Webcam test-oversigt: De 11 bedste webcams ifølge eksperterne

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Du kan bruge et webcam til mange ting. Det kan være, at du spiller rigtig meget computer, hvor du gerne vil streame dig selv og dine skærme, og det har du brug for et godt webcam til. Du kan også bruge et webcam til at holde kontakten vedlige med familiemedlemmer eller venner, som du ikke har mulighed for at være fysisk sammen med i hverdagen. Sidst men ikke mindst, vælger flere og flere også at bruge et webcam i stedet for et overvågningskamera. 

Du kan altså bruget et webcam til at løse flere forskellige ting. I dag findes der et rigtig stort udvalg af webcams på markedet med forskellige funktioner. Det kan derfor være svært for dig at finde rundt i, hvilken model der egentlig passer bedst til dig. Derfor får du her et overblik over nogle af de bedste webcams i test og et par gode råd til webcam køb.

Sådan vælger du det rigtige webcam

Produkt
Trust Exis webcam 640 x 480 pixel
Logitech webkamera HD Pro C920
HAMA Webcam HD Spy Protect 16:9
Razer Kiyo
Logitech C922 Pro
Logitech C270 HD Webcam
Logitech C930e HD
Logitech BRIO 4K Ultra HD
LifeCam Studio for Business
Intel RealSense Depth Camera D435
Logitec C525 HD webcam
Pris 80 kr. 629,00 kr. 175 kr. 849,00 kr. 689,00 kr. 332,00 kr. 698 kr. 1.069 kr. 601 kr. 3.169 kr.
Vurdering
Type
Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere

Trust Exis webcam 640 x 480 pixel - webcam med skarpe billeder

Dette Trust Exis webcam er perfekt til dig, som har brug for et webcam til at foretage live opkald, videokonferencer, optage videoer eller online chat. Her får du nemlig en god opløsning af billedet, så dem på den anden side af skærmen tydeligt kan se dig. 

Mere om Trust Exis webcam 640 x 480 pixel

En anden fordel ved dette kamera er, at det ikke behøver nogen installation af drivere. Det betyder, at du kan bruge dit webcam med det samme – og uanset hvilken computer du har. Det eneste du skal gøre, er at justere på holderen så den passer på din bærbare computer eller computerskærm. Desuden er der indbygget mikrofon, så du ikke skal spekulere over at købe sådan en ved siden af.

Designet er enkelt, sort og med et rundt hoved, som kan passe til alle bærbare såvel som stationære computerskærme.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Trust Exis webcam 640 x 480 pixel

Det næste webcam i denne test af webcam er dette HD Pro C920 fra det populære mærke, Logitech. Logitech er kendt for at levere nogle af de absolut bedste produkter på markedet, når det kommer til computerudstyr til enten kontor, hverdag eller gaming.

Mere om Logitech webkamera HD Pro C920

Du får både topkvalitet og et lækkert design, som vil passe ind i alle indretninger og stilarter. Der bliver lagt stor fokus på brugervenlighed, så alle produkter er lette at have med at gøre. 

Alt dette er altså ingen undtagelse, når det kommer til dette HD Pro C920 webcam. 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Logitech webkamera HD Pro C920

HAMA Webcam HD Spy Protect 16:9 - højopløst HD kvalitet

Med dette webcam vil du igen opleve høj kvalitet i forhold til både lyd og billede. Derfor er det en god løsning for dig, som ønsker at bruge dit webcam til videochats, videomøder eller lignende.

Mere om HAMA Webcam HD Spy Protect 16:9

Du har måske hørt historier om, at nogle mennesker oplever at deres webcam bliver hacket. Det skal du slet ikke frygte med dette HAMA Webcam HD Spy Protect, som har en lukbar linse til at beskytte mod netop hackerangreb. 

Hvis du vælger at investere i denne model, kan du hurtigt komme i gang med at bruge det. Det er nemlig super let at koble til din stationære eller bærbare computer. 

Razer Kiyo - webcam med fremragende lys

Den amerikanske virksomhed Razer har i mere end et årti primært henvendt sig til gamer-miljøet med deres spilleudstyr, bl.a. med webkameraet Razer Kiyo. Du får et webcam, der også er fuldt funktionsdygtigt på hjemmekontoret. Den store force ved kameraet er det integrerede ringlys, der giver en fremragende lyssætning, når du sidder i møde med kollegerne eller skal uploade videoer på YouTube.

Mere om Razer Kiyo

Du får et webcam med en opløsning på 720p ved 60 fps, ligesom du kan streame i en Full HD-opløsning ved 30 fps. Kameraet leverer et både hurtigt og præcist autofokus, og med en vægt på lige omkring 1 kg er det nemt at pakke ned i computertasken. 

Kameraet er med i Top 8 hos engelske Tomsguide.com, der bl.a. hævder, at det er ét af de bedste webcams til gamer-segmentet samt de brugere, der lever af at lægge videoer op på nettet. Kameraet hitter også hos Amazon-brugerne, der har belønnet det med karakteren 4,3/5. 

Webkameraet ligger i den høje ende af prisskalaen, men det er en investering værd, hvis du arbejder i rum med dårlig lyssætning og ikke ønsker at investere i dyre lamper og lignende. Kameraet er desuden kompatibelt med flere streaming-platforme, såsom Open Broadcaster Software og Xsplit.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Razer Kiyo

Logitech C922 Pro - webcam med høj videoopløsning

Det verdenskendte schweiziske brand Logitech er producenten bag C922 Pro – perfekt til en professionel streaming, da du får krystalklare videoer og billeder i en høj opløsning, med HD-autofokus. Kameraets glasobjektiv og Full HD på 1080p ved 30 fps sikrer, at du får det hele med på billedet – helt uden forsinkelser. Du kan også streame på 720p ved 60 fps. 

Mere om Logitech C922 Pro

Det brede synsfelt på 78 grader sikrer, at du sagtens kan få plads til en gæst på skærmbilledet, ligesom du også kan få stor glæde af fuld stereo takket være de to mikrofoner på siden. 

Kameraet har fået gode anmeldelser, bl.a. hos Tech Radar og hos forbrugerne på Amazon, der har vurderet det til en karakter på 4,7 ud af 5. 

Du får et godt kamera, der egner sig til alt fra Skype-møder til forretningskonferencer. Testanmeldelsen hos Tech Radar bemærker dog, at du også kan finde mere prisvenlige alternativer til C922 Pro, f.eks. Logitechs C925-e. Særligt, hvis du ikke har brug for en lang række fancy detaljer.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Logitech C922 Pro

Logitech C270 HD Webcam - reducerer baggrundsstøjen

Med dette Logitec webcam får du et alsidigt kamera med støjreduktion, indbygget mikrofon og højtopløselige billeder. Sidder du i et rum med dårlig belysning, vil den indbyggede software justere billedet, så det stadig står skarpt og med tilstrækkeligt lys. 

Mere om Logitech C270 HD Webcam

Støjreduktionen gør, at din stemme vil komme klar og tydelig igennem til modtageren på den anden side af videosamtalen, selvom du opholder dig et sted, hvor der kan være larm fra omgivelserne. 

Stabilitet og fleksibilitet beskriver meget godt dette webcam. Du kan nemlig fastgøre kameraet til din skærm, på en hylde eller hvor du ønsker, at det skal placeres under optagelse eller opkald. Derudover byder kameraret på flere forskellige muligheder i forhold til tilpasning, så du hurtigt og nemt kan flytte fokus.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Logitech C270 HD Webcam

Logitech C930e HD - et webcam perfekt til erhverv

Vil du gå all in på kameraudstyr? Så skal du vælge dette Logitech C930e HD webkamera. Det er det nyeste og mest komplette webcam på markedet lige nu. Her får du alle de funktioner og justeringer, som du har brug for, når du skal arbejde fra dit skrivebord. Med dette webcam kan du både panorere, zoome og vippe, så du kan bruge det til mere professionelt videooptagelse, demonstrationer, præsentationer og live-videoer på dit arbejde. 

Mere om Logitech C930e HD

Det er også helt perfekt, hvis du skal holde et videomøde, hvor du med forskellige funktioner også kan justere billedet alt efter, hvor meget og hvor lidt du vil vise. Ydermere er dette webcam faktisk certificeret kompatibelt med Skype for Business, som giver dig forskellige ekstrafunktioner under møder eller andet i relation til erhverv. 

Dette C930e HD webcam fra logitech er altså helt perfekt til dig, som har brug for et komplet webcam til dit arbejde.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Logitech C930e HD

Ligesom ovenstående webcam egner dette sig også mest til erhverv. Det kan specielt gavne dig, som har brug for at streame klare videoer med mange detaljer, eller hvis du skal afholde eller deltage i forskellige videokonference eller online møder. Du skal ikke tænke over, om solen kommer til at genere eller om der modsat ikke er nok lys. Kameraet vil altid justere belysningen, så du kommer til at blive fremhævet i højest mulig kvalitet. 

Mere om Logitech BRIO 4K Ultra HD

Sikkerheden er også i top, når du bruger denne model. Du låser kameraet op med face-id, som du i forvejen kender fra forskellige smartphones. 

Med dette Logitech BRIO 4K Ultra HD webcam får du altså: 

 • Justerbart synsfelt 
 • 4K-optagelse
 • Jævn streaming 
 • Certificeret brug til erhverv 
 • Beskyttelse af privatliv 
 • 5X HD zoom 
 • Flere monterings- og justeringsmuligheder 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Logitech BRIO 4K Ultra HD

Med dette webcam vil du opleve klarhed og detaljer via optagelse i høj opløsning med flotte farver og klar lyd, så det er som om, at du selv er til stede. Du kan stille skarpt på et bestemt motiv med autofokus, eller du kan filme fra forskellige vinkler med den præcise glaslinse.

Mere om LifeCam Studio for Business

Uanset hvilke lysforhold du bruger dit LifeCam under, vil kameraet tilpasse sig, så du kommer til at være i fokus og i høj kvalitet.

Den indbyggede mikrofon gør, at din lyd vil komme helt klar igennem til alle modtagere, selvom der skulle være baggrundstøj fra det rum du sidder i. 

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om LifeCam Studio for Business

Dette er et USB-fungerende kamera, som har et bredt optagelsesfelt. Det er ideelt til brug for uddannelser, redigering eller erhverv. Du vil opleve en helt perfekt opløsning, så det ligner virkeligheden. Kameraet har dobbelt indbyggede stereo-mikrofoner så din lyd kommer klar og tydelig igennem. 

Mere om Intel RealSense Depth Camera D435

Dette webcam tilsluttes via et USB kabel, og er udstyret med infrarød laserprojektor, som vil belyse forskellige objekter og gemme dem. Derudover har det en stor optagelsesvinkel, som du selv kan justere, så det kun er det, du vil have med der bliver optaget. 

Se vores artikel om: Oculus GO og dashcams.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Intel RealSense Depth Camera D435

Logitec C525 HD webcam - når du ønsker at være i fokus

Det næste webcam i denne webcam test er et bærbart kamera, som i særdeleshed egner sig til at foretage videoopkald i HD og optage videoer i klare farver, og hvor selv de mindste detaljer bliver taget med. 

Logitec C525 HD webcam

Mere om Logitec C525 HD webcam

Med dette Logitec C525 HD webcam er du altid i fokus. Funktionen autofokus sørger nemlig for en super skarp gengivelse, selvom du flytter dig rundt i et lokale, sidder helt tæt på kameraret eller holder forskellige genstande eller dokumenter op foran kamerarets objektiv. Alt dette gælder naturligvis også, selvom der skulle være svag belysning i det lokale du opholder dig i. 

Udover den høje billede- og videokvalitet vil du også opleve, at din stemme går klart og tydeligt igennem, selvom der er støj fra dine omgivelser. 

Denne model har 360 graders radius, så du hurtigt kan ændre på de vinkler, du ønsker at filme. 

Sådan et smart kamera har du nok lyst til at have med mange steder hen, og det kan du roligt gøre. Du kan nemlig folde det helt sammen, så det er nemt at have med, og samtidig vil objektivet blive beskyttet mod ridser og stød, når det ligger i din taske.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Sådan vælger du det rigtige webcam

Som du kan se, findes der rigtig mange forskellige modeller, som du kan vælge imellem. Det kan være, at du i forvejen har en computer med et indbygget webcam, men at du gerne vil have det skiftet ud med et i højere kvalitet. Du kan med garanti finde et, som passer perfekt til dine krav og behov. Derfor kan det altså godt betale sig, at du sætter dig ind i de forskellige funktioner og modeller. 

Det handler bare om at vide, hvad du egentlig skal kigge efter, når du starter din søgen: 

 • For at indskrænke dit søgefelt og gøre processen kortere for dig, kan det være en god idé, at du starter med at fastlægge et budget. På den måde er du allerede fra start klar over, hvilke typer du kan kigge efter, og mange modeller vil allerede her blive udelukket. 
 • Du kan med fordel overveje, hvad du skal bruge dit webcam til. Skal du bruge det til at afholde online konferencer på arbejdet? Skal du bruge det et par gange om måneden, når du skal snakke med dine venner eller familie, som bor langt væk fra dig? Det kan være, at du skal bruge det, når du skal optage imens du gamer? Uanset hvad formålet er, så findes der et webcam, som egner sig perfekt til det. 
 • Det kan også være en god idé at gøre op med dig selv, hvor høj opløsning og videokvalitet du har brug for, at dit webcam har. Jo højere opløsning desto skarpere billeder. Det kan specielt være en god idé med høj opløsning, hvis du skal bruge kameraet på dit arbejde. Det giver et mere professionelt og seriøst udtryk, hvis du er med til et online møde i høj kvalitet. 
 • Skal der være indbygget mikrofon? Mange webcams har indbygget mikrofon, og det kan være en god idé at vælge, for så slipper du nemlig for at sidde med et headset på. Det kan være irriterende for mange mennesker at skulle sidde med headset på – specielt hvis du gamer eller sidder til et møde som varer flere timer.

  Hvis du vælger et webcam med indbygget mikrofon, bør du også være opmærksom på, om mikrofonen har støjreduktion. Med støjreduktion vil mikrofonen frasortere baggrundsstøj, så det kun er din stemme, som kommer tydeligt igennem til modtageren. 
 • Dit webcam kan blive tilsluttet gennem et USB-kabel eller trådløst gennem Wi-Fi. Vælger du den sidste løsning, vil dit internetsignal påvirke kvaliteten af billet og lyden på dit webcam. 

Når du har overvejet ovenstående punkter, er du klar til at starte jagten på dit webcam. Du kan finde mange forskellige modeller online, hvor du kan få det leveret lige til døren. Hvis du mener, at du har brug for mere professionel hjælp og vejledning til at finde det perfekte webcam for dig, så kan du overveje at køre ud til en fysisk butik. Her vil der helt sikkert være medhjælpere, som kan være endnu mere behjælpelige med at finde et webcam, så du er sikker på at komme hjem med det webcam, som lever op til alle din krav og behov. 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Tom’s Guide

På det engelske website Tom’s Guide kan du finde en lang række testartikler, og redaktionen med flere eksperter på området bruger mere end 4000 timer årligt på at teste produkter inden for forskelligartede kategorier. Målet er at give kunderne det bedste fundament for at købe de rigtige produkter.Webkameraet Razer Kiyo er med i Top 8 hos engelske Tomsguide.com – det ligger nr. 6. Testpanelet hævder, at det er ét af de bedste webcams til gamer-segmentet og de brugere, der lever af at lægge videoer op på nettet. Den store styrke er det integrerede lys og muligheden for at optage ved 60 fps. Eneste minus er prisen. 

Testen er udført: 2. april 2021
Læs hele testen her

TechRadar

TechRadar er det største engelsk baserede forbruger-website inden for området teknologi. Her finder du både nyheder, artikler og test fra bl.a. teknologimagasinet Future og testdata fra TechRadar Labs. 

TechRadar har udarbejdet en anmeldelse af Logitechs C922 Pro og kommer her bl.a. ind på, at der findes flere gode alternativer, både fra Logitechs egen produktlinje og andre brands. Med C922 Pro får du et godt webkamera, men Logitech selv har et prisvenligt alternativ i form af modellen C925-e. Er du villig til at gå op i pris, er et andet godt bud Creative’s Senz3D.   

Anmeldelsen er udført: 22. november 2019
Læs hele anmeldelsen her

Amazon

Siden Amazon blev etableret i 1995, er der sket en helt masse. I dag er Amazon et verdensomspændende foretagende, som f.eks. har både en tysk og en britisk underside. Det er en af verdens største e-handelsvirksomheder og udover at købe produkter, bruger kunder også siden til at læse og skrive anmeldelser. Brugere fra Amazons globale kundenetværk kan uploade kundeanmeldelser af produkterne, hvilket giver et pålideligt billede af, hvordan de fungerer i praksis. Vi har anvendt de anmeldelser til at danne os et billede af både Logitech C922 Pro og Razer Kiyo.

Læs alle anmeldelserne her eller her

Se også Webcam – En guide til køb af det rigtige webcam skrevet af Føniks Computer.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Tris Webcam 1080p

Logitech Webkamera USB 2.0 3 MPixel 720P

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme