Test-oversigt: De 11 bedste elkedler anbefalet af eksperter

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 02.02.2022|Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Der findes i dag en lang række forskellige elkedler på markedet alle med forskellige specifikationer og i forskellige prisklasser. Og det kan derfor være svært at beslutte sig for, hvilken man skal vælge at investere i, når man har behov for en ny til ens hjem.

Rygende elkedel

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Der findes rigtig mange forskellige elkedler på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste elkedler, der er på markedet anno 2022, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Rygende elkedel

forbruger-test.dk

4.6 20

Bosch TWK8613P

Bosch TWK8613

Forbrugermagasinet, Tænk havde for nylig 18 populære elkedler på testbænken, men der var ingen tvivl om, at Bosch TWK8613P var den, der klarede sig bedst i test.

Den opnåede endda ganske mange point sammenlignet med de andre modeller. Denne model lander desuden også i toppen hos det svenske, Råd & Rön. Samme mønster gør sig gældende, hvis der ses på resultater fra både Tyskland og Norge.

Se priser og tilbud på Bosch TWK8613P her:

 

Gode ting ved Bosch TWK861

 • Du får med denne model meget elkedel for pengene
 • Bosch TWK8613 er udformet i et flot design, og så er den tilgængelig i både sort og hvid
 • Elkedlen er yderst brugervenlig både i forhold til betjening, påfyldning og aflæsning
 • Du har mulighed for at vælge mellem flere forskellige temperaturer
 • Bosch TWK8613 kan fastholde en bestemt ønsket temperatur i længere tid

Om Bosch TWK8613

Når man ser på denne model, kan man godt se, at der har været fokus på designet. Det er nemlig yderst vellykket. Og så er man så heldig, at Bosch TWK8613 kan fås i både sort og hvid.

Noget af det, der via designet adskiller denne model fra andre elkedler, er selve soklen. Denne er nemlig en smule udvidet. Det giver plads til en nem form for betjening af ekstrafunktionerne.

De omfatter blandt andet temperaturvalg og mulighed for at holde dit vand varmt i noget længere tid en sædvanligt.

Og så er sikkerheden også i top ved denne model. Her scorer den således også topkarakterer. Ydertemperaturen er målt rundt om elkedlen under en kogning, og her vidste det sig, at ingen af de ydre dele blev problematisk varme.

Man skal således ikke være bange for at få forkert fat på elkedlen og dermed brande sig. Den er dermed også sikker, hvis der er børn i hjemmet med små nysgerrige fingre.

Det skal også bemærkes, at der i samspil med det smukke design også er blevet sat et stort fokus på brugervenlighed. Denne er nemlig også i top. Og det er lige meget, om man kigger på den måde, som kedlen fyldes op med vand på, eller om man skal kunne aflæse vandstanden i kedlen.

Alt er således gjort nemt for den enkelte forbruger.

Kenwood ZJG801CL


Kenwood ZJG801CL

Denne elkedel er ifølge eksperterne en førsteklasses, støjsvag elkedel med et meget flot og smart design. Så vil du gerne have en elkedel, der kan pryde dit køkken frem for blot at fylde i det, så kan dette være den helt rette elkedel for dig.

Faktisk har Kenwood ZJG801CL ikke særlig mange smarte funktioner, men måske leder du også blot efter en helt normal og basal elkedel, der bare kan varme dit vand op.

Se priser og tilbud på Kenwood ZJG801CL her:

 

Videoanmeldelse af Kenwood ZJG801CL

 

Gode ting ved elkedlen

 • Det er en yderst lydsvag model, hvorfor du kan koge vand på alle tider af døgnet
 • Du får et gribevenligt håndtag med en integreret knap, der kan åbne låget
 • Kenwood ZJG801CL er udformet i et yderst smukt, moderne og stilfuldt design
 • Elkedlen er meget basal og derfor også yderst brugervenlig, hvorfor den kan anvendes af alle
 • Modellen varmer vandet op til en fordelagtig temperatur

Om Kenwood ZJG801CL

Man kan ikke undgå at synes en smule om Kenwood ZJG801CL. Denne er nemlig flot designet, og samtidig har den et yderst funktionelt udseende.

Kedlen har nogle gennemsigtige glasvægge, og det gør, at man med det samme kan se, når vandet er kommet i kog lige såvel, som man kan følge hele processen til vandet begynder at koge.

Kenwood ZJG801CL slukker af sig selv, når vandet er kogt. Når det sker, er glasvæggene en del varme, hvorfor man helst ikke skal røre ved dem. Håndtaget forbliver dog ganske køligt, og der hvor knoerne kan risikere at ramme glasset, er der placeret et beskyttende lag af plastik.

Der er således ingen fare for at brande sig, hvis blot man benytter sig af håndtaget.

Låget kan let åbnes ved en knap, som der er placeret ved håndtaget, og det lukkes i igen lige så let ved et enkelt klik – også selvom, at elkedlen er varm. Her er der nemlig også placeret et beskyttende lag plastik på det sted, som man naturligt vil sætte sin finger, når låget skal lukkes i.

Det bedste ved Kenwood ZJG801CL er dog det meget lave støjniveau. Det er faktisk blandt det laveste af alle de kedler, der er blevet tests. Det kan blandt andet skyldes, at der langs kanten ved lågets inderside er placeret gummi.

Dermed sagt er det intet problem at tale med familien, høre hvad der bliver sagt i telefonen, eller lytte til musik, mens man koger sit vand med denne elkedel. Og derfor er det en aboslut favorit.

Bosch TWK7203 – nem at betjene

Bosch TWK7203Hvis du er på udkig efter en elkedel, der er utrolig nem at betjene, er Bosch TWK7203 lige noget for dig. Elkedlen har et stilfuldt design, der på samme tid kan rumme nok vand til enhver anledning. Med sine mange funktioner og forbløffende hastighed er Bosch TWK7203 den perfekte elkedel at have stående fremme på køkkenbordet.

Også hos Amazon bliver Bosch TWK7203 rost til skyerne. Her får den hele 4,7 ud af 5 stjerner hos forbrugerne, og ved Forbrugerrådet Tænk scorer elkedlen 67% i anmeldelsen.

Se priser og tilbud på Bosch TWK7203 her:

Gode ting ved Bosch TWK7203

 • Nem at håndtere og betjene
 • Touch-kontrol displayet er meget overskueligt 
 • Kan indeholde overraskende meget vand
 • Vælg mellem 7 forskellige temperaturfunktioner
 • KeepWarm-funktionen holder vandet varmt i op til 30 minutter

Mere om Bosch TWK7203

Bosch TWK7203 er en elkedel, du har lyst til at have stående fremme på dit køkkenbord. Den har et stilfuldt og elegant design, og det kommer ikke på bekostning af funktionaliteten. Bosch TWK7203 kan bruges i mange forskellige situationer, og du kan nemt og hurtigt opnå lige præcis dét resultat, du ønsker.

Elkedlen kan rumme hele 1,7 liter væske, hvilket betyder, at du altid har mere end rigeligt til dine køkkenprojekter. På touch-kontrol displayet kan du styre elkedlen enkelt og præcist, og du har 7 forskellige funktioner at vælge imellem – det er smart, da der er stor forskel på, hvilken temperatur en bestemt type te eller kaffe kræver.

Du skal ikke være nervøs for, at din te bliver kold, så snart du har hældt vandet over bladene. Bosch TWK7203 har en indbygget KeepWarm-funktion, som giver dig mulighed for at bevare den samme temperatur i op til en halv times tid. På trods af det skal du heller ikke være bange for at brænde dig på elkedlen; Bosch TWK7203 er dobbeltisoleret, og derfor er overfladen altid kølig og behagelig at røre ved.

Bosch TWK7203 vs. markedet

Bosch TWK7203 skiller sig ud ved at være en elkedel, der både er smuk at se på, men som samtidig også indeholder en masse brugbare funktioner. Du kan indstille tiden og temperaturen til et hvilket som helst formål, og efter en halv time kan du stadig hælde varmt vand over dine tebreve.

Stelton EM77 – let elkedel i skandinavisk design

Stelton EM77En elkedel behøver ikke nødvendigvis at fylde det meste af køkkenbordet eller larme i tide og utide. Nogle gange er det bedre at finde en enkel og stilfuld elkedel, der passer ind i rummets øvrige æstetik. 

Og her er Stelton EM77 et fund! Det er en utrolig let elkedel med et smukt skandinavisk look, som ikke larmer, når den bliver taget i brug. 

Hos Forbrugerrådet Tænk opnår Stelton EM77 en samlet score på 67%, og hos Amazon bliver elkedlen også rost af forbrugerne med 3,9 ud af 5 stjerner.

Se priser og tilbud på Stelton EM77 her:

Gode ting ved Stelton EM77

 • Den vejer ingenting og er nem at betjene
 • Den er stort set lydløs, når den koger vand
 • Den passer perfekt ind i et moderne hjem
 • Du får et smukt design til en god pris

Mere om Stelton EM77

Stelton EM77 er designet af Erik Magnussen, og det kan tydeligt ses; elkedlen har et klassisk skandinavisk look – forestil dig din mormors gamle kaffekande – og alligevel føles designet nyt og moderne. Stelton EM77 vil passe ind i ethvert hjem, hvor der er fokus på det æstetiske, men hvor det ikke behøver at gå ud over funktionaliteten.

For Stelton EM77 er en virkelig god elkedel. Den er lille og utrolig let, og det betyder, at den er nem at håndtere. Du kan på ingen tid få varmet en god portion vand op til din te, og du kan med et snuptag tage elkedlen med ud på terrassen, når du skal nyde din kaffe i morgensolens stråler.

Stelton EM77 er også en perfekt elkedel til dig, der er klimabevidst. Da elkedlen er ny og funktionel med sin mindre størrelse, kræver den heller ikke nær så meget energi. Du kan altså hurtigt få varmet den rette portion vand op, og du forbruger stort set ingen strøm.

Stelton EM77 vs. markedet

Stelton EM77 adskiller sig fra andre elkedler ved at være lille, stilfuld og let at håndtere. Du kan med god samvittighed lave dig en hurtig kop kaffe, og du kan med stolthed vise elkedlen frem, så alle kan se, at du har styr på din æstetiske stil.

Kitchenaid Artisan 5KEK1522 – Topscorer

Kitchenaid Artisan 5KEK1522

Denne elkedel er blevet testet af det tyske magasin, Testberichte.de. Her blev den vurderet til at være den absolutte topscorer ud af i alt 28 andre elkedler. Og det er et ganske fint resultat.

Det tyske site tager nemlig udelukkende udgangspunkt i allerede eksisterende tests og brugeranmeldelser, og diverse data omregnet således blot til at udgøre en samlet score. Mange forskellige parametre har derfor være med til at vurdere, at dette er en meget god og meget effektiv elkedel.

Se priser og tilbud på Kitchenaid Artisan 5KEK1522 her:

 

Videoanmeldelse af Kitchenaid Artisan 5KEK1522

 

Gode ting ved elkedlen

 • Kitchenaid Artisan 5KEK1522 kommer i et meget flot vintage-design i flere farver, som lige nu nyder stor popularitet
 • Du får en analog skyde-knap, der giver dig en trinløs temperaturindstilling
 • Det analoge termometer er indbygget i selve kedlen, så du altid kan aflæse temperaturen
 • Kedlen har en isolerende dobbeltkonstruktion, hvorfor vandet holdes varmt i længere tid

Om Kitchenaid Artisan 5KEK1522

Det er selvfølgelig som med alt andet en smagssag i forhold til designet, men det er faktisk et af de parametre, der har været med til at give modellen den popularitet, som den lige nu nyder.

Det er uanset, om der tages et kig på brugere eller testpaneler. Og som et ekstra plus kan Kitchenaid Artisan 5KEK1522 faktisk fås i flere forskellige farver, så man kan finde den model, som der passer ind i ens køkken.

Betjening og aflæsning

I de sidste par år har mere eller mindre alt undergået en forandring, når det kommer til teknologien. Og det samme gør sig gældende, når det kommer til en elkedel som denne.

Flere og flere har nemlig et ønske om at få analoge tider. Og det har ført til en trend inden for de elektroniske produkter.

Det betyder, at der for eksempel er kommet analoge drejeknapper til, mens de analoge visninger så småt er på vej tilbage. Det er denne model, Kitchenaid Artisan 5KEK1522, også et perfekt eksempel på.

Hele designet er inspireret af vintage, og så findes der også en analog skydeknap i soklen. Her er det muligt for dig trinløst at vælge den vandtemperatur, som du ønsker. Det være sig lige fra 50 til 100 grader.

Aflæsningen af vandets temperatur sker også analogt via et viser-termometer. Det er indbygget i selve elkedlen. Og det er især en detalje, som de mange eksperter har bidt mærke i. Primært på grund af to ting.

For det første er det noget, som kaldes for en designmæssig genistreg, idet man således også kan aflæse vandets temperatur, selvom elkedlen står på spisebordet.

Og det kan den ske at komme til i meget lang tid og meget ofte. Dog holdes vandet varmt i længere tid på grund af den isolerende dobbeltkonstruktion, som både holder på varmen og også sikrer, at kedlen netop aldrig bliver særlig varm under brug. Og det var faktisk den anden grund. Man kan nemlig ikke brænde sig på den på trods af, at varmen holdes inde.

Philips Daily Collection HD9350 – Testvinder hos TÆNK

Philips Daily Collection HD9350Testresultater 

Du behøver ikke vælge det dyreste produkt på markedet, når du vil have en effektiv og højtydende elkedel. Denne Philips Daily Collection model er bedst-i-test produkt hos forbrugermagasinet TÆNK.

Se priser og tilbud på Philips Daily Collection HD9350 her:

 

Gode ting ved Philips Daily Collection HD9350

 • Lav pris 
 • Lang holdbarhed
 • Høj kapacitet
 • Bedst i test

Om elkedlen fra Philips 

Vi sammenligner mange forskellige elkedler, som alle adskiller sig fra hinanden på enten pris, kvalitet, effektivitet og design. Denne Philips Daily Collection HD9350 skille sig markant ud på ét centralt punkt – prisen. 

Den ligger i den laveste ende af skalaen på trods af, at det er en af de bedste elkedler på markedet. Philips er et anerkendt kvalitetsbrand, der bruger den nyeste teknologi til at fremstille deres budgetvenlige produkter.

Den stilfulde og velfungerende kedel er perfekt til husstande, hvor der er brug for at koge op til 1,7L á gangen. 

Du får produktgaranti på 2 år med i købet, når du køber Philips kedlen, der i 2019 vandt prisen for at være den bedste kedel på markedet hos TÆNK. 

Du får maksimal holdbarhed på dit køkkenudstyr, når du går efter Philips produkter. Denne kedel er lavet af 100% rustfrit stål, så du blot skal sørge for at afkalke kedlen efter behov. Du kan få glæde af den i masser af år frem, og den er skabt til at blive brugt til hverdagen.

Elkedel fra Eva Solo

Eva Solo Elkedel

Dette er nok den flotteste elkedel, som du vil se i denne test, derudover er den enkel at betjene, har et flot design og en meget hurtig kogetid. Det betyder også, at denne elkedel måske er en smule dyrere end så mange andre modeller, som der er på markedet på nuværende tidspunkt.

Se priser og tilbud på Elkedel fra Eva Solo her:

 

Videoanmeldelse af Elkedel fra Eva Solo

 

Gode ting ved elkedlen

 • Du får en yderst brugervenlig elkedel, idet den er meget enkel og nem at betjene
 • Eva Solo er udført i et smukt design, som vil pryde ethvert køkken og ethvert bord
 • Elkedlen giver en meget hurtig kogetid, hvorfor vandet er klar inden for ganske kort tid
 • Kedlen gør det simplet for dig at påfylde den med vand, idet låget ikke skal fjernes

Om Eva Solo Elkedlen

Eva Solo giver en meget stor form for brugervenlighed. Der er ikke noget låg, som der skal løftes bort, førend man kan hælde vand ned i kedlen. Det skal blot hældes ned i den via tuden, og inden for ganske kort tid er der varmt vand, som der kan serveres i et flot kande-lignende design.

Udformningen

Kedlen er forholdsvis høj, og derfor kan den i nogle tilfælde være en smule vanskelig at få ind under vandhanen. Nogle finder det derfor mest fordelsmæssigt at bruge en kande for at hælde vand ned igennem tuden. Dog er den meget støjsvag, hvorfor den tillader dig at koge vand på alle tider af døgnet.

Tændingen

Når man tænder for elkedlen, trykker man på en lille stav, som efterfølgende vil lyse diskret op under kogningen. Håndtaget er fint at løfte kedlen med og forbliver køligt. Dog opleves det, at det resterende bliver meget varmt, hvorfor man ikke kan holde ved det og også skal sørge for at holde små nysgerrige fingre på afstand, så de ikke brænder sig.

Åbningen

Elkedlen fra Eva Solo har en meget praktisk åbning. Dog er der også en ulempe ved denne, idet man kan opleve, at vandet allerede efter kort tid bliver køligere, fordi man konstant er nødt til at lette på låget og dermed lukke varmen ud. Hvis man ikke er ude efter nogle smarte funktioner, men bare gerne vil koge sit vand op hurtigt, nemt og pænt, kan dette således være en god løsning.

Siemens TW86103


Siemens TW86103

Selvom denne elkedel ser ganske traditionel ud, er designet stadig helt i top. Modellen gemmer desuden også på en række smarte features, og det afspejler sig også lidt i prisen, som ligger over middel.

 

 

Se priser og tilbud på Siemens TW86103 her:

 

Dog er prissætningen fair, hvis man skal tro på eksperterne. Det svenske forbrugermagasin, Råd & Rön, har nemlig placeret Siemens TW86103 på en tredjeplads ud af hele 40 testede elkedler.

Og det resultat bakkes op af det norske magasin, klikk.no, der også giver Siemens TW86103 meget gode bedømmelser.

 

Gode ting ved elkedlen

 • Du får et meget moderne og også yderst neutralt design, der kan passe ind i ethvert køkken
 • Siemens TW86103 dobbelt-væggede konstruktion giver flere fordelagtige funktioner
 • Elkedlen har en nem påfyldning af vand, som sker ned gennem tuden
 • Du har selv mulighed for at vælge, hvor varmt dit vand skal være
 • Kedlen har en praktisk keep-warm funktion, så vandet holdes varmt i 30 minutter

Om Siemens TW86103

Det er især den dobbelt-væggede konstruktion, som eksperterne har været særligt glade for, idet den tjener flere formål. For først og fremmest sørger den for, at kedlen ikke bliver meget varm uden på, så man kan brænde sig på den, hvorfor sikkerheden øges i det daglige. Derudover er den også med til at øge kedlen isoleringsevne.

Det betyder, at vandet holder sig varmt i meget længere tid efter enhver op kogning, og derfor er det ikke så slemt, hvis man står tilbage med en masse vand til overs.

Smarte funktioner

Derudover foregår vandpåfyldningen også ganske smart. Den kan nemlig ske direkte gennem tuden, hvorfor man ikke skal til at have låget af. Siemens TW86103 har en kapacitet på hele 1,5 liter, og så er det muligt at aflæse den aktuelle vandstand på et vindue.

Det lader dig også få et kig ind til vandet, således du kan holde øje med processen og se, når vandet koger.

Siemens TW86103 kommer også med det, som der kaldes for en indikatorlys og en afbryder. Det betyder, at udover den manuelle betjening, så slukker kedlen selv for strømmen, når vandet er kogt eller når kedlen fjernes fra soklen.

Så er det også muligt selv at vælge temperatur med denne kedel.

Vandtemperaturen kan indstilles på at være alt fra 70 til 100 grader. Og det er især en brugbar funktion under te-brygning, idet de forskellige te-sorter har forskellige trække-temperaturer.

Elkedlen har også en såkaldt keep-warm funktion. Det betyder, at vandet kan holde den ønskede temperatur i helt op til 30 minutter.

SMEG Elkedel KLF03PBEU

SMEG Elkedel KLF03PBEUTestresultater 

Den elegante SMEG kedel får rosende kundeanmelder og fremhæves blandt andet for sit personlige design og de mange praktiske funktioner. Den kåres med hele 4,7/5 stjerner hos Pricerunner.

 

 

Gode ting ved SMEG Elkedel KLF03PBEU

 • Kan købes i forskellige farver 
 • Aftageligt kalkfilter i rustfrit stål
 • Høj kvalitet og kapacitet
 • Gode anmeldelser

Om SMEG kedlen

Går du op i design, og vil du have en elkedel, der skal være nem og enkel at afkalke, kan denne charmerende elkedel fra SMEG være et godt bud. 

SMEG er en fransk producent af udstyr og tilbehør til køkkenet. Kvalitetsproducenten er kendt og anerkendt for at forene traditionelle designs med den nyeste teknologi. 

Den charmerende kedel er lavet i et retroinspireret look, der vil bringe masser af liv ind i boligen. Den kan vælges i forskellige farver, så du kan få det element til køkkenet, som komplimenterer stilen og indretningen i dit hjem.

Har du allerede andre elementer i køkkenet fra SMEG, kan du gennemføre den mest personlige stil ved at vælge look, som passer til kaffemaskinen, brødristeren eller køleskabet. 

SMEG kedlen er udstyret med nogle af de mest brugervenlige og smarte funktioner, der vil lette din hverdag. Den har et aftageligt kalkfilter, der gør det mere smidigt for dig at rense og afkalke maskinen. 

De nyeste kedler er skabt til at kunne blive brugt, hvor som helst i hjemmet det skal være. Med 360graderes placering på soklen er det ligegyldigt, hvordan du placerer kedlen herpå.

Din smarte og moderne kedel vil automatisk slukke af sig selv, når temperaturen når op på 100grader (eller hvis der ikke er vand i den). 

Der er skjult varmelegeme i elkedlen, så det kogte vand holder sin temperatur i lang tid. Derved sparer du strøm, og du får frihed til at bruge din elkedel på alle tidspunkter af døgnet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Morphy Richards 102002


Morphy Richards 102002

Morphy Richards 102002 er ikke blevet testet i nogen officiel test, og derfor er der ikke nogen eksperter, der har været inde og bedømme lige netop denne model. Dog findes der en lang række positive anmeldelser fra selve forbrugerne, og dem kan der bestemt også tages udgangspunkt i.

 

Videoanmeldelse af Morphy Richards 102002

 

Gode ting ved elkedlen

 • Du får en flot elkedel med et design, der giver dig en fornemmelse af retro
 • Elkedlen kan rumme helt op til 1,5 liter vand svarende til 6 kopper
 • Kedlen er udstyret med et filter, således blandt andet kalk filtreres fra, når du hælder vand op
 • Morphy Richards 102002 kommer med en anti-tørkognings funktion, hvorfor den vedligeholder sig selv
 • Du kan fylde kedlen op både ved at løfte på låget eller ved blot at hælde det ned gennem tuden

Om Morphy Richards 102002

Modellen er derfor yderst populært blandt sine forbrugere. Og det er jo netop disse, der benytter sig af produktet til dagligt. Blandt forbrugerne fremhæves der en række plusser, men det er dog især det meget pæne udseende, som der trækker de gode point op.

Derudover giver den også et meget hurtigt opkog af vandet, og den er også meget let at fylde vand på. Der er således flere parametre, hvorpå denne scorer gode point. Og det er netop de parametre, som der også nævnes igen og igen af de mange glade forbrugere.

Designet

Morphy Richards 102002 giver en følelse af noget, som er meget unikt. Den er designet med fokus på et look, der skulle udstråle noget retro. Og det gør den bestemt også.

Bunden er meget tyk og derfor også meget bastant og markant, så bliver den gradvist smallere, jo højere op man kommer mod kedlens tud og låg. Det giver en følelse af en meget tung og solid elkedel, som dog er i en meget høj kvalitet. Kedlen har en kapacitet på hele 1,5 liter vand, og det svarer til, at man kan varme vand til cirka 6 kopper ad gangen.

Denne model kan fås i flere forskellige farver. Det kan nævnes, at den blandt andet kan fås i en mat sort samt i farverne grøn, rosa og blå. For at give en ekstra følelse af noget retro, kan den dog også fås i mate pastel-toner.

Morphy Richards 102002 opererer desuden med 3000 watt. Det betyder, at det har et meget stærkt og kraftigt varmelement. Det er netop også det, der sørger for, at en større mængde vand meget hurtigt bliver varmet til op til, at det når til kogepunktet.

Sikkerheden er i top

Har man børn i familien, er noget af det vigtigste ved en elkedel, at sikkerheden er i top. Og det må den siges at være ved en Morphy Richards 102002. Her har der nemlig været et stort fokus på sikkerhed.

Den er designet til at give forbrugeren den bedst mulige oplevelse, og det er hvad enten, man foretrækker en kop kaffe, te eller lignende. Den er derfor også udstyret med et filter, der kan filtrere vandet inden servering, hvorfor man slipper for at ende med kalkrester i sin drik.

Morphy Richards 102002 er desuden det, som man kalder for en intelligent elkedel. Den hjælper nemlig selv med at holde sig selv ved lige. Den har en meget smart anti-tørkogning funktion, og det er den, der sikrer, at kedlen aldrig koger sig selv helt tør og derved skaber et meget tæt kalklag.

Fra producentens side har der også være styr på, at sikkerheden skulle være i top. Derfor er Morphy Richards 102002 udstyret med en auto-sluk funktion. Det betyder, at modellen selv slukker, når vandet er nået til kogepunktet.

elkedel

 

Brugervenlighed

Morphy Richards 102002 er desuden også designet med henblik på at give en god oplevelse, når det kommer til håndterbarhed. Og derfor kan du på kedlen finde et lille, smart vindue, der giver et kig ind til vandet. Denne er udstyret med en vandmåler, således man let kan få en idé om, hvor meget vand, som man har fyldt i kedlen.

Når man skal fylde vand på elkedlen, kan det desuden ske på hele to måder, hvilket ikke er helt normalt. Man kan enten fjerne låget i toppen og hælde vandet ned i kedlen på den måde, eller man kan simpelthen også bare hælde det ned i den gennem tuden. Det gør, at processen med opfyldning er meget let og meget hurtig at komme igennem.

Morphy Richards 102002 kommer desuden med det, som der kaldes for kabeloprul. Det sker, idet der igen er fokus på sikkerheden, men også fordi, at kedlen skal bevare sit design. Det betyder, at man ikke skal slås med diverse ledninger med denne model, som let kan opbevares.

De mange forbrugere er nemlig yderst begejstrede for Morphy Richards 102002, og derfor synes den at ligge i toppen uanset hvad. Hvis man tager et kig på forhandlersiden til denne model, kan man se, at der ligger rigtig mange gode anmeldelser.

Forhandlersiden er Amazon.co, og blandt de næsten 1000 anmeldelser, som der er blevet givet, scorer Morphy Richards 102002 hele 4,3 stjerner ud af i alt fem.

Philips HD9326/21


Philips HD9326/21

Dette er en elkedel, som der både er blevet testet og afprøvet af det tyske testsite, Techberichte.de. Her har der været fokus på en lang række forskellige parametre inden for den funktionalitet, som der er behov for, når det kommer til en smart og praktisk elkedel.

Og her må det siges, at de tyske eksperter er begejstrede for Philips HD9326/21. Og de vurderer derfor, at der her er tale om en rigtig god og solid elkedel, der holder, hvad den lover.

Videoanmeldelse af Philips HD9326/21

 

Gode ting ved elkedlen

 • Du får en meget moderne elkedel med hele 4 temperatur-valg, som du frit kan vælge mellem
 • Philips HD9326/21 har en stor kapacitet på hele 1,7 liter svarende til mellem 7 og 8 kopper
 • Kedlen har et hurtigt opkog og kommer derfor med et stort varmlegeme
 • Elkedlen er udstyret med en funktion, der kan holde det overskydende vand varmt i længere tid
 • Du får med Philips HD9326/21 et praktisk ledningsoprul, så modellen tager mindre plads

Om Philips HD9326/21

Er du en af de forbrugere, som går meget op i teknologi, og vil du altid gerne have det nyeste og de produkter med de smarteste funktioner? Så kan det være, at det her er den helt rette elkedel for dig.

Dette er nemlig et rigtig godt køb for den forbruger, der ønsker sig lidt mere af sin elkedel end, at den bare kan koge vand, som der kan laves til for eksempel te eller kaffe.

Philips HD9326/21 er avanceret på flere punkter. For det første får du med denne model hele 4 temperaturindstillinger, således du altid kan få den temperatur, som du ønsker. Dem kan du frit vælge mellem. Og du kan derfor også selv beslutte, om dit vand skal være 80, 90, 95 eller 100 grader varmt.

Dette er en særdeles smart funktion, hvis man har nogle specielle krav til sin kaffe eller til sin te. Og det er jo ikke nogen hemmelighed, at der netop er flere varianter af kaffe og te, der har det bedst af, ikke at nå helt op på kogepunktet på de 100 grader.

 

Robust

Philips HD9326/21 er en elkedel, der lader dig varme en stor mængde vand op på én gang. Den har nemlig en kapacitet på hele 1,7 liter, og det er derfor en af de lidt større modeller.

Det betyder, at du under et enkelt opkog kan få varmet vand op til mellem 7 og 8 kopper. Philips HD9326/21 bruger 2200 watt, og kedlen har derfor et meget kraftfuldt varmelegeme integreret i sig.

Det betyder, at Philips HD9326/21 meget hurtigt kan varme den store mængde vand op til den ønskede temperatur. Har man varmet en for stor mængde vand op, har kedlen også en smart funktion, der lader dig holde dit vand varmt i længere tid end normalt. På den måde bliver vandet ikke koldt igen med det samme. Og det er jo energibesparende.

elkedel

 

Designet i fokus

Udover at Philips HD9326/21 er skabt til at give et hurtigt og effektivt opkog til den temperatur, som man ønsker, så er kedlen også skabt med et fokus på design. Kedlen ser nemlig meget godt ud, når du placere den på dit bord.

Philips HD9326/21 er fremstillet i rustfrit stål, og så er den kandeformet med et håndtag i en mørk kontrastfarve. Det gør, at modellen er meget enkel og let at se på. Og den gør således ikke meget væsen ud af sig, så den kommer til at virke for bastant i selv det mindste køkken.

For at bevare et meget stilrent look, har Philips HD9326/21 også det, som der kaldes for et ledningsoprul. Det betyder, at ledningen med lethed kan rulles op omkring basen, når den ikke er i brug. Og du slipper derfor for besværet med en ledning, samtidig med, at den ikke kommer til at tage en masse unødvendigt plads.

Som noget meget smart kommer Philips HD9326/21 også med det, som der kaldes for en anti-kalk filter. Og det er let at tage af, når der er behov for en rengøring.

Guide: Sådan finder du den bedste elkedel til dit hjem

Bevar overblikket

Det kan være som at bevæge sig i en jungle at finde frem til en god elkedel til sit hjem. Dog er det noget, som alle bør eje. Blandt andet fordi at en sådan gør det muligt for en at opvarme vand ved at bruge mindre energi end for eksempel, hvis der skulle tages en gryde i brug. Og så tager det som regel også en del kortere tid med en normal elkedel. Og når den er så essentiel, så er det heldigt, at det også er en af de billigere elapparater, som man har i sin husholdning.

Kig på mærket

Når du skal finde dig en god og effektiv elkedel, er der som sagt flere ting, som du bør have fokus på. For det første bør du altid lede efter en model fra et kendt mærke, idet du så ved, at den er blevet testet godt igennem ligesom dem, der nævnes her ovenfor. Disse kan godt være en smule dyrere, men med den kan du dog være sikker på, at kvaliteten er i orden, og det samme gør sig gældende med sikkerheden og brugervenligheden.

Husk at se vores test-guides om gryder, stegepander, sog kaffemaskiner også!

elkedel

Tænk på sikkerheden

Sikkerheden skal især være i top, hvis der er børn i hjemmet med små nysgerrige fingre. Der er nemlig nogle elkedler, der har en tendens til også at blive meget varme udenpå. Og det er noget, som kan give nogle slemme forbrændinger.

Hvilke funktioner vil du have?

De kommer også ofte med en del flere funktioner, der kan give dig en langt større frihed ude i dit køkken, og derfor kan du hurtigt opdage, hvor meget de små features kan forbedre din oplevelse med en elkedel. Det være sig for eksempel ledningsoprul og mulighed for at indstille temperaturen på et valgt niveau alt efter, hvad det opvarmede vand skal bruges til.

Undersøg opkogningstiden

Når du skal vælge den helt rette model, skal du også have fokus på det, som der kaldes for opkogningstid, idet den henviser til, hvor lang tid det tager, før vandet er klart. Her skal du kigge på det varmelegeme, som elkedlen kommer med og de watt, som det benytter sig af. Jo højere et antal watt den bruger, jo kraftigere et varmelegeme er den nemlig udstyret med, og det giver dig et hurtigere opkog.

Hvor meget kapacitet har du behov for?

Du skal også overveje, hvilken størrelse som du har behov for. Er du kun dig selv, kan en lille model være nok, mens en større er mere praktisk, hvis I er en familie, eller hvis du ofte får flere på besøg.

Vejledning: Sådan afkalker du bedst din elkedel

Tøm din elkedel

For det første er det vigtigt, at du altid tømmer din elkedel helt for vand, når du ikke bruger den og efter hver kogning. Hvis du skal bruge det efter kort tid igen, er det dog i orden at lade det stå. Det er også en god ide at tørre den af fra vand både indvendigt og udvendigt.

Brug et godt afkalkningsmiddel

Så kan du vælge at bruge et godt afkalkningsmiddel. Det kan være det samme, som du bruger til din kaffemaskine. Du hælder det blot ned i elkedlen og tænder for den. Efter en endt kogning med midlet i skal du lade din kedel stå i cirka 30 minutter. Herefter hælder du vandet ud og koger kedlen godt igennem med rent vand 3 gange. Så er du også sikker på, at der ikke er mere afkalkningsmiddel eller smagen derfra.

Hjemmelavet afkalkningsmiddel

Du kan også benytte dig af et gammel husmorråd. Her skal du blot bruge noget hudholdningseddike og vand. Afkalkningsmiddel er dyrt, og derfor er det her en billigere løsning, der heller ikke indeholder kemikalier. Put 2 deciliter eddike og 8 deciliter i elkedlen, kog blandingen og lad den stå og virke i et kvarter. Herefter hældes blandingen fra, hvorefter du rengøre kedlen ved at koge rent vand igennem 3 gange.

elkedel

Spar strøm ved at afkalke din elkedel

Når en elkedel er afkalket, bruger den desuden også væsentligt mindre strøm til at opvarme vandet med, idet der ikke først er et helt kalklag, som der skal varmes igennem. Det sørger desuden også for en meget bedre hygiejne, idet et kalklag faktisk gør det lettere for bakterier, mug og skimmel at danne sig i bunden af din kedel. Alt den kalk, som den samler op, skal derfor fjernes.

Der findes mange flere råd, som du kan benytte sig af nogle med citron og maskinopvask nogle med natron eller bagepulver, og de fleste har også en rigtig god effekt. Oplever du, at der stadig er kalk tilbage i din elkedel efter en rens, kan det være, at du er nødt til at gentage rensningen for at komme igennem laget af kalk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk

Tænk er Danmarks største, uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark. 

Bosch TWK7203 og Stelton EM77 opnår begge en score på 67%. De to elkedler er blevet testet af eksperterne på parametre som: Kogning, kalkfilterets effektivitet, brugervenlighed, byggekvalitet, støj og sikkerhed.
Begge elkedler får den samlede bedømmelse: ”God”.

Testen er udført den: 26. september 2019
Læs hele testen her

Amazon

Amazon er nok den største digitale markedsplads i verden, og her præsenteres alt relevant information og anmeldelser af et givent produkt. Vi anvender de mange anmeldelser til at få et indblik i, hvad tidligere kunder synes om produkterne. Det giver os et ærligt billede af, hvordan produkterne modtages af forbrugerne.

Bosch TWK7203 opnår en score på 4,6 ud af 5 stjerner hos forbrugerne, mens Stelton EM77 får 3,9 ud af 5 stjerner.

Læs alle anmeldelserne af Bosch-elkedlen her
Læs alle anmeldelserne af Stelton-elkedlen her

Se også denne artikel på forbrugsguiden.dk: Elkedel test 2020 – Her er de bedste elkedler – Testvinder Guide

Se også denne lignende artikel på vores side: Den helt store pastamaskine test – her er de bedste pastamaskiner

FAQ

Hvilke elkedler er de bedste at købe?

Hvis du søger en rigtig god elkedel, så bør du blandt andet tage et kig på modellerne Bosch TWK8613P, Kenwood ZJG801CL og Bosch TWK7203. Modellerne er blandt andet blev rost for, at de er nemme at bruge, såvel som at de er enormt effektive til at varme vandet op.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en elkedel?

Når du skal købe en ny elkedel, så bør du være opmærksom på, at du får en kedel, som passer til dig og dit forbrug. Du kan hurtigt komme til at forbruge og opvarme alt for meget vand, hvis du køber en kedel, som er for stor til dine formål.

Er glas elkedler bedre end kedler af rustfrit stål?

Det er en smagssag, hvorvidt det er bedre, at elkedlen er lavet af glas eller rustfrit stål. Glas har den fordel, at det er elegant og kan kontrollere temperaturen bedre, hvorimod en elkedel af rustfrit stål er langt mere holdbar. Dermed bør du vælge det, som er vigtigst for dig.

Er det okay at genkoge vand i en elkedel?

Teknisk set kan du godt koge det samme vand flere gange i en elkedel, uden at det gør noget. Dog kan det godt påvirke smagen, hvis du skal bruge vandet til te eller kaffe. Derfor er det bedre at bruge noget friskt vand, hver gang du tænder for elkedlen.

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Elkedler: De bedste i test

 • Bosch TWK8613P
 • Kenwood ZJG801CL
 • Bosch TWK7203
 • Stelton EM77
 • Kitchenaid Artisan 5KEK1522
 • Philips Daily Collection HD9350
 • Elkedel fra Eva Solo
 • Siemens TW86103

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme