Ekspertvurdering: Her finder du 6 af de bedste Røde mikrofoner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 24.05.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

En god mikrofon kan være med til at gøre den store forskel, hvis du skal optage en podcast eller indspille musik i et studie. Dårlig lyd kan ødelægge hele oplevelsen, og resultatet ikke mindst. Det er derfor vigtigt, at du vælger en mikrofon, der passer til formålet – det handler om både funktioner og design.

Her på siden har vi samlet 6 mikrofoner, som eksperterne roser. Oversigten er baseret på ekspertanmeldelser og brugeranmeldelser, så du er sikret nogle af de bedste valgmuligheder på markedet. 


Det skal du overveje, før du køber en ny Røde mikrofon 

 • Dynamisk eller kondensator

Det kan være en god idé at overveje, om du skal købe en dynamisk- eller en kondensatormikrofon. En dynamisk mikrofon egner sig godt til optagelser, hvor der kan være larm omkring optagelserne. En kondensatormikrofon passer bedst til lydoptagelser, hvor der er helt stille i lokalet. 

 • Type af mikrofon

Du finder også forskellige typer af mikrofoner. Nogle mikrofoner kan du sætte på et stativ, mens andre er lavet til at stå på bordet. Du kan også finde en trådløs mikrofon eller modeller, som du kan sætte på kameraet. 

 • Pris 

Mange gange er der en sammenhæng mellem prisen og kvaliteten. Hvis mikrofonen er dyr, har den ofte også flere funktioner end en billigere model.

 

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

 


Røde PodMic – særligt god til podcasts

Bedst til prisen

 • Solid konstruktion
 • God værdi for pengene
 • God lyd til podcasts

Rode-PodMic-mikrofon

 

Hvis du er på udkig efter en prisbillig mikrofon til din podcast, så er Røde PodMic det perfekte valg. Mikrofonen er optimeret til at passe til stemmen. Den derfor oplagt at bruge til din næste podcast i hjemmet.

Mikrofonen har også fået en god anmeldelse af musictech, som giver den en score på 9 ud af 10 stjerner.  Eksperterne fremhæver, at du får god værdi for pengene, og så er mikrofonen lavet i en solid konstruktion. Eksperterne fra Musicradar er også enige i, at mikrofonen er lavet i en holdbar metalkonstruktion, og så får du god værdi for pengene. Brugerne på Amazon er også begejstrede for kvalitetsmaterialerne, lydkvaliteten og værdien for pengene. Den populære mikrofon ender derfor som vores ”bedst til prisen ”-mikrofon. 

Om Røde PodMic

Røde PodMic er lavet til podcasteren, som ønsker en kvalitetsmikrofon til hjemmestudiet. Mikrofonen er udstyret med et popfilter og et dobbeltgitter hus, som sørger for at fjerne unødvendige og høje lyde som s, p eller b lyde. Mikrofonen er også udstyret med intern stødisolering, som mindsker støjen, hvis du kommer til at banke hårdt i bordet. Det sørger for, at du får den mest optimale lyd ud af dine optagelser. 

Den kompakte Røde mikrofon mindsker lyden der kommer fra siderne. Den passer derfor også godt til små interviews, hvor der er plads til at se hinanden i øjnene. Mikrofonholderen er også designet med to vingemøtrikker, så du kan placere mikrofonen i den rette indstilling, før du starter podcasten. 

Du skal være opmærksom på, at der ikke medfølger en arm til mikrofonen. Det kan dog give en stor fleksibilitet, hvis du vælger at tilkøbe armen. 

Røde PodMic er en prisvenlig mikrofon sammenlignet med mange af de andre modeller i oversigten. Vi har derfor valgt at kåre Røde Podmic som bedst til prisen, fordi du får god værdi for pengene. Der er mulighed for at optage podcasts med en god lydkvalitet, og mikrofonen er kompakt til hjemmestudiet.

 

Fordele

 • Solid konstruktion
 • God værdi for pengene
 • God lyd til podcasts
Ulemper

 • Lavere bevægelsesområde, fordi XLR skal tilsluttes på mikrofonens bagside

Specifikationer

 • Vægt 937 g.
 • 172 x 109 x 62 mm (L x B x H)
 • Dynamisk mikrofon
 • XLR-stik

 

 


Røde Procaster – alsidig mikrofon med minimal baggrundsstøj

Premium valg

 • 10 års garanti ved tilmelding til Rødes hjemmeside
 • Solidt bygget
 • Alsidig mikrofon
 • Gennemsigtig og jævn respons

Røde Procaster mikrofon

 

Røde Procaster er skabt til dig, der ønsker en kvalitetsmikrofon, som kan lave professionelle optagelser af tale. Mikrofonen er lavet i en solid metal-konstruktion, så den kan holde i mange år. 

Redaktionen har kåret Røde Procaster som testens premium-valg på baggrund af ekspertkilder og brugeranmeldelser. Musicradar giver mikrofonen en score på 4.5 ud af 5 stjerner og fremhæver holdbarheden, 10-årsgarantien og opgraderingen fra USB til XLR. Brugerne på Amazon er også begejstrede for mikrofonen, som de giver en bedømmelse på 4.8 ud af 5 stjerner. Brugerne fremhæver den gode lydkvalitet, kvaliteten af materialerne og værdien for pengene. 

Om Røde Procaster

Røde Procaster er en mikrofon, der egner sig godt til at optage professionel lyd til en podcast. Den passer godt til optagelser, hvor der er en bred frekvensrespons og en lav forvrængning. Frekvensen er derfor ideel til tale. 

Mikrofonen har også en lav selvstøj, så du får minimal baggrundsstøj med på dine lydoptagelser. Røde Procaster er også dynamisk, så den ikke bliver påvirket af larm i baggrunden. Det er med til at sikre en bedre lydoplevelse for dine lyttere. 

Hvis du køber Røde Procaster får du også 10 års garanti, hvis du registrerer dig på Rødes hjemmeside. Det er med til at sikre dig, at du de næste mange år har en god mikrofon i hjemmet. Der medfølger også en ringformet holder til mikrofonstativet og et etui, så du kan pakke mikrofonen ned efter brug. 

Microphonegeeks fremhæver også, at den professionelle Røde mikrofon er meget alsidig. Den er designet til at holde i mange år, og lydkvaliteten er i top. Du får også en mikrofon, der minimerer baggrundsstøj, og som leverer en jævn og transparent lyd. De anbefaler dog, at du selv montere en stødmontering på mikrofonen. 

Røde procaster ligger i mellemprisklassen sammenlignet med de andre modeller i oversigten. Du får derfor en god og professionel lyd til en overkommelig pris. Hvis du ønsker et hjemmestudie til podcasten, så er Røde Procaster et godt bud på en professionel mikrofon.

Fordele

 • 10 års garanti ved tilmelding til Rødes hjemmeside
 • Solidt bygget
 • Alsidig mikrofon
 • Gennemsigtig og jævn respons
Ulemper

 • Stødmontering og low cut filter er anbefalet

Specifikationer

 • Vægt 695 g.
 • Længde: 214 mm.
 • Diameter: 53 mm. 
 • Dynamisk mikrofon 
 • XLR-stik

Hvis du er på udkig efter premium-udstyr til de professionelle lydoptagelser, kan du finde de bedste Marshall høretelefoner her hos forbruger-test.dk. Høretelefonerne gør det nemt for dig at følge med i lydoptagelserne.

 


Røde VideoMic NTG – den bedste Røde mikrofon til kamera

Røde VideoMic NTG

Røde VideoMic NTG passer til dig, der søger en mikrofon til dit kamera. Mikrofonen er designet, så du kan montere den ovenpå kameraet for at opnå den bedste lyd i din video. 

Mikrofonen fra Røde har fået gode anmeldelser af eksperterne. Eksperten fra PCmag markerer mikrofonen som ”excellent”. Han anbefaler mikrofonen til personer, der skal bruge en mikrofon til deres kamera. Eksperterne fra Camerajabber fremhæver også den gode lyd, autopower og sikkerhedskanalerne. Testpanelet fra Digital Film maker er også begejstrede for mikrofonen, som de beskriver med ”it really has everything”. Røde VideoMic NTG er derfor skabt til dig, der elsker at optage videoer med dit kamera.  

Om Røde VideoMic NTG

Røde VideoMic NTG er en lille og kompakt mikrofon, der måler 17,1 cm. i længden og 2,16 cm. i diameter. Den passer derfor nemt på dit kamera, når du er ude for at filme. 

Mikrofonen leverer en transparent og naturlig lyd. Mikrofonen er også udstyret med en lav frekvensrespons og et retningsbestemt Cardioid mønster. Mikrofonen opfanger derfor lyden fra fronten og siderne, når du optager en video. Mikrofonen er også lavet med minimal selvstøj, så du ikke får for meget unødvendig støj med på videoen.    

Røde VideoMic er designet med stødmontering, som minimerer støj, hvis du kommer til at støde ind i noget, mens du filmer. Det kan være en fordel, så du undgår baggrundsstøj på videoen. 

Mikrofonen er også udstyret med USB, så du kan koble den til computeren, tabletten eller mobilen. Der er også lavet et Jack Stick til hovedtelefoner, så du kan følge med i lyden, mens du bruger USB-stikket.   

Den lille Røde mikrofon er den letteste mikrofon sammenlignet med de andre modeller i testen. Med en vægt på 94 gram er Røde VideoMic NTG nem at transportere. Den er derfor også ideel, når du skal optage videoer, da den ikke vejer meget. Den er også designet, så du nemt kan montere den på kameraet. Mikrofonen kan være med til at sikre dig den gode lydkvalitet i dine film.

Fordele

 • Fungerer med mange enheder
 • Stødmontering
 • Stor variation af outputniveauer
 • Tilgængelig sikkerhedskanal
Ulemper

 • Begrænset antal tilbehør

Specifikationer 

 • Vægt: 94 g.
 • Længde: 17.1 cm.
 • Diameter: 2,16 cm.
 • USB

Hvis du vil have den ultimative filmoplevelse i stuen, kan du finde gode soundbars. Du får en biografoplevelse med en god lyd, så du kan nyde din film.

 


Røde NT-USB-mini – en kompakt Røde mikrofon til en overkommelig pris

Rode NT USB Mini

 

Røde NT-USB-mini passer til dig, der søger en lille og kompakt mikrofon til en overkommelig pris. Du kan bruge mikrofonen til at optage lyd til streaming, podcasts eller som musiker. 

Mikrofonen fra Røde får en god anmeldelse af Musicradar, som fremhæver det kompakte design og den gode pris. Eksperterne er også glade for det integrerede popskjold og interface. Eksperten fra PC-mag bedømmer mikrofonen med ordet ”excellent”. I anmeldelsen fremhæver eksperten, at mikrofonen har en sprød og klar lyd til prisen. Eksperterne fra IGN konkluderer også, at mikrofonen fra Røde er en af de billige mikrofoner med den mest imponerende lyd. 

Om Røde NT-USB-mini

Røde NT-USB-mini er en højkvalitetsmikrofon, der er lavet i et meget kompakt design. Mikrofonen måler 5,5 cm. i bredden og 14,2 cm. i højden. Den er derfor oplagt at bruge som mikrofon til streaming eller podcast i hjemmestudiet, da den ikke fylder meget. Den er også nem at pakke væk, når du ikke bruger den. 

Den kompakte Røde mikrofon er udstyret med et retningsbestemt Cardioid polart mønster, som sørger for at mindske baggrundsstøjen i rummet. Det kan en fordel være ved optagelse af en dialog, vokal eller instrumenter. Mikrofonen sørger for, at du får et varmt og klart lydresultat. Der medfølger også et desktopstativ, som isolerer lydoptagelsen fra stød og bump. Den fungerer derfor fint som gamer mikrofon, fordi mikrofonen mindsker lydene fra musen og tastaturet. 

Mikrofonen er også designet, så der ikke er nogen forsinkelse på overvågningstilstanden. Det er derfor med til at fjerne ekko fra optagelserne, når du følger med direkte. 

Røde NT-USB-mini er også lavet i stålkonstruktion. Mikrofonen er lavet i et mat sort design, der passer ind i det moderne hjem.  

Mikrofonen fra Røde ligger i den billige prisklasse. Du får derfor en kompakt mikrofon til en overkommelig pris. Du kan bruge mikrofonen til at starte en podcast eller streaming. Du kan også bruge mikrofonen til at indspille vokaler. Den billige pris passer særligt godt til dig, der er nybegynder. Du kan starte op på et begynderprojekt og se, om det er noget for dig.

Fordele

 • Ingen forsinkelse på overvågningstilstanden
 • Inkluderet desktopstativ
 • Overkommelig pris
 • Meget kompakt design
Ulemper

 • Ingen forstærkningsknap

Specifikationer

 • Vægt: 585 g.
 • Mål: 54,5 x 142 mm.
 • Kondensator mikrofon
 • USB
 • Integreret 360 graders svingbeslag

 


Røde NT-1A – en Røde mikrofon der er god til vokaler

Rode NT1 A

Hvis du er på udkig efter en mikrofon til pc musik, så er Røde NT-1A måske noget for dig. Mikrofonen fra Røde er skabt til at optage vokaler. Mikrofonen har derfor alt det, som du skal bruge for at optage din vokal i hjemmestudiet. 

Musicradar fremhæver i deres anmeldelse, at mikrofonen er støjsvag og leverer en god lydkvalitet. De roser også den gode byggekvalitet og det integrerede stødbeslag og popskjold. Soundguys fremhæver også den overkommelige pris og det cardioid polære mønster. MusicTech er også enige i, at du får en god lydkvalitet til billige penge. Den passer derfor perfekt ind i hjemmestudiet.  

Om Røde NT-1A

Røde NT-1A er en kondensatormikrofon, der er lavet med et cardioid polært mønster. Mikrofonen er derfor mest sensitiv på fronten, mens siderne er mindre sensitive, og bagsiden af mikrofonen ignorerer lyden. Det er med til at sikre dig en god lydkvalitet på optagelserne, fordi mikrofonen ignorerer baggrundsstøj. 

Mikrofonen har en selvstøj på 5dBA, og den er derfor anerkendt som en af de mest lydsvage mikrofoner på markedet. Den støjsvage mikrofon er ideel til at indspille vokaler eller optage guitar. 

Du får de vigtigste dele med til mikrofonen, så du kan starte dit eget hjemmestudie. Der medfølger et popskjold og en stødmontering, så du får den bedst mulige lydkvalitet. Du får også et Premium 20 mikrofonkabel og et støvcover med til mikrofonen. 

E-home Recording Studio skriver i deres test, at Røde NT-1A fungerer godt som en vokalmikrofon til førstegangskøberen. Prisen, lydkvaliteten og Rødes gode ry gør mikrofonen meget attraktiv.    

Hvis du registrerer mikrofonen på Rødes hjemmeside, får du også 10 års garanti. Det er et udtryk for, at den Australske Røde mikrofon holder i mange år. Du får derfor god kvalitet for pengene. 

Røde NT-1A ligger i mellemprisklassen sammenlignet med de andre modeller i oversigten. Du får en mikrofon, som minimerer støj i baggrunden. Det er med til at øge kvaliteten af dine lydoptagelser. Mikrofonen sikrer dig også en klar og varm lyd. Du får derfor god værdi for pengene, hvis du vælger at investere i Røde NT-1A.

Fordele

 • Støjsvag
 • God værdi for pengene
 • Cardioid polært mønster
 • Byggekvalitet af metal
Ulemper

 • Stødbeslag er lavet af plastik

Specifikationer

 • Vægt: 326 g.
 • Længde: 19 cm.
 • Diameter: 5 cm.
 • Kondenser 

Når du indspiller vokaler i hjemmestudiet, er det også en god idé at anskaffe gode bluetooth-højtalere. Det giver dig mulighed for at høre dine indspilninger i høj kvalitet.

 


Det skal du se efter i en mikrofon

Når du skal vælge en mikrofon, er det vigtigt at vide, hvad mikrofonen skal bruges til. Der kan være forskel på, om du skal optage vokaler eller instrumenter. Hvis du kender formålet, kan du nemmere spore dig ind på den rette mikrofon. 

En dynamisk model passer til omgivelser, hvor der er støj i baggrunden. Det kan være på en scene, eller hvis du skal interviewe personer på gaden. Mikrofonen kan også optage guitar eller trommer. Den dynamiske mikrofon kan holde til mere støj, fordi magneterne og spolen i modellen er mere holdbar end andre mikrofoner. 

Kondensator mikrofonen består af kondensatorplader i stedet for magneter og en spole. Den er derfor mere sensitiv overfor små vibrationer. Kondensatormodellen passer til dig, der skal optage en sang i en bås eller optage en podcast.

Der findes også usb mikrofoner og XLR mikrofoner, som har hver deres fordele og ulemper. En USB-mikrofon er billigere end XLR. Den optager lyden fra fronten, og den passer derfor godt til podcasts eller Voice over. En XLR-mikrofon er en dyr model, men du får også en bedre lydkvalitet for pengene. Du kan bruge XLR-modellen til at optage vokaler og instrumental musik.        

I vores mikrofon til pc test, kan du finde mange forskellige typer af mikrofoner. Det handler om at finde den model, der passer til dine behov. 

Sådan får du den bedste lydkvalitet

Du får her 7 tips fra Flixier til at opnå den bedst mulige lydkvalitet, når du optager. 

 1. Sluk for baggrundsstøj i rummet

Det kan derfor være en god idé at lukke vinduet og døren, så du ikke får unødvendigt larm med i baggrunden. Det kan også være en god idé at pege mikrofonen væk fra baggrundsstøjen, da det kan være svært helt at fjerne støjen i rummet.  

 1. Hold mikrofonen væk fra skrivebordet

Hvis du placerer din mikrofon på skrivebordet, vil den hurtigt optage lyde, når du bruger musen eller tastaturet. Det kan derfor være en god idé at finde et mikrofonstativ, så mikrofonen ikke står direkte på bordet. 

 1. Hold munden få cm. væk fra mikrofonen

Du får den mest optimale lyd ud af mikrofonen, hvis du holder munden få cm. fra mikrofonen. Det kan give ekko på lydoptagelserne, hvis du står flere meter fra mikrofonen.

 1. Brug den rigtige side af mikrofonen

Der findes nogle mikrofoner, som opfanger lyden fra toppen, mens andre opfanger lyden fra siden. Det er derfor vigtigt at vide, hvilken type mikrofon du har med at gøre. 

 1. Bevæg dig ikke for meget rundt

Det kan være en god idé at stå relativt stille, når du optager lyd. Hvis du går meget rundt, kan lydkvaliteten blive meget dårlig, og det kan være svært at styre volumen. 

 1. Sæt forstærkeren på et balanceret niveau

Forstærkeren på mikrofonen er med til at bestemme, hvor høj lyden er på optagelsen. Du skal hverken sætte forstærkeren for højt eller for lavt, når du skal indstille den. Det kan være en god idé at indstille den til 75% af standardværdien. 

 1. Slip af med ekko

Hvis du vil slippe af med ekko på dine optagelser, kan du placere mikrofonen på en stak bøger. Du kan også hænge gardiner op i rummet for at fjerne de hårde overflader. Når lyden rammer gardinerne eller bøgerne, vil den blive absorberet.     

Hvem er Røde?

Røde mikrofon er en australsk virksomhed med base i Sydney. Butikken åbnede første gang dørene i 1967, hvor Henry og Astrid Freedman fra Sverige startede butikken. I 1990 købte Henrys søn, Peter Freedman, købte en mikrofon fra Kina og testede den. Ud fra mikrofonen fandt han ud af, at han kunne producere en billig mikrofon med en god lyd. De fleste komponenter kunne han producere i Australien, men nogle af elementerne fik han fra Kina. 

Da konkurrencen voksede, og flere virksomheder begyndte at købe produkter fra Kina, blev Peter Freedman nødt til at tænke nyt. Han købte nye maskiner, som efter mange tests kunne producere store mængder af produkter i en god kvalitet. På den måde kunne han konkurrere med andre producenter. 

I dag bliver alle komponenterne til en Røde mikrofon produceret i Australien. Maskinerne er hurtige til at producere store mængder af komponenter i en god kvalitet. Du kan derfor få god kvalitet for billige penge.

 


FAQ

🤔Hvilke Røde mikrofoner er bedst i test?

Vi inkluderet nogle af de bedste Røde mikrofoner i vores oversigt. Vi har baseret vores testoversigt på ekspertanmeldelser og brugeranmeldelser. Du kan derfor læse mere om mikrofonerne i vores testoversigt og vælge den, der passer bedst til dig. 

🧐Hvad kendetegner en god mikrofon?

Hvis du skal bruge en mikrofon, hvor der er støj i baggrunden, skal du gå efter en dynamisk mikrofon. Hvis du skal indspille musik i et studie, skal du købe en kondensator-mikrofon. 

😎Hvorfor skal man vælge en mikrofon fra Røde?

En Røde mikrofon er lavet i en god kvalitet til en billig pris. Du får derfor god lyd for pengene.

 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Musicradar

Musikradar er en musikhjemmeside, som skriver nyheder til alle, der laver musik. På siden finder læserne både interviews, produktnyheder og anmeldelser.  

Eksperterne fra Musicradar har testet Røde NT1-A og Røde NT-USB. Eksperterne har bedømt produkterne ud fra lydkvalitet, brugervenlighed, pris, byggekvalitet og funktioner. Røde NT1-A får en bedømmelse over middel på 4,5 ud af 5 stjerner. Eksperterne konkluderer, at mikrofonen er god til prisen. Røde NT-USB får også en god anmeldelse på 4,5 ud af 5 stjerner. Eksperterne fremhæver, at der ikke er mange ulemper ved mikrofonen.

Testen er udført den: 22. oktober 2020
Du kan se testen af Røde NT1-A her

Testen er udført: 2015
Du kan se testen af Røde NT-USB her

Amazon

Amazon er en internetbaseret virksomhed, der sælger produkter online. På hjemmesiden kan brugerne læse anmeldelser af de forskellige produkter, som andre brugere har anmeldt.  Det kan være med til at hjælpe brugerne i deres købsproces. 

Brugerne på Amazon har anmeldt Røde Procaster mikrofon og Røde NT-USB. 1177 globale brugere har givet Røde Procaster 4,8 ud af 5 stjerner. Brugerne er glade for lydkvaliteten og kvalitetsmaterialerne. De mener også, at de har fået god værdi for pengene. 7344 globale brugere har givet Røde NT-USB 4.7 ud af 5 stjerner. De er generelt glade for holdbarheden og lydkvaliteten. De fremhæver også, at mikrofonen er god til nybegyndere.  

Du kan se alle anmeldelserne af Røde Procaster her
Du kan se alle anmeldelser af Røde NT-USB her

Producerhive

Producerhive er et online magasin, der hjælper musikere og producere med at finde den perfekte lyd. På hjemmesiden kan brugerne finde interviews, anmeldelser og tips, der alle omhandler lyd. 

Eksperterne fra Producerhive har anmeldt Røde NT-USB. De har bedømt mikrofonen ud fra byggekvaliteten, funktionaliteten og eksperternes egen test. Eksperterne konkluderer, at mikrofonen ikke er den billigste på markedet, men du betaler for den gode kvalitet. De er også glade for den fleksible mikrofon-arm, som du kan justere i højden.  

Anmeldelsen er udført den: 23. maj 2021
Du kan se anmeldelsen her 

Bonedo

Bonedo er et tysk onlinemagasin, hvor læserne kan finde anmeldelser af musikudstyr. Eksperterne anmelder både instrumenter som guitar, bas, keyboard og trommer, og optagegrej. 

Eksperterne fra Bonedo har anmeldt Røde NT-USB. De har bedømt mikrofonen ud fra funktioner, design, håndværk, brugervenlighed og tilbehør. Eksperterne giver mikrofonen 4 ud af 5 stjerner. De fremhæver, at mikrofonen er meget brugervenlig, og designet er simpelt og solidt. De er også glade for det gode håndværk og de solide materialer.  

Anmeldelsen er udført den: 3. marts 2013
Du kan se anmeldelsen her

Musictech

Musictech er et onlinemagasin, der bliver ledt af musikere og eksperter indenfor området. I magasinet finder du anmeldelser af musikudstyr og artikler om artister og musikindspilninger. 

Eksperterne fra Musictech har testet Røde NT1-A og Røde PodMic. De har kigget på parametre som pris, lydkvalitet, brugervenlighed og funktioner. Røde PodMic får 9 ud af 10 stjerner og ender på en 2. plads i testen. Eksperterne fremhæver, at mikrofonen leverer en god lydkvalitet til få penge. Røde NT1-A ender på en 3. plads i testen. Eksperterne konkluderer, at du får god værdi for pengene. 

Testen er udført den: 9. marts 2021

Du kan se testen her

Microphone Geeks

Microphone Geeks er et onlinemagasin, der fokuserer på selvstændige mikrofonanmeldelser. Magasinet udgiver kun anmeldelser af de bedste mikrofoner, så siden ikke bliver fyldt med unødvendige produktanmeldelser. 

Eksperterne fra Microphone Geeks har anmeldt Røde Procaster. De har haft fokus på lyd og kvalitet, og optagelser og udsendelser. Mikrofonen får en score på 9,5 ud af 10, og den ender med en ”excellent” bedømmelse. Eksperterne fremhæver, at mikrofonen er meget alsidig. Du får god lydkvalitet med minimal baggrundsstøj til en overkommelig pris. 

Anmeldelsen er udført den: 25. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

PCmag

PCmag er et onlinemagasin, der er førende indenfor teknologi. Magasinet skriver laboratoriebaseret og selvstændige anmeldelser af de nyeste produkter og services indenfor IT. 

Eksperterne fra PCmag har testet Røde NT-USB mini og Røde VideoMic NTG. De har bedømt mikrofonerne ud fra design og ydeevne. Røde NT-USB mini får en bedømmelse på 4 ud af 5 stjerner. Eksperterne konkluderer, at du får en brugervenlig mikrofon til en overkommelig pris. Røde VideoMic NTG får også 4 ud af 5 stjerner. Eksperterne fremhæver, at mikrofonen egner sig bedst til dig, der ønsker en mikrofon til videooptagelser. 

Testen er udført den: 27. januar 2020
Du kan se testen af Røde VideoMic NTG her

Testen er udført den: 27. marts 2020
Du kan se testen af Røde NT-USB mini her

Camera Jabber

Camera Jabber er en hjemmeside, hvor brugerne kan læse om fotograf-nyheder, anmeldelser og teknikker. Hjemmesiden er skrevet af fotografer til fotografer. 

Anmelderen fra Camera Jabber har kigget nærmere på Røde VideoMic NTG. Hun har fokuseret på funktioner, byggekvalitet, håndtering og ydeevne. Mikrofonen scorer 4,5 ud af 5 stjerner i anmeldelsen. Anmelderen fremhæver, at mikrofonen er mere alsidig og brugervenlig end den gamle model. Hun er også glad for den gode kvalitetslyd og sikkerhedskanalerne. 

Anmeldelsen er udført den: 17. februar 2021
Du kan se anmeldelsen her

Digital FilmMaker 

Digital FilmMaker er et nyt onlinemagasin, der stræber efter at skrive artikler til filmelskere. Artiklerne er skrevet til brugere, der gerne selv vil lave film uden et stort budget. 

Anmelderen fra Digital FilmMaker har testet og anmeldt Røde VideoMic NTG. Anmelderen har fokus på de mange forskellige funktioner, som VideoMic NTG tilbyder. Generelt er anmelderen meget begejstret for mikrofonen. Han fremhæver, at det er muligt at indstille mikrofonforstærkningen direkte på mikrofonen. Anmelderen konkluderer, at han er imponeret over den gode lydkvalitet, som mikrofonen leverer. 

Anmeldelsen er udført den: 5. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

IGN

IGN er et onlinemagasin for spil, underholdning og fankultur. På hjemmesiden kan brugere læse artikler om spil og underholdning. Onlinemagasinet anmelder også produkter indenfor spil-branchen. 

Anmelderen fra IGN har kigget nærmere på Røde NT-USB mini. Hun har haft fokus på design, funktioner, ydeevne og pris. Anmelderen er generelt positiv overfor mikrofonen. Hun fremhæver, at mikrofonen leverer en god lyd. Mikrofonens selvstøj er også så lav, at du ikke lægger mærke til, at mikrofonen er tændt. Hun nævner dog, at brugere skal være opmærksom på, at mikrofonen går på kompromis med brugervenligheden. 

Anmeldelsen er opdateret den: 30. april 2020
Du kan se anmeldelsen her 

Soundguys

Soundguys skriver artikler og anmeldelser, som skal hjælpe læserne med at finde lydudstyr. Onlinemagasinet guider læserne til forskelligt lydudstyr gennem tests og anmeldelser.

Eksperterne fra Soundguys har testet Røde NT1-A. De har bedømt mikrofonen ud fra kriterier som lydkvalitet, holdbarhed, pris, design og transporterbarhed. Mikrofonen fra Røde får en samlet score på 8,1 ud af 10 point. Eksperterne konkluderer, at der er en god grund til, at mikrofonen er endt som bestseller. Mikrofonen passer godt til dig, der ønsker at indspille vokaler i dit hjemmestudie.  

Testen er udført den: 2. marts 2021
Du kan se testen her

E-home Recording Studio

E-home Recording Studio er en hjemmeside, som guider brugerne til at lave deres eget hjemmestudie. Brugerne kan læse om, hvilket udstyr de skal bruge til deres nye hjemmestudie. 

Eksperterne fra E-home Recording Studio har inkluderet Røde NT1-A i deres store test. De har kigget på parametre som pris og lydkvalitet. Mikrofonen ender på en 2. plads i eksperternes test. Eksperterne konkluderer, at mikrofonen er en af de bedste mikrofoner til prisen. Brugerne får en god lydkvalitet til en skarp pris.  

Du kan se testen her

Andre kilder og henvisninger 

Soundguys

Soundguys er et online magasin, hvor brugere kan læse om lydudstyr. Magasinet stræber efter at hjælpe forbrugerne med at købe det rette produkt. 

Guiden ”What to look for in a microphone” guider læseren igennem de vigtigste steps, når han eller hun skal købe en ny mikrofon. 

Det er en god idé at blive klogere på en dynamisk- og en kondensatormikrofon. Det er også vigtigt at kende forskel på en USB- eller XLR-mikrofon for at finde den rigtige.  

Guiden er skrevet den: 31. marts 2021
Læs hele guiden her

Flixier

Flixier er en virksomhed, der tilbyder det hurtigste videoredigeringsprogram til Mac, Windows, Linux og Chromebook. På hjemmesiden finder du også guides, der er relateret til videoredigering.

I artiklen ”Seven tips that will make your microphone sound better when recording” bliver læseren guidet igennem 7 trin. De 7 trin er brugbare for at opnå den mest optimale lyd, når du optager med en mikrofon.   

Guiden er skrevet: 2021
Læs hele guiden her 

Techsmith

Techsmith er en softwarevirksomhed, der laver software til screening og videoredigering. På hjemmesiden skriver Techsmith også artikler, der skal guide forbrugerne til de bedste resultater indenfor screening og videoredigering. 

I artiklen ”How to record great audio in any environment” guider Techsmith brugerne til at fjerne baggrundsstøj og ekko fra lydoptagelserne. Det kan være brugbart for videoentusiaster, der også ønsker en god lyd på optagelserne. 

Læs hele guiden her

Røde

Røde er en Australsk virksomhed, som sælger lydudstyr til studier, liveoptagelser og lokationsoptagelser. På hjemmesiden sælger virksomheden mikrofoner af en høj kvalitet til en overkommelig pris. 

På Rødes ”About us”-side skriver virksomheden om historien bag butikken. Her fortæller de, hvordan virksomheden udviklede sig fra at bruge komponenter fra Kina til udelukkende at producere mikrofonerne i Australien. 

Læs hele historien her

Sound on Sound

Sound on Sound er et IT-magasin, der har eksisteret siden 1985. Magasinet udgiver artikler, som er relevante for personer, der producerer eller indspiller musik. 

I artiklen ”Peter Freedman – Røde Microphones” skriver Sound on Sound om Rødes historie. De skriver om, hvordan virksomheden er nået dertil, hvor de er i dag. De skriver også om, hvad virksomheden ønsker for fremtiden. Det giver et godt indblik i virksomheden og virksomhedens værdier. 

Artiklen er skrevet den: august 2005

Læs hele artiklen her

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Røde NT-USB kondensator-mikrofon – brugervenlig model med god lydkvalitet

Vores anbefaling

 • Robust design
 • Meget fleksibel
 • Nem at håndtere

Røde NT-USB kondensator-mikrofon

Med Røde NT-USB kondensator-mikrofon får du alle de funktioner du skal bruge til at optage lyd af god kvalitet. Mikrofonen ender som redaktionens bedste mikrofon til pc, fordi den både kan bruges til vokal, instrumenter, voice-over og podcasts.  

Den alsidige Røde mikrofon får også gode anmeldelser af eksperterne fra Musicradar og Producerhive. Musicradar roser den gode lydkvalitet, brugervenligheden og det integrerede popskjold. Producerhive anbefaler mikrofonen til alle, der indspiller lyd i hjemmestudiet. De fremhæver det robuste design og den fleksible arm, som du kan indstille i højden. Brugerne på Amazon er også begejstrede for mikrofonens holdbarhed, lydkvalitet og brugervenlighed. Mikrofonen er derfor elsket af både eksperter og brugere. 

Om Røde NT-USB kondensator-mikrofon

Røde NT-USB-kondensator er en mikrofon til PC med arm. Studiemikrofonen er lavet med en USB-tilslutning, så du nemt kan koble mikrofonen sammen med computeren. Den medfølgende arm sørger for, at der ikke kommer unødvendigt støj fra musen eller tastaturet med på optagelserne. Du kan bruge den professionelle mikrofon til at optage podcasts, eller du kan bruge det til hjemmestudiet. 

Den alsidige Røde mikrofon opfanger lyden fra siden af mikrofonen. Den kan optage lyd med 16bit/48 kHz opløsning. Du får derfor en god lydkvalitet, når du optager vokal, instrumenter eller voice-over. 

Mikrofonen er også udstyret med en hovedtelefonforstærker og 1/8” hovedtelefonstik, så du kan følge din optagelse, mens du indspiller. 

Du får også et popfilter, et bordstativ, et USB-kabel og en pose med til mikrofonen. Eksperterne fra Bonedo konkluderer i deres anmeldelse, at du får en allrounder, der indeholder alt det, du skal bruge for at lave professionel lyd i hjemmestudiet. 

Sammenlignet med de andre modeller i testen ligger Røde NT-USB kondensator-mikrofon i den høje prisklasse. Du får til gengæld god kvalitet for pengene. Du får en alsidig mikrofon med mange funktioner, så du kan lave forskellige former for optagelser. Mikrofonen er også lavet i et solidt og robust design, så det kan holde i lang tid.  

Mikrofonen passer til dig, der søger en god og alsidig mikrofon.

Fordele

 • Robust design
 • Meget fleksibel
 • Nem at håndtere
 • integreret popskjold
 • Bordstativ
Ulemper

 • Ikke rejsevenligt
 • Høj prisklasse


Specifikationer

 • Vægt 520 g.
 • 62 x 184 x 50 mm. (B x H x D)
 • Kondensator
 • USB

Når du skal høre den indspillede lydoptagelse igennem, kan det være en god idé at anskaffe et par gode høretelefoner. Det kan også være, at du er mere til in-ear-høretelefoner fremfor klassiske høretelefoner. Gode høretelefoner kan gøre lydoplevelsen bedre.

forbruger-test.dk

Vores skribent og research-team

Find mere information her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme