Elektrisk tandbørste til børn test-oversigt: De bedste eltandbørster til børn

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 06.04.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

electric toothbrush

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Det er vigtigt at lære de mindste, at god tandhygiejne er en fast del af livet. Skal du sætte ind, så er det en god ide at begynde, før mælketænderne bliver erstattet med de blivende tænder. Hvis du vil lære de mindste at børste tænderne grundigt, kan du investere i en elektrisk tandbørste til børn. De er lavet til børns behov, og med indbyggede timer og tryk-sensorer lærer de hurtigt og nemt selv at rense tænderne. For at gøre det overskueligt for dig, har vi fundet nogle af bedste elektriske tandbørster til børn, der har klaret sig flot hos både eksperter og forbrugerne. Vi giver dig et grundigt overblik over dine muligheder, så du kan finde den rette model i vores elektrisk tandbørste børn test-oversigt. Det giver glade smil resten af livet.

Det skal du overveje, bør du køber en ny elektrisk tandbørste til børn:

 • Funktioner: Hvis de små selv skal lære at børste tænder, er det en god ide at starte med en elektrisk tandbørste til børn. Funktionerne vil være tilpasset et barn, og du vil nemt kunne lære barnet selv at benytte den elektriske tandbørste. 

Det er praktisk med en timer-funktion, der brummer eller vibrerer, når barnet skal skifte side og er færdig med 2 minutters tandbørstning. Det lærer barnet vigtigheden af tålmodighed og at komme rundt i alle hjørner og kanter af munden.

 • Ergonomi: For de mindste er det afgørende, at det er let at holde ved deres elektriske tandbørste. Håndtaget skal være udformet, så det er nemt at holde ved, når de bruger den, og vægten være lav.

Tag barnets motorik og alder med i dine overvejelser, når du skal vælge den rigtige eltandbørste til dem. Ofte er tandbørsten målrettet en bestemt aldersgruppe, så husk at tjekke det, før du klikker en elektrisk model hjem.

 • Design: Når det kommer til design, gælder det både ergonomien i designet, men et smart design med de rigtige figurer kan motivere og opfordre de små til at gribe deres eltandbørste.

Har dit barn en yndlingsfilm eller -karakter, kan du i mange tilfælde finde en elektrisk tandbørste til børn, som har dekorationer og pynt, der falder i barnets smag.


Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+ – elektrisk tandbørste til børn med tryk-sensor og timer

Redaktionens anbefaling

Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+

Testresultater

Er du på udkig efter en god eltandbørste til børn alder 6 år og opefter kan få glæde af, er vores anbefaling Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+. Den er særligt lavet til børn, der er i gang med at miste deres mælketænder og for alvor skal lære selv at passe på de blivende voksentænder. Modellen fra Oral-B er et hit hos eksperter og forbrugere, fordi den er let i designetog nem at holde ved – særligt for de mindre hænder, der selv skal lære at bruge den.Trustedreviews.com har lavet en grundig anmeldelse af Oral-B’s elektriske tandbørste til børn +6 år. Den får ros for at yde en kraftfuld rengøring i dybden, mens den er let at styre. En indikator lyser, når det er tid til at lade tandbørsten op, men den larmer en del under brug ifølge anmeldelsen. Hos Google Shopping scorer Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+ 4,7 stjerner ud af 5. Forbrugerne roser tandbørsten for at være effektiv og rense tænderne bedre end en almindelig tandbørste. Den kommer i dybden, indikerer, når barnet trykker for hårdt, og markerer med vibrationer, når tandbørstningen er slut.

Om Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+

Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+ er for børn fra cirka 6 år og opefter, der skal holde deres nye voksentænder sunde og raske. Med en elektrisk tandbørste til børn kan de selv komme rundt i hele munden, mens en timer indikerer, når de skal skifte til en ny side, og når de er færdige. Det gør det nemt for børn at børste tænderne grundigt. Designet er børnevenligt med en let vægt og et ergonomisk udformet design. Med til eltandbørsten til børn fra Oral-B får du en oplader, så du kan lade tandbørsten op. Det er en fordel at sætte din elektriske tandbørste til børn fra Oral-B i opladeren efter hver endt opladning, da det tager lidt tid at lade den fuldt op.

Fordele

 • Let og nem at anvende
 • Bløde børster
 • Godt design
 • Tryk-sensor indikerer, når der trykkes for hårdt
 • Indbygget timer
Ulemper

 • Tager tid om at lade op
 • I det højere prisleje

Specifikationer:

 • Farve: Violet
 • Pulseringer per minut: 20000
 • Oscillationer per minut: 8800
 • Timer: 2 minutter
 • Batteritid: Op til 10 dage

Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids – eltandbørste til børn med musik

Bedst til prisen

Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids

Testresultater

Skal det være en succesoplevelse, hver gang dit barn er færdig med at børste tænder, skal du overveje en eltandbørste til børn med musik. Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids har 16 forskellige melodier, den kan afspille, når dit barn er kommet igennem 2 minutters tandbørstning. Hos eksperterne på Tothstar.co.uk roser de modellen for at have bløde børster, der ikke skader barnets tandkød. Timeren sørger for kontrol, mens selv de mindste på 3 år kan lære at børste med tandbørsten, fordi håndtaget er ergonomisk udformet. Dog er motoren ikke lige så kraftig, som du kan opleve det med andre og dyrere modeller. Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids er den oplagte begynderbørste til børn over 3 år, der kan blive skiftet ud, når det er tid. På Amazon har forbrugerne givet Oral-B’s elektriske tandbørste til børn 4,5 stjerner ud af 5 mulige. Den bliver i kommentarerne anbefalet som en god begyndertandbørste til de mindste, der med design og musik gør det til en underholdende oplevelse.

Om Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids

Når det skal være lidt sjovere at børste tænderne, kan du med Oral-B Electric AdvancePower Kids lære dit barn at børste tænder på en underholdende måde. Du har starte med at bruge børste fra 3 år og opefter, så de lærer at bruge den korrekt fra starten af. Designet er gennemført med letgenkendelige karakterer fra filmuniverset ”Biler”, som de mindste vil holde af. I blå og røde farver er tandbørsten iøjnefaldende, og med et mindre greb er den nem at holde om. Når det er tid til en opladning, er der inkluderet en oplader til de medfølgende batterier, så du nemt kan holde den parat til næste tur med den seje elektriske tandbørste til børn.

Fordele

 • Timer med 16 forskellige melodier
 • God til helt små børn
 • Godt design
 • Opladerstation til genopladeligt batteri er inkluderet
 • Nem at holde ved
Ulemper

 • Motoren er mindre kraftfuld end andre lignende produkter

Specifikationer:

 • Farve: Rød og blå
 • Rotation pr. minut: 9600
 • Timer: 2 minutter
 • Medfølger: 2 x AA-batterier   

Philips Sonicare for Kids HX6322 – elektrisk tandbørste til børn med interaktiv app

Bedste premiumvalg

Philips Sonicare for Kids HX6322

Testresultater

Skal dit barn have en af de bedste eltandbørster, er vores udvalgte premiummodel et godt bud. Det er en topmodel fra Philips lavet særligt til de mindste, der skal lære at børste tænderne selv.Pcmg.com har testet Sonicare for Kids HX6322 fra Philips. Der modtager en samlet bedømmelse på 4 ud af 5 mulige point. Det trækker op, at tandbørsten har bløde børster, indbygget timer og smart tilhørende app. Gennem den veldesignede app, kan du holde styr på tandbørstningerne og deres effektivitet. Hos eksperterne finder de dog, at håndtaget er lidt stort til små hænder, og der er en risiko for at få din tablet eller smartphone våd, hvis du bruger app’en under tandbørstningen. Forbrugerne er godt tilfredse med Sonicare for Kids HX6322, der på Google Shopping får en gennemsnitlig vurdering på 4,7 stjerner ud af 5. En forælder nævner også, at håndtaget er lidt stort, så det er nødvendigt at hjælpe mindre børn på3 år med at komme rundt i alle hjørnerne.

Om Philips Sonicare for Kids HX6322

Hvis du vil opgradere de mindste med en lækker elektrisk tandbørste til børn, så er Sonicare for Kids HX6322 et valg i det højere prisleje. Du får dog også, hvad du betaler for med lang batterilevetid, 2 børstehoveder og interaktiv app. Noget smart ved Philips Sonicare for Kids HX6322 er, at der er mange forskellige programmer. Skal dit barn til at lære at bruge tandbørsten, er der en nem og enkel start-funktion, der guider dem igennem processen. Du slipper for at have tandbørsten stående i opladeren, for den holder godt på batteriet. Med den interaktive app kan du tracke dit barns børstevaner og holde dem motiverede.

Fordele

 • Kommer med interaktiv app
 • God batterilevetid
 • Nem start-funktion til begyndere
 • Kommer med 2 børstehoveder
Ulemper

 • I det høje prisleje
 • Larmer en smule

Specifikationer:

 • Farve: Akvamarin
 • Børstestilstande: 2
 • Timer: 2 minutter
 • Kompatibel: Ja, med smartphone
 • Batteritid: Op til 3 uger
 • Medfølger: Børstehoved x 2, oplader og 8 x klistermærker

Oral-B Electric Toothbrush Frozen – eltandbørste til børn med indbygget timer

Mest unikke design

Oral-B Electric Toothbrush Frozen

Testresultater

De fleste børn bliver i dag himmelhenrykte, når de ser genstande med deres yndlingsfilm på. ”Frozen” har taget både store og små med storm, og Oral-B har sikret, at børn i dag kan børste tænderne med figurerne fra ”Frozen”.Tandbørsten fra Oral-B er en elektrisk tandbørste børn, der får finde bedømmelser af forbrugere. På Google Shopping giver forbrugerne eltandbørsten 4,8 stjerner, mens de på Amazon giver den næsten tilsvarende 4,7 stjerner. Hos forbrugerne trækker det ned, at det ikke er tydeligt, når eltandbørsten er ved at løbe tør for strøm. Hos Flipcart.com har forbrugerne også bedømt Oral-B Electric Toothbrush Frozen, der modtager en samlet vurdering på 4,3 stjerner af forbrugere. I en anmeldelse skriver en kunde, at børsterne er bløde og behagelige, og håndtaget er nemt at holde ved: ”Over all a decent product with value for money”.

Om Oral-B Electric Toothbrush Frozen

Vil du glæde en ”Frozen”-fan og lære dem at børste tænderne selv, kan du forære dem Oral-B Electric Toothbrush Frozen med deres yndlingsdesign. Det er en effektiv elektrisk tandbørste, der ikke larmer unødvendigt meget. Tandbørsten er lavet med et håndtag, der er komfortabelt for mindre hænder, der gør det nemt at komme hele vejen rundt. Med indbygget timer ved barnet, når det er tid til at skifte side efter 30 sekunder, og når de er færdige efter 2 minutter.

Fordele

 • Behageligt håndtag
 • Nem at anvende
 • Indbygget timer
 • Begrænset larm
Ulemper

 • Ingen indikator for opladning

Specifikationer:

 • Farve: Blå
 • Børstetilstande: Sensitiv
 • Timer: 2 minutter
 • Kompatibel: Ja, med smartphone
 • Medfølger: 4 klistermærker

Oral-B Vitality 100 Spiderman – programmer og kontrol i børnevenligt design

God værdi til pengene

Oral-B Vitality 100 Spiderman

Testresultater

Det er ikke svært at få de mindste fans af Spiderman til at børste bisserne, når deres eltandbørste har deres yndlingsfigur printet på forsiden. Du får god værdi for pengene med Oral B eltandbørste til børn, der scorer flotte karakterer hos forbrugerne. På Google Shopping modtager tandbørsten 4,8 stjerner ud af 5, mens forbrugerne på Amazon giver den 4,7 stjerner ud af 5. Hos Google Shopping skriver en forbruger i sin anmeldelse: ”Super med brummen efter 30 sek, så man ved at man skal børste et nyt sted. Den holder over en uge på en opladning”. Med forskellige renseprogrammer og 360 ° graders kontrol af trykket kan de mindste få børstet bisserne grundigt med Oral-B Vitality 100 Spiderman, der dog har et relativt stort håndtag.

Om Oral-B Vitality 100 Spiderman

Når fans af superhelten Spiderman selv skal i gang med at lære at børste tænder, er der altid hjælp at hente hos deres yndlingshelt. Med Oral-B Vitality 100 Spiderman får du en god elektrisk tandbørste børn, der har en række forskellige programmer til grundig rengøring af tænderne. Tandbørsten har en indbygget timer på 2 minutter, der hvert 30. sekund minder dig om at skifte side. Det gør det enkelt for de små at holde styr på tandbørstningen. Når du skal oplade Oral-B Vitality 100 Spiderman, kan du gøre det med det medfølgende opladerkabel eller den medfølgende opbevaringsboks, der også fungerer som en powerbank til opladning af tandbørsten.

Fordele

 • 360 ° graders kontrol af trykket
 • Forskellige renseprogrammer
 • Mulighed for forbindelse til smartphone
 • Opbevaringsboks fungerer som oplader
Ulemper

 • Håndtaget kunne være mindre

Specifikationer:

 • Farve: Rød
 • Børstetilstande: Sensitiv
 • Timer: 2 minutter
 • Kompatibel: Ja, med smartphone

  Hvornår må børn bruge elektrisk tandbørste?

  Det er en god ide, at du lærer dit barn at børste tænder, fra de er helt små. Det hjælper dem til at fastholde den gode rutine og sørge for, at deres tænder kan tjene dem hele livet igennem. En almindelig tandbørste er fin de første år, men når barnet selv skal lære at børste tænder, kan du med fordel skifte til elektrisk tandbørste til børn. At købe eltandbørste børn 1 år er en dårlig ide, da tænderne knapt er kommet ordentligt frem. Det bliver anbefalet, at du starter med den elektriske tandbørste, når barnet er cirka 3 år. Som 3-årig vil barnet selv gerne være med til at børste tænderne, og den elektriske model sørger for, at de kommer ordentligt rundt. Hvis du skal finde en eltandbørste børn 10 år, kan du godt gå op til voksenstørrelsen. Når barnet er 10 år og ældre, vil det have lært de motoriske færdigheder og være vokset nok til, at en almindelig elektrisk tandbørste er passende.

  Hvilken elektrisk tandbørste til børn er bedst?

  Når det kommer til eltandbørste børn, er der ikke bestemte tandbørster, der er bedre end andre. Som når du vælger en hårtrimmer eller et glattejern, vil der dog være fordele ved én model, der gør den særligt oplagt til netop dit barn. Først og fremmest er det altid en god ide at vælge produkter fra anerkendte brands. Hvis du vælger en Oral-B, Philips eller Braun eltandbørste børn, er du sikker på, at kvaliteten er i orden. De kendte mærker har i mange år udviklet elektriske tandbørster til både børn og voksne. Det er også en fordel, at du tænker over ergonomi, design og funktioner, så barnet nemt kan holde ved tandbørsten og bruge den korrekt. En let vægt, mindre børstehoved og smallere håndtag sikrer den bedste kontrol for barnet, der endnu er i gang med at lære at styre eltandbørste børn. Design kan også være en afgørende faktor. Har du valgt en model af eltandbørste børn med barnets yndlingsfigurer, får de mere lyst til at gribe ud efter tandbørsten og selv gå i gang.

  Er elektrisk tandbørster til børn bedre end almindelige?

  Mange tandlæger anbefaler, at du anvender en elektrisk tandbørste fremfor en almindelig tandbørste. Der er en række fordele forbundet ved at bruge en elektrisk model, der kan komme de fleste til gode, der gerne vil passe på deres tænder. Med en elektrisk tandbørste:

  • Får du fjernet langt mere plak, end den traditionelle kan præstere.
  • Er der indbygget timer, så du er sikker på, at du får børstet tænderne i lang nok tid.
  • Indikator fortæller dig, når du skal skifte side.
  • Kan de mindste lære at børste tænderne selv.

  Der er god grund til at lade de mindste få en eltandbørste, så de kan lære at børste deres tænder ordentligt fra begyndelsen af.


  Beskrivelse af kilder og tests

  Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
  Google Shopping

  På Google Shopping er det nemt og enkelt som forbruger, hvis du skal finde produkter, forhandlere og anmeldelser. Google Shopping samler anmeldelser, hvor forbrugerne kan give stjerner ud af 5 og skrive en kommentar.

  Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+ er bedømt af over 2.070 forbrugere.
  Du kan se anmeldelserne
  her

  Philips Sonicare for Kids HX6322 har modtaget mere end 3.000 anmeldelser.
  Du kan se anmeldelserne her

  Over 1.300 forbrugere har anmeldt eltandbørste børn Oral-B Electric Toothbrush Frozen.
  Du kan se anmeldelserne her

  Oral-B Vitality 100 Spiderman har på Google Shopping fået mere end 700 forbrugerbedømmelser.
  Du kan se anmeldelserne her

  Trustedreviews.com

  Hos Trustedreviews.com har de et team af anmeldere, der laver dybdegående og grundige anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter.

  Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+ er vurderet af eksperten David Ludlow hos Trustedreviews.com. Den bliver vurderet på: design, performance og funktioner, der samles til en bedømmelse ud af 5 stjerner.

  Anmeldelsen er udgivet den: 6. september 2018
  Du kan se anmeldelsen her

  Toothstars.co.uk

  Toothstar.co.uk er en hjemmeside for alt, der har med god tandhygiejne at gøre. De skriver om forskellige gode råd, og de anmelder også tandbørster og andet tandudstyr.

  Hos Toothstar.co.uk har de anmeldt eltandbørste børn Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids. Anmeldelsen kommer i dybden med produktets funktioner og design.

  Anmeldelsen er udgivet den: 17. oktober 2016
  Du kan se anmeldelsen her

  Amazon

  På Amazon er det muligt at finde alle former for produkter, og de har også en bred vifte af forskellige eltandbørste børn. Forbrugerne kan gå ind og anmelde deres køb direkte på siden til hjælp for de næste kunder.

  Oral-B Electric Toothbrush AdvancePower Kids er bedømt af over 130 forbrugere fra hele verden.
  Du kan se anmeldelserne her

  På Amazon har Oral-B Electric Toothbrush Frozen fået over 14.500 anmeldelser.
  Du kan se anmeldelserne her

  Også Oral-B Vitality 100 Spiderman er vurderet af forbrugerne på Amazon, hvor over 8.600 anmeldelser er givet.
  Du kan se anmeldelserne her

  Pcmag.com

  Pcmag.com er hovedsagligt dedikeret til alt indenfor computere og den nyeste elektronik. De laver anmeldelser af forbrugerprodukter, hvor de blandt andet også har testet forskellige modeller af eltandbørste børn.

  Anmeldelsen af Philips Sonicare for Kids HX6322 kommer rundt om de forskellige funktioner og designet af tandbørsten. Samlet bliver Philips eltandbørste børn vurderet på fordele og ulemper og en samlet bedømmelse.

  Anmeldelsen er udgivet den: 11. august 2016
  Du kan se anmeldelsen her

  Flipkart.com

  Hos Flipcart kan du finde forskellige produkter, og webshoppen forhandler også forskellige modeller af eltandbørste børn. Det er muligt for kunder at bedømme deres køb.

  Mere end 480 kunder har bedømt eltandbørsten Oral-B Electric Toothbrush Frozen. Forbrugerne kan give et antal stjerner ud af 5, mens de også kan skrive en uddybende kommentar til vurderingen.
  Du kan se anmeldelserne her

  FAQ

  Hvilken elektrisk tandbørste til børn er bedst?
  I vores oversigt har vi medtaget 5 af de bedste eltandbørste børn i dag. Der er forskellige modeller at vælge mellem, men vi har udvalgt Oral-B Junior Sensi Ultrathin 6+ som vores anbefaling fra redaktionen. Alle 5 tandbørster er dog gode bud til dit barn, der skal have sin første eltandbørste til børn, der lærer dem vigtigheden af at børste tænderne grundigt.
  Hvad skal jeg overveje inden jeg køber en elektrisk tandbørste til børn?

  Inden du vælger en eltandbørste børn, skal du tænke på barnets alder, motorik og yndlingsfigurer. Børstehovedet skal matche barnets behov, og skal de selv styre tandbørsten, skal den være tilpasset deres hænders størrelse ergonomisk.

  Det er muligt at finde smarte modeller, der er dekoreret med film- og tv-figurer, som børnene genkender. Det kan være med til at motivere dem til selv at gribe fat i tandbørsten.

  I hvilken alder må børn begynde at bruge eltandbørster?

  Du kan starte med at bruge eltandbørste tidligt, hvis du vælger en skånsom model med bløde børster. De fleste børn vil gerne selv prøve kræfter med tandbørsten omkring 3-årsalderen, så du kan med fordel starte der.

  Det vil give god grobund for en sund tand- og mundhygiejne resten af barnets dage, hvis du starter ud tidligt.

   

  electric toothbrush

  forbruger-test.dk

  Vores skribent og research-team

  Find mere information her

  Bedøm denne artikel

  Klik på en stjerne for at bedømme