Ukulele Test | Her er de 13 bedste ukuleler i 2021

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 09.09.2021
Er du på udkig efter en ukulele? Her finder du de 13 bedste fra test
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Inden for de seneste år har ukulelen virkelig gjort et comeback og har på ny indtaget en populær plads på musikscenen. Hvis du har en skjult musiker i maven, er det måske på tide, at du stifter bekendtskab med dette charmerende instrument.

Sådan vælger du den rigtige ukulele:

 • Behov

Det er klart, at du som nybegynder har nogle andre forventninger og behov til din ukulele, end hvis du er let øvet eller ligefrem professionel musiker.

 • Niveau
 • Som nybegynder anbefales det, at du køber en simpel akustisk ukulele uden ekstraudstyr og komplekse lydindstillinger, så du bliver fortrolig med dit nye instrument og lærer alt det basale først. 
 • På sigt kan du som lettere øvet udvide dit sortiment og investere flere penge i en mere eksklusiv ukulele med flere funktioner, der gør det muligt for dig at eksperimentere og udforske nye lyde.
 • Størrelse

Du finder i dag et stort udvalg af ukuleler i mange forskellige størrelser:

 • Sopran – den mindste udgave har en lys tone og anbefales til børn og nybegyndere, der skal lære at spille instrumentet for første gang.
 • Concert – den har en mere fyldig og dyb lyd end den lille sopran.
 • Tenor – denne udgave er inden for de seneste par år ved at vinde sin popularitet tilbage. Den har en dybere lyd end en concert udgave.
 • Bariton – den største udgave inden for ukuleler har en dyb og baslignende lyd.
 • Design

Du kan vælge imellem mange forskellige træsorter og farver, når du skal vælge din kommende ukulele. Vælg et instrument, der afspejler din personlige stil, og du vil hurtigt komme til at holde af din nye ukulele.

Herunder har vi samlet et overblik over de bedste ukuleler fra test i denne overskuelige artikel, så du igennem denne guide nemt kan finde inspiration til dit kommende køb.

Er du på udkig efter en ukulele? Her finder du de 13 bedste fra test

forbruger-test.dk

Shelter UK1S-WH ukulele, pakkeløsning hvid – den bedste ukulele i denne prisklasse

Shelter UK1S-WH ukulele

Denne ukulele fra Shelter er en rigtig god begynderukulele i et prisleje, som alle kan være med på. Samtidig får du alt det vigtige ekstratilbehør med i prisen, så du kan gå i gang med det samme.

Instrumentet her er en sopran ukulele, der er den mest brugervenlige at spille på. Det er måske derfor, den er et populært valg blandt mange forbrugere. Den er lavet af Baswood, som giver den en varm og flot lyd, der stemmer rent i båndene. Samtidig er den udstyret med gode, åbne stemmeskruer, der gør det nemt for dig at stemme den – især, hvis du er helt grøn på området.

Du får ekstratilbehør med i prisen i form af taske, tuner, en ekstra streng og et plekter, så du er god dækket ind fra start af. Du får derfor alt det nødvendige, der skal til, for at du kan begive dig ud i at udforske dit nye instrument.

Rent designmæssigt kan du vælge imellem 6 forskellige farver – alt lige fra de klassiske og simple farver som sort og hvid, til de mere iøjefaldende pangfarver i grøn, blå eller pink. Du bestemmer helt selv, hvordan din ukulele bedst udtrykker din personlige stil.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Shelter UK3S ukulele, pakkeløsning – en flot ukulele fremstillet af lækkert kvalitetstræ

Shelter UK3S ukulele

Denne ukulele rykker lige et nøk op rent kvalitetsmæssigt, da du får et instrument i bedre kvalitet og med bedre lyd end de fleste andre begyndermodeller. 

I denne udgave er både dæk, sider og bund nemlig lavet af sapele, som er et træmateriale i god kvalitet, der sikrer, at instrumentet bibeholder en rigtig flot og varm tone. Sapele anvendes af samme grund inden for mange forskellige produktioner af andre instrumenter. Som en ekstra fordel har træsorten et flot og varmt udseende, der giver et flot design og en elegant fremtoning til din ukulele, hvis du er på udkig efter et mere retro og klassisk look. 

Ukulelen her er en klassisk sopran, som har en god størrelse og en brugervenlig opbygning. Den har en flot lyd og består af bånd, der er nemme at stemme takket være de gode, lukkede stemmeskruer, som du finder på din ukulele.

Du får både taske, tuner, plekter og ekstra strenge med i købet til denne fine ukulele, og du får derfor alle de nødvendige forudsætninger for at komme godt fra start med dit nye instrument. Især tuneren er noget, du med sikkerhed vil værdsætte, da den gør det noget nemmere for dig her i starten at stemme dit instrument.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Shelter UK5B bas-ukulele – en ukulele med baslyd og ekstra lydtilbehør

Shelter UK5B bas-ukulele

Denne ukulele er lavet til dig, der ønsker en ukulele, hvor du for alvor får mulighed for at eksperimentere med forskellige lyde og toner.

Udgaven her har en varm og fyldig akustisk baslyd, som er meget karakteristisk og sjov at eksperimentere med. Strengene er lavet af tyk silikone, så de giver ekstra vibrationer og føling med instrumentet, som giver en sjov og helt speciel spilleoplevelse. På siden af instrumentet er der monteret remknopper, hvis du på sigt måtte få et ønske om at tilkøbe en skulderrem, så du kan aflaste din krop og dine skuldre, imens du spiller.

Selvom denne ukulele har mange ekstrafunktioner, er den faktisk stadig nem og brugervenlig at spille på. Den har en indbygget udgang til jackstick, så du kan koble den til anlæg eller en forstærker for at få en endnu højere og bedre lyd. Der er ligeledes en indbygget batteridrevet pickup med tuner, som gør det nemt for dig at stemme din ukulele.

Alt i alt får du her en rigtig flot ukulele i tidløst trædesign, der i sit dyrere prisleje afspejler et instrument, hvor kvaliteten virkelig er i orden. Den egner sig perfekt til dig, der er nysgerrig på verden og som gerne vil eksperimentere med forskellige lyde og indstillinger.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Williams Acoustic EU100T-EQ v2 tenor ukulele – en ukulele med fyldig lyd og stor volumen

Williams Acoustic EU100T-EQ v2 tenor ukulele

Denne tenor ukulele fra Williams er grundet sin større størrelse velegnet til dig, der ønsker at spille i et band eller for et publikum, da den har en fyldig og voluminøs lyd, der egner sig perfekt til lige netop dette formål.

Udgaven her har både dæk, sider og bund lavet af massivt mahognitræ, der understøtter en rigtig god lyd for din ukulele og bevirker, at den lyder flot og stemmer rent. Gribebrættet er lavet af sort valnøddetræ og består af 18 bånd. Den er udstyret med gode, åbne stemmeskruer, der gør det nemt for dig at stemme den, så du hurtigt kan gå i gang med at spille på den.

Der medfølger et indbygget mikrofonsystem som en del af denne models opbygning, og det betyder, at du kan tilslutte den fx forstærker eller lydkort. På den måde kan du optimere din lyd, så den store volumen når ud til dit publikum.

Rent designmæssigt får du her en ukulele i et traditionelt, klassisk udseende, da det varme mahognitræ giver den en flot naturlig glød, der vil pynte flot i ethvert hjem.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Reno RU150 Sopran Ukulele, Hvid – en god ukulele til alle aldersgrupper

Reno RU150 Sopran Ukulele, Hvid

Denne sopran ukulele er den mindste størrelse inden for udvalget af ukuleler, og den egner sig derfor perfekt til både børn og voksne i alle aldersgrupper.

En sopran ukulele er et rigtig godt valg til dig, der er nybegynder og grøn på området, da den er nem og brugervenlig at spille på. Samtidig får du den til en rigtig god pris og kan altid opgradere den i tilfælde af, at du får blod på tanden.

Rent designmæssigt kan du vælge imellem mange forskellige farver, når du køber denne ukulele. På den måde kan du skille dig ud ved at vælge nogle kraftfulde farver som fx turkis eller karrygul, og hvis du opbevarer den i dit hjem, kan den hurtigt blive til rigtig flot vægpynt, hvis du vælger at hænge den op frem for at gemme den i dit skab. Den vil uden tvivl pryde ethvert hjem, uanset om du vælger en neutral, naturlig eller stærk farve.

Ved køb af denne ukulele får du en taske med i prisen, så du altid sikkert og nemt kan have din ukulele med på farten. Det kan fx blive aktuelt, hvis du ønsker at have den med til festlige lejligheder og imponere dine venner og bekendte med dine skills.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

DiMavery UK-400 Sopran Ukulele, lindetræ – et godt valg til børn og nybegyndere

DiMavery UK-400 Sopran Ukulele

Denne ukulele har et flot og klassisk trædesign og er lavet i en størrelse, der egner sig helt perfekt til både børn og nybegyndere, som gerne vil prøve sig frem med dette skønne instrument.

Ukulelen her har en krop og hals bestående af mørkt lindetræ og ahorn, mens gribebrættet og broen begge er lavet af mahognitræ, der er et lækkert kvalitetstræ. Mahogni er en udbredt træsort inden for produktion af strenginstrumenter. Modellen her fås også i zebratræ, som giver en dybere lyd med en flot diskant.

Fordelen ved denne model er, at den er helt akustisk uden noget særligt ekstraudstyr. På den måde er den nem og brugervenlig at spille på, og du kan altid have den med på farten – fx hvis du får lyst til at give en spontan koncert rundt om lejrbålet eller på strandturen.

Med denne ukulele får du de bedste forudsætninger opfyldt, så du kan lære alle de basale toner og melodier, inden du i fremtiden kan opgradere den til en version med lidt flere eksperimentelle muligheder og indstillinger, som kræver mere erfaring og viden om instrumentet, før du reelt kan få noget ud af det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

.

Santana Sopran Ukulele m. taske, DK – en begyndervenlig ukulele med dansk flagdesign

Santana Sopran Ukulele m. taske, DK

Med denne helt igennem unikke ukulele vil du med sikkerhed skille dig ud i mængden samtidig med, at du får et skønt og brugervenligt instrument til en god pris.

Ukulelen her har både dæk, sider og ryg, som alle er fremstillet af lindetræ. Halsen er lavet af ahorntræ, mens gribebrættet og broen er af palisandertræ. Selvom det kan lyde af mange forskellige træsorter samlet i ét enkelt instrument, komplimenterer de hinanden rigtig fint rent udseendemæssigt. 

En sopran som denne er grundet sin lille størrelse et anbefalelsesværdigt instrument for nybegyndere, da den er nem at håndtere og spille på. 

Du får en ukulele i et unikt design prydet med et dansk flag på forsiden med en finish af højglans, som både er en farverig og humoristisk detalje ved dette instrument. Du finder sjældent lignende designs inden for musikverden, og du får derfor i sandhed en mulighed for at skille dig ud.

Der følger en taske med i købet, så du sikkert og trygt kan transportere din ukulele ud af huset, hvis behovet skulle opstå – fx hvis du vil have den med dig over til vennerne og give en lille koncert.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Reno RU440 Tenor Ukulele – et klassisk design med fine detaljer

Reno RU440 Tenor Ukulele

Denne ukulele er med sit flotte vintage design lavet til dig, der måske i forvejen har en forkærlighed for det mere klassiske design i lyst naturtræ.

Udgaven her er udstyret med et solidt grandæk, der sikrer en god lyd i høj kvalitet. Gribebrættet har 18 bånd og er lavet af Richlite, mens sadlen er af ben og broen af valnøddetræ. Alle disse træsorter danner tilsammen fundamentet for dette skønne instrument.

En tenor ukulele som denne er større end en sopran men stadig mindre end en bariton, der er den allerstørste model inden for ukuleler. Tenor har derfor en fin og tilpas størrelse, der falder i god jord hos langt de fleste. Almindeligvis anbefales det, at du køber en mindre ukulele, hvis du er nybegynder inden for dette instrument.

Ukulelen har et flot og klassisk design med fine ekstra detaljer. Den har fx fået et laser-indgraveret logo på hovedet og en flot rosette med kanter af abaloneskaller og mahogni, som giver den en flot afrunding. 

Alt i alt får du her en rigtig god ukulele for pengene, der både størrelsesmæssigt og designmæssigt passer til stort set enhver musikentusiast.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Reno RU380CE Koncert Ukulele – en god ukulele med indbygget tuner og specialeffekter

Reno RU380CE Koncert Ukulele

Denne ukulele er et godt valg til dig, der ønsker et instrument med ekstraudstyr og lidt flere funktioner end den klassiske, akustiske ukulele.

Modellen her har et gribebræt med 18 bånd af Richlite, sadel af ben og bro af valnøddetræ. 

Den adskiller sig fra en almindelig akustisk ukulele, da den er udstyret med elektroniske specialeffekter i form af en effektpedal med indbygget tuner. En tuner gør det både nemmere og hurtigere for dig at stemme din ukulele, så den kan blive klar til brug i de mest spontane situationer – uanset om du skal imponere din date eller give koncert for dine venner.

Rent designmæssigt får du en lækker ukulele med en flot rosette med kanter af abaloneskaller og hvidt træ, som tilsammen skaber en flot og elegant kontrast, som er en fryd for øjet. Dertil følger et laser-indgraveret logo på hovedet, der er en fin lille ekstra detalje. 

Alt i alt er denne ukulele et rigtig godt bud på en god investering for dig, der ønsker en ukulele, der giver dig de nødvendige forudsætninger for at kunne eksperimentere med forskellige lyde og toner, og det er derfor en fordel, hvis du i forvejen har erfaring med at spille ukulele.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Yamaha GL1 Guitarlele, Sunburst – et instrument målrettet de mindre børn

Yamaha GL1 Guitarlele, Sunburst

Denne guitarlele er en sjov krydsning imellem en guitar og en ukulele, og den er grundet sin lille størrelse målrettet de mindre børn i alderen 5-7 år.

Selve guitarlelen er lavet af gran, meranti og mahogni, som tilsammen danner fundamentet for et rigtig fint instrument. Den er grundet sin størrelse et rigtig godt begynderinstrument til små børn, som gerne vil prøve at give sig i kast med deres første instrument.

Den er bygget op som en mini-guitar med 6 strenge, som er lavet af det bløde nylonmateriale, som er ekstra skånsomt for små børnefingre. Den er dimensioneret som en bariton ukulele, og deraf får den sit navn, som afspejler denne unikke kombination.

Rent designmæssigt får du den i et flot sunburst design, der er et varmt vintage design med flotte trænuancer, der ofte associeres med et helt klassisk strenginstrument.

Du får ved køb af denne guitarlele en taske inkluderet i prisen, så du nemt kan tage den med på farten, hvis dit barn ønsker at have den med til familiesammenkomster eller legeaftaler, der kræver længere transport. Med en taske er din guitarlele altid godt dækket ind, så den ikke blive påført nogen skader – dette gælder både i bilen men i den grad også ude i det danske vejr, der ofte kan være vådt og regnfuldt.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Chateau C08-U2100Z ukulele

Chateau C08-U2100Z ukulele

Denne simple ukulele er nemt og brugervenligt opbygget og egner sig derfor rigtig godt til dig, der er nybegynder eller til dig, der netop skal foretage dit førstegangskøb.

Ukulelen her er fremstillet af zebratræ, som rent lydmæssigt læner sig tæt op ad mahogni- og valnøddetræ, der giver en dybere lyd med en flot diskant. Den stemmer rent i båndene og har en flot lyd, som du vil få glæde af, når du begynder at eksperimentere med de forskellige lyde, toner og melodier.

Ved dette køb får du en helt klassisk sopran ukulele, som stemmes i GCEA. Sopran er den mest udbredte ukulele, da den er brugervenlig og nem stemme og spille på for enhver, og derfor anbefales den især til nybegyndere, der gerne vil kaste sig ud i at afprøve et nyt instrument.

Rent designmæssigt skiller denne ukulele sig ud takket være sit ekstravagante trædesign, der på alle sider af instrumentet er udstyret med et mønster, der gør denne ukulele til noget helt unikt. Så hvis du er til et mere klassisk instrument i trædesign fremfor de moderne farvede modeller, vil du helt sikker synes om denne ukulele.

 

Williams Acoustic EU100B bariton ukulele 

Williams Acoustic EU100B bariton ukulele

Denne ukulele er en bariton ukulele, der er den største af alle slags ukuleler. Den egner sig i særdeleshed til at spille blues og fingerspil, så hvis du måske i forvejen har en forkærlighed for denne genre, så er denne ukulele et godt køb for dig.

Udgaven her er fremstillet i massivt mahognitræ, så både dæk, sider og bund er udført af det skønne højkvalitetsmateriale. Mahogni er et populært træ til fremstilling af instrumenter, da det giver en varm og blød klang med mange overtoner – ligesom det også er tilfældet med denne her ukulele fra Williams. Gribebrættet er lavet af sort valnøddetræ, som komplimenterer mahognitræet rigtig fint.

Udover at have en god lyd stemmer den også rent, og den er nem at stemme selv for begyndere, da den er udstyret med gode, åbne stemmeskruer. Da denne ukulele er en bariton udgave, stemmes den anderledes end en almindelig sopran. Faktisk stemmes den ligesom de 4 nederste strenge på en guitar, altså DGBE.

Som noget ekstra er instrumentet satinbelagt, så du får en flot sidste finish til din ukulele. Den vil helt sikkert stråle som vægpynt i ethvert hjem.

 

Fzone FZU-06M ukulele 

Fzone FZU-06M ukulele

Denne ukulele er en concert størrelse, og den er både nem og brugervenlig at give sig i kast med, uanset om du er nybegynder eller en let øvet musiker.

Selve instrumentet har et massivt dæk og en krop af mahognitræ, der er et rigtig godt kvalitetstræ, som sikrer en god lyd. Gribebrættet og strengholderen er lavet af palisandertræ, der sammen med mahognitræet giver en rigtig fin og stilren kombination.

Strengene er allerede påmonteret ved køb, så du nemt og hurtigt kan gå i gang med at bruge din ukulele. De forkromede og lukkede stemmeskruer gør det nemmere for dig at stemme den, og som en ekstra fordel er de også med til at bibeholde den rigtige stemning over længere tid.

Rent designmæssigt får du en ukulele med mange fine ekstra detaljer. Fx er der en lasergravering rundt omkring ukulelens lydhul, som giver den et unikt udseende. Denne detalje kaldes også for en rosette. Ydermere har mahogni et flot og varmt udseende, der i den grad klæder denne fine ukulele fra Fzone.

 

FAQ

Hvilket brand laver de bedste ukuleler?
Det er i høj grad en smagssag, hvilket brand personer foretrækker, når det gælder ukuleler. Men nogle eksempler på nogle af de bedste brands inden for branchen er blandt andre Shelter, Williams og Reno, som alle har lavet nogle super fine ukuleler, som har fået gode anmeldelser.
Hvordan vælger jeg en ukulele?
Når du skal vælge en ukulele, så er det vigtigt, at du først og fremmest lytter til ukulelen. Du bør gå efter et instrument, som du synes, at der lyder godt. Dertil skal ukulelen også ligge behageligt i dine hænder, og du skal have en god følelse af bevægelsesfrihed.
Hvilken størrelse ukulele egner sig bedst til begyndere?
En sopran ukulele er den mindste størrelse, når det kommer til ukuleler, hvormed den egner sig godt til begyndere – og det er uanset, om du er barn eller voksen. En sopran ukulele er nem og brugervenlig at spille på, hvormed den er oplagt at købe som din første ukulele.
Gør det en forskel, om jeg bruger dyre eller billige strenge på min ukulele?
Ja, det gør en stor forskel, om du bruger billige eller dyrere strenge på din ukulele. Billige strenge går i stykker hurtigere, men de har som regel også en væsentligt dårligere klang, hvormed billige strenge kan få dit spil til at lyde dårligere, end hvis du bruger bedre strenge.

Læs også Ukulele: Her er de bedste i test udgivet af rytmen.dk

Denne side er anmeldt af: Cecilie Madsen Rating 5/5

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Ukuleler : De bedste i test

 • Shelter UK1S-WH ukulele
 • Shelter UK3S ukulele, pakkeløsning
 • Shelter UK5B bas-ukulele
 • Williams Acoustic EU100T-EQ v2
 • Reno RU150 Sopran Ukulele, Hvid
 • DiMavery UK-400 Sopran Ukulele, lindetræ
 • Santana Sopran Ukulele m. taske, DK
 • Reno RU440 Tenor Ukulele
 • Reno RU380CE Koncert Ukulele
 • Yamaha GL1 Guitarlele, Sunburst