Top 8 bedste robotplæneklippere

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 14.12.2021|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Vi har fundet dem, vi mener er de 8 bedste robotplæneklippere ud fra flere tests og anmeldelser fra uafhængige hjemmesider, ligesom os.

Med 8 robotplæneklippere, som alle har forskellige fordele og ulemper, har man mulighed for at finde den robotplæneklipper som passer bedst til sine behov.

Forbrugertest, græsslåmaskine

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige robotplæneklippere på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste robotplæneklippere, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Forbrugertest, græsslåmaskine

forbruger-test.dk

4.57 23

Worx Landroid M

Forbrugertest, landroidDenne robotplæneklipper er til dig, som ønsker en billig en, som stadig gør det supergodt i test.

Den er velegnet til dig, som har en plæne på mindre end 1.000 kvadratmeter.

Først og fremmest har den fået supergode anmeldelser hos blandt andet Aftonbladet, hvor den får 5/5 stjerner for høj brugervenlighed og driftsikkerhed, hvor den hos Tænk og Råd & Rön anbefales som et godt køb.

Prisen på denne robotplæneklipper gør, at den bliver dét bedre, da den næsten får samme anmeldelser som en maskine til dobbelt pris.

Videoanmeldelse af WORX landroid

Gode ting ved Worx Landroid M

 • 1000 Kvm arbejdsareal
 • Lang driftstid pr opladning
 • Opladningstid på 90 minutter
 • Lavt støjniveau – 63 dB
 • Indbygget tyverialarm

Mere information om Worx Landroid M

Først og fremmest har den fået supergode anmeldelser hos blandt andet Aftonbladet, hvor den får 5/5 stjerner for høj brugervenlighed og driftsikkerhed, hvor den hos Tænk og Råd & Rön anbefales som et godt køb.

Prisen på denne robotplæneklipper gør, at den bliver dét bedre, da den næsten får samme anmeldelser som en maskine til dobbelt pris.

Worx Landroid M er helt uafhængig, når du først har indstillet den. Med de indbyggede sensorer kan den selv registrere, hvis den er ved at køre ind i noget, og dermed vil den skifte retning.

Når den er færdig med at slå dit græs, vender den selv tilbage til sin oplader station. Dette gør sig også gældende, hvis den er ved at løbe tør for strøm under græsselåningen.

En anden ting vi er ekstra vilde med, er måden den næsten er lydløs på. Med et støjniveau helt nede på 63 dB er vi tæt på det laveste, du kan finde inden for robotplæneklippere.

Denne robotplæneklipper har en størrelse på kun 38,5 x 26 centimeter, som gør at den har mulighed for at slå græsset selv de lidt mere snævre steder. Den kan klare plæner op til 1000 kvadratmeter.

Worx Landroid bliver sat op ved hjælp af kantafgrænsningskabel, som skal ligge langs kanten rundt om det areal, du ønsker skal slås.

Gardena Sileno

Forbrugertest, Gardena Sileno

Gardena Sileno er en robotplæneklipper til dig, som har mange naboer tæt på, som ikke ønsker at lytte til støjen af en motor.

Det, der gør denne model til en favorit, er dens særdeles lave støjniveau. Man kan sagtens befinde sig i haven samtidig med den arbejder, og man skal heller ikke høre på klager fra naboerne.

Derudover er det muligt at programmere den, så den kun klipper, når der er brug for det. Dermed ødelægger den ikke din græsplæne, eller bruger unødvendig arbejdskraft.

Videoanmeldelse af Gardena Sileno

Gode ting ved Gardena Sileno

 • 500 Kvm arbejdsareal
 • 60 minutters klippetid pr opladning
 • Opladningstid på 60 minutter
 • Lavt støjniveau – 60 dB
 • God til små haver

Mere information om Gardena Sileno

Gardena Sileno er en af de mere smidige modeller, da dens baghjul kan dreje som den vil, hvilket dermed øger dens manøvredygtighed.

Som en del af proceduren vender den selv tilbage til sin opladerstation, når der er behov for det – eller når den er færdig med sit arbejde, og plænen er blevet klippet.

Som en fordel kan denne Gardena robotplæneklipper også gøre sit arbejde, hvis det regner.

Der er ikke noget, der kan stoppe den: selv hvis der ligger noget i vejen, kører den blot udenom. Derudover kan man som noget unikt, rense denne model nemt med vand.

Med dens stærke skjold i en høj kvalitet, kan den klare lidt af hvert; hverken vind eller regn slår den ud.

Med dens indbyggede kollisionssensor og afgrænsningssnoren, der følger med, kan du sikre dig, at den holder sig inden for det ønskede område.

I tilfælde af forhindringer under klipningen, kan den nemt registre det og blot køre uden om. Den har mulighed for at køre på skråninger på helt op til 35%.

Med en vægt på kun 9,8 kilo er den nem at have med at gøre. Den er udstyret med 3 skarpe knive, som allerede er monteret, når du køber den.

Derudover får du 9 ekstra knive med, til når de andre bliver slidte. Den er udstyret med et sikkerhedssystem og alarm i tilfælde af, at den bliver stjålet. Derudover vil den stoppe, hvis den bliver løftet eller tilter under klipning, så ingen kommer til skade.

Læs også: Test af de 12 bedste Hækkeklippere

STIGA Autoclip M5 robotplæneklipper – nem at styre gennem bluetooth

STIGA Autoclip M5 robotplæneklipper – nem at styre gennem bluetoothOm STIGA Autoclip M5 (2R2001608/ST1)

STIGA Autoclip M5 er alt i alt en smart og funktionel robotplæneklipper. Den kan klippe et areal på op til 500 m2, som egner sig godt til mindre eller mellemstore haver. STIGA har 80 års erfaring på markedet, og de er de førende producenter inden for markedet. Du kan dermed trygt købe et STIGA produkt, da kvaliteten er helt i top. 

Denne robotplæneklipper er rigtig smart, da den kan styres gennem en app på telefonen. Dette sker via bluetooth. Her kan plæneklipperens program justeres. Dette gøres via din smartphone eller tablet. På den måde behøver du ikke at tilgå plæneklipperen manuelt, men du kan styre det hele over telefonen, så længe at bluetooth er tændt. 

Udover disse kvaliteter er STIGA god, fordi den kan klippe 25 cm i bredden og på arealer delt op i to zoner. Plæneklipperen kan også klippe på hældninger på helt op til 45 %. Du får derfor rigtig meget i én plæneklipper.

STIGA M5 stopper automatisk, hvis den løftes eller vælter. På den måde kan du være helt tryg ved at lade den køre rundt selv i haven. Hvis den kører ind i noget på sin vej, vender den blot om og kører en anden vej.

Specifikationer

 • Lydsvag
 • Klarer hældninger på op til 45 %
 • Kontrolleres via app
 • Areal: 500 m2
 • Batteritype: Lithium
 • Klippebredde: 25 cm
 • Arbejdstid: Ca. 50 min
 • Opladning: Ca. 1 ½ time

Husqvarna Automower 315

Forbrugertest, husqvarna automower

Denne robot er til dig med en mellemstor have med flere forhindringer, og til dig som forventer en robotplæneklipper i høj kvalitet.

Den er god, hvis du har kraftige skråninger i haven.Det som Husqvarna vinder på i de test den har været med i, er dens terrænegenskaber, høje driftssikkerhed med en let programmeret brugerflade og smarte navigationsløsninger.

Hvis du er interesseret i denne model, så kan du købe den her

Gode ting ved WITT WGC 90 S

 • Stort arbejdsareal
 • Lang driftstid pr opladning
 • Lav vægt
 • Lavt støjniveau
 • Godt mærke

 

Mere information om Husqvarna Automower 315

Det som Husqvarna vinder på i de test den har været med i, er dens terrænegenskaber, høje driftssikkerhed med en let programmeret brugerflade og smarte navigationsløsninger.

Denne robotplæneklipper giver dig mest for pengene, hvis du har en ujævn plæne, da den klarer sig rigtig godt på de punkter, dog klarer den sig stadig fint på en jævn plæne.

Noget af det vi har lagt mærke til, er dens design. Den er simpelthen konstrueret til at kunne klare de danske vejrforhold, så der ikke er noget, der forhindrer den i at få klippet græsset.

Derudover tilpasser den sig efter, hvor hurtigt græsset vokser, så den ikke slider på græsplænen eller robotplæneklipperen.

Du kan tilknytte en app til robotplæneklipperen Husqvarna Automover 315, dog med bluetooth, som betyder at du ikke kan være alt for lang væk fra den, når du anvender appen.

Værd at vide om robotplæneklippere

 • Robotplæneklippere er super til at få plejet haven, når man ellers har en travl hverdag. De kan ofte køre uden at man skal holde øje med dem, så man sagtens kan multitaske.
  Det er bare enormt vigtigt at være sikker på at plæneklipperen har nok radius til netop din have. Foretag research inden du køber, så du ved hvad størrelse din plænklipper skal kunne dække ift. kvadratmater.

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


 

LandXcape robotplæneklipper 600 LX790 til den store græsplæne

LandXcape robotplæneklipper 600 LX790 til den store græsplæneTestresultater

LandXcape 600 er blevet testet positivt af Forbrugerrådet TÆNK.

Om LandXcape 600 robotplæneklipper

LandXcape robotplæneklipper er en lille plæneklipper, der kan klippe op til 600m2 græsarealer. Man skal derfor ikke tage fejl af størrelsen på den. Plæneklipperen er nem at aktivere og betjene, så du kan hurtigt komme i gang med at benytte den. Plæneklipperen vender automatisk retur, når den er færdig, og når det regner. Den genoplader også, når den er lav på strøm. Du skal derfor ikke bekymre dig om at holde øje med plæneklipperen; den klarer alting selv. Hvis du har en stor græsplæne, eller du ejer et stort græsareal, der skal klippes og passes, så er LandXcape et oplagt valg. 

LandXcape passer ikke blot store græsarealer, den gør det også stille. Det er en fordel, at plæneklipperen ikke larmer. Den gør det derfor fuldstændig ubemærket, og du skal ikke lytte til en rumlende lyd i baghaven. 

Hvis plæneklipperen skulle ske at vælte eller blive løftet, så stopper rotorerne automatisk. 

Med LandXcape skal du ikke bekymre dig om at få græsset klippet, om plæneklipperen kan holde strøm, eller hvilket vejr det er. Plæneklipperen finder helt selv ud af det, og den klipper tilmed store græsarealer. Den er rigtig nem at aktivere, hvilket kan være en fordel, hvis man ikke er så teknisk anlagt.

Specifikationer

 • Støjsvag
 • Klippehøjde: 30 – 60 mm
 • Klippebredde: 16 cm
 • Anbefalet plæneareal: 600 m2
 • Batteritype: Li-ion
 • Vægt: 8,4 kilo

Robomow RS615U

Robomow RS615U, forbrugertest

Denne robotplæneklipper er til dig, der ønsker en effektiv og robust robot, som kan klare en stor have, der skal slås ofte for at holdes pæn.

Robomow RS615U klarer sig godt i test hos blandt andet Tænk og Råd & Rön. Den er velegnet til dig, som har en større græsplæne og derfor har brug for professionel hjælp.

Robomow RS615U er nemlig både stor, robust og kraftfuld med en god klippebrede, og så er den supernem at komme i gang med at bruge.

Videoanmeldelse af Robomow RS615U

Gode ting ved Robomow RS615U

 • Op til 3000. kvm arbejdsområde
 • Klippehøjde 20 – 80 mm
 • Stor og tung – 20kg
 • Udstyret med en nødafbryder
 • Tyverialarm

Mere information om Robomow RS615U

Denne robotplæneklipper ser ud til at være den bedste på markedet, selv med dens pris. I flere tests bliver det bevist, at pris og kvalitet hænger sammen. Det kan derfor være en god investering med denne model.

Noget af det der fanger os mest ved denne gode robotplæneklipper er, at den er unik til at klippe kanter, da dens knive klipper ud over hjulbredden.

Dette er en robotplæneklipper, som er egnet til større arealer med dens vægt på 20 kilo og en klippebrede på hele 56 centimeter. Den er lavet sådan, at den kan klare arealer op til 1600 kvadratmeter, dog mener producenten, at den kan klare hele 3000 kvadratmeter.

Maskinen er udstyret med et navigationssystem. Det gør, at den ved hjælp af en kantråd selv kører rundt i din have og slår græsset lige der, hvor du ønsker det.

Derudover kan du selv bestemme, hvor ofte du vil have den til at klippe græsset, hvorvidt det skal klippes groft eller fint, og om græsset skal spredes over græsplænen. Hvis du vælger at sprede det fintslåede græs, giver du din have ekstra gødning.

Robomow RS615U er lavet sådan, at hvis man løfter den højere end 2 centimeter, vil den automatisk slukke motoren. Dermed vil kniven stoppe med at dreje rundt af sikkerhedsmæssige årsager.

Denne funktion er udviklet med henblik på børne- og dyrevenlighed. Ydermere vil den bakke og vende om ved hjælp af indbyggede sensorer, hvis den rammer ind i noget faststående under processen.

Bosch Indego

Forbrugertest, Bosch Indego

Bosch Indego er til dig med en mindre have, som ønsker en manøvredygtig robotplæneklipper til en fornuftig pris.

Denne robotplæneklipper bliver bedst i test hos DinSide og får topscorer hos både Testfakta og Stiftung Warentest. Det, som den vinder på, er dens klippeevne og manøvredygtighed. Den kan klippe ned til 30 millimeter.

Dens design er lavet til små haver, og den har derfor nemmere ved at klippe græsset de mere snævre steder, da den ikke fylder så meget i størrelsen.

Videoanmeldelse af Bosch Indego

Gode ting ved Bosch Indego

 • God klippehøjde 15-60 mm
 • Opladningstid på 45 minutter
 • Tyverialarm med pinkode
 • Vejer kun 8kg
 • Yderst funktionel

Mere information om Bosch Indego

Noget af det der imponerer os mest, er dens anderledes design i forhold til, hvordan den navigerer rundt på plænen.

Den er nemlig lavet sådan, at den kører systematisk rundt på plænen, hvilket gør at plænen bliver pænere og mere jævn at se på, når Bosch Indego er færdig med sit arbejde.

Ydermere kan denne model styres via en app! Dermed kan du sætte den til at slå græsset, selv hvis du er på ferie eller arbejde – og ikke har mulighed for at sætte klipningen i gang manuelt.

Bosch Indego vejer kun 8 kilo, som gør den let at håndtere for alle. Den er beregnet til haver på omkring 300 – 400 kvadratmeter.

Med dens indbyggede Logicut system kan du være sikker på en jævn klipning. Hvis der skulle være forhindringer på plænen, vil Bosch Indego blot køre uden om og fortætte sin klipning.

Bosch Indego er velegnet til en lille have med sin klippebrede på 19 centimeter.

Derudover er den også udstyret med tyverisikring, så du sikkert kan efterlade den, når du skal ud af huset. Den er tilknyttet en app, som gør brugen af den nemmere.

Robomow RC304U

Forbrugertest, Robomow RC304U

Robomow RC304U er til dig med en lille have, og som ønsker en robotplæneklipper, der er lille og kommer godt ud i kanterne.

Trods dens kompakte størrelse har den et bredt klippeareal på 28 cm. Dette gør, at den er en af de robotplæneklippere, der er bredest – og dermed er den en af de hurtigere robotplæneklippere.

Samtidig har den en batterilevetid på 45-50 minutter, og en opladningstid på 50-70 minutter, som hjælper den til at klare jobbet hurtigt.

Videoanmeldelse af Robomow RC304U

Gode ting ved Robomow RC304U

 • Op til 1000. kvm arbejdsområde
 • Klippehøjde 15 – 60 mm
 • Forholdsvis let 11,4kg
 • Kan kobles til smartphone
 • Tyverialarm, med pin-kode

Mere information om Robomow RC304U

Denne model kan kobles op til din smartphone, så det er muligt at styre den, når du ikke er i nærheden. Her kan du ændre i indstillinger, afbryde programlagt klipning og få at vide, hvis den skulle blive stjålet.

Derudover er den udstyret med regncensor, så den ikke køre ud i regnvejr og ødelægger sig selv.

Ikke mindst er den god til at klippe hjørner og kanter, da dens knive går ud over hjulene og dermed får alt med. Den kan bruges på plæner helt op til 1000 kvadratmeter

Robomow er lavet til plæner på op til 1000 kvadratmeter, hvor det anbefales at arbejdsområdet ikke er større end 500 kvadratmeter.

Med en bredde på 46 centimeter, kan den klare smalle passager og komme bedre omkring i haven. Den kommer godt ud i kanterne, så alt kommer med når den er i gang.

Derudover vejer den kun 11,4 kilo, som gør den nemmere at håndtere.

Det er muligt at justere, hvor lavt du ønsker græsset på din plæne skal være. Den kan nemlig sættes helt ned til 15 millimeter og maks 66 millimeter.

Robotten kan klare hældninger helt op til 36%, som er meget unikt for en robotplæneklipper.

Læs også: Anmeldelse af 7 af de stærkeste akku græstrimmere

Generelle råd til valg af robot plæneklipper

I en lang periode så var dét at eje en robotplæneklipper anset som en luksusvare. Da modellerne langsomt begyndte at komme på markedet, så var der mange der ikke kunne se idéen i at eje en.

De var bøvede, klodsede og kunne ikke køre særligt langt pr. opladning. Desuden var der, som der ofte kan være med ny teknologi, opstået en tanke om at det var en dovenmands eje, som om man ikke magtede at slå græsset selv.

Tag eventuelt en løbetur med et par af vores test-guides om løbesko og løbeure imens robotten klarer den sure tjans!

Nu til dags er de her holdninger mere eller mindre vasket bort, og teknologien er også kommet langt siden det først lancerede. De fleste modeller kan nu køre en hel græsplæne færdig, inden den skal oplades (naturligvis afhængigt af størrelsen).

 

Prisen er også faldet et stykke siden de blev introducerede, hvor de nu ikke er meget dyrere end en almindelig græsslåmaskine. Årsagen til dette er naturligvis også, at eftersom teknologien udviklede sig, så kunne man producere billigere.

Søger du efter robotstøvsugere eller en normal støvsuger, kan du læse vores test-guide af dem lige her!

Dertil kom der også flere konkurrenter på markedet, som hver især bidrog til at drive priserne ned til et niveau, hvor den almene dansker kunne være med.

Det skal påpeges at der er nogle variable ift. En robotplæneklippers performance. Man skal være nøje i at indstille hvor stor en have man har, og hvor hurtigt maskinen skal køre. Desuden så har de ofte meget svært ved at håndtere langt græs, hvorfor man skal sørge for at vedligeholde det konstant.

Hvis du, lige som os, er totalt pjattet med Bosch produkter og deres høje kvalitet, så klik her, for at se flere af deres produkter i vores andre artikler!

Læs også vores artikel om: Test af de 6 bedste gaming pc’er

Læs også: Her er de 6 bedste fejemaskiner i test.

Læs også vores artikel om: Testoversigt: Her er de bedste plæneklippere på markedet

 

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Der findes flere gode robotplæneklippere på markedet, men nogle af de bedste modeller er blandt andet Worx Landroid M og Gardena Sileno. Robotplæneklipperne er blevet anbefalet af forbruger-testen, som blandt andet roser maskinerne for deres praktiske designs og egenskaber. Begge plæneklippere har fået fem stjerner i forbrugstesten.
Hvor meget koster en robotplæneklipper?
Det er muligt at finde robotplæneklippere i forskellige prisklasser, men en maskine koster i gennemsnit mellem 8000 – 10.000 kr. Det er en relativ høj pris sammenlignet med manuelle motorplæneklippere, men til gengæld skal du ikke længere bruge energi og tid på at slå græsset, hvilket er enormt smart.
Er det pengene værd at købe en robotplæneklipper?
Hvorvidt det er pengene værd at købe en robotplæneklipper eller ej, det kommer an på, hvor meget du holder af at slå græs. Hvis det er en opgave, som du gladelig kan undvære, så kan det helt bestemt være pengene værd at købe en robotplæneklipper, som klarer arbejdet for dig.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
De fleste robotplæneklippere bliver lavet til at være robust og at kunne holde til alverdens vind og vejr. Derfor kan du forvente, at din nye robotplæneklipper vil have en gennemsnitlig levetid på 10+ år, førend den vil være så slidt, at den trænger til at blive skiftet ud.

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Find information om hvad andre anbefaler af robotplæneklippere

Hardware online – Debat
Havenyt – Debat
Lav-det-selv – Debat

Robotplæneklippere: De bedste i test

 • Worx Landroid M
 • Gardena Sileno

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme