batterikapaciteten helst skal ligge mellem 1,5 og 6,0 Ah. Så får du dig en god, pålidelig havemaskine i topkvalitet, som i øvrigt er miljøvenlig.

Specifikationer:

 • Den er drevet af et batteri og har derfor ingen ledninger
 • Når den er fuldt opladet, kan den bruges i 6,5-42 min, alt efter hvilken indstilling du bruger
 • Den egner sig særligt godt til større arealer
 • Den har en vægt på 4,1 kg

Makita EB7660TH benzin løvblæser 4-takts: Absolut topkvalitet med smarte indstillinger

Denne løvblæser er til dig, der søger absolut topkvalitet og smarte indstillingsmuligheder.

Løvsuger

Netop Makita laver altså løvsugere og -blæsere i topkvalitet, så derfor vil vi da heller ikke snyde dig for denne sag i vores guide. Også denne løvblæser egner sig bedst til større arealer så som parker og anlæg eller blot store haver. Den vil også typisk være brugt af professionelle gartnere, men netop dette vidner også om, at det er en god, solid løvblæser. 

Den har en særdeles stor effekt og en høj lufthastighed, der altså gør havearbejdet lidt nemmere og mere ligetil. er den nem at indstille med det smarte joystick, der styrer indstillingerne. Der er også et smart system indbygget i denne maskine, som gør, at den også holder sit frostfri, når det bliver koldere. Derfor virker den altså året rundt. Det, der måske kunne skræmme dig væk, hvis du ikke har brug for noget af det absolut bedste på markedet, er prisen og den høje vægt. Men det er en løvblæser i absolut topkvalitet med smarte indstillinger.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Den kører på benzin, så du skal ikke hverken bekymre dig om opladningstid eller ledninger
 • Den har en høj vægt på 10,9 kg
 • Til gengæld får du et par gode, solide bærestropper med, så du kan bære den på ryggen

 

Metabo AG 18 løvblæser 18V: God til at gøre rent

Fungerer godt, når man skal gøre rent på blandt andet arbejdspladser.

Løvsuger

En anden løvblæser, der måske også kan bruges i professionelle sammenhænge – blot i en lidt anden forstand, er denne model fra Metabo. Den egner sig nemlig særligt godt til dem, der arbejder på for eksempel byggepladser eller i værksteder, hvor der kan være blandt andet træspåner, som er i vejen. Den er god til når man skal gøre rent omkring sig. Dem blæser denne maskine nemlig helt fint bort, ikke mindst fordi den har en god lufthastighed samt mulighed for at indstille hastigheden.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udover det er den også god i disse sammenhænge, fordi den har et godt mundstykke, der har gummi for enden, som ikke slider på diverse overflader som for eksempel et gulv. Man kan altså sagtens bruge den andre steder end i haven. Og så er den i øvrigt kompakt og let at bære rundt på.

Specifikationer:

 • Den kører på batteri, så du er fri for ledninger
 • Batterimotoren har en styrke på 18 V
 • Den har en let vægt på 1,87 kg

Dewalt løvblæser 54V DCM572N-XJ: Designet for brugerens komfort

Vælger man denne løvblæser fra Dewalt, får man en løvblæser, der er designet for brugerens komfort.

Løvsuger

Når du skal have styr på løv, blade og anden nedfald i din have, så skal du gerne kunne gøre det nemt. Der er næppe nogens yndlingsopgave, selv hvis man ellers er glad for havearbejde. Det er nærmere den slags arbejde, der bare skal gøres en gang imellem. Derfor kan en god løvsuger eller -blæser være en god idé til at klare opgaven nemt og hurtigt. Men den skulle også meget gerne være ergonomisk og god at bære på. Vælger man denne løvblæser fra Dewalt, får man en løvblæser, der er designet for brugerens komfort.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

For det første er den nemlig lavet i et design, der giver dig en suveræn kontrol, og så er den god at holde på. Derudover behøver du heller ikke at holde knappen inde, når du har valgt at indstille den til en bestemt hastighed. På den måde bliver du mindre træt i arme, fingre og ryg. 

 Specifikationer:

 • Den er uden ledninger og er drevet af et batteri
 • Når den er fuldt opladet, kan man bruge den i cirka et kvarter
 • Den har en vægt på 3,33 kg

 

Gardena PowerJet 40-Li løvsuger / løvblæser 40V: Har en god levetid

Denne løvsuger er god til dig, der gerne vil kunne arbejde lidt længere ad gangen.

Når du er i haven, og er i fuld gang med at gøre den fin og ordentlig, så er det ikke hensigtsmæssigt at skulle vente på at lade batterierne op eller at skulle være bundet af en ledning, der snor sig gennem haven. Derfor har vi også en løvsuger som denne fra Gardena på vores liste. Denne løvsuger er god til dig, der gerne vil kunne arbejde lidt længere ad gangen, uden at skulle være bundet af en ledning, der kan komme i vejen, og som man kan falde over, når man har lidt for travlt. Den har nemlig en rigtig god levetid, så du kan arbejde løs.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udover at være en god maskine, som altså holder lidt længere end visse andre løvsugere og -blæsere, der kører på batteri, så er det også en maskine, som kan gøre arbejdsbyrden lidt nemmere at klare. Den har nemlig en høj blæse- og sugekraft. Så kan du få det hele med.

Specifikationer:

 • Den kører på batteri, der holder længe, så du er fri for ledninger
 • Batterimotoren har en styrke på hele 40 V
 • Den kan bruges længe, når den er fuldt opladet
 • Den har en vægt på 5 kg
 • Der følger en opsamlingspose på 30 liter med

Worx WG584E.9 løvblæser 2x20V: Skåner haven

Skån terrassefliser og sarte overflader med denne løvblæser.

Løvsuger

Hvis du går meget op din have, så skal du selvfølgelig have styr på det nedfald, der kan komme i løbet af især et efterår. Det skal du naturligvis også gerne kunne gøre uden større besvær. Derfor kunne det være en idé at benytte sig af en løvsuger eller -blæser. Så langt så godt. Du skal dog også være sikker på, at du ikke beskadiger de smukke planter og fine fliser, som du gerne vil have i din have. Derfor bør man, hvis man går op i at holde have, anskaffe sig en havemaskine, der kan bruges uden at ødelægge noget.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Det kan man få med denne løvblæser fra Worx. Med denne kan du nemlig indstille luftstrømmen, så den ikke slider på for eksempel terrassefliser eller andre sarte overflader, for ikke at tale om fine blomster eller lignende. 

Specifikationer:

 • Den er batteridrevet, så derfor vil du være fri for ledninger
 • Den kan bruges længe, når den er fuldt opladet.
 • Den har en vægt på 3,3 kg

MTD BV 2500 E elektrisk løvsuger-/blæser: En pålidelig maskine til en fair pris

Denne løvsuger er til dig, der vil have kvalitet uden at betale for meget for det.

Løvsuger

Den sidste løvsuger i vores guide er denne fra MTD, som bestemt også er værd at overveje, når man søger en ordentlig havemaskine, der kan klare ærterne. Noget der måske gør denne løvsuger endnu mere attraktiv, er at du faktisk for en rigtig god og pålidelig maskine til en helt fair pris. 

Den er ganske nem at anvende, så det er noget, de fleste ville kunne klare. Den er også let at bære på. Ikke mindst fordi du får et par gode bærestropper, så den vil sidde godt på ryggen og skåne din ryg. Den er beregnet til hverdagsbrug i for eksempel baghaver og lignende. Det er en elektrisk løvsuger, hvilket betyder, at den er støjsvag. Så vækker du ikke alle naboer, hvis du vil i haven en søndag morgen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 Specifikationer:

 • Den kører på el. Når bare der er et stik i nærheden, vil du ikke skulle lade noget op
 • Motoren har en effekt på 2500 watt
 • Den er ikke dyr i drift
 • Der følger en opsamlingspose på 45 liter samt bærestropper med den

Einhell GE-CL 18 Li Kit Akku-løvblæser: Oplader hurtigt Powerplus

Et godt valg for dig, der ikke vil vente længe på at lade løvblæseren op.

Løvsuger

Når bladende falder af træerne, og du står og skal have styr på al den nedfald, der har samlet sig i din have, så er det ikke altid nok at gå rundt med rive og kost. Derfor har vi valgt at begynde vores guide til løvsugere og -blæsere med en god, pålidelig løvblæser som denne fra Einhell. Så kan du nemlig hurtigt få styr på din have og gøre den fin og ordentlig at se på igen. Denne løvblæser kører på batteri, og den oplader hurtigt, så du er både fri for ledninger og for at vente længe på at bruge den, når den ikke er fuldt opladet i forvejen. På den måde får du altså med denne model en pålidelig havemaskine, der kan gøre dit liv lidt nemmere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Specifikationer:

 • Den kører på batteri, så du er fri for ledninger
 • Motoren har en størrelse på 18 V
 • Den lades op på 40 minutter
 • Den har en lav vægt

 

Se også denne artikel på tu.no: Å rake hagen kan være et slit. Løsningen kan være en elektrisk løvblåser

Denne side er anmeldt af: Michelle T. Danielsen Rating 10/10

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Find mere information her