Test af de 5 bedste Stegetermometre

Hvad er bedre end et stykke saftigt, mørt og lækkert kød, som smelter på tungen? Det kan være svært at komme på noget. Derfor kan der være sund fornuft i at investere i et stegetermometer for dermed at tilberede kødet bedst muligt.

Stegetermometre
Udgivet 05.04.2019|Senest redigeret 09.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Der findes rigtig mange forskellige stegetermometre på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste stegetermometre, der er på markedet anno 2020, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Stegetermometre

forbruger-test.dk

4.68 22

Weber stegetermometer

Stegetermometer

Hvis du har en stor interesse for tilberedning af kød, og du går op i at kunne stege kødet til perfektion hver gang, så kan stegetermometeret fra Weber være en rigtig god mulighed og et godt bud på en løsning til dig.

Det er et stegetermometer i den lidt dyrere prisklasse, men det lever til gengæld også op til sit navn.

Weber er nemlig det måske mest kendte grill-mærke, og Weber har netop ry for at lave kvalitetsudstyr, der kan være din højre hånd i forbindelse med grill og tilberedning af kød.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Weber stegetermometer

Gode ting ved Weber stegetermometer

 • Egnet til grill, kan bruges i ovn
 • Rækkevidde på op til 75 meter
 • Kan holde til op til 200 grader
 • Sender og modtager bruger AA og AAA batterier
 • Kvalitet for pengene

Mere om Weber stegetermometer

Èn af de mest fremhævelsesværdige egenskaber, som dette stegetermometer har at byde på er, at det er et trådløst stegetermometer, og rent faktisk er det.

Mange andre trådløse stegetermometre har blot en rækkevidde på 20 meter, men med dette Weber stegetermometer har du mulighed for at bevæge dig hele 75 meter væk fra grillen.

Det kan betragtes som værende helt imponerende, og kan særligt være brugbart for dem, hvis grill ikke står lige uden for døren og ligeledes i de kolde
perioder, da man dermed kan følge med i tilberedningen inde fra varmen.

Altså er dette stegetermometer velegnet til grill, som man måske havde regnet ud, da det er Weber, som står bag, og man er ikke i tvivl om, at det netop er designet til grill.

Det kan ses som værende et must-have, hvis man går op i at grille sit kød til perfektion.

Dens lange rækkevide taler nærmest for sig selv, men stegetermometeret indebærer også andre esser, som kan tale for at vælge dette relativt dyre stegetermometer.

Smarte funktioner

Stegtermometeret fra Weber fungerer fra første gang, det tages i brug og indebærer mange funktioner, som kan være gavnlige i madlavningen.

Man har i den forbindelse mulighed for både at vælge hvilken kødtype, som man arbejder med og derudover også den temperatur, som man ønsker, at kødet skal have.

Man kan følge med i temperaturen og se, hvordan den lige så stille stiger på skærmen hele tiden undervejs i tilberedningen. Ydermere er der en timer-funktion, som
også er brugbar i køkkenet.

Der hvor stegetermometeret virkelig stikker af fra konkurrenterne, er ved dets mulighed for at måle temperaturen på to stykker kød på samme tid.

Dette er muligt, da dette stegetermometer er udstyret med to særskilte følere, som hver for sig kan måle temperaturen på to forskellige stykker
kød.

Stegetermometeret er produceret i solidt plastik, hvilket er mere praktisk end kønt og kan holde til mange grillaftener.

Det vil give besked, når kødet når den ønskede temperatur og kan hæftes på buksekanden, så man hele tiden har det ved sig under tilberedningen.

Dette gør ligeledes rækkevidden til en fremhævelsesværdig egenskab.

Webers stegetermometer modtager rosende ord og gode anmeldelser fra test-anmeldere. Det antages som værende en af de bedste, men også dyreste.

Man får dog i den grad value for pengene, hvis man er typen, der går meget op i at grille sit kød hele året rundt.

Rösle Gourmet-termometer

stegetermometer

Rösle har altid været kendt for at lave produkter i høj kvalitet samtidig med, at det har et flot design.

Det er et stegetermometer af høj kvalitet, der dermed også har en lang levetid og ikke skal udskiftes lige med det samme.

Er man på udkig efter et gourmet-stegetermometer, så bør der ikke herskes nogen tvivl om, at dette stegetermometer er et rigtig godt bud.

Der er tale om et digitalt stegetermometer, som er rettet mod samt designet til netop gourmet-tilberedning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Rösle Gourmet-termometer

Gode ting ved Rösle Gourmet-termometer

 • Måler temperaturen i alverdens forskellige madvarer
 • Digitalt
 • Rettet mod gourmet-tilberedning
 • Kan måle fra -40 til +200 grader celsius
 • Flot design

Mere om Rösle Gourmet-termometer

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af både gradeanvisning i fahrenheit samt celcius, som er den primære brugte her i Danmark.

Man kan med dette stegetermometer derudover måle temperaturer fra helt ned til -40 grader celsius helt op til +200.

Dets design er primært stål, hvilket giver stegetermometeret et moderne udtryk, som altså passer ind i mange moderne køkkener og samtidig ser godt ud.

Dermed passer det godt til den kvalitetsbevidste bruger, som går op i udseendet af sine køkkenredskaber.

Stegetermometeret fra Rösle kan anvendes på mange mulige måder, hvilke indebærer målinger i forbindelse med tilberedning gennem stegning eller friturestegning, til at måle temperatur i forberedningen af babymad samt til temperaturmålinger af vin, kaffe og te samt meget mere.

Altså er der ikke noget, som man ikke kan bruge dette stegetermometer med, hvorfor det kan betegnes som et multifunktionelt stegetermometer.

Målepinden måler 12 cm, hvor stegetermometerets fulde længde måler 22 cm.

Grill’n’GO – trådløst stegetermometer

Er du på jagt efter et lille og smart stegetermometer, som gør det, som du forventer, det skal gøre, så kan det være en god ide at kaste et nærmere blik på Grill’n’GO.

Dette er et trådløst stegetermometer, som er så intelligent, at det kan styres via sin smartphone, dermed kan madlavningen nærmest ikke være nemmere.

Udseendemæssigt er Grill’n’Go ikke noget vidunder, men dette bør ikke have de store konsekvenser, da man med et trådløst stegetermometer blot kan gemme det væk, mens man stadig kan holde styr på kødet over sin smartphone.

Man får, hvad man ser – et smart, billigt og samtidig effektivt stegetermometer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af  Grill’n’GO – trådløst stegetermometer

Gode ting ved Grill’n’GO – trådløst stegetermometer

 • Kan styres via en app (gælder både iOS samt Android)
 • Appen opdateres løbende
 • Forbindes til smartphonen med Bluetooth
 • Har en indbygget temperaturalarm
 • Man modtager en detaljeret oversigt over stegeprocessen

Mere om  Grill’n’GO – trådløst stegetermometer

En af grundene til, at dette stegetermometer modtager så gode anmeldelser, skyldes, at det helt simpelt betragtes som værende både smartere og mere innovativt end dets konkurrenter på markedet.

Med Grill’n’GO får man et konventionelt stegetermometer, som nemt styres via sin smartphone og dens Bluetooth-funktion.

Dermed behøver man ikke gå ud til grillen, men kan blot sidde ved spisebordet med sine gæster og samtidig holde øje med temperaturen på kødet.

Dermed behøver man ikke gå ud til grillen før, man får besked om, at kødet er klar. Det er smart!

Der er to muligheder med Grill’n’Go.

Det kan både fungere sammen med smartphonen, men også selvstændigt. Knyttes stegetermometeret til sin smartphone, får man mulighed for selv at indstille
termometeret til den ønskede temperatur.

Man kan derudover nemt følge med på telefonen og konstant se kødets øjeblikstemperatur på skærmen, så man som sagt ikke skal stå ude ved grillen eller i køkkenet hele tiden.

På denne måde kan man være en mere nærværende vært, hvis man griller til sine gæster.

Automatisk opdatering

Ydermere opdateres appen til Grill’n’Go hele tiden, hvormed man løbende får fere samt bedre muligheder for at tilberede kødet til perfektion. På denne måde får man et stegetermometer, som ikke bliver forældet og ubrugeligt. Det følger automatisk med udviklingen og kan dermed holde i rigtig mange år funktionsmæssigt.

Har man ikke mod på at kaste sig ud i teknologien med sin smartphone, kan stegetermometeret også bruges ved blot at styre det fra knapperne og displayet – hvorpå øjeblikstemperaturen samt den ønskede temperatur også vises hele tiden.

Med stegetermometeret er det muligt at måle temperaturer helt op til 380 grader. Det anbefales dog ikke at tilberede kødet ved så høj en temperatur, da det dermed hurtigt vil få alt for meget og blive livløst og tørt.

Opsamlende kan Grill’n’GO betragtes som det helt perfekte stegetermometer til dig, som sætter pris på et godt stykke kød, elsker madlavning og nyder funktionaliteten, som følger med den særligt geniale teknologiske tidsalder.

Vælg Grill’n’GO og få et stegetermometer, som kan styres direkte fra sin smartphone via Bluetooth og som samtidig måler en hel præcis temperatur på den perfekte steg eller på et andet lækkert stykke kød.

Et stegetermometer, der med god grund modtager rosende år af anmelderne og får en flot placering i testene.

OBH Taste Master stegetermometer

stegetermometer

Er du på jagt efter et ganske simpelt stegetermometer, som blot skal virke og derudover ikke behøver at indebære en masse fancy funktioner – så er det værd at tage et kig på OBH Taste Master, der helt sikkert vil være det perfekte stegetermometer ud fra disse kriterier.

Det er ikke noget designmæssigt vidunder, men det kan måle en helt præcis temperatur, hvilket bør være stegetermometers primære opgave, hvorfor det fortjener at blive nævnt i denne sammenligning af de bedste stegetermometre på markedet netop nu.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved  OBH Taste Master stegetermometer

 • Måler temperaturer præcist
 • Kan forudindstilles til 6 forskellige kødtyper
 • Kan forudindstilles til 4 tilberedningsgrader
 • Kan indstilles manuelt
 • Har en indbygget timerfunktion

OBH Taste Master er produceret med et helt simpelt system, hvor den på displayet viser kødets nuværende samt ønskede temperatur og ydermere viser den type kød, som termometeret er indstillet til.

Termometeret kan samtidig også bruge til andre former for madlavning, eksempelvis i forbindelse med tilberedning af kartofler, hvor det kan fungere som en timer. Dermed kan man have styr på alt tilberedning med blot en form for udstyr.

Mere om OBH Taste Master stegetermometer

Som nævnt gør stegetermometeret OBH Taste Master lige nøjagtigt det, som man forventer, og som det skal – samtidig med det gør det til perfektion.

Dette stegetermometer har nemlig 6 forskellige indstillinger til forskellige kødtyper, hvor man herunder har mulighed for at vælge 4 forskellige tilberedningsmuligheder.

Man kan vælge mellem; well-done, medium, medium-rare samt rare. Man kan dermed altid forvente det perfekte tilberedte kød, når man bruger sit Taste Master stegetermometer.

Udover mulighederne for brugen af disse forudindstillede indstillinger, kan man også vælge at bruge stegetermometeret manuelt, hvis man selv har styr på hvilken temperatur, som kødet skal have.

Her kan man blot indstille denne temperatur også sørge stegetermometeret for selv at advare dig, når kødet har nået denne ønskede temperatur – derfor kan man roligt læne sig tilbage og nyde det selskab, som man er ved at tilberede kødet til, eller måske forberede tilbehøret til kødet imens.

Fornuftigt stegetermometer

Med OBH Taste Master vil man alt i alt få et ganske fornuftigt stegetermometer.

Man får som sagt ikke design fra højeste klasse, men man vil formentlig få, som man forventer: Et stegetermometer, som kan måle en præcis temperatur og dermed være en hjælp til tilberedningen af det perfekte stykke kød.

Det er altså et ret godt bud på et stegetermometer til den prisbevidste bruger, der ikke har behov for alverdens tekniske egenskaber.

Med OBH Taste Master vil man alt i alt få et ganske fornuftigt stegetermometer. Man får som sagt ikke design fra højeste klasse, men man vil formentlig få, som man forventer:

Et stegetermometer, som kan måle en præcis temperatur og dermed være en hjælp til tilberedningen af det perfekte stykke kød.

Det er altså et ret godt bud på et stegetermometer til den prisbevidste bruger, der ikke har behov for alverdens tekniske egenskaber.

Eva Solo stegetermometer – Cook N Time

stegetermometer

Cook N Time er et godt bud på et stegetermometer, som er egnet til ovn og mikroovn.

Det har den perfekte kombination af både design og præcision i temperaturmålingerne. Det ligger helt i top i tests udført af eksperter, og man får med dette stegetermometer så meget mere end blot et stegetermometer.

Når man ser dette stegetermometer, kan man vist ikke være i tvivl om, at Eva Solo har skabt en designmæssig genialitet.

Designet er minimalistisk, og det holder hele vejen igennem, hvorfor man med god grund kan vise dette stegetermometer frem til gæster, når de kommer på besøg til lækkert kød.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting om  Eva Solo stegetermometer – Cook N Time

 • Det bedste stegetermometer til ovn samt mikroovn
 • Perfekt kombination af et flot design og præcision i temperaturmålingerne
 • Smart display, som viser øjebliks- og sluttemperatur samt den valgte indstilling
 • Alarm når den ønskede temperatur nås – ingen overtilberedning af kødet
 • 5 forskellige forprogrammerede temperaturer til kød og 1 til chokolade

De fleste stegetermometre er ensidige i deres funktioner, da fokus er på målinger af stege i ovn eller på grill.

Dette gælder ikke ved dette stegetermometer, da det betegnes som værende et 3-i-1 køkkenredskab, som dermed kan siges at være længder foran konkurrenterne.

Udover at det er et digitalt stegetermometer, som måler præcist hver gang, fungerer det også som timer samt digitalt ur, hvormed man kan tage tid på kartofler.

Man kan derfor spare et ur i køkkenet.

Mere om Eva Solo stegetermometer – Cook N Time

På stegetermometeret Cook N Time får du ydermere et overskueligt samt flot display, der hele tiden opdaterer dig på dit kød.

Dette med både øjeblikstemperaturer og sluttemperatur, ligesom det hele tiden illustrerer den valgte indstilling.

Da stegetermometeret søger for at alarmere, når kødets rette temperatur er nået, vil kødet aldrig blive overtilberedt.

Der er derudover mulighed for at indstille en timer eller et ur ved blot at dreje på drejeskiven – det er tydeligt, at der er tænkt over selv den mindste detalje.

Et stegetermometer som overvælder anmelderne

Alt i alt kan anmelderne konstatere, at Cook N Time fra Eva Solo blæser dem tilbage i sæderne gennem sammenligningen.

Med dets flotte design og dets fantastisk funktionalitet gør det dette stegetermometer til det bedste til mikroovn og ovn og med god grund.

Dette stegetermometer fortjener at ligge i top og er værdig til dets placering i sammenligningen.

Gode råd til når man skal vælge et stegetermometer

Det kan faktisk være rigtig svært at vælge hvilket stegetermometer, som er det rette for en. Men er man interesseret i et stykke kød, som er stegt lige som man ønsker det, så er et stegetermometer den helt rigtige løsning.

Dette bliver ikke nemmere af, at udvalget er så stort. Man kan derfor med god grund tage udgangspunkt i det afgrænsede udvalg, som er gennemgået overfor.

Derudover er der nedenfor her samlet en række gode råd, som man kan gøre sig nogle overvejelser omkring inden, at man beslutter sig for at købe et stegetermometer.

Det indebærer en række gode råd om stegetermometerets formål, kvalitet, rengøring samt gode råd i forhold til ledning.

Er du interesseret i andet køkkenudstyr, så se også vores test-guides af Weber grill, Panini grill, Stegepander og meget mere her på siden.

Skal stegetermometeret benyttes til ovn eller grill?

Det er rigtig vigtigt, at man sørger for at forholde sig til, hvad formålet er med stegetermometeret samt hvad man skal bruge det til, når man skal ud og investere i et nyt stegetermometer.

Dette skyldes, at det langt fra er alle stegetermometre, som er lige velegnet til enten grill eller ovn.

Dette kom ligeledes til udtryk i ovenstående gennemgang af de forskellige produkter.

Der kommer det blandt andet til udtryk af stegetermometeret fra Weber er egnet til grill, hvor stegetermometeret fra Eva Solo er bedre til at kontrollere kødet i ovnen.

Det er dermed vigtigt, at man forholder sig til om det stegetermometer, som man vælger, passer til det behov, man har.

Man kan muligvis få behov for to forskellige stegetermometre, dog findes der også muligheder, som kan bruges til både grill og ovn, disse er dog ofte også det dyrere.

Gå efter et stegetermometer i kvalitet

Det er ikke en selvfølge, at et godt stegetermometer nødvendigvis bør koste en formue, men det er dog stadig sådan, som ved så meget andet, at kvalitet og pris ofte hænger sammen, også når det gælder stegetermometre.

Man vil sjældent kunne stille sig tilfreds med et billigt stegetermometer, da de ofte vil være både svære at indstille ordentligt og samtidig unøjagtige i temperaturerne.

Ofte viser resultaterne af tests, at de kendte mærker ligeledes klarer sig bedst, og det samme gælder tests af stegetermometre.

Disse vil så ofte også være dyrere end de mindre kendte mærker, men til gengæld er kvaliteten også bedre.

Det kan derfor altid anbefales, at vælge et stegetermometer fra et kendt mærke, da man dermed får mere nøjagtige temperaturer og samtidig god kvalitet.

Værd at vide om Stegetermometre

 • Et stegetermometer er den eneste måde, hvor du med nøjagtige målinger kan beslutte om din mad er lavet korrekt. Uden dette kan du ikke være sikker på, at alle bakterier er døde.
  Et stegetermometer bliver ikke kun brugt til kød, men derimod til alle madvarer som kan fordærves. Alle madvarer har nemlig et temperatur interval, hvor det bliver dårligt.

Rengøring af et stegetermometer

Rengøring bør ske lige efter brug

En af de bedste anbefalinger man kan få, når det gælder stegetermometre, er angående rengøring.

Det kan nemlig ikke siges nok gange, hvor vigtigt det er, at man rengør sit stegetermometer med det samme efter brug.

Dette skyldes, at kødsaft og små kødrester ofte vil sidde på stegetermometeret, og de vil hurtigt kunne sætte sig fast, hvis ikke man sørger for at gøre det rent med det samme.

Hvis man sørger for at rengøre stegetermometeret grundigt hver gang efter brug, kan man forlænge stegetermometerets levetid og ligeledes dets nøjagtighed i temperaturmålinger, da man dermed ikke har forstyrrende elementer på den vigtige og ligeledes afgørende nål.’

Vær opmærksom på ledningen

Hvis ikke man har et trådløst stegetermometer er dette et vigtigt råd at tage med sig. Det mest sårbare på et stegetermometer er ledningen.

Den fører temperaturen fra nålen i kødet videre til senderen, som omsætter det til brugbare informationer om temperatur på selve termometeret.

Det er derfor vigtigt, at man passer på med at klemme ledningen både i døren til ovnen og låget til grillen.

Vigtigheden af den øgede opmærksomhed på ledningen skyldes, at det ellers kan slide på ledningen, hvis den bliver udsat for klem, og kan med tiden gøre, at stegetermometeret vil blive helt ødelagt.

Bruger man stegetermometeret i sin grill, kan det være en fordel at gøre brug af et af ventilationshulerne i låget til at føre ledningen ud, da den dermed ikke vil tage nogen skade.

Hvis du er interesseret i andre køkkenredskaber, så se vores test-guides af Kokkeknive, Gryder, Køkkenvægte og meget mere her på siden.

Ready, set, køb!

Med disse gode råd og gennemgangen af de forskellige mulige produkter kan den måske lidt komplicerede købeproces af et stegetermometer forenkles.

Artiklen skulle gerne kunne hjælpe på vej til en nemmere handel i forbindelse med jagten på det mest optimale stegetermometer.

Se også denne artikel på bygoghjem.dk: Stegetermometer test – bliv en bedre kok med det rette stegetermometer

Anmeldelser af Vakuumpakker

4,6 baseret pa 49 anmeldelser fra forskellige platforme

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 7 bedste hårkure

Denne side er anmeldt af: Nina L. Bach Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information her

Læs hvorfor du skal bruge et stegetermometer
Samvirke – Debat
Læs omkring om det er nødvendigt at bruge et stegetermometer
ThermoBlog – Debat