Testkilder
Til udarbejdelsen af denne oversigtsartikel, har vi skævet til forskellige tests og anmeldelser, som andre har udført. Det har vi gjort på tværs af hjemmesider fra forskellige lande, hvilket har været afgørende for, at vi kunne bringe et holistisk billede af markedet for segboards i dag. Herunder kan du se de primære testkilder, som har bidraget med viden og materiale til udarbejdelsen af denne artikel.
TechStage.de: TechStage er en tysk hjemmeside, som specialiserer sig i elektronik, teknologi og gadgets. De foretager løbende anmeldelser og tests af forskellige produkter, og gennem årene har de testet adskillige segboards grundigt igennem. Her kigger de på forskellige parametre, herunder primært dæk, teknologien bag, samt kørekomfort.
PCMag.co.uk: PCMag er oprindeligt et amerikansk magasin, som beskæftiger sig med computer og elektronik. I dag foregår en stor del af deres arbejde dog globalt – og blandt andet på PCMag.co.uk, som er den britiske del af magasinet. Hos PCMag foretager de løbende tests og anmeldelser af forskellige nye produkter. De udvikler alt indhold på baggrund af grundige tests, forskning, interviews og produkt- og brancheerfaring. Anmeldelser på PCMag er alle baseret på testresultater i henhold til strenge kriterier, der forbliver konsistente på tværs af lignende produkter.
I deres tests af segboards og hoverboards har de blandt andet vurderet design, køreegenskaber, byggekvalitet og pris for pengene, og har selv prøvet maskinerne af i en periode for at få en retvisende føling med dem.
TechAdvisor.co.uk: TechAdvisor er en online teknologiside, som har til formål at dække hele spektret af forbrugerteknologi; fra bærbare computere til smartphones og tablets til bærbare enheder, apps og tilbehør, konsoller, spil og meget andet. De bringer ofte tests og anmeldelser af nye og trendy produkter, og selvom de sommetider modtager kommission fra automatisk genererede links, så er redaktører, skribenter og testere generelt ikke klar over, hvor meget provision – hvis overhovedet nogen – Tech Advisor modtager fra et køb. Enhver anmeldelse og kritik er alene baseret på deres eksperters vurderinger af, hvorvidt et givent produkt generelt er det bedste (eller ikke det bedste) i sin klasse. Alle deres tests af segboards og hoverboards har været ”hands-on”, som de selv har udført, hvor de blandt andet har vurderet pris-værdi forhold, brugervenlighed og batterilevetid.
WhatNext.pl: WhatNext er en polsk teknologiside, som har til formål at skabe debat og bringe information om nye teknologi, videnskab og underholdning. De foretager ofte uafhængige tests af forskellige produkter, og giver altid deres ærlige mening, uden at prøve at sælge produktet til læserne. I deres tests af segboards prøver de maskinen af i omkring en uges tid, og tager forbrugerne med på denne rejse med alt, hvad det indebærer af erfaringer om produktet. Særligt lægger de vægt på køreglæde, brugervenlighed, og hvorvidt produktet lever op til de ting, producenten lover.
Sådan vælger du det rette segboard
På trods af at segboardet er en relativt ny teknologi, findes der allerede et bugnende stort marked for netop dette produkt. Derfor er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du køber, for at være sikker på, at du vælger det rette til dig. For at kunne vælge det bedste segboard til dig (eller en du holder af), kan du derfor med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:
- Hvem skal primært anvende det?
- Er du på udkig efter et segboard til dig selv eller en anden? Særligt skal du kigge efter, om segboardet kan bruges af børn og unge, hvis modtageren ikke er voksen endnu. Børn skal som tommelfingerregel have lettere segboards, som er nemme at styre med en lavere kropsvægt, og heller ikke kører for stærkt. Omvendt har voksne førere brug for en model med højere vægtbelastning.
- Hvad skal det hovedsageligt bruges til?
- Skal du bruge det som transportmiddel eller underholdning? Tænk for eksempel over, hvilket underlag det typisk skal kunne køre på, samt hvor vigtig kørekomfort er i forhold til at kunne lave tricks, spins osv. Er sidstnævnte vigtigt for dig, bør du for eksempel kigge efter en model, som kan dreje om sin egen akse (360 grader).
- Hvor langt skal det kunne køre?
- Skal du blot kunne køre lidt frem og tilbage i huset eller på terrassen i weekenden, eller vil du gerne kunne bruge det til og fra arbejde eller studie? Hvis sidstnævnte er tilfældet, bør du kigge efter et segboard med lang rækkevidde.
- Hvor hurtigt skal det kunne køre?
- I samme dur bør du tænke over, om du skal kunne komme hurtigt frem eller om dette ikke er en vigtig faktor. Som nævnt i denne oversigt er der betragtelige forskelle på tværs af segboards, når det kommer til topfart.
- Hvordan skal det se ud?
- Har du særlige præferencer i forhold til udseendet på dit segboard, så bør du gøre dette til en prioritet. I dag fås de i alle tænkelig farver, og du kan sagtens finde et segboard i guld, pink, med kamuflagemønster på og meget andet. Til gengæld vil flere af de dyrere og mere seriøse modeller (for eksempel fra Segway) typisk kun kunne fås i sort eller hvid.
- Har du nogen særlige ønsker til funktioner?
- I dag kan du få segboards med Bluetooth, LED-lys, ekstra store dæk, tilhørende apps og meget mere. Hvis hurtig opladning eksempelvis er vigtigt for dig, så sørg for at vælge modeller, som kun tager 2-4 timer. Ønsker du mere underholdning, så husk at nogle modeller kan sættes sammen med en segboard chair, så du kan lave din egen segboard gokart. En gokart til segboardet omdanner maskinen til det ultimative legetøj for voksne og børn.
Regler for brug af segboard i Danmark
Hvis du går og drømmer om at købe et segboard til dig, eller en du holder af, er det en god idé at kende lovgivningen på forhånd. I Danmark gælder det, at du må køre på selvbalancerende køretøjer (herunder segboard) på cykelstier eller på vejstrækninger i byer med en hastighedsgrænse på op til 50 km/t. Derudover gælder følgende regler:
- Der skal være permanent lys på segboardet eller føreren (minimum en hvid eller gul forlygte og en rød baglygte). Disse skal kunne ses på mindst 300m afstand
- Føreren eller segboardet skal bære mindst én hvid refleksanordning, der kan ses forfra, og mindst én rød refleksanordning, der kan ses bagfra. Derudover en gul eller hvid refleksanordning, der kan ses fra begge sider
- Segboardet må have en topfart på maks. 20 km/t ved egen drift
- Der må kun være én person på segboardet ad gangen
- Et segboard må højst veje 25 kg og højst have en længde på 1,2 m og en bredde på 0,70 m.
Sådan finder du dit segboard billigst
Selvom et segboard vil være en stor udgift for mange, så er der et par tips, du kan følge for at få dit segboard billigst muligt. Nogle forbrugere vil kunne nøjes med billige segboard, men du får som regel ikke meget segboard for 1000 kr. eller i den omegn. Hvis du ønsker at finde et segboard billigt, som samtidig ikke er af ringe kvalitet, bør du i stedet kigge efter segboard på tilbud. Særligt i forbindelse med udsalg, kampagner eller højtider vil du kunne finde segboard priser, som er drastisk reduceret.
Derudover bør du overveje at kigge efter internetbutikker, som måske ikke har fysiske butikker. En del forbrugere kigger kun i de store kæder, og vil måske naturligt lede efter et segboard i Elgiganten, men ofte vil de små butikker have ret konkurrencedygtige priser.
Samtidig kan du med fordel sammenligne priser på tværs af hele markedet ved at søge efter segboard på Pricerunner eller lignende sider. Her vil du både få oversigt over priser hos forskellige butikker, og vil typisk også kunne finde brugeranmeldelser af hver model.
Vi håber, at du med denne oversigt er blevet klogere på, hvilke modeller af segboard, der er mest populære i disse år, samt hvordan du finder netop den model, der passer til din livsstil og dine behov.
Se også Her finde du de bedste segboards og hoverboards i 2020 skrevet af eriders.dk.
Denne side er anmeldt af: Anton A. Bruun Rating 5/5