Test af de 7 bedste Toastmaskiner

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.03.2021

En god toastmaskine kan ofte være forskellen på en dårlig og en god sandwich. Derudover kan en toastmaskine være med til at gøre hele processen meget lettere. Men ligesom der findes mange varianter af toast, så findes der også mange varianter af toastmaskiner – så læs med og find den rigtige løsning til dig.

toastmaskine
Vi samler alle test for dig. Forbruger-test.dk anmelder ikke produkterne. Vi samler eksterne anmeldelser sådan, at du kan vælge det rigtige produkt.

Der findes rigtig mange forskellige toastmaskiner på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste toastmaskiner, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

toastmaskine

forbruger-test.dk

4.73 26

Krups Toastmaster F DK4 51 – anbefalet af Tænk

Krups Toastmaster F DK4 51

Dette toastjern er via en test, foretaget af Tænk, blevet anbefalet. Dermed vil du trygt kunne købe Krups Toastmaster F DK4 51 til hjemmet.

Gode ting ved Krups Toastmaster F DK4 51

 • Perfekt til at varme toast, panini eller sandwich
 • Slip-let-overflade på pladerne indvendigt
 • Temperaturindikator

Mere om Krups Toastmaster F DK4 51 – Black:

Et toastjern er nærmest uundværligt i et køkken, i hvert fald kan man hurtigt få vænnet sig til at have et i køkkenskabet, og denne model fra Krups er ingen undtagelse. Denne Krups Toastmaster er perfekt til dig, der gerne vil kunne lave toast af store brød, der dermed kræver en større plade end normalt, og dette er nemlig tilfældet med dette toastjern. Pladerne måler 12×12 cm og er ekstra store og ekstra dybe i forhold til de fleste andre toastjern. Jernet er nemt at rengøre med sine slip-let plader, som gør rengøringen overskuelig og hurtig at fuldføre. Temperaturen i toastjernet er høj, da det kører på 850 watt. Du får dermed de optimale forhold for at lave en perfekt toast. I forhold til jernets ydre design er det stilrent og rustikt, og passer dermed ind i de fleste hjem, med sin sorte farve. Udenpå toastjernet sidder der desuden to små lamper, som lyser henholdsvis rød og grøn. Den rød lampe lyser, når toastjernet er tændt, mens den grønne lampe lyser, når jernet har opnået den perfekte temperatur, og er klar til at tages i brug. Ledningen skal du ikke bekymre dig om, at den kan rulles op under jernet, og dermed ikke fylder for sig selv i køkkenskabet. 

Udvalgte specifikationer:

 • Belastningsevne på 850 watt
 • Udstyret med ledningsopbevaring under toastjernet
 • Måler 31,6 cm i bredden, 15,5 cm i højden og 29,5 cm i dybden
 • Vægt: 2,6 kg
 • Plads til to sandwich eller toasts ad gangen
 • Farve: Matsort

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

KRUPS Grcic FDK452

KRUPS Grcic FDK452

 

Den toastmaskine kommer fra KRUPS. Modellen går under navnet Grcic FDK452, og den befinder sig i midten af prisskalaen.

Denne toaster er, ligesom mange andre toastere, let at betjene og meget simpel i både design og funktion.

Denne model har en effekt på 850W, og den kan derfor lave toast på meget kort tid. 850W er med til at skabe en meget høj temperatur, der hjælper dig med at lave sprøde og gennemstegte toast.

Toastmaskinen er dog også udstyret med et varmeresistent håndtag, så du ikke skal bekymre dig om at brænde fingrene, hvis du skal åbne låget for at tjekke til dine toast.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af KRUPS Grcic FDK452

Gode ting ved KRUPS Grcic FDK452

 • Prisvenlig og funktionel toaster med høj varmeeffekt
 • 2 stk. grillplader af 12x12cm giver dig god overflade plads til store toasts
 • Grillpladerne er ekstra dybe, så du kan have mere fyld i din toast
 • Non-stick-belægning gør rengøringen meget nemmere
 • Varmeindikatorer fortæller dig, når den optimale temperatur er opnået

Mere om KRUPS Grcic FDK452

Nederst på toasteren sidder kontrolpanelet, som består af tænd/sluk-knap samt varmeindikatorer.

Indikatorerne vil vise dig, hvornår toasteren er tændt, og hvornår den er klar til brug.

Når toasteren er tændt, vil en rød lampe lyse, og når toasteren har opnået den rette temperatur, vil en grøn lampe lyse.

Grcic FDK452 er udstyret med 2 stk. 12x12cm non-stick-plader. Pladerne er ekstra dybe, så du har mulighed for at fylde din toast med flere ingredienser end normalt.

Du slipper også for at skulle døje med genstridige fedtpletter og andre madrester, pga. pladernes non-stick-belægning.

Denne sikrer dig både en nemmere rengøring samt anvendelse af toastmaskinen, da du ikke behøver at bruge så meget fedtstof til dine toast.

Når toasteren skal pakkes væk, så har denne model også flere praktiske funktioner.

Der er nemlig indbygget ledningsoprul i modellen, hvorfor du ikke skal døje med ledningen. Toasteren har også håndtagslås, og du kan derfor sagtens opbevare den oprejst, uden at den åbnes undervejs.

Tefal Snack Collection

Tefal Snack Collection

 

Den næste toaster, vi skal kigge på, kommer fra Tefal. Det ville dog være misvisende at kalde den en toaster.

Denne maskine har nemlig mange flere funktioner, foruden at være en toaster.

Maskinen går under navnet Snack Collection, og dette navn giver en god idé om, hvad denne maskine kan. Dette er ikke bare en toaster. Nej, det er en alt-i-en-maskine, som kan tilberede mange forskellige typer mad.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video Anmeldelse af Tefal Snack Collection

Gode ting ved Tefal Snack Collection

 • Multifunktionel toaster med praktiske egenskaber
 • Non-stick-belagte grillplader sørger for nem rengøring og fedtfattig madlavning
 • Grillpladerne tåler opvaskemaskine
 • Mulighed for at tilkøbe flere specialiserede grillplader til tilberedning af flere typer madvarer
 • Ledningsoprul og klik-lås sørger for let opbevaring og sikker anvendelse af maskinen

Mere om Tefal Snack Collection

Tefal Snack Collection kan gøre det muligt at bruges til mange forskellige typer mad, fordi den er udstyret med udskiftelige grillplader.

Pladerne giver dig mulighed for at tilberede alt fra toasts til vafler og panini.

Måden dette fungerer på, er at pladerne skiftes ud, alt efter hvilken slags mad du vil tilberede.

Ved køb af denne multitoaster medfølger to plader, heriblandt én til toast og én til belgiske vafler. Derudover har du muligheden for at tilkøbe plader til hjerteformede vafler, tynde vafler, arme riddere samt paninier.

Denne maskine befinder sig midt i prisskalaen, og den kan være en god investering, da den kan varetage flere forskellige opgaver, hvis du tilkøber de forskellige grillplader.

Hvis du f.eks. både vil laver vafler, sandwiches og toast, så kan det bedre betale sig at have en multifunktionel maskine, der kan klare det hele.

Foruden at kunne varetage forskellige typer mad med sine specialiserede grillplader, så kan multitoasteren også gøre dit liv en smule nemmere, da disse er belagt med en non-stick-overflade.

Dette betyder både, at du slipper for genstridige pletter og svær rengøring af pladerne, og du kan samtidig spare en masse fedtstof under madlavning.

Dette er både med til at spare flere penge, og du får samtidig en sundere og mere fedtfattig toast eller vaffel.

Pladerne tåler desuden opvaskemaskine, så rengøringen bliver endnu nemmere. Denne multitoaster har også to indikatorlamper, der kan hjælpe med at informere dig, når den rette temperatur er opnået.

Derudover er maskinen udstyret med en tænd/sluk-knap, så du ikke behøver slukke maskinen via stikkontakten.

Snack Collection er desuden udstyret med ledningsoprul, hvilket gør maskinen nemmere at opbevare, da man ikke skal døje med at finde plads til ledningen.

Under tilberedning vil låget være låst sikkert fast.

Snack Collection har nemlig indbygget klik-lås, der sørger for at låse maskinen under brug. På denne måde slipper du for at uheld, hvor maskinen åbnes under brug.

Cloer CL6235 toastmaskine med pladsbesparende design

Cloer CL6235 toastmaskine med pladsbesparende design

Den næste toaster i rækken kommer fra Cloer og bliver betegnet som model 6235.

Denne toaster er designet med pladsbesparelse som et fokuspunkt, så du efter brug nemt kan opbevare toasteren ved at stille den på dens greb.

Desuden har toasteren en effekt på 930 watt samt bruningskontrol, som begge er med til at opvarme toasteren hurtigt. De mange watt øger også hastigheden på selve toastprocessen, så du kan få varme toasts på ingen tid.

Toastmaskinen indeholder non-stick belægning til lavfedtbagning, hvilket også gør den nem at rengøre efter brug, så du kan nå at gøre din toaster ren og stadig spise din toast, imens den er varm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Cloer CL6235

 • Plads til to sandwiches
 • Bruningskontrol og 930 watt som sikrer hurtig opvarmning
 • Pladsbesparende design
 • Kabelopbevaring på undersiden
 • Non-stick belægning som medfører nem rengøring og mere fedtfattig toast

Mere om Cloer CL6235

Toasteren er designet med et mat finish rustfrit stål kabinet, som gør toastmaskinen mere robust overfor blandt andet vand.

Undersiden af toasteren indeholder kabelopbevaring, som gør sammenpakningen af toasteren nem og hurtig. Men opbevaringen beskytter også kablet mod at gå i stykker, så din toaster kan lave varme og velsmagende toasts i flere år.

Toastmaskinen kan indeholde to toasts ad gangen, og effekten på de 930 watt betyder, at du hurtigt kan lave flere toasts efter hinanden, som alle vil være varme på samme tid.

Til at styre opvarmningen er toasteren udstyret med en rød og en grøn indikatorlampe. Den røde lampe viser, at toasteren er tilsluttet en strømkilde og er begyndt at varme op. Når den grønne lampe lyser, har toasteren opnået den optimale varme og er klar til at toaste. Det er herefter op til dig, hvor sprød du ønsker, at lige netop din toast skal være.  

Domo DO9056C toastmaskine med ekstra store plader

Domo DO9056C er den næste toaster på listen, men denne toaster går også under navnet XL DO9056C, hvilket skyldes, at toasteren har plader Domo DO9056C toastmaskine med ekstra store pladertil to ekstra store sandwich.

Toasteren indeholder nemlig plader, der har en 50% større overflade end en klassisk toastmaskine. Det er derfor også muligt at benytte flere forskellige og større brødtyper i toasteren, hvis du ønsker det.

Dette står dog ikke i vejen for, at toasteren er nem at opbevare efter brug. Hvis du placerer toasteren på højkant, optager den ikke meget mere plads end en toastmaskine i normal størrelse.

Toasteren har en effekt på 900 watt, hvilket betyder, at den opvarmes hurtigt, samt den varmer toastene på meget kort tid.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Domo DO9056C

 • 50% større overflade
 • Kan indeholde to ekstra store sandwich
 • Nem at opbevare på højkant
 • Hurtig opvarmning med en effekt på 900 watt
 • Non-stick plader som sikrer hurtig rengøring og fedtfattig toast

Mere om Domo DO9056C

Toastmaskinen består af non-stick plader, hvilket gør den nem at rengøre efter brug. Men non-stick belægningen gør det også muligt at begrænse mængden af fedtstof på pladerne og derved lave mere fedtfattige toasts.

Desuden indeholder toasteren to indikatorlamper i rød og grøn, som viser, hvornår toasteren er tændt, samt hvornår den er klar til brug. Derudover finder du på undersiden af toasteren skridsikre fødder, så den står fast, når du bruger den.

Toasteren er også udstyret med en lås, som låser det øverste og nederste håndtag fast, når du varmer dine toasts. På denne måde sikrer du, at dine toasts bliver udsat for ensartet varme hele vejen rundt, så de får sprøde overflader på begge sider.

Toastmaskinen følger desuden ”Cool Touch” konceptet, som går ud på, at toasterens ydre overflader, herunder håndtaget, ikke bliver varme selvom toasteren opvarmes.

Melissa Sandwich Toaster

Melissa Sandwich Toaster

Den sidste toaster på denne liste er en mere simpel model af slagsen. Den kommer fra Melissa, og de kalder den meget enkelt ”Sandwich Toaster”.

Navnet afslører maskinens eneste funktion; nemlig at ”toaste sandwiches”. Denne model befinder sig i den lave ende af prisskalaen, og den er derfor ikke en større
investering.

Den kan fås i flere forskellige varianter, heriblandt sort og hvid.

Video Anmeldelse af  Melissa Sandwich Toaster

Gode ting ved Melissa Sandwich Toaster

 • Simpel toaster med effekt på 700W
 • Termostatstyring sikrer jævn varme og tilberedning
 • Non-stick-plader giver nemmere rengøring og fedtfattig tilberedning af toasts
 • Indikatorlamper viser temperatur
 • Kan opbevares oprejst for optimal udnyttelse af skabsplads

Mere om Melisa Sandwich Toaster

Melissas Sandwich Toaster kan med sine termostatstyrede grillplader sørge for hurtig og jævn tilberedning af lækre toast. Toasteren har en effekt på ca. 750W, og dette er rigeligt varme, hvis man gerne vil have en gennemstegt toast.

Grillpladerne er belagt med en non-stick-overflade, så du både slipper for genstridige pletter.

Du kan på samme tid spare fedtstof på tilberedningen af maden, og det er derfor en mere fedtfattigløsning end f.eks. toast på panden.

Toasteren er også udstyret med indikatorlamper, der både fortæller dig, hvornår temperaturen er høj nok til anvendelse, samt hvornår toasteren er i brug.

Når du er færdig med at bruge denne toaster, så kan du opbevare den lodret i dine køkkenskabe. Dette er smart, hvis du gerne vil bruge skabspladsen optimalt, da toasteren så fylder mindre.

Denne toaster er god til dig, der i ny og næ vil nyde en lækker toast. Den har ikke mange funktioner, men den kan dét, den skal.

Beper 90.630A Sandwich Maker med indbygget termostat

Beper 90.630A Sandwich Maker med indbygget termostat

Beper 90.630A er en flad toaster, der ikke fylder meget. Du kan derfor nemt opbevare den i et af dine køkkenskabe. Toasteren har også et smart håndtag, der gør, at du nemt kan tage den med på farten, for eksempel når du skal på ferie.

Gode ting ved Beper 90.630A Sandwich Maker:

 • Indbygget termostat
 • Cool-touch håndtag, der forhindrer, at du brænder dig
 • Vejer kun 998 g
 • Kan opbevares i lodret tilstand for optimal udnyttelse af plads
 • Grillplade belagt med teflon
 • Friskt blåt design

Mere information om Beper 90.630A Sandwich Maker

Beper 90.630A har én stor grillplade, der sørger for at tilberede din toast. Grillpladen er belagt med teflon, der giver en glat overflade, som er nem at rengøre.

Toasterens håndtag er udstyret med en lukkemekanisme, der gør, at du kan klemme toasteren sammen om din toast. Det betyder, at du ikke behøver at presse gentagne gange på toasteren for at få en flad toast. Du skal kun presse toasteren sammen én gang og lukke for lukkemekanismen. Så klarer toasteren resten for dig. Modellen er desuden udstyret med et cool-touch håndtag, der ikke bliver varmt. Det betyder, at du til enhver tid kan åbne toasteren uden at skulle bekymre dig om at brænde dine fingre.

På toppen af toasteren sidder en indbygget termostat, der hjælper dig med at kontrollere temperaturen. Det røde lys indikerer, at toasteren er tændt, mens det grønne lys indikerer, hvornår toasteren er klar til brug. Toasteren har en effekt på 700 W, der sørger for, at din toast er færdig og klar til at spise efter cirka 2-3 minutters tilberedning.

Toasteren vejer kun 998 g og måler 24,5×9,5×23 cm. Du behøver derfor ikke at have særlig meget plads tilovers i dit køkken for at have plads til den.

Gode råd til valg af toastmaskine

Som denne gennemgang har vist, så findes der selvfølgelig utroligt mange varianter af toastere. Det kan derfor også være svært at vælge, hvilken model man skal have fat i.

Du kan dog som altid huske på, at du bør opveje dine behov mod toasternes funktioner, før du beslutter dig for en model.

Du kan med fordel spørge dig selv; ”hvor ofte skal jeg bruge min toaster?” eller ”hvem skal bruge toasteren udover mig?”.

Der er flere gode spørgsmål at stille sig selv, men disse burde i første omgang kunne hjælpe dig med beslutningen.

Pris og funktionalitet

Hvis du f.eks. skal bruge toasteren i ny og næ, så behøver du ikke bruge mange penge på en dyr og multifunktionel toaster.

Du burde i stedet kunne nøjes med en billigere model, der hurtigt og sikkert kan lave gode og sprøde toast.

Du kan dog også tænke over, hvor mange toast du skal lave ad gangen, eller hvordan rengøringen skal forløbe.

Prisen er dog altid et ømt punkt, og du skal derfor huske på, at toastere er billigere end andre maskiner, så det er også muligt at få gode produkter til få penge.

Først og fremmest bør du kigge på en toasters evne til at lave toast på kort tid. De fleste har intet problem imod at vente et par minutter på en toast.

Det kan dog være mere praktisk at have en toaster, der kan klare tilberedningen på meget kort tid.

Dette er især en god idé, hvis man f.eks. skal lave mange toast ad gangen med maskinen. 2 minutter pr. toast kan hurtigt blive til 20 minutter, hvis man skal lave toast til hele familien.

Hvilken overflade skal du bruge

Derfor kan du også kigge efter en toaster, der giver dig mulighed for at tilberede flere toast ad gangen.

Med bare én ekstra lomme til en toast mere, kan du spare halvdelen af tilberedningstiden. Hvis du er usikker på, om en toaster kan tilberede hurtigt eller ej, så kan du i mange tilfælde se på toasterens effekt.

Jo højere effekt, jo bedre og hurtigere tilberedning får du, og jo hurtigere kan du producere et større antal toast.

Effekten vil som oftest blive beskrevet i antal watt, og du kan med fordel sammenligne effekten modellerne imellem.

Du bør også overveje, om du skal have en toaster med lommer eller grilloverflader.

Der er nemlig forskel på, hvilken slags toast du kan lave med lommer og grillplader. En toaster med lommer til toast kan sørge for, at indholdet i din toast ikke løber ud.

De kræver dog også oftest, at du bruger bestemte typer brød, eller at du fylder mere fyld i toasten. Grillpladerne er bedre til forskellige varianter af toast, og du kan også lave både sandwiches, panini og andre brødtyper med denne type toaster.

Enkelte varianter af toastere har også ekstra funktioner med grillpladerne, og du kan holde øje med disse, hvis du gerne vil forsøge dig med mere end bare toast. F.eks. findes der toastere, hvor du også kan lave både vafler og kød i.

Hvis du er interesseret i mere køkkenudstyr, så læs også vores tests af Stegetermometre, Mælkeskummere, Håndmixere og meget mere her på siden.

Værd at vide om toastere

 • Du kan bruge toastere til meget mere end bare klassisk toast. mange af maskinerne kommer også med udskiftelige overflader, så de kan benyttes til en lang række madvarer.
  Toastere kommer i dag med en bred vifte af funktioner, så det er værd at overveje, hvad du har brug for, inden du køber en til dit eget køkken.

Rengøring og sikkerhed

En anden ting at tænke på, når du skal vælge din næste toaster, er rengøringen.

Det er de færreste, der ser frem til dette, men du kan gøre dig selv en tjeneste. Du kan nemlig investere i en toaster med grillplader med non-stick-belægning.

Mange moderne toastere har dette, og det har flere fordele for dig. Som beskrevet tidligere i guiden, så giver disse plader dig både en mere fedtfattig tilberedning, og du får også lettere ved at rengøre pladerne.

Du kan i mange tilfælde nøjes med at tørre pladerne efter med en klud. Hvis du ikke magter at rengøre pladerne, så kan du også lede efter en model, der har aftagelige grillplader.

Som oftest tåler de aftagelige grillplader opvaskemaskine, og du skal derfor ikke tænke på genstridige pletter eller madrester.

Tefal

Du kan i stedet skylle pladen og smide den i opvaskemaskinen, og lade denne klare resten. Hvis du gerne vil slippe for rengøring i din toaster, så kan du dog huske på dette smarte trick:

Når du tilberede dine toast, så kan du prøve at lægge bagepapir mellem toasten og grillpladerne.

De fleste toaster brænder ikke gennem bagepapir, da de hverken anvender ild eller varmluft. Toasten bliver stadig tilberedt til perfektion, og du kan bare smide bagepapiret ud efter tilberedning.

Toasteren er derefter helt ren, fordi bagepapiret har taget eventuelle fedt- og madrester, og du kan i stedet nyde din toast uden at tænke på rengøringen.

Kunne du være interesseret i mere udstyr til køkkenet, så se også vores test-guides af Brødristere, Røremaskiner, Panini grill og meget mere her på siden.

Sikkerheden

Dernæst bør du tænke over sikkerheden i din kommende toaster.

Dette er især vigtigt, hvis du f.eks. har små børn derhjemme, som gerne vil pille ved alt. Det er nemlig ikke alle toastere, der har lås på håndtaget eller varmeresistens.

Disse kan være utroligt vigtige funktioner, og de kan også spare dig for brændte fingre og andre ubehagelige oplevelser. Mange modeller har flere forskellige slags låse til håndtaget, og som oftest vil en klik-lås være normen.

Så længe toasteren kan låse håndtaget, så undgår du, at denne bliver åbnet under brug.

Vil du dog gerne tjekke til din toast under tilberedningen, så kan det være en fordel med en toaster med varmeresistent håndtag.

Denne egenskab sørger for, at håndtaget forbliver koldt, selvom toasteren kører på fuld hammer. Enkelte maskiner har også muligheden for at holde overfladen kold, selvom toasteren kører med høje temperaturer.

Som oftest vil det dog være håndtaget, som du bør læse mere om, når du skal vælge ny toaster.

Praktiske funktioner og ekstra egenskaber er også relevante at tænke over. Her kommer det meget an på, hvad man er til. Vil man gerne have en toaster med praktiske egenskaber som f.eks. ledningsoprul eller indikatorlamper?

Eller vil man hellere have en toaster med mulighed for at lave flere forskellige slags madvarer?

Dette skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, men der kan være gode fordele i begge dele. Du kan f.eks. spare opbevaringsplads, hvis du vælger en toaster med ledningsoprul.

Du kan også slippe for manuelt at skulle tjekke, om toasteren er varm nok, hvis du anskaffer en toaster med indikatorer.

Er man mere til ekstra funktioner, så kan du få varianter som f.eks. Tefal Snack Collection, som giver dig mulighed for at tilberede flere forskellige slags toast og vafler.

Læs også: Test af de 7 bedste Brødristere

Denne side er anmeldt af: Christian E. Simonsen Rating 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Læs hvordan toasten får renæssance

Politiken – Debat

Læs hvilken type grill der giver den bedste pariser toast

Politiken – Debat