De 19 bedste Vaskemaskiner: Test- og anmeldelses-oversigt

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 01.12.2021

I denne artikel kigger vi nærmere på de 10 bedste vaskemaskiner på markedet, som alle har klaret sig supergodt i test, og får gode anmeldelser.

Således at du nemmere kan finde den vaskemaskine, som passer bedre til dig og dine behov.

vaskemaskine test
Vi samler anmeldelser, tests, ekspertråd og priser. Vores guides er baseret på research og tredjepartsforbrugertests. Vi betragter kundernes anmeldelser som testresultater – i vores optik er det den bedste test af et produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere om vores metode og research team her.

De fleste nye vaskemaskiner har mange forskellige funktioner og egenskaber, så det kan derfor være svært lige at vide, hvad der egentlig er nødvendigt og brugbart.

Nogle af de funktioner, som er vigtigst at din kommende vaskemaskine er udstyret med, er blandt andet at alt skyllemidlet skal skylles ud af tøjet grundigt og ordentligt.

vaskemaskine test

forbruger-test.dk

4.62 13

LG FH6F9BDS2 – 4-dobbelt ekspert-favorit

LG FH6F9BDS2LG FH6F9BDS2 er blevet testet af 4 forskellige hold eksperter, der alle er meget imponerede: Det drejer sig om en kåring til testvinder hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön, ”Best Buy” hos Storbritanniens største forbrugermagasin Which.co.uk, 4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com og 73 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute.

Det, eksperterne især hæfter sig ved, er den meget høje kapacitet, muligheden for at downloade flere programmer, den gode brugervenlighed, effektive vaskeegenskaber og lavt støjniveau.

Et godt valg for den store familie, der har brug for høj vaske-kapacitet og avanceret teknologi.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Gode ting ved LG FH6F9BDS2

 • Ekspert-favorit i 4 tests
 • Meget høj kapacitet på 12 kilo
 • Unikke tromlebevægelser med 6 Motion Direct Drive-teknologi
 • Utrolig mange programmer
 • Topmoderne med Wi-Fi

   

  Mere information om LG FH6F9BDS2

  LG FH6F9BDS2 kommer med en usædvanlig høj kapacitet, som ligger på 12 kilo. Det er rigtig meget, og derfor passer dette apparat bedst til den store husholdning.

  For en effektiv og stillegående vask samt en forlænget levetid kommer den med en kulfri Inverter Direct Drive-motor. Denne type arbejder med færre bevægelige dele og færre vibrationer, og derfor er der mindre chance for, at noget kan gå i stykker.

  Tromlen har en 6 Motion Direct Drive-teknologi, der tilpasses efter typen af program for at give den mest optimale, men også mest skånsomme vask.

  Angående programmer så findes der en lang række, som blandt andet inkluderer bomuld, blandet, strygefrit, dyner, allergiprogram, opfriskende, nænsom pleje, pletfjerner, sportstøj, mørkt tøj, lydløs og hurtigprogram. Derudover er det muligt løbende at downloade nye programmer til maskinen via Wi-Fi.

  Energiklassen hedder A, hvilket er markedets bedste.

  Asko W4086C.S/2 – effektiv og vibrationsfri vaskemaskine

  Asko W4086C.S:2Det svenske firma Asko har i mere end 70 år produceret hårde hvidevarer af høj kvalitet, og deres W4086C.S/2-model er endnu en vaskemaskine, der byder på effektiv tøjvask. Én af de helt store fordele ved denne vaskemaskine er, at den stort set ikke afgiver nogen vibrationer – og det er ellers på trods af, at den kan komme op på 1600 omdrejninger.

  På anmeldersiden Råd & Rön får Asko W4086C.S/2 mange rosende ord med på vejen. Det skyldes især den effektive udnyttelse af strøm og vand, den kraftfulde centrifugering og så den overordnede kvalitet af det vaskede tøj.

  Mere information om Asko W4086C.S/2

  W4086C.S/2 er en del af Askos Logic-serie, og det betyder, at den er skabt i holdbare materialer – blandt andet rustfrit stål. Asko gør brug af deres patenterede Quattro-konstruktion, hvor fire støddæmpere fjerner vibrationerne ved at overføre dem til vaskemaskinens bundplade. 

  Aske W4086C.S/2 gør det også nemt at opnå lige præcis dén tøjvask, du har brug for. Du kan vælge mellem 21 forskellige programmer; alt lige fra standard bomuldsvask til allergi-syntetisk-vask. Den har også indbygget dampprogram, så du altid er sikret krølfrie skjorter.

  Selvom skylningen kunne være bedre, kan du spare meget på dit energi- og vandforbrug ved Asko W4086C.S/2. Vaskemaskinen har en  ”Grøn tilstand”-funktion, hvor hver fase i programmet forlænges for at reducere energiforbruget. Du vil også med tiden spare en del penge på indkøb af vaskemiddel, da den indbyggede DoseringsAssistent gør det nemmere at vurdere, hvor meget vaskemiddel der skal til.

  Asko W4086C.S/2 vs. markedet:

  W4086C.S/2 er bygget med holdbare materialer, der sikrer dig en effektiv vaskemaskine i mange år. Det er også en økonomisk vaskemaskine, da den er effektiv med sit forbrug af vand og strøm. Oveni byder Asko W4086C.S/2 på mange smarte programmer og funktioner, der gør det utrolig nemt at opnå den ønskede tøjvask. Vaskemaskinen imponerer især, når det kommer til det lave vibrationsniveau på trods af den høje centrifugering.  

  Gode ting ved Asko W4086C.S/2

  • Holder i lang tid
  • Sparer energi på effektiv vis
  • Ingen vibrationer
  • Byder på flere forskellige programmer

  Ulemper ved Asko W4086C.S/2

  • Skylningen er ikke nær så god som andre lignende modeller
  • Centrifugeringen er ikke lydløs, men til gengæld meget effektiv

  Specifikationer:

  • Energimærke: E
  • Vaskekapacitet: 8 kg
  • Mål (H, B, D): 85 × 59,5 × 58,5 cm

  FORHANDLER

  TOTAL PRIS

  ANNONCER

   

    

   Gorenje WS168LNST – rummelig vaskemaskine med kraftfuld motor

   Gorenje WS168LNSTHvis I er en større familie, der flere gange om ugen står ansigt til ansigt med et bjerg af vasketøj, er Gorenje WS168LNST et godt bud til jer. Der er en grund til, at vaskemaskinen får 4,5 ud af i alt 5 stjerner af brugerne på Google Shopping. En bruger på Google Shopping skriver blandt andet: ”Vaskemaskinen er ekstremt behagelig, lydløs og frem for alt effektiv”.

   Vaskemaskinen er nem at håndtere med sine letforståelige funktioner, den er stille, og så er den nem at fylde tøjet i med en stor åbning.

   Mere information om Gorenje WS168LNST

   Gorenje WS168LNST er effektiv vaskemaskine, der med sin motor kraftige motor klarer dagligdagens mange opgaver med nemhed. Gorenje WS168LNST er en forholdsvis lydløs vaskemaskine, der ikke irriterer, selvom den kører dagen lang. 

   De 14 programmer kan godt virke en smule ens, men du får et bredt udvalg af de klassiske programmer såsom bomuldsvask og de mere specielle programmer såsom SteamRefresh.

   Gorenje WS168LNST byder også på smarte funktioner som IonTech-teknologien, der fjerner 30 % flere pletter, og WaveActive-tromlen, der sikrer, at tøjet behandles så nænsomt som muligt. 

   Med doserings-assistenten har du nemt ved at finde ud af, hvor meget vaskemiddel der skal til. Den kraftfulde, men lydløse PowerDrive-motor reducerer samtidig energiforbruget i hver eneste cyklus.

   Gorenje WS168LNST vs. markedet

   Når bunken af tøj hober sig op, er Gorenje WS168LNST en effektiv vaskemaskine til familien. På trods af sin kraftfulde motor, er den forholdsvis stille, og du kan gennem den store åbning nemt fylde store bunker vasketøj på. Det er nemt at dosere den helt rette mængde vaskemiddel, og du får også mulighed for at vælge mellem mange programmer og funktioner.

   Gode ting ved Gorenje WS168LNST

   • Meget brugervenlig
   • Kraftfuld motor der giver effektiv tøjvask
   • Doserings-assistent gør det nemmer at påfylde vaskemiddel
   • Larmer stort set ikke

   Ulemper ved Gorenje WS168LNST

   • Mange programmer, men de adskiller sig ikke meget fra hinanden

   Specifikationer:

   • Energimærke: E
   • Vaskekapacitet: 10 kg
   • Mål (H, B, D): 89 x 60 x 61 cm

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   ANNONCER

    

   Siemens WM14N23BDN – elegant vaskemaskine med mange funktioner

   Siemens WM14N23BDNSiemens WM14N23BDN er dén type vaskemaskine, der vil pryde ethvert hjem med sit elegante design. Den er også meget populær inde på Siemens’ egen hjemmeside, hvor WM14N23BDN-modellen får en samlet brugerbedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner.

   Det er især udseendet, der trækker scoren op, mens det lave lydniveau og høje brugervenlighed giver den en klar fordel. En bruger skriver blandt andet: ”Denne maskine opfylder alle mine forventninger.” 

   Mere information om Siemens WM14N23BDN

   Selvom Siemens WM14N23BDN er elegant at se på, byder denne vaskemaskine på mange smarte og effektive programmer. Den imponerer især, når det kommer til hastigheden; Siemens WM14N23BDN er perfekt til dig, der ofte har brug for at vaske dit tøj i en fart, og med speedPack-funktionen får du effektive resultater på kun 15 minutter.

   Siemens er også garant for høj kvalitet, og WM14N23BDN-modellen er konstrueret til at holde længe. Du kan kun blive glad for den, da den er nem at anvende, og du kan hurtigt fylde vaskemaskinen op med sin tromlekapacitet på 8 kg.

   Det er ikke altid, at den anviste tid på displayet er helt nøjagtig, men du får til gengæld rig mulighed for at indstille vasken til dine præferencer. Du kan selv vælge mellem de mange funktioner, der blandt andet tæller VarioSpeed-, waterPerfect Plus- og Reload-funktionen. 

   Siemens WM14N23BDN vs. markedet

   Siemens er garant for kvalitetsmaterialer og lang holdbarhed, og deres WM14N23BDN-model er en elegant vaskemaskine, der vil pryde ethvert hjem. Den larmer stort set ikke, men dens motor er alligevel kraftfuld og byder på effektive og hurtige vaske.

   Gode ting ved Siemens WM14N23BDN

   • Simpelt og elegant design
   • Meget brugervenlig
   • Lang holdbarhed
   • Byder på effektive programmer

   Ulemper ved Siemens WM14N23BDN

   • Display-tiden passer ikke altid
   • Den vasker godt, men er ikke i vaskemaskinerne Superliga

   Specifikationer:

   • Energimærke: F
   • Vaskekapacitet: 8 kg
   • Mål (H, B, D): 84,8 x 59,8 x 55 cm

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   ANNONCER

    

   LG W4WV712S1W 

   Denne vaskemaskine er til dig, som har behov for at vakse meget store mængder ad gangen, da den kan rumme hele 12 kg vasketøj på en vask.

   Vi er helt vilde med at denne vaskemaskine giver en muligheden for at vaske hele 12 kg på en vask. Det gør det nemmere for både større familier, men også dem, som ønsker at vaske så få vaske som muligt.

   På trods af den meget høje rummelighed, er den stadig energivenlig med dens A energiklasse. En miljøvenlig vaskemaskine er vigtigt og det betyder derfor meget at den også er det.

   Videoanmeldelse af LG W4WV712S1W 

   Gode ting ved LG W4WV712S1W 

   • Energiklasse B
   • Kulfri motor
   • Betjeningspanel på dansk, svensk, norsk og engelsk
   • 1400 omdrejninger i minuttet
   • Årligt energiforbrug på 222 kWh

   Mere information om LG W4WV712S1W 

   Vi er helt vilde med at denne vaskemaskine giver en muligheden for at vaske hele 12 kg på en vask.

   Det gør det nemmere for både større familier, men også dem, som ønsker at vaske så få vaske som muligt.

   På trods af den meget høje rummelighed, er den stadig energivenlig med dens B energiklasse.

   En miljøvenlig vaskemaskine er vigtigt og det betyder derfor meget at den også er det.

   Når man vasker meget tøj et det vigtigt at det tørre til dels hurtigt. Også her formår den at leve op til disse krav med en restfugtighed på kun 44%.

   Dette betyder at dit tøj vil tørre hurtigere når vaskemaskinen er færdig med at vaske for dig.

   Derudover har den en kulfri motor, som gør at den er støjsvag. Det betyder meget at en vaskemaskine er støjsvag, og det er ikke altid så nemt at finde en så rummelig vaskemaskine, som er støjsvag.

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   ANNONCER

   LG F4WP208N0W

   Denne vaskemaskine er til dig, som ønsker en støjsvag vaskemaskine, måske fordi du bor i lejlighed eller har et ekstra lydt hus.

   Derudover er den ekstrem brugervenlig, som gør det nemt for dig at vaske dit tøj præcis som du ønsker.

   Hvis du er interesseret i dette produkt, så kan det købes her.

   Gode ting ved LG F4WP208N0W

   • Energiklasse D
   • Kulfri motor
   • Lavt lydniveau på 52 dB
   • Mængdeautomatisk
   • Lavt årligt energiforbrug på 132 kWh

   Mere information om LG F4WP208N0W

   Denne vaskemaskine er supergod til dig, som vasker meget ad gangen. Den kan nemlig rumme op til 8 kg, der siges at være det en familie på 4-5 personer i gennemsnit har behov for at vaske ad gangen.

   Der er ikke noget mere belastende end at lytte på en vaskemaskine, som larmer helt ekstremt, når man egentlig helst vil slappe af. LG F4WP208N0W er udstyret med en kulfri motor som betyder at den er støjsvag, og ikke mindst øger det også dens levetid.

   Det vi har lagt ekstra meget mærke til med denne vaskemaskine, er dens energiklasse. Den er nemlig i energiklasse D.

   Der er ikke noget bedre, end når der bliver tænkt over miljøet.

   Med denne vaskemaskine har du mulighed for at få betjeningspanelet på hele fire sprog, Dansk, Engelsk, Svensk og Norsk.

   Selve maskinen har en vægt på 64 kg, som er en del mindre end de fleste.

   Grunden til at LG F4WP208N0W er så støjsvag og holdbar, er fordi den er lavet af færre bevægelige dele, og så udgiver den færre vibrationer.

   Dette gør at det bliver mindre slidt, så den kan holde længere. På baggrund af at LG godt ved, hvor fantastisk god denne motor er, giver de den nemlig hele 10 års motorgaranti.

   Når en vaskemaskine er færdig med at vaske dit tøj, vil der være en vis fugtighed i tøjet. Jo lavere den er, jo hurtigere er dit vasketøj om at blive tørt igen. LG F4WP208N0W har en restfugtighed på 44%, som er supergodt.

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   ANNONCER

   Whirlpool TDLR6230SEU

   Whirlpool TDLR6230SEU er blevet testet af Which.co.uk, der er Storbritanniens største magasin for forbrugerliv og -tests.

   Her har eksperterne set nærmere på modellens evner inden for tøjvask, og vurderingen lyder, at her er tale om et rigtig velfungerende produkt. Derfor modtager den en god anmeldelse.

   Et godt valg for forbrugeren, der ikke har så meget plads til en vaskemaskine, men som stadig ønsker høj kvalitet.

   Gode ting ved Whirlpool TDLR6230SEU

   • Ekspert-favorit
   • Topbetjent
   • Ideel til det lille hjem
   • 6th Sense-teknologi
   • FreshCare+

   Mere information om Whirlpool TDLR6230SEU

   Whirlpool TDLR6230SEU skiller sig ud fra flere af konkurrenterne ved at være topbetjent – fordelen ved en sådan type er, at den er en del smallere end de normale frontbetjente, og derfor passer den godt ind i det lille hjem, hvor det kniber med pladsen.

   Eftersom den er mindre i størrelsen, har den også en mindre kapacitet, og derfor ligger denne på 6 kilo. Den lille størrelse til trods kommer den stadig med topmoderne teknologi som blandt andet en kulfri motor, 6th Sense-teknologi og FreshCare+.

   6th Sense-teknologien er et sensor-system, som selv kan opfange, hvor meget tøj der lægges i. Herefter tilpasses vandmængden og programmet, således at den mest optimale men skånsomme vask kan gives. FreshCare+ er et system, der bevarer den nyvaskede følelse i tøjet i så lang tid som muligt.

   Som en bonus er Whirlpool TDLR6230SEU tillige meget miljøvenlig og kommer i  energiklasse, D, hvilket giver et årligt energiforbrug på 153 kWh. Der findes flere gode programmer, inklusiv et Colour-program der er specialdesignet til at bibeholde farverne i tøjet.

   FORHANDLER

   TOTAL PRIS

   ANNONCER

   Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

   Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

   Samsung WW10N642RBW

   Samsung WW10N642RBWSamsung WW10N642RBW har været med i 2 større vaskemaskine-tests. Her er tale om tests udført af det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugermagasin Råd & Rön, hvor henholdsvis 79 og 150 forskellige modeller er blevet testet.

   Eksperterne er meget imponerede over denne Samsung-variant, og på grund af gode evner i begge tests, kåres den til testvinder hos Tænk og topscorer hos Råd & Rön.

   Et godt valg for den miljøbevidste forbruger, der ønsker en høj kapacitet og moderne teknologi.

   Gode ting ved Samsung WW10N642RBW

   • Testvinder
   • Energibesparende Eco Bubble-teknologi
   • God energiklasse med A
   • Høj kapacitet med 10 kilo
   • Tilhørende app

   Mere information om Samsung WW10N642RBW

   Samsung WW10N642RBW er en flot og fritstående maskine, der er frontbetjent. Der er især fokus på miljø på dette apparat, der vasker lige så rent som ellers, men ved lavere temperaturer. Teknologien kaldes Eco Bubble og sparer både dig og miljøet. Yderligere kommer den i markedets bedste energiklasse, A, hvilket bidrager til et lavt forbrug. Det årlige energiforbrug ligger derfor på 142 kWh.

   Produktet vil være et godt valg for den større familie også, idet kapaciteten er meget høj – nemlig på 10 kilo.

   Der er flere gode programmer, der gør den meget alsidig, og disse programmer inkluderer både de almindelige for bomuld, men også for syntetiske tekstiler, denim, Hygiejne Steam, Bubble Soak, hurtigprogram, skåneprogram og koldvask.

   Derudover kan man benytte sig af forskudt start, og der findes et godt og brugervenligt display, der løbende informerer om vasken.

   Der er tillige en tilhørende app, hvis man ønsker at styre og holde øje med vasken via telefonen.

   Miele W1 WDD330 Classic

   Miele W1 WDD330 ClassicMiele W1 WDD330 Classic har været inkluderet i 2 forskellige tests af vaskemaskiner, og disse er udført af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Begge har testet et bredt udsnit af modeller, og begge er meget begejstrede for denne Miele.

   Tænk er så imponerede, at de kårer den til bedst i test, mens Råd & Rön giver en god anmeldelse.

   Et godt valg for den mellemstore familie, der ønsker at beskytte tøjet bedst muligt.

   Gode ting ved Miele W1 WDD330 Classic

   • Kåret til bedst i test
   • God kapacitet på 8 kilo
   • Miljøvenlig med energiklasse A
   • 12 programmer
   • Beskyttende Honey Comb-tromle

   Mere information om Miele W1 WDD330 Classic

   Miele W1 WDD330 Classic er en enkel og simpel vaskemaskine, der vil passe til den mellemstore familie. Kapaciteten ligger på 8 kilo, hvilket er meget standard, og lydniveauet er på 50 dB ved vask og 74 ved centrifugering. Dermed hører man ikke meget til den, når den er på vaske-stadiet.

   En af de stærkeste features er miljøvenligheden: Maskinen kommer nemlig i energiklasse A, hvilket er den allerbedste på markedet. Det giver et årligt energiforbrug på 156 kWh og sparer både forbruger og miljøet.

   Herudover er 12 forskellige programmer tilgængelige, og disse dækker alle de behov, man kan have. Programmerne inkluderer blandt andet bomuld, uld, silke, damp, hurtigvask med videre.

   Ud over de 12 programmer findes der tillige andre funktioner, der øger brugervenligheden og letheden. Det drejer sig for eksempel om forskudt start, display med information omkring vasken, mængdesensor og kapseldosering.

   Hertil får tøjet en skånsom behandling i den specialdesignede Honey Comb-tromle med beskyttelseslag, og Profi Eco-motoren er kraftfuld, men strømbesparende samt vedligeholdelsesfri.

   Miele WDB020

   Forbrugertest, Miele WDB020

   Miele er til dig, som ønsker en god vaskemaskine til en billig pris.

   Derudover vil den være god til dig, der bor i lejlighed, eller andet tæt beboelse da den er meget støjfri.

    

   Videoanmeldelse af Miele WDB020

   Gode ting ved Miele WDB020

   • Energiklasse A
   • Kulfri motor
   • Vaskekapacitet på 7kg
   • Udskudt startfunktion
   • Centrifugeringsevne på B niveau

   Mere information om Miele WDB020

   Vaskemaskiner, der ødelægger ens nye tøj er noget, som kan være vildt frustrerende, og ikke mindst spild af penge. Miele WDB020 vasker dit tøj skånsom med sin SoftCare tromle.

   Det fungerer således at overfladestrukturen på Mieles patenterede SoftCare-tromle skaber en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen, så tøjet glider nemt uden at blive ødelagt med tråde udtræk eller andet.

   Derudover kan man med fordel benytte sig af maskinens CapDosering, som hjælper dig til korrekt behandling af dit tøj.

   Modellen har den AutoClean, der betyder at den efter hver vask, selv sørger for at skylle sæbeskuffen igennem, således at du kan være sikker på at alt vaskemiddelrester er væk.

   Miele har den funktion at man kan udskyde starttidspunktet. En meget effektiv funktion, der er god at benytte sig af, så man har rent tøj når man kommer hjem, som ikke har ligget i vaskemaskinen hele dagen og blevet krøllet.

   Funktionen er god til dig, som ikke ønsker at din vaskemaskine skal sættes i gang når du befinder dig i dit hjem, så du ikke skal høre på den.

   Med en A energiklasse, er Miele god for dig og miljøet. Den bruger nemlig kun de præcise mængder af vand og el, det kræver at vaske tøjet.

   Miele WKB 132 NDS

   Forbrugertest, Miele WKB 132 NDS

   Miele WKB er til dig, som ønsker dig en af de bedste vaskemaskine på markedet, og har et stort vaske behov. Derudover er den støjsvag og generer ikke, hvis man befinder sig i hjemmet mens den køre.

   Denne model er til dig, som har meget vasketøj, eller har en større familie, da den kan rumme hele 9 kilo vasketøj. Det svare ca. til vasketøj fra en familie på omkring 5-6 personer.

   Hvis du er interesseret i dette produkt, så kan det købe her.

    

   Videoanmeldelse af Miele WKB 231 NDS

   Gode ting ved Miele WKB 231 NDS

   • Energiklasse A
   • Centrifugeringsevne på A niveau
   • Støjsvag
   • Stor og rummelig
   • Kulfri motor

   Mere information om Miele WKB 132 NDS

   Denne model er til dig, som har meget vasketøj, eller har en større familie, da den kan rumme hele 9 kilo vasketøj. Det svare ca. til vasketøj fra en familie på omkring 5-6 personer.

   Dette er en stor fordel for dig med meget vasketøj, da du kan vaske mere på en gang, i stedet for flere små vaske. Derudover er det også bedre for miljøet, da der både bliver sparret på vand og el.

   Nu når vi er ved miljøet, så er den i energiglassen A, som betyder at den er produceret således, at den er beregnet til at være energivenlig.

   Den bruger derfor kun de mængder vand og el den helt præcis har brug for. Ikke mere og ikke mindre.

   Derudover har den en helt fantastiske funktion, hvor den autodoserer vaskemiddel, så man slipper for selv at påfylde vaskemiddel, hver gang man skal vaske tøj.

   Dens motor er en ProfiEco-motor, som vil sige at den er særlig effektiv, samt lydsvag. Motoren slides mindre, så den får en længere levetid. Modellen har en bruttovægt på 100,40 kg.

   Bosch WAT286T7SN

   Forbrugertest, Bosch WAT286T7SN

   Denne vaskemaskine er til dig, som ønsker en ny vaskemaskine med gode funktioner, til en billig pris.

   Vi er vilde med at Bosch WAT286T7SN har den funktion, Bosch selv kalder for i-DOS. i-DOS betyder nemlig, at den er lavet sådan, at den selv kan dosere mængden af vaskemiddel din kommende vask behøver.

   Den registrer mængden af vasketøj, samt hvilket vaskeprogram du vælger, hvorefter den doserer vaskemidlet. Dog kan man også fravælge denne funktion i tilfælde af, at du skal vaske noget, som kræver specielle vaskemidler.

   Videoanmeldelse af Bosch WAT286T7SN

   Gode ting ved Bosch WAT286T7SN

   • Energiklasse A
   • Kulfri motor
   • Lavt lydniveau ved vask på 51 dB
   • Vaskekapacitet 7kh
   • Lavt årligt energiforbrug på 132 kWh

   Mere information om Bosch WAT286T7SN

   Vi er vilde med at Bosch WAT286T7SN har den funktion, Bosch selv kalder for i-DOS. i-DOS betyder nemlig, at den er lavet sådan, at den selv kan dosere mængden af vaskemiddel din kommende vask behøver.

   Den registrer mængden af vasketøj, samt hvilket vaskeprogram du vælger, hvorefter den doserer vaskemidlet. Dog kan man også fravælge denne funktion i tilfælde af, at du skal vaske noget, som kræver specielle vaskemidler.

   Ikke nok med dens fantastiske miljø venlige i-DOS funktion, så er den også udstyret med ’ActiveWater Plus’.

   Denne funktion går ud på at vaskemaskinen, via sensorer ved, hvor meget vasketøj, der er i maskinen, hvor den så doserer den mængde vand, der er behov for.

   Denne funktion er supergod, både for miljøet, men også for dig, hvis du ikke altid kan fylde din vaskemaskine helt op. Det hjælper dig nemlig til en mindre vand regning.

   Bosch WAT286T7SN har en kulfri motor, som gør at den er støjsvag. Med en støjsvag vaskemaskine, bliver det sjovere at vaske tøj, da du ikke skal bekymre dig om larmen.

   Derudover er den udstyret med VarioDrum, som betyder at den har en unik tromlestruktur, som gør at dit tøj bliver vasket mere skånsomt.

   LG giver 10 års garanti på denne models motor, da det forventes at den slides mindre og derfor holder mere end 10 år.

   Zanussi ZWF81663W

   Forbrugertest, Zanussi ZWF81663W

   Denne vaskemaskine er til dig, som har brug for en, der kan vaske for en mellemstor familie, hvor det nogle gange skal gå lidt hurtigt.

   En vaskemaskine, der er god for miljøet er noget, som prioriteres højt hos mange familier.

   Den har nemlig den funktion at den automatisk tilpasser programtiden, vandforbruget efter vaskens størrelse, så bliver der sparret på energi og vand.

    

   Gode ting ved Zanussi ZWF81663W

   • Energiklasse A
   • Autosense
   • Kulfri motortype
   • Restfugtighed på 44%
   • 1600 omdrejninger i minuttet

   Mere information om Zanussi ZWF81663W

   En vaskemaskine, der er god for miljøet er noget, som prioriteres højt hos mange familier.

   Den har nemlig den funktion at den automatisk tilpasser programtiden, vandforbruget efter vaskens størrelse, så bliver der sparret på energi og vand.

   For at gøre det nemmere for alle, er den udstyret med en ekstra stor tromle, som gøre det nemmere for dig at påfylde, samt at tømme den.

   Det kan nemlig ikke altid være lige nemt at få proppet alt sengetøjet ind i vaskemaskinen.

   I tilfælde af man kommer til at komme for meget vaskemiddel i, og maskinen danner for meget skum, er den udstyret med Anti-skumsystem.

   Der sørger for, at når der kommer for meget skum inde i maskinen, så stopper den og venter til at skumdannelsen er ved at være på et acceptabelt niveau. Denne funktion gør så din vaskemaskine bruger mindre vand, og derfor giver bedre resultater.

   Miele W1 WCF130

   Miele W1 WCF130Miele W1 WCF130 er blevet testet hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön i en større test af vaskemaskiner. Her er 150 modeller blevet afprøvet og vurderet ud fra deres evner inden for blandt andet vask, centrifugering, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner.

   De svenske eksperter er meget imponerede over Miele W1 WCF130, og derfor belønnes den med en placering som topscorer.

   Et godt valg for den mellemstore familie, der gerne vil beskytte tøj og miljø.

   Gode ting ved Miele W1 WCF130

   • Topscorer i test blandt 150 modeller
   • Markedets bedste energiklasse med A
   • Energibesparende Profi Eco-motor
   • Softcare skåne-tromle
   • 12 programmer samt ekstra blid vask

     

    Mere information om Miele W1 WCF130

    Miele W1 WCF130 passer til den middelstore familie, idet den har en kapacitet på 8 kilo. Det er pænt og gennemsnitligt. Men selv når der vaskes ofte, har produktet fokus på at være så miljøvenlig som muligt. Det gør den blandt andet ved at komme i markedets bedste energiklasse, A, hvilket giver et lavt årligt energiforbrug på 176 kWh.

    Herudover er den udstyret med den miljøbesparende Profi Eco-motor, og eftersom den er vedligeholdelsesfri, så kræves der mindre energi til brug. Denne motor leverer også en mere stillegående vask, men dog holdes effektiviteten høj.

    Der er tillige fokus på at beskytte tøjet, og derfor er apparatet udstyret med en Softcare skåne-tromle, der via et unikt kanalnetværk har et beskyttende lag af vand.

    Dertil kan man anvende 12 forskellige programmer, som blandt andet inkluderer bomuld, uld, silke, outdoor og hurtigprogram. Ud over programmerne er der forskellige brugbare features såsom udskudt start, indikator for resterende tid og CapDos (særlig blid vask af tøj).

    AEG ProSense topbetjent vaskemaskine 

    AEG ProSense topbetjent vaskemaskine

    Derfor anbefaler vi den:

    AEG er placeret som tredjebedste i PriceRunners guide til vaskemaskiner. Denne vaskemaskine fra AEG er anbefalelsesværdig, da den har energimærket A, hvilket er den bedste energiklasse. Du skal derfor vælge denne, hvis du gerne vil tage et grønt valg. Her sparer du på dit vand- og strømforbrug. Derudover har den en god centrifugeringshastighed med 1400 omdrejninger i minuttet og en restfugtighed på blot 52%. 

    Om AEG ProSense vaskemaskine

    Vaskemaskinen har mange fordele. Den lave restfugtighed på 52% er værd at nævne, da det gør, at dit tøj ikke tager lang tid om at tørre efter vasken. Vaskemaskinen har en smart timer funktion, så du kan indstille vasken til at starte, når det passer dig. Derudover er der et hurtigprogram på 20 minutter, som blot opfrisker tøjet. Hvis du gerne vil have en maskine, der kan sørge for effektivitet og hurtighed, så skal du vælge denne vaskemaskine fra AEG, da flere af dens funktioner gør det hurtigt og nemt at vaske tøj. Energiforbruget er lavt og generelt set, og det samme er vandforbruget. Prismæssigt er den billigere end Electrolux, men med en masse af de samme funktioner og fordele. Du får altså rigtig meget for pengene her.

    Nøglespecifikationer

    • Mål: 890 x 400 x 600 mm
    • Energiklasse: A
    • Energiforbrug årligt: 150 kWh/år
    • Vandforbrug årligt: 9490 liter
    • Centrifugeringsevne: B
    • Centrifugeringshastighed: 1400 omdr./minut
    • Restfugtighed: 52%
    • Vaskekapacitet: 6 kg
    • Lydniveau vask: 56 dB
    • Lydniveau centrifugering: 79 dB
    • Motortype: Traditionel

       

      Hoover HNFLSS684TAH-S –

      Hoover HNFLSS684TAH-SHoover HNFLSS684TAH-S har været med i en større test af vaskemaskiner, hvor det store svenske forbrugermagasin Råd & Rön har afprøvet, vurderet og anmeldt 150 forskellige modeller.

      De svenske eksperter er i denne test generelt godt tilfredse med dette Hoover-apparat, og derfor modtager den en middel anmeldelse.

      Et godt valg for den forbruger, der ønsker en pladsbesparende vaskemaskine, som samtidig har topmoderne teknologi.

       

      Gode ting ved Hoover HNFLSS684TAH-S

      • Topbetjent
      • Pladsbesparende
      • Høj kapacitet
      • Avancerede programmer
      • Energivenlig

         

         

        Mere information om Hoover HNFLSS684TAH-S

        Hoover HNFLSS684TAH-S hører til de topbetjente modeller, og fordelen ved dette er, at maskinen så er pladsbesparende. Det gør den ideel til det mindre hjem, hvor der ikke er så meget plads.

        Selv om den er mindre rent fysisk, er den indrettet således, at kapaciteten er den samme som på de frontbetjente. Den ligger nemlig på 8 kilo, hvilket passer fint til en mellemstor familie.

        Modellen er især karakteriseret ved at være meget moderne med den nyeste teknologi. Det inkluderer blandt andet Wi-Fi, så man kan styre den langtfra, samt Eco Care, All in One 59 og Hygiejne. Eco Care giver dig adgang til en hurtig vask (helt ned til 14 minutter), All in One 59 giver en hurtig men tekstil-fokuseret vask på kun 59 minutter, så vasken er tilpasset materialerne, og Hygiejne vasker med så høje temperaturer, at bakterier dræbes effektivt.

        Herudover er produktet meget miljøvenligt, da energiklassen er markedets bedste (A), og der findes en smart timer. Yderligere er der et specialprogram til pletter, et vand- og energibesparende program samt programmer til bomuld, blandede tekstiler, uld og håndvask.

        LG F4J5QN4W

        Forbrugertest, LG F4J5QN4W

        Denne vaskemaskine er til dig, som ønsker en vaskemaskine, der er god for miljøet, samtidig med at den er super effektiv og holder i mange år.

        Med dens energivenlige motor ligger den i energiklassen A, som hjælper dig til en mere grøn hverdag.

         

         

        Videoanmeldelse af LG Q4J5TN4W

        Gode ting ved LG F4J5QN4W

        • Energiklasse A
        • Kulfri motor
        • Betjeningspanel på enten dansk, svensk eller norsk
        • Restfugtighed på 44%
        • Tidsforskydning 3-19 timer

        Bosch WAT324L7SN

        Forbrugertest, Bosch WAR324L7SN

        Bosch er til dig, som ønsker en vaskemaskine med gode egenskaber til en god pris. Den er et godt alternativ til de lidt dyrere modeller, da den stadig har mange gode funktioner.

        Denne vaskemaskine er god til dig, som vasker for, hvad der ca. svare til vasketøj for 3-4 personer. Den kan nemlig rumme 7 kg, der gør at du ikke skal vaske hele tiden, og dermed spare både el og vand.

        Videoanmeldelse af Bosch WAT324L7SN

        Gode ting ved Bosch WAT324L7SN

        • Energiklasse A
        • Kulfri motor
        • Turretumler og vaskemaskine i samme
        • Centrifugeringsevne på A niveau
        • Restfugtighed på 44%

        Mere information om Bosch WAT324L7SN

        Denne vaskemaskine er god til dig, som vasker for, hvad der ca. svare til vasketøj for 3-4 personer. Den kan nemlig rumme 7 kg, der gør at du ikke skal vaske hele tiden, og dermed spare både el og vand.

        Noget andet vi ligger mærke til ved denne model, er at den har en restfugtighed på 45%, som betyder at når vaskemaskinen er færdig, vil tøjet tørre hurtigere.

        Bosch har en kulfri motor, som gør at den er støjsvag. En vaskemaskine skal i vores øjne være støjsvag, således at man kan holde ud at være hjemme samtidig med at man har en vask til at køre.

        Et stor plus ved denne vaskemaskine er at den er i energiklassen A, som er et must når man investerer i en vaskemaskine.

        Det er vigtigt at tænke over miljøet, og derfor også tage stilling til dette når man fortager sig køb som, hvis du ikke køber den rigtige, kan være meget dårlige for miljøet, og ikke mindst din vand og elregning.

        Denne model er i den billiger ende, sammenlignet med dens funktioner, som blandt andet at den er i energiklassen A.

        Den overrasker med dens høje centrifugeringsevne, som er på hele 1.600 omdrejninger i minuttet, som giver en lavere restfugtighed.

        Den har 8 vaskeprogrammer, hvor man har mulighed for at vælge forskellige skåneprogrammer, så man kan være sikker på at ens vasketøj får den bedste behandling. Der er også hurtigvask at finde på modellen.

        Hurtigvasken er på kun 15 minutter, så man nemt kan genopfriske sit vasketøj, hvis man for eksempel er presset på tid.

        Værd at vide om vaskemaskiner

        • Det kan være svært at vælge hvilken vaskemaskine man vil have. Det vigtigste er bare at tænke over, hvor travlt man har til hverdag. Hvis man gerne vil kunne starte en vask, uden at være bekymret for at tøjet begynder at lugte, så skal man købe en vaskemaskine med timer.
         Hvis man går i meget fint tøj, så er det vigtigt at købe en maskine der kan indstilles til færre omdrejninger, da det slider i tøjet. Der er altså mange overvejelser man bør gør sig. Vi håber denne artikel har hjulpet til det formål.

        Det skal du vide for at vælge den rigtige vaskemaskine

        Der findes mange vaskemaskiner på markedet, mange gode men også mange, som er mindre gode. Der er en række kriterier, der er gode at se på, om din kommende vaskemaskine lever op til.

        Med en række tests har vi samlet alle de bedste vaskemaskiner på markedet, så du nemt kan finde den, som passer bedst til dig og dine behov. Det er nemlig ikke altid helt nemt at finde det man ønsker ude i den store elektronikverden.

        For at du ikke falder i de mange tilbudsfæller, giver vi dig her nogle gode råd til, hvordan du finder den bedste vaskemaskine.

        Miljøvenlig – energi og vand dosering

        Det er vigtigt at du kigger på din kommende vaskemaskines energiklasse. Den skal helst hedde A, som kun er dem vi har anbefalet til dig her i artiklen. Når der står A på din vaskemaskine, betyder det at den er energi- og miljøvenlig.

        Ofte koster disse typer vaskemaskiner også lidt mere. Det er efterhånden ved at være et norm at man køber disse miljørigtige vaskemaskiner. Det er dog ikke kun miljøet den vil gøre godt for, det er også din el og vand regning.

        Timerfunktion – planlæg din vask

        Det er vigtigt at når man vasker tøj, at det ikke ligger i vaskemaskinen lang tid efter den er færdig.

        Tager man ikke vasketøjet ud med det samme, kan de begynde at krølle rigtig meget, og i værste tilfælde, hvis det ligger der alt for længe, vil det begynde at lugte på grund af fugten.

        Mangler du andre hvidevarer og køkkenartikler, kan du her finde vores test-guides om både opvaskemaskiner, stavblendere, stegepander, kaffemaskiner og mere!

        Dette problem kan nemt løses ved skaffer sig en vaskemaskine med timerfunktion. Med denne funktion kan du finde vaskemaskiner med mulighed for udsættelse af starttidspunktet i op til 19 timer.

        Dette betyder at du kan sætte den til når du tager afsted om morgen, og så vil den være færdig når du kommer hjem senere på dagen, uden at vasketøjet har ligget vådt alt for længe.

        Støjniveauet – vigtigt for mange

        Bor man i lejlighed, andet tæt beboelse eller godt kan lide ro, så er det vigtigt at huske at købe en vaskemaskine med en støjsvag motor. De fleste motor er i dag kulfri, som betyder at de er støjsvage.

        Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige vaskemaskiner larmer, både under vand indtaget, skylning og centrifugering. Dog vil en vaskemaskine altid lave en smule larm, men det er muligt at finde nogle, der larmer mindre end andre.

        Det kan være en fordel at købe en vaskemaskine med en kulfri motor, ellers så gå efter en dB på omkring de 50 under normal vask, og omkring de 70 dB under centrifugering.

        Automatisk sæbedosering – nemt og enkelt

        En stor fordel for mange kan være at en vaskemaskine med automatisk sæbedosering. Her slipper man nemlig for at skulle finde den rigtige mængde af vaskemiddel, hver gang en ny vask skal sættes i gang.

        Den sørger ikke mindst også for at tilsætte den helt rigtige dosering af vaskemiddel, alt efter hvor meget vasketøj du har kommet ind i vaskemaskinen.

        Med denne funktion, gør den hele vaske processen en del hurtigere, som kan være til stor gavn for dem, der ikke har den store lyst til at vaske tøj, eller hvis man har en travl hverdag, hvor det hele gerne må gå lidt hurtigere.

        Brug eventuelt den sparede tid på at flade ud med en lille session Playstation 4.

        Centrifugering – Helst 1.600 omdrejninger i minuttet

        Det sidste en vaskemaskine gør lige inden den er færdig med at vaske, er at centrifugerer. Når en vaskemaskine gør dette, gør den det for at få så meget vand ud af tøjet som muligt, så det rene vasketøj har en lav restfugtighed.

        Med en lav restfugtighed, vil vasketøjet have hurtigere ved at tørre. Restfugtigheden skal helst være under 50%.

        Brugervenlighed – Nem og overskueligt kan være en fordel

        Brugervenligheden er altid noget man skal ligge stor vægt på, især hvis man ikke er den mest tekniske person. Jo nemmere processen er, jo sjovere er det også at vaske tøj.

        For eksempel er det en stor fordel, hvis betjeningspanelet er til at forstå, enten med symboler, eller ved at man kan sætte den på det sprog man fortrækker.

        Beskrivelse af kilder og tests

        Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
        Råd & Rön
        Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.
        Hos Råd & Rön opnår Asko W4086C.S/2 en samlet score på 60 ud af 100. Den får især ros for sin effektive brug af strøm og vand, kvaliteten af det vaskede tøj, og så hvor godt den centrifugerer. Den larmer dog en smule under centrifugeringen, og så er Asko W4086C.S/2 er heller ikke den nemmeste vaskemaskine at betjene.
        Anmeldelsen er udført den: 2. juli 2018
        Du kan se anmeldelsen her
        Google Shopping
        Google Shopping blev lanceret i 2002, hvor tjenesten til at starte med gik under navnet ”Froogle”. Sidenhen er det blevet en integreret del af dét at shoppe på internettet, og med Google Shopping får du mulighed for at søge efter produkter på online webshops og sammenligne priser mellem forskellige leverandører.
        Vaskemaskinen Gorenje WS168LNST får i alt 4,5 ud af i alt 5 stjerner af brugerne på Google Shopping. Bedømmelsen baserer sig på mere end 30 forskellige anmeldelser, og den anbefales på grund af de letforståelige funktioner, den store åbning med lys i tromlen, og så fordi den overordnet set er meget lydløs.
        Du kan se anmeldelserne her
        Siemens-home.bsh-group.com
        Siemens-home.bsh-group.com er en hjemmeside, der præsenterer dig for det brede udvalg af produkter fra den tyske teknologivirksomhed Siemens, der beskæftiger omkring 385.000 medarbejdere i omkring 200 lande.
        Brugerne på Siemens egen hjemmeside giver WM14N23BDN-modellen en samlet score på 4,6 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen baserer sig på mere end 15 anmeldelser, og vaskemaskinen får især ros for sit stilfulde design, sit lave lydniveau, og så at den er nem at betjene.
        Du kan se anmeldelserne her

         

        FAQ

        Hvilken vaskemaskine er bedst at købe?
        En af de bedste vaskemaskiner på markedet er LG FH6F9BDS2 vaskemaskinen. Den fine vaskemaskine er kåret som bedst i test hos flere forskellige forbrugersider, og får desuden yderst gode anmeldelser fra både forbrugere og eksperter. LG vaskemaskinen indeholder et hav af brugbare funktioner, der gør dit tøj rent og lækkert.
        Hvordan vælger jeg en vaskemaskine?
        Når du skal vælge en vaskemaskine, er det først og fremmest vigtigt, at du gør op med dig selv, hvilken størrelse og energimærke vaskemaskinen skal have. Vaskemaskiner fås typisk i energiklasserne A+ og A++. Jo lavere energiforbrug, jo flere +ér er vaskemaskinen udstyret med.
        Hvor lang tid skal en vaskemaskine holde?
        Holdbarheden af din opvaskemaskine kommer meget an på, hvor god kvalitet den er i, og hvor godt du vedligeholder den. Sørger du for at gøre din del, og vedligeholde den, så godt som muligt, kan en god opvaskemaskine sagtens holde i 7 til 8 år – nogle gange længere.
        Er det det værd at reparere en vaskemaskine?
        Det er ikke altid, at det kan betale sig at reparere hårde hvidevare – herunder især ikke vaskemaskiner. Vaskemaskiner kan let gå i stykker, og kan være relativt besværlige at reparere igen. Det er derfor altid en rigtigt god ide at søge professionel hjælp, hvis ens vaskemaskine er i stykker.

         

         

        Vores skribent og research-team

        Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

        Vaskemaskiner: De bedste i test

        • LG FH6F9BDS2
        • Asko W4086C.S/2
        • Gorenje WS168LNST
        • Siemens WM14N23BDN