De 5 bedste køkkenvægte: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 08.06.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Hvis du er i tvivl om, hvilken køkkenvægt du skal investere i, og du er interesseret i at købe en, som du kan være sikker, er blandt de bedste
på markedet og ikke en tilfældig i supermarkedet, bør du læse med her!

Vægt

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige køkkenvægte på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste køkkenvægte, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Vægt

forbruger-test.dk

4.68 25

OBH Nordica 9807 Attraction

OBH Nordica 9807 Attraction

Denne vægt har et meget elegant og stilfuldt look. Ønsker du et ekstra element til at understrege en bestemt stemning i dit køkken, kan dette lige være noget for dig.

Gode ting ved OBH Nordica 9807 Attraction

 • Fylder intet i køkkenet, da den kun er 17 mm høj
 • Den slukker automatisk, så du ikke skal bekymre dig om at huske det
 • Stort LED-display hvor du nemt kan navigere menuen
 • Ekslusivt design i glansfuld sort.
 • Vægten kan bruges op til fem kg

Mere information om OBH Nordica 9807 Attraction

Mange ønsker ikke bare en traditionel og almindelig køkkenvægt, og hvis du er typen, der går meget op i dit udstyr i køkkenet og ikke ønsker at gå på kompromis, skal du bestemt heller
ikke gøre det her. Med sådan en køkkenvægt kan du sagtens have den stående, pyntende, i dit køkken uden at fjerne den væk efter hver gang, du har brugt den.

Elegant design

Noget der bidrager til modellens elegante look, er at køkkenvægtens overflade er i glas med en malet underside. Den har et stort LCD-display, hvor du nemt kan styre din køkkenvægt. Den er i sort, og det gør endnu mere, at den skiller sig ud fra en typisk køkkenvægt.

Dette betyder også, at i ikke behøver, at gemme den væk hvis i får gæster, da den passer ind i et moderne køkken.

 

 

Blomsterbergs Køkkenvægt

køkkenvægt i stål

Denne model har et stålfrit look, som skiller sig ud fra mange af de andre køkkenvægtene. Går du efter et klassisk look, så kan denne være noget for dig med sit design.

Gode ting ved Blomsterbergs køkkenvægt

 • Flere forskellige måle systemer
 • Har en kapacitet på fem kg
 • Vægten bruger almindelige AAA-batterier
 • Rustikt design
 • Tara-funktion og auto-sluk

Mere information om Blomsterbergs køkkenvægt

En god køkkenvægt er en nødvendighed i ens køkken, og det kan ikke undgås, at man skal have en køkkenvægt, der kan finde ud af at give præcise resultater. Det er vigtigt, når man bager, eller når man skal lave bestemte opskrifter.

Denne kan både veje g, lb, fl:oz og ml. Du kan dermed også lave udenlandske opskrifter.

En vægt med mange funktioner

Du får meget præcise resultater, og du kan trygt stole på denne køkkenvægt. Blomsterbergs køkkenvægt slukker automatisk af sig selv ligeså snart, at du ikke har brugt i 30 sekunder. Dermed sparer den på batteriet.

Den har også en tara funktion, så du kan veje flere ingredienser i samme skål. Den kan nemlig nulstilles efter hver måling.

 

Derfor har du brug for en køkkenvægt i dit hjem

Der er mange gode grunde til, at benytte sig af en vægt, når der skal laves mad. Ved at veje ingredienserne til dine retter, formår du ikke bare at skabe den bedst mulige mad, men det gør det også muligt, at justere after behov.

Til køkkenentusiasten tillader en god køkkenvægt, at holde helt styr på alle dine ingredienser, uden det store besvær. Alle køkkenvægtene vi har anmeldt, har mulighed for, at veje flere forskellige ingredienser uden det store besvær.

Køkkenvægten har været brugt i mange år som et hjælpemiddel i køkkenet og den er stadig essentiel for at få de rigtige mål, som står i opskriften.

Med en indbygget Tara-funktion er det muligt, med et enkelt klik, at nulstille vægten efter behov. Så hvad enten det er mel og salt, eller fisk og æg, så kan en god køkkenvægt bruges til det hele.

Til diætisten er en god køkkenvægt essentiel for nøjagtige målinger af madvarer, så man kan opnå den ønskede fordeling af makro nutrienter. Hvad enten der laves mad til flere dage af gangen, eller ét enkelt stort måltid, så sikrer køkkenvægten, at madvarerne bliver opdelt i de korrekte portioner.

Til dette formål kan du med fordel få gavn af vores andre artikler om bl.a. Actifryers, Panini grill og Blendere.

Værd at vide om Køkkenvægte

 • Du kan med fordel veje størstedelen af din mad, da du sikrer en korrekt blanding af indgredienserne. Hvad enten det er for smagens skyld, eller af sundhedsmæssig årsager, så har man altid brug for en køkkenvægt.
  Når du har brugt din køkkenvægt til kød, bår du vaske den efter brug, for ikke at blande bakterierne fra det rå kød, med resten af madvarerne.

Sådan finder du den bedste køkkenvægt til dit hjem

Der er mange formål med en køkkenvægt, og der er endnu flere, som allerede benytter sig af en køkkenvægt hver eneste dag. Udvalget på markedet er dog stort, og kan umiddelbart virke uoverskueligt. Dette kan gøre det svært, at finde præcis den vægt der passer til dig og dit hjem.

Når du skal vælge en køkkenvægt der passer til dit behov, så er det vigtigt, at overveje prisen samt hvilke funktioner du har brug for. Heldigvis kommer størstedelen af køkkenvægte med de mest almindelige funktioner, så muligheden for at vælge forkert, er ikke så stor.

Funktioner

En god køkkenvægt skal gøre livet let, for dig som står i køkkenet. Den mest efterspurgte, og mest effektive, funktion på en vægt er ofte Tara-funktionen. Denne gør det muligt at nulstille vægten med ét klik, og gør vægten klar til at veje en ny indgrediens.

Mange vægte kommer i dag også med muligheden for, at skifte sin måle enhed fra både g, lb, fl:oz og ml, så kan man følge danske, såvel som udenlandske opskrifter. 

Til sidst kan det være klogt at finde en vægt med auto-sluk funktion, så du sparer strøm og energi, ved ikke at skulle bekymre dig, om at slukke for køkkenvægten.

Design

Hvad enten du ønsker sort, grå, hvis eller poleret stål, så kan du finde en køkkenvægt der passer til dig og dit køkken.

Dette er mest en smags sag, men du kan med fordel vælge en vægt som passer ind i dit køkken. Hvis du finder en smart køkkenvægt, så behøver du heller ikke gemme den væk i skuffen.

Hvis du er på jagt efter andre smart køkkenredskaber, så kan du checke vores anmeldelser om Stegepander, Gryder og Kokke Knive.

 

Beurer KS52

Beurer KS52

Denne køkkenvægt har et lidt atypisk udseende fremfor den almindelige, normale køkkenvægt. Denne model er nemlig designet på sådan en måde, at den er til vægophæng. Den er oplagt, hvis du bor i en mindre lejlighed, og du muligvis bare ikke har så meget plads til en køkkenvægt.

Video Anmeldelse af Beurer KS52

Gode ting ved Beurer KS52

 • Både betjeningen og bruger venligheden er til topkarakterer
 • Designet til vægophæng
 • Beurer yder fem års garanti
 • Den har et indbygget minutur
 • Beurer KS52 har en kapacitet på fem kg, og den måler med et interval på kun et enkelt gram

Mere information om Beurer KS52

Du kan nemt og hurtigt skifte mellem de forskellige måleenheder, så du selv kan bestemme, hvilken vægtenhed som du vil benytte dig af. Det giver dig forskellige muligheder i din madlavning. Der er et stort display på køkkenvægten, hvor du kan se resultatet af vejningen.

Den har et indbygget minutur og autosluk. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at slukke for vægten, fordi det kan vægten helt selv klarer. Det er fantastisk, at man stadig i et lille redskab som en køkkenvægt, tænker meget på forbrugeren, og at glemme at slukke vægten, er noget vi alle kan komme til.

Lille men kraftfuld køkkenvægt

Når du ikke skal bruge den, er vægten meget nem blot lige at klappe sammen, og den fylder kun 22,5 cm x 16 cm x 5,3 cm.

Det kan også være en super mulighed til dig, der har brug for at have din køkkenvægt lige i nærheden, eller til dig der bare har brug for et nyt alternativ til en typisk køkkenvægt, der ligner alle de andre. Denne skiller sig nemlig særligt ud på udseendet.

Mere information om

Hvis du tænker meget på miljøet og gerne vil skåne det så meget som muligt, kan denne være modellen for den. Batterier skal du nemlig ikke bruge med denne model, da køkkenvægten har små solpaneler og herved udelukkende bruger lys som sin energikilde.

Hvis du en aften glemmer at slukke maskinen, så gør maskinen det altså selv, og du slipper for at tænke på det. Får du en gang brug for at nulstille en vejning under brug af køkkenvægten, kan du bruge vægtens tara-funktion, da vægten har et let navigerbart display.

Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.

Soehnle Easy Solar

Soehnle Easy Solar

Denne køkkenvægt skulle være blandt de mest præcise på markedet og ikke nok med det, følger der en super god brugervenlighed med, hvis du vælger at købe denne Soehnle Easy Solar.

 

Video Anmeldelse af Soehnle Easy Solar

Gode ting ved Soehnle Easy Solar

 • Kan vaskes i vaskemaskinen
 • Stort og tydeligt display
 • Benytter sol energi i stedet for batterier
 • Angiver præcis vægt med 1 grams decimal
 • Vægten kan bruges op til fem kg

Cook & Baker køkkenvægt

Colt & Baker køkkenvægt

Denne køkkenvægt fra Cook & Baker findes i tre forskellige farver – hvid, sort og en grå. Det er en fordel, fordi du så selv kan vælge, hvilken farve, som du synes passer bedst ind i dit køkken, eller hvilken farve, som du synes er pænest.

Gode ting ved Cook & Baker køkkenvægt

 • Den har et meget enkelt og stilfuldt design, og fylder intet
 • Multifunktions display til flere indgredienser
 • Slukker automatisk efter kort stykke tid
 • Medfølgende batterier
 • Perfekt til køkken entusiasten som bruger sin vægt til forskellige indgredienser

 

Mere information om Cook  & Baker køkkenvægt

Med køkkenvægten fra Cook & Baker behøver du ikke bekymre dig om store gammeldags køkkenvægte, som tager plads på dit køkkenbord. Hvis den alligevel skal gemmes væk i skuffen, så fylder den ikke mere end 15 mm i højden, hvilket gør den let at gemme væk i tilfælde af pladsmangel.

Præcis- og stilfuld vægt

Vægten gør det muligt at veje flere forskellige indgredienser i samme skål uden besvær, da den indbyggede Tara-funktion tillader dig, at nulstille vægten når du går videre til næste indgrediens.

Du kan selv bestemme hvilken farve der matcher dit køkken bedst, da vægten kommer i tre forskellige farver; sort, grå og hvid. Derudover kommer den i et meget enkelt og stilfuldt design, så du får et meget elegant- og præcist køkkenredskab.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs hvorfor eksperterne siger du skal veje din mad
Readers digest – Råd
Hvad er bedst? Digital- eller mekanisk køkkenvægt
ShopatDean – Debat

Køkkenvægte: De bedste i test

 • Soehnle Easy Solar
 • OBH Nordica 9807 Attraction
 • Cook & Baker køkkenvægt
 • Blomsterbergs Køkkenvægt

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme