Test af de 13 bedste gaskomfurer

Skrevet af: Redaktionen | Senest redigeret: 10.06.2021

Det er ikke ligeså ofte, at man hører nogen fortælle, at de har investeret i et gaskomfur. Det er i dag i højere grad elkomfuret, der dominerer over de danske hjem. Men står du med en lille tanke om måske at investere i et gaskomfur?

Forbrugertest, gaskomfur
Forbruger-test.dk samler både eksterne test og anmeldelser, så du har de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige produkt. Bemærk, artiklens årstal er er et udtryk for, hvornår artiklen sidst er opdateret, og ikke et udtryk for, hvornår produkterne er testet.

Der findes rigtig mange forskellige gaskomfurer på markedet i dag, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige for dig.

Du får her en gennemgang af nogle af de bedste gaskomfurer, der er på markedet anno 2021, og derfor får du også bedre forudsætninger for at tage det rette valg.

Forbrugertest, gaskomfur

forbruger-test.dk

4.61 23

WITT WGC 90 S

Forbrugertest, WITT WGC 90 S

Prismæssigt ligger dette gaskomfur ret højt sammenlignet med den gennemsnitlige pris på gaskomfurer, men du får et rigtigt godt gaskomfur fra et lidt mere eksklusivt mærke.

Designet er lækkert – stålfrit og passer perfekt ind i ethvert køkken. Det giver noget helt særligt med et gaskomfur i køkkenet, især med sådan et som WITT WGC 90 S, som giver en unik stemning til dit køkken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved WITT WGC 90 S

 • Stort ovnrum på 87 liter
 • Aftagelig glas-inderdøren
 • Ekstra blus i midten
 • Alle gastyper
 • Lækker mærkevare

Mere information om WITT WGC 90 S

Noget man skal være opmærksom på, inden man vælger at investere i WITT WGC 90 S er, at komfuret fylder 90 cm. i bredden, hvilket er en anelse bredere end gennemsnittet. Det skal der selvfølgelig være plads til i ens køkken.

Udover at modellen er lidt større på det plan, har den faktisk også fem gasblus i stedet for fire. Modellen her har derfor generelt nogle ekstra funktioner og indstillinger ved sig, som ikke alle modeller har.

Dette gaskomfur er større på flere områder, men at have fem gasblus er fornuftigt, hvis du en aften skal til at lave større mængder af mad.

Der er en afkølingsblæser, som sørger for, at selve ovndøren ikke bliver for varm, så du ikke risikerer at brænde dig på den. Du får dyser til bygas, naturgas og flaskegas med.

Det er derfor dig selv, der står med beslutningen om, hvilken gastype, som du har lyst til at bruge. Generelt siger man, at naturgas er billigst, så det kunne være en idé.

Electrolux EKK60500OW gaskomfur

Electrolux EKK60500OW gaskomfurDette gaskomfur kommer i hvid med fire kogefelter. Ovnen har en kapacitet på 57 liter. Det svarer til en familie på 3-4 mennesker.

Den kan anvendes til alle former for gas. Dvs. du kan bruge gaskomfuret til flaskegas, bygas og naturgas. 

Den er i energiklasse A med et forbrug på 0,84 kWh for almindelig varme og 0,75 kWh for varmluft.

Størrelsen på den er 85,7 cm i højden, 59,9 cm i bredden og 60 cm i dybden. Det tager ingen tid at installere det, da du bare sætter det til din gasenhed, og så kan du bruge det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Electrolux EKK6050AOW

 • Energimærket A
 • God pris
 • Stærkt gasblus
 • Ovnrum på 72 liter
 • Tilhørspakke med indbygget magasinskuffe

Mere information om Electrolux EKK6050AOW

Man skal dog være opmærksom på, at når man vælger et gaskomfur til en billigere pris end gennemsnittet, så har den ikke ligeså mange funktioner som de dyrere modeller.

Den har dog de funktioner som de fleste bruger til madlavningen i hverdagen.

Den har fordele som andre gaskomfurer ikke har.

Den kan nemlig yde helt op til 3800 Watt, så du lynhurtigt kan få gang i din madlavning og ikke vente på, at gryden koger.

Du får også både en rist, to bageplader og bradepande med. Der er en indbygget magasinskuffe, hvor du kan putte det hele ind i, når du ikke står og skal bruge det.

Den har energimærket A som også er et plus.

Witt WGC60S-3 – godt anmeldt

 • Witt WGC60S-34/5 stjerner på PriceRunner
 • Lækkert design
 • Energimærke A

Materialet er rustfrit stål, og designet er ensartet og lækkert på dette gaskomfur fra WITT. Det vil passe ind i alle danske køkkener. Gaskomfuret udmærker sig ved at være energimærket A, og den har 4 kogefelter, så der er plads til at få lavet masser af mad.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om WITT gaskomfur

WITT gaskomfur har 53 liter, og den har 8 forskellige indstillinger til ovnen. Det er dermed ikke den største ovn, men den er ganske almindelig størrelse. 

WITT gaskomfur vs. markedet

Komfuret er ikke det største, men passer godt ind i et normalt størrelse køkken. WITT gaskomfur er alt i alt et ganske godt komfur, som dækker de mest almindelige behov. 

Udvalgte specifikationer

 • Energimærke A

Smeg Classic C9GMX91 – Stor kapacitet

 • Smeg Classic C9GMX91Populært på PriceRunner
 • Stor kapacitet
 • Effektivt rensningssystem

Dette komfur fra Smeg er udstyret med hele 6 gasblus og har en ovnkapacitet på 115 liter. Det er dermed et meget stort komfur, som passer til dig, der har en stor husholdning, eller som laver mad mere professionelt. 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Mere om Smeg gaskomfur

Smeg gaskomfur har Vapor Clean system, som renser ovnen. Ovnen har 8 funktioner, og temperatur fra 50-260 grader.  

Smeg gaskomfur vs. markedet

Du skal købe dette gaskomfur, hvis du har brug for meget plads, da ovnen har hele 115 liter, og komfuret 6 gasblus. Designet er lækkert og rimelig neutralt, så det sagtens kan passe ind i alle køkkener.

La Germania RI64C61BX

Forbrugertest, La germania RI64C61BX

Dette mærke er velkendt over hele verdenen i forhold til gaskomfurer, så man skal ikke være bange for at få et dårligt produkt.

De har eksisteret siden 1909 og har derfor været på markedet længe. Du vil være sikker på at få en god maskine fra mærket La Germania.

Dette komfur har et klassisk udseende, men stadig sådan så det kan bruges i et moderne dansk køkken.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video anmendelse af La Germania

Gode ting ved La Germania RI64C61BX

 • Ovn med 9 forskellige funktioner
 • Forskellige gastyper
 • God sikkerhed i ovnglas
 • Energimærkning A

Mere information om La Germania RI64C61BX

Modellen her vil højest sandsynligt blive leveret med en konfiguration til bygas, men der vil altid være en mulighed for at ændre gaskomfuret til andre typer af gas f.eks. naturgas.

Den er derfor bygget til at kunne arbejde med forskellige gastyper, og det er en fornuftig ting at lægge vægt på som en forbruger.

La Germania RI64C61BX har ni vidt forskellige funktioner i den elektriske ovn. De ni forskellige funktioner passer til forskellige typer af madlavning.

Multifunktionsovnen har en god energimærkning som er A, og det vil altså gøre, at man både ikke kommer af med for mange penge og er god ved miljøet på samme tid.

Normalvis, så er ovnrummet ikke alt for stort i et gaskomfur, og det samme gælder her. Ovnrummet har plads til 56 liter, og det er en husholdning på fire.

Der findes gaskomfurer med større plads i ovnrummet, men de 56 liter skal ikke være årsagen til, at du ikke vælger denne model. Det vil være nok plads til din madlavning.

Ovnens dør er lavet med triple-glas og hærdet indre glas. På den måde sikrer man sig god sikkerhed, så glasset temperatur ikke bliver for høj. Det sikrer god og høj kvalitet. En god sikkerhed er vigtig i et køkken, hvor ting kan gå galt.

SMEG C6GMX8

Forbrugertest, SMEG C6GMX8

Denne model er fuldstændig suveræn, og du finder næppe et gaskomfur som dette. Det har det utrolig flotte og eftertragtede stålfri look, som passer perfekt ind i ethvert dansk køkken.

Den har mange smarte og nye funktioner, og dem vil du læse mere om i dette afsnit.

Du skal dog være opmærksom på, at prisen ligger over det gennemsnitlige for gaskomfurer, men som du kommer til at vide, så kan denne maskine også meget.

i samarbejde med PriceRunner

Video anmeldelse af SMEG C6GMX8

Gode ting ved SMEG C6GMX8

 • Har energimærket A samtidig med 20% besparelse
 • En række specialfunktioner
 • Op til 4000 Watt
 • Hærdet glas, der holder sikkerheden
 • Flot stålfrit look

Mere information om SMEG C6GMX8

En af de fantastiske ting ved denne model er selvrensefunktionen. Hvis du frygtede, at det ville blive svært at gøre et gaskomfur rent, så tager du helt fejl med denne model.

Desuden ligger energiforbruget på SMEG C6GMX8 20% under A-niveau på energiskalen, så det er også noget vigtigt at have i tankerne. Den klarer sig hermed endnu bedre end et A på energimærkningen.

Noget helt bemærkelsesværdigt, som du skal vide om gaskomfuret er, at det forreste venstre blus kan yde helt op til 4000 Watt. Det finder du ikke et andet gaskomfur som kan, og hvis det er vigtigt for dig, kan det være, at du skal investere lidt ekstra i denne model.

Den kan indstilles til både bygas, naturgas og flaskegav, så der er ingen begrænsninger der. At den kan yde op til 4000 Watt er en fantastisk mulighed for dig, der prioriterer det.

Der er adskillige specialfunktioner indbygget i dette gaskomfur. Der er blandt andet en automatisk tænd/sluk-funktion, og der er inkluderet teleskopudtræk.

Generelt kan dette gaskomfur lidt flere ting end andre, og det viser sig også på prisen. Der er også elektronisk programvalg, og ovndøren har tre lag af hærdet glas, så ydertemperaturen ikke bliver for høj.

SMEG SCB92MX8

Forbrugertest, SMEG SCB92MN8

Her har vi endnu en model fra mærket SMEG, men de leverer også fantastiske gaskomfurer, som vi bliver nødt til at fortælle mere om.

Denne model har et meget lækkert stålfrit design, hvor den er sort på det meste af fronten.

Det passer meget godt ind i et moderne dansk køkken, men hvis du er i tvivl, om designet kan gå hjemme i dit køkken, vil svaret højest sandsynligt være et ja. Denne model bemærker sig allerede ved at være energimærket A, men den har en yderligere besparelse på 20%.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video anmeldelse af SMEG SCB92MX8

Gode ting ved SMEG SCB92MX8

 • Damprengøringsprogram
 • Fem kogefelter
 • Moderne design
 • Energimærket A med besparelse på 20%
 • Passende ovn

Mere information om SMEG SCB92MN8

Denne model har fem kogefelter, så den er større end det normale gaskomfur. Det er dog kun en fordel, hvis du har brug for lidt ekstra plads til madlavningen, eller du bare godt kan lide idéen om det i stedet for de gennemsnitlige fire kogefelter.

Det er perfekt, hvis du skal lave madlavning til en større forsamling, hvor du har brug for at have gang i flere ting på en gang. Men det er vel aldrig en ulempe at have mindre plads, og det giver også et andet look, når man ser henover køkkenet og ser overfladen på gaskomfuret.

I modellen her finder du et damprengøringsprogram, der er en stor hjælp, når du er færdig med at bruge dit gaskomfur og ønsker at gøre det rent. Det eneste det kræver at få lidt hjælp er, at du fylder vand i en bradepande. Derefter sætter du bradepanden i ovnen og tænder programmet

Ovnen har et ovnrum på 79 liter, hvilket er meget passende for en husholdning. Det er også en fordel med dette komfur, at du nemt kan omstille det til flaskegas eller bygas. Men den kommer monteret med naturgasdysser.

GORENJE K5351WH

Forbrugertest, Gorenje K5351WH

Her har du en model, som passer ind i et mere traditionelt køkken. Den har en hvid overflade, og det kan nemt være modellen for dig.

Prislejet her ligger i den billigere ende, så derfor kan prisen heller ikke være noget af det, der skræmmer dig væk. Det er et godt gaskomfur til sin pris, og ligesom med alle gaskomfurer, skifter du lynhurtigt temperaturen på blussen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video anmeldelse af Gorenje AquaClean

Gode ting ved GORENJE K5351WH

 • Super godt gaskomfur til god pris
 • Fire kogefelter
 • Damprengøringsprogram
 • Energimærket A
 • Kan omstilles til alle gastyper

Mere information om Gorenje K5351WH

Dette gaskomfur har fire kogefelter, så der er plads til det meste af, det som du skal lave. Hvis du ikke hver dag laver mad til en større gruppe mennesker, burde dette være rigeligt med kogefelter for dig.

Denne model kan nemt omstilles til alle gastyper, så du kan selv vælge, om du vil have naturgas, bygas eller flaskegas. Når du modtager maskinen, vil den være monteret til bygas. Ovnrummet er på 70 liter, og det er uden tvivl plads nok til at kunne lave en omgang aftensmad til din familie.

Noget utrolig lækkert ved denne model, der hjælper dig som bruger af gaskomfuret, er damprengøringsprogrammet.

Det gør det utrolig let for dig at rengøre dit gaskomfur, da det der netop sker, når du bruger dette damprengøringsprogram, er, at den løsner alt fedtet og det beskidte i ovnen.

Maskinen er energimærket A.

Witt WGC90S-2

Forbrugertest, Witt WGC90S-2

Denne model er blandt de eksklusive, og det vil du også kunne mærke på den. Prisen er i den højere ende af, hvad der er den almindelige pris for et gaskomfur, men du får også meget udbytte af den høje pris.

Den er lavet i rustfrit stål design, og du får en multifunktionsovn med hele otte funktioner. Du vil få gavn af de penge, som du har brugt på maskinen.

Hvis du har brug for et rigtigt stærkt redskab i køkkenet, der virkelig kan hjælpe dig i din madlavning, så er dette et godt bud.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Witt WGC90S-2

 • En afkølingsblæser
 • Mulighed for at tage glas-inderdøren af
 • En brænder med op til 3500 Watt
 • Passer til alle gastyper
 • Mange ekstra funktioner
 • Eksklusiviteten kan mærkes og ses

Mere information om Witt WGC90S-2

Med denne model får du tre forskellige dyser; en til naturgas, bygas og flaskegas. Du vælger selv, hvilken gastype, som du vil benytte dig af med dit gaskomfur. Ved energiforbrug får den energimærket A, så det er meget fornuftigt.

Witt WGC90S-2 har fem kogefelter på sin overflade, og det er mere end de almindelige, da de fleste maskiner faktisk kun har fire. Du får altså hermed ekstra plads til din madlavning.

Den ekstra brænder i midten kan komme helt op på 3500 Watt, så du hurtigt kan få sat en gryde i kog, hvis det er, hvad du har brug for.

Det er ikke det eneste, der er ekstra på denne maskine. Den har nemlig også et stort ovnrum på 87 liter, så du har rigeligt med plads til at lave større måltider til mange mennesker.

Komfuret har en indbygget afkølingsblæser, så ovndøren aldrig kommer op og bliver ekstremt varm. Den vil holde sig i en normal temperatur. Det er en fordel for sikkerheden, så du ikke ender med at brænde dig. Glas-inderdøren på ovnen har du mulighed for at tage af, så du på den måde har lettere ved at gøre den rent

Gram GK3610-90BX

Forbrugertest, Gram GK3610-90BX

Prismæssigt ligger dette gaskomfur helt fantastisk. Det kan hverken ses eller mærkes på gaskomfuret, at det ligger under den gennemsnitlige pris for et gaskomfur.

Det har både et lækkert design, men også nogle fede funktioner, der virkelig kan pifte ens madlavning op i hverdagen.

Dens funktioner hjælper på både rengøringen og den daglige brug af komfuret.

Allerede faktummet om, at den har en A-energimærkning, men derudover faktisk ligger 20% bedre end de krav, der findes til A-mærkningen, fortæller lidt om denne model, som du skal introduceres for.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved Gram GK3610-90BX

 • Lækkert design til en god pris
 • Du kan bruge alle gastyper
 • Damprengøringsfunktion og indvendige side af ovnlåget er af glas
 • 11 funktioner er mulige med ovnen
 • Energimærket A

Mere information om Gram GK3610-90BX

Modellen har fire kogeblus, hvor du samtidig får specialdyser med til gastyperne naturgas, bygas og flaskegas

Ovnen har adskillige funktioner, faktisk mere præcis 11 funktioner, hvor nogle af dem er særlige pizzafunktioner.

Den har et ovnrum på 66 liter, så der er fint plads til madlavningen. Der vil være plads til mad til 3-4 personer.

For at hjælpe til på rengøringen findes der både en damprengøringsfunktion, der sørger for at du vil have lagt nemmere ved at rengøre alle flader, og den indvendige side af ovnlåget er et stort glasstykke, så du vil have nemt ved at tørre det af, hvis der er noget fedt, der har sat sig fast.

Ovnlåget er også lavet af et tre lags glas, så du ikke skal bekymre dig om at komme til at brænde dig på ydersiden. Den vil holde temperaturen nede på et lavt niveau.

Modellen her hjælper altså dig på mange forskellige måder. Den sørger for, at du ikke kan brænde dig, hvilket kan være en bekymring. Derefter har den de 11 funktioner, der også samtidig hjælper dig godt på vej med madlavningen.

La Germania RIS95C61BX

Forbrugertest, La Germania RIS95C61BX

I gennemgangen af de bedste gaskomfurer, kan vi ikke kun komme forbi mærket La Germania en gang.

Prislejet ligger i den mere dyre ende, men du får bestemt også meget for pengene. Den har det klassiske rustfri stål design, og bare af at kigge på den, kan man se, at den efterlader en eksklusiv stemning.

Som nævnt tidligere, har de længe været på markedet, og de ved derfor også, hvad vi gerne vil have. De ved også, hvilke funktioner, der er mest gavnlige for et gaskomfur, og hvilke funktioner som du får mest udbytte af.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Video anmeldelse af La Germania AM64C61CNE

Gode ting ved La Germania RIS95C61BX

 • God multifunktionsovn med 8 funktioner
 • Sikkerheden er prioriteret
 • 5 kogefelter
 • Mulighed for at tage ovndøren af

Mere information om La Germania RIS95C61BX

Dette gaskomfur har styr på sin sikkerhed. Alle gaskomfuret brænder leveres med elektriske One-Touch-sikkerhedsventiler. For dig betyder det, at gassen du benytter i komfuret, ikke vil smutte andre steder hen, og derfor udelukkende vil blive ved gaskomfuret.

Gaskogepladerne er udstyret med en meget stærk støbejernris, og den har fem meget stærke brændere

La Germania RIS95C61BX sørger for, at ovnen ikke bliver for varm at røre udvendig. Det gør den ved, at ovnens låg har tre glas.

Det sikrer også, at varmen holder sig inde i ovnen og ikke sniger sig ud. Den indvendige dør, har du mulighed for at tage af, og derved kan du lette rengøringen for dig selv. Det bliver ikke nemmere eller hurtigere at få vasket dit gaskomfur.

Du får også en fantastisk multifunktionsovn, der har masser af forskellige funktioner, der passer til lige præcis den type madlavningen, som du skal til at lave.

Der er både grill, under- og overvarme, top-opvarmning og meget mere. Der er i alt ni forskellige funktioner, så mon ikke, at du finder den funktion, der passer til den ret, som du skal til at tilberede.

SMEG CO68GMA8

Forbrugertest, SMEG CO68GMA8

Dette gaskomfur har et helt specielt og unikt udseende. Det er et klassisk gaskomfur med en flot farve og mange detaljer.

Dette gaskomfur kan blive hovedelementet for indretningen i dit køkken, og det er utrolig vellavet med sine fine detaljer.

Denne model passer perfekt til dig, som går op i din madlavning og nyder at gøre det.

Det kan også passe perfekt til dig, som længe har ønsket dig et gaskomfur, og derfor føler, at du skal have det bedste af det bedste. Det er nemlig lige, hvad denne model er.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Gode ting ved SMEG CO68GMA8

 • Super unikt og lækkert design
 • Kogefelt med op til 3500 Watt
 • Alle gastyper er mulige
 • Energiklasse A
 • Nem at rengøre

Mere information om SMEG Co68GMA8

Ovnrummet på denne model er 68 liter, hvilket passer til et hjem med 3-4 personer. Der er derfor rigeligt med plads indeni ovnen til, at du kan lave jeres yndlingsretter.

Den har 8 funktioner, så det bliver ikke svært at finde det, der passer til din ret.

Med et gaskomfur kan du lynhurtigt skifte temperaturen på flammen, og her får du fire kogefelter, så du kan være i gang med både at koge noget vand og tilberede kød på et af de andre kogefelter.

Når den bliver leveret, er der monteret naturgasdysser, men det er muligt både at omstille den til flaskegas eller bygas.

Der er i høj grad også tænkt på dig, da den har den såkaldte damprengøringsfunktion der gør, at den bruger vanddamp, som du producerer fra en bradepande, til at få løsnet alt det beskidte op fra ovnens inderside.

Det bliver derfor utroligt nemt for dig at gøre den rent. Inderlågen er aftagelig, og ovnlågen har to lag hærdet glas. Inderlågens aftagelighed medvirker til, at det er nemt for dig at rengøre modellen. Med denne model er der altså virkelig tænkt på forbrugeren. Modellen er energiklasse A.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk

Gorenje G6110WJ 

 • Gorenje G6110WJGaskomfuret er populært på PriceRunner
 • Rummeligt design
 • Effektiv selvrens

Dette gaskomfur minder om et mere traditionelt komfur, som vi kender dem. Ovnpladen er i glas, og komfuret er hvidt.

 

 

 

 

Mere om Gorenje gaskomfur

Gorenje gaskomfur har 68 liter, så det er meget rummeligt. Derudover har det damprengøring som selvrens. 

Gorenje gaskomfur vs. markedet

Komfuret har 68 liter og 4 kogefelter, hvormed det kan passe ind i de fleste danske hjem med det behov en almindelig familie nu har. Hvis du hurtigt skal skifte temperatur på blusset, er dette komfur et oplagt valg. Ovnen er derudover rummelig i sammenligne med mange andre komfurer på markedet.

Udvalgte specifikationer

 • Energimærke A

Outlet section for .dk

Værd at vide om gaskomfurer

 • Gaskomfurer har ofte været associeret med kompleksitet og farligere madlavning, men nu til dags er de lige så sikre som traditionelle komfure
  Desuden er gaskomfurer ofte det som professionelle kokke foretrækker, da det giver en mere kontrolleret oplevelse og hurtigere responstid.

Selvom gaskomfuret har eksisteret i mange, mange år, så vil mange kokke alligevel vælge et gaskomfur fremfor et elkomfur. Den helt centrale fordele ved et gaskomfur er nemlig, at du meget præcist og hurtigt kan styre temperaturen.

Det er en fordel, når du skal tilberede en ret meget præcist. Et gaskomfur er en slags komfur, som får varme igennem afbrænding af naturgas, bygas eller flaskeglas.

På de fleste gaskomfurer er det kun kogepladen, altså brænderne, som bliver varmet op med gas, og ovnen bruger el til opvarmning. Gaskomfuret er perfekt hvis du vil øve dig i at blive en bedre kok. Hvis du er nysgerrig om andre måder at blive bedret i køkkenet, så kan du læse vores artikler om sous vide, gryder, stegepander og espressomaskiner

Det er dog muligt at skaffe sig et gaskomfur, hvor både blus og ovn benytter sig af gasopvarmning. Det kan der dog være visse konsekvenser med, så det er godt at være ordentligt orienteret om dette, hvis du er nysgerrig.

Grundlæggende fordele ved gaskomfur

Som nævnt tidligere, er det helt grundlæggende ved et gaskomfur, at du lynhurtigt kan regulere temperaturen. Det kan ikke lade sig gøre på samme måde ved de traditionelle komfurer.

Når du arbejder med et gaskomfur, kan denne fordel være meget vigtig, hvis du arbejder med madlavning, og madlavningen skal tilberedes meget præcist og korrekt. Det en kæmpe hjælp og en nødvendig at have mulighed for at ændre temperaturen med det samme.

Et andet argument er også, at du undgår at blive påvirket af, om strømmen pludselig forsvinder. Hvis den gør det, så kan du stadig stå i dit køkken og få ordnet madlavningen.

Man kan argumentere for, at det ikke er så ofte, at man oplever det i dag, men det kan ske, og at man er ude af den risiko, er alligevel bemærkelsesværdigt.

For nogen kan det være helt afgørende, at strømmen ikke stopper en. Det kan f.eks. være, hvis man er professionel kok.

Det er dog stadig en fordel for dig lige meget, om du er kok eller ej. Det er noget betryggende, som du ikke får med et elkomfur.

Det er også vigtigt, at installationen foretages rigtigt og uden fejl. Det kan nemlig godt blive farligt. Det er vigtigt at få fat i en autoriseret installatør, som kan ordne det for dig.

Der er bestemte regler for hele proceduren, og for sikkerheden er i top, er den bedste mulighed nemlig at kontakte en som har tilladelsen og evnerne.

5 fordele ved gaskomfurer

Gaskomfurer kan have nogle fordele over elkomfurer vedrørende madlavningen. Fem af dem kommer vi ind på her.

Nr. 1) Et gaskomfur vil altid virke

Når strømmen går, så vil du stadig kunne stå ved dit gaskomfur og fortsætte aftensmaden. Et gaskomfur bruger gas som brændstofkilde og vil derfor ikke være mærket af en eventuel strømafbrydelse.

Nr. 2) Naturgas er billigt

Mange gaskomfurer bruger naturgas som brændstofkilde, og det er et billigt alternativt. Når man så vælger at investere i lidt ekstra penge i form af et gaskomfur, kan man altså ende med at spare penge i sidste ende.

Du kan derfor overveje med dig selv om et gaskomfur, vil være det værd for dig, når det kan ende med at være billigt for dig.

Nr. 3) Hurtig opvarmning

Ligeså snart du tænder en af varmepladerne på dit gaskomfur, kommer der en flamme, og på den måde sørges der for varme med det samme.

Du skal ikke vente på, at det varmer om, og du kan meget nemt styre det præcise varmeniveau, hvis du vil. Ligeså hurtigt som den varmes, slukkes den også. Hvis du lader din mad stå på varmepladsen selv efter, at du har slukket flammen, vil det sagtens kunne stå på blusset uden at brænde for.

Nr. 4) Jævn varmefordeling

Når du har flammen så centralt placeret, vil du have et gaskomfur der netop sørger for en fin og hævn varmefordeling.

Varmen bliver fordelt ud under hele din gryde, og du får noget mad, der er lige varmen. Du kan i langt højere grad styre og vide, hvornår din mad er færdig. Ved nogle opskrifter er det meget vigtigt, at der er jævn varmefordeling.

Nr. 5) Hurtig rengøring

Som nævnt tidligere, er der delte meninger om, hvad der er nemt at gøre rent, og hvad der er nemmere end det andet.

Men det vil aldrig være en dum idé at gå efter et gaskomfur, så det er ikke rengøringen som gør, at man skal vælge et elkomfur over et gaskomfur. Det kommer helt an på de andre faktorer.

Hvis du vil opgradere andre af dine hvidevarer i køkkenet, så kan du her læse vores artikler om køleskabe, mikrobølgeovne og bordopvaskemaskiner!

Ens gaskomfur skal selvfølgelig rengøres jævnligt, og det skal sørges for ligesom, at du gør dit elkomfur rent.

Ved at du fjerner diverse madrester og snavs fra sit gaskomfur, sikrer du også, at det holder i længere tid.

Hvis det har været en længere proces at få gaskomfuret installeret, og det har været et dyrt og godt gaskomfur, er det helt sikkert i ens interesse at vedligeholde det. Nedenfor kan du læse lidt om, hvordan du kan rengøre dit gaskomfur.

En metode til at rense gasbrænderne

Gasbrænderne er højest sandsynligt lavet af jern, og de kan derfor ikke vaskes på samme måde som du renser resten af dit komfur. Her er trinene til, hvordan du vasker gasbrænderne:

 • Gasbrænderne lægges i varmt vand
 • Du kan vælge enten at tilsætte opvaskemiddel eller 2 teskeer bagepulver
 • Du kan prøve to forskellige ting: enten lad dem ligge i ca. 15 minutter eller kun lade dem ligge i et par minutter. Nogle mener, at de ellers risikerer at blive matte, hvis de ligger der for længe.
 • Vask grundigt
 • Tør dem af

Du skal herefter sørge for, at dine gashuller ikke er stoppet til med skidt. Det er nemt at fjerne skidtet derfra.

Du kan bare tage en vatpind eller lignende og fjerne det beskidte. For at holde det med vedlige, anbefales det at gøre dette en gang om ugen.

En metode til at vaske ovnen

Du kan enten gøre brug af brun sæbe eller et ovnrensemiddel. Hvis du bruger det sidste, skal du blot læse anvisningerne, så du er sikker på, hvad du skal gøre med det.

Hvis du derimod gør brug af brun sæbe, kan du blot gøre følgende:

 • Smør hele din ovn i brun sæbe
 • Tænd ovnen i nogle minutter
 • Rens den med vand. Alt snavs burde gerne være væk efter dette.

 Husk…

 • Du skal aldrig bruge skarpe genstande til at rengøre dit gaskomfur
 • Svampe eller mikrofiberklude er gode til rengøring
 • Vær sikker på, at gaskomfuret er slukket, før du begynder at gøre det rent
 • Vær sikker på, at gasbrænderne er afkølet

Læs også vores artikel om: Test af de 6 bedste gaming pc’er

Denne side er anmeldt af: Storm I. Johnsen Rating 10/10

 

Vores skribent og research-team

Redaktionen for Forbruger-test har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’om os’.

Find mere information her

Find ud af hvad andre anbefaler af komfurer
Woman – Forum
Hardware online – Debat