Test-oversigt: Her er de 8 bedste pulsure til dig

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugertest er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

featured image

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Et pulsur kan være et effektivt hjælpemiddel, når du skal forbedre formen, hvad enten det er i en bestemt sportsgren eller til løb.

Men som det er med alt nyt udstyr, så kan det være svært at vælge, hvilken model man skal have. Dette og mere til, kan du finde ud af i denne guide.

Produkt
Sportsbuddy Veryfit V1
Sportsbuddy Veryfit Kids
Garmin Forerunner 45
Polar Vantage V
Garmin Vivoactive 3
Sportsbuddy Veryfit Smart
Sportsbuddy Veryfit Sport
Garmin Forerunner 630
Pris 499,00 kr. 319 kr. 896 kr. 2.032 kr. 999 kr. 799,00 kr. 1.199 kr. 2.478 kr.
Vurdering
Batteri 65 mAh
45 mAh
Batteritid 5-10 dage
Op til 7 dage
10 dage
Op til 15 dage
Vægt 24g
17 g
Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere Se mere
Bedst til prisen

Sportsbuddys Veryfit V1 har været en træningsfavorit hos iFORM i 2019. Det var blandt de tre træningsfavoritter i kategorien ”armbåndsur”. De to andre ure koster over 1000 kr., og var derfor meget dyrere end Veryfit. Det var klart det billigste ur i kategorien. Dommerne i bedømmelsen var Sara Møller Christensen, som er chefredaktør på iFORM og Frida Hallqvist, der er professionel balletdanser og træningsekspert. 

Uret er et helt oplagt valg som første aktivitetsur.

Sportsbuddy Veryfit V1
Bedst til prisen

Mere om Sportsbuddy Veryfit V1

SPECIFIKATIONER

 • Batteri: 65 mAh
 • Batteritid: 5-10 dage
 • Størrelser: Uret passer et håndled med en omkreds på 13-19 cm
 • Vægt: 24g

Sportsbuddy Veryfit V1 har et moderne design. Designet er sort, diskret og smalt. Det er et vandtæt kvalitetsur, så du kan tage det med, når du skal have en dukkert – måske spontant efter en rask løbetur. Den har mange funktioner, som du kan få gavn af, og det er alt sammen til en favorabel pris. 

Aktivitetsuret skal sættes op med iOS eller Android med en medfølgende app. På uret får du besked, når du får en SMS eller et opkald på telefonen.

Dine resultater vises på uret, og med app’en får du et godt overblik over din dagligdag og træning. Når du rigtig har fået presset dig selv til en træning, kan du se præstationen bagefter på uret og eventuelt dele eller tracke det aktivt. Du kan se tid og distance på uret, når du starter et træningspas, og hvor mange kalorier, du forbrænder, og din puls. Det giver ekstra motivation til din træning. 

Nogle af de andre funktioner, som uret har, er, at det kan tracke din søvn. Det gør det nemmere for dig at holde øje med din søvn, om du får sovet godt, og hvor længe du får sovet. Det kan hjælpe dig til en mere optimeret hverdag, da du med uret kan holde øje med træning, søvn og dit aktivitetsniveau i hverdagen. 

Udover de mere særlige funktioner har uret også skridttæller og pulsmåler. Det betyder, at du nemt kan følge med i, om du får gået nok i løbet af dagen. 

Sportsbuddy Veryfit V1 vs. markedet

Hvis du gerne vil have et ur i god kvalitet og med de efterhånden almindelige funktioner pulsmåler, træningstracker, tracke søvn osv., så er Veryfit meget ideelt. Det er et billigere ur end mange af de andre ure, hvorfor det kan være et rigtig godt valg til dig, der vil teste vandene først. Med et diskret design kan du bære det altid. 

Fordele og ulemper ved Sportsbuddy Veryfit V1

Fordele

 • Måler puls, søvn og aktivitet
 • Medfølgende app

Ulemper

 • Uret kan ikke kontrollere musik

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Sportsbuddy Veryfit V1

Sportsbuddy Veryfit Kids - det bedste aktivitetsur til børn

Sportsbuddy kårer uret som det bedste aktivitetsur til børn. 

Mere om Sportsbuddy Veryfit Kids

SPECIFIKATIONER

 • Batteri: 45 mAh
 • Batteritid: Op til 7 dage
 • Størrelse: uden rem: H: 8 mm. B: 15 mm. L: 45 mm.
 • Vægt: 17 g

Sportsbuddy har lavet et ideelt aktivitetsur til børn. Både barnet selv og forældrene kan nemt følge med i barnets daglige akitivtetsniveau. Uret måler aktivitet gennem skridt og kalorier. Det hjælper jer til at se, om barnet bevæger sig nok i hverdagen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bevæger sig mindst 60 minutter om dagen. Hvert 7. barn i Danmark bevæger sig ikke nok, og det kan have betydning for barnets fremtid. Med Sportsbuddy bliver det en leg at komme i gang med at gå og bevæge sig mere.

Barnet kan følge med i sine skridt i løbet af dagen. Det er muligt at lave mål gennem den medfølgende app, der virker til alle smartphones. Et mål kan være at nå et bestemt antal skridt, som barnet vil prøve at gå på en dag. Når målet er nået, får barnet en notifikation og pokal på uret. 

Du kan desuden indstille alarmer på uret, så barnet kan huske, hvis det har en aftale, toiletbesøg eller lignende. Der kan indstilles op til 10 alarmer. 

Veryfit Kids er lavet i holdbare materialer, så barnet sagtens kan tumle med det på. Det er vandtæt, så barnet kan sagtens hoppe i vandpytter, eller hvad der ellers skulle gøre uret vådt. 

Uret kan holde batteri i op til 7 dage. Barnet behøver derfor ikke at tage det af hver dag. Det tager kun 1-2 timer at oplade igen, hvilket du gør gennem USB. 

Veryfit Kids er et ideelt ur til børn. Det er designet, så det ikke er til gene i barnets hverdag, og det kan være en god motivationsfaktor til at få børn til at bevæge sig mere. Designet er simpelt og slankt, så det ikke bliver en hindring i barnets hverdag. Det er designet med fokus på, at barnet skal have lov til at lege uden at bemærke, at uret er der. Remmen er i gummi, så den sidder blødt omkring barnets håndled. Det passer til børn på 4-12 år. 

Fordele og ulemper ved Sportsbuddy Veryfit Kids

Fordele

 • Medfølgende app
 • Tracker skridt og kalorier
 • Slant design
 • Vandtæt og holdbar

Ulemper

 • Har ikke “find mit device” funktionen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Sportsbuddy Veryfit Kids
Bedste lavprisvalg

Garmin Forerunner 45

 • Pricerunners anmelder med i alt 4,5 ud af 5 mulige stjerner til modellen fra Garmin.
 • Techradar giver anmelderen 4 ud af 5 stjerner til modelle.

Denne fikse model er ikke blandt de allerbilligste i vores testoversigt. Til gengæld får du med Garmin Forerunner 45 så meget for dine penge, at der alligevel ikke er nogen tvivl om, at uret fortjener titlen som bedste lavprisvalg. Netop den udnævnelse får modellen blandt andet hos Pricerunner, hvor uret topper listen over markedets 20 mest populære pulsure. 

Garmin Forerunner 45
Bedste lavprisvalg

Mere om Garmin Forerunner 45

Modellen er produceret af den amerikanske koncern Garmin, som siden 1989 har specialiseret sig i højt anvendeligt, prisvenligt og holdbart GPS-udstyr. Uret har et lækkert design, som kombinerer en lavarød rem med en sort urskive og røde og hvide tal. 

Garmin Forerunner 45 måler 42 millimeter x 42 millimeter x 11.4 millimeter, og det vejer blot 36 gram. Det har både Bluetooth- og ANT+-konnektivitet, og det kan understøttes af din værtsenhed, uanset om du bruger IOS eller Android. Modellen har en lang række sporingsdata, som blandt andet indbefatter distance, tid, hastighed, forbrændte kalorier, stressniveau og søvnaktivitet. Dertil er modellen forsynet med funktioner som for eksempel fjernhåndtering af musik, sociale app-beskeder, Move IQ, Find my Device, kalenderbeskeder og e-mailbeskeder. 

Garmin Forerunner 45 er fremstillet af behagelig silikone, og uret har en båndstørrelse på mellem 129 millimeter og 197 millimeter, hvilket svarer til en størrelse large. 

Fordele og ulemper ved Garmin Forerunner 45

Fordele

 • Tester højt hos både Pricerunner, Techradar og tom’s guide.
 • Garmins model ligger i den nogenlunde prisvenlige ende af spektret for pulsure.
 • Fremstillet i et letvægts og lækkert lavarødt design.
 • De mange funktioner omfatter blandt andet hjertefrekvens-sensor.
 • Bluetooth, ANT+ og understøttet af både IOS- og Android-enheder

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Garmin Forerunner 45

Polar Vantage V - Som en træner på håndleddet

 • Pricerunner kvitterer Pocket-Lint med en smuk karakter på 4 ud af 5 stjerner til Polar Vantage V.

Polar Vantage V er også en favorit blandt de forbrugere, der værdsætter gode pulsure. Dette afspejles i høj grad af de professionelle tests, der er foretaget af modellen. 

Mere om Polar Vantage V

Modellen er produceret af finske Polar Electro Oy. Koncernen har siden 1977 specialiseret sig i sportsudstyr af høj kvalitet, og i dag er den globalt set blandt de mest populære producenter inden for området. 

Polar Vantage V har et stilrent design, der kombinerer en sort urskive med en minimalistisk, hvis rem. Remmen måler mellem 130 millimeter og 210 millimeter, og dette betyder, at den særligt egner sig til lidt større håndled. Skærmen har en diameter på 3.05 centimeter og en opløsning på i alt 240 x 240 pixel. 

Polar-modellen er forsynet med en trådløs forbindelsesteknologi og batteriteknologien Lithium Polymer. Batteriet har en ydelse på 320 mAh, og uret omfatter Bluetooth. Det har en vægt på 66 gram, måler 46 millimeter x 46 millimeter x 13 millimeter, og de mange funktioner omfatter blandt andet GPS og GLONASS. Investerer du i Polar Vantage V, får du desuden et ur, som sikrer dig præcise målinger af både hjertepuls, skridt, kalorieforbrænding, søvnkvalitet og meget, meget mere. 

Polar Vantage V vs. markedet

Polar Vantage V roses af eksperterne hos Techradar, der påbegynder sin test med at pointere, at uret giver dig en følelse af at have en reel træner med dig direkte på håndleddet. Af Techradars test fremgår det, at ulemperne omfatter, at der ikke er nogen musikfunktion, og at remmen af og til kan føles en smule ukomfortabel. Men medtager man den lette vægt, det lækre design og de ekstremt indsigtsrige træningsfunktioner i betragtningen, kommer man ikke udenom, at uret trods alt er i en klasse for sig. 

Fordele og ulemper ved Polar Vantage V

Fordele

 • Uret har et design, som både er let og meget stilrent
 • Formår præcise målinger af stort set alle former for træning
 • Måler dertil blandt andet søvnaktivitet og hjertepuls
 • Omsætter nemt og hurtigt data til brugbare tips og træningsråd
 • Smart, brugervenlig og 100% trådløs forbindelsesteknologi

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Polar Vantage V

Det første produkt på denne liste kommer fra Garmin. Garmin er en af de mere kendte producenter, og de producerer mange gode elektroniske produkter i høj kvalitet.

Deres Vivoactive 3 er ingen undtagelse, og her er tale om et pulsur med mange gode funktioner og et lækkert design. Uret kan også sagtens anvendes til hverdagen.

Mere om Garmin Vivoactive 3

Urskiven kan derudover tilpasses efter dine behov, og du kan altså selv vælge, hvordan denne skal se ud. Denne model befinder sig i midten af prisskalaen.

Dette er et meget robust og holdbart ur. Det er fremstillet med Corning Gorilla Glass, som beskytter uret. Derudover er uret også vandtæt, så du kan både have det på, hvis du skal svømme eller i bad.

Herudover er uret utroligt rart at have på, da remmen er fremstillet i silikone. Dette betyder også, at du ikke skal bekymre dig om at slide på en mere følsom rem, da silikone kan holde til mere slitage end så mange andre materialer.

Vivoactive 3 er udstyret med mange målere, og det kan bl.a. give dig information om din aktivitetsmønster, så længe du har uret på.

Du kan sågar tage uret på, når du skal sove, og på denne måde se på data om morgenen. Derudover er uret også udstyret med pulsmåler, så du kan holde øje med denne.

Dette kan være smart, hvis man f.eks. også oplever, at man bliver stresset fra tid til anden. Du kan nemlig bruge uret til at finde ud af, hvornår du er mest stresset.

På denne måde kan du også hjælpe dig selv, ved at tage forbehold for disse situationer. Du kan selvfølgelig også se antal skridt for dagen, og dette kan hjælpe dig med at opnå de anbefalede 10.000 om dagen.

Vivoactive kan generelt give dig mange informationer om mange forskellige ting. Foruden puls- og skridtmåler samt aktivitetsmønster, så kan du også få informationer om specifikke aktiviteter.

Uret har nemlig indbygget GPS, og denne har 15 programindstillinger. Disse indstillinger kan være alt fra snowboarding til yoga.

Programmerne spænder derfor vidt mellem høj og lav intensitet, og du kan derfor være sikker på, at netop din aktivitet også kan måles med Vivoactive 3.

Uret fungerer desuden uden ledninger eller andet tilbehør, og det kræver kun, at du bærer uret til daglig og under aktiviteterne.

Vivoactive 3 er udstyret med et kraftigt batteri. Pulsure er selvfølgelig en smule anderledes fra almindelige ure, da disse skal oplades for at fungere. Denne model har en batterilevetid på ca. 7 dage, og du kan derfor bruge det i lang tid ad gangen uden at tænke på opladning.

Batterilevetiden vil dog altid være påvirket af funktionsbrug, og vælger man f.eks. at bruge GPS-funktionen ofte, så vil batteritiden falde drastisk.

Har man behov for at overføre data til sin smartphone, så kan dette gøres via den tilhørende Garmin app. På denne måde kan du få et bedre overblik over de mange data, og du kan sågar gemme disse på telefonen såfremt det ønskes.

App’en er gratis og kan hentes på både iOS- og Android-telefoner. Du behøver dog ikke have din mobil med dig, når du skal være aktiv med dit ur, da disse enheder kan snakke sammen via beskeder og mails.

Dette kan styres direkte fra urets interface, og du kan derfor være helt rolig og koncentrere dig om din aktivitet. Appen kobles sammen med smartphone via Bluetooth.

Fordele og ulemper ved Garmin Vivoactive 3

Fordele

 • Alsidigt og flot pulsur med mange informationer
 • Pulsmåler giver overblik over stressniveauet
 • Indeholder både aktivitetsmønster, pulsmåler samt GPS-funktioner
 • Batteritid på op til 7 dage
 • Kan sammenkobles med dertilhørende app som overfører data til din smartphone

Sportsbuddy Veryfit Smart - aktivitetsur med touch skærm

Sportsbuddys Verfyfit Smart har mange funktioner og sportsprogrammer.

Mere om Sportsbuddy Veryfit Smart

SPECIFIKATIONER

 • Batteritid: 10 dage
 • Størrelse: Uret passer et håndled med en omkreds på 13-19 cm

Sportsbuddy Veryfit Smart har de basale funktioner som skridttæller, kalorieforbrænder, søvntracker og pulsmåler. Du får udover det vejledning til meditation og vejrtrækningsøvelser. Med individuelle sportsprogrammer kan du målrette din træning bedre. Uret har 14 sportsprofiler, så der er meget at vælge mellem.

Skærmen er stor, så du nemt kan følge med i din træning, eller hvad du ellers skal se på uret. Du kan modtage notifikationer, når du får en SMS, et opkald eller lignende.

Med den store skærm kan du snildt læse beskederne. Du kan desuden kontrollere musik fra uret. Du sætter det nemt op gennem din smartphone og den medfølgende app, så alting er samlet ét sted, når du skal være fysisk aktiv og fokusere.

Designet på uret er stilrent, så du nemt kan have det på i hverdagen og til alle outfits. Det er lavet af rustfrit stål og med en behagelig gummirem. Det er vandtæt ned til 50 meter, så du kan sagtens tage en svømmetur med det på. 

Hvis du sidder stille for længe, får du en venlig påmindelse. Det gør hverdagen sjovere og gør det nemmere for dig at være aktiv. Det kan holde batteri op til 10 dage, og det skal lades op på kun 2,5 timer. 

Veryfit Smart er det mest avancerede ur fra Sportsbuddy. Du får alle de funktioner, du har brug for til at gøre træning og hverdag sjovere og mere aktiv. 

Fordele og ulemper ved Sportsbuddy Veryfit Smart

Fordele

 • 14 sportsprogrammer
 • Stor farveskærm med touch
 • Ridsesikkert Gorilla glas

Ulemper

 • Touch skærmen er god, men ikke den bedste

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Sportsbuddy Veryfit Smart

Sportsbuddy Veryfit Sport - prisvenligt løbeur med GPS-tracker

Med GPS er Verfyt Sport et oplagt løbeur eller ur til dig, der træner meget.

Mere om Sportsbuddy Veryfit Sport

SPECIFIKATIONER

 • Batteritid: Op til 15 dage
 • Størrelse: Uret passer et håndled med en omkreds på 13-19 cm

Sportsbuddys Veryfit Sport er til dig, der gerne vil have et løbe- eller træningsur. Du kan indstille det til forskellige sportsprogrammer som løb, cykling og hiking. Det målretter din træning yderligere. Du kan se distance, puls og tage tid på uret – alt hvad du skal bruge for at få en ideel træning. 

Smartwatchet er lavet i rustfrit stål og med en blød gummirem, så det er behageligt at have på. Det er også meget holdbart. Uret er støv- og vandtæt, så du kan også bruge det til vandsport, eller selvom du cykler på en meget støvet vej. Det har også et indbygget kompas, så du kan bruge det til orienteringsløb eller til at finde vej på din løbetur. 

Skulle du fare vild har uret en GPS-tracker. Du kan finde ruten, du har løbet, og se hvordan du klarede den. Den indsamler løbende data, du kan bruge til senere, hvis du vil sammenligne og se, om du kommer i bedre form. 

Du kan skifte udseendet på displayet og få remmen i forskellige farver, så uret bliver mere personligt. Med en lang batteritid kan uret holde op til 15 dages brug. Hvis du bruger det som almindeligt ur, kan det holde strøm i op til 40 dage.

Sportsbuddy Veryfit Sport vs. markedet

Veryfit Sport er til dig, der træner meget, og som gerne vil tracke din træning. Du kan nemt følge med, når du laver forskellige slags træningsformer, og det kan motivere dig, når du kan se, at du forbedrer dig.

Du får de praktiske funktioner, som alle Veryfit urene har, hvor skridttæller, kalorieforbrænder og pulsmåler hører med. Det gør det nemt for dig at tracke din daglige aktivitet. Du kan også få notifikationer, når du modtager en SMS eller et opkald. Funktionerne er simple, men de kan være med til at motivere dig. 

Fordele og ulemper ved Sportsbuddy Veryfit Sport

Fordele

 • Indbygget GPS
 • Lang batteritid – op til 15 dage
 • Forskellige sportsprogrammer

Ulemper

 • Designet er ikke det flotteste

Vi bliver hos Garmin, og denne gang skal vi se nærmere på deres model Forerunner 630. Denne produktserie indeholder mange forskellige modeller, og du vil derfor godt kunne opleve, at enkelte af disse beskrivelser vil overlappe.

Dette er dog den første Forerunner model på listen, og denne er også i den dyre ende af prisskalaen.

Mere om Garmin Forerunner 630

Man får mange gode funktioner med i handlen, og du kan forvente, at dette er en god investering. Den let-overskuelige skærm kan tilpasses efter behov, så man f.eks. kun ser de målinger, man selv har valgt.

Dette pulsur er først og fremmest udstyret med en pulsmåler. Dette er en meget præcis én af slagsen, og du kan derfor nøje se, hvordan din hjerterytme og dit stressniveau forholder sig.

Derudover kan uret også måle distance og afstand. Denne model giver dig også mulighed for at måle din aktivitet gennem forskellige sportsgrene. Uret kan måle både traditionelle og utraditionelle sportsgrene, og det betyder derfor intet, om du er mere til løb eller langrend.

Modellen kan også anvendes til svømmere, og det er vandtæt helt ned til 50 meter. Ønsker man at gøre de mange forskellige informationer mere overskuelige, så er det også muligt at sammenkoble denne model med en smartphone eller computer.

Du kan nemlig overføre data trådløst, og herefter kan du både se og udarbejde forskellige analyser på dine data. Dette kan være en god hjælp, hvis man gerne vil forbedre sig eller udforske sine dårlige områder inden for en bestemt aktivitet.

Herudover er modellen også utroligt praktisk anlagt. Du kan nemlig anvende sammenkoblingen mellem computer og pulsur til at høre musik eller modtage notifikationer fra Facebook.

På denne måde har du ikke behov for at skulle være i nærheden af din computer, hvis du gerne vil opdateres på den sociale front eller høre musik. Du kan i stedet nøjes med at bruge dit ur.

Du skal heller ikke være bange for at dit ur løber tør for strøm, da denne model har et helt exceptionelt batteri. Batteritiden ligger på helt op til 4 uger ved normal anvendelse.

Skal man tage den indbyggede GPS-funktion i brug, så vil batteritiden forkortes til et maksimum på op til 16 timer. Dette er et af de bedste batterier for et pulsur på markedet, og her får man især meget praktikalitet for pengene.

Fordele og ulemper ved Garmin Forerunner 630

Fordele

 • Brugervenligt og praktisk pulsur i den dyre ende af prisskalaen
 • Giver dig mulighed for at måle mange forskellige ting, heriblandt puls og distance.
 • Kan måle specifikke sportsgrene af både den traditionelle og utraditionelle slags
 • Touchskærmen kan tilpasses efter behov, hvis man ønsker kun at se specifikke målinger
 • Vandtæt ned til 50 meter
 • Ekstrem lang batterilevetid på op til 4 uger ved normal anvendelse

Sådan udvælger og vurderer vi produkter

I denne artikel gennemgår vi en række anerkendte og populære produkter, som vi har fundet gennem dybdegående research og analysearbejde. Produkterne du finder i artiklen forhandles ved en eller flere af vores partnere, som typisk listes op i pristabeller, så du kan finde den bedste pris på det produkt, du leder efter. Selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkterne i artiklen, beror vores anbefalinger af en samlet vurdering af produktet.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig som læser. Det er her vigtigt at være opmærksom på, at artiklen ikke er en rangering af produkterne, men en gennemgang af markedets bedste produkter til brugernes behov.

Derfor bør du vakuumpakke din mad

Når man skal vælge sig et nyt produkt eller noget nyt udstyr, så er der mange ting, man bør tage stilling til. Hvor meget er man villig til at betale? Hvad skal det nye udstyr være i stand til? Hvor ofte skal det bruges?

Disse spørgsmål, og flere til, kan pludseligt melde sig, og du kan godt komme i tvivl. Derfor vil vi i dette afsnit gennemgå en masse punkter og overvejelser, som du kan bruge, når du skal vælge et nyt pulsur.

Hvis du er aktiv eller ønsker at få en aktiv livsstil, så vil du formentlig også finde andre test-guides relevante. Se for eksempel vores test-guides af cykelcomputere, løbesko og meget mere her på siden.

Pris

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvor stort dit budget skal være. De allerdyreste modeller kan godt være en anelse for dyre for nogle, og det er derfor vigtigt at prioritere.

Vil du gerne have en billigere model, skal du også være villig til at gå på kompromis med enten funktioner eller f.eks. udseendet på uret.

Du kan dog altid være smart og holde øje med tilbud på nettet eller din nærmeste forretning, for så kan du oftest få et utroligt godt og holdbart stykke elektronik til meget få penge.

Du bør dog stadig være opmærksom på, at pulsure er en helt anden klasse for sig, og du vil oftest se modeller til flere tusinde kroner stykket.

Niveau

Hernæst skal du være opmærksom på, om du skal have et mere simpelt eller avanceret stykke udstyr. Er du nybegynder eller mere øvet? Har du behov for at få en mere brugervenlig model, eller kan du sagtens anvende en avanceret model?

Dette kommer meget an på dine egne præferencer, men det er oftest lettere for enkelte personer at vælge en mere simpel model. Pulsure kan nemlig have mange forskellige funktioner og egenskaber, og det kan derfor være utroligt svært at få overblik over dem alle.

Dernæst skal du også vænne dig til at bruge dem. Er det dog ikke første gang, at du køber et pulsur, så kan du sagtens prøve kræfter med en mere avanceret model.

Du kan også overveje, hvad du gerne vil have ud af dit pulsur. Skal du kun måle puls og bruge GPS-funktionen? Så er en simpel model løsningen.

Skal du derimod bruge en bredere vifte af programmer og funktioner, fordi du gerne vil optimere din træning? Så kan du godt kigge på mere avancerede modeller.

Funktioner

Hernæst er det selvfølgelig også vigtigt at tænke over, hvilke funktioner man gerne vil have adgang til. Du kan nemlig få pulsure med et hav af funktioner, og det er derfor vigtigt at overveje disse. Du kan nemlig få mere end bare pulsmåler og GPS.

Du kan også få informationer om vejrforhold, da mange modeller også har indbyggede termometre, barometre og højdemålere. Derudover kan du også få pulsure, der har indbyggede programmer til at hjælpe dig med specifikke sportsgrene eller aktiviteter.

Er man mere til almindelige aktiviteter såsom løb, cykling og svømning, så kan du sagtens slippe med en billigere model. Vil du dog gerne dyrke klatring eller skydiving, så kan du faktisk også få enkelte modeller, som kan hjælpe dig med disse.

Dog vil disse modeller som oftest også være en anelse dyrere, og dette bør du også have i mente.

Du bør også tænke på, om du skal lave meget krævende aktiviteter. Med krævende menes der, at uret skal kunne holde til lidt af hvert.

Det nytter ikke noget, at du f.eks. køber et ur, der ikke tåler vand, hvis du gerne vil træne til triatlon. Du bør også have et mere robust ur, hvis du f.eks. skal gå lange og krævende ture i naturen eller i bjergene.

Du kan dog sagtens få modeller, der både tåler vand ned til store dybder, og du kan også få robuste og holdbare ure, som tåler et fald eller to. Disse egenskaber kan være værd at investere i, hvis du gerne vil anvende uret i sådanne situationer.

Hvis du er typen, som er lidt af en træningsnarkoman, og som gerne vil forbedre sig selv, så kan du også tænke over dette, når du skal have nyt pulsur.

Mange modeller nu om dage kan nemlig sammenkobles med både telefoner, tablets og computere.

Som oftest vil disse modeller kunne synkroniseres med software, enten i form af app’s eller computerprogrammer. Disse softwares kan hjælpe dig med både at danne overblik over dine træningsdata, men de kan også hjælpe dig med at lave analyser og statistikker.

Disse kan især være en hjælp, hvis du gerne vil opnå de bedst mulige resultater inden for dit felt. Du kan også få smarte pulsure, som decideret laver træningsplaner til dig.

Er du ikke selv inde i stoffet, så kan sådan ét ur være en kæmpe hjælp. Uret hjælper dig i øvrigt også med at holde den rette træningsintensitet. Det kræver kun, at du får målt både hvilepuls og maksimal puls.

Et pulsur kan faktisk også hjælpe dig med at forbedre din nattesøvn, såfremt uret er udstyret med søvnmonitor. Hvis du eventuelt døjer med dårlig søvn, eller vil du gerne forbedre den af andre årsager, så kan sådan én model også være til fordel for dig.

Batteri

Selvom pulsure har mange smarte og gode funktioner, så skal man også tænke på, at de er elektriske apparater. De bruger derfor strøm, og langt de fleste modeller skal derfor oplades for at fungere.

Det kan også betyde noget for dig, når du skal vælge dit pulsur, om du skal have et ur med et kraftfuldt batteri eller ej. Hvis du er ligeglad med at skulle oplade uret ofte, så behøver du ikke tænke på dette.

Det samme gælder, hvis du ikke anvender uret i lang tid ad gangen, da du så sagtens vil kunne slå GPS-funktionen til uden problem. Det kan dog blive aktuelt for dig at få et langtidsholdbart pulsur, hvis du f.eks. skal bruge uret ofte.

Det kan også være en god idé, hvis du f.eks. skal have uret med på en rejse eller på en tur, hvor du ikke får mulighed for at lade i mange dage. Der vil du i stedet kunne opleve, at uret løber tør, og så har du pludseligt ikke adgang til de mange gode funktioner.

Du kan faktisk få modeller, som har en batterilevetid på op til en hel måned, og disse kan komme dig til gode, hvis du har behov for et kraftfuldt batteri.

Vær dog altid opmærksom på, at især GPS-funktionen tærer utroligt hårdt på batteriet i pulsuret. Du vil faktisk kunne opleve, at ure med en batteritid på 3-4 uger ved almen anvendelse, i stedet har en batteritid på 10-15 timer.

Dette er en drastisk nedskæring, og du bør derfor også tage dine forbehold.

Komfort og design

Sidst men ikke mindst bør du tænke på komfort og design. Vil du gerne bruge uret til både træning og dagligdag, så kan du med fordel få et pulsur med aftagelig rem.

Oftest vil remmen være lavet i behagelig silikone, men dette er ikke nødvendigvis pænt, hvis man f.eks. skal i byen. Er du ligeglad med dette, så bør du overveje at få et pulsur med behagelig rem, som din hud kan ånde gennem.

Mange remme kan fås med huller i, og disse er mere behagelige til lang tids anvendelse af uret.

Udover denne test-guide af pulsure og andre test-guides af produkter til sport, så finder du også test-guides af produkter, der kan bidrage til en sund livsstil. Se for eksempel vores test-guides om smoothie blendere og vaffeljern, som gør at du kan lave lækre sunde smoothies eller sunde vafler.

Se også Pulsur Test 2020 – Her er de bedste pulsure – Se eksperternes vurderinger skrevet af forbrugsguiden.dk.

Se også denne lignende artikel på vores side: Test af de 9 bedste Smart TV

Læs også vores artikel om: Garmin Fenix 5 S – en testoversigt eller Anmeldelse: Unboxing af herreur med safirglas fra Henry Archer 

Læs også: Treadmill test – here are the best in 2020!

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Apple Watch Series 5 (GPS)

Sportsbuddy Veryfit V2

Polar M600

Garmin Forerunner 235

Garmin Fenix 5

Samsung Gear Sport

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Ambit 3 Vertical HR

Garmin Fenix 3 Sapphire

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme