Bedste støvsugere på markedet

Hvis du leder efter den perfekte støvsuger, som passer til dine præferencer, er det ikke altid en lige hurtig beslutning. Med denne guide og test håber vi at du får god inspiration til hvilket valg du skal tage. Støvsugere findes i alle prisklasser, så derfor er det også muligt at finde en god støvsuger til få penge.

støvsugere forside
Udgivet 04.03.2019|Senest redigeret 18.03.2019

Bedste støvsugere på markedet

Rengøringen er ikke noget af det, man plejer at forbinde med sjov og nydelse, da det for langt de fleste er noget, der blot skal overstås. Det kan for nogle samtidigt forestå som en byrde at skulle gøre rent, hvilket dog ikke altid behøver at være tilfældet.

Hvis man har det rette udstyr til rengøringen, sørger man først og fremmest for, at det bliver mere fornøjeligt at gøre rent, mens der samtidigt også vil være et langt bedre resultat forbundet med rengøringen.

Samtidigt med det bedre resultat vil det rette udstyr også medføre, at rengøringen kan overstås en hel del hurtigere, hvilket de fleste må være interesseret i. I forhold til dette udstyr kan der være tale om mange forskellige ting såsom udstyr til gulvvask, effektivt udstyr til afstøvning og lignende, mens det især er muligt at spare tid og få et bedre resultat ved at have en god støvsuger.

Når man har en god støvsuger med god sugeevne, vil man opleve, at man ikke skal støvsuge det samme sted flere gange, mens der heller ikke vil være problemer med at få skidt op fra gulvet. Der findes et væld af forskellige støvsugere på markedet, og dette skal ses som en positiv ting.

Først og fremmest er det muligt at finde en passende støvsuger uanset budget, mens det også er muligt at finde en god støvsuger til alle forskellige behov – både til trægulv, gulvtæppe, klinker og alle andre specifikke behov, der end måtte være.

I denne guide gennemgås en række af udvalgte støvsugere, der har udmærket sig i forskellige tests. Heri ses der på nogle specifikationer og funktioner ved de forskellige støvsugere, hvorigennem det kan blive lettere at få foretaget valg af støvsuger.

Dernæst opsamles der på dette via. en generel gennemgang af nogle generelle opmærksomhedspunkter ved valg af støvsuger, så det bliver endnu lettere at få udvalgt en passende model. Sidst men ikke mindst får du også nogle gode råd med på vejen til, hvordan du kan vedligeholde og pleje støvsugeren, så den bibeholder effektivitet og får en optimeret levetid. Mangler du andre husholdningsartikler kan de findes her

STØVSUGER TEST INDEHOLDER:

forbruger mandVi gør dig opmærksom på, at forbruger-test.dk ikke selv tester produkterne.

Vi laver i stedet en samlet oversigt over produkterne, så du kan vælge det rette produkt for dig. Artiklen skal fungere, som en vejledende guide til dig.

I guiden her finder du følgende:

 • Beskrivelser og vurderinger af testede støvsugere
 • Generelle opmærksomhedspunkter ved valg af støvsuger
 • Vedligeholdelse og pleje giver bedre rengøring, og forlænger levetiden på støvsugeren

Beskrivelser og vurderinger af testede støvsugere

Nedenfor gennemgås en række af forskellige støvsugere fra flere forskellige producenter, så du med større sandsynlighed kan finde frem til en støvsuger passende til behov og krav.


Electrolux EUO9GREEN UltraOne

støvsuger electrolux

Produktet vurdering

Den første model, der ses på, er Electrolux EUO9GREEN UltraOne, der af mange testsites er blevet testet fra top til tå. Modellen udmærker sig generelt grundet dens høje ydeevne, funktioner og brugervenlighed. Det har også medført, at modellen er blevet erklæret bedst i forskellige tests, hvilket også kommer i kraft af den forholdsvis overskuelige prisklasse, når man tager dens ydeevne, funktioner mv. i betragtning. Det er en model i en af de højere prisklasser, men man får i den grad noget for pengene.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.365,00 Læs mere
1.365,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Stor arbejdsradius
 • To mundstykker sikrer optimal støvsugning
 • Godt partikelfilter
 • Benyttes på tæpper såvel som på hårde gulve
 • Godt og justerbart håndtag
 • Bløde hjul under mundstykket skåner gulvet og giver lettere rengøring

Dette afspejles også i, at støvsugeren er placeret i klasse A, da dens evne til rengøring er særdeles god både på gulvtæpper og hårdere gulve. Derfor er modellen en rigtig god løsning, hvis man har behov for støvsugning af hårdt gulv som eksempelvis trægulv såvel som af blødere gulv i form af gulvtæppe. Den høje rengøringsevne og ydeevne kunne måske give indikationer på et højt forbrug af energi, men dette er ikke tilfældet, da energiforbruget stadig er meget lavt, når der sammenlignes med ydeevnen.

Det har placeret modellen i energiklasse A, hvilket indikerer lavt forbrug i forhold til ydeevne. Hvis man sammenligner modellen med andre modeller i samme klasse, vil man opleve, at forbruget ved netop denne model fra Electrolux er 65 % lavere, hvilket skyldes innovativ tænkning under udviklingen, som Electrolux er kendt for. Se nogle af deres andre modeller her .

Stille men også særdeles brugbar

Modellen her er altså meget effektiv, hvilket også afspejler sig i modellens nøglespecifikationer. Modellen har en motor på 850 Watt, hvilket sørger for denne høje ydeevne, som medfører et godt og effektivt resultat af rengøringen. Derudover er modellen også særdeles lydsvag, og dens lydniveau er faktisk så lavt, at det nogenlunde svarer til en ganske normal samtale.

Det siges, at en samtale er på omkring 60 dB, og det er lykkedes at få denne støvsuger ned på et lydniveau på 65 dB, hvilket kommer i kraft af Silent Air-teknologien, som minimerer lydniveauet.

Udover at være effektiv og lydsvag er modellen også særdeles praktisk og derved brugbar i stort set alle mulige tilfælde. Samlet med ledning, støvsugerslange og støvsuger, er der en radius på 12 meter at operere i, hvilket altså vil sige, at man kan støvsuge et særdeles stort rum uden at skulle skifte stikkontakt. Det er sågar også muligt at nå ind i flere rum, hvis man bor i en mindre bolig.

Det praktiske aspekt består også i, at støvsugeren har en pose på 5 liter, der efter sigende skulle holde omkring hele 80 % længere tid end andre modeller i denne klasse. Det vidner om en højere fleksibilitet, da det ikke er nødvendigt at skifte pose specielt ofte. Posen er også forsynet med en hygiejnisk lukning og god filtrering, hvilket vil sige, at der ikke kommer støv ud i lokalet, når man støvsuger.

Det gør også, at indeklimaet ikke svækkes efter en støvsugning, hvilket ellers kunne have haft konsekvenser for eksempelvis astmaramte. Støvsugeren her udmærker sig også ved, at man på dens display kan holde øje med, om det er på tide at få udskiftet posen, således det ej heller vil være tvivl herom.

Som så mange andre støvsugere, er denne også udstyret med et teleskoprør, hvilket også giver den gode fleksibilitet i rengøringen. Det gør det eksempelvis nemmere at støvsuge under sengen, sofaen, eller hvor der end måtte være behov for at få støvsuget.

Derudover sørger det også for, at både høje og lave personer kan benytte støvsugeren uden at skulle bukke sig eller strække sig, så det åbner også muligheden for, at børnene kan lære at støvsuge.

Nyudviklet håndtag og mundstykker medfører mange fordele

Electrolux EUO9GREEN UltraOne har et ergonomisk håndtag, således det er lettere at manøvrere rundt med støvsugeren. Det giver en langt bedre brugeroplevelse, mens det også kan give en hurtigere og langt mere effektiv støvsugning.

Den nyudviklede styringsmetode samlet med bløde gummihjul, der kan orientere sig i alle retninger, giver de fordele, at gulvet skånes en hel del, mens det også hjælper til, at det er lettere at komme ud i alle hjørner og afkroge af boligen.

Mundstykkerne er naturligvis også udviklet på en sådan måde, at de ikke ridser i gulvet eller ødelægger gulvtæpper. Der findes sågar flere typer af mundstykker, og til denne model medfølger to forskellige mundstykker, hvilket er gældende for AeroPro Parketto Pro parketmundstykke og FlowMotion mundstykke. De er begge særdeles lydsvage og medfører, at støvet lettere bliver samlet op, hvilket giver den effektive støvsugning.

Udover dette er der også mundstykker til fuger, møbler og et børstemundstykke. Derved er der altså et mundstykke til at støvsuge mange forskellige overflader, hvilket samlet set kan give en bedre støvsugning.

I modellen sidder også et Allergy Plus-filter, som filtrerer støvpartikler fra under støvsugningen, hvilket samlet med lukningen af støvsugerposen sørger for, at der ikke kommer støv ud i lokalet ved støvsugning.

Værd at vide om modellen:

 • 25,5 cm høj
 • 30,7 cm bred
 • 50,2 cm lang
 • Vejer 5,8 kilo
 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag A
 • Estimeret årligt energiforbrug 26,8 kWh
 • Effekt 850 W
 • 65 dB
 • Radius på 12 meter
 • 5 liters støvsugerpose
støvsugere forside

forbruger-test.dk

4.32 28
Artikel godkendt af

Jacob Simon Hansen. (Journalist fra DMJX).

Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

støvsuger electrolux

Produktet vurdering

Her har vi endnu en testvinder fra Electrolux, der også må siges at være specialister inden for området. Vi ligger i en lidt lavere prisklasse sammenlignet med modellen fra ovenfor, hvilket dog mest hovedsageligt afspejler sig i prisen. Electrolux EUS8GREEN Ultra Silencer Zen er også ganske effektiv, mens den samtidigt også har en god ydeevne prisen taget i betragtning.

ForhandlerTotalprisLæs mere
999,00 Læs mere
999,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Virker godt på hårde gulve
 • Kan benyttes på større arealer uden skift af stikkontakt
 • Gummihjul med 360 graders orientering
 • Lydsvag model
 • Display, der holder øje med opfyldning af støvsugerposen
 • Gode håndtag med let manøvrering

Hvis der igen drages paralleller til en samtale på de omkring 60 dB, er denne model faktisk lavere. Dens lydniveau er helt nede på 58 dB, hvilket må siges at være særdeles lavt. På den måde er det muligt at benytte den uden at genere naboerne, mens den også kan benyttes uden, at man generer andre beboer i boligen.

Det kan eksempelvis være en fordel, hvis man gerne vil støvsuge på trods af, at børnene laver lektier, nogle arbejder hjemme eller lignende. Det egner sig også godt til et kollektiv, hvor nogle kan blive generet af en larmende støvsuger – det er ikke tilfældet med denne model.

Modellen udmærker sig ikke udelukkende på dens lave lydniveau, da den også har en god sugeevne på hårdt gulv såvel som på gulvtæpper. Den er klasse A, når der tales om hårdt gulv som eksempelvis trægulv, parketgulv eller lignende, mens den er i klasse B i forhold til sugeevne på tæpper. Derfor egner modellen sig bedst, hvis man hovedsageligt skal støvsuge trægulv og måske har nogle enkelte tæpper ved sofaen, dørmåtter og lignende.

Det gode her er, at man får et 3-i-1 mundstykke, hvilket vil sige, at man får et enkelt mundstykke, der kan benyttes til forskellige underlag, hvilket gør, at man ikke skal skifte mundstykke, når man skal støvsuge forskellige typer af underlag.

God til større områder og energivenlig

Udmærkelserne stopper dog ikke her, da modellen også er særdeles praktisk, da den kan benyttes i en radius på hele 12 meter fra stikkontakten. Således kan man støvsuge flere rum og rum af større arealer uden at skulle skifte stikkontakt, hvilket ellers kan være meget generende at skulle gøre flere gange under støvsugning.

De praktiske fordele består også i, at støvsugerposen er på 3,5 liter, hvilket også medfører, at det er muligt at støvsuge meget, uden at man skal skifte posen så ofte. Det er også med til at gøre støvsugeren ganske fleksibel og mulig at benytte i flere forskellige situationer.

Derudover er støvsugeren også energi- og miljøvenlig. Energivenligheden består blandt andet i, at støvsugeren er placeret i energiklasse A, hvilket medfører lavt forbrug sammenlignet med ydeevne. Med modellen sparer man op mod 50 % energi ved at benytte denne model frem for andre tilsvarende modeller på markedet.

På den måde er støvsugeren her altså særdeles energivenlig, mens den også er miljøvenlig, da den er produceret af 55 % genbrugsplast, hvilket kan siges at være særdeles bæredygtigt. Det er således også muligt at genanvende hele 92 % af materialerne, der er anvendt ved at producere denne model.

Det er i høj grad noget, der taler for denne model, da det er denne bæredygtighed, der er fremtiden og kan skåne miljøet på den lange bane.

Fleksibel og skånende for gulvet

Det er vigtigt, at man kan styre en støvsuger let rundt, så den er nem at have med at gøre, mens den også skal kunne nå alle afkroge af boligen, uden at man skal presse den. Det er ikke nødvendigt med denne model. Den er udstyret med Motion Control System, der gør, at støvsugeren følger samtlige bevægelser, man laver i håndtaget.

Det gør det en hel del lettere at manøvrere rundt i boligen, mens man heller ikke skal bruge så mange kræfter på at trække og rive i støvsugeren.

Støvsugeren er også udstyret med bløde gummihjul, der er i stand til at dreje 360 grader, hvilket vil sige, at støvsugeren uden problemer følger de bevægelser, man laver, uden at skade gulvet. Det gør det også lettere at manøvrere rundt, da det er let at dreje støvsugeren hele vejen rundt.

På støvsugeren er også et ergonomisk teleskop håndtag, som man ser det på mange andre modeller. Det giver den fordel, at man kan indstille den helt efter kropshøjde og behov, således at man ikke risikerer at få ondt i ryg, skuldre eller lignende under støvsugningen. Det sikrer altså en bedre komfort og derigennem også en lettere og bedre rengøring.

Brugervenlighed og hygiejne er i top

Der er også tænkt over tingene i forhold til unødvendige anstrengelser, når der snakkes om oprulning af ledning. Det er nemlig som på så mange andre støvsugere lavet på en sådan måde, at det ikke er nødvendigt at bukke sig efter at få ledningen rullet sammen. Dette gøres automatisk, når der trykkes på knappen, der udløser oprullet.

Evnen til dette er i top ved denne model, således der ikke er nogle problemer, man skal bukke sig efter, så længe ledningen ligger fri til oprulningen.

Andet, der giver brugervenligheden et ekstra trin op ad stigen, er displayet, hvor det er muligt at overvåge, om støvsugerposen snart skal skiftes. Det giver den fordel, at man ikke bekymre sig om dette hele tiden eller tjekke det gang på gang ved at åbne ind til støvsugeren.

Hygiejnen er der såvel som brugervenligheden også blevet tænkt meget over. Der sidder nemlig et aftageligt hygiejnisk filter, som filtrerer forskellige støvpartikler og lignende fra, således de ikke siver ud gennem støvsugeren under støvsugning. Det gør, at der ikke hvirvler små partikler op, når man støvsuger, hvilket ellers kunne have ledt til forværret indeklima eller gene.

Filteret er aftageligt og kan derfor rengøres, hvilket er en fordel, da dets evne derved kan bibeholdes, da et beskidt filter vil miste funktionen over tid – det vil ikke ske med dette filter, når det rengøres.

Værd at vide om modellen:

 • 26,6 cm høj
 • 30,8 cm bred
 • 40,2 cm lang
 • Vejer 5,9 kg
 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag B
 • Estimeret årligt energiforbrug 24,4 kWh
 • Effekt 750 W
 • 58 dB
 • Radius på 12 meter
 • 3,5 liters støvsugerpose

Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Miele støvsuger

Produktet vurdering

Her bevæger vi os igen op i en lidt højere prisklasse, og det er også berettiget, da modellen er særdeles god, og Miele er kendt for at lave nogle ganske holdbare produkter. Det er dog også en model, hvor der er større forskel på rengøringsevne på hårdt gulv kontra rengøringsevne på tæppe.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.549,00 Læs mere
1.549,00 Læs mere
1.899,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Omfangsrig arbejdsradius
 • God rengøringsevne på hårdt underlag
 • God filtrering
 • Justerbart teleskoprør
 • Effektiv motor
 • Tre forskellige mundstykker
 • Godt låsesystem
 • Alarmering ved eventuel overophedning

Rengøringsevnen på hårdt gulv er helt i top i klassen A, mens rengøringsevnen på blødere gulve er i klassen, D. Det vil sige, at modellen egner sig bedst, hvor der mest hovedsageligt skal støvsuges på hårdere gulve. I forhold til forbrug og energiklasse er denne i ganske god stand, da den er i energiklasse A+, hvilket vil sige, at den har et meget lavt forbrug sammenlignet med ydeevne. Det er en af de højeste energiklasser, der ses på markedet for støvsugere.

Effektiv motor og filter med god evne

Motoren er ganske effektiv, når det drejer sig om sugeevne, som er særdeles vigtigt i denne produktkategori. Derudover er effektiviteten på støvsugeren heller ikke til at tage fejl af, da den har et meget lavt forbrug.

Den er derudover udstyret med et AirClean+ Filter, som sørger for, at selv de mindste partikler bliver suget op, hvorfor man hurtigt vil finde gulvene rene. Sammen med filteret her sikrer det gode gulvmundstykke, at støvsugningen foregår effektivt. Med modellen fås også mundstykke til møbel, fuger samt afstøvning, og disse filtre er lette at montere og benytte.

På trods af den effektive støvsugning og det lave forbrug, beholder støvsugeren stadig et lavt støjniveau, der ligger på omkring 76 dB, hvilket er lidt højere end en samtale på 60 dB, men der er ikke tale om et direkte generende lydniveau.

Modellen er også at sammenligne med de foregående, da den har en arbejdsradius på 12 meter, hvilket gør den særdeles anvendelig i nogle større områder. Dette hjælper støvsugerposen også til, da denne er på 4,5 liter, hvilket medfører, at der kan støvsuges på større arealer, uden at det er nødvendigt at udskifte støvsugerposen.

Derudover er der komfortmæssigt også styr på tingene her qua det justerbare teleskoprør, der kan justeres i henhold til behov, således brugere i alle størrelser kan få glæde af modellen.

Samling med smart låsesystem og god sikkerhed

Derudover er varianten fra Miele her også ganske brugervenlig i forhold til, at den har et låsesystem, som gør, at det er let hurtigt at åbne og låse støvsugeren. Mundstykket, teleskoprøret og håndtaget er i sig selv tre dele, men det er hurtigt og let lige at samle dem via dette låsesystem.

Når delene er sat rigtigt sammen, vil der komme et lille klik, der indikerer, at delene sidder, som de skal. Dernæst er der også en lille kasse til tilbehør i støvsugeren, som kan åbnes og lukkes med tilsvarende lethed.

Udover dette smarte låsesystem er der i håndtaget også integreret en metaltråd. Denne metaltråd virker som en lynafleder, således statisk elektricitet mellem bruger og støvsuger ikke forekommer. Dermed kan denne metaltråd ses som en form for ekstra sikkerhed ved modellen.

Der er også god sikkerhed overfor elnettet, da støvsugeren har en langsom motorstart, således elnettet ikke overbelastes unødvendigt.

Undgå overophedning og mærker på møbler

Der er på denne model fra Miele også en såkaldt temperaturbegrænser, som sørger for, at støvsugeren ikke kan opnå en vis temperatur. Det er især gældende, hvis støvsugeren har det hårdt eller er i gang over en længere periode. Det kan også være i forbindelse med, at støvsugerens luftveje stoppes, hvilket kan lede til overophedning. Med denne funktion vil støvsugeren stoppe, hvorefter fejlen kan udbedres.

Udover at virke skånende for støvsugeren selv, har støvsugeren også en skånende effekt for møbler, lamper, reoler og lignende i boligen. På støvsugeren er der nemlig påsat en form for blødt kunststof, som gør, at interiør, vægge mv. bliver beskadiget, hvis man skulle komme til at bumpe støvsugeren ind i eksempelvis sofaen.

Værd at vide om modellen:

 • 23 cm høj
 • 38 cm bred
 • 51,1 cm lang
 • Vejer 7 kg
 • Energiklasse A+
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag D
 • Estimeret årligt energiforbrug 20,3 kWh
 • Effekt 550 W
 • 76 dB
 • Radius på 12 meter
 • 4,5 liters støvsugerpose

Electrolux ESP72DB Silent Performer

støvsuger electrolux

Produktet vurdering

Denne model fra Electrolux besidder en rengøringsevne på A på hårde gulve, mens rengøringsevnen er B for tæpper, hvorfor der altså er tale om en variant, der kan begge dele. Derfor kan den både benyttes udelukkende til gulvtæpper, hårde gulve eller til begge dele, hvis man har dette i sin bolig. Mundstykket, der skal benyttes til de forskellige underlag, er det samme, hvilket giver den fordel, at man ikke skal skifte mundstykker alt efter underlag.

ForhandlerTotalprisLæs mere
828,00 Læs mere
828,00 Læs mere
828,00 Læs mere
928,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Egner sig godt til hårde gulve
 • Arbejdsradius og posestørrelse åbner mange muligheder
 • Filter sørger for god filtrering af støvpartikler
 • Justerbar sugeevne
 • Bevægelsesteknologi giver større komfort
 • Stødbande

Motoreffekten er på 650 W, så der er tale om en forholdsvis stor motoreffekt, men det er dog vigtigt lige at understrege, at den har et lavt lydniveau sammenlignet med denne motoreffekt. Lydniveauet ligger på omkring 70 dB, hvilket er lidt højere end på nogle af de andre modeller, men der er stadig ikke tale om et generende lydniveau.

Motoren er ganske effektiv og har placeret støvsugeren i energiklassen, A, som er meget normalt for støvsugere. Det vidner om et lavt forbrug i forhold til den ydeevne, der kommer heraf.

I forhold til arbejdsradius minder denne model meget om nogle af de andre modeller fra Electrolux. Den har en arbejdsradius på cirka 12 meter, hvilket er meget standard for en støvsuger i denne kaliber. Dette samlet med en posestørrelse på 3,5 liter gør, at den kan benyttes på større områder såvel som mindre, og der er forholdsvist langt mellem skift af støvsugerposer.

For at kunne holde øje med, om posen skal tømmes, er der på displayet en indikator, der viser, om posen snart skal udskiftes.

Det er for Electrolux også vigtigt, at brugeren er sikret god komfort, mens indeklimaet ej heller skal være svækket efter en støvsugning. Dette er der i denne model sørget for gennem et hygiejnefilter, som sørger for, at selv de mindste partikler suges ind og holdes i sugeren, således de ikke hvirvles op.

Der er tænkt over bevægelighed, stød mod møbler, lister osv. og ændringer i sugeevnen

Modellen er udstyret med 360 graders hjul i en teknologi kaldt, Motion-teknologi, som gør, at det bliver let at komme ud i boligens afkroge, under sengen, rundt om planter osv. Udover denne funktion har modellen også en såkaldt ErgoShock-stødbande, som sørger for, at der ikke kommer nogle mærker eller skrammer, hvis man støder mod et møbel under støvsugningen. Stødbanden er af blødt materiale, således et sammenstød altså ikke efterlader nogle skrammer på støvsuger eller interiør.

Modellen her giver også en unik mulighed for, at man kan justere på sugeevnen, således man kan skrue op for den, hvis overfladen er meget beskidt, mens det også er muligt at nedjustere, hvis overfladen måske ikke er så beskidt. Dette sker ganske enkelt gennem tryk på en knap, hvorfor brugervenligheden også er helt i top på trods af en ekstrafunktion som denne.

Værd at vide om modellen:

 • 23,8 cm høj
 • 29,3 cm bred
 • 44,1 cm lang
 • Vejer 4,47 kg
 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag B
 • Estimeret årligt energiforbrug 21,4 kWh
 • Effekt 650 W
 • 70 dB
 • Radius på 12 meter
 • 3,5 liters støvsugerpose

AEG VX4 1 WR P

aeg støvsuger

Produktet vurdering

Dette er en støvsuger, der ligger meget lavt i prislejet, men dette afspejler sig ikke i kvaliteten af produktet. Der er tale om en ganske solid støvsuger, der har en ligger i klasse A, når der tales støvopsamling på hårdt gulv, mens støvopsamlingsevnen på gulvtæppe er på C.

ForhandlerTotalprisLæs mere
499,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Egner sig godt til hårde gulve
 • Arbejdsradius og posestørrelse stemmer overens
 • De mindste støvpartikler filtreres
 • Justerbart teleskoprør

Derigennem måler modellen sig i høj grad med dyrere varianter og egner sig derfor også godt, hvis der hovedsageligt skal støvsuges på hårdere underlag. Såvel som ved alle de andre modeller vil der under støvsugningen blive udsendt noget luft, og renheden af denne luft er også målt for denne variant. Her ligger modellen i toppen, da den har en særdeles god filtreringsevne. Dermed hæmmer støvsugning med denne model heller ikke indeklimaet, hvilket er en ganske stor fordel.

Lydniveauet er på omkring 80 dB, hvilket er i den højere ende, hvilket man naturligvis også skal være indforstået med, såfremt man vælger at investere i en model som denne. Motoreffekten er yderst sammenlignelig med de fleste af de andre nævnte modeller, da den ligger på maksimalt 750 W, hvor det siges, at modellen under normale omstændigheder vil køre på 650 W.

Det leder også til et fortrinligt lavt forbrug i forhold til ydeevne, hvilket også er en vigtig betragtning ved denne model. Det betyder samtidigt, at støvsugeren har fået energiklassen, A, hvilket som nævnt er meget normalt for denne produktkategori.

God brugervenlighed og brugbart tilbehør

Støvsugeren er ganske enkel at benytte, hvorfor brugervenligheden er i top. Den er let at få med rundt under støvsugningen. Arbejdsradiussen er på 7,5 meter, hvorfor modellen egner sig godt til lidt mindre områder, således man ikke skal have forlængerledninger eller skifte stikkontakter jævnligt.

Modellen egner sig især godt i lejligheder eller i boliger med mindre rum, hvor der alligevel er en stikkontakt til rådighed i de fleste rum. Støvsugerposen er på 3,5 liter, som er en yderst fordelagtig kapacitet ved denne model, da det er muligt at støvsuge store arealer, uden at støvsugerposen skal udskiftes.

Derudover fås støvsugeren også med et DustPro kombi-gulvmundstykke og gulvmundstykke til hårdt gulv, som sørger for optimal støvoptagning. Det gør støvsugningen lettere og langt mere optimal. I forhold til tilbehør medfølger der en 2-i-1 fuge- og møbelbørste med en møbelpensel integreret.

Det vil altså sige, at det med dette tilbehør bliver muligt at støvsuge forskellige gulve, møbler osv. med støvsugeren. Det sikrer en alsidig og enkel rengøring.

Værd at vide om modellen:

 • Vejer 3,68 kg
 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag C
 • Effekt 750 W
 • 80 dB
 • Radius på 7,5 meter
 • 3,5 liters støvsugerpose

Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

electrolux støvsuger

Produktet vurdering

Dette er endnu en klassisk model fra Electrolux, og den har således også klaret sig godt i forskellige tests. Dens rengøringsevne på hårdt underlag er A, og evnen på blødt gulv såsom gulvtæppe ligger i klasse B. Det er herfor en ganske alsidig støvsuger, der kan begge dele, så man kan roligt investere i denne, hvis man kun skal støvsuge på den ene type gulv eller den anden, eller hvis der skal støvsuges på begge typer af underlag.

ForhandlerTotalprisLæs mere
949,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.099,00 Læs mere
1.099,00 Læs mere
1.299,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Fleksibel i forhold til underlag
 • Stor arbejdsradius
 • HEPA-filteret sørger for god filtrering
 • Meget lydsvag model
 • Manuel regulering af sugeevnen
 • System til optimeret kontrol af støvsugeren under brug

I forlængelse af rengøringsklasser skal det også nævnes, at denne støvsuger er i energiklasse A+, da den har et særdeles lavt forbrug, når der sammenlignes med dens ydeevne. Motorens ydeevne udtrykkes blandt andet i dens effekt, som er på 600 W, hvilket er ganske gennemsnitligt for en støvsuger af denne kaliber. Det skal dog siges, at energiklassen er en smule over middel, da de fleste tilsvarende støvsugere er i energiklasse A.

Komfort vægtes højt

Det er let at få øje på, at Electrolux virkelig har lagt vægt på komforten ved denne model. Den er udstyret med den såkaldte Silent Air-teknologi, som gør, at støvsugeren larmer minimalt. Her er der både lagt vægt på denne optimering i slange, mundstykke og i selve støvsugeren i form af filtre, motor osv. Alt sammen samlet giver et lydniveau på 61 dB, hvilket er særdeles lavt.

Det er også vigtigt, at støvsugeren ikke optager for meget plads eller generer, når den ikke benyttes, hvorfor der også er lagt vægt på parkeringsfunktioner ved denne model. Det er muligt at placere den horisontalt og vertikalt, hvilket gør det muligt at parkere slange og rør enkelt, uanset hvorledes støvsugeren er placeret.

Det giver den fordel, at støvsugeren kan placeres i teknikrum, skabe eller lignende, således den ikke skal fylde unødvendigt meget. Det er vigtigt, fordi størstedelen af tiden, benyttes støvsugeren ikke, og det er herfor vigtigt, at den ikke er i vejen, når den ikke benyttes.

Også når støvsugeren er i brug, er der lagt meget vægt på komfort. Støvsugeren er nemlig ganske enkel at styre, da den er udstyret med Electrolux’ Motion Control System. Det sørger for, at man let kan manøvrere rundt i boligen, hvilket især er vigtigt, når der er møbler, planter og lignende, man skal udenom, mens det naturligvis er vigtigt at komme ud i alle hjørner.

Derudover medfølger der også tre forskellige mundstykker, som skal sørge for en forbedret sugeevne, hvilket kommer i kraft af fugemundstykke, møbelmundstykke og børstemundstykke, således det er muligt at komme ned i fugerne, rengøre møblerne og børstemundstykke, hvis gulvet skal skånes ekstra meget.

Komforten består også i en bred arbejdsradius på 12 meter, hvilket går igen ved mange af støvsugerne i denne guide. Derved besidder dette mange af de fordele forbundet med arbejdsradius, som andre støvsugere med samme arbejdsradius. Ved denne model er der også lagt vægt på, at det skal være let at rulle ledningen ind igen, når støvsugeren er blevet brugt.

Derfor er der blevet udviklet et forbedret system, som gør, at man ved at trykke på en udløser kan få ledningen til at rulle automatisk ind. Derfor skal man ikke bukke sig efter dette, mens man heller ikke skal bøvle rundt med ledningen, når støvsugeren skal flyttes.

Posestørrelse, reguleringsmuligheder og filtre

Posestørrelsen er på 3,5 liter, hvilket også er ganske standard for en model som denne. Det giver den fordel, at støvsugerposen ikke skal tømmes så ofte, hvorfor man altså kan støvsuge længer tid uden at skulle bøvle med poseskift.

Modellen her besidder også den fordel, at man kan regulere på sugeevnen alt efter, hvor beskidt der er. Jo mere støv der er, jo højere sugeevne er der behov for. Således kan man altså justere sugeevnen i forhold til, hvor meget støv og skidt der er. Her kan man eksempelvis skrue højere op, hvis man skal støvsuge en beskidt dørmåtte, mens man måske ikke behøver så høj en sugeevne til støvsugning i stuen.

Udover dette er støvsugeren her også udstyret med HEPA-filter, som er en form for hygiejnefilter, der kan rengøres efter behov. Filteret sørger for at rense luften, således den luft, der udskilles fra støvsugeren, er så ren som overhovedet muligt. Det har også medført, at støvsugerens filtreringsevne er A, hvilket altså vil sige, at støvsugeren er god til at filtrere selv de helt små støvpartikler fra i den luft, der sendes ud under støvsugningen.

Værd at vide om modellen:

 • 26,6 cm høj
 • 30,8 cm bred
 • 40,2 cm lang
 • Vejer 5,98 kg
 • Energiklasse A+
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag B
 • Effekt 600 W
 • 61 dB
 • Radius på 12 meter
 • 3,5 liters støvsugerpose

Nilfisk Elite WCL14P08A1

støvsuger nilfisk

Produktet vurdering

Er man på udkig efter en støvsuger, der har optimal rengøringsevne på alle typer af underlag, er denne model fra Nilfisk at foretrække, da den ligger i klasse A, når det gælder støvsugning på hårdt såvel som på blødt gulv. Det vil altså sige, at den har optimal evne, uanset hvilket underlag der arbejdes på, og det er en fordel i en række af forskellige situationer. Skal støvsugeren benyttes primært på den ene eller anden type af gulv, kan man roligt købe denne model.

Kort fortalt om modellen:

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.729,00 Læs mere
 • Effektiv sugeevne på mange typer af underlag
 • Bred arbejdsradius og støvsugerpose i god størrelse
 • Sugeevne kan let reguleres på ergonomisk og behageligt håndtag
 • Fjernbetjening giver større komfort
 • Rigtig god filtrering af luften

Den egner sig også godt, hvis man har begge typer af underlag i sin bolig, da man ikke går på kompromis på den ene eller anden type af underlag. Det sikrer en optimal rengøring af gulvet, uanset om man har den ene gulvtype, den anden gulvtype eller en kombination af flere forskellige gulvtyper.

Støvsugeren ligger også helt i toppen på energiklasseskalaen, da den er på A+, hvilket er ganske højt, når man tager det i betragtning, at der er tale om en støvsuger. Den gennemsnitlige energiklasse for støvsugere er A, så A+ er ekstra godt. Det kommer også i kraft af, at man sparer op mod 50 % mere energi, såfremt man sammenligner denne model med andre på markedet.

Allerede nu kan det ses, at modellen klarer sig særdeles godt, og det afspejler sig også i, at den er en smule dyrere end nogle andre modeller. Men det er godt givet ud, da støvsugeren også besidder mange andre forskellige fordele, kvaliteter og funktioner, som gør, at den i høj grad er prisen værd.

Effektivitet og manuel justering vægtes højt

Modellen her har en motor med 650 W, hvilket ikke er det højeste på markedet, men jævnfør dens forskellige funktioner, bibeholder modellen stadig en særdeles god evne til at suge støv og skidt fra gulvet. Det er blandt andet gældende for mundstykket og støvsugerens gode sugeevne, der er to hovedsagelige årsager til det effektive støvoptag.

Støvsugeren har et lydniveau på 73 dB, hvilket er forholdsvist højt, men denne ulempe opvejes oftest i forhold til de mange forcer, støvsugeren her fra Nilfisk har.

Støvsugeren har ydermere Ultra+ Filtration, hvilket sammen med en mikrofiber støvsugerpose, lufttæt konstruktion og HEPA 14-filter gør, at støvsugeren er særdeles god til at frafiltrere selv de mindste støvpartikler. Det gør, at den luft, der udsendes under brug, ikke indeholder nogle støvpartikler, der kan gøre indeklimaet værre eller være til gene for allergikere eller personer med astma.

Støvsugeren er også udstyret med en fjernbetjening, hvilket er ganske nyt og også meget smart. Med denne kan man slukke og tænde for støvsugeren, uden at man skal bukke sig efter det, hvilket også har en ganske positiv effekt på den samlede komfort af støvsugeren. Der sidder også nogle knapper på håndtaget, som gør det muligt at styre sugeevnen på støvsugeren, således dette kan justeres efter behov.

Håndtaget er også udviklet på en sådan måde, at det er behageligt at benytte, mens det også er let at kontrollere, og det gør det også lettere at styre støvsugeren ud i alle hjørner af boligen. Der er tale om et ergonomisk håndtag, der er bøjet på en sådan måde, at det ligger godt i hånden, hvilket gør det mere komfortabelt at benytte støvsugeren.

Støvsugerpose og arbejdsradius går hånd i hånd

Støvsugeren har en indikator, som viser, hvor fuld støvsugerposen er. Derved ved man ganske enkelt, hvornår støvsugeren skal tømmes, og det har en fordel, at man ikke hele tiden skal kigge efter, om støvsugerposen skal tømmes, mens man heller ikke kommer til at støvsuge på en fuld pose.

Støvsugerposen er på 3,2 liter, og det vil sige, at den har en ganske udmærket kapacitet, som gør, at man ikke så ofte skal tømme støvsugerposen.

Med sine 11,2 meter i arbejdsradius ligger modellen her også højt på skalaen. Den kan benyttes i mange forskellige hjem – små som store. Fælles er bot, at man kan støvsuge et større areal, uden at skulle benytte tid på at skifte til en ny stikkontakt. Det kan give en hurtigere og mere effektiv støvsugning.

Værd at vide om modellen:

 • 31 cm høj
 • 33 cm bred
 • 45 cm lang
 • Vejer 7,2 kg
 • Energiklasse A+
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag A
 • Effekt 650 W
 • 73 dB
 • Radius på 11,2 meter
 • 3,2 liters støvsugerpose

Philips FC8721/09

philips støvsuger

Produktet vurdering

Denne støvsugere ligger i et lidt billigere prisleje end den foregående model, men dette viser sig ikke så betydeligt, når funktioner og kunnen sammenlignes. Denne model har nemlig en ret stor kapacitet, hvis man tager dens pris i betragtning. Støvsugerposen har en kapacitet på hele 3,5 liter, og støvsugerposen skal være helt fyldt op, inden det begynder at påvirke sugeevnen på støvsugeren.

ForhandlerTotalprisLæs mere
999,00 Læs mere
999,00 Læs mere
1.199,00 Læs mere
1.199,00 Læs mere
1.415,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Justerbar sugeevne
 • Fleksibilitet qua god arbejdsradius og stor støvsugerpose
 • Sugeevnen er i top helt indtil støvsugerposen er fyldt op
 • Brugervenlig variant
 • God filtrering sikrer ren luft

Nogle støvsugere vil meget hurtigt få nedsat sugeevne, når der kommer støv i posen, men dette er ikke gældende for denne variant. Sugeevnen bibeholdes på det konstante høje niveau, indtil posen er fyldt, hvorefter sugeevnen vil være tilbage på toppen igen efter skiftet.

Sugeevnen for denne støvsuger er også blevet evalueret til rengøringsklasse B på hårdt gulv, mens der er tale om rengøringsklasse C for gulvtæpper. Derudover skal det også holdes in mente, at støvsugeren her har svært ved at fjerne hår fra blandt andet gulvtæppe, hvilket man skal være svært opmærksom på, hvis man eksempelvis har husdyr.

I et sådant tilfælde er det nemlig rart med en støvsuger, der er meget effektiv i forhold til at støvsuge hår fra alle typer af underlag. Støvsugeren er placeret i klasse B på hårdt gulv, hvilket er den næstbedste vurdering. Derfor egner støvsugeren sig ganske fint til det gennemsnitlige hjem uden husdyr eller meget støv og skidt.

Støvemission, støjniveau, betjening og andre funktioner

Det gennemsnitlige støjniveau fra støvsugere er på cirka 70 dB, og denne model ligger en smule over gennemsnittet på de 74-78 dB, hvilket er forholdsvist højt, når det sammenlignes med gennemsnittet. Den har dog nogle andre fordele og en god pris, som alt sammen er med til at opveje dette.

Støvsugeren skal dog ikke benyttes i perioder, hvor det kan være til gene for andre beboere eller naboer grundet det højere lydniveau. Hvis støvsugeren blot skal benyttes en gang i mellem, og hvis ikke det er over så lang tid, er der ingen problemer i at investere i denne variant.

Sugeevnen kan også justeres på denne model, og det foregår ganske enkelt på en knap på midten af støvsugeren. Denne knap er omgivet af en knap til at tænde og slukke støvsugeren, mens der på den anden side er en knap, der trigger ledningen til at blive rullet ind ganske effektivt. Det mindsker i høj grad forvirringen omkring styringen af støvsugeren, hvilket gør den meget let at bruge, hvilket er en af denne models forcer.

Støvemissionsevnen for støvsugeren her er blevet evalueret til klasse A, hvilket vil sige, at dens evne til at filtrere støvpartikler i den udsendte luft er helt optimal. Det gør, at der ikke er støvpartikler i luften, mens der støvsuges. Modellen er udstyret med et HEPA 13-filter, som ellers plejer at få støvsugerens pris til at stige, men her har Philips formået at holde prisen på støvsugeren i bund.

Arbejdsradiussen for støvsugeren er på 11 meter, hvilket medfører, at den kan benyttes over et meget stort område uden at skulle skifte stikkontakt i tide og utide af støvsugningen. Det samlet med et 3-i-1 mundstykke til forskellige underlag giver en særdeles effektiv støvsugning, som hverken kræver meget tid eller mange kræfter for at give et meget godt resultat.

Der medfølger herudover et møbelmundstykke til effektiv støvsugning af møbler, mens der følger et fugemundstykke til kanter, hjørner osv., således alle afkroge i huset bliver støvsuget.

Værd at vide om modellen:

 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag B
 • Evne til rengøring på blødt underlag C
 • Effekt 650 W
 • 78 dB
 • Radius på 11 meter
 • 3 liters støvsugerpose

Miele Complete C3 Silence Ecoline

miele støvsuger

Produktet vurdering

Denne støvsuger fra Miele har en række af forskellige udmærkelser, som gør den fordelagtig for de fleste at investere i. Ovenfor ser vi en model, der måske ikke er specielt god til dyrehår. Her skal dyreejere læse nøje med, da denne støvsuger har udmærket sig ekstra ved at være god til at suge hård fra gulvtæpper, mens den også generelt er særdeles god til at suge på hårde gulve.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.376,00 Læs mere
1.376,00 Læs mere
1.376,00 Læs mere
1.595,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • God til hår fra eksempelvis husdyr
 • Generelt god sugeevne på hårdt underlag såsom trægulv
 • Forskellige mundstykker lige ved hånden
 • Praktisk og robust design giver fordele under opbevaring og støvsugning
 • God filtrering
 • Energivenlig

Det har resulteret i en sugeevne på A på hårdt gulv, mens sugeevnen er på C for gulvtæpper på trods af dens evne til at suge hår fra gulvtæpper. Prisen bevæger sig igen en smule op, hvilket også kommer i kraft af dens gode sugeevne på forskellige underlag, mens den også har en række af andre forskellige specifikationer og funktioner, som gør, at den er pengene værd.

Støvsugningen med denne variant er særdeles effektiv, hvilket også kommer i kraft af støvsugerposens størrelse, som er på 3,2 liter. Det vil sige, at der går lang tid mellem, at støvsugerposen skal skiftes, således at man altså kan støvsuge meget skidt, inden støvsugeren skiftes.

Det leder også til et lavere forbrug af støvsugere, da denne støvsuger også bibeholder et godt niveau af sugeevne på trods af, at støvsugerposen fyldes kontinuerligt. Det er kun, når den er fuld, at der er betydelige ændringer i sugeevnen.

Energiklasse, filtrering og lydniveau udmærker sig

Støvsugeren her er i energiklasse A, hvilket er ganske gennemsnitligt for støvsugere. Den har altså et forholdsvist lavt forbrug i forhold til ydeevnen, hvilket gør den ganske energivenlig, mens den også er billig på elregningen. Det kommer blandt andet i kraft af en effektiv motor på 800 W, som har en ganske god ydeevne og er med til at sørge for den effektive støvsugning.

Når der tales om mængden af støv i den luft, der udblæses, ligger denne model i klasse A, hvilket er på trods af, at modellen ikke besidder et såkaldt HEPA-filter, som ellers ofte er en direkte vej til god støvemission. Den er derimod udstyret med et Allergy Plus-filter, som siges at svare til et HEPA 12-filter. Emissionsevnen er stadig god, hvorfor man altså kan benytte denne type af støvsuger, selvom der er allergikere eller astmatikere i boligen.

Lydniveauet er lige en smule højere end det gennemsnitlige niveau, der ligger på omkring de 70 dB. Modellen her er med sine 73-74 dB med til at trække gennemsnittet en smule op ad, men der er stadig tale om en gennemsnitlig værdi, hvorfor man ikke behøver at være bekymret i forhold til, om støvsugeren larmer for meget.

Design og mundstykker giver endnu flere fordele

Det siges, at denne støvsuger egner sig særdeles godt til den gængse husholdning eventuelt med et par husdyr med pels. Dette kan den sagtens håndtere. Derudover fylder den ikke specielt meget, hvilket er ganske praktisk i forhold til opbevaring af støvsugeren, som så ikke bliver et problem. Støvsugeren har derfor også et meget robust design, hvilket den også høster mange roser for.

Mundstykket kan man skifte mellem børster og ikke-børster alt efter, om der støvsuges på hårde gulve eller gulvtæpper, således det er muligt at få en fleksibel støvsugning. Derudover fås der til støvsugeren også tre mundstykker.

Der er tale om et møbelmundstykke, fugemundstykke og en børste til afstøvning, og disse placeres i et rum i støvsugeren, således de altid er ved hånden. Mundstykkerne kan eksempelvis benyttes til at suge dyrehår fra møbler, få støv af fuger mellem klinker eller lignende.

Værd at vide om modellen:

 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag C
 • Effekt 800 W
 • 73-74 dB
 • 3,2 liters støvsugerpose

Nilfisk Elite Energy Classic

nilfisk støvsuger

Produktet vurdering

Nogle af de største udmærkelser, der observeres ved denne variant er, at den har elektronisk styring af sugeevnen, og dette sidder lettilgængeligt på håndtaget. Det sørger for, at man let og enkelt kan justere støvsugerens sugeevne alt efter, hvor beskidt der er på de givne underlag.

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.499,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Over gennemsnittet på bløde underlag
 • Energivenlig løsning
 • God effekt
 • Lydsvag
 • Forskellige funktioner og mundstykker leder til en effektiv rengøring
 • God pris i forhold til med funktioner og evner

Derudover udmærker den sig i høj grad også ved, at den er let at manøvrere rundt med trods dens vægt på 7,2 kg. Begge dele er med til at sørge for en henholdsvis energieffektiv og effektiv rengøring, hvilket alle må være interesseret i, når der skal gøres rent.

Den er også energieffektiv i kraft af dens forholdsvis lave motoreffekt på 700 W, hvilket også har givet den en plads i energiklasse A. Det er meget gennemsnitligt for en støvsuger, og en placering i denne energiklasse vidner om et lavt forbrug, hvormed den også er billig i drift.

Den har også et lydniveau på 68 dB, hvilket er forholdsvist lavt og ligger lige en smule under gennemsnittet. Derfor kan modellen være en fordel, hvis man går meget op i at finde en model, der ikke larmer så meget under brug.

Støvemission, rengøringsevne og mundstykker giver forbrugeren en række af fordele

Støvsugeren har en støvemissionsevne i klassen, A, hvilket vil sige, at den er særdeles god til at rense den luft, der sendes ud under støvsugningen. Det skyldtes blandt andet, at den er udstyret med et HEPA 14-filter, som er et af de bedre filtre på markedet. På den måde kan denne model også benyttes i hjem, hvor der er personer med følsomheder over for støv, uden at det skal forstyrre luftvejene.

Ses der på rengøringsevnen for de forskellige underlag, ligger modellen her også ganske højt på listen, da dens rengøringsevne er B på hårde og bløde underlag. Det vil sige, at den ligger omkring gennemsnittet på de hårde gulve, mens den ligger over gennemsnittet på bløde gulve. På den måde er støvsugeren særdeles fleksibel og kan suge skidt, hår og lignende fra forskellige typer af underlag.

I støvsugerens låg er der et lille rum, hvor der opbevares nogle forskellige mundstykker. Her er der tale om møbelmundstykke, fugemundstykke og rundbørste, som benyttes til henholdsvis rengøring af møbler, støvsugning af fuger og til afstøvning. Da disse forskellige filtre medfølger, er det muligt at rengøre hele boligen effektivt med den samme støvsuger.

Det har sin fordelagtighed i, at man ikke skal benytte det samme mundstykke til at støvsuge møbler, som man støvsuger gulvet, mens møbelmundstykket også vil være mere effektivt til opgaven. Arbejdsradius på 11,2 meter er også med til at understrege den store fleksibilitet, hvilket også er med til at retfærdiggøre prisen for støvsugeren.

Værd at vide om modellen:

 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag B
 • Evne til rengøring på blødt underlag B
 • Effekt 700 W
 • 68 dB

Philips FC9742/09

støvsuger philips

Produktet vurdering

Philips har udviklet en række af forskellige støvsugere, og mange af dem ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Det samme gør denne model, som måske lige ligger en smule over gennemsnitspriserne for støvsugere. Det skal i forlængelse heraf også nævnes, at det er et godt produkt med en god ydeevne samt et lavt energiforbrug, således den altså også er billig i drift.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.311,00 Læs mere
1.311,00 Læs mere
1.311,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Optimal sugeevne på hårde såvel som bløde underlag
 • God energiklasse
 • Effektivt mundstykke
 • Beholder frem for pose giver mindre besvær
 • 99,9 % af støvpartikler frafiltreres udblæsningsluften

Som med så mange andre støvsugere er evnen til rengøring på hårdt og blødt underlag blevet evalueret. Ses der på rengøring på hårdere gulv, får støvsugeren mærkatet, A. Det vil sige, at dens evne til at rengøre på hårde gulve såsom trægulve er helt i top.

Derudover er rengøringsevnen på blødere gulve såsom på tæpper blevet evalueret til klassen, A. Dette er lidt over de gennemsnitlige evalueringer, og skalaen går fra A til G. Derved er det også muligt at benytte støvsugeren i kombinationstilfælde, hvor det er nødvendigt at støvsuge både hårdt og blødt underlag.

Lydniveau, energiklasse og støvemission

Støvemissionsevnen på støvsugeren bliver også evalueret, og denne er vurderet til at have en evne på A på en skala, der går fra A til G. Dens evne til at frafiltrere støvpartikler i udblæsningsluften er særdeles god. Det vil sige, at modellen sagtens kan benyttes i hjem, hvor der er personer, som er følsomme over for støv i form af eksempelvis allergikere.

Lydniveauet på modellen er en smule højt. Det ligger på 76 dB, hvilket er i den højere ende i forhold til de helt lydsvage modeller. Det skal man dog ikke tage fejl af, da støvsugeren blot ligger 6 dB over gennemsnittet på omkring 70 dB, så modellen her egner sig godt, medmindre man virkelig insisterer på at få en meget lydsvag model.

Støvsugeren har derudover også et meget lavt energiforbrug, og her ligger denne model faktisk bedre end gennemsnittet. De fleste støvsugere energiklassificeres i klassen, A, mens modellen her er røget op i energiklassen, A+. Det vil altså sige, at den har et meget lavt forbrug i forhold til dens ydeevne.

Det gør, at den er særdeles billig i drift, da den har det lave strømforbrug. Det medfører også, at modellen her er god for miljøet.

Stor vægt er lagt på funktionaliteten

Philips har i denne model også lagt særdeles stor vægt på funktionaliteten, hvilket blandt andet afspejles i, at det er en poseløs variant. Det vil sige, at der blot er en beholder i stedet for, at der er en pose. Det medfører, at man ikke skal bekymre sig om indkøb af poser, da beholder blot skal tømmes i affaldsspanden, når der er behov for dette.

Det har også en besparende effekt, da man ikke skal bruge penge på at købe støvsugerposer, mens man heller ikke skal gøre det beskidte arbejde i forbindelse med udskift af støvsugerposen.

Derudover har modellen også et TriActive+ mundstykke. Dette mundstykke gør, at det er muligt at støvsuge effektivt på flere forskellige underlag. Det er meget eftertragtet, når der tales om støvsugere, da mange ønsker at kunne støvsuge effektivt på forskellige underlag.

Derudover fås også ekstra mundstykker, og disse bliver opbevaret integreret i støvsugeren, hvilket gør, at man hele tiden har dem ved hånden, hvis der bliver behov for at skifte. Det giver en hurtigere og mere effektiv rengøring.

Værd at vide om modellen:

 • 29,2 cm høj
 • 29,2 cm bred
 • 50,5 cm lang
 • Vejer 5,2 kg
 • Energiklasse A+
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag A
 • Effekt 650 W
 • 76 dB
 • Radius på 10 meter
 • 2 liters støvkapacitet

støvsuger dyson

Dyson Cinetic Big Ball

Produktet vurdering

Med denne støvsuger fra Dyson bevæger vi os så småt op i de lidt højere prislejer, men det skal også nævnes, at der er tale om en god støvsuger af god kvalitet, hvorfor den er pengene værd. Støvsugeren er meget alsidig og klarer sig godt i tests på mange forskellige parametre, da den har god sugeevne, den er fleksibel, mens den også kan opfange helt små og mikroskopiske støvpartikler, således støvsugeren altså egner sig godt til husstande med husdyr.

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.492,00 Læs mere
2.629,00 Læs mere
3.572,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Meget god sugeevne
 • Modellen har en beholder, så der ikke er nogle problemer med poser
 • Optimal filtreringsevne qua støvsugerens beholder
 • Automatisk indstilling
 • Fleksibelt støvsugerrør
 • Fleksibel styring, hvor føreren har den fulde kontrol

Årsagen til, at støvsugeren kan opfange mikroskopiske støvpartikler, er den nye cyklon-teknologi, der er med til at give en højere centrifugalkraft, hvilket øger sugeevnen, hvorigennem de mikroskopiske støvpartikler samles op gennem mundstykket.

Der er altså tale om en ganske innovativ model, hvilket også afspejler sig i, at der ikke er nogen støvsugerpose på støvsugeren. Støv, snavs og skidt samles derimod i en beholder, der skal tømmes efter behov. Det medfører, at man ikke skal bekymre sig om indkøb af støvsugerposer, størrelser heraf og lignende, da beholderen blot skal tømmes i en skraldespand.

Det giver også den fordel, at der i samme grad ikke er behov for et filter, da støvet blot er i beholderen, hvor der ikke kan sive nogen partikler ud, når systemet er tæt.

Beholderen er også lavet på en sådan måde, at man blot skal trykke på en knap, hvor bunden af beholderen åbner sig, således man ikke kommer i kontakt med alt støvet ved tømning af beholderen. Den er altså let at tømme, mens man også undgår at skulle tænke på indkøb af filtre, støvsugerposer mv.

Automatisk tilpasning og effektiv arbejdsradius

Det forholder sig også således, at støvsugeren laver automatisk tilpasning alt efter, om der støvsuges på løse tæpper, gulvtæpper eller hårde gulve. Det medfører, at det eneste, føreren skal tænke på, er at styre støvsugeren i den retning, der skal støvsuges.

Det kan også lade sig gøre grundet støvsugerens høje motorkraft, der ligger på hele 1200 W, hvilket også gør, at den er i bedre stand til at suge skidt, snavs osv. fra underlagets overflade.

Det gør dog også, at lydniveauet er i den høje ende på 86 dB. Herudover giver det samlet en rengøringsevne på A for hårdt gulv, mens det giver en rengøringsevne på D på blødere underlag i form af eksempelvis et gulvtæppe.

Arbejdsradiussen er på 10,75 meter, således man kan støvsuge store dele af boligen, uden at det er krævet at skifte stikkontakt. Det gør støvsugningen en hel del lettere, mens det også bliver mere effektivt. Derudover kan selve støvsugerrøret også udvides til at være hele 1,25 meter.

Det medfører, at den kan indstilles alt efter ønske og behov, således det er muligt at støvsuge uden at skulle bukke sig ned, mens det samtidigt er uden problemer at støvsuge under sofa, seng eller lignende.

Håndtaget er også muligt at dreje hele vejen rundt, hvilket sammen med dens evne til let at manøvrere rundt om forhindringer, hjørner og lignende er med til at gøre rengøringen en hel del lettere og mere komfortabel.

Støvsugeren er også i stand til at rejse sig selv, hvis den vælter, hvilket giver den fordel, at man ikke skal standse støvsugningen for at få støvsugeren med, såfremt den skulle vælte. Her vil den selv rejse sig, og man kan blot fortsætte arbejdet. Således har man fuld kontrol over rengøringen, som også gør det en hel del lettere at støvsuge.

Værd at vide om modellen:

 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag D
 • Effekt 1200 W
 • 86 dB

støvsuger bosch

Bosch Unlimited BCS1ALL

Produktet vurdering

Her er tale om en variant, hvor Bosch virkelig har haft gang i de innovative og fremtidsmæssige tanker. Vi bevæger os en smule op ad prisstigen, men der er også mange funktioner og kvalitet, som er med til at give prisen sin fulde retfærdiggørelse. Dette er nemlig en af de ledningsfrie modeller, hvilket giver en ubegrænset operationsradius inden for batteriets levetid.

ForhandlerTotalprisLæs mere
2.990,00 Læs mere
2.990,00 Læs mere
3.490,00 Læs mere
3.499,00 Læs mere

Opsummering af modellen:

 • Ledningsfri model med lang driftstid og hurtig opladningstid
 • God sugeevne grundet solid motor og elektrisk mundstykke
 • Let at vedligeholde og rengøre
 • Langtidsholdbar motor i støvsugeren

Selvom der ikke er en ledning på støvsugeren, er der ikke gået på kompromis med ydeevnen. Der er tale om et udskifteligt batteri, således det altså er muligt at skifte det, hvis der er behov for at støvsuge over en længere periode end det, batteriet tillader uden opladning.

Denne models operationstid ligger på 60 minutter pr. opladning, og det tager omtrent 5 timer at oplade modellen ved en dockingstation. Hvis ikke dette er hurtigt nok, kan man til modellen tilkøbe en hurtigoplader, som klarer opladningen på blot en time. Driftstiden afhænger dog lidt af, hvilken indstilling støvsugeren er i.

Hvis støvsugeren kører på normalt trin uden elektrisk tilbehør er der tale om en driftstid på en time. Denne driftstid nedsættes til op mod 45 minutter på normalt trin med et elektrisk gulvmundstykke. Hvis der køres på turbotrin med det elektriske gulvmundstykke, vil den kunne køre 7 minutter på en opladning.

Der er altså tale om en ret robust variant, der kan håndtere støvsugning over et stort område pr. opladning. Batteriet er et 18 V Power4All batteri, som passer til alle Home & Garden produkter fra Bosch, således man altså også kan benytte batterierne til andre ting end blot støvsugning.

I modellen er der en såkaldt DigitalSpin Motor, som har en særdeles høj ydeevne, hvilket giver en god sugeevne, således det er muligt at støvsuge på selv rigtig beskidte steder. Motoren er derudover kompakt og vejer ikke specielt meget, hvilket også giver plusser på komfortsiden, da den er let at have med rundt.

Motorsystemet har også en lang holdbarhedstid, hvilket gør, at man kan benytte støvsugeren over en meget lang periode.

For at optimere sugeevnen yderligere har Bosch også udarbejdet en AllFloor HighPower-børste, som er et elektrisk mundstykke, hvilket sørger for optimal opsamlingsevne på alle typer af gulve.

Hygiejne og komfort

Der er ingen tvivl om, at dette er en model, der er med til at tegne billedet for fremtiden af støvsugere. Det er også gældende for filtrering af støvpartikler i udblæsningsluften. Der sidder nemlig et filter i støvsugeren, som aldrig behøver at blive udskiftet. Filteret skal blot rengøres efter behov, således den høje filtreringsevne bibeholdes.

Der er ikke behov for vask grundet RotationClean, som gør, at filteret kun skal renses efter behov, og dette lavet, så det er let at rense filteret.

Der er i støvsugeren også tale om et EasyClean System, som gør det let at rense cylindre med børster, således støvsugerens ydeevne bibeholdes på et højt niveau. Det er også med til at forlænge deres levetid, hvilket også er en vigtig betragtning.

Der medfølger også mundstykker, som gør det lettere at støvsuge henholdsvis i fuger og møbler, mens der også findes alsidigt tilbehør til modellen, som sørger for enkel og hurtig rengøring i hele boligen. I den tid, støvsugeren ikke bliver brugt, er der vha. dockingstation mulighed for at opbevare støvsugeren og dens tilbehør, uden at det er til gene i hverdagen.

Derudover har støvsugeren en beholderkapacitet på 0,4 L, hvilket vil sige, at støvsugerposen skal skiftes en hel del oftere end ved andre modeller.

Værd at vide om modellen:

 • 18 V batteri
 • Opladningstid: 5 timer
 • Driftstid: Op til 1 time
 • Vejer 2,9 kg
 • Støbeholders kapacitet: 0,4 L i netto rumfang

Bosch BSGL5333/02 Zoo’o ProAnimal

støvsuger bosch

Produktet vurdering

Dette er en af de bedst udviklede støvsugere fra Bosch, da den udmærker sig i særdeles høj grad på sugeevnen på bløde underlag såvel som hårdere underlag. Det giver støvsugeren en særdeles høj fleksibilitet, da den kan benyttes til optimal rengøring af et væld af forskellige underlag. Grundet denne gode sugeevne skal det også nævnes, at støvsugeren egner sig godt til hjem med husdyr, da modellen egner sig godt til at suge hår og meget andet forskellige skidt.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.528,00 Læs mere
1.528,00 Læs mere
1.595,00 Læs mere

Opsummering af modellen:

 • Meget god sugeevne på alle typer af underlag
 • Stor operationsradius
 • Stor støvsugerpose, der medfører sjældne udskift
 • Meget god filtrering
 • Særdeles brugbar i hjem med husdyr grundet god evne til at suge hår

I modellen er der et AirTurbo-system, som sammen med ProAnimal-børsten sørger for, at det er ekstra effektivt at fjerne dyrehår fra forskellige underlag. Børsten besidder to forskellige typer af børster, som er med til at sørge for denne effektive sugeevne.

Der er sorte børster under mundstykket, som sørger for, at de mindste støvpartikler bliver suget med op, mens der også sidder nogle røde børster, som fremmer støvsugerens evne til at suge hår fra dyr.

Det forholder sig da også således, at de fleste husdyr gerne vil opholde sig i møbler, hvorfor disse også vil kræve effektiv rengøring. Dette sikres gennem et medfølgende mundstykke, som egner sig perfekt til rengøring af møbler. Her er 4 aftagelige puder med et drejehoved, som alt sammen gør det lettere at fjerne dyrehår fra møbler.

God filtrering og enkel betjening

Der er i støvsugeren et HEPA-filter, som stopper 99 % af alle støvpartiklerne i at komme med ud i udblæsningsluften. Dette er særdeles højt og svarer til, at der kun er sølle 1 %, der trænger med ud. Det gør, at støvsugeren kan benyttes i boliger med allergikere eller astmaramte, da luften, der blæses ud, er ganske ren.

HEPA-filteret kan også udtages og rengøres, når det er fyldt, hvormed dens evne til støvemission kan bibeholdes over så lang en periode som muligt.

Det medfører naturligvis også, at støvsugeren har en rengøringsevne i klassen A, hvilket er det bedste på markedet for støvsugere. Derfor er støvsugeren i den høje kategori her, hvorfor den ikke vil præge indeklimaet i en negativ retning under støvsugning.

Støvsugeren er naturligvis udstyret med et teleskoprør, som gør det muligt at justere den i højden i forhold til højden på brugeren. Det giver også muligheden for at kunne støvsuge under møbler uden større anstrengelser.

Støvsugeren har en ekstra lang ledning, hvilket samlet med teleskoprøret og støvsugerslangen giver en arbejdsradius på hele 15 meter, hvilket er noget af det højeste i forhold til sammenlignelige produkter. Det giver en yderst god fleksibilitet i rengøringen.

Udover dette er der på støvsugeren også placeret blødt beskyttelse på siderne af støvsugeren, således møbler, vægge, lister mv ikke tager skade, hvis støvsugeren skulle støde mod.

Når man skal benytte støvsugeren på områder, hvor der er husdyr, vil der være meget skidt, hvorfor det også kræver en stor kapacitet på støvsugerposen. Dette lever modellen også op til, da dens støvsugerpose har en kapacitet på hele 4,5 liter. Det gør det muligt at støvsuge over en længere periode uden at skulle skifte pose, mens den også kan kapere mange hundehår og meget støv og skidt.

Værd at vide om modellen:

 • Energiklasse C
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag B
 • Årligt energiforbrug på 40 kWt
 • 74 dB

Electrolux SP1 Classic

støvsuger electrolux

Produktet vurdering

I udviklingen af denne model fra Eletrolux er der lagt særdeles meget vægt på, at støjniveauet skal være lavt. Det er der tænkt på i udviklingen af motoren af støvsugeren, hvilket Electrolux har formået at gøre uden at gå på kompromis med ydeevnen. Der er nemlig fundet en balance mellem et produkt, der har en særdeles god ydeevne uden at larme så meget.

ForhandlerTotalprisLæs mere
828,00 Læs mere
828,00 Læs mere
828,00 Læs mere
928,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Fleksibel i forhold til god sugeevne på forskellige underlag
 • Indikator i forhold til eventuelt poseskift
 • ErgoShock-bande beskytter møbler og vægge
 • God filtreringsevne gennem HEPA-filter
 • Fanger 99 % af alle støvpartikler i udblæsningsluft

Støjniveauet ligger på 72 dB, hvilket er meget tæt på det gennemsnitlige støjniveau fra støvsugere, men ved denne model er der altså ikke kompromisser på støvsugerens ydeevne, som ligger på 700 W. Lydniveauet skyldes også selve støvsugerens konstruktion og et mundstykke, der er specielt designet i forhold til optimal sugeevne og så lavt lydniveau som muligt.

Mundstykket er desuden en 3-i-1 løsning, da den kan indstilles til fugemundstykke, møbelmundstykke og børstemundstykke. På den måde kan man altså hurtigt ændre på mundstykket i forhold til det, man skal have støvsuget.

Udviklingen af støvsugeren har været meget fokuseret på et lavt støjniveau, mens der ikke skal gås på kompromis med støvsugerens yde- og sugeevne. Det har også resulteret i, at støvsugeren er blevet evalueret til at have rengøringsevne A på hårdt gulv, mens dens rengøringsevne på blødt gulv er evalueret til at ligge i kategori B.

Det vidner altså om, at støvsugeren har en god sugeevne på forskellige underlag og jævnfør indstillingsmuligheder på mundstykket, er det muligt at støvsuge effektivt og grundigt på forskellige underlag uden at skulle skifte mundstykke.

Der er også tænk på energiforbrug og funktionalitet

Energiforbruget for støvsugeren er blevet estimeret til at være på omtrent 26,4 kWh, hvilket vil sige, at støvsugeren er billig i drift. Det årlige forbrug for denne støvsuger ligger i den lave ende i kategorien, hvorfor en model som denne kan være en fordel at gå efter, hvis man ønsker en effektiv støvsuger med et lavt energiforbrug.

Det placerer også støvsugeren i energiklasse A, hvilket er meget gennemsnitligt for støvsugere i denne kategori, hvorfor det kan siges at være en fornuftig investering, når der ses på energiforbruget ved benyttelse af denne model.

Der er herudover også tænkt meget på funktionaliteten i form af en stor arbejdsradius på omkring 12 meter. Derudover har den også den berømte funktion, at det er muligt at justere på sugeevnen, såfremt man eksempelvis måtte have behov for ekstra sugeevne, hvis der er meget støv under sofaen.

Derudover kan man skrue ned for sugeevnen, hvis der ikke er behov for høj sugeevne, hvormed man skåner støvsugeren såvel som strømforbruget ved benyttelse af modellen.

Herudover er støvsugeren også udstyret med en ErgoShock-bande, som gør, at støvsugeren ikke laver mærker eller skræmmer på væggen, møbler eller lignende, hvis der skulle ske et sammenstød under støvsugningen. Det er nemlig ikke altid til at undgå sammenstød, og det kan ske en gang i mellem, hvorfor det er en fordel at være sikker på, at støvsugeren ikke laver nogle mærker eller skader på interiør, vægge osv.

Funktionalitetsmæssigt besidder støvsugeren også den fordel, at der er en indikator på støvsugeren, som indikerer, hvor tæt støvsugerposen er på at være fuld. På den måde kan man selv time skiftet, således det ikke kommer pludseligt og forstyrrende under en rengøring, mens man også undgår at komme til at støvsuge på en fuld pose, hvilket ellers kan give anledning til nedsat sugeevne.

Støvsugerposerne i denne model har en kapacitet på 3,5 liter, hvilket gør, at man kan støvsuge lang tid uden at skulle udskifte posen.

Værd at vide om modellen:

 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag A
 • Evne til rengøring på blødt underlag B
 • Årligt energiforbrug på 26,4 kWt
 • 72 dB

Dyson Ball Stubborn 2

støvsuger dyson

Produktet vurdering

Dyson er meget kendt for at være nytænkende og nyskabende inden for deres produktkategori, og her er støvsugere ikke en undtagelse. Det har blandt andet mundet ud i denne støvsuger, Dyson Ball Stubborn 2, som er den anden generation af denne serie. Det vil sige, at der er nogle nyudviklinger i de nyere modeller, men det er mange af de samme funktioner og kvaliteter, der går igen på de nyere modeller.

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.999,00 Læs mere
1.999,00 Læs mere
2.099,00 Læs mere

Kort fortalt om modellen:

 • Egner sig godt til den gennemsnitlige husstand
 • Fordelagtig operationsradius
 • Poseløs beholder med stor kapacitet
 • God støvemission
 • Lavt energiforbrug sammenlignet med ydeevne

Rengørings- og energiklasse

Støvsugerens evne til at rengøre på henholdsvis hårdt og blødt gulv, er naturligvis også blevet evalueret. Rengøringsevnen på blødt gulv er evalueret til C, mens evnen til støvsugning på hårdt gulv er evalueret til B, og det er særdeles gennemsnitlige vurderinger. Det betyder også, at støvsugeren egner sig ganske godt til den gennemsnitlige husstand, hvor der både er støvsugning på hårdt og blødt gulv.

Udover denne evaluering er støvsugeren også blevet evalueret i forhold til energiforbruget, og her er modellen ganske gennemsnitlig. Der er nemlig tale om energiklassen, A, på denne støvsuger, hvilket vil sige, at støvsugeren har et forholdsvist lavt forbrug, når det sammenlignes med ydeevnen. Dette sker på trods af en motoreffekt på 600 W. Modellen er altså billig i drift, og skelner sig på disse to områder ikke specielt meget fra gennemsnittet.

Motoreffekten og støvsugerens yderligere dele giver samlet set et lydniveau på 80 dB, hvilket ligger en smule over gennemsnittet. Derfor er modellen ikke at foretrække, såfremt man er på jagt efter en meget lydsvag model, men den egner sig fint, hvis ikke man har skærpede krav hertil.

Modellen udmærker sig blandt andet på funktionalitet

Funktionaliteten er der ikke lagt fingre imellem på denne variant, da Dyson har lavet mange forskellige tiltag for at få funktionaliteten helt i top. Modellen er poseløs, hvilket vil sige, at den har en beholder på 1,8 L, hvilket vil sige, at der kan være 1,8 liter snavs, støv og skidt i beholderen, inden man er tvunget til at tømme beholderen. Det er meget smart, og det gør ikke rengøringen afhængig af, om man har fået købt støvsugerposer.

Derudover er der også sugeevneregulering, teleskoprør og stor arbejdsradius, som alt sammen sørger for, at det bliver lettere og mere effektivt at støvsuge. I forhold til effektiviteten tænkes både på tiden og energien. Der er ingen grund til at køre på høj sugeevne, såfremt der ikke er så meget støv, hvilket altså kan spare strøm.

Derudover går det også hurtigere at støvsuge, når man kan skrue op for sugeevnen i områder, hvor der er meget støv.

Den store arbejdsradius gør også, at man kan støvsuge større områder uden at skifte stikkontakt. Teleskoprøret gør det muligt at indstille længden heraf i forhold til brugeren, så det er komfortabelt at støvsuge, mens det også kan gøre det lettere at komme under møbler.

Dernæst skal det også nævnes, at der medfølger møbelmundstykke, som gør rengøring af møbler lettere. Der medfølger også et fugemundstykke, som gør det effektivt at komme ned i fuger, der eksempelvis er mellem klinker.

Frafiltreringen er der stadig lagt meget vægt på, hvilket også afspejler sig i, at støvsugeren er i klasse A, når det gælder støvemission. Dermed egner modellen sig godt, hvis der skal tages nogle ekstra hensyn til personer, der er ekstra følsomme over for støv.

Værd at vide om modellen:

 • Nettovægt på 6,96 kg
 • Energiklasse A
 • Filtreringsevne A
 • Evne til rengøring på hårdt underlag B
 • Evne til rengøring på blødt underlag C
 • Motoreffekt på 600 W
 • 80 dB

Generelle opmærksomhedspunkter ved valg af støvsuger

Opmærksomhedspunkter

I guiden er der gennemgået en række af forskellige modeller, hvor der er fremhævet nogle forskellige funktioner, kvaliteter, nøglespecifikationer og meget mere fra de forskellige modeller. For at samle op på dette, gives der her en række af forskellige mere generelle ting, man skal være opmærksom på, når man er på jagt efter en ny støvsuger.

Evne til rengøring på forskellige underlag og støvemission

Noget af det, der i høj grad går igen ved alle forskellige modeller, er rengøringsevnen på forskellige underlag, hvilket evalueres i klasser fra A til G. Her er A den bedste klasse, mens G er den dårligste. Hvis en støvsuger får mærkningen A, vil det sige, at den har en optimal sugeevne på det givne underlag.

Der bliver herfor lavet en opdeling i underlag, som går på hårdt gulv og blødt gulv. Under hårdt gulv hører trægulv, betongulv, parketgulv og andre lignende typer af underlag med hård overflade. Den anden gulvtype er blødt underlag, som er gældende for gulvtæppe, måtter og andre lignende tæpper, der end måtte være i boligen.

De fleste støvsugere klarer sig særdeles godt på skalaen for rengøringsevnen på hårdt gulv, mens der er mere variation i evnen på blødt gulv. Så hvis man i sin bolig har meget blødt gulv i form af eksempelvis gulvtæppe, kan det være ganske fordelagtigt, at man finder en støvsuger med rengøringsevne A på dette underlag.

Har man begge dele i boligen, kan det være en fordel at finde en støvsuger, der klarer sig godt på begge skalaer, således man sikrer sig effektiv og grundig rengøring i hele boligen.

Rengøringsevnen på de forskellige underlag afgøres blandt andet af støvsugerens sugeevne, mens det også har meget at gøre med det mundstykke, der er med. I nogle modeller er der flere mundstykker, der egner sig til forskellige underlag som eksempelvis hårdt gulv, blødt gulv, møbler og lignende.

I andre modeller findes der 3-i-1 løsninger af mundstykker, som gør, at man kun får et mundstykke, der kan håndtere støvsugning på forskellige underlag vha. indstillinger.

Støvemission er også vigtig at have øje for, hvilket især er gældende, hvis der er personer med astma eller støvallergi i boligen. Støvemissionsevnen vurderes på samme skala fra A til G, hvor støvsugere i kategorien A er de bedste til at frafiltrere støvpartikler i udblæsningsluften. Langt de fleste modeller klassificeres i A, hvilket også nærmest er blevet et krav for, at støvsugeren kan være konkurrencedygtig på markedet, da mange går op i, at udblæsningsluften skal være ren.

Lydniveau

Lydniveauet på støvsugere er et særdeles ombejlet emne, men det er ret individuelt, hvor stor betydning det har. Hvis man meget gerne vil have en lydsvag variant af hensyn til naboer, andre beboer i boligen eller lignende, er det vigtigt at gå forholdsvist målrettet herefter.

Det kan dog her risikeres, at man må gå på kompromis med nogle andre ting, såfremt man stadig gerne vil have en støvsuger til en god pris. Det gennemsnitlige lydniveau ligger på omkring 70 dB for støvsugere, hvilket er 10 dB højere end en normal samtale.

Der findes støvsugere med et lydniveau, der faktisk ligger en del under dette niveau, mens der også findes nogle, der er oppe omkring de 80 dB. Dette skal man blot have med i sine betragtninger, hvis det får nogen betydning, da man ellers kan prioritere nogle andre ting højere.

Med eller uden pose?

Gennemgangen af de forskellige modeller illustrerer også meget fint en hovedsagelig forskel på to forskellige typer af støvsugere. Nemlig de poseløse støvsugere og de almindelige støvsugere. Vælger man en model uden pose, vil der i stedet være en beholder på støvsugeren, som skal tømmes efter behov. Det gør, at man ikke skal købe filtre jævnligt.

Valget her er meget individuelt i forhold til de krav, ønsker og behov, der end måtte være. Besværligheden i selve udskiftning af pose kontra tømning af beholder er meget det samme. En forskel består blandt andet i, at modellerne med støvsugerposer oftest har en lidt større kapacitet, således der går længere tid mellem skift af pose.

Men man skal dog ikke overveje køb af støvsugerposer, såfremt man vælger at investere i en poseløs model.

Prisen skal også overvejes

Heldigvis er det sådan, at der findes et væld af andre modeller end de, der er beskrevet i denne guide, og det er positivt, fordi alle kan være med prismæssigt. Der findes nemlig meget billige modeller, der kan koste ned mod 3-400 kroner, mens det også er muligt at få nogle dyrere varianter, der koster flere tusinde kroner.

De dyrere modeller kan have nogle ekstrafunktioner, kvaliteter eller lignende, som gør, at prisen vil være højere. Det kan eksempelvis være en fordel at investere lidt mere i støvsugeren, hvis man har behovet til det og benytter støvsugeren ofte.

Skal støvsugeren derimod blot benyttes i den daglige husholdning, hvor den måske benyttes på ugentlig basis, er det ikke nødvendigt at investere så mange i støvsugeren. Det kan også være, at der ikke er luft i budgettet til at købe en dyrere støvsuger. Derfor er det også meget heldigt, at der er en hel del producenter og udviklere af støvsugere, der har udviklet støvsugere af høj kvalitet til gode priser, hvor alle kan være med.

Men jævnfør det brede og alsidige marked, kan man altså helt selv bestemme, hvor meget man ønsker at investere, mens det også er muligt at gå på kompromis med nogle ting, hvis der er behov for det. Markedet tillader også, at man ikke skal gå på kompromis med nogle krav og behov, hvis man bruger tid på at undersøge forskellige mærker og modeller.

Vedligeholdelse og pleje giver lettere rengøring, og forlænger levetiden på støvsugeren

Vedligeholdelse

Når man så har fået investeret i den rette støvsuger, som man måtte være meget glad for, kan det være en fordel, at man behandler den godt, vedligeholder og plejer den, således dens levetid kan forlænges. Derudover vil det rette vedligehold også lede til, at støvsugeren vil fungere bedre i det daglige.

Brug de rette poser og rens filtrene jævnligt

Når man skal købe poser til sin støvsuger, anbefales det af de fleste, at man investerer i originale poser. Det skyldes, at de uoriginale poser oftest kan være for tynde, hvilket gør, at der siver meget støv ud i støvsugeren, hvilket er med til at skade støvsugerens dele.

I længden kan dette give anledning til, at støvsugeren begynder at fungere dårligt, mens det på den helt lange bane kan forårsage, at støvsugerens dele bliver slidte og derigennem defekte. Det er især kuglelejerne og propellerne i støvsugeren, der er udsatte her, og hvis de bliver defekte, går støvsugeren i stykker.

Det er også vigtigt, at man tømmer støvsugerposen, når der er behov for det, hvorfor støvsugere med en indikator for dette kan være en fordel. Hvis man benytter støvsugeren for lang tid med en fuld pose, vil den blive overbelastet, hvilket over tid kan have større konsekvenser for støvsugeren.

Flere gange i løbet af støvsugerens levetid med jævne mellemrum, anbefales det også, at man skifter filtre. Som tommelfingerregel siger man, at filteret skal skiftes i takt med, at man tager hul på en ny pakke støvsugerposer. Der sidder små filtre foran motoren, som skal forebygge på en sådan måde, at der ikke kommer støv ind og skader motoren. Hvis dette sker, mister filteret dets effektivitet, hvorfor det kan gå ud over motorens ydeevne, og i værste fald kan det lede til, at motoren over tid kan tage skade.

Herudover anbefales det også, at man en gang årligt udskifter udblæsningsfilteret. Dette filter sørger for, at udblæsningsluften er ren. Hvis dette filter stopper til, virker det ikke længere efter hensigten, hvormed udblæsningsluften ikke længere vil være så rent som indledningsvist. Hvis der er tale om en støvsuger med HEPA-filter, kan man nøjes med at udskifte filteret hvert tredje år. Dette skyldes, at disse filtre er udviklet på en sådan måde, at det holder længere og ikke mister effekt over kort tid.

Det anbefales også, at filtre som disse jævnligt rengøres, således de beholder den funktion, de hver især er tiltænkt. Beskidte og tilsnavsede filtre har ikke den samme effekt som rene filtre, og det er både skadeligt for udblæsningsluften og støvsugeren, hvis filtrene ikke virker optimalt. Dette kan altså sikres gennem jævnlig rengøring.

Lav eftersyn på støvsugeren

Det er også vigtigt, at man holder øje med støvsugerens beskaffenhed. Eksempelvis vil utætheder lede til, at sugeevnen på støvsugeren falder betydeligt. Derfor kan det være en fordel jævnligt at holde øje med dette, således der ikke er utætheder. Udover dette kan det også være en fordel at eftertjekke, at alle delene sidder som de skal, og at nogle dele ikke sidder løst. Alt sammen vil være noget, der kan være med til at ødelægge støvsugeren, hvilket naturligvis heller ikke er ønskeligt.

Brug støvsugeren med omtanke

Det er også vigtigt, at man benytter støvsugeren til det, den er beregnet til. Vælger man eksempelvis at benytte en almindelig støvsuger til byggestøv, for massivt skidt eller lignende, kan det lede til, at støvsugeren kommer på overarbejde, hvilket naturligvis vil belaste den. Det kan være med til at forkorte levetiden for støvsugeren. Det samme er gældende for væsker, og det er vigtigt ikke at suge dem ind, hvis støvsugeren ikke er beregnet til det.

Dette kan virke som en meget indlysende information, men det sker en gang i mellem, når dørmåtten er våd, der ligger vandpletter eller lignende på badeværelset. Det vil være med til at skade støvsugerens forskellige dele, hvilket i det lange løb kan forkorte dens levetid.

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Mathias Madsen

Efter selv at have gået på idræts linjen i gymnasiet, og med stor fokus på hans sport i fritiden, forsatte Mathias i den fysiske retning. Han har studeret idræt hele vejen fra bachelor til kandidat, men formål om at blive gymnasielærer i idræt.

Find mere information her

Råd til valg af støvsugere

https://www.skousen.dk/hvidevare-vejledning/stoevsuger/

Vejledning til specifikke støvsugnings præferencer

https://www.skousen.dk/hvidevare-vejledning/stoevsuger/

Liste over 61 støvsugere

https://xn--test-stvsuger-hnb.dk/