De 8 bedste fodboldstøvler: Test-og anmeldelses-oversigt

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

I fodbold verden, kan du ikke undgå at møde ordet fodboldstøvler, det er nemlig en vigtig faktor til din spille teknik, da der både findes støvler til forsvar spillere, angribere osv.

Der findes rigtig mange forskellige fodboldstøvler på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste fodboldstøvler, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Redaktionens anbefaling

Da redaktionen skulle udpege en favorit blandt fodboldstøvlerne, faldt vores valg på Adidas Nemeziz 19.1. Den orange fodboldstøvle er rigtig lækker og får gode anmeldelser fra flere eksperter og brugere. 

På Runrepeat.com scorer Adidas Nemeziz 19.1 91 ud af 100 point baseret på fire forskellige parametre. De er ifølge anmeldelsen komfortable og fleksible, hvor mange brugere kan få glæde af dem. På siden får Adidas Nemeziz 19.1 4.5 ud af 5 stjerner med afsæt i mere end 250 køberes anmeldelser.

På Boothhype.com får den 8 ud af 10 stjerner med udgangspunkt i den responderende bund og behagelig komfort.

Skoene får 8.2 ud af 10 stjerner på Geekculture.co. På Geekculture.com skriver de: “The specific placement of padding in the NEMZIZ 19.1 results in an almost barefoot-like feel for easier ball control and more precise touches”.

Adidas Nemeziz 19.1
Redaktionens anbefaling

Mere om Adidas Nemeziz 19.1

Den lette støvle vejer kun 236 gram, og er perfekt til at spille på kunstgræs. Støvleknopperne er AG og FG. Den fremstillet i noget særligt vævet tekstil, som giver et ekstraordinært godt fit på foden. Du får altså en god støtte til de hurtige bevægelser på fodboldbanen. Skolukningen er snørrer, og støvlen passer til både damer og herrer.

Den adskiller sig fra andre støvler på markedet med den gode fit og lækre lockdown, som næsten føles som at spille i bare tæer.

Fordele og ulemper ved Adidas Nemeziz 19.1

Fordele

 • Fedt design
 • Godt fit
 • Fleksibel støvle
 • Godt lockdown

Ulemper

 • Tung i bunden
 • Overlæderet bliver glat, når skoen er våd
Det budgetvenlige valg

Hvis du søger en god fodboldstøvle, men ikke har det største budget, er Nike Premier II måske noget for dig.

På Runrepeat.com får den en høj score med 86 ud af 100 point baseret på to eksperters vurdering og mere end 40 brugeres bedømmelser. Skoene bliver beskrevet som komfortable, hvor der ikke er behov for at gå skoen til, før den sidder godt, og du får god kontrol med bolden.

På Soccerpro.com får den 4.5 ud af 5 stjerner, som især roser den for god kvalitet til billige penge.

Nike Premier II
Det budgetvenlige valg

Mere om Nike Premier II

Skoen kommer i farven sort/hvid og er fremstillet i læder. Det er et blødt lædermateriale, som skaber god komfort. Sålen er en god blanding af at være fleksibel og lidt rigid. Støvlen lukkes og strammes til med snørrebund. Støvleknopperne er FG.

Den adskiller sig fra andre fodboldstøvler på markedet ved at være fremstillet i kvalitetsmaterialer til en særdeles god pris.

Fordele og ulemper ved Nike Premier II

Fordele

 • Komfortabel
 • God pris
 • Kvalitetsmaterialer
 • Behøver “no-brake”

Ulemper

 • Holder ikke så længe

Nike Mercurial Vapor 13 FG - fodboldstøvler med god performance

På Soccerleats101.com får Nike Mercurial Vapor 13 FG en flot bedømmelse, hvor den i alt scorer 7.6 ud af 10 stjerner. De anbefaler støvlen til angrebsspillere eller den hurtige fodboldspiller. Anmelderen er især begejstret for dens visuelle design, men også den høje performance.

På Runrepeat.com får den 8.3 ud af 10 stjerner baseret på tre ekspertbedømmelser og mere end 190 brugeranmeldelser.

Skoene er prisen værd med en All Conditions Control teknologi, der giver god kontrol over bolden selv i vådt vejr. Flere forbrugere kommenterer, at skoene giver en følelse af ikke at have sko på, så du får et godt greb og god komfort.

Mere om Nike Mercurial Vapor 13 FG

Du får en fodboldstøvle lavet i strikket stof, som givet et ekstra godt fit. Den vejer kun 188 gram, og snøres ved lukningen. Den er oplagt til at spille på almindelig græsbane, men anbefales ikke til kunstgræsbaner på en varm dag.

Fodboldstøvlen adskiller sig ved sin særdeles lette vægt, men også med det smarte design.  Skoen er fremstillet med en særlig slags “All conditions controls”-teknologi, der gør at den brillierer i alt slags vejr. Det er altså en støvle, som gør det godt på mange parametre og det er ikke tilfældigt at den er nært beslægtet med vores bedste premiumvalg.

Fordele og ulemper ved Nike Mercurial Vapor 13 FG

Fordele

 • Fremragende fit
 • Meget komfortable
 • Kan spille i alt slags vejr

Puma Future Z 1.1 FG - en all-round god støvle med komfort

Future Z 1.1 er en lækker fodboldstøvle fra Puma, som også gør det godt i eksperternes bedømmelser.

På Boothype.com får den 9 ud af 10 stjerner, hvor skoene får ros for pasformen, der er lavet med et let strækmateriale i overdelen. De giver en god trækkraft og greb, mens stabiliteten stadig er høj.

Eksperterne på Runrepeat.com giver skoene 81 ud af 100 point med afsæt i otte eksperter og mere end 30 brugeres bedømmelse. De konkluderer blandt andet: “There is no question that the Puma Future Z 1.1 really gets the job done”.

Mere om Puma Future Z 1.1 FG

Støvlen er oplagt til at spille på kunstgræs, og knopperne er af typen FG og AG. Den lukkes til med en snøring. Med en Z-formet sål giver en god stabilitet, som gør dig sikker på banen. Den er fremstillet i et blødt Evoknit-materiale, som sætter sig behageligt omkring foden.

Hvis du prioriterer stabilitet og et godt greb på banen, så er Puma Future Z 1.1 måske noget for dig. Støvlen skiller sig nemlig ud med et greb, der er over gennemsnittet, som både kan begå sig på kunstgræs og almindeligt græs. Samtidig får du høj komfort via. skoens Evoknit-materiale.

Fordele og ulemper ved Puma Future Z 1.1 FG

Fordele

 • Solid stabilitet
 • God trækkraft
 • Godt greb

Ulemper

 • Kan føles lidt plastikagtig øverst
 • Gennemsnit boldfornemmelse

Et nyt år et begyndt, og vinterens mørke vender så småt. Det er nu at pre-seasons forberedelser for alvor skal stå sin prøve, og hvor blod, sved og tåre skal forvandles til resultater på den oplyste grønsvær. I den forbindelse lancerer adidas Archetic Pack, som tager dig med ind i sit dystre og mystiske univers.

Mere om Adidas X

Vi anbefaler dig denne støvle hvis du spiller i position angriber eller kant spiller, da denne støvle er en let støvle og er designet til spiller som er meget offensiv. Hvis du er en spiller type som Mohammed Salah, vil du få meget gavn af denne støvle. Støvlens design er utrolig flot og lækker, så hvis du leder efter en støvle med et lækkert design og en støvle som kan hjælpe dig dit sidste meter, er denne støvle den rette for dig. Med sit kulsorte design og fantastiske detaljer, som er inspireret det eventyrlige Antarktis, er Archetic Pack velegnet til spilleren som arbejder i skyggerne, men som stadig afgør kampene. Kom ud af mørket, og vær arkitekten bag din egen succes med adidas Archetic Pack! Designet på støvlen er til den hurtige spiller med en offensiv position, støvlen bruges af spiller som Mohamed Salah og Gabriel Jesus. Støvlen er udarbejdet i et nyt banebrydende strækbart materiale, som sørger for det ultimative lockdown til din fod. Støvlen er utrolig let og vejer kun 192 gram.

Fordele og ulemper ved Adidas X

Fordele

 • Let støvle, kun 192g
 • Perfekt til angrebs – eller kantspilleren
 • Fedt design
 • Meget strækbart materiale, speedweave

I marts 2016 kunne adidas stolt annoncere, at de havde indledt et partnerskab med en af verdens mest hypede fodboldspillere, Paul Pogba. Den flamboyante franskmand, der på banen er kendt for sin kreative dynamik og naturlige flair. Vi anbefaler dig denne støvle, da det er en super lækre støvle med et rigtig lækkert design, vi forstår godt at Paul Pogba vælger denne støvle at spille i. Den er designet til spillere som spiller en rolle som midtbane og angriber.

Mere om Adidas Predator

Predator 18+ er lavet med en Sockfit konstruktion i Primeknit materiale, der grundet elastiske egenskaber kan udvide sig og følge din fods naturlige former og bevægelser, hvilket sørger for en dynamisk, sokkelignende pasform. Støvlen har en helt ny og overlegen blødhed, der markant forbedrer dit touch og din føling med bolden. Samtidig har den et Purecut laceless design, der betyder at alle overflødige elementer er fjernet, så du får den renest mulige overflade, helt uden snørebånd Dette er en støvle med FG+AG knopper, der gør den egnet til brug på både naturlige og kunstige græsbaner.

Fordele og ulemper ved Adidas Predator

Fordele

 • Moderat vægt
 • Perfekt til midtbanespillere
 • Sockfit
 • Primeknit materiale

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Adidas Predator
Premiumvalg

Denne fodbold støvle minder rigtig meget om Nike Mercurial Vapor 13 Elite. Forskellen mellem de to støvler er, at denne støvle har en Dynamic Fit-krave, som støtter din ankel og gør det sværere for dig at vride om. Vi kan anbefale dig Nike Mercurial Superfly 8 Elite, hvis du skal spille på almindelige græsbaner og gerne vil have en let og støttende støvle til dit angrebsspil.

Nike Mercurial Superfly 8 Elite
Premiumvalg

Mere om Nike Mercurial Superfly 8 Elite

SPECIFIKATIONER

 • Egnet til: Til brug på almindelige græsbaner
 • Størrelse: Fås i størrelse 39-47,5
 • Design: Indersål med NikeGRIP-teknologi

God pasform og et stærk grip
Dynamic Fit-kraven er den del af støvlen, som fortsætter op over anklen og minder om en sok. Denne forlængelse af fodboldstøvlen giver en følelse af, at støvlerne og dine ben smelter sammen i ét. På den måde får du støtte og et helt tæt fit omkring anklerne.

Den lette og stærke Flyknit overdel er lavet i et stykke og er ekstremt fleksibel, mens den også indeholder en mikroteksturering for bedre greb i bolden ved høj fart. Konstruktionen i Flyknit smyger sig hele vejen rundt om din fod og følger med dine bevægelser og derfor har støvlen et unikt fit og en usammenlignelig komfort.

Fodboldstøvlen har NikeGRIP-teknologi i indersålen, der modvirker, at din fod skrider i støvlen. I forenden af støvlen er der en Aerotrak-zone. De to skridsikre zoner sørger for, at du får et godt grip med foden. På den måde kan du løbe hurtigere og sætte din direkte modstander gang på gang.

Støvlen har FG-knopper, som beregnet til brug på naturlige græsbaner.

Fordele og ulemper ved Nike Mercurial Superfly 8 Elite

Fordele

 • Let støvle, kun 189g
 • Perfekt til angrebsspillere
 • Har en sok der går op om anklen
 • Har en sok der går op om anklen

Ulemper

 • Høj prisklasse
god til angrebsspilleren

Støvlen er til den lynhurtige og skarpe angriber, der er på udkig efter en let støvle med godt grip. Du får en kvalitetsstøvle, som hjælper dig med at styrke din hastighed og dit retningsskifte.

Nike Mercurial Vapor 13 Elite
god til angrebsspilleren

Mere om Nike Mercurial Vapor 13 Elite

SPECIFIKATIONER

 • Egnet til: Til brug på almindelige græsbaner
 • Design: Indersål med NikeGRIP-teknologi og Aerotrak-zone

Fokus på hastighed og retningsskifte
Støvlen er designet til hurtighed, springstyrke og angrebspil. En af de lækre forbedringer i denne model er Nikes Aerotrak-zone i forfoden. Den sikrer, at du med en voldsom acceleration kan stryge direkte mod målet, når du med et hidsigt afsæt og en smart kropsfinte glider af på din direkte modstander. Aerotrak-zonen og indersålen med NikeGRIP-teknologi sikrer, at du får et godt grip med foden, så du hurtigt kan sætte i fart eller skifte retning uden at støvlen hindrer dig.

Overdelen af fodboldstøvlen er lavet af det lette og holdbare Fly-Knit materiale, der giver dig en præcis føling med bolden, så du får stor kontrol over den selv ved de højeste hastigheder. Derudover har Nike udviklet et nyt knopsystem, hvor prespunkter og flowet af kraftoverførsel under foden er blevet kortlagt forskellige former, mønstre og sammensætninger er blevet analyseret. Knopperne hjælper dig derfor også til at skifte retning eller stoppe op, så støvlen bliver en stor fordel i forhold til dine modspillere.

Fordele og ulemper ved Nike Mercurial Vapor 13 Elite

Fordele

 • Let støvle, kun 189g
 • Perfekt til angrebsspillere
 • Stilrent design
 • Flyknit stof

Ulemper

 • Kromfarven på sålen kan aftage ved brug

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Start roligt ud! Når du synes de er klar til at tage med på banen, så sørg for at starte blødt ud. Vil du undgå vabler og andet skidt, så nøjes med bruge dem 15-20 minutter af gangen i starten og skru så langsomt op til de kan klare en hel træning eller kamp. Det er ikke bare dine fodboldstøvler som har brug for en langsom opstart, men det har din krop også! Inden du begynder at give dig til at sprinte rundt på banen, er det en god idé at skaffe sig nogle løbesko og træne op inden. Desuden kan proteinpulver også mindske din rehabilitetstid, så du hurtigere og oftere kan spille fodbold! Hæld vand på dine støvler! En god idé kan også være at komme lidt vand på dine nye fodboldstøvler. Vand er med til at gøre støvlerne mere smidige så de former sig bedre efter dine fødder. Gylden tip! Når du nu er kommet godt i gang med at bruge dine nye fodboldstøvler, er det også vigtigt at du behandler dem ordentligt. I bund og grund skal de behandles som du behandler dit almindelige fodtøj – og så lige lidt til. Motion – og især fodbold, kan være rigtigt hårdt for kroppen fysisk. Men vidste du at dit hår også kan tage skade, hvis ikke du plejer det ordentligt? Hvis du vil sørge for at være så skarp som mulig, så kan du her læse vores artikler om hårolie og skægolie. 

 

Værd at vide om fodboldstøvler

 • En fodboldstøvle er ikke bare dét! Der er forskellige støvler, som egner sig bedre til visse positioner på banen og spillestile.
 • Det kan virke overvældende, men det er det værd at sætte sig ind i anatomien på støvlen, og indse sin egen spillestil, inden man køber.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

RunRepeat.com

RunRepeat anmelder sportssko, hvor de både trækker både holdninger fra brugere og eksperter.
De har anmeldt Adidas Nemeziz 19.1
Anmeldelsen er opdateret den 28. juli, 2019
Du kan se anmeldelsen her
De har også anmeldt Puma Future Z
Anmeldelsen er senest opdateret den: 26. maj, 2021
Du kan se anmeldelsen her
De har givet Nike Premier II en god anmeldelse
Anmeldelsen er opdateret den: 26. maj, 2021
Du kan se anmeldelsen her
De har anmeldt Nike Mercurial Vapor 13
Anmeldelsen er senest opdateret den: 27. september, 2019
Du kan se anmeldelsen her
De har også anmeldt Nike Mercurial Vapor 14
Anmeldelsen er opdateret den: 24. maj, 2021
Du kan se anmeldelsen her

BootHype.com

BootHype anbefaler og anmelder fodboldstøvler.
De har lavet et review af Puma Future Z 1.1.
Anmeldelsen er udgivet den: 16. marts, 2021
Du kan se anmeldelsen her
De har også skrevet et review af Nemeziz 19.1.
Anmeldelsen er udgivet den: 30. maj, 2019
Du kan se anmeldelsen her

Geekculture.co

TEXGeekculture.co skriver mest om gadgets, videospil og Science Fiction-bøger, men de har også lavet et review af Adidas Nemeziz 19.1
Anmeldelsen er udgivet den: 8. juni, 2019
Du kan se anmeldelsen her

Soccerpro.com

Soccerpro.com anmelder fodboldstøvler, og har skrevet rosende ord om Nike Premier II.

Anmeldelsen er udgivet den: 24. august, 2018
Du kan se anmeldelsen her

SoccerCleats101.com

SoccerCleat101 anmelder fodboldudstyr, og har lavet et review af Nike Mercurial Vapor 13.
Anmeldelsen er udgivet den: 3. oktober, 2019
Du kan se anmeldelsen her

FAQ

Hvilken fodboldstøvle er den bedste?
En af de bedste fodboldstøvler på markedet er lavet af mærket Adidas og hedder blot ”X”. Ikke nok med at fodboldstøvlen har et elegant og klassisk design, så har den også en overkommelig og god pris, som alle kan være med på. Løb længere i Adidas X fodboldstøvlen.
Hvordan vælger jeg en fodboldstøvle?
Det er vigtigt, at du undersøger markedet godt og grundigt, før du vælger et par fodboldstøvler. Dine fodboldstøvler vil med stor sandsynlighed blive brugt rigtigt meget, og det er derfor yderst vigtigt, at de passer perfekt på dine fødder og er komfortable at have på – også efter lange kampe.
Hvordan kan jeg gøre mine fodboldstøvler mere behagelige?
Ønsker du at gøre dine fodboldstøvler en smule mere behagelige, kan du gøre flere forskellige ting. Du kan eksempelvis bruge vand til at gøre dine fodboldstøvler mere smidige – på den måde former de sig bedre efter dine fødder, og du vil ikke svømme i dem, når du bruger dem.
Skal fodboldstøvler være stramme eller løse?
Rigtigt mange tror, at en fodboldstøvle skal sidde en smule løst på foden, så der er plads til at kunne bevæge foden. Det er dog slet ikke tilfældet. En fodboldstøvle skal sidde helt tæt til foden – dog uden at stramme så meget, at der ikke kan løbe blod til.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Nike Mercurial Vapor 14

Nike Phantom Vision 2 Elite

Adidas Copa

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme