Test af de 9 bedste Pulsure

Nu om dage kan man få et hav af gadgets og andre spændende ting. Vi bruger smartphones og andre maskiner i dagligdagen, og vi har også mange andre maskiner, som kan hjælpe os med alt muligt. Det er derfor ingen overraskelse, at vi også har fået udstyr, som kan hjælpe os med sundheden.

Pulsur
Udgivet 17.04.2019|Senest redigeret 09.09.2020 | Denne artikel indholder reklamelinks. Læs mere her.

Et pulsur kan være et effektivt hjælpemiddel, når du skal forbedre formen, hvad enten det er i en bestemt sportsgren eller til løb.

Men som det er med alt nyt udstyr, så kan det være svært at vælge, hvilken model man skal have. Dette og mere til, kan du finde ud af i denne guide.

Pulsur

forbruger-test.dk

4.65 26

Garmin Vivoactive 3

Garmin vivoactive, pulsur

Det første produkt på denne liste kommer fra Garmin. Garmin er en af de mere kendte producenter, og de producerer mange gode elektroniske produkter i høj kvalitet.

Deres Vivoactive 3 er ingen undtagelse, og her er tale om et pulsur med mange gode funktioner og et lækkert design. Uret kan også sagtens anvendes til hverdagen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Garmin Vivoactive 3

Gode ting ved Garmin Vivoactive 3

 • Alsidigt og flot pulsur med mange informationer
 • Pulsmåler giver overblik over stressniveauet
 • Indeholder både aktivitetsmønster, pulsmåler samt GPS-funktioner
 • Batteritid på op til 7 dage
 • Kan sammenkobles med dertilhørende app som overfører data til din smartphone

Om Garmin Vivoactive 3

Urskiven kan derudover tilpasses efter dine behov, og du kan altså selv vælge, hvordan denne skal se ud. Denne model befinder sig i midten af prisskalaen.

Dette er et meget robust og holdbart ur. Det er fremstillet med Corning Gorilla Glass, som beskytter uret. Derudover er uret også vandtæt, så du kan både have det på, hvis du skal svømme eller i bad.

Herudover er uret utroligt rart at have på, da remmen er fremstillet i silikone. Dette betyder også, at du ikke skal bekymre dig om at slide på en mere følsom rem, da silikone kan holde til mere slitage end så mange andre materialer.

Vivoactive 3 er udstyret med mange målere, og det kan bl.a. give dig information om din aktivitetsmønster, så længe du har uret på.

Du kan sågar tage uret på, når du skal sove, og på denne måde se på data om morgenen. Derudover er uret også udstyret med pulsmåler, så du kan holde øje med denne.

Dette kan være smart, hvis man f.eks. også oplever, at man bliver stresset fra tid til anden. Du kan nemlig bruge uret til at finde ud af, hvornår du er mest stresset.

På denne måde kan du også hjælpe dig selv, ved at tage forbehold for disse situationer. Du kan selvfølgelig også se antal skridt for dagen, og dette kan hjælpe dig med at opnå de anbefalede 10.000 om dagen.

Vivoactive kan generelt give dig mange informationer om mange forskellige ting. Foruden puls- og skridtmåler samt aktivitetsmønster, så kan du også få informationer om specifikke aktiviteter.

Uret har nemlig indbygget GPS, og denne har 15 programindstillinger. Disse indstillinger kan være alt fra snowboarding til yoga.

Programmerne spænder derfor vidt mellem høj og lav intensitet, og du kan derfor være sikker på, at netop din aktivitet også kan måles med Vivoactive 3.

Uret fungerer desuden uden ledninger eller andet tilbehør, og det kræver kun, at du bærer uret til daglig og under aktiviteterne.

Vivoactive 3 er udstyret med et kraftigt batteri. Pulsure er selvfølgelig en smule anderledes fra almindelige ure, da disse skal oplades for at fungere. Denne model har en batterilevetid på ca. 7 dage, og du kan derfor bruge det i lang tid ad gangen uden at tænke på opladning.

Batterilevetiden vil dog altid være påvirket af funktionsbrug, og vælger man f.eks. at bruge GPS-funktionen ofte, så vil batteritiden falde drastisk.

Har man behov for at overføre data til sin smartphone, så kan dette gøres via den tilhørende Garmin app. På denne måde kan du få et bedre overblik over de mange data, og du kan sågar gemme disse på telefonen såfremt det ønskes.

App’en er gratis og kan hentes på både iOS- og Android-telefoner. Du behøver dog ikke have din mobil med dig, når du skal være aktiv med dit ur, da disse enheder kan snakke sammen via beskeder og mails.

Dette kan styres direkte fra urets interface, og du kan derfor være helt rolig og koncentrere dig om din aktivitet. Appen kobles sammen med smartphone via Bluetooth.

Polar M600

Polar M600

Endnu en gang skal vi kigge på et pulsur fra en ny producent. Denne gang omhandler det modellen M600 fra producenten Polar.

Dette ur befinder sig i midten af prisskalaen, og det er en smule anderledes fra de forrige modeller. Denne model har nemlig et mere firkantet design, og det bryder derfor med den klassiske stil.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Polar M600

Gode ting ved Polar M600

 • Praktisk og brugervenligt ur med god tilhørende app
 • Mulighed for at oprette flere personlige profiler på uret
 • Fungerer som personlig træner og giver feedback og forslag til forbedringer til din aktivitet
 • Måler både din puls samt store og små aktiviteter
 • Kan modtage opkald og afspille musik, så du slipper for ekstra løbeudstyr
 • Vandtæt ned til 10 meter
 • Batteritid på et par dage

Om Polar M600

Dette ur har også mange gode funktioner, og man kan bl.a. oprette sin helt egen aktivitetsprofil på dette ur, så du kan personliggøre og tilpasse uret helt efter behov.

Dette er er beregnet til at opfange alle bevægelser og aktiviteter i løbet af dagen. Det gør ingen forskel, hvad enten det er små eller store aktiviteter, Polar M600 opfanger og registrerer det.

Derudover kommer den personlige profil i fokus med dette ur. Uret er nemlig tiltænkt til at være en slags personlig træner for brugeren. Uret kan nemlig hjælpe dig med din træning ved at give dig feedback og forslag til forbedringer.

Uret måler din puls hele tiden, såfremt du har det på, og du har også muligheden for at skifte mellem flere profiler. Du kan nemlig lave flere profiler, f.eks. til henholdsvis løb og gang, og få individuel feedback til profilerne.

Denne model kan også hjælpe dig ved at overvåge din søvnrytme, så du kan holde øje med, om du får sovet korrekt og længe nok. Derudover har M600 også en indbygget GPS, så du også kan indstille nye løberuter uden at løbe forkert.

Denne model er også vandtæt ned til 10 meter, og det kan derfor sagtens anvendes i svømmehallen eller tages på i badet. Du kan dog ikke dykke med dette ur, da du risikerer at ødelægge det.

Foruden at være i stand til at måle mange forhold, så kan dette ur selvfølgelig også kobles sammen med din smartphone. Uret kan faktisk også tage imod eventuelle opkald samt give dig muligheden for at lytte til musik.

Dette betyder også, at du kan nøjes med at have uret med på en løbetur, og du kan slipper for besværet ved at skulle have andet udstyr med. Uret kan fungere både til iOS og Android.

Den tilhørende app går under navnet Polar Flow, og denne kan være ekstremt nyttig for dig som aktiv bruger. App’en giver dig nemlig mulighed for at se både data, analyser og statistikker. Appen anvender en Bluetooth-forbindelse til at snakke sammen med din smartphone.

Polar M600 er udstyret med et mindre kraftfuldt batteri, i sammenligning med de andre modeller på listen.

Uret har en batteritid på et par dage, og du kan derfor sagtens stole på, at uret ikke løber tør under løbeturen. Dog skal du være opmærksom på, at urets batteritid vil blive reduceret drastisk, hvis du anvender GPS-funktionen.

Så er batteritiden tilsvarende 6-7 timer, og du skal derfor være opmærksom på at oplade uret oftere.

Garmin Fenix 5

Fenix 5

Vi skal tilbage til en af de mere velkendte producenter, og vi skal igen kigge på en model fra Garmin. Garmin har, som tidligere nævnt, stor erfaring med denne type produkt, og de har lavet mange forskellige typer pulsure.

Vi har tidligere kigget på en lidt billigere model, men denne gang befinder vi os i den modsatte ende af prisskalaen. Dette er nemlig en af de dyrere modeller.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Garmin Fenix 5

Gode ting ved Garmin Fenix 5

 • Dyrt, men avanceret og ekstremt fleksibelt ur med mange gode og praktiske funktioner
 • Ekstrem batterilevetid på op til 14 dage
 • Udstyret med GPS-funktion og barometrisk højdemåling samt tre-akset kompas
 • Mange præinstallerede programmer til specifikke sportsgrene
 • Kan sammenkobles via app og Bluetooth

Om Garmin Fenix 5

Dette er nemlig en af de dyrere modeller, og det er derfor også en af de produkter i den højeste kvalitet på denne liste. Modellen det drejer sig om går under navnet Fenix 5, og dette er en mere avanceret og alsidig model.

Designmæssigt er dette ur utroligt stilrent med en klassisk rund urskive og knapper på siden. Derudover er remmen udskiftelig, så du både kan anvende den til aktiviteter, hverdagsbrug eller til at gå i byen.

Du skal tilpasser remmen til din aktivitet, så kan uret være et fint tilbehør til enhver situation. Dette ur har mange funktioner, og det er derfor tilegnet de mest kræsne forbrugere, som er villige til at investere i et dyrt, men godt kvalitetsprodukt.

Dette ur er i stand til at måle utroligt mange forhold. Denne model kan måle alt fra distance og afstand, puls, hjertefrekvens og meget, meget mere.

Uret måler og registrerer alle bevægelser, hvad enten du er til træning eller ej. Dette er især praktisk, hvis man dyrker flere forskellige sportsgrene, eller hvis man laver mange forskellige aktiviteter.

Du kan også anvende uret til specifikke sportsgrene, da denne model har præinstallerede programmer til at måle løb, gang, klatring, svømning, golf og meget mere.

Du kan endda måle data fra skydiving og bjergbestigning, så selv den helt kræsne bruger også kan være med. Sidstnævnte gøres muligt med urets indbyggede barometriske højdemåler og et tre-akset kompas.

Disse er også med til at give uret sin GPS-funktion. GPS-funktionen sørger uret selv for at tænde og slukke, og dette gøres, når uret ser det nødvendigt. Du får derfor et intelligent ur, der kan hjælpe dig med at spare på batteriet.

Dette skyldes især, at GPS-funktionen er den helt store synder, og den kan være med til at reducere batteritiden drastisk.

Batteritiden på dette ur er også af en helt anden kaliber. Den er nemlig estimeret til at være på ca. 14 dage uden GPS-funktionen. Hvis man skal anvende GPS-funktionen, så kan uret dog stadige holde helt op til 14 timer i træk.

Dette betyder, at hvis man ikke bruger GPS-funktionen ofte, så har du et meget langtidsholdbart ur med utroligt lang batterilevetid, og du kan derfor slippe for at oplade uret ofte.

Uret kan selvfølgelig også parres med en smartphone. Dette gøres via en app og Bluetooth-forbindelse, og dette giver dig adgang til en mase forskellige data.

Dette giver dig også mulighed for at se nærmere på dine aktiviteter, og du kan derfor også få hjælp til at forbedre dine tider og ydeevne.

Garmin Forerunner 235

forerunner 235, pulsur

Vi skal kigge på endnu et produkt i Forerunner-serien fra Garmin. Denne gang handler om det om modellen med nummeret 235. Denne model er noget billigere sammenlignet med 630’eren, og den befinder sig i midten af prisskalaen.

Denne model har dog stadig mange forskellige målemuligheder, og andre praktiske egenskaber såsom en større touchskærm og hullet rem, der gør det lettere for huden at ånde.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Garmin Forerunner 235

Gode ting ved Garmin Forerunner 235

 • Praktisk og prisvenligt pulsur i god kvalitet
 • Åndbar rem
 • Batteritid på op til 9 dage ved almen anvendelse
 • Indeholder både pulsmåler samt GPS-funktion
 • Giver dig besked ved længere tids inaktivitet, så du husker at bevæge dig

Om Garmin Forerunner 235

Denne model kan både anvendes under træningen og i dagligdagen. Dette har flere fordele, men grundlæggende kan dette ur hjælpe dig ved at måle og registrere dine data, når du træne, samt motivere dig i dagligdagen.

Uret er dog også tiltænkt den aktive bruger, og du kan bl.a. nyde godt af den hullede rem, der er behagelig og åndbar.

Denne model giver dig også besked, hvis du ikke har været aktiv i en længere periode, for at hjælpe dig med at huske på at være aktiv. Uret har en indbygget skridttæller, så du kan få hjælp til at opnå de anbefalede 10.000 skridt om dagen.

Du bør derfor også anvende uret, selv hvis du skal på arbejde, og her er urets design tilpas stilrent til, at du sagtens kan bære det på arbejdet.

Uret har derudover også en pulsmåler samt indbygget GPS-funktion, og disse kan være praktiske af flere årsager.

Med pulsmåleren kan du få overblik over både din hvilepuls og din maksimalpuls, og disse tal kan hjælpe dig med at planlægge din træning korrekt. F.eks. skal man gerne ramme en intensitet mellem 50-70%, hvis man træner med lav intensitet.

Det kan ofte være svært at ramme det rigtige aktivitetsniveau, og kroppen kan i ny og næ snyde dig, hvis du ikke kender den godt nok. Her kan pulsmåleren hjælpe dig med at opretholde det rette aktivitetsniveau.

Denne model har også et godt batteri til prisen, og du kan derfor slippe for at skulle oplade uret ofte. Batteriet har en levetid på op til 9 dage ved almindelig anvendelse, og hvis man ønsker at anvende GPS-funktionen, så er levetiden nærmere de 11 timer.

Dette er utroligt pænt til prisen, og dette ur kan derfor sagtens være en god investering for nybegynderen eller den øvede bruger.

Samsung Gear Sport

Samsung Gear Sport, Pulsur

Den sidste model på denne liste kommer fra Samsung. Samsung er også en af de helt store producenter på elektronikmarkedet, og det er derfor ingen overraskelse, at de også har lavet et pulsur.

Selvom man kunne fristes til at tro, at Samsung ikke ved meget om træning, så har de helt styr på indholdet og anvendelsen af deres produkter.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Samsung Gear Sport

Gode ting ved Samsung Gear Sport

 • Prisvenligt og praktisk pulsur med gode funktioner og egenskaber
 • Vandtæt ned til 50 meter
 • Har 17 forskellige træningsformer at vælge mellem, heriblandt antal omgange løbet eller forbrændte kalorier
 • På forhånd installerede apps såsom Endomondo og Map My Run hjælper dig på vej
 • Mulighed for at lytte til musik gennem Spotify Offline-funktionen
 • Batteritid på 3-4 dage ved almen anvendelse

Om Samsung Gear Sport

Deres model Samsung Gear Sport er derfor også et meget praktisk og multifunktionelt produkt, som kan hjælpe både nybegynderen og den øvede bruger.

Selve uret er meget holdbart, og urskivens glas forhindrer både ridser og andre skader. Skærmen er en 1,2 tommer Super AMOLED-skærm, hvilket sikrer dig utroligt klare billeder i både solskin og gråvejr.

Derudover er uret vandafvisende, så du sagtens kan have det på, når det regner udenfor. Du kan også sagtens svømme med uret eller have det på i bad, da uret er vandtæt ned til 50 meter.

Denne model befinder sig i midten af prisskalaen, og du skal derfor ikke punge ud i dyre domme for at få adgang til dette smarte og praktiske pulsur.

Den har 17 forskellige træningsformer at vælge mellem. Du kan f.eks. vælge et bestemt antal omgange at løbe eller kalorieforbrænding.

Uret kan hjælpe dig med både at planlægge og indsamle data, som du senere kan bruge til at forbedre din ydeevne og dine resultater.

Uret har også på forhånd installerede app’s, som kan hjælpe dig. Eksempler på disse er Endomondo, Speedo, Map My Run og mange andre. Skulle du have lyst til musik under træningen, så kan uret også hjælpe dig.

Det er nemlig muligt at anvende din Spotify-profil gennem dette ur, selv i offline tilstand. Du skal blot gemme musikken på uret, der har hele 4 GB lagring.

Uret kan sammenkobles med din smartphone, såfremt du ønsker dette. Det er ligegyldigt, hvad enten du har en iOS- eller Androidtelefon, da uret kan parres med begge systemer.

Derudover har uret en batteritid på 3-4 dage ved almen brug, hvilket betyder, at du skal lade uret oftere end andre modeller.

Dette betyder dog ikke det store, hvis du udelukkende bruger uret til at træne med, da du så vil opleve en forlænget anvendelse.

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto, Pulsur

Den næste model kommer fra Suunto. Det er måske ikke alle, der kender til denne producent. Suunto laver dog primært ure, dykkerudstyr og andet tilbehør til aktive personer.

Det er derfor en meget kompetent producent, og deres produkter er i høj kvalitet. Suunto har lavet et pulsur ved navn Spartan Sport Wrist HR, og dette er en lidt dyrere model.

Suunto Spartan Sport Wrist HR – Køb her

Videoanmeldelse af Suunto Spartan Sport Wrist HR

Gode ting ved Suunto Spartan Sport Wrist HR

 • Robust og holdbart pulsur med mange målefunktioner
 • Præcis pulsmåler giver overblik over hjerterytme, stressniveau samt bevægelse
 • Vandtæt ned til 100 meter
 • Batterilevetid på 10 dage eksklusive GPS-funktion
 • Intervalfunktioner med mulighed for at måle både distance og tid

Om Suunto Spartan Sport Wrist HR

Urets rem kan fås i flere farver end basismodellen i sort, og du kan f.eks. få det i en mere spændende farve såsom turkis. Dette ur har et mere simpelt design bestående af en touchskærm og tre knapper på siden af uret.

Spartan Sport Wrist HR har mange gode funktioner og kan giver dig overblik over en masse forskellige data. Uret er udstyret med en meget præcis pulsmåler, som kan måle din hjerterytme, stressniveau samt generelle bevægelsesmønster.

Derudover er dette et utroligt robust pulsur, hvilket er en meget eftersøgt egenskab hos denne type produkt.

Pulsure er nemlig designet til den aktive bruger, og aktiviteten kan variere meget fra bruger til bruger. Det er derfor vigtigt, at uret kan holde til lidt af hvert, og det kan denne model uden problem.

Uret er også vandtæt ned til 100 meter, og du kan derfor sagtens have det på i svømmehallen, eller hvis du skal ud at dykke.

Uret er derudover også udstyret med kalorieberegner, skridttæller samt GPS. Disse er mere basale funktioner, men de kan være gode, hvis du skal skabe dig et overblik over dine aktiviteter både i hverdag og til træning.

Derudover kan du også anvende urets intervalfunktioner, som kan hjælpe dig med at måle både tid og distance. Dette kan være godt til den aktive løber, eller hvis man gerne vil lave intervaltræning.

Uret har også en lang batterilevetid på helt op til 10 dage. Du skal derfor ikke lade uret ofte, og du kan i stedet holde fokus på din træning eller aktivitet.

GPS-funktionen er dog langt mere krævende, og med denne aktiv, har uret en batteritid på kun 12 timer.

Denne model kan også sammenkobles med en smartphone, såfremt du ønsker at overføre data til denne. Du kan også koble uret sammen med en tablet. I begge tilfælde sker dette via en tilhørende app, som bruges via en Bluetooth-forbindelse.

Suunto Ambit 3 Vertical HR

suunto, pulsur

Suunto har lavet mange forskellige slags elektroniske produkter, og som tidligere nævnt, så specialiserer de sig i udstyr til den aktive bruger.

Vi skal derfor kigge på endnu et af disse produkter, og denne gang er det pulsuret Ambit 3 Vertical HR. Dette ur er designet i det klassiske runde design, men det er også designet til den aktive bruger.

Suunto Ambit 3 Vertical HR – Køb her

Videoanmeldelse af Suunto Ambit 3 Vertical HR

Gode ting ved Suunto Ambit 3 Vertical HR

 • Praktisk og multifunktionelt pulsur
 • God til bade traditionelle og utraditionelle aktiviteter
 • Mange funktioner heriblandt højdemåler, pulsmåler, alarm-funktion, stopur, timer, GPS-funktion og meget mere
 • Kan sammenkobles med smartphones med både iOS og Android
 • Batteritid på 14 dage ved almen brug
 • Tilhørende app kan downloades og give mere information samt inspiration til træningen

Om Suunto Ambit 3 Vertical HR

Uret vil oftest blive brugt til træning frem for til hverdag. Uret er fremstillet i krystalglas og med en stålramme. Remmen er lavet af silikone, og denne er derfor rar at have på.

Dette er et multifunktionelt pulsur med indbygget GPS-funktion. Urets mange funktioner gør det til en effektiv træningsmakker, hvis man dyrker løb, svømning eller cykling.

Derudover kan det også anvendes til trekking eller klatring, da uret også har indbygget højdemåler. Modellen er derudover også vandtæt og tåler overfladesvømning samt regn og slud fra naturens side.

Urets mange funktioner inkluderer bl.a. en præcis pulsmåler, GPS-funktion, stopur og timer, alarm-funktion, højdemåler og meget mere. Ambit 3 Vertical HR har altså en masse forskellige og specifikke funktioner, som gør det til en favorabel investering til den øvede og den bruger.

Denne model kan også give dig indblik i en masse forskellige data under træning og anden aktivitet. Du kan f.eks. få informationer om hastighed, distance og afstand.

Derudover har du mulighed for at få hjælp til at planlægge den rette træningsmængde, så du får mest muligt ud af både pulsur og træning. Uret kan også hjælpe dig med at holde tilpas lange pauser, da den er udstyret med restitutions-funktion.

Ønsker man at sammenkoble dette pulsur med sin smartphone, så kan det også lade sig gøre. Uret kan kobles sammen med både iOS- og Androidsystemer, og forbindelsen virker via Bluetooth.

Med denne synkronisering kan du også downloade og anvende den tilhørende app ved navn Suunto Movescount. Denne giver dig både adgang til yderligere informationer samt giver dig inspiration til din træning fremover.

Denne model har en batteritid på op til 14 dage ved almindelig brugt. Ønsker man at anvende GPS-funktionen, vil denne tid reduceres til 15 timer.

Garmin Forerunner 630

Garmin-Forerunner-630

Vi bliver hos Garmin, og denne gang skal vi se nærmere på deres model Forerunner 630. Denne produktserie indeholder mange forskellige modeller, og du vil derfor godt kunne opleve, at enkelte af disse beskrivelser vil overlappe.

Dette er dog den første Forerunner model på listen, og denne er også i den dyre ende af prisskalaen.

Garmin Forerrunner 630 – Køb her

Videoanmeldelse af Garmin Forerunner 630

Gode ting ved Garmin Forerunner 630

 • Brugervenligt og praktisk pulsur i den dyre ende af prisskalaen
 • Giver dig mulighed for at måle mange forskellige ting, heriblandt puls, distance og afstand
 • Kan måle specifikke sportsgrene af både den traditionelle og utraditionelle slags
 • Touchskærmen kan tilpasses efter behov, hvis man ønsker kun at se specifikke målinger
 • Vandtæt ned til 50 meter
 • Ekstrem lang batterilevetid på op til 4 uger ved normal anvendelse

Om Garmin Forerunner 630

Man får mange gode funktioner med i handlen, og du kan forvente, at dette er en god investering. Den let-overskuelige skærm kan tilpasses efter behov, så man f.eks. kun ser de målinger, man selv har valgt.

Dette pulsur er først og fremmest udstyret med en pulsmåler. Dette er en meget præcis én af slagsen, og du kan derfor nøje se, hvordan din hjerterytme og dit stressniveau forholder sig.

Derudover kan uret også måle distance og afstand. Denne model giver dig også mulighed for at måle din aktivitet gennem forskellige sportsgrene. Uret kan måle både traditionelle og utraditionelle sportsgrene, og det betyder derfor intet, om du er mere til løb eller langrend.

Modellen kan også anvendes til svømmere, og det er vandtæt helt ned til 50 meter. Ønsker man at gøre de mange forskellige informationer mere overskuelige, så er det også muligt at sammenkoble denne model med en smartphone eller computer.

Du kan nemlig overføre data trådløst, og herefter kan du både se og udarbejde forskellige analyser på dine data. Dette kan være en god hjælp, hvis man gerne vil forbedre sig eller udforske sine dårlige områder inden for en bestemt aktivitet.

Herudover er modellen også utroligt praktisk anlagt. Du kan nemlig anvende sammenkoblingen mellem computer og pulsur til at høre musik eller modtage notifikationer fra Facebook.

På denne måde har du ikke behov for at skulle være i nærheden af din computer, hvis du gerne vil opdateres på den sociale front eller høre musik. Du kan i stedet nøjes med at bruge dit ur.

Du skal heller ikke være bange for at dit ur løber tør for strøm, da denne model har et helt exceptionelt batteri. Batteritiden ligger på helt op til 4 uger ved normal anvendelse.

Skal man tage den indbyggede GPS-funktion i brug, så vil batteritiden forkortes til et maksimum på op til 16 timer. Dette er et af de bedste batterier for et pulsur på markedet, og her får man især meget praktikalitet for pengene.

Garmin Fenix 3 Sapphire

Garmin fenix 3 sapphire, pulsur

Vi skal endnu en gang kigge på en model fra Garmin, og denne gang drejer det sig om Fenix 3 Sapphire. Denne model befinder i den høje ende af prisskalaen, og her er derfor også tale om et produkt i højeste kvalitet.

Selvom dette er et meget dyrt produkt, så følger både kvaliteten og funktionaliteten også med, og dette er en god investering til den garvede udøver.

Videoanmeldelse af Garmin Fenix 3 Sapphire

Gode ting ved Garmin Fenix 3 Sapphire

 • Dyrt, men praktisk pulsur i høj kvalitet
 • Åndbar rem i silikone
 • Kan bruges til både traditionelle og utraditionelle sportsgrene og aktiviteter
 • GPS-funktion og præcis pulsmåler samt andre funktioner inkluderet
 • Batterilevetid på 3 uger ved almen brug og 20 timer med aktiv GPS-funktion

Om Garmin Fenix 3 Sapphire

Er du på udkig efter et begyndervenligt ur, så kan dette være en sværere model at anvende, men det er dog stadig en utroligt god investering.

Uret er designet i det klassiske runde design, og den medfølgende rem har lufthuller, således huden kan ånde lettere. Du kan derfor også sagtens bruge det døgnet rundt, uden at skulle have uret af.

Dette ur kan først og fremmest anvendes til mange forskellige sportsgrene, og den har specielle programmer til dette formål. Selv hvis man er udøver af en mere utraditionel sport såsom skiløb eller klatring, så kan uret også bruges til disse.

Derudover er denne model udstyret med en utroligt god og præcis pulsmåler, så du kan overvåge både hjerterytme, stressniveau og dit generelle bevægelsesmønster.

Derudover måler dette ur pulsen gennem håndleddet, så du er fri for at skulle montere en ekstern pulsmåler på kroppen. Du har også mulighed for at måle både distance og afstand samt temperatur. Uret har også indbygget GPS-funktion, højdemåler og termometer.

Batterilevetiden på dette ur er op til tre uger, og ønsker man at anvende GPS’en, så er levetiden nærmere 20 timer.

Ved man bare lidt om pulsure, så er man også klar over, at GPS-funktionen sænker batterilevetiden.

20 timer er derfor utroligt lang tid for et pulsur med aktiv GPS-funktion, og du kan derfor med fordel overveje at investere i denne model, hvis du ønsker at bruge GPS i længere tid ad gangen.

Derfor bør du vakuumpakke din mad

Når man skal vælge sig et nyt produkt eller noget nyt udstyr, så er der mange ting, man bør tage stilling til. Hvor meget er man villig til at betale? Hvad skal det nye udstyr være i stand til? Hvor ofte skal det bruges?

Disse spørgsmål, og flere til, kan pludseligt melde sig, og du kan godt komme i tvivl. Derfor vil vi i dette afsnit gennemgå en masse punkter og overvejelser, som du kan bruge, når du skal vælge et nyt pulsur.

Hvis du er aktiv eller ønsker at få en aktiv livsstil, så vil du formentlig også finde andre test-guides relevante. Se for eksempel vores test-guides af cykelcomputere, løbesko og meget mere her på siden.

Pris

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit budget skal være. De allerdyreste modeller kan godt være en anelse for dyre for nogle, og det er derfor vigtigt at prioritere.

Vil du gerne have en billigere model, skal du også være villig til at gå på kompromis med enten funktioner eller f.eks. udseendet på uret.

Du kan dog altid være smart og holde øje med tilbud på nettet eller din nærmeste forretning, for så kan du oftest få et utroligt godt og holdbart stykke elektronik til meget få penge.

Du bør dog stadig være opmærksom på, at pulsure er en helt anden klasse for sig, og du vil oftest se modeller til flere tusinde kroner stykket.

Løbeur, Pulsur

Niveau

Hernæst skal du være opmærksom på, om du skal have et mere simpelt eller avanceret stykke udstyr. Er du nybegynder eller mere øvet? Har du behov for at få en mere brugervenlig model, eller kan du sagtens anvende en avanceret model?

Dette kommer meget an på dine egne præferencer, men det er oftest lettere for enkelte personer at vælge en mere simpel model. Pulsure kan nemlig have mange forskellige funktioner og egenskaber, og det kan derfor være utroligt svært at få overblik over dem alle.

Dernæst skal du også vænne dig til at bruge dem. Er det dog ikke første gang, at du køber et pulsur, så kan du sagtens prøve kræfter med en mere avanceret model.

Du kan også overveje, hvad du gerne vil have ud af dit pulsur. Skal du kun måle puls og bruge GPS-funktionen? Så er en simpel model løsningen.

Skal du derimod bruge en bredere vifte af programmer og funktioner, fordi du gerne vil optimere din træning? Så kan du godt kigge på mere avancerede modeller.

Funktioner

Hernæst er det selvfølgelig også vigtigt at tænke over, hvilke funktioner man gerne vil have adgang til. Du kan nemlig få pulsure med et hav af funktioner, og det er derfor vigtigt at overveje disse. Du kan nemlig få mere end bare pulsmåler og GPS.

Du kan også få informationer om vejrforhold, da mange modeller også har indbyggede termometre, barometre og højdemålere. Derudover kan du også få pulsure, der har indbyggede programmer til at hjælpe dig med specifikke sportsgrene eller aktiviteter.

Er man mere til almindelige aktiviteter såsom løb, cykling og svømning, så kan du sagtens slippe med en billigere model. Vil du dog gerne dyrke klatring eller skydiving, så kan du faktisk også få enkelte modeller, som kan hjælpe dig med disse.

Dog vil disse modeller som oftest også være en anelse dyrere, og dette bør du også have i mente.

Du bør også tænke på, om du skal lave meget krævende aktiviteter. Med krævende menes der, at uret skal kunne holde til lidt af hvert.

Det nytter ikke noget, at du f.eks. køber et ur, der ikke tåler vand, hvis du gerne vil træne til triatlon. Du bør også have et mere robust ur, hvis du f.eks. skal gå lange og krævende ture i naturen eller i bjergene.

Du kan dog sagtens få modeller, der både tåler vand ned til store dybder, og du kan også få robuste og holdbare ure, som tåler et fald eller to. Disse egenskaber kan være værd at investere i, hvis du gerne vil anvende uret i sådanne situationer.

Hvis du er typen, som er lidt af en træningsnarkoman, og som gerne vil forbedre sig selv, så kan du også tænke over dette, når du skal have nyt pulsur.

Mange modeller nu om dage kan nemlig sammenkobles med både telefoner, tablets og computere.

Som oftest vil disse modeller kunne synkroniseres med software, enten i form af app’s eller computerprogrammer. Disse softwares kan hjælpe dig med både at danne overblik over dine træningsdata, men de kan også hjælpe dig med at lave analyser og statistikker.

løbeur, pulsur

Disse kan især være en hjælp, hvis du gerne vil opnå de bedst mulige resultater inden for dit felt. Du kan også få smarte pulsure, som decideret laver træningsplaner til dig.

Er du ikke selv inde i stoffet, så kan sådan ét ur være en kæmpe hjælp. Uret hjælper dig i øvrigt også med at holde den rette træningsintensitet. Det kræver kun, at du får målt både hvilepuls og maksimal puls.

Et pulsur kan faktisk også hjælpe dig med at forbedre din nattesøvn, såfremt uret er udstyret med søvnmonitor. Hvis du eventuelt døjer med dårlig søvn, eller vil du gerne forbedre den af andre årsager, så kan sådan én model også være til fordel for dig.

Batteri

Selvom pulsure har mange smarte og gode funktioner, så skal man også tænke på, at de er elektriske apparater. De bruger derfor strøm, og langt de fleste modeller skal derfor oplades for at fungere.

Det kan også betyde noget for dig, når du skal vælge dit pulsur, om du skal have et ur med et kraftfuldt batteri eller ej. Hvis du er ligeglad med at skulle oplade uret ofte, så behøver du ikke tænke på dette.

Det samme gælder, hvis du ikke anvender uret i lang tid ad gangen, da du så sagtens vil kunne slå GPS-funktionen til uden problem. Det kan dog blive aktuelt for dig at få et langtidsholdbart pulsur, hvis du f.eks. skal bruge uret ofte.

Det kan også være en god idé, hvis du f.eks. skal have uret med på en rejse eller på en tur, hvor du ikke får mulighed for at lade i mange dage. Der vil du i stedet kunne opleve, at uret løber tør, og så har du pludseligt ikke adgang til de mange gode funktioner.

Du kan faktisk få modeller, som har en batterilevetid på op til en hel måned, og disse kan komme dig til gode, hvis du har behov for et kraftfuldt batteri.

Vær dog altid opmærksom på, at især GPS-funktionen tærer utroligt hårdt på batteriet i pulsuret. Du vil faktisk kunne opleve, at ure med en batteritid på 3-4 uger ved almen anvendelse, i stedet har en batteritid på 10-15 timer.

Dette er en drastisk nedskæring, og du bør derfor også tage dine forbehold.

Komfort og design

Sidst men ikke mindst bør du tænke på komfort og design. Vil du gerne bruge uret til både træning og dagligdag, så kan du med fordel få et pulsur med aftagelig rem.

Oftest vil remmen være lavet i behagelig silikone, men dette er ikke nødvendigvis pænt, hvis man f.eks. skal i byen. Er du ligeglad med dette, så bør du overveje at få et pulsur med behagelig rem, som din hud kan ånde gennem.

Mange remme kan fås med huller i, og disse er mere behagelige til lang tids anvendelse af uret.

Udover denne test-guide af pulsure og andre test-guides af produkter til sport, så finder du også test-guides af produkter, der kan bidrage til en sund livsstil. Se for eksempel vores test-guides om smoothie blendere og vaffeljern, som gør at du kan lave lækre sunde smoothies eller sunde vafler.

Se også Pulsur Test 2020 – Her er de bedste pulsure – Se eksperternes vurderinger skrevet af forbrugsguiden.dk.

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 9 bedste Smart TV

Læs også vores artikel om: Garmin Fenix 5 S – en testoversigt

Læs også: Treadmill test – here are the best in 2020!

Denne side er anmeldt af: Jens S. Iversen Rating 10/10

 

r fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skriben

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Find mere information her

Læs også: Test af trampoliner fra Berg – En oversigt over de bedste Berg trampoliner

Læs om hvorfor et løbeur kan motivere til mere bevægelse
Politiken – Artikel
Læs om hvilke fem grunde der er til at bruge pulsur
Politiken – Artikel
Læs eksperternes gode råd til begyndermotionisten
Jyllands Posten – Artikel