Bedste aircondition og klimaanlæg – her er alt, hvad du skal vide

Udgivet 30.08.2019|Senest redigeret 22.04.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks

Danmark er et land, hvor temperatur og luftfugtighed skifter relativt meget i løbet af et år. Og ikke nok med det, så kan temperaturen også svinge fra varmt til koldt og tilbage igen på ganske kort tid. Netop derfor vælger flere og flere også at investere i en aircondition eller et klimaanlæg til boligen. Disse løsninger er langt mere holdbare og effektive, end forsøget på at regulere temperaturen gennem enten billige luftventilatorer, isposer på panden eller andre tvivlsomme påfund.

Læs også: Test af de 10 bedste ismaskiner.

Hvis du også er lun på ideen om at anskaffe dig et klimaanlæg, så er du kommet til rette sted. Vi guider dig til, hvilke modeller der klarer sig bedst i tests netop nu, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber, og hvordan du finder frem til lige netop den maskine, der vil gøre dit indeklima bedre og sundere i fremtiden.

Se også Sådan bruger du aircondition bedst skrevet af politiken.dk.

forbruger-test.dk

Den originale Arctic Air – bedste mini aircondition

Testresultater

Flere tests har ikke været længe om at konkludere, at netop denne maskine er den absolut bedste mini aircondition, som kan fås for penge netop nu. Og apropos prisen, så er den faktisk også virkelig attraktiv i forhold til mange andre løsninger på markedet i disse år. Den vinder point for sin kraft, sin størrelse og sin nemme tilgang, der gør den nem at bruge, nem at flytte rundt og nem at opbevare, når den ikke bruges. Hos Bedst i Test, som samler en masse forbrugervarer og tester dem, fik denne aircondition en flot omtale. Her placerede den sig i top tre over de bedste små airconditionere. I denne test var det særligt i forhold til lydniveau, luftrensning og luftfugtning, at Arctic Air scorede højt.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste mini aircondition
 • Lille, praktisk og nem at anvende
 • Er nem at flytte rundt og nem at opbevare
 • Op til 8 timers nonstop drift
 • Køler, renser og fugter luften
 • Miljøvenlig løsning med energiforbrug på 350 w

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Arctic Air

Denne lille aircondition er den perfekte følgesvend på en varm sommerdag. Den lille størrelse gør den praktisk og nem at flytte rundt, så du kan nyde afkølet luft, hvor end du befinder dig. Selvom den er lille, skal du dog ikke tage fejl af dens performance. Du får nemlig en utrolig kraftfuld aircondition, som med sin lille 750 ml vandbeholder, stadig formår at nedkøle et rum i op til otte timer. Det er for eksempel helt ideelt, hvis du arbejder hjemme, nyder weekenden i hjemmet eller ønsker at køle dit soveværelse ned om natten. Ventilatoren er stort set lydløs, og har desuden tre hastigheder, så du nemt kan tilpasse den efter behov. Den både køler, renser og fugter luften, og den har et imponerende lavt energiniveau på 350 w, hvilket gør den til en miljøvenlig løsning i sommervarmen.

KoolDown Mini Aircondition – Bedste lavpris mini aircondition

Testresultater

Denne lækre lille sag er blevet udnævnt som den bedste lavpris mini aircondition, som du kan få lige nu, og faktisk er den så populær at mange butikker har svært ved at følge med efterspørgslen. Den er særligt anbefalet på grund af sin velfungerende funktioner, sin kompakte størrelse og sin utroligt favorable pris.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedst miniaircondition til prisen!
 • Lille og praktisk letvægter
 • Nem at have med overalt
 • Praktisk USB tilslutning
 • 500 ml vandbeholder
 • Op til 8 timers nedkøling af rum
 • Kan skifte farve
 • Tre intuitive styrkeniveauer

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om KoolDown Mini Aircondition

Her får du en miniaircondition, som er næsten uundværlig i sommervarmen. Samtidig er den utroligt let at have med hvis du skal på ferie, da det på alle måder er en mobil aircondition, der vejer ganske lidt. Den er helt uden slange og i stedet medfølger et praktisk USB-kabel, så du let kan tilslutte den, uanset hvor du befinder dig. På den måde slipper du både for en upraktisk slange og for batterier, som løber tør i tide og utide.

Det er en ideel aircondition til soveværelset, fordi den kan stå på natbordet, på gulvet eller på en kommode, alt efter hvad dit behov er. Ligeledes kan du nemt have den stående på skrivebordet, i stuen, i campingvognen eller have den i udestuen. Den har tre styrkeniveauer, så du nemt kan tilpasse hastigheden efter dit ønske. Vandbeholderen er ganske lille på 500 ml, men den kan til gengæld holde til at køre hele otte timer i træk, hvor du altså kan nyde et afkølet rum. Som noget ganske særligt kan den også skifte farve, så du kan vælge at skabe en atmosfære, som passer netop til dit humør eller din præference. Sidst men ikke mindst er den også overraskende prisvenlig, hvilket er med til at sikre netop denne model en plads blandt de allerbedste på markedet lige nu.

Aircondition KGK Pac-8 – Bedste lavpris store aircondition

Testresultater

KGK Pac-8 formåede at smigre sig godt og grundigt ind på testpanelet hos BoMagasinet, som kårer den til bedste lavpris blandt de store aircondition modeller. Dette skyldes særligt, at den lever op til alle de krav, som de fleste mennesker måtte have til deres indendørs aircondition, og samtidig kommer den altså til en utroligt favorabel pris.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste store aircondition til lavpris!
 • Nem at tilslutte og intuitiv at benytte
 • God effektkøling på 2,3kW
 • Affugtning med op til 19 liter per døgn
 • Ganske let – blot 20 kg
 • Uovertruffen pris – et fund for pengene

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Aircondition KGK Pac-8

Denne model kan tilbyde at nedkøle både din stue, dit soveværelse, udestuen om sommeren, eller hjemmekontoret, hvis du har sådan et. KGK Pac-8 kan tilbyde dig en effekt køling på hele 2,3kW, og kan samtidig affugte med op til 19 liter per døgn, hvilket begge dele er rigeligt til de flestes behov.

En af årsager til at netop denne model er blevet lidt af en bestseller, er dels på grund af den nemme og intuitive funktion, og dels på grund af den gode pris. Den er nem at tilslutte, og du sætter den blot i en almindelig stikkontakt, hvorefter den er klar til brug.

Den er faktisk også ganske meget lettere end mange andre store aircondition modeller, og vejer blot 20 kg. Dette gør den til en god mellemting mellem at være mobil og stationær, og den kan således relativt nemt flyttes rundt, hvis behovet opstår. Alt i alt en perfekt billig aircondition.

ELECTROLUX AirFlower Well P7 – en af de bedste premium løsninger

 

Testresultater

Bedst i Test tøvede ikke et sekund med at udpege denne lækre aircondition maskine som blandt top tre af de bedste premium modeller på markedet i disse år. Særligt var de begejstrede for den praktiske fjernbetjening, det lave lydniveau, og den effektive affugtning, som alt i alt gør at denne model rangerer højt, når det kommer til de bedste aircondition modeller, du kan få.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Blandt de bedste premium aircondition modeller overhovedet
 • Både køleeffekt og varmeeffekt
 • Mange lækre funktioner; bl.a. timer, udskudt start og WiFi opkobling
 • Kan styres med fjernbetjening
 • Flot og elegant design
 • Energiklasse A+
 • Støjsvag med maks. 64 dB

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Om Electrolux AirFlower Well P7

Denne model er lidt bedre end andre gode modeller, og det ses ganske hurtigt. Der er ikke sparet på de lækre funktioner, og du får for eksempel både køle- og varmeeffekt med AirFlower Well P7. Køleeffekten er 2,6kW og varmeeffekten er 2,1kW. Desuden har du en praktisk og smart fjernbetjening, som gør den nem at indstille, selvom du er placeret behageligt i sofaen eller lænestolen.

Denne model har også affugtningsfunktion, timer-funktioner, udskudt start og kan i øvrigt forbindes via WiFi. Derudover er AirFlower Well P7 ganske lydsvag, og støjer højst omkring en 64 dB, hvilket er imponerende for denne store model. Desuden er den energiklasse A+, hvilket gør den attraktiv for dig, som ønsker et lavt energiforbrug og en ditto miljøbelastning.

AirFlower Well P7 er bedst egnet til rum på maks. 24 kvm, og passer derfor perfekt ind i de fleste stuer, soveværelser, hjemmekontorer og lignende. Det flotte design gør den ideel til det moderne hjem, som ikke vil gå på kompromis med god smag og høj kvalitet.

Hvorfor er et klimaanlæg eller en aircondition nødvendig i en bolig?

Flere og flere mener, at jordkloden gennemgår nogle markante klimaforandringer i disse år, og meteorologer og eksperter i Danmark mener også i stigende grad, at netop dette fænomen er årsag til de voldsomme vejrfænomener, som vi har oplevet de sidste par år. Dette stiller store krav til vores evne til at tilpasse os, og det kan hurtigt blive ulideligt, når vejret slår om flere gange i løbet af ganske få dage. For eksempel har de sidste par somre budt på enormt høje temperaturer, og også en ganske høj fugtighed i luften, hvilket er en udfordring for mange beboere, der gisper i varmen i de danske huse, som ofte ikke er bygget til at akkommodere så voldsomme temperaturskift.

Med et klimaanlæg eller en aircondition er du sikret både en mere ensartet og mere behagelig temperatur indendørs. Desuden kan flere af modellerne i dag også regulerer luftfugtighed, så du opnår et langt sundere og mere rart indeklima for alle hjemmets beboere. Dette er både en fordel i løbet af dagen, hvor vi kan opleve irritation og træthed, hvis det er for koldt eller varmt, men det er bestemt også vigtigt om natten for at sikre os, at vi får et behageligt soveklima, og er udhvilede når vi vågner.

Hvad er forskellen på en aircondition og et klimaanlæg?

Sommetider bliver aircondition og klimaanlæg brugt i flæng, og måske er du selv i tvivl om, hvorvidt det er det samme. Men der er faktisk en forskel på de to maskiner.

En aircondition er en maskine, som nedkøler luften i forhold til, hvad du har indstillet den til (typisk styrke og hastighed). Den skal du altså selv regulerer alt efter dit behov, og når temperaturen ændrer sig (for eksempel fra morgen til aften).

Et klimanlæg derimod kan indstilles på en ønsket temperatur (for eksempel 20 grader), som den så bibeholder hele dagen af sig selv. Det betyder i mange tilfælde også, at klimaanlæg også er i stand til at varme, hvis temperaturen falder under det ønskede punkt.

En aircondition er derfor god til at køle konstant, hvorimod et klimaanlæg er bedst, hvis du ønsker en konstant temperatur et sted. Som tommelfingerregel er et klimaanlæg en lidt dyrere løsning.

Kend dine ønsker og behov for at finde den rette model

For at finde den bedste aircondition eller klimaanlæg til dig, nytter det ikke noget blot at vælge den bedste i test, eller den som der sælges flest af. Det handler nemlig om at udvælge netop den model, som passer til de krav og behov, som du har.

Noget af det primære, du bør overveje, inden du køber, er hvilke funktioner du gerne vil have. Dette afgør hvilken type model, du skal lede efter, og vil i mange tilfælde være den primære faktor, som ændrer prisen.

Disse spørgsmål kan du med fordel stille dig selv, for at snævre dig ind på, hvilken aircondition eller klimaanlæg, du skal anskaffe dig:

 • Hvilken funktion skal maskinen primært have? De fleste ønsker en maskine, som kan nedkøle luften konstant, og derfor er en aircondition et stærkt valg. Men ønsker du derimod at kunne bibeholde en konstant temperatur (for eksempel i et arkiv, et serverrum eller i din vinkælder), så er en maskine med klimaanlæg, det du bør vælge.
 • Har du brug for mere end én funktion? Skal du blot bruge en luftkøler, eller er du også interesserede i affugtning? Skal den kun kunne køle eller skal den også have en varmeeffekt for at kunne holde temperaturen i et rum, når vejret slår om? Køb kun de funktioner, du har brug for, for at få den bedste model til prisen. Du skal til gengæld ikke gå ned på funktioner, som du regner med at kunne få glæde af.
 • Er der nogle særlige smarte funktioner, du ønsker? Ville det være tiltalende med en fjernbetjening eller en timer-funktion, så fokusér din søgning herefter. Forsøg at finde en model, som kun har netop de funktioner, som du vil have, og ikke alle mulige andre, du ikke får brug for.

Hvor og hvordan skal den nye aircondition eller klimaanlæg bruges?

For yderligere at gøre beslutningen nemmere om, hvilken aircondition eller klimaanlæg, du skal vælge, bør du tænke grundigt over, hvor den primært skal bruges.

Er det til spisestuen, stuen eller andre større rum, kan det være en fordel med en model, som er lidt større og som har kapaciteten til at køle et større areal ned effektivt.

Ønsker du derimod at få nedkøling og eventuelt affugtning i et mindre rum som for eksempel soveværelse eller badeværelse, eller måske en båd eller campingvogn, så kan et mobilt klimaanlæg være netop det rette valg til dig. Hvis du er i tvivl om dit behov for, hvor den primært skal stå – altså hvis du ikke søger en aircondition til ét særligt rum – så kan det være en god idé at vælge en model, som er mobil og nem at transportere rundt i hjemmet og slutte til efter behov.

Dette bør du også overveje, inden du køber

Udover de nævnte faktorer, bør du også stille dig selv et par sidste spørgsmål, for at kunne finde frem til det rette klimaanlæg eller aircondition til netop dit hjem. De vigtigste spørgsmål til sidst er disse:

 • Størrelse: Har du god plads til din aircondition eller foretrækker du en mindre model, som nemt kan pakkes væk, når den ikke bruges? Dette spørgsmål vil være afgørende for, at du finder en model, som passer ind i din livsstil.
 • Effekt: Hvis du bor i en lejlighed eller et hus med flere mindre rum, kan det være rigeligt med en lille airconditioner, som nemt kan flyttes rundt. Disse har typisk rigelig effekt til at køle denne størrelse rum ned. Har du derimod et hus med store, åbne rum kan det være en fordel med en stor aircondition, som har en større effekt og typisk også en større vandbeholder. Jo større vandbeholder, desto flere liter kan maskinen affugte per døgn.
 • Pris: Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig også vælge en model, som passer til din pengepung. I denne artikel har vi forsøgt at fremhæve både de rigtige gode modeller, og de modeller som er rigtigt gode til prisen. Alle skal nemlig have mulighed for effektiv og energivenlig nedkøling i sommervarmen!

Sådan finder du den bedste pris

Før i tiden var det sådan, at mange bevidst valgte klimaanlæg og aircondition i hjemmet fra på grund af prisen. Samtidig var disse gamle modeller ofte meget klodsede, store og decideret ucharmerende. Heldigvis har den teknologiske udvikling indhentet os, og der er derfor muligt at finde elegante og moderne modeller, som heller ikke engang koster en formue.

For at finde den bedste pris bør du selvfølgelig gøre dig klart, hvilke funktioner og hvilken type af aircondition eller klimaanlæg, du er på udkig efter. Når først du er blevet bevidst om dette, kan du med fordel besøge en af de smarte hjemmesider på nettet, som sammenligner priser på tværs af forskellige butikker. På den måde kan du sikre dig, at du får den allerbedste pris på den model, som du er interesseret i at købe.

Bør du købe aircondition eller klimaanlæg på nettet?

Der findes et hav af gode forretninger, som sælger aircondition og klimaanlæg i dag, og en del af dem er også på nettet. Faktisk kan du ofte spare utroligt mange penge ved at købe disse maskiner på nettet, fordi de typisk ikke har en fysisk butik og et stort personale, som de skal honorere. Det kommer dig til gode som forbruger.

Du kan trygt handle på langt de fleste webshops, som findes i dag, og som udgangspunkt er du allerede rigtig godt sikret, hvis hjemmesiden er dansk. Typisk får du herigennem favorable priser, god kundeservice, hurtig (og sommetider gratis) levering, samt selvfølgelig altid to års reklamationsret.

Du kan derfor roligt købe din næste aircondition på nettet.

Testkilder

I denne artikel har vi benyttet os af information om produkter fra forskellige testkilder. De primære har været:

Bedst i Test – En forbrugerguide, som sammenholder forskellige produkter inden for sammen kategori og yder uvildige vurderinger til gavn for private forbrugere. Her samler de også ekspertanmeldelser fra andre testpaneler og kigger desuden på forbrugeranmeldelser og kommentarer, for at kunne give et holistisk billede af et givent produkt.  

Testbereichte.de – Den største tyske onlineportal for professionelle vurderinger af produkter og forbrugsvarer. Uvildig og oplysende med over 450.000 anmeldte produkter efterhånden. 70 ansatte som sikrer et kontinuerligt højt niveau.  

BoMagasinet – Et reklamefinansieret forbrugermagasin og en del af Obsidian Media ApS.

Se vores artikel om: Fugtstyret ventilator – her får du de bedste i test

Læs også vores artikel om: Test af de 4 bedste Løbehjul

Se vores artikel om: El ladcykel test – her er de bedste elcykler med lad

Læs også: Testoversigt: Sådan finder du den bedste gas terrassevarmer.

Denne side er anmeldt af: Bertram C. Bertelsen 10/10

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Find mere information her