Test af de 9 bedste Tefal Actifryers

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 24.05.2021

Elsker du at friturestege din mad? Men synes du også, at det er et usundt alternativ i forhold til den sundere livsstil, du gerne vil forsøge at efterleve? Så findes der heldigvis en anden løsning, du kan gøre brug af. Her er der tale om en Tefal Actifryer.

actifryer
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige vaffeljern på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste vaffeljern, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

actifryer

forbruger-test.dk

4.38 40

OBH Nordica ActiFry Genius airfryer AG7608S0 – Innovativ Air Fryer med app

OBH Nordica ActiFry Genius airfryer AG7608S0

Testresultater 

Det er en god idé at undersøge forskellige produktudgaver, før du vælger den air fryer, der passer bedst til dig. Vil du have en model, der får de mest rosende anmeldelser, skal du vælge denne OBH Nordica udgave. Den anmeldes med 4,2/5 stjerner hos Elgiganten.dk.

Gode ting ved airfryer AG7608S0

 • Elegant, kompakt og stilrent design 
 • 9 valgfrie programmer 
 • Dual Motion-teknologi (der sparer på olieforbruget)
 • Højkvalitetsmaskine 
 • Gode anmeldelser

Om OBH Nordica ActiFry Genius 

Der produceres løbende nye airfryers, der udstyres med flere programmer, mere brugervenlige indstillinger og øget effektivitet. Vil du have en model, der skal være enkel, nem og simpel at bruge i hverdagen, skal du vælge denne udgave fra OBH Nordica.

Brugervenlig funktion med app-styring 

Det særlige ved OBH Nordica ActiFry Genius airfryer AG7608S0 er, at den er programmeret til at kunne styres fra din mobil. Når du har hentet appen (”My ActiFry”) ned til din smartphone, kan du bogstaveligt talt lave mad fra mobilen. 

Den dansksproget app guider og vejleder dig til at få indstillet din ActiFry Genius korrekt, og du kan nemt vælge imellem de 9 programmer. Du vælger selv, om du vil lave mad med styring fra appen, eller om det skal foregå manuelt. 

På din ActiFry maskine er der en skræm i toppen, så du let kan vælge program. I bunden af skærmen er der ikoner for en række forskellige fødevarer. Det er ikke os alle, der har prøvet at lave sund mad med en Airfryer før. Er det første gang, du køber køkkenmaskinen til dig selv, kan det være en fordel at vælge dem, hvor du får mest hjælp. 

Når du har trykket på en fødevarekategori (f.eks. ”fjerkræ” eller ”grønsager”), vil der blive angivet tid på skærmen. 

Skabt til minimalt behov for olie

Der er mange gode airfyers at vælge imellem på det danske marked. Går du op i sundhed, og vil du have en maskine, der bruger mindst mulig olie, er OBH Nordica ActiFry Genius et godt valg. Den er lavet til at spare ekstra på olie, uden at maden bliver tør eller kedelig. Det er den særlige Dual Motion-teknologi, der er årsagen bag den effektive og sunde funktion. Olien udnyttes bedre, så du kan servere friturestegt mad uden dårlig samvittighed.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Philips HD9240/90 Airfryer

Philips HD9240 90 Airfryer

Vil du gerne lave sund og velsmagende mad uden at gøre brug af en lang række fedtstoffer? Så tag et kig på Philips HD9240/90 Airfryer. Denne har et meget lavere fedtforbrug under madlavningen, end det gør sig gældende med en traditionel frituregryde.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Philips HD9240/90 Airfryer

 • Du får noget mad, der foruden at være sundt også er yderst velsmagende
 • Med maskinen får du en hurtig friteringstid, hvilket især er en fordel i den travle hverdag
 • Philips HD9240/90 Airfryer er en miljøvenlig model, idet den har et lavt energiforbrug
 • Modellen er let at rengøre og brugervenligheden er i top
 • Maskinen har nogle aftagelige dele, der tåler maskinopvask

Specifikationer

Når du laver for eksempel pomfritter med Philips HD9240/90 Airfryer, får du et fedtindhold, der kun ligger på nogle få procenter. Og faktisk viser det sig, at dette tal kan være hele 4 eller 5 gange så højt, hvis de tilberedes i en traditionel frituregryde. Og selvom at mængden af fedt er så meget lavere, gør det ikke nogen forskel på smagen.

Faktisk er det det modsatte, som gør sig gældende. Den lille mængde af olie sørger nemlig for, at for eksempel pomfritterne bliver mere sprøde og dermed også mindre vædede af for eksempel fedt, og derfor har de ikke den samme tendens til at blive slatne.

I den travle hverdag

Der skal ikke ligges skjul på, at de traditionelle frituregryder ofte er en del hurtigere, end det gør sig gældende med actifryers-modellerne. Dog er Philips HD9240/90 Airfryer i stand til at levere et både godt og hurtigt resultat, uanset hvilken mængde man putter i gryden.

På maksinen finder du en sensorisk bedømmelse, der lader dig vide, hvornår dine pomfritter er færdige. På den måde passer maskinen sig selv. En anden fordel ved denne model er den miljøvenlighed, som den udgør. Energiforbruget ligger nemlig helt nede i den lave ende.

Fokus på sikkerhed

Dog er denne maskine ikke nogen letvægter med en vægt på 7 kilo. Det betyder, at Philips HD9240/90 Airfryer er en yderst robust model, der ikke blot kan tippe ned fra køkkenbordet. Derudover har actifryeres en tendens til at blive meget varme, hvorfor de især de små nysgerrige fingre skal passe på.

Men med Philips HD9240/90 Airfryer er der et stort fokus på sikkerheden, og derfor er det ikke muligt at komme til skade på den.

Philips HD9240/90 Airfryer giver en meget god helhedsoplevelse, og som forbruger er det således let at komme i gang med at tilberede nogle sunde måltider. Brugervenligheden er helt i top – i hvert fald hvis man spørger både forbrugerne og eksperterne, og så er både instruktionerne og rengøringsprocessen let at overkomme.

Brugervenligheden er yderligere i top, da både pande og kurv kan aftages og vaskes i opvaskemaskinen. Det betyder, at den manuelle rengøring minimeres, og de dele, som alligevel skal klares i hånden, er lette at klare, idet de består af en non-stick belægning. Det sikrer, at skidt og snavs ikke kan brænde sig fast.

Maskinen kommer desuden med en ledning på cirka en meter, og derfor er det let at finde en god plads til den i køkkenet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

outlet section button for DK sites

Tefal FZ 7108 Actifry Tefal FZ 7108 Actifry

Testresultater 

Denne kvalitetsmaskine fra Tefal anmeldes med hele 4,7/5 stjerner hos Amazon og er samtidig kåret som ”Amazon UK Choice”. 

Gode ting ved Tefal FZ 7108 Actifry

 • 6 forudindstillede programmer 
 • Kan nemt stå fremme i køkkenet 
 • Manuel varmeindstilling 
 • Let at bruge

Om Tefal FZ 7108 Actifry 

Laver du mad til 1-2 mennesker normalt, og er du på udkig efter en simpel, kompakt og populær maskine er Tefal FZ 7108 Actifry det rette valg. Med det transparente låg kan du holde øje med din mad, når den tilberedes.

Det er energibesparende, at du vælger en maskine, der i kapacitet matcher dine madlavningsbehov. 

Designet til hverdagen 

Vil du kunne lave sund mad fremover, der er lækker, indbydende og velsmagende, kan Tefal FZ 7108 Actifry være din løsning. Både funktion og designmæssigt er den skabt til hverdagen. 

Har du planer om ofte at gøre brug af din varmluft maskine, skal du vælge en model, der kan passe ind til dit køkken. Tefal FZ 7108 Actifry er lavet i et kompakt design, der gør den let at have stående på en fast plads i køkkenet. Dens sorte look kan passe til ethvert køkken, og med de brugervenlige programmer kommer madlavningen til at gå som en drøm. 

Tefal er et sikkert valg

Uanset om du før har brugt en varmluft maskine til friturestegning, eller om det er første gang, du vil i gang med tilberedningsmetoden, er Tefal et godt brand at gå efter. Det er særligt kvaliteten sat op i forhold til prisniveau, der gør, at producenten er bredt repræsenteret, når det kommer til at anmelde de bedste og mest velfungerende airfryers. 

 

Tefal ActiFry Genius XL AH9600 

Tefal ActiFry Genius XL AH9600

Testresultater 

Det er værd at forholde sig til kundeanmeldelser, når der købes køkkenmaskiner. Denne nye og innovative Tefal model kåres med 4,5/5 stjerner af knap 500 kunder hos Amazon.

Gode ting ved Tefal ActiFry Genius XL AH9600

 • Kapacitet på op til 1,7kg
 • Maksimumtemperatur på 220 grader
 • Touch skærm 
 • Hærdet glas som låg
 • Automatisk sluk-funktion 
 • Gode anmeldelser

Om Tefal ActiFry Genius XL

Til den store familie er der brug for køkkenudstyr, der matcher behovene i husstanden. Denne ActiFry fra Tefal er skabt til husstande med 4-8 medlemmer. Du kan lave op til 8 portioner friturestegt mad med den stilrene og effektive maskine. 

Vælger du Tefal ActiFry Genius XL AH9600, kan du slappe af i de travle hverdage, mens maskinen klarer tilberedningen for dig. 

Når madlavningen skal gå effektivt og problemfrit

Du kender alt til, at det ind imellem er lettest at lave ”hurtig mad”. Det er mad, som ikke nødvendigvis er den sundeste variant. Vil du kunne servere lækre, indbydende og næringsrige måltider for din familie, og vil du spare tid i de travle ulvetimer i fremtiden, skal du vælge denne Tefal ActiFry Genius XL maskine. 

Med den justerbare termostat kan du selv vælge, hvor kraftig en varme din mad skal tilberedes under. 

ActiFry Genius XL kan friturestege mad op til 220 grader.

Lille olieforbrug – stor smag

Tefal er kendt for at bruge den nyeste teknologi til fremstilling af produkter til køkkenet. Når du vælger køkkenmaskiner fra denne producent, får du udstyr af høj kvalitet og med lang levetid. Det er produkter, som er skabt til dine behov både nu og i fremtiden. 

Med Tefals innovative teknologi kan du spare på olien, mens du kan skrue op for både smag, saft og kraft. Hvad du ønsker at tilberede på din ActiFry, er op til dig. Det kan være de klassiske pommes frites, eller du kan prøver kræfter med grønsager eller kød.  

Til de velkendte retter kan du bruge de forudindstillede programmer på maskinen, mens de manuelle indstillinger kan være at foretrække, når du eksperimenterer med nye råvarer. 

Skulle du glemme at slukke for maskinen, vil den automatisk slå fra af sig selv. Dette højner sikkerheden i hjemmet. 

 

Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking 

Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking

Testresultater 

Vil du have masser af værdi, kvalitet og anvendelsesglæde for pengene, er denne Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking et sikkert valg.

Den anmeldes med 4,4/5 stjerner hos Amazon

Gode ting ved Tefal FZ 7110 Actifry

 • Klassisk design 
 • God pris 
 • Mange praktiske og brugervenlige funktioner 
 • 6 forudindstillede programmer 
 • Alt tilbehør medfølger 
 • Gode anmeldelser

Om Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking

Med denne Tefal varmluft frituresteger får du alle de elementer, fordele og funktioner, som du har brug for, når du vil i gang med at lave sund og velsmagende mad. 

Der medfølger alt det tilbehør, der skal bruges til at varmlufttilberede kød, grønsager og rodfrugter. 

De mest brugervenlige airfryers er dem, hvor du løfter ’kurven’ op (og ikke ud). Denne Actifry Original Snacking er designet med en lille fjernbetjening, så du kan holde øje med tid og temperatur på afstand fra maskinen. 

Det charmerende ved den lille Tefal maskine er, at den kan stå ved køkkenbordet, så der kan laves mad sammen i familien. 

Sikker og pålidelig

Den kraftfulde maskine er udstyret med teknik, der kan varme den op til over 200 grader. Når du tager din færdigtilberedte mad af maskinen, skal det kunne gøres på en måde, så du ikke kommer i direkte berøring med mad, maskine eller kurv. 

Det særlige ved flere af de anmelderroste maskiner fra Tefal er det innovative design på kurvene. De er udstyret med et justerbart, langt håndtag, der gør, at du kan holde den brandvarme kurv på god afstand fra dig. Dette har stor betydning, når du serverer og anretter maden. 

Du kan hele tiden holde øje med din mad, når den tilberedes i airfryeren. Med det transparente låg kan du se, hvornår dit kød eller dine grønsager får det ønskede, gyldne look. 

Nem at vedligeholde og rengøre

Det er praktisk at købe en ActiFryer, der kan skilles ad i moduler. Det anbefales, at du rengør din maskine med jævne mellemrum, så madrester fjernes. Tefal FZ 7110 Actifry Original Snacking er nem at rengøre, så du altid kan lave mad til familie og gæster på hygiejnisk vis. 

”Original Snacking” er en sikker, simpel og effektiv maskine, der kan købes til en god pris. Den er et godt valg for dig, der vil lave varmluftstilberedt mad en gang imellem.

 

Tefal Actifry 2in1

Tefal Actifry 9601 2 i 1

2in1 betyder, at Tefal Actifry 2in1 er det, der kaldes for en multifunktionelt airfryer. Så selvom at denne model er yderst velgenet til at lave nogle gode og sprøde pomfritter, så kan også så meget mere end det. Men hvis ikke har et ønske om, at retter skal tilberedes på samme tid, så kan madvarerne let opdeles med Tefal Actifry 2in1.

Gode ting ved Tefal Actifry 2in1

 • Du kan med Tefal Actifry 2in1 tilberede to retter på én og samme tid
 • Med denne Actifryer får du veltilberedt mad med et fedtunderhold på under 3 procent
 • Tefal Actifry 2in1 giver en stor alsidighed uanset madvaner
 • Actifryeren har en stor grad af brugervenlighed, og den er derfor meget let at anvende
 • Maskinen passer sig selv og sørger altid for lækker mad

Hvad betyder 2in1?

2in1 betyder, at Tefal Actifry 2in1 er det, der kaldes for en multifunktionelt airfryer. Så selvom at denne model er yderst velgenet til at lave nogle gode og sprøde pomfritter, så kan også så meget mere end det. Den kan nemlig tilberede to retter på samme tid.

Så hvis du for eksempel gerne vil lave en gryderet, men ikke har et ønske om, at kød og kartofler skal tilberedes på samme tid, så kan madvarerne let opdeles med Tefal Actifry 2in1. Med modellen følger der en bakke. Denne er specialfremstillet til at stege bøffer, fisk og fjerkræ, og du får derfor også nogle helt unikke muligheder for korrekt tilberedning af din mad.

Med Tefal Actifry 2in1 bliver hårde og rå kartofler ganske hurtigt forvandlet til velsmagende pomfritter. Og som en bonus har disse kun et meget lavt fedtindhold, som kan være på helt ned til under 3 procent, idet der kun anvendes cirka en skefuld olie til tilberedningen.

Det giver knasende, sprøde pomfritter, som har en blød indmad. Skal du tilberede til mange personer, har Tefal Actifry 2in1 heldigvis en stor kapacitet. Den kan rumme helt op til for eksempel 1500 gram pomfritter under en enkelt tilberedning.

Flere madlavningsprogrammer

Uanset hvilke ønsker du har for din Tefal Actifry 2in1, så er det muligt. Du kan således tilberede alt fra forretter og hovedretter til desserter med denne model. Den kommer med hele 4 forskellige madlavningsprogrammer, som hver passer til forskellige retter.

Det giver en stor alsidighed, og af forbrugerne betragtes det som værende en meget stor fordel. Og så er det kun et plus, at den udover tilberedning af aftensmåltider også egner sig godt til blandt andet bagning af frost-rundstykker om morgenen.

Fra producentens side har der også været et fokus på sikkerheden med Tefal Actifry 2in1. Og det med god grund, der er nemlig ikke nogen familier, der ønsker, at der opstår skader under den lette tilberedning af mad.

Derfor forbliver Tefal Actifry 2in1 på en temperatur af 170 grader ved tilberedning samtidig med, at den er helt lukket til. Med en god varmefordeling er det sikret, at din mad ikke brænder på, og at den tilberedes på et konstant jævnt niveau.

Stor brugervenlighed

Tefal Actifry 2in1 er desuden meget let at bruge. Selvom det måske kan lyde vanskeligt at tilberede flere retter på samme tid med modellen, er det visionen fra Tefal, at et skal være særdeles let at anvende deres produkter. Derfor kan alle bruge Tefal Actifry 2in1.

Tefal Actifry 2in1 er desuden en intelligent maskine, der for eksempel kommer med en smart timer. Den sørger derfor selv for at stoppe automatisk, når maden er færdig. Den har også en non-stick belægning, som gør, at hverken mad eller olie sætter sig fast. Og derfor er rengøringen også ganske let at komme igennem. Som et ekstra plus er det også muligt at putte flere af stykkerne i opvaskemaskinen.

OBH Actifry Express XL

Obh actifry Express Xl

Leder du efter en actifryer med en unik teknologi? Så bør du tage et nærmere kig på OBH Actifry Express XL. Den er med til at sikre, at du altid får en både sprød og sund smagsoplevelse, når din mad tilberedes. Og i stedet for at de skal friturestege i en helt masse olie, kræver denne model kun en enkelt skefuld til helt op til halvandet kilo.

 

Gode ting ved OBH Actifry Express XL

 • OBH Actifry Express XL giver dig en automatisk funktion til sluk, når tilberedningen af maden er slut
 • Actifryeren kan lave et godt måltid til helt op til seks personer med en kapacitet på halvandet kilo
 • Modellen er et meget sundere alternativ til for eksempel de store frituregryder
 • Du får en maskine med en non-stick belægning og aftagelige dele, der tåler maskinopvask
 • Effekten er på 1400 watt, og det er derfor et effektivt alternativ til din madlavning

God til fisk og kød

Men OBH Actifry Express XL kan dog ikke kun bruges til at lave lækre og sprøde pomfritter. Modellen er også særdeles velegnet til at tilberede for eksempel fisk og kød. Du får derfor med denne model en maskine, der giver en meget stor alsidighed.

Hvis du har mod på det, tillader den dig at forsøge dig frem med forskellige eksperimenter i dit køkken, når det kommer til tilberedning af din mad. Og det er, hvad enten der er tale om fisk eller kød eller sågar desserter.

Denne model er desuden udstyret med en funktion, der sikrer automatisk slukning efter end tilberedning. Derfor kan du være sikker på, at sikkerheden er i top, og du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt den kan udgøre nogen form for fare i dit hjem.

OBH Actifry Express XL kan bruges af helt op til seks personer på samme til, og derfor er det også ganske let at lave mad til hele familien med denne.

Det skyldes, at den har en god kapacitet på halvandet kilo. Men selvom den kan rumme en stor mængde mad, er modellen stadig meget kompakt, hvorfor det er let at pakke den væk i køkkenet, når den ikke er i brug.

Derudover kommer den også med en non-stick belægning. Det betyder, at skidt og snavs i form af for eksempel madrester og olie ikke sætter sig fast på belægningen.

Derfor er det ganske let for dig at rengøre maskinen, så den hurtigt bliver klar til brug igen. Den har også flere aftagelige dele, og disse tåler heldigvis maskinopvask. Du skal derfor ikke bruge en masse tid på at rengøre delene i hånden.

Tefal Actifry 1 kg

Denne maskine er at finde i den produktfamilie hos Tefal, der kaldes for ”Nutricious & Delicious”. Med det sagt hører Tefal Actifry 1 kg således til den familie, som forsøger et udgøre et sundere alternativ ved at producere det daglige fedtindtag og producere sund mad, der dog stadig fremstår yderst velsmagende.

 

 

Gode ting ved Tefal Actifry 1 kg

 • Du får et meget sundere alternativ med fedtfattigt mad i forhold til de normale frituregryder
 • Maden bliver yderst velsmagende
 • Tefal Actifry 1 kg kommer med en praktisk manual og en inspirerende opskriftbog/li>
 • Actifryeren er en meget alsidig model, der både kan lave forretter, hovedretter og desserter
 • Modellen har en non-stick belægning, og derfor er den meget let at rengøre efter brug

Specifikationer

Tefal Actifry 1 kg er medtaget i denne guide, idet den er blevet testet af både den britiske avis Daily Mail, det svenske testsite, smartson.se og det britiske testside, goodhousekeeping.co.uk. Og her er alle eksperterne enige i, at netop denne model kan klassificeres til at ligge i toppen. Denne overbevisning deles af de mange forbrugere, som også er begejstrede for Tefal Actifry 1 kg.

God mad

Hvis du tager et kig på de helt traditionelle frituregryder og sammenligner dem med Tefal Actifry 1 kg, vil du hurtigt opdage det lave indhold af fedt, der anvendes i denne actifryer. Og netop når det kommer til det lave fedtindhold og den sundere mad, er eksperterne enige om, at denne model holder, hvad den lover.

Den lever således op til sit ry ved at give en minimal fedttilførsel til maden, og så indeholder den desuden en lang række gode variantionsmuligheder.

Tefal Actifry 1 kg er blandt andet blevet testet inden for dennes evner til at lave nogle gode og sprøde hjemmelavede pomfritter. Og med denne model bliver de faktisk både knasende og velsmagende. Og bedst af alt så er fremgangsmåden ganske let.

Man skal blot skære kartofler ud i nogle tynde staver, putte dem ned i gryden, hælde en spiseskefuld olie over, lukke låget og sætte tiden på baggrund af den mænge af kartofler, som er kommet i. Efter ganske kort tid er der gode og sunde pomfritter.

Mange muligheder

Tefal Actifry 1 kg kommer med en lang række gode variantionsmuligheder. Og med den følger der desuden også en manual, som er både informerende og forklarende. Derfor er maskinen yderst brugervenlighed og giver den hjælp, der er behov for i processen.

Der er også masser af ideer til nye retter, og så snart at man er blevet ferm til at bruge maskinen, kan man eksperimentere med retter indenfor både forretter, hovedretter og desserter.

Eksperterne tilføjer desuden, at denne model kan tilberede alt lige fra pølser og fisk til supper. Og derfor er det også muligt at lave maden helt fra begyndelsen med friske råvarer lige såvel, som de kan tilberedes fra frost. Fælles for alle de resultater, man ender ud med, er, at de er sunde og lette at tilberede, og så får de et meget velsmagende udtryk.

Til hele familien

Ud over at Tefal Actifry 1 kg er yderst brugervenlig, hvorfor den kan betjenes af alle uanset erfaring med actifryser, så har modellen også en stor kapacitet. Det betyder, at den kan rumme helt op til 1000 gram. Og det er normalt nok til en familie bestående af 4-5 personer.

Derudover er Tefal Actifry 1 kg udstyret med Tefals sædvanlige non-stick belægning, og derfor er den også meget nem at rengøre efter brug. Belægningen sikrer nemlig, at der ikke er nogen form for madrester og oliepletter, der sætter sig fast, og derfor er den let at tørre af og stille væk indtil, den igen skal anvendes.

Tefal Fry Delight Initial

Tefal Fry Delight initial

Vil du gerne lave nogle lækre og sprøde måltider uden at skulle gøre brug af flere liter af olie, som det for eksempel er tilfældet med en traditionel frituregryde? Så bør du tage et kig på Tefal Fry Delight Initial. Denne er nemlig et meget sundere alternativ til de normale friture-metoder.

 

 

Gode ting ved Tefal Fry Delight Initial

 • Du får hele fire forudindstillede programmer, der passer til enhver madlavning
 • Maskinen er både nem og brugervenlig at anvende og kræver ingen tidliere erfaring
 • Alle løse dele kan maskinopvaskes, hvorfor den også er let at rengøre
 • Tefal Fry Delight Initial kan rumme op til 800 gram, hvorfor den kan sørge for mad til familien
 • Actifryeren kommer med en 3D Air Pulse Technology

Specifikationer

Men det er ikke nok, for selvom det synes som værende den perfekte mulighed for at tilberede nogle sunde og lækre pomfritter, så er det faktisk også muligt med Tefal Fry Delight Initial at tilberede næsten alle former for andre madretter også.

Du kan således lave alt fra sprøde pomfritter og kage i denne model fra Tefal. Og det er ganske simpelt. Du skal blot finde ud af, hvad du har lyst til at spise, og så lader du actifryeren gøre resten af arbejdet – næsten. Det kan derfor næsten ikke bliver lettere at lave noget god mad – og det er især velset i de travle hverdage.

De forudindstillede programmer

Tefal Fry Delight Initial kommer med hele fire forudindstillede programmer. To af disse er stegeprogrammer, hvorfor de egner sig godt til især kød. Derudover er den også udstyret med et grillprogram og et bageprogram. Så selvom at modellen synes yderst kompakt giver den mange gode muligheder for madlavning.

Den kan således også rumme en god kapacitet, og derfor er det let at tilberede op til 800 gram mad ad gangen. Det betyder, at der er nok til den gennemsnitlige familie.

Derudover har Tefal gjort meget ud af at gøre modellen så brugervenlig som overhovedet muligt. Og skal man tro på eksperterne, så er de lykkes med det. For foruden at den er meget let at anvende, hvorfor alle kan bruge den, så er den også meget let at rengøre.

Alle modellerne fra Tefal kommer ofte med en non-stick belægning, og det gør sig også gældende med Tefal Fry Delight Initial. Det betyder, at den er yderst let at rengøre, da for eksempel madrester ikke kan brænde sig fast i belægningen under madlavningen.

Tefal Fry Delight Initial kommer desuden med en timer, så du let kan indstille den, så det passer med de planer, du har for din madlavning. Og så slukker den også automatisk, når tilberedningen er færdig.

outlet section button for DK sites

Sådan finder du den bedste Actifryer til dit hjem

Hvis man tager et kig på markedet, findes der i dag et stort udvalg af gode actifryeres, og det kan derfor være svært at finde du af, hvilken model man skal vælge at investere i, og hvilke behov man egentlig har, når det kommer til den daglige madlavning.

Dog er det altid et godt alternativ, hvis man gerne vil have et sundere og mere fedtfattigt alternativ til den traditionelle frituregryde. Det skyldes det lavere forbrug af olie, som dog ikke går ud over selve smagsoplevelserne.

Faktisk har især pomfritter en tendens til at blive mere sprøde og lækre, idet de ikke vædes igennem af olien, som hurtigt kan gøre dem slatne.

Hvis madlavning er en passion, har Forbruger-test også fået lavet en test-guide om Røremaskiner, Vakuumpakkere , blendere og meget mere.

Pris

Det er ikke nogen hemmelighed, at actifryeres generelt ikke ligger i den lave prisende. Dog kan de fås ned til nogle få hundrede kroner, men her er der så ofte også tale om modeller, der ikke yder effektivt og ikke er videre avancerede.

Hvis man derfor ønsker sig en airfryer med nogle ekstra funktioner, der holder, hvad den lover, skal man se sig om efter en model med en pris, der let kan stige til det dobbelte.

Derudover vil de billigere modeller ofte have en lavere kapacitet, hvorfor de ikke egner sig til de gennemsnitlige familier i forhold til størrelse. Dog skal man heller ikke blot påstå, at de billigste modeller også er de dårligste, idet der også er flere dyrere modeller, der heller ikke rangere særlig godt.

Det er derfor altid en fordel at gå efter nogle mærker, som man kender til og betale den pris, som de koster. I prisbokse kan du dog se priserne på samme produkt, fra forskellige forhandlere. Der er et stort udvalg af test-guides inden for husholdningElektronik og Hvidevarer.

Størrelse

Når man skal finde en airfryer, skal man overveje, hvilken kapacitet man har behov for. Man skal her tænke på, hvor mange personer der normalt skal laves mad til og hvor meget fysisk plads, man egentlig har i sit køkken.

De mindste modeller kan rumme op til 800 gram, og derfor passer de godt til de mindre familier. Det svarer nemlig til portioner til cirka 4 personer. De større modeller kan rumme helt op til 1500 gram, og her kan der således tilberedes mad nok til 6 personer.

Bemærk dog også her, at de modeller med den største kapacitet selvfølgelig fylder mest fysisk i køkkenet, hvorfor de også kan være sværere at pakke væk, når de ikke er i brug.

Når man tilbereder sin mad, skal man desuden sørge for, at man ikke overfylder sin actifryer. Maden tilberedes med varm luft, og derfor skal der være nok plads i gryden til, at luften kan cirkulere uhindret rundt. Det giver det aboslut bedste resultat og de gode smagsoplevelser.

Tag derfor altid et grundigt kig på den brugsanvisning, der følger med og find ud af, hvor meget den enkelte model kan rumme. Det er vigtigt ikke at overskride den mængde.

Rengøring

Der er mange, der synes, at det kan virke besværligt, når det kommer til rengøringen af actifryeren. Og det er faktisk noget, som man skal igennem hver gang, den har været taget i brug. Det er derfor altid en fordel at anskaffe sig en model, der er let at rengøre, og som har nogle aftagelige dele, der tåler maskinopvask. Det minimerer det, du selv skal klare med hånden.

Derudover er der flere modeller, der kommer med en non-stick belægning, og den kan også være værd at kigge efter. Den sikrer nemlig, at madrester ikke kan brænde sig fast på indersiden af gryden, og derfor er den let at tørre af efter brug.

Smart tilbehør

Mange vil gerne bruge deres maskine til at lave nogle gode pomfritter, og derfor kan det være en fordel at anskaffe sig en kartoffelhakker.

Eksperterne er nemlig af den overbevisning, at man opnår det bedste resultat, hvis man sørger for at pomfritterne har cirka den samme størrelser, og det kan være besværligt at opnå på egen hånd.

Apparatet kan dog gøre det ganske let for dig. Og så vil det også være tidsbesparende, da det så pludselig kun tager et par minutter at få hakket sine kartofler.

Når det kommer til tilberedningen, er det muligt at finde forskellige svar på, hvorvidt kartoflerne skal skrælles, før de hakkes eller eh. Og nogle mener også, at de bør lægges i blød i vand i et par timer før brug, mens andre ikke mener, at det er nødvendigt.

Her er den bedste anbefaling dog, at du må prøve dig frem og finde ud af, hvad du synes giver det bedste resultat. Vi har alle froskellige behov, og derfor kan det også være forskelligt, hvad vi forventer af en smagsoplevelse.

Eksperimenter således med din madlavning og find frem til de gode retter, som du kan servere for din familie.

Læs også: Test af de 7 bedste Sous vide

Denne side er anmeldt af: Mohammad N. Brandt Rating 10/10

 

Værd at vide om airfryers

 • Med en airfryer kan du lave dine livretter, såsom koteletter, dybstegte kyllingelår, eller pommes med minimal- eller ingen olie. Dette betyder, at dine retter bliver sundere og du sparer på fedten.
  Du kan nu lave din mad med samme gode smag, men meget mere fedt og olie. Dette er Airfryerens hele store force, den giver dig gode smags oplevelser uden store mængder fedt.

Læs også: Test af de 5 bedste stegepander

Se vores artikel om: Nem hverdagsmad – her er de 9 bedste slow cooker fra test

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her