De 7 bedste Soundbars: Test-og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 21.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Vil du gerne have lidt bedre lyd i hjemmet? Disse soundbars giver dig en biografoplevelse i stuen, med kraftig lyd, dyb bas og massere volumen!

soundbars

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige soundbars på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste soundbars, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

soundbars

forbruger-test.dk

4.48 27

Yamaha MusicCast Bar 400 – Fantastisk lydkvalitet

Yamaha MusicCast Bar 400Denne Yamaha MusicCast Bar 400 har opnået 4,5 ud af 5 stjerner i Pricerunners test. Dette flotte resultat baserer Pricerunner specielt på soundbarens gode lydkvalitet, som er i topklasse. Hvis du dermed søger en soundbar med tilhørende subwoofer, så er denne Yamaha MusicCast Bar 400 et rigtig godt bud på et produkt, som vil falde i din smag. 

Gode ting ved Yamaha MusicCast Bar 400

 • Understøttelse af multirumsplatformen MusicCast 
 • Super god lyd 
 • God byggekvalitet og flot design
 • Soundbar og Subwoofer finder hinanden automatisk

Mere information om Yamaha MusicCast Bar 400

Rent fysisk så fylder dette produkt en lille smule. Med en vægt på 2,7 kilo og bredden 980 mm, dybden 111 mm og højden 60 mm så vil dette produkt gøre sig bemærket, men det smarte og elegante design gør, at det slet ikke er en skam. 

Yamaha har nemlig ikke kun leveret en praktisk soundbar med god lyd; de har også formået at give den et super flot og simpelt design. Ydersiden består af sort og børstet aluminium, hvilket skaber et eksklusivt og lækkert udtryk. Samtidig er designet tidløst og diskret nok til, at det vil passe super fint ind i ethvert hjem. Subwooferens design matcher selvfølgelige soundbarens.

Super god lyd

Mange forbinder sikkert navnet Yamaha med kvalitetsprodukter, og det er med god grund. Yamaha er nemlig super god til at skabe fantastiske produkter, hvilket da netop også er tilfældet med denne MusicCast Bar. Soundbaren skaber nemlig en utrolig lækker lyd, hvori man virkelig kan mærke kvaliteten i produktet.

Lyden er faktisk generelt så god, at den næsten kan måle sig med et surroundsound-system – men også kun næsten. Soundbaren mangler nemlig en centerhøjtaler, førend oplevelsen ville være lige så god som et surround-system.

På trods af de mange gode fordele ved produktet, så er der nogle få mangler, nemlig at der mangler understøttelse af Dolby Atmos/DTS:X, såvel som at der kun er én HDMI-indgang. Dette er værd at have med i overvejelserne, da det har en om end lille, men stadig mærkbar effekt på den samlede oplevelse af produktet. 

Yamaha MusicCast Bar 400 vs. markedet

En af denne soundbars gode egenskaber, at den er forsynet med understøttelse af multirumsplatformen MusicCast. Det vil altså sige, at den kan fungere som en delkomponent af et større system af højtalere i et hjem. Dette kan være en god bonus, som hiver dette produkt op på et ekstra højt niveau i forhold til konkurrerende produkter

Sonos Playbar

soundbars

Sonos Playbar er en af de modeller inden for soundbars, som især skiller sig ud, når det kommer til gode anmeldelser.

Denne model er således et topprodukt uanset hvilke tests, som man vælger at kigge på.

Videoanmeldelse af Sonos Playbar

Gode ting ved Sonos Playbar

 • Du får en meget brugervenlig soundbar, både når det kommer til tilslutning og brug
 • Sonos Playbar kan betjenes fra både mobil, computer, tablet eller med TV-fjernbetjeningen
 • Soundbaren giver gode muligheder for surround med de skråtstillede sidehøjtalere
 • Du kan nemt tilslutte en subwoofer eller baghøjtalere til modellen
 • Modellen kommer med en indbygget intelligens, der selv justerer ind efter placeringen

Mere information om Sonos Playbar

Prismæssigt befinder modellen sig som de fleste andre gennemgåede soundbars i denne guide – dog skal det bemærkes, at der med en Sonos Playbar ikke følger nogen subwoofer med.

Det er dog en mulighed at købe den ved siden af, og heldigvis er den meget let at tilslutte.

Det får prisen en smule højere op end gennemsnittet, men så får du til gengæld også en af de absolut bedste løsninger for lyd, der findes på markedet på nuværende tidspunkt.

Når det kommer til produkter fra Sonos, er det især vigtigt at bemærke den altid tilstedeværende brugervenlighed.

Og det er også lige netop den lette betjening, der tager anmelderne med storm. Sonos Playbar består af et simpelt plug and play-system, som ikke kræver nogen form for teknisk indsigt eller erfaring med soundbars.

Derudover tilsluttes modellen et TV via et optisk kabel, og så klarer softwaren herefter selv resten af opsætningen og tilslutningen. De fleste vælger at benytte sig af for eksempel en smartphone, en computer, en tablet eller lignende til styring af anlægget.

Dog fungerer Sonos Playbar også perfekt sammen med den helt almindelige fjernbetjening, som hører til dit TV.

Her er mulighederne dog lidt mere begrænsede, og derfor bliver du ikke givet de mest optimale forhold, når det kommer til de mange muligheder for indstillinger, som gør sig gældende ved Sonos Playbar.

Surround-stimulering

Med Sonos Playbar får du desuden en meget god stimulering af surround grundet de skråtstillede sidehøjtalere. De vinklede højtalere i soundbarens ender er også noget, der får denne model til at adskille sig fra sine konkurrenter.

De gør nemlig Sonos Playbar lidt bedre i stand til at simulere en god surround sound.

Dog skal det bemærkes, at det ikke er muligt at opnå en rigtig form for surround sound hverken med Sonos Playbar eller andre gode soundbars. Det skyldes, at de alle udelukkende består af en enkelt soundbar.

Og ønsker man den gode surround lyd, er det dog muligt at opnå med det system Sonos tilbyder, idet det hurtigt og let kan tilsluttes et par trådløse baghøjtalere. Selvfølgelig vil det også få prisen på at stige.

Selvom at modellen har et meget enkelt og moderne ydre, så taler indmaden en historie for sig selv. Denne er nemlig meget kompleks og består af hele 9 forskellige højtalerenheder, som drives af en række forskellige forstærkere.

Og derfor får du en lyd, der er helt igennem i orden.

Gode muligheder for placering

Sonos Playbar er en intelligent soundbar med en fleksibel funktionalitet. Modellen kan nemlig både lægges på et bord lige såvel, som den kan hænges over et TV.

Soundbaren registrerer selv sin placering og indstiller lyden mest optimalt herefter, og derfor er det ikke noget, du skal bekymre dig om.

Du får desuden også en række forudindstillede lydbilleder, der passer til næsten alle placeringer. Derfor kan du mellem hele 27 forskellige kombinationer sørge for, at du får den mest optimale lydoplevelse.

Vælger du en Sonos Playbar, er du interesseret i en god lyd, men som det gør sig gældende med alle andre produkter af samme mærke, er denne model også meget stærk, når det kommer til afspilning af trådløs musik over bluetooth.

Du kan derfor med lethed bruge alle de kendte streamingtjenester og digitale radiostationer, som findes på nettet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Sony HT-SF150

soundbars

Når du leder efter en god soundbar, er der især to funktioner, som du bør have fokus på.

Det være sig den lyd, som der selvfølgelig forventes at være god og effektiv, og så skal den også brugervenligt være helt i orden, således den er let at betjene.

Og det er noget, som Sony HT-SF150 lever op til.

Videoanmeldelse af Sony HT-SF150

Gode ting ved Sony SF150

 • Du får en yderst budgetvenlig model, der giver dig meget lyd for pengene
 • Sony HT-SF150 giver dig en bedre lyd end den, som er integreret i dit TV
 • Soundbaren giver dig en god og effektiv bluetooth-tilslutning
 • Du får gode basreflekhøjtalere, der giver dig en fornemmelse af flere nuancer i lydbilledet
 • Med S-Force Front Surround får du en lydkvalitet, der lever op til de normale forventninger

Mere information om Sony HF-SF150

Når man ser TV, er lyden ofte moderat, og man får ikke alle de nuancer frem, som et lydbillede består af. Det er dog noget, som Sony HT-SF150 kan ændre på, idet den giver dig mulighed for at få optimal lyd.

Og så er den faktisk også yderst brugervenlig, idet den sørger for en meget nem sparring med dit TV – og det på trods af, at modellen af eksperterne beskrives som værende budgetvenlig.

Dette er således et produkt, der holder hvad det lover. Og derfor får du med Sony HT-SF150 meget lyd og meget værdi for pengene.

Dette er ikke den bedste soundbar, der findes på markedet, men det er til gengæld en af de bedste, når man også tager den lavere pris i betragtning.

Med Sony HT-SF150 får du desuden også HDMI ARC. Det er et enkelt kabel, der giver dig en nem og hurtig forbindelse til lyden, som er i dit TV-apparat.

Og for at gøre brugervenligheden bedre, kan du med den medfølgende fjernbetjening styre lyden på afstand.

Smukt design

Modellen kommer i et design, som vil passe godt ind i ethvert hjem uanset stil og indretning. Modellen har et meget slankt udtryk, hvorfor den fremstår minimalistisk og moderne.

Derudover gør den form det også muligt for dig at placere soundbaren under for eksempel dit TV.

På den måde udgør den ikke nogen forstyrrende faktor, lige såvel som den heller ikke kommer til at fremstå hverken stor eller bombastisk.

På bagsiden af Sony HT-SF150 finder du en optisk indgang, en HDMI-indgang og en USB-forbindelse. Og netop via USB-forbindelsen er det muligt for dig at afspille musik direkte.

Og fordi at modellen understøtter både mp3, WMA og WAV, gives du gode muligheder for fuld effekt. Du kan også streame musikken direkte og trådløst blandt andet via bluetooth med produktets bluetooth-teknologi.

På forsiden af modellen og altså den side, som vender ud mod dig, finder du blot et enkelt LED-lys. Lyses vises, når du vælger at benytte dig af den medfølgende fjernbetjening, og når du tænder for soundbaren.

På den øverste del af Sony HT-SF150 er der desuden nogle forskellige knapper, som du kan bruge til manuel betjening af for eksempel lydstyrke, tænd, sluk og meget, meget mere.

Har du ikke lyst til at bruge den medfølgende fjernbetjening, er det således også muligt at undvære den.

Bedre lyd

På både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net hersker der en bred enighed, når det kommer til, hvorvidt Sony HT-SF150 leverer en mere klar lyd, end det gør sig gældende med den integrerede lyd, der er i et TV.

I mange tilfælde er soundbarens lyd nemlig så meget kraftigere, at man forbedrer den generelle kvalitet af både lyd og billede.

Sony HT-SF150 har desuden to kanaler og en basreflekshøjtaler. Det giver dig mulighed for at justere niveauet af bassen. Lydkvaliteten kommer desuden fra en S-Force Front Surround-fuktion.

JBL Bar Studio

soundbars

Der skal ikke ligges skjul på, at der er rigtig mange soundbars på markedet på nuværende tidspunkt, som ligger i den lidt højere prisklasse.

Videoanmeldelse af JBL Bar Studio

Gode ting ved JBL Bar Studio

 • Du får en soundbar i et klassisk og moderne design, der passer ind i enhver stil
 • JBL Bar Studio er en meget budgetvenlig model, der giver værdi for pengene
 • Soundbaren giver en solid lyd, der kan forbedre lyden i ethvert TV
 • Bassen i soundbaren er med til at nuancere alle lydbilleder
 • Du får gode muligheder med den lette tilslutning til bluetooth

Mere information om JBL Bar Studio

Vil du gerne have en lyd der er i top, kan det således også koste lidt mere. Dog er det også muligt at finde nogle lidt billigere alternativer, som også er i en god kvalitet og kommer med nogle anmeldelser.

Det gør sig for eksempel gældende med JBL Bar Studio. Dette er nemlig en budgetvenlig soundbar, som giver en overraskende god lyd og brugervenlighed.

JBL Bar Studio har blandt andet fået hele 4 stjerner ud af 5 af Whathifi.com. Og derfor er dette en model, der sagtnes kan konkurrere med de noget dyrere modeller.

Moderne design

JBL Bar Studio kommer desuden i et smart, klassisk og moderne design, hvorfor modellen kan passe ind i alle hjem. Soundbaren er lige omkring 60 centimeter i længden og under 6 centimeter i højden.

Det er derfor en model, der kan passe sammen med næsten alle TV-apparater.

Som det gør sig gældende med mange andre soundbars, understøtter JBL Bar Studio selvfølgelig bluetooth-forbindelser. Og derfor kan du med lethed spille alt din yndlingsmusik direkte og trådløst via højtaleren.

Du kan derfor også afspille lyd fra andre mobile enheder. Og heldigvis er brugervenligheden så høj, at du sagtnes kan klare en både nem og hurtig opsætning.

Du skal blot bruge et HDMI-kabel, der kan slutte soundbaren til dit TV.

Nem styring

Med JBL Bar Studio kan du nemt styre de mange forskellige funktioner. Du kan nemlig styre modellen via forskellige fjernbetjeninger.

Du kan bruge den fjernbetjening, som der følger med dit TV, eller du kan benytte den, som der følger med din soundbar, som kommer fra JBL.

Modellen er udstyret med det, som kaldes for JBL Surround. For at bruge denne funktion mest effektivt skal du blot tænde JBL Bar Studio med den medfølgende fjernbetjening, og herfra vil du så have mulighed for at både skifte og kontrollere de forskellige basniveauer, som soundbaren kommer med.

Solid lyd

Hvis man spørger anmelderne fra Whathifi.com, så er noget af det bedste ved JBL Bar Studio den lyd, der kommer ud. Den er nemlig både solid og stram med masser af bas, hvorfor den opfylder alle behov.

Og bassen er nemlig i fokus ifølge Whathifi.com. Faktisk er det den absolut vigtigste funktion i en soundbar, og det er også noget, som JBL Bar Studio lever op til. Dog er det lidt usikkert, hvorvidt lyden kan fylde et stort rum helt op til perfektion.

Men der er dog ikke nogen tvivl om, at modellen vil give en meget stor opgradering i forhold til den lyd, som der i forvejen er integreret i et TV-apparats normale højtalere.

Af eksperterne anbefales JBL Bar Studio især, hvis du er på udkig efter en soundbar, der er med til at forbedre den allerede eksisterende lyd i dit TV, men samtidig ikke vil betale en formue for det.

JBL Bar Studio er således et eksempel på, at en soundbar sagtens kan ligge i den billigere ende af en prisskala og have masser af god lyd at byde på.

Samsung HW-MS660

soundbars

Samsung har altid været kendt for sine elektroniske produkter i høj kvalitet. Og det er bestemt ikke nogen undtagelse med Samsung HW-MS660 soundbaren.

Så ønsker du en effektiv lyd i dit hjem, så bør du tage et kig på denne model.

 

Videoanmeldelse af Samsung HW-MS660

Gode ting ved Samsung HW-MS660

 • Du får ni individuelle højtalere, der hver har en kraftig forstærker
 • Med Samsung HW-MS660 får du en optimal tilslutning til et Samsung-TV
 • Soundbaren kan også med god effekt tilsluttes TV’er af andre mærker
 • Du får en meget nem og hurtig tilkobling til dit eget hjemmenetværk
 • Samsung HW-MS660 kommer i et lækkert, moderne og stilrent design

Mere information om Samsung HW-MS660

Samsung HW-MS660 får generelt nogle gode anmeldelser, blandt andet på grund af sin fyldige rene og fyldige lyd. For eksempel fortæller en anmelder fra Jyllandsposten, at modellen ligger i front, når det kommer til den naturlige klang.

Derfor bliver der på ingen punkter gået på kompromis med lydoplevelsen.

Og det samme gør sig gældende med designet. Den klassiske sorte boks gør sig godt ind i ethvert hjems indretning. Af anmeldere fra Lydogbillede.dk er det især displayet på højre side, der bemærkes som værende en yderst lækker detalje.

Den gode lyd

Samsung HW-MS660 gør sig selvfølgelig perfekt til de nyeste TV-apparater fra Samsung. Og faktisk kan denne model være med til at forbedre den lyd, som er integreret i et TV.

Samsung HW-MS660 overgår derfor alle de indbyggede højtalere, der findes i TV-apparaterne fra Samsung.

Den gode lyd skyldes blandt andet de ni forskellige højtalere, som du kan finde på soundbarens aluminiumsoverfalde. Disse har hver en kraftig forstærker, og det giver dig en absolut fremragende lydoplevelse.

Derfor er der med Samsung HW-MS660 heller ikke nogen grund til at investere i for eksempel en subwoofer.

Det skyldes ifølge anmelderne fra Lydogbillede.dk, at den sorround-indstilling, som Samsung HW-MS660 kommer med, giver et både stort og omsluttende lydbillede.

Derfor lyder det især godt, hvis du enten ser film eller hører musik, mens du har indstillet modellen til stereo-indstillingen.

De bedste tilslutning

Du er heldig, hvis du også ejer et Samsung-TV. Med et sådan kombineret med Samsung HW-MS660 får du nemlig en meget god tilslutning.

Af eksperterne fortælles det, at Samsung HW-MS660 helt klart fungerer bedst sammen med de fjernsyn, som også er produceret af Samsung.

Og det er jo selvfølgelig en klar fordel for Samsung, som således kan tilbyde en samlet pakke af god kvalitet.

Soundbaren fungerer bedst med et Samsung-Tv, idet der så åbnes op for en række indstillinger og muligheder, der ikke kan opnås med et TV fra et andet mærke.

Du får således med en Samsung-tilslutning en del ekstra funktioner, som kan være med til at forbedre din lydoplevelse.

Hvis du ikke forvejen ejer et TV fra Samsung, kan du dog gøre brug af den optiske indgang, HDMI Audio Return Channel eller AUX indgangen, når du vil skabe en forbindelse til Samsung HW-MS660.

Det er således muligt at få en god og effektiv lydoplevelse, uanset hvilket TV du har i dit hjem.

Den gode musikoplevelse

Påtænker du at bruge din soundbar til at streame musik med, kan du meget let koble Samsung HW-MS660 på dit eget hjemmenetværk.

Og det er endda også muligt, selvom du ikke ejer et TV fra Samsung. Det er både nemt og hurtigt at overkomme en sådan tilkobling til det trådløse netværk.

Du skal blot benytte dig af den guide, der følger med Samsung HW-MS660.

Klipsch RSB-6

soundbars

Leder du efter en soundbar der giver dig et godt lydbillede og en fyldig bas?

Så bør du tage et kig på Klipsch RSB-6, som er en rå soundbar med en tilhørende trådløs subwoofer.

 

Videoanmeldelse af Klipsch RSB-6

Gode ting ved Klipsch RSB-6

 • Klipsch RSB-6 giver dig mulighed for at køre surround på 2,1
 • Soundbaren kan tilsluttes både til bluetooth, Wi-Fi og via HDMI.
 • Du får desuden også en optisk indgang, der giver dig flere tilslutningsmuligheder
 • Det rustikke og rå look passer ind i enhver maskulin indretning
 • Med den medfølgende fjernbetjening kan du styre soundbaren på afstand

Mere information om Klipsch RSB-6

Denne sikrer dig et godt og meget nuanceret lydbillede, således du kommer til at nyde dine lydoplevelser i dit hjem.

Den trådløse subwoofer er med til at underbygge den bas, som man gerne vil have til at fremtyde tydeligere, både når det kommer til film, og når det kommer til den musik, som man holder af at lytte til.

Og det er netop derfor, at denne model scorer gode point, når den vurderes hos TopTenReviews. Her beskrives det som om, at lydbilledet er i højsædet i denne soundbar. Og derfor får den samlet en meget høj bedømmelse.

Derudover har Klipsch RSB-6 et meget rustik udseende. Det betyder, at det rå design passer perfekt ind i for eksempel et spillerum eller det ultimative herreværelse.

I dag er det også blevet meget moderne at bringe noget maskulint ind i hverdagens indretning, og derfor vil denne soundbar efterhånden også passe ind i ethvert hjem.

Leveres med flere ting

Modellen, Klipsch RSB-6, leveres som sagt med en trådløs subwoofer. Denne er med til at underbygge det gode lydbillede og alle de nuancer, som der kan være i lyden i især musik.

Derudover kommer modellen i et meget råt look bestående af blandt andet et Klipsch-logo. Og i midten findes der et yderst brugervenligt betjeningspanel.

Denne soundbar kan således betjenes, uanset hvor stor en erfaring man har med en soundbar.

Til modellen følger der også en lille fjernbetjening, som gør det muligt for dig at styre lyden på afstand. Den kan ligeledes kobles på det trådløse netværk eller anvendes via bluetooth.

Og når du skal skrue enten op eller ned for lyden, er det også muligt via den normale fjernbetjening, som hører med til dit TV, idet soundbaren er udstyret med HDMI switching.

Du skal derfor blot føre HDMI-kablet gennem soundbaren, hvorefter billedet sendes videre, mens lyden afspilles gennem højtaleren.

Klipsch RSB-6 henter således et signal ned fra dit TV, når der skal justeres på lyden, og derfor er der ikke nogen grund til, at du bruger forskellige fjernbetjeninger på én gang.

Som en ekstra bonus kan du også via HDMI-tilslutningen tilslutte lyd via en optisk indgang samt et 3,5 millimeter jackstick.

Philips Fidelio B1

soundbars

Bor du småt, eller skal du have din soundbar i et mindre rum?

Så kan Philips Fidelio B1 være den helt rette model for dig.

Denne gør sig nemlig godt i mindre rum, hvor der heller ikke er så meget plads til en stor soundbar, der kan placeres under TV’et.

Videoanmeldelse af Sony HT-SF150

Gode ting ved Philips Fidelio B1

 • Du får et system, der giver dig en fuld 5,1-surround-oplevelse
 • Philips Fidelio B1giver dig gode muligheder for brugervenlighed blandt andet via bluetooth
 • Soundbaren består af mange forskellige indgange, så du kan tilslutte ethvert TV
 • Brugervenligheden sikrer dig altid en effektiv lyd, når du hører musik eller ser film
 • Designet kan tilpasses enhver indretning

Mere information om Philips Fidelio B1

Philips Fidelio B1 kommer således øjensynligt i en ringe størrelse – men det betyder bestemt ikke, at du går på kompromis. For soundbaren er nemlig særdeles velspillende, og den er desuden perfekt til film.

Det skyldes blandt andet den effektive subwoofe,r som der følger med modellen. Den giver en god dybde, og i det brede omfang er den også meget god til at gengive alle nuancer af toner.

Eksperter fra blandt andet Techradar og M3 er således enige om, at lydener rigtig god på trods af det kompakte design.

Og derfor er modellen et attraktivt valg til de små rum. Modellen har da også fået hele 4,2 stjerner ud af 5, som er givet af 94 købere hos Amazon.

Mange muligheder

Philips Fidelio B1 består af et 5,1-system med en tilhørende subwoofer. Den er mulig at tilslutte via både bluetooth og HDMI, og derfor får du flere muligheder for en valgfri og god tilslutning.

Du kan desuden også benytte dig af en digital, optisk indgang, et 3,5 millimeter jackstik og en USB-indgang. Du oplever derfor ingen begrænsninger på trods af den lille størrelse.

Både soundbaren og den medfølgende subwoofer er designet med fokus på fleksibilitet. Derfor bliver du givet gode muligheder for placering i hjemmet. Du kan for eksempel både hænge den op på væggen eller lade den stå på gulvet.

Og så kan du gemme subwooferen helt væk på for eksempel en hylde, i et hjørne, eller hvor du nu synes, at det passer ind i din indretning.

Philips Fidelio B1 kan selvfølgelig styres via både bluetooth og din smartphone, og du gives derfor gode muligheder for fjernstyring. Og du kan derfor også afspille lyd helt uden nogle forudgående opsætninger.

Derfor er brugervenligheden også helt i top.

Sådan finder du den bedste soundbar til dit hjem

Målet med en soundbar er at opnå en forbedring af lyden i hjemmet, og derfor bør man ikke vælge en billig model – pris og kvalitet hænger sammen.

En meget billig model vil derfor ikke nødvendigvis give en bedre lydoplevelse end den, som TV’et selv giver dig.

Placeringen

Derudover bør du også have fokus på dit TV’setup. Hænger dit TV på væggen, bør du have en soundbar, mens et TV, der står på noget for eksempel en TV-bænk eller et andet møbel, bør udstyres med en lydsokkel.

En soundbar er beregnet til at stå på et fast underlag, dog kan nogle modeller bruges i begge situationer.

Tilslutningsmulighederne

Tjek også op på de tilslutningsmuligheder, som du bliver givet. En tendens viser, at de nye soundbars udstyres med færre muligheder, fordi man efterhånden går mod en direkte tilslutning til et TV.

Mangler du en trådløs højttaler har vi testet de bedste her!

Vil du dog gerne have lyden fra en ekstern lydkilde, bør du derfor sikre dig, at du bliver givet de korrekte tilslutningsmuligheder som for eksempel en HDMI-indgang.

bose

Ægte surround

For mange almindelige brugere vil en soundbar være helt optimal. Den er let at tilslutte og bruge, og den giver en god lyd. Men går du meget op i HiFi-lyd, bør du overveje et system, der kan udbygges med egentlige baghøjtalere som for eksempel Sonos Playbar.

Her skal du dog også være opmærksom på, at der vil komme en naturlig prisstigning.

Kabel eller trådløs?

Soundbars er generelt meget brugervenlige, men derfor er der stadig en vis forskel i den tekniske kunnen, som de forskellige modeller fordrer. Når det kommer til de trådløse systemer, gør du det meget let for dig selv, mens en kabel-løsning kræver, at du ikke er bleg for selv at trække et par ledninger.

Mangler du en trådløs router? Se vores oversigt over mest anmelderroste routere her!

Og ved de kabel-modeller kan der faktisk være lidt penge at spare.

Film eller reklamer?

Hvis du skal se meget film eller høre kraftig musik på dit TV, skal du også lede efter en model, der gengiver tale og musik i en god kvalitet – blandt andet med en ekstern subwoofer eller en med mulighed for tilslutning af en sådan.

En spinkel soundbar kan af fysiske årsager nemlig ikke levere den fornødne bas, når lyden af trommer skal gengives naturtro.

Mangler du andre fede elektroniske elementer i huset? Vi har også udarbejdet en test-oversigt over robotstøvsugere, luftfugtere og projektorer!

Se også denne artikel på bomagasinet.dk: Soundbar test – her er de 8 bedste

Læs også: Smart højttalere – her er de 4 bedste i 2020!

Værd at vide om Soundbars

 • Soundbars findes i mange forskellige størrelser – vær sikker på den passer til dit sofabord/tv’et du til tilslutte det til
  Husk altid at slukke soundbaren efter brug, da de bruger en del strøm hvis de bliver efterladt tændte

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Hvordan bruger man en soundbar?
Brug af soundbar
Filmscener til at teste din nye soundbar.
Filmscener

Soundbars: De bedste i test

 

 • Sony HT-SF150
 • JBL Bar Studio
 • Yamaha MusicCast Bar 400

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme